Dimitrov: Zopakovat úspěchy je náročnější než jich dosáhnout

5. 7. 2015, 11:46
Aktuality 9
Vloni Grigor Dimitrov vyhrál tři turnaje a ve Wimbledonu si zahrál své první grandslamové semifinále. Letos se však Bulharovi příliš nedaří, vypadl z Top 10 a v All England Clubu vypadl již ve třetím kole. Zopakovat úspěchy je mnohem těžší než jich dosáhnout, říká aktuálně 11. tenista světa.
Profily hráčů
Grigor Dimitrov

V minulé sezoně Grigor Dimitrov vlétl mezi mužskou tenisovou špičku. Za celý rok vyhrál tři turnaje a ve Wimbledonu si zahrál své první grandslamové semifinále. Díky dobrým výsledkům se probojoval do Top 10, jeho maximem je 8. příčka.

Od loňského Wimbledonu se však Bulharovi na grandslamech příliš nedaří - na US Open a na Australian Open si zahrál osmifinále a v Paříži dokonce letos vypadl již v prvním kole. Mezi jeho nejlepší letošní výsledky patří dvě semifinálové účasti na turnajích v Brisbane a v Istanbulu. Po Wimbledonu navíc přijde o další body, neboť neobhájí loňské semifinále, vypadl totiž již ve třetím kole, v němž nestačil na Richarda Gasqueta.

"Je mi už čtyřiadvacet, takže už nejsem úplně nejmladší," řekl aktuálně 11. tenista světa. "Loňská sezona byla z mého pohledu hodně poznávací, dokázal jsem si, že umím hrát dobrý tenis. Uhrál jsem řadu dobrých výsledků a postoupil jsem v žebříčku. Dostal jsem se do dobrého rytmu, ale je velmi těžké si tu výkonost udržet, což letos zjišťuju na vlastní kůži" konstatoval Bulhar.

"Zopakovat všechny ty výsledky, kterých člověk dosáhne, je velmi těžké. Možná i proto je tu skupinka hráčů, kteří jsou neustále ve špičce. Jsou totiž schopní hrát konstantně každý rok. Jeden rok vyhrají nějaký turnaj a příští rok jsou na stejné nebo podobné pozici."

"Člověk se s tím ale musí nějak srovnat. Řekl bych, že je to jedna z nejtěžších věcí, kterou se člověk musí v tenise naučit - smířit se s tím, že nehraje tak dobře, jako hrál v minulosti," řekl čtyřiadvacetiletý tenista.

"Snažím se s tím nějak pracovat. Pracujeme na tom, abych byl schopný hrát konstantně, ale je to běh na dlouhou trať. Není snadné se s tím vším vypořádat, ale já věřím tomu, že to opadne a zase budu schopný konkurovat těm nejlepším. Musím pořádně trénovat a snažit se dát tomu maximum."

Komentáře

9
Přidat komentář
spaniel
Nejprecenovanejsi hrac na okruhu. Srovnávání s Federerem je urážka nejhrubšího zrna.
Reagovat
a.magerova
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/11229371_751727174945947_2393471474540579405_n.jpg?oh=2328061a986eb75f9defe4783766b349&oe=56162DC2
Reagovat
spaniel
Presne tak :)
Reagovat
Fandina
Grigorovi moc držím palce, aby se mu loňské výsledky někdy povedlo zopakovat. Vloni to byla super jízda. Takže když to bylo jednou, může to přijít i jindy. Jinak se samozřejmě na jeho hru, jednoručák moc ráda dívám a držím palce. Gríšo go go go!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mám Grigora Dimitrova ráda mi Rogera Federera ale ten je jen o jeden jenom jeden má k němu hodně daleko musí se hodně snažit
Reagovat
FulnekUltras
a pak, že "problémy" má jen Petra... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
V ženské dvouhře zůstaly po třetím kole z prvních 10 nasazených už jen 4 hráčky. V každém z dosavadních kol se poroučely dvě nasazené z desítky. Jasně, Petra obhajovala vítězství, ale její vypadnutí nebylo v celkovém pohledu nic extra výjimečného.
Reagovat
Grigor_Murray
Věřím, že se zvedne a všem vytře zrak, potenciál má, jen ta hlava, to je trochu problém.
Reagovat
mihate
Už som dúfala, že konečne sa zbaví trénera, ktorý mu ničí kariéru a začne trénovať a trénovať, aby hral to , na čo ma talent. Rašíd hral austrálsky futbal, aké môže mať skúsenosti s tenisom.
Škoda, neviem, aký prepad ešte musí nastať.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist