Djokovič a Nadal bez problémů postoupili do čtvrtfinále. Zverev a Thiem vypadli

18. 4. 2019, 14:30
Aktuality 24
ATP MASTERS MONTE CARLO - Dvojnásobný vítěz a světová jednička Novak Djokovič po dramatickém souboji s Němcem Kohlschreiberem na Masters v Monte Carlu smetl chybujícího Taylora Fritze a postoupil do čtvrtfinále. V něm nechybí ani vítěz posledních tří ročníků a 11násobný šampion Rafael Nadal, který si poradil s Grigorem Dimitrovem. Naopak nečekaně vypadl Němec Alexander Zverev a Rakušan Dominic Thiem.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič na Australian Open získal svůj 15. grandslamový vavřín a na březnových Masters byl největším favoritem na titul. Jednatřicetiletý Srb však v Indian Wells skončil již ve třetím kole a v Miami o kolo později.

Do antukového jara vstoupil v Monte Carlu, kde na úvod po téměř tříhodinovém boji oplatil porážku z Indian Wells Němci Kohlschreiberovi. Dnes ve větrném Monaku podal mnohem lepší výkon a po necelé hodině a čtvrt přejel 6-3 6-0 chybujícího Taylora Fritze.

Oba hráči měli velké problémy s nepříjemným větrem. Lépe se s ním v úvodním dějství popasoval favorizovaný Djokovič, který sice úvodní set za stavu 5-2 nedopodával, nicméně vzápětí potřetí v řadě Fritzovi sebral servis.

Zatímco Djokovič se s větrem ve druhé sadě srovnal, Fritz ani nadále nebyl schopen ukočírovat své údery a od světové jedničky schytal nepopulárního "kanára". Djokovič v premiérovém souboji s o 10 let mladším soupeřem využíval hlavně slabšího druhého podání Američana, po němž vyhrál 24 ze 32 bodů.

Čtvrtfinále si Djokovič v Monaku zahraje podeváté v kariéře a neuspěl v něm pouze jednou (2017), v letech 2013 a 2015 to dotáhl až na samotný vrchol. Jeho dalším soupeřem bude Daniil Medveděv, se kterým vyhrál všechny tři předchozí souboje.

Medveděv, jenž v předchozích dvou sezonách na antuce vyhrál jen 1 z 10 zápasů, i počtvrté našel recept na Stefanose Tsitsipas. Třiadvacetiletý Rus o tři roky mladšího Řeka přehrál 6-2 1-6 6-4 a poprvé si zahraje čtvrtfinále na turnajích Masters.

Dál jde také španělský favorit Rafael Nadal díky vítězství 6-4 6-1 nad Grigorem Dimitrovem. Bulhar vzdoroval je v části prvního setu, kdy od stavu 1-4 předváděl skvělý tenis a vyrovnal na 4-4. Nakonec ale Nadalovi stejně jako loni v semifinále podlehl a ve vzájemné bilanci prohrává už 1-12.

Druhý hráč světa a jedenáctinásobný vítěz turnaje Nadal si připsal už 70. výhru v Monte Carlu, kde navíc postoupil do 15. čtvrtfinále za sebou. Lepší bilanci má Nadal jen na Roland Garros, kde vyhrál 86 zápasů.

"Cítil jsem se dobře. V prvním setu se hrál tenis nejvyšší úrovně, pak se do toho přidaly nějaké chyby a nepomohl ani čím dál silnější vítr," řekl Nadal. "Jinak je to ale dobrý start do antukové sezony, protože přece jen po delší době hraju na jiném povrchu," dodal Španěl, který poslední prohru v Monte Carlu zaznamenal v semifinále v roce 2015 s Djokovičem.

Nadalovým dalším soupeřem bude nenasazený Argentinec Guido Pella, jenž ve svém prvním osmifinále na turnaji Masters porazil turnajovou jedenáctku Itala Marca Cecchinata 6-4 4-6 6-4 a poprvé postoupil

Druhé kolo naopak bylo konečnou pro turnajovou trojku Alexandera Zvereva z Německa i čtyřku Rakušana Dominica Thiema. Zverev podlehl 6-7 1-6 Fabiovi Fogninimu z Itálie a neobhájí loňské semifinále, zatímco Thiem nestačil na Srba Dušana Lajoviče, s kterým prohrál dvakrát 3-6.

"Byl to můj nejlepší zápas v životě," prohlásil Lajovič. Jeho soupeřem ve čtvrtfinále bude Lorenzo Sonego, který se spolu s Fogninim postaral o první účast dvou italských tenistů ve čtvrtfinále Masters v Monte Carlu od roku 1978.

Třiadvacetiletý italský kvalifikant Sonego přehrál 6-2 7-5 Camerona Norrieho, navázal tak na skalp Rusa Chačanova a postoupil do svého největšího čtvrtfinále, v němž bude bojovat o své první semifinále na okruhu ATP.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monako, antuka, 5,207.405 eur
čtvrteční výsledky (18. 4. 2019)
• Dvouhra - osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Fritz (USA) 6-3 6-0
Nadal (2-Šp.) - Dimitrov (Bulh.) 6-4 6-1
Fognini (It.) - A. Zverev (3-Něm.) 7-6(6) 6-1
Lajovič (Srb.) - Thiem (4-Rak.) 6-3 6-3
Čorič (9-Chorv.) - Herbert (Fr.) 6-4 6-2
Medveděv (10-Rus.) - Tsitsipas (6-Řec.) 6-2 1-6 6-4
Pella (Arg.) - Cecchinato (11-It.) 6-4 4-6 6-4
Sonego (It.) - Norrie (Brit.) 6-2 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

24
Přidat komentář
steve79
Hlavne Zverev a Thiem. Zverev hraje od zacatku roku opravdu zle.
Reagovat
blax
Už by se měli všichni ostatní tenisté stydět, že zase letos celou antuku (nejspíš) ovládne Rafa. Chápu, že je MC první turnaj, ale jako Thiem, Wawrinka, Zverev, Dimitrov, Tsitsi, nikdo prostě nic. To na tu antuku kašlou, berou to tak, že starej Rafa má prostě všechno v kapse, tak se ani nebudou snažit?
Reagovat
turista
No je to zklamání, že tihle borci tak brzy vyhučeli.
Reagovat
steve79
Dimitrov uz asi lepsi nebude.
Reagovat
annah
To nebude. Ale ti ostatní fakt nepříjemně překvapili. Takovou demolici jsem nečekala. Žádný zápas jsem neviděla, tak nevím, co tam Wawrinka, Zverev, Tsitsi a hlavně Thiem předváděli. Hlavně že Thiem porazí ve finále IW Rogera, a pak vyhučí ve druhém kole MC s Lajovičem...To jsou věci. Na nikoho už není spoleh... Leda na Rafu. Ten to letos v knížectví opět vyhraje.
Reagovat
Patik
Wawrinka,Zverev,Tsitsipas Khachanov..dokonca aj antukári ako Thiem a Schwartzmann..úplne smiešne výsledky..a kto bude ďalší..Djokovič ? bez formy bez prípravy..každému je tento turnaj alebo antuka zrejme asi u prdele..zrejme sa už vidia na tráve a na harde..čo to nezabalia nedajú si nejaký Rím a French Open..alebo nejakú pauzu a poriadnu prípravu na rýchle povrchy..a nechajú nech sa tu zatiaľ bijú hráči ako Sonego,Nadal,Lajovič,Pella a podobní tenisti.
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/JeuSetMaths/status/1118917432754753536

No1e a Rafa jsou jediní z TOP 8 nasazených, kteří postoupili do ČF.
Reagovat
turista
Kéž by nám zase oba ukázali pořádnou finálovou řež. Ale to je ještě daleko a nevíme jak to bude v ČF.
Reagovat
mahycek
No, to je čtvrtfinále TISÍCOVKY, Herbert-Corič, Lajovič-Sonego
Pella-Nadal a Djoko - Medveděv !!!! Snad to čtvrté bude
parádní . Mimochodem, teď jsem byl mimo tenis a fandím
Jaromírovi, aby mu to vyšlo do té 1 ligy.
A také Menchesteru City, to vyřazení mrzí. Hrají
nejkrásnější útočtnej fotbal na světě. Skoda, snad příště.
Reagovat
mahycek
Asi nevyhrál, ale věřím, že by se mezi čtyři dostal. Nemá
to pravou úroveň. Finále Djoko- Nadal, je na spadnutí.
Reagovat
gigin
Už by ses mohl naučit reagovat na příspěvky, není to zase tak extra složité. Jinak jas, bez Rogera to je o ničem. Pouťák takový.
Reagovat
mahycek
Ten Grigorov, (Gríša) je trapnej a Thiem, ani nemluvit.
Co je to za sr.če a Saša k tomu!!!!!
Reagovat
gigin
Kdyby tam byl Roger, tak by to tam vyhrál celé.
Reagovat
smazaný uživatel
FORZA!
Reagovat
gigin
FOGNA!!
Reagovat
gigin
Era ora...!! Ci hai fatto incazzare come non mai in questo inizio d'anno...Vai Fabio !!!
Reagovat
Kozoroh
https://mobile.twitter.com/ATPMediaInfo/status/1118915363155083265
Reagovat
spaniel
Thiem -facepalm-
Reagovat
No-le
Hrozný zápas. Novak nijak neprověřený, protože Fritz hrál velmi špatně (Novak přesto přišel o podání)...
Podobně Dimitrov s Rafou, kde Rafa taky nemusel, krom pár úderů, předvést nic extra. Dimi se vyházel sám.
Reagovat
Marduch
S Meďou to bude jiná, těšme se na výměny o 25 úderech a více:)
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
smazaný uživatel
makovka
Reagovat
Mayo
Novak Beastovic bude anstopabl.
Reagovat
turista
Novak je jediný tenista, který dokáže Nadalovi na antuce zatopit. Ostatní vyhořeli.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist