Debakl. A druhé kolo bylo pro Benešovou opět maximem

5. 3. 2010, 08:08
Aktuality 1
WTA MONTERREY - Od loňského července se Iveta Benešová dostala jen jednou za brány druhého kola. V mexickém Monterrey, kde obhajovala body za loňské semifinále, vypadla po debaklu s Lotyškou Sevastovovou a v této sezoně si připsala už šestou prohru v osmém utkání.
Iveta Benešová

První polovinu loňské sezony zvládla Iveta Benešová velmi slušně. Jednou si zahrála finále, třikrát semifinále a na prestižním podniku v Miami vypadla až ve čtvrtfinále s Venus Williamsovou.

Jenže od červencového Prague Open se už jen jednou dostala dál, než do 2. kola. V letošní sezoně si dokonce z osmi zápasů připsala pouhé dvě výhru. Tu druhou tento týden v mexickém Monterrey, když otočila souboj s americkou veteránkou Craybasovou.

Jenže svůj vlastní stín znovu nepřekonala. Duel s přemožitelkou Jankovičové Lotyškou Anastasií Sevastovovou začala hrůzostrašně, když z úvodních 20 výměn vyhrála jedinou. Do zápasu se vůbec nedokázala dostat, udělala sedm dvojchyb, neodvrátila žádný z pěti nabídnutých brejkbolů a za pouhých 47 minut prohrála 1-6 2-6.

Sedmadvacetiletá Češka tak neobhájí loňské semifinále a v žebříčku si pohorší ze současného 52. místa.

Do soutěže na mexickém rychlém povrchu zasáhlo šest českých tenistek, do čtvrtfinále postoupila jen Zakopalová. Ta se v pátek střetne s nasazenou Pavljučenkovovou, se kterou společně vypadly ze čtyřhry.

Mezi nejlepších osm hráček se dostaly také dvě nasazené Slovenky. Dvojka Daniela Hantuchová smetla Estonku Kaiu Kanepiovou 6-1 6-3. "Hrála jsem lépe než v prvním kole," připomněla duel se Španělkou Dominguezovou-Linou, se kterou ve druhém setu ztratila náskok 5-1. "Dnes jsem dělala méně chyb a lépe jsem se pohybovala."

Dominika Cibulková i ve druhém kole narazila na italskou sokyni a vývoj souboje se Sarou Erraniovou musela obracet. Nakonec vyhrála 3-6 6-4 6-1.

Nyní ji čeká Agnes Szavayová. Maďarka vedla nad Němkou Grönefeldovou již 6-1 4-2, jenže druhý set nakonec v tie-breaku prohrála. Rozhodující dějství ale už měla znovu pod kontrolou a potřetí v řadě postoupila do čtvrtfinále.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY (Mexiko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (04. 03. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Sevastovová (Lot.) - Benešová (ČR) 6-1 6-2
Hantuchová (2-SR) - Kanepiová (Est.) 6-1 6-3
Cibulková (4-SR) - Erraniová (It.) 3-6 6-4 6-1
Szavayová (5-Maď.) - Grönefeldová (Něm.) 6-1 6-7(4) 6-1

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Grönefeldová/Kingová (1-Něm./USA) - Pavljučenkovová/Zakopalová (Rus./ČR) 4-6 6-3 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Twofinger
Ta fotka presne vystihuje jeji trapeni. Je to skoda, Iveta to v ruce ma, ale bohuzel psychika je na nule...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist