Deblistkám vládly přemožitelky čtyř českých tenistek Mirzaová s Vesninovou

20. 3. 2011, 14:02
Aktuality 1
WTA INDIAN WELLS - Teprve třetí společný turnaj proměnily Indka Sania Mirzaová a Ruska Jelena Vesninová v triumf na prestižním turnaji v Indian Wells. Ve finále porazily osmé nasazené Američanky Mattekovou-Sandsovou a Meghann Shaughnessyovou a soutěží prošly bez ztráty setu.
Jelena Vesninová a Sania Mirzaová

Sania Mirzaová s Jelenou Vesninovou ve finále proti nasazeným osmičkám Bethanii Mattekové-Sandsové a Meghann Shaughnessyové vyhrály první set za 24 minut 6-0, ve druhém ale prohrávaly 1-5 a schylovalo se k dramatickému super tie-breaku. Indicko-ruské duo pětadvacetiletých hráček však ztrátu vůbec prvního setu na turnaji odvrátilo a dějství šesti vyhranými gamy v řadě otočilo.

Mirzaová s Vesninovou začala spolupracovat po letošním Australian Open a v Dubaji i Dauhá vypadly ve čtvrtfinále. V Kalifornii je však nezastavily sehrané české dvojice Hlaváčková s Hradeckou ani Benešová se Záhlavovou-Strýcovou, Polky Jansová s Rosolskou a dvojice Hantuchová/Radwaňská a soutěží prošly bez ztráty setu.

Turnaj v Indian Wells tak čtvrtý rok po sobě vyhrál nenasazený pár: v sezoně 2008 Rusky Vesninová se Safinovou, o rok později Azarenková se Zvonarevovou a loni Peschkeová se Srebotnikovou.

"Zkoušely jsme spolu hrát v Dubaji a Dauhá a fungovalo nám to perfektně. Od prvního zápasu jsme věděly, že nám to jako týmu funguje," řekla Vesninová, jež získala čtvrtý deblový titul, polovinu z nich má právě z Kalifornie. Mirzaová se raduje z jubilejní 10. trofeje. "Původně jsme tu spolu ani neměly hrát, protože jsem do Indian Wells vůbec neměla letět," dodala Indka.

"Nyní máme v plánu hrát společně i ve zbytku roku," shodují se a věří, že jim úspěchy ve čtyřhře pomohou k lepším výsledkům i ve dvouhře. V té byly obě hráčkami první světové třicítky. Nyní je ale Mirzaová až ve druhé stovce a Vesninová na 58. místě.

"V deblu si zlepšujete hru v oblastech, které ve dvouhře tolik nenatrénujete. Hráčky, které jsou lepší v deblu a pak hrají ve dvouhře, jsou silnější na síti. Vždy mi čtyřhra pomohla. Jsem Indka, myslím, že čtyřhra ke mě prostě patří," řekla Mirzaová.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
sobotní výsledky (19. 03. 2011)

Čtyřhra - finále:
Mirzaová/Vesninová (Ind./Rus.) - Matteková-Sandsová/Shaughnessyová (8-USA) 6-0 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist