Del Potro má už Turnaj mistrů jistý, v Basileji je ve čtvrtfinále

26. 10. 2012, 07:38
Aktuality 15
ATP BASILEJ - Juan Martín Del Potro má po odhlášení Rafaela Nadala již jistou účast na Turnaji mistrů v Londýně. Potvrdila to ATP. Sám argentinský tenista má v posledních dnech dobrou formu, když po triumfu ve Vídni postoupil do čtvrtfinále v Basileji.
Juan Martín Del Potro

Místo v Londýně si čtyřiadvacetiletý Juan Martín Del Potro zajistil díky postupu do čtvrtfinále v Basileji, situaci mu ale usnadnilo i odstoupení Španěla Rafaela Nadala.

Argentinský tenista se na finálový podnik sezony nominoval potřetí v kariéře jako další v pořadí po českém daviscupovém reprezentantovi Tomáši Berdychovi. Při premiéře v roce 2008 skončil ve skupině, o rok později prohrál až ve finále s Davyděnkem.

"Pro mě je to dárek za mé úsilí během celého roku. Dostat se na tento turnaj je čest, hrát na něm může jen osm nejlepších. Takže jsem moc rád, že jsem tam znovu a budu moct bojovat proti velkým jménům," komentoval Del Potro, který letos vyhrál turnaje ATP 250 v Marseille, Estorilu a před týdnem ve Vídni.

V britské metropoli se od 5. do 12. listopadu představí také Srb Novak Djokovič, Švýcar Roger Federer, Brit Andy Murray a David Ferrer ze Španělska. Na dalších postupových místech figurují Jo-Wilfried Tsonga z Francie a Srb Janko Tipsarevič. Na posledních dvou volných místech figurují Jo-Wilfried Tsonga a Janko Tipsarevič, kteří už však tento týden kvůli zranění nehrají a zezadu se na ně v žebříčku tlačí především Nicolás Almagro a Richard Gasquet.Šance Mónaka, Raonice, Isnera a Čiliče jsou už jen teoretické.

V Basileji Del Potro postoupil do čtvrtfinále po další dvousetové výhře 7-5 6-1 na přemožitelem Radka Štěpánka Američanem Brianem Bakerem. "Začátek zápasu pro mě byl velmi těžký. On (Baker) hrál v prvních gamech lépe než já. Byl agresivní a snažil se hrát míčky velmi rychle po dopadu. Ve druhém setu jsem už našel rytmus a moje hra začala být agresivnější," komentoval druhý nasazený Argentinec.

"Tohle je úžasný turnaj. Publikum stojí za mnou a neustále mě podporuje. Chci tu dojít daleko a už se těším na další zápas," pochvaluje si Jihoameričan, kterého ve čtvrtfinále čeká Jihoafričan Kevin Anderson. Ten ve třech setech udolal Australana Marinka Matosevice.

Jméno čtvrtfinálového soupeře se dozvěděl pětinásobný šampion Roger Federer, který se v pátek utká s Benoitem Pairem. Francouzský tenista ve druhém kole porazil dvakrát 6-4 Poláka Lukasze Kubota.

- ATP 500 BASILEJ -
(Švýcarsko, tv. povrch / hala, 1.934.300 eur)
čtvrteční výsledky (25. 10. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Del Potro (2-Arg.) - Baker (USA) 7-5 6-1
Južnyj (6-Rus.) - Ebden (Austr.) 6-3 6-1
Paire (Fr.) - Kubot (Pol.) 6-4 6-4
Mathieu (Fr.) - Davyděnko (Rus.) 6-3 6-7(2) 6-4
Anderson (JAR) - Matosevic (Austr.) 6-3 6-7(5) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Denis92
odkedy je Roger znova svetova jednotka tak ma na kazdom turnaji ATP najtazsi zreb..
Reagovat
Sonja
To určitě:-D
Reagovat
Denis92
samozrejme..na Cincinati si uz nepamatam,ale na US open mal berdycha murrayho djokovica cize najvyssie moznych nasadenych.v shanghaji mal opat murrayho a djokovica. v bazikeli nema superov ale v larizi zase dostal berdych murray djokovic. narazam najma nato ze na kazdom turnaji dostal murrayho a djokovicovi vzdy ostal lahsi super
Reagovat
Sonja
Jasněže si zapomněl Cincinnati, když se ti to nehodí do krámu:-D...tam byl Murray v Noleho půlce pavouka.
A na OH si to taky víc vyžral Nole...
A proč pořád plkáš o Djokovičovi z druhé půlky pavouka? Jasně že na konci-ve finále bude Rogera zpravidla čekat nejtěžší možný soupeř, tak je to přece v pořádku.
Reagovat
Denis92
hovoril som leno turnajoch ATP..bepamatam si zreb cincinati ale pokial viem murray sa z toho turnaja odhlasil,ci? ale roger ako najvyssie nasadeny dostane vzdy v semi tazsieho supera ako djokovic
Reagovat
Sonja
No a co, já ráda připomenu OH...
Murray se neodhlásil, vypadl s Chardym...ale to nic nemění na tom, že byl v Noleho půlce a mohl se s ním střetnout v semi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Del Potro mi nedá pokoja..To ze má istý turnaj majstrov len posilnuje moju vcerajsiu tézu..Inspiroval som sa Oskarom a skusil som 2:0 na Andersona za kurz 12,5..
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, těšil jsem na semifinále dvou shotmakerů Goffina a Dolgopolova a on vyhraje Beneš, ach jo. Deolgo aspoň nadělil Granollersovi kanára, Gasquet fakt bojuje o TM ještě.
Reagovat
smazaný uživatel
LIDI PROSÍM NEVÍTE KDY SE BUDE HRÁT ZÁPAS Christina Dinu versus Tadeja Majeric? POTŘEBUJU TO AKUTNĚ ZJISTIT A NEMŮŽU TO NIKDE ALE VÁŽNĚ NIDKE NAJÍT DÍKY
Reagovat
smazaný uživatel
neříkej, že sázíš turnaj ITF v Nigérii. Ale nevím, kdy se to bude hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
ano vsadil sem na DInu u tipsportu....mají to v nabídce tak sem to zkusil....mělo se to hrát dneska v 10 hodin dopoledne ale nic se nehrálo.....netušíš čím by to mohlo bejt?
Reagovat
dessperadoss
OT:
Jak to dopadlo se Soderlingem? Ukončil karieru?
Reagovat
smazaný uživatel
Měl by být zpět příští sezónu :)
Reagovat
dessperadoss
Díky ;)
Reagovat
smazaný uživatel
VELKOU OSTUDU ČESKÉHO TENISU K A D E R K U ODVOLAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist