Djere v Sao Paulu pokračuje na vítězné vlně a znovu změří síly s Augerem-Aliassimem

1. 3. 2019, 08:59
Aktuality 4
ATP SAO PAULO - Srbský tenista Laslo Djere v Sao Paulu v tie-breaku rozhodující sady zdolal nasazenou dvojku Maleka Džazírího z Tuniska a připsal si šestou výhru v řadě. Ve čtvrtfinále se utká s Felixem Augerem-Aliassimem, kterého v neděli porazil ve finále v Rio de Janeiru.
Laslo Djere

Laslo Djere si v minulém týdnu na antuce v Rio de Janeiru připsal první skalp hráče Top 10, nakonec došel do svého premiérového finále, které přetavil v první triumf na okruhu ATP, a zajistil si debut v Top 50 žebříčku ATP.

Na vítězné vlně pokračuje na další akci v Sao Paulu, jež uzavře letošní sérii jihoamerických antukových podniků. Třiadvacetiletý Djere do turnaje vstoupil vydřenou výhrou nad italským kvalifikantem Giannessim a další maratonskou bitvu vyhrál s druhým nasazeným Tunisanem Malekem Džazírím, kterého přetlačil 6-3 3-6 7-6(2).

Úvodní dějství rozhodl jediný brejk. Ve druhé sadě ztratil podání jako první Djere, ale ihned si ho dokázal vzít zpět, koncovka setu mu však nevyšla a znovu musel do rozhodujícího dějství. V něm nebyl k vidění jediný brejkbol a rozhodoval tie-break, v němž měl jasně navrch rozjetý Srb a po více než dvou a půl hodinách slavil postup.

V dalším kole diváci uvidí reprízu nedělního finále z Ria. Djere se totiž po pěti dnech znovu utká s Felixem Augerem-Aliassimem. Teprve osmnáctiletý Kanaďan, který si v neděli v Rio de Janeiru zahrál své premiérové finále na ATP a v pondělí se poprvé objevil v elitní stovce světového hodnocení, ve dvou tie-breacích vyřadil Alberta Ramose.

Hugo Dellien, jenž si před týdnem v Riu zahrál své první čtvrtfinále na ATP, mezi nejlepší osmičku postoupil také v Sao Paulu. Pětadvacetiletý bolívijský tenista zdolal 6-4 7-6(3) Juana Ignacia Lóndera, který nedávno triumfoval v Córdobě.

Jeho dalším soupeřem bude Casper Ruud. Dvacetiletý talentovaný Nor po setech 6-3 6-4 vyřadil nasazenou jedničku Joaa Sousu a bude útočit na své druhé kariérní semifinále na ATP. S Dellienem se utká poprvé.

• ATP 250 SAO PAULO •
Brazílie, antuka, 550.145 dolarů
čtvrteční výsledky (28. 2. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Djere (Srb.) - Džazírí (2-Tun.) 6-3 3-6 7-6(2)
Ruud (Nor.) - J. Sousa (1-Portug.) 6-3 6-4
Dellien (Bol.) - Lóndero (7-Arg.) 6-4 7-6(3)
Auger-Aliassime (Kan.) - Ramos (Šp.) 7-6(2) 7-6(5)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
PH94
Za poslední zhruba 3 roky se na scéně objevila celé řada vskutku velmi nadějných mladíků - Zverev, Coric, Kyrgios, Tsitsipas, Khachanov, Shapovalov...a také Felix Auger. Tohoto klučiny jsem si všiml již někdy v jeho věku 15 ti let. Nějak si nemohu pomoci, ale připadá mi, že je to právě on, kdo možná již za 2-3 roky převezme nadvládu nad mužským tenisem. Ten kluk má snad naprosto vše, co je zapotřebí mít. Skvělý servis, výborný forhand a ani backhand není nějakou výraznou slabinu. Fyzicky mi připadá též skvěle připravený - vytrvalost, obratnost, dynamika, celkově velmi dobře atleticky připravený borec. A psychika? Ani tam bych neviděl nějaký problém. Navíc se jeví jako sice velmi cílevědomí, ale i tak nějak lidsky vyspělí člověk.

Můžeme jen doufat, že mu vydrží zdravíčko.

Myslím si, že by byl skvělým ambasadorem tenisu jako celku.
Reagovat
EllNino
Má ale taky tachykardii ... takže uvidíme
Reagovat
Kozoroh
Viděl jsem zápas s Denisem na USO, Felixe mi bylo líto :\
Reagovat
Mark976
Proč nepíšete Jaziri? Přemýšlím pak, jak někdo může být nasazená dvojka, o kom jsem nikdy neslyšel ????
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist