Del Potro má natržený sval a zřejmě přijde o French Open

10. 5. 2011, 09:31
Aktuality 9
Z Buenos Aires se do tenisového světa šíří špatná zpráva: Juan Martín Del Potro má natržený sval a zřejmě nestihne French Open, které začíná už za necelých 14 dní. Dvaadvacetiletý Argentinec odstoupil minulý týden kvůli problémům s bokem z turnaje v Madridu, kde měl čelit Nadalovi.
Profily hráčů
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro kvůli operaci zápěstí přišel o takřka celou loňskou sezonu a tu letošní tak začínal až z pozice hráče páté světové stovky. Už po Australian Open ale začal pracovat na svém bleskovém návratu mezi elitu; ze šesti turnajů získal dva tituly, třikrát byl v semifinále a jednou v osmifinále. Po triumfu na antuce v Estorilu poskočil už na 32. místo žebříčku a těšil se na Masters v Madridu.

Ve španělské metropoli se však začaly ozývat problémy s kyčlí, která ho trápila už v závěru turnaje v Portugalsku. První zápas s Južným i přes bolesti zvládl, ve druhém kole pak smetl Čiliče. Do dalšího souboje, ve kterém měl vyzvat světovou jedničku Rafaela Nadala, už ale nenastoupil. Dvaadvacetiletý Argentinec z prestižní soutěže odstoupil a odletěl na vyšetření do rodné vlasti.

Testy v Buenos Aires odhalily, že vítěz US Open z roku 2009 má ve svalu levého boku osmimilimetrovou trhlinu a nemusel by tak stihnout French Open, které začíná už za necelé dva týdny. 

"Zatím nevíme, jak dlouho bude Del Potrův návrat na okruh trvat, ale je velmi pravděpodobné, že nestihne druhý grandslamový turnaj sezony, Roland Garros," vydal prohlášení Argentincův tým. 

Sám rodák z Tandilu píše na svém Twitteru: "Už jsem začal s rehabilitací a budu dělat vše pro to, abych v Paříži mohl hrát. Ale chci se v klidu uzdravit, aniž bych spěchal s návratem na okruh." Del Potro hrál v Paříži naposledy před dvěma lety, kdy prohrál až v pětisetovém semifinále s Federerem.

Del Potro v Madridu:
Nejprve i přes problémy porazil Južného...


... následně smetl Čiliče...


... a nakonec před soubojem s Nadalem z turnaje odstoupil.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Neviděl bych to nějak dramaticky, po dlouhodobých zraněních jsou následný problémy naprosto běžný. Nemusí to vůbec ukazovat, že by byl nějak zvlášt náchylnej na zranění. Během toho roku určitě nezatěžoval tělo rovnoměrně, takže jsem tohle očekával. Skutečnej návrat přijde až v roce 2012, letos jde jen o to, aby si pro něj připravil co nejlepší výchozí pozici.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufejme. Já si myslím, že už před US Open a pak na podzim v hale by mohl být jeho skutečný návrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Já být na jeho místě,tak FO nehraju. Ať se připraví na Wimbledon a bude v klídku. Je to škoda, že je pořád zraněný, jinak si myslím, že by byl možná už někde hodně vysoko ( což už byl, ale myslím, že to bude jednou jednička). Škoda, ale je mladej, tak snad to nejlepší má ještě před sebou, hlavně, aby mu drželo zdraví.
Reagovat
Teo
Holt nezranitelný Roger je jen jeden aneb jak se dá s mononukleózou vyhrát AO:o)
Reagovat
Pe3k
:D Málem...
Reagovat
Teo
Bez ní by to samozřejmě bylo "zcela":o)
Reagovat
Stan_Borowitz
ale jeho tělo asi není na tu zátěž stavěné, což je pro tenis velká škoda. Obávám se, že bude se zraněními laborovat neustále, a nikdy se tak na úplnou špici nedostane, ač herně by na to mohl mít.
Reagovat
smazaný uživatel
neeeee
Reagovat
Pe3k
Snad se dá do kupy co nejdříve. Pokud mu vydrží zdraví bude to on kdo společně s Djokovicem budou vládnou světovému mužskému tenisu. Come on Del Po!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist