Davyděnko je z formy. Prohrál i s Golubjovem a titul neobhájí

23. 7. 2010, 08:54
Aktuality 19
ATP HAMBURG - Nikolaj Davyděnko své trápení neukončí ani na antuce v Hamburku, kde obhajoval titul. Už ve třetím kole podlehl Kazachu Golubjovovi a na šestém turnaji v řadě nevyhrál alespoň dva zápasy v řadě.
Nikolaj Davyděnko

Nikolaj Davyděnko na závěr loňského roku vyhrál Turnaj mistrů, kde porazil Federera i Nadala. Výborně vstoupil i do nové sezoně, neboť v Duahá znovu zdolal oba nejlepší tenisty světa a získal titul. Na Australian Open si pak zahrál čtvrtfinále, v Rotterdamu semifinále a nejen on v žebříčku ATP určitě myslel na atakování těch nejvyšších pozic.

Jenže koncem února si v Dubaji v zápase druhého kola poranil zápěstí a musel vzdát. O 14 dní později sice startoval v Indian Wells, potíže však přetrvávaly a vyšetření na magnetické rezonanci odhalilo zlomeninu.

Devětadvacetiletý Rus tak téměř tři měsíce nehrál a po návratu se mu zatím nedaří. Na trávě, na které nikdy nedosahoval dobrých výsledků, si zahrál dvakrát ve druhém kole, když prohrál s Němci Brandsem a Beckerem. Před 14 dny měl dovést Rusko v domácím prostředí do semifinále Davis Cupu, jenže prohrál s Nalbandianem i zápas čtyřhry. Vydřená výhra proti Schwankovi jen na pár hodin odvrátila vyřazení.

Minulý týden na prvním letošním turnaji na antuce ve Stuttgartu prohrál hned v prvním utkání se Španělem Danielem Gimenem-Traverem a okamžitě se vydal za obhajobou titulů do Hamburku a Umagu, kde loni v deseti zápasech zůstal neporažený. 

Letos však v německém přístavním městě prohrál už ve třetím kole s Kazachem Andrejem Golubjovem, kterému podlehl 4-6 4-6, a v žebříčku začne pomalu padat. Zatím by si měl z šestého místa pohoršit jen o jednu příčku.

Davyděnko tak po svém návratu odehrál už šestý turnaj, plus Davisův pohár, ale ještě nedokázal vyhrát alespoň dva zápasy v řadě.

"Dnes mám narozeniny, tak jsem chtěl dát taky něco sám sobě," řekl Golubjov, který ve čtvrtek slavil 23 let. "Je to poprvé, co jsem porazil někoho z top 10 jako je Nikolaj," radoval se 82. hráč světa. "Jsem šťastný, protože jsem hrá dobře," dodal Kazach.

Nyní ho čeká Uzbek Denis Istomin, který po Rosolovi a Almagrovi vyřadil i domácí divokou kartu Juliena Reistera. "S Denisem jsme dobří přátelé, ale na kurtu to musí jít stranou. Pokusím se hrát jako dnes, koncentrovat se a udělat vše pro výhru," řekl Golubjov. 

Jediný vzájemný souboj vyhrálo loni v hale Istomin. Golubjov hrál ve čtvrtfinále dosud jen jednou, když předloni na podzim jako kvalifikant dokráčel až do finále turnaje v Moskvě. O necelých deset měsíců starší Uzbek letos na trávě potrápil oba wimbledonské finalisty, na antuce zatím dobrých výsledků nedosahoval.

Nejvýše nasazeným hráčem v soutěži zůstává trojka Jürgen Melzer. Semifinalista French Open po setech 7-5 7-6 zdolal Francouze Jeremyho Chardyho a na cestě do prvního letošního finále ho čeká ještě Ital Starace a pak případně vítěz souboj Bellucci - Seppi.

Thomaz Bellucci vyřadil domácí nasazenou desítku Philippa Kohlschreibera, radost německým fanouškům však dělá nenasazený Florian Mayer. Šestadvacetiletý Němec potvrdil narůst formy a po výhře 7-6 6-0 nad Argentincem Maximem Gonzalezem se může těšit na souboj o první semifinále po čtyřech letech. "Je to ohromné - diváci mi tu pomáhají vyhrávat," pochvaloval si Mayer.

Do cesty se mu ve čtvrtfinále postaví bývalá světová jednička Juan Carlos Ferrero. Finalista turnaje z roku 2001 ve třech setech zdolal Fina Jarkka Nieminena a jako nasazená šestka myslí na třetí letošní titul z antuky. Na začátku sezony triumfoval v Costa do Sauipe, Buenos Aires a v Acapulku prohrál až ve finále. S Mayerem dosud vyhrál všechny čtyři vzájemná střetnutí.

- ATP 500 HAMBURG (Německo, antuka, 450.000 eur) -
čtvrteční výsledky (22. 07. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Golubjov (Kaz.) - Davyděnko (1-Rus.) 6-4 6-4
Melzer (3-Rak.) - Chardy (Fr.) 7-5 7-6(4)
Ferrero (6-Šp.) - Nieminen (Fin.) 6-2 3-6 6-4
Bellucci (7-Braz.) - Kohlschreiber (10-Něm.) 7-5 6-4
Seppi (It.) - Fognini (It.) 6-4 6-4
Mayer (Něm.) - M. González (Arg.) 7-6(1) 6-0
Starace (It.) - Riba (Šp.) 4-6 6-4 6-4
Istomin (Uzb.) - Reister (Něm.) 3-6 6-3 7-6(3)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Beck/Kas (Něm.) - Čermák/Mertiňák (3-ČR/SR) 6-2 7-6(7)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
dabelsobul
Aaron má ban. S jakým nickem přijdeš příště?
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, vitam vas u dalsiho vydani rubriky Tupec Dne! Myslim si, ze zcela je na miste zvolit dnesniho Tupce Dne uz ted, protoze dotycneho uz dnes asi nikdo netrumfne.

Dnesnim Tupcem byl zvolen: Ajeje

Proc byl zvolen?
Pro svou tvrdohlavost.

Hlavni zasluha:
I pres vsechna upozorneni a vysvetlovani do me neustale rypal a oznacoval me za nekoho, kym nejsem!

Jinak s tím původním nickem armstrong, to těžko bude tvá prvotina, ale to bych ti nevyčítal, nicméně, ptal si se kterej debi.l...., tak pro info, je nás tu víc ;))

Dej si hlavně bacha, ať si omylem ty nicky zase neprohodíš a neodpovídáš si na vlastní texty, jako posledně ;))))!

Netuším která část tvé rozpolcelé osobnosti to byla, zda pro-Federerovská či ta druhá anti-Federovská.

Od tý doby, jak si tady zapomněl, že si přihlášený druhým nickem z druhého tábora a začal si odpovídat na dotazy na svůj první nick, už se z toho nevyhrabeš. :DDDD

Co dodat:
Presvedceni nas nuti delat ruzne veci.

I zitra tady budu s moji rubrikou Tupec Dne, tak se teste!
Reagovat
smazaný uživatel
Může mi už konečně někdo říct, kterej deb.il tady neustále píše, že mým původním nickem je nick ''Armstrong''?!!!!

Pokud nejsou zdejší elegánovci úplně vymaštění, tak by si mohli všimnout, že zatímco Armstrong nepoužívá háčky ani čárky, já si na tom vždycky dávám záležet!! A říká vám něco pojem česká typografie?? Jsem si na sto procent jistý, že o tom nic nevíte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Já se odjakživa řídím základním typografickým pravidlem: po čárce/tečce následuje vždy mezera, nikoliv naopak, např. Elegánovci jsou fanatici, kteří ničemu nerozumějí.

Pokud se nemýlím tak Armstrong donedávna vynechával mezery mezi čárkou a následujícím slovem, ale později se to naučil, takže je vidět, že ani jeden ze zdejších elegánovců(s výjimkou Brože) nerozumí českému jazyku.
Reagovat
smazaný uživatel
to ti právě věřim, že se orientuješ vynikajícím způsobem v oblasti českého jazyka a typografie, protože jinak by ti to tvé plagiátorství a napodobování stylů druhých diskutujících, tak dlouho neprocházelo. Ano, jazykem českým a stylistikou jsi přímo posedlý. Jinak s tím původním nickem armstrong, to těžko bude tvá prvotina, ale to bych ti nevyčítal, nicméně, ptal si se kterej debi.l...., tak pro info, je nás tu víc ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Chybí Vám tam čárka, jestlipak dohledáte kde, ó guru jazyka českého?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ve větě ''Pokud se nemýlím, tak Armstrong....'' se píše před slovem tak čárka.
Reagovat
smazaný uživatel
Vseobecne sazeni na tenisova utkani je velicve slozite a nevdecne,Malo komu vydrzi forma konstantni delsi dobu,ale s KOLJOU JE TO UZ NA POVAZENOU. ale snad prijdou lepsi tenisove dny,Preji mu to. Patri k mym oblibenym hracum.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaroslavo, můžeš mi říct, proč po čárce píšeš velké počáteční písmeno a proč děláš pravý opak po tečce, interpunkčním znaménku, jež oznamuje ve větách oznamovacích a přacích konec věty?

Pak bych se chtěl ještě zmínit o tvém nepoužívání háčků a čárek, ale to může být zaviněno třeba anglickou klávesnicí.
Reagovat
smazaný uživatel
Dej si hlavně bacha, ať si omylem ty nicky zase neprohodíš a neodpovídáš si na vlastní texty, jako posledně ;))))!
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem Aaron, klidne si zjisti IP adresu! Ale to ty asi just neudelas a budes do me stale rypat, ze?
Reagovat
smazaný uživatel
nech toho, i kdyby si psal z deseti PC, tak bohužel tvůj styl a obsah je tak čitelný (včetně opravování chyb v textu druhých, blbeč.u), že ti na to neskočí už nikdo. Ničíš tady diskuze celou dobu, vydáváš se za fanouška opačnýho tábora a nadáváš vlastním řadám, pravděpodobně budeš případ pro psychiatrii.
A když už si vymejšlíš, že si byl měsíc pryč, tak se podívej, kdy si tady naposledy figuroval třeba pod nickem sample :DDD.
Dej už tady těm diskuzím konečně pokoj, určitě nemluvim jenom za sebe. Vypadni nebo začni pod jakýmkoliv nickem diskutovat normálně.
Reagovat
smazaný uživatel
V cem jsem podobny treba Andrewovi????
Reagovat
smazaný uživatel
o je mile, ze si me prispevky nekdo, tak pozorne cte.nevedela jsem, ze prispivam do lingvisticke rubriky. S tou anglickou klavesnici jsi to Sherlocku uhodl presne.A pismena pisi velke, jak se mi zrovna chce.pokud ti to vadi, tak sorry.Nechci zde byt ,jak pri zkousce z ceskeho jazyka ,ale chci sdelit aktualni tenisove pocity.
Reagovat
smazaný uživatel
toho jsem tu neviděl, takovej pamětník zase nejsem, netuším která část tvé rozpolcelé osobnosti to byla, zda pro-Federerovská či ta druhá anti-Federovská. Od tý doby, jak si tady zapomněl, že si přihlášený druhým nickem z druhého tábora a začal si odpovídat na dotazy na svůj první nick, už se z toho nevyhrabeš. :DDDD Je konec, finíto, šlus. Jediný co ti zbejvá je, dát si další nick a začít psát normálně o tenise anebo jít o dům dál ;)
Reagovat
smazaný uživatel
I když Koleno prohrál, pořád hraje lépe než elegán. Kdyby ve Wimbledonu neprohrál s Brandsem a kdyby se utkal ve čtvrtfinále s elegánem místo Berdycha, bezpochyby by jej porazil, ale již zmíněný švýcarský arogant Federer prohrál dokonce s Berdychem, hráčem, který patří spíše mezi tu širší elitu.
Reagovat
dabelsobul
Aaronku, Aaronku... Kdyby, kdyby... Kdyby Davyděnko neprohrál s Brandsem, do čtvrtfinále na trávě by se těžko někdy dostal...
Reagovat
smazaný uživatel
Možná máš pravdu v tom, že by se Koleno v životě nedostal do čtvrtfinále Wimbledonu, jenže kdyby se tam náhodou dostal, a kdyby se tam utkal s tím tvým veleoblíbeným McEnroeem II. či Safinem II., Rus by ho zesměšnil před celým publikem, a Federer alias Elegán by opět brečel jako tříletý fagan, jenž přišel o hračku.

Ale vzhledem k tomu, že jsi elegánovec, si jsem jistý, že něco takového v životě nepochopíš. :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Uz ,je to trapne a neoriginalni ty Tvoje kritiky.Co tak zacit u sebe,ale ja jsem vlastne zapomnela, ze ty jsi bez chyby a klidne, kdybys chtel. bys byl s prstem v nose svetova tenisova jednicka nekonecne dlouho.
Reagovat
dabelsobul
Zkus někdy ve svých příspěvcích nepoužívat slovo KDYBY ;)

Jinak nejsem Elegánovec ani Nadalovec. Jako tenisty i lidi obdivuju oba dva.

Měl by ses nad sebou zamyslet, jestli jsou tve prispevky pro někoho přínosem... Asi maximálně pro tebe, že si tu léčíš své mindráky a myslíš si, jak nejsi důležitej. Zkus se někdy vžít do lidí, co si tu tvé texty čtou, a co si o tobě asi myslí... Třeba někdy dospěješ, ale zatím tvůj věk na víc než 10 let nevidím...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist