Djere v Budapešti prožívá životní turnaj. Po skalpu Troického porazil i Verdaska a je v semifinále

28. 4. 2017, 14:57
Aktuality 3
ATP BUDAPEŠŤ - Laslo Djere prožívá na akci ATP 250 v maďarské Budapešti svůj životní turnaj. Po skalpu 39. tenisty světa - krajana Viktora Troického - si poradil i s 36. mužem světového pořadí Fernandem Verdaskem. Španěla porazil 2-6 7-6(4) 6-2, přestože ve druhém setu čelil mečbolu, a poprvé v kariéře postoupil do semifinále podniku kategorie ATP 250 nebo vyšší. O premiérové finále si srbský kvalifikant zahraje s Aljazem Bedenem.
Profily hráčů
Laslo Djere

Laslo Djere. Toto jméno asi nikomu nic moc neříká. Srbský tenista má na kontě devět titulů z akcí série Futures, nicméně na právě probíhajícím podniku ATP 250 v Budapešti absolvuje ve 21 letech teprve svůj pátý turnaj kategorie ATP 250 nebo vyšší.

Srb, jemuž v žebříčku patří až 184. pozice, si připsal premiérové kariérní vítězství v hlavní soutěži na okruhu ATP Tour teprve před dvěma týdny v Marrákeši, kde porazil Martina Kližana a následně nestačil na favorizovaného Alberta Ramose.

Ve skvělé formě pokračuje i v Budapešti. Přitom před nástupem na oblíbenou antuku letos vyhrál pouze jedno utkání z devíti. Srba zřejmě nakoplo vítězství na menší akci Futures na přelomu března a dubna.

V hlavním městě Maďarska stejně jako v Maroku zvládl dvoukolovou kvalifikaci i první kolo, když přehrál Norberta Gombose, Jevgenije Donského a v úvodním kole mu za stavu 6-0 5-5 z pohledu Srba vzdal Daniil Medveděv.

Tentokrát se ale cesta Djereho ve druhém kole nezastavila. V srbském derby s Viktorem Troickým byl překvapivě úspěšnějším outsider Djere, jenž vyhrál ve dvou setech, přestože v úvodním dějství prohrával už 0-5. Pro jednadvacetiletého rodáka ze srbské Senty se jednalo o nejcennější výhru.

Dnes proti 36. hráči světa Fernandovi Verdaskovi ale získal ještě cennější skalp, jelikož Španěl v žebříčku ATP figuruje o tři místa výše než Troicki.

První sada srbsko-španělského souboje Djeremu nevyšla. Favorit Verdasco celkem třikrát sebral Srbovi podání a ačkoli jednou o svůj servis přišel, za 36 minut si pohodlně dokráčel pro vedení 1-0 na sety.

Bývalá světová sedmička měla lehce navrch i ve druhém dějství, kdy měla za stavu 6-2 5-4 mečbol. Ten nicméně hráč druhé stovky odvrátil a díky vítězství ve zkrácené hře si vynutil rozhodující set.

V něm si oba tenisté nejprve vyměnili ztracená podání a poté začal na kurtu Djere dominovat. V dalším průběhu ztratil jen jeden game a dokráčel si pro nejcennější vítězství své kariéry.

Bez šance nebude ani v semifinále, v němž vyzve Aljaze Bedeneho, se kterým se utkal před čtyřmi lety na antukovém challengeru v Banja Luce a prohrál. Brit je v Budapešti také úspěšným kvalifikantem a dnes v prvním čtvrtfinále vyřadil druhého nasazeného Iva Karloviče.

Z favoritů nezaváhal Paolo Lorenzi. Italský veterán si ve dvou setech poradil s Andrejem Kuzněcovem a ve druhém semifinále vyzve nasazenou jedničku Lucase Pouillea.

• ATP 250 BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, antuka, 540.310 eur
páteční výsledky (28. 4. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Pouille (1-Fr.) - Kližan (SR) 6-4 6-3
Djere (Srb.) - Verdasco (4-Šp.) 2-6 7-6(4) 6-2
Bedene (Brit.) - Karlovič (2-Chorv.) 6-4 6-3
Lorenzi (6-It.) - Kuzněcov (Rus.) 6-4 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
spaniel
Murray-Ramos super zápas.
Reagovat
ipko
new rivalry
Reagovat
smazaný uživatel
Ve druhem setu, jak mel Ramos ty tri brejky, tak ten treti chtel chytre na siti promenit a "chytre to soupl do site a pohnojil"...podle me momentum...pak by sel servirovat na vitezstvi v zapase, Ramos byl jeste celkem svezi, Andy ne uplne jisty, myslim, zeby to zvladl...potom sem uz moc neveril...
Ale jinak souhlas, pekny zapas, ikdyz odbihal jsem od neho nejen ke Kikine:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist