Dellacquaová ve 33 letech ukončila kariéru

10. 4. 2018, 13:39
Aktuality 1
Casey Dellacquaovou už na kurtech neuvidíme. Třiatřicetiletá rodačka z australského Perthu dnes na sociálních sítích oznámila, že končí kariéru profesionální tenistky, aby mohla trávit více času se svou rodinou.
Profily hráčů
Casey Dellacquaová

"Už nějakou chvíli jsem o tom přemýšlela," řekla ve videu na sociálních sítích. Důvod je prostý. Rodačka z Perthu chce trávit více času se svou rodinou, partnerkou Amandou Juddovou, čtyřletým synem Blakem a téměř dvouroční dcerou Andie. "Cítím, že přišel ten správný moment odložit raketu a být mámou. Je načase trávit více času s rodinou, zvlášť dokud jsou mé děti ještě malé," dodala.

Dellacquaová to ve dvouhře dotáhla nejvýše na 26. místo žebříčku WTA, a to v září v roce 2014. Na okruhu WTA žádný titul nevybojovala, nicméně na nižších turnajích ITF triumfovala celkem 22krát.

Mnohem větších úspěchů pravidelně dosahovala ve čtyřhře. S Američanem Scottem Lipskym vyhrála smíšenou čtyřhru na French Open 2011. Dále se sedmkrát probojovala do finále ženského debla na grandslamech, ale ani jednou trofej pro vítězku nevybojovala.

Naposledy se představila v únorovém fedcupovém utkání, kde bodem ze čtyřhry pomohla Australankám k postupu do baráže o elitní Světovou skupinu.

"Právě reprezentování Austrálie v týmových soutěžích bude jednou z věcí, která mi bude chybět nejvíc. Hrát za svou zemi bylo něco, čeho jsem si vždy nesmírně vážila."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
když si vybavím rozhovor po rozhodující čtyřhře s Ukrajinkami, tak už tehdy to asi Casey věděla, že to byl poslední zápas. Vyšlo jí to stylově, v den narozenin rozloučit se tak důležitou výhrou.
Casey bude chybět, jedna z nejmilejších hráček na okruhu. Přál jsem jí nejen ten deblový titul, ale i nějaký ze singlu. Tak výborná hráčka a nebyla ani ve finále, přestože opakovaně dokázala zazářit na grandslamech. Drží také druhou nejdelší šňůru výher v řadě na Itf-kách (31).
mimochodem lidi se smějou Bouchard, že se vymlouvá na otřes mozku, ale právě Csaey se stalo něco podobného před TM, i když na kurtu a kariéru jí to jednoznačně ovlivnilo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist