Del Potro vykročil za obhajobou titulu hladkou výhrou

4. 5. 2012, 07:58
Aktuality 47
ATP ESTORIL - Juan Martín Del Potro se zdá být na antukovou část sezony dobře připraven. V Estorilu, kde je největším favoritem na obhájení svého loňského triumfu, na úvod nedal šanci domácímu Ruii Machadovi.
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro letos odehrál na antuce dva zápasy v Davis Cupu a smetl v nich jak Čiliče, tak Karloviče. Drtivě vstoupil i do svého prvního antukového turnaje sezony v Estorilu, kde obhajuje loňský titul. Třiadvacetiletý Argentinec zametl 6-1 6-0 s domácím Portugalcem Ruiem Machadem a jako nasazená jednička postoupil do čtvrtfinále.

"Na antuce hraju rád. Sice preferuju rychlé povrchy, ale než jsem sem přiletěl, tvrdě jsem doma trénoval. Tento turnaj je pro mé sebevědomí v antukové části sezony - před Masters 1000 a Roland Garros - důležitý," řekl 12. hráč světa Del Potro.

Ve čtvrtfinále se Jihoameričan utká se španělským antukářem a vítězem turnaje z let 2009 a 2010 Albertem Montaňésem, se kterým jediný vzájemný duel před šesti lety prohrál, respektive v závěru zápasu vzdal.

"Albert je dvojnásobný vítěz turnaje a skvělý antukář. Bude to těžké utkání, ale těším se na něj," uvedl Del Potro.

Sedmý nasazený Montaňés v Estorilu ve 2. kole otočil vývoj utkání na centrálním kurtu s Američanem Bobbym Reynoldsem, jehož udolal 4-6 6-4 6-3.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici zkompletoval Španěl Albert Ramos-Viňolas a domácí Joao Sousa. Portugalec postoupil po skreči Uzbeka Denise Istomina, který po pauze zaviněné deštěm vzdal kvůli bolestem zad. "Během zápasu mě záda začala bolet čím dál víc a po té pauze se to ještě zhoršilo. Rozhodl jsem se raději skončit, je to lepší pro mou budoucnost," uvedl Istomin.

- ATP 250 ESTORIL -
(Portugalsko, antuka, 398.250 eur)
čtvrteční výsledky (03. 05. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Del Potro (1-Arg.) - Machado (Portug.) 6-1 6-0
Ramos (4-Šp.) - Phau (Něm.) 7-5 6-0
J. Sousa (Portug.) - Istomin (5-Uzb.) 3-6 6-3 4-2 skreč I.
Montaňés (7-Šp.) - Reynolds (USA) 4-6 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

47
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rozpis zápasů na zítra: http://www.madrid-open.com/en/torneos/mutua-madrid-open/calendario/
To mě teda vážně naštve, jestli se to až do pondělka nebude dát nikde chytit. Já jsem tak nějak automaticky počítal, že to Eurosport bude dávat, nevím, proč jsem byl tak naivní, když je u nich normální, že dávají věčně přednost něčemu jinému.....
Reagovat
Heather_Fedex
murray se odhlasil z madridu :-oooooooo
a ted jeste k muzske casti pavouka:
novak- los si se svetovou jednickou zahral, kdyz mu pridelil antukare wawrinku, melzera, lopeza, fogniniho. mozne semi proti rogerovi (:-0) ctvrtfinale proti tipsovi

rafael- na zacatku turnaje bude moct upravit vzajemnou bilanci s koljou, kt. je negativni. pak rafuv oblibeny souper zejmena na antuce verdasco ;). mozne ctvrtfinale s tomasem, kt. by ho mohl na rychlejsi antuce pozlobit. mozne semifinale: del potro/isner. tsongovi na antuce moc sance nedavam a sice, jak uz jsem rekla, je to 1 z tech rychlejsich antuk.

roger- na zacatku bud bombarder raonic, nebo zkuseny nalbandian. takze docela fuska ;)
dale bellucci/gasquet, ale nejspis richard. rog ma s richardem nevyrizene ucty s posledniho rima, takze odplata se chysta! ;) ve ctvrtfinale oblibeny rogeruv souper ferrer, nebo mozna tomic ale verim davidovi. proti rafovi hral b arcelone slusne, takze taky narez pro roga, i pres hodne smutnou bilanci pro davida.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci Tě chytat za slovo, ale ty si myslíš, že Tomic přejde přes Štěpánka? Já bych přecejenom vsadila na zkušenosti proti náctiletýmu talentu... :-)
Reagovat
Heather_Fedex
promin ;) ale podle mne radek se zmuze pouze na debla. bernardovi i radkovi asi vic sedi rychle kurty. tezko rict. a krom toho, napsala jsem jenom MOZNA. ;) ja bych radkovi jeste doprala nejaky uspech, ale singl uz neni, to co byvalo
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný, však víš... Přání otcem myšlenky :-)
Reagovat
Heather_Fedex
tak letos caroline opravdu nepreje nikdo nic. co ma rict ona? stopku uz ma temer istou uz ve 2. kole. jedine, co ji muze "potesit" je fakt, ze oproti lonsku si pohorsi pouze o 1 kolo.
Reagovat
tommr
je zajímavý, že Wozniacká měla strašně dlouho velký štěstí na los a ted když se jí herně ani výsledkově moc nedaří tak se to obrátilo ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
tak ja nevim, co bys treba napsal, kdyby barthelovu schytala petra. asi moc poteseney nebyl, vid ;)
Reagovat
tommr
vždyt taky jasně píšu, že má Wozniacká pech ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Muguruza, to je zase bídnej los, první kolo s nasazenou. Naopak siréna má 2. kolo s kvalifikantkou a tedy skoro jistý postup do třetího.
Reagovat
ludolf
Benešová se Zakopalovou se utkají v prvním kole, alespoň je jistota, že jedna postoupí (pak ale nejspíš prohraje se Šarapovou). Petra má celkem dobrý los (v její 1/8 je nejlépe postavená 16. Kirilenko), v QF by se měla střetnout se Stosurovou, v semifinále se Šarapovou nebo Serenou W. (předpokládám, že Wozniacká přes Serenu neprojde).
Reagovat
tommr
našim los moc nepřál - všech 5 našich hráček je v jedný polovině pavouka a Benešová se Zakopalovou se v přímým souboji o OH dokonce potkají už v prvním kole ...
Los je strašně nevyváženej i vůči ostatním hráčkám. Azarenková má cestu do finále pěkně umetenou, zatímco v druhý polovině pavouka je vedle Petry i Sharapovová, Serena Williams, Stosurová a Wozniacká ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ta spodní polovina pavouka je daleko nabitější. Koukal jsem, že např. Aga má cestu do semifinále také celkem hratelnou. A když se podaří Šafářové projít do třetího kola, tak tam jí s největší pravděpodobností vystaví stopku Sharapova, takže si oproti loňsku pohorší min. o 110 bodů. Co se týká Petry, tak tam si myslím, že to chytla ještě relativně dobře. V prvních třech zápasech by se měla rozehrát a pak pravděpodobně Stosur. A v semifinále pravděpodobně Masha, Serena nebo Caro. Ale dá se čekat, že ty mezi sebou sehrají náročné zápasy, takže by mohly být unavené. A nebo také rozehrané...;) Ale jsem zvědavý na druhé kolo, kdy se Wozniacki může potkat s Goerges nebo Barthel.
Reagovat
tommr
jj spodní polovina pavouka je doslova nabitá zvučnejma jménama zatímco Azarenková tam má v podstatě jen Radwanskou, kterou letos porazí i s prstem v nose ... :)
Petra to má až do čtvrtfinále celkem slušný, ale pak v semifinále asi těžce narazí ...
Šafářová má hodně těžkej los a určitě ted musí litovat, že jede místo do Říma hrát do Prahy - příjde o spoustu bodů ...
V každým případě bude na co koukat už od prvního kola - i díky přítomnosti sester Williamsovejch ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bude na co koukat už od prvního kola? Pochybuju. WTA Madrid není běžný týdenní turnaj, hraje se 9 dnů, ale Eurosport začíná vysílat až v pondělí. A to ještě hodně trapně. Podle programu by na ESP1 mělo jít jen jedno utkání a na ESP2 dvě utkání, tenis končí v 15:45.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, souhlasím s tebou. Když se nestane nějaké překvapení, tak už vidím Azarenkovou ve finale po tom, co vyřadí v semifinále Agnes....A o Lucce jsem to už také někde psal, že s tou Stroumovkou před RG, to není nejlepší nápad. Ještě než jsem se dozvěděl, že bude hrát v Praze, říkal jsem si, že ten Řím bude mít jako pojistku a další šanci na zisk nějakých bodů.
Reagovat
tommr
no vypadá to opravdu, že první kolo k vidění nebude - aspon teda v televizi, protože Eurosport začíná vysílat až v pondělí. Snad ale bude možný chytit aspon něco na netu. Jinak by to byla strašná škoda, protože o víkendu zasáhnou do bojů všechny favoritky a některý zápasy slibujou vynikající podívanou (např. Azarenka-Kuznetsova, Halep-Venus Williams, Cirstea-Bartoli, Cetkovská-Zvonareva, Wozniacki-Pervak, Barthel-Goerges nebo Šafářová-Kanepi) ...
Reagovat
tommr
Lucka dělá podle mě strašnou chybu - má ted první dvacku na dosah a měla by se proto soustředit na sbírání bodů na velkejch turnajích. Turnaj v Praze jí nic nedá i kdyby ho celej vyhrála, což navíc není ani zdaleka jistý. Aby nakonec nedopadla jako Petra, který loni chybělo k prvnímu místu v žebříčku jen pár bodů o který přišla tím, že místo v Římě startovala v Praze ... ...
Reagovat
freeteepek
Tak nejlepší los mají asi Vika s Agou. Nicméně Petra ho taky nemá špatněj, jelikož na Serenu nenarazí hned ve 2. ani 3. zápase, ale nejspíš až v SF. Pokud se tam dostane, což by měla. Zajímavý bude souboj Marie-Serena. Je možný, že Marie vyřídí Serenu a Petra nakonec Marii. V tom případě pak ve finále vyřídí i Viku. Je to hratelné.
Nicméně na levé straně pavouka se také mohou odehrát zajímavé zápasy. Např. Erani je na antuce letos silná. Kerberová nebo Li Na můžou Vice zatopit. Uvidíme, jak papírové předpoklady ovlivní modrá antuka. Zdá se, že by měla být kluzká a rychlá. V tom případě bude víc vyhovovat agresivním hráčkám.
Reagovat
smazaný uživatel
S tou Luckou mám také takové obavy, ukáže to až čas, jak se to vše zamíchá, ale je pravděpodobné, že ta dvacítka se jí zase spíše může vzdálit. Myslím, že tam musí jet více z marketingových důvodů, než aby tam jela, že to opravdu považuje za tak dobrou věc.....
Teď koukám na program a pěkně mě to vysílání štve, protože jsem se těšil už na první kola.
Reagovat
tommr
Azarenkovou by mohla zaskočit už v prvním kole Kuznetsovová. To ještě možná nebude Vika úplně rozehraná a mohlo by proto dojít k senzaci na její účet. Pokud to ale Vika zvládne tak už tam pak nemá až do finále žádnou rovnocennou soupeřku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když koukám na oficiální stránky turnaje Madridu, tak tam vidím, že některé televizní stanice vysílají úplně všechny zápasy, takže si myslím, že zítra si už tenis budem moci vychutnávat..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tommříku, účast na ITF turnaji je příčina toho, že na konci roku přišla o jedničku? Co ty její pozdější kolapsy na USO a v Tokiu a Pekingu? Možností k uhrání bodů bylo mnoho.

S přenosy WTA to nevypadá vůbec dobře. Příští týden má tenis konkurenci v šlapálistech a spoustu času tenisu ukradne i fotbal hráčů do 17 let. Hanba!
To musí být zážitek, koukat na kopálisty této úrovně. Pro koho to vysílají? ATP Madrid na novácích je na tom líp, tenis půjde skoro pořád.
Reagovat
Fandina
Ale jestli Lucka vyhraje Prahu, tak si přece připíše také nějaké body ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Jako jasně, že jsou to všechno spekulace, protože nějaká ta překvapení se určitě zrodí, kór u takto obsazeného turnaje. Ale v Petřině případě, pokud postoupí do semifinále, bych viděl jako nejlepší možnost Serenu, pro kterou by to už byl třetí těžký zápas za sebou v krátké době a pokud by neměla nějakou extra formu, tak už by se na ní určitě podepsala hodně únava a Petra by jí měla dát. Takže by to pro Petru z hlediska obhajoby bodů bylo dobré. A pro Serenu by ty těžké zápasy byly také dobré vzhledem k přípravě na RG. Těžko na cvičišti, lehko na bojišti.....:)
Reagovat
Fandina
Serena naposledy začátkem dubna byla ve velmi dobré formě. Vyhrála Charelston a tam porazila Vesnina Erakovic Lisicky Stosur Šafářovou. Proč by nechtěla vyhrát Madrid?
Reagovat
Heather_Fedex
tak ja nevim. mne prijde svetlana docela narocnej los na 1. kolo. a voci svete je to opravdu krute. dyt se nachazi mozna max. 3 mista po nasazenymi hrackami a v 1. kole chytne jednicku. aza mohla dostat i lehci los, v podobe nejake kvalifikantky. mnel bys byt objjektivnejsi. ja vim, ze ty mas petru i ostatne ceske holciny moc rad, ale radsi se moc neupinej na to, jako by se vsichni meli postavit proti nim, i kdyz to tak vubec neni
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to máš pravdu. Ale v Madridu předpokládám, že si odepíše min. 110 bodů a pak si ještě odepíše 70 bodů za druhé kolo loňského Říma. A pokud se nepletu, za vítězství v Praze je 150 bodů. Takže něco zratí. Ale jak jsem psal, jsou to spekulace a všechno se uvidí. Už do Prahy jede, lhal bych, kdybych psal, že se nezajdu rád podívat....
Reagovat
smazaný uživatel
S tím Charlestonem máš pravdu. Hlavně poslední dva zápasy hrála moc dobře. Já nepíši, že by nemohla vyhrát Madrid. Mohla. Je to pouze takový pocit a spekulace.....Po Charlstonu hrála ve Fedcupu na Ukrajině proti dost slabým hráčkám. Oba zápasy jsem viděl. Podle skóre by se mohlo zdát, že je úplně přejela, ale nebylo to tak. Hodně jí zrazoval servis a dost se vyhazovala. Ale u Sereny se to nemůže zase na druhou stranu brát jako měřítko její opravdové formy, protože k těm zápasům dle mého nastoupila značně nekoncentrovaná a asi kdyby nemusela kvůli kvaldě na OH, tak ani ten Fedcup nehrála....
Reagovat
freeteepek
Kdo ví, k jakým překvapením dojde. Jsem si jistý, že nějaká budou. Je fakt že Svetlana by Viku mohla potrápit. Rychlejší antuka ale spíš hraje do not Vice.
Reagovat
tommr
já sleduju hlavně naše holky, protože jim fandím - to jakej mají los ostatní pro mě není zase tak důležitý, abych to nějak obšírně komentoval ... :)
Máš ale samozřejmě pravdu, že Wozniacká a hlavně Kuznetsovová mají tentokrát skutečně velkou smůlu. Na příkladu Kuznetsovový je názorně vidět jaký má současnej systém losování nedostatky. Kuznetsovová musí hrát hned v prvním kole proti turnajový a světový jedničce, zatímco další zápas v pavouku proti sobě svede dvě kvalifikantky ...
Reagovat
freeteepek
Možná, že to Vika se Světlanou nebude mít jednoduchý, ale myslím, že ji nakonec dá a to jí nakopne k dalším zápasům. Ostatně už se jí to povedo letos v IW. Nebo jako Marii nakoplo, že urvala ve Stuttgartu zápas se Sam. Jak jednou utečeš hrobníkovi z lopaty, máš pocit, že zubatá si na Tě nepřijde:-) Přinejmenším by se Vika mohla v tom zápase slušně rozehřát a rozehrát;-)
Reagovat
Fandina
Lucka ale v Madridu hrát bude, takže to s Prahou nesouvisí. V Římě ne, odepíše si za něj 70 bodů, ale vzhledem k tomu, že v Římě jsou jako v Madridu všechny a je otázkou jaký by měla los, tak se může stát, že na Praze paradoxně vydělá, protože tam bude nejvýše nasazenou a body jsou vítězství 140 finále 100 semi 70 a to by měla uhrát, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Když budeme porovnávat body za obhajobu loňského Říma, tak na Praze vydělat může a myslím, že i vydělá. Ale když se to sečte s letošním Madridem, tak s největší pravděpodobností oproti loňsku bodově ztratí. Ano, mohla by mít v Římě stejně blbý los a vypadnout třeba hned v prvním kole, ale také nemusela.....:)
Za předpokladu, že vypadne v Madridu ve třetím kole, ztratí 110 bodů. Plus dalších 70 za Řím. Za výhru v Praze připíše 140. Takže 40 bodů bude ztrácet. Já to myslel v kontextu i s Madridem.
Reagovat
Fandina
Je jasné, že pokud by Lucie hrála v Římě, má větší šanci na bodové ohodnocení. Pokud jde o Madrid, obhajuje QF, pokud ho nedosáhne, poklesne na žebříčku ze současného 21 na 23 místo ...
Reagovat
freeteepek
Tak Lucka Hradecká už má první zápas na modré antuce úspěšně za sebou! Andrea H. se zatím také drží.
Reagovat
smazaný uživatel
Andrea - první set v kapse! Jen tak dáááál !! :-)
Docela by mě zajímaly reakce holek na tu modrou antuku :-)
Reagovat
freeteepek
Tak A. 1. set nakonec urvala v tiebreaku 9:7. Při svém servisu přitom uhrála jen 3 body!
Reagovat
steve79
Stejně příští týden člověk nebude vedet na co se má koukat jesetli na tenis nebo na hokej:D
Reagovat
Heather_Fedex
tak v tomhle mam uuuuuplne jasno ;)
Reagovat
freeteepek
Hokej je nudnej:-) Já budu v lese a budu se dívat na stromy...
Reagovat
smazaný uživatel
Prý nebude vědět :-) Dřeváky jsem neviděl hrát víc jak 10 let a mám pokoj.
Reagovat
steve79
Já Del Potrovi přeju aby vyhrál tento turnaj. Pravý tenis začíná až příští týden:D Jsem hodne zvědavej na modrou antuku. V Madridu je antuka rychlejší než v Monte-Carlu, takže by to nemuselo bejt z pohledu Nadala tak jednoznačný. V madridu se dost dařilo Rogerovi, takže v koutku duše doufám v titul. Každopádně v roce 2009 tu Roger ve finále Rafu porazil.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak Madrid má jednu z nejrychlejších antuk, něco jako Munich, oproti nejpomalejšímu MC to bude rozdíl ...a pokud bude ještě pražit, bude to s kombinací modrého kurtu asi podívaná ! :)
Reagovat
Heather_Fedex
doufam presne v to same co ty ;) ale jeste si pockejme na rozlosovani...
Reagovat
Labi
kdy se to bude losovat?
Reagovat
Heather_Fedex
co nevidet ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist