Dementěvová bude viceprezidentkou tenisového svazu

30. 12. 2010, 16:30
Aktuality 0
Ruská tenistka Jelena Dementěvová, která letos nečekaně ukončila kariéru profesionální hráčky, byla jmenována viceprezidentkou Ruské tenisové federace. Olympijská vítězka z Pekingu funkci přijala, třebaže se na síti Twitter přiznala, že příliš netuší, co bude tato pozice obnášet.
Profily hráčů
Jelena Dementěvová

"Ve skutečnosti moc nechápu, čím můžu být federaci prospěšná. Ale doufám, že mi (svazový prezident) Šamil Tarpiščev pomůže na to přijít," uvedla Dementěvová, jež dnes převzala z rukou ruského prezidenta Dmitrije Medveděva řád za zásluhy.

Devětadvacetiletá Dementěvová nečekaně oznámila rozhodnutí ukončit kariéru na konci října po svém posledním utkání na Turnaji mistryň v Dauhá. Někdejší světová trojka na závěrečné akci roku startovala už podesáté, celkem získala 16 turnajových prvenství ve dvouhře a šest ve čtyřhře. Na grandslamech na titul nikdy nedosáhla, v roce 2004 však byla na Roland Garros i na US Open ve finále. Vedle pekingského triumfu získala i olympijské stříbro v Sydney 2000.

pva, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist