De Minaur ve finále v Eastbourne přetlačil Sonega a má první titul mimo venkovní betony

26. 6. 2021, 18:19
Aktuality 1
ATP EASTBOURNE - Dvaadvacetiletý Alex de Minaur vyhrál poslední generálku v Easbtourne, kde se stal prvním australským šampionem. Ve svém prvním finále mimo tvrdé povrchy po téměř třech hodinách boje zdolal 4-6 6-4 7-6(5) Itala Lorenza Sonega a získal svou druhou letošní a celkově pátou trofej, první mimo venkovní betony.
Profily hráčů
Alex de Minaur (© AFP)

Alex de Minaur do letošní sezony vstoupil tím nejlepším možným způsobem, když ovládl podnik v Antalyi a i svůj čtvrtý titul získal na venkovních betonech. Jenže poté se dlouho trápil.

Dvaadvacetiletý Australan se probudil až na trávě, kde se postupně zlepšoval. Ve Stuttgartu uhrál čtvrtfinále, v londýnském Queen's Clubu semifinále a na poslední generálce v Eastbourne bez ztráty setu došel do finále a v něm po téměř tříhodinovém boji a až v tie-breaku rozhodující sady přetlačil Lorenza Sonega.

De Minaur měl lepší vstup do zápasu, brejk však nepotvrdil, v následujícím gamu nevyužil ani jeden ze tří brejkbolů a úvodní sadu nakonec ztratil. Od té doby byl ale na servisu neprůstřelný a díky jedinému brejku stav utkání srovnal. V rozhodujícím dějství si ani jeden z aktérů nevypracoval brejkbol a musela rozhodnout zkrácená hra. V ní byl úspěšnější o čtyři roky mladší de Minaur.

De Minaur si všech osm předchozích finále zahrál na tvrdém povrchu. V Eastbourne je vůbec prvním australským šampionem. Díky triumfu vylepší své žebříčkové maximum, v pondělí bude světovou patnáctkou.

Šestadvacetiletý Sonego, který předloni na trávě v Antalyi získal první ze svých dvou titulů, ve svém čtvrtém finále neuspěl. V novém vydání světového hodnocení bude stále figurovat na 27. místě, jednu příčku za svým maximem.


Čtyřhru vyhráli Mektič s Pavičem
Nikola Mektič s Matem Pavičem pokračují ve famózní letošní spolupráci a na trávě v Eastbourne ve svém devátém finále získali už sedmý společný titul. Nasazené jedničky ve včerejším finále přehrály 6-4 6-3 turnajové trojky Rajeeva Rama a Joa Salisburyho.

• ATP 250 EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 609.065 eur
sobotní výsledky (26. 6. 2021)
• Dvouhra - finále •
de Minaur (2-Austr.) - Sonego (3-It.) 4-6 6-4 7-6(5)
• Čtyřhra - finále •
Mektič/Pavič (1-Chorv.) - Ram/Salisbury (3-USA/Brit.) 6-4 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist