Dimitrov ve Vídni otočil souboj s Tsitsipasem. Ve čtvrtfinále jsou Thiem či Medveděv

29. 10. 2020, 23:42
Aktuality 5
ATP VÍDEŇ - Grigor Dimitrov ve Vídni v souboji dvou vítězů Turnaje mistrů zdolal po obratu a bez ztráty podání Řeka Stefanose Tsitsipase a oplatil mu porážku z Roland Garros. Do čtvrtfinále se v rakouské metropoli dostali také domácí obhájce titulu Dominic Thiem či Rus Daniil Medveděv.
Grigor Dimitrov (© AFP)

Grigor Dimitrov ve Vídni začal dobrým výkonem proti Karenu Chačanovi a dnes na něj navázal i ve druhém kole proti Stefanosi Tsitsipasovi. V souboji tenistů, kteří vyhráli dva z posledních tří ročníků Turnaje mistrů, ani jednou nepřišel o servis a zvítězil 6-7 6-4 6-3.

Tie-break prvního setu Dimitrov ztratil navzdory tomu, že v něm vedl 5-0. K setbolu se totiž nedostal a prohrál sedm míčků v řadě. Nicméně nepovedený závěr sady zkušeného Bulhara nezlomil. Dimitrov pokračoval ve velmi dobré výkonu, jediné dva brejkboly za stavu 3-2 ve třetím setu odvrátil a a po dvou a čtvrt hodinách hry soupeři oplatil vyřazení z letošního Roland Garros.

"Byl to od nás obou velmi dobrý zápas. Jsem rád, že jsem po tom prvním setu zůstal v klidu a dál plnil svůj herní plán. Zápas měl vysokou kvalitu a vítězství má pro mě velkou váhu," komentoval třicetiletý Dimitrov.

Ve svém prvním vídeňském čtvrtfinále se bulharský tenista utká s Danem Evansem (h2h 3-1). Britský tenista si dnes poradil 7-5 6-2 s domácím Jurijem Rodionovem, který nedokázal navázat na skalp Denise Shapovalova.



Den po světové tenisové jedničce Srbu Novaku Djokovičovi postoupil do čtvrtfinále i druhý nasazený Rakušan Dominic Thiem, který si bez problémů poradil s Chilanem Cristianem Garínem. Obhájce titulu Thiem při výhře 6-3 6-2 ani jednou nečelil soupeřově brejkbolu, zatímco sám využil tři ze sedmi.

O postup do semifinále se vítěz letošního US Open Thiem střetne s rozjetým Andrejem Rubljovem (h2h 2-1). Třiadvacetiletý Rus se dnes příliš nezapotil, už za stavu 2-1 v prvním setu mu kvůli zranění pravého chodidla vzdal 19letý Ital Jannik Sinner.

Čtvrtý nasazený Daniil Medveděv sice proti Kanaďanovi Vasku Pospisilovi ztratil první set, ale poté skóre obrátil. Ruský favorit zvítězil 4-6 6-3 6-2 a oplatil mu vyřazení z únorového Rotterdamu. Ve čtvrtfinále se 24letý Medveděv utká poprvé s o deset let starším Jihoafričanem Kevinem Andersonem.


Novaka Djokoviče ve čtvrtfinále vyzve Lorenzo Sonego. Italský lucky loser dnes ve dvou tie-breacích zaskočil Poláka Huberta Hurkacze a bude bojovat o své největší semifinále v kariéře.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 1.550.950 eur
čtvrteční výsledky (29. 10. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Thiem (2-Rak.) - Garín (Chile) 6-3 6-2
Dimitrov (Bulh.) - Tsitsipas (3-Řec.) 6-7(5) 6-4 6-3
Medveděv (4-Rus.) - Pospisil (Kan.) 4-6 6-3 6-2
Rubljov (5-Rus.) - Sinner (It.) 2-1 / skreč S.
Evans (Brit.) - Rodionov (Rak.) 7-5 6-3
Sonego (It.) - Hurkacz (Pol.) 7-6(6) 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
ttopi
Novak zatím slušně teče smile
Reagovat
smazaný uživatel
Zlata ruka, zlata.

Ten zapas s Tsitsipasem měl vysoký standard, BH litaly, voleje na síti zkazili oba hráč max jednou za zapas, prohozy, vše podpořeno skvělou hrou od BL. Super match. Dimitrov lepší na servisu, doslova neprustrelny
Reagovat
Patik
Dimitrov hrá naozaj dobre..kde tú hru doteraz skrýval..trošku mi to pripomína Fedexa..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, mě taky. Jsou tam ale detaily, Dimitrov je takový o level horší Roger. Má ale perfektní obranu, dobrý pohyb, ty čopy od BL jsou jedovky jako svině.

Tsitsipas s tím měl extrémní problém v té hale se to odrazí 15 cm nad povrch.
Reagovat
Ereinion
hlavní rozdíly jsou forhend a i servis...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist