Djokovič je dál suverénní. Porazil Federera a je ve finále

28. 1. 2016, 12:02
Aktuality 663
Novak Djokovič si v Melbourne zahraje o svůj šestý titul na Australian Open. Loňského šampiona nezastavil ani Roger Federer v utkání, které dnes Djokovič vyhrál 6-1 6-2 3-6 a 6-3 a postoupil tak do svého 17. turnajového finále v řadě.
Novak Djokovič (© Australian Open)

Diváci v Melbourne se dnes těšili na zápas, který mohl být předčasným vrcholem Australian Open, ale první dva sety příliš zajímavých momentů nenabídly. Novak Djokovič vlétl do utkání s Rogerem Federerem famózně a Švýcara jednoduše drtil. Srb na kurtu jednoznačně kraloval, každý jeho úder - forhend, bekhend, return, servis - byl skvělý a nasbíral jen šest nevynucených chyb. Federer oproti tomu získal po svém druhém podání pouhých pět výměn a za 54 minut prohrával 1-6 2-6.

Fanoušci v Rod Laver Areně se snažili Federera, který se tradičně těší obrovské přízni diváků, vyburcovat. Skandovalo se jeho jméno a obecenstvo bouřilo.

Na začátku třetí sady i Djokovič ukázal, že je jen člověk, a tu a tam zkazil lehčí úder. Nevyužil brejkbol, Federer vycítil šanci a ožil. Rázem hrál aktivněji a jeho náběhy k síti častěji slavily úspěch. V šesté hře diváci šíleli, když se poprvé v zápase propracoval k brejkbolu a nakonec ho v dlouhém gamu na čtvrtý pokus proměnil. Svůj servis pak udržel a vykřesal naději na možný obrat.

Djokovič v číslech:
5: Nedělní zápas bude pro Srba páté grandslamové finále v řadě
6: Pokud v něm uspěje, získá v Melbourne šestý titul a vyrovná rekord Roye Emersona
17: Dnešním vítězstvím si Djokovič prodloužil sérii postupů do turnajových finále
11-0: V letošní sezoně ještě neprohrál a připsal si 11 výher
24-23: Takovou má po dnešku bilanci s Rogerem Federerem

Před čtvrtým setem organizátoři zatáhli střechu. Oba tenisté během pauzy vychladli, pomalu se rozjížděli a hra trochu ztratila jiskru. Tentokrát oba rivalové bezpečně drželi svá podání až do osmé hry, v níž Djokovič znovu Federera přetlačil a dostal se do vedení 5-3. Žádné drama už se pak nekonalo. Nejlepší tenista světa čistou hrou zápas dopodával a dostal se tak do finále. To se mu podařilo  posedmnácté v řadě - dřív než ve finále vypadl naposledy loni v Dauhá.

"V prvních dvou setech jsem hrál neuvěřitelně, ale přesně to je potřeba, když hrajete proti Rogerovi," řekl Djokovič v rozhovoru na kurtu. "Věděl jsem, že se bude snažit hrát agresivně, měnit tempo a chodit na síť. Dvousetové vedení je uklidňující, ale nakonec to stejně byla bitva," dodal.

"Můj rytmus, načasování, všechno bylo od začátku trochu mimo. On toho dokázal využít a hodně, hodně dlouho dneska předváděl skvělou hru," uznal kvality soupeře Federer.

Osmadvacetiletý Djokovič může v Melbourne získat už šestý triumf v kariéře, čímž by vyrovnal rekord domácího Roye Emersona. Všech pět dosavadních finálových startů na Australian Open v titul proměnil. Jeho soupeř pro nedělní finále vzejde ze zítřejšího druhého semifinále mezi Andym Murraym a Milosem Raonicem.

Výsledky - Australian Open - muži (dotace 44 mil. australských dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Federer (3-Švýc.) 6:1, 6:2, 3:6, 6:3
Statistiky:
Esa:
10-5
Dvojchyby: 1-1
Úspěšnost 1. podání:
67 - 57 %
Brejkboly: 5/9 - 1/4
Vítězné údery: 33-34
Nevynucené chyby:
20-51
Vyhrané výměny:
115-82
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

663
Přidat komentář
Roger_Federer
"Myslim, ze Roger by na antukovej sezóne uhral zhruba rovnako bodov, ako keď ju komplet vynechá."

Federer..06,07,08,09(vyhral),11 finale antukoveho granslemu
Pokazde prohra z nejlepsim antukarem..
Mohl by si me napsat, ktery hrac ma za poslednich 10 let lepsi bilanci, krome Nadala?

Diky..
Nevidis si do huby.:)
Reagovat
smazaný uživatel
06,07,08?...

Kámo, veď vtedy boli este čiernobiele televízori...Trocha reality do dneška prosím..
Reagovat
Roger_Federer
Verim..ze Vy v Blave jste tehdy boly jeste 100 let za opicama.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Tak stále platí, podle výsledku French Open, za druhého nejúspěšnějšího podle výher. Nejspíš se jedná o taktické rozvržení sezony, kdy na antuce jsou výhody servisu a rychlé hry eliminovány. V tom věku se soustředit na turnaje, kde své zbraně uplatní lépe, je pochopitelné. Navíc pro Nováka to bude nejdůležitější část sezony, spolu s OH.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to áno, Morava, tá je krok, ak nie dva napred a v podstate globálne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak jsi mi konečně vysvětlil, proč je půlka Blavy v Brně. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vidis, a tá "polovica" je stále menšie percento cudzincov v meste, nez ich má Bratislava..:)
Reagovat
Roger_Federer
Pulka Blavcanu:), tady ve Zline skrabka na dvere a prosi, abysme snima delaly ksefty, zbiraji kosticky co zahodime od stolu.;).
Druha pulka tady dela v Continentalu, protoze hazenim pneumatik na kamion vydelaji co u VAS reditel mensi prosperujici firmy.;).
Reagovat
Amputace
Tohle je hodně slabé...
Reagovat
FulnekUltras
Baťovci se vždycky cítili hodně vysoko... ;)
Reagovat
Roger_Federer
To si nemyslim, realita..
Potom se tady nasledne nato zacla roztahovat Slovenska mafie, ktera vydirala, vyhrozovala nejen podnikatele ve Zline, ale i Slovaky poctive pracujici.
Reagovat
Amputace
To jsem čekal, že napíšeš: "realita". V tom případě potom realita je co? Že Čech je pro průměrného Evropana naprostý póvl, mající v čele státu burana z Vysočiny? Nebo že průměrný Američan žije stále v domnění, že existuje Československo?... Jestliže vycházíš z těchto stupidních kastovních předsudků a ještě si to navíc obhajuješ řečmi o realitě, tak opravdu nevím, jestli tě lze brát alespoň trochu vážně, nebo už jsi zapadl mezi úplnou morální spodinu... Sorry, chápu, že to zřejmě míníš jako nadsázku, ale toto je hodně slabý způsob, jak se vypořádat s představitelem znepřáteleného fanouškovského tábora.
Reagovat
Roger_Federer
:), sory ale ty si dneska trochu umanuty?
Pokud si vedel co napisu, proc si prekvapeny a mas potrebu mi neco pracne vysvetlovat?
Jiste, ze jsem si rypnul do Forehenda a byla to castecna nadsazka.
Nechapu, ale , proc to stavis do osobni roviny?
O zadne vyporadani tady prece nikdy nejde, mezi mnou a Forehendem (kymkoliv jinym) to urcite neni osobni.
Nesouhlasim z jeho nazory a komentari, tim to ale konci.
Na vec mam svuj, jiny nazor..
Reagovat
Amputace
I v rámci nadsázky a humoru je to mimořádně slabé. Realita.
Reagovat
Roger_Federer
:), nebud podrazdeny.
Jak casto jsi v Bratislave?
Ja nekolikrat rocne..Nazor mam svuj.
Reagovat
Amputace
Já ti říkám svůj názor, nenuť mě pořád, že jsem takový a onaký. Děláš to pokaždé, když jsme my dva v diskuzi. Nedělej to.
Jak často jsem v Blavě?... Ok - chceš o tomto tématu (kastovní nadřazenosti) tedy diskutovat nebo ne? Proč se mě na tohle ptáš - pokud o tom diskutovat nechceš? Z předchozího příspěvku mi připadalo, že jsi to celé zbagatelizoval coby nadsázku a dále to řešit nechceš...
Poslední věc - co může být osobnějšího, než do někoho rýpat na základě toho, odkud pochází, jaké je národnosti, jakého původu, jakého vyznání atd.? To jsou přece ty nanejvýš osobní aspekty každého člověka.
Navíc mi přijde extrémně směšné, když se coby Čech navážíš do Slováka. Možná bych to dokázal pochopit, kdybys byl Němec, Švýcar nebo Rakušan. Ale takhle to nechápu. Protože zrovna Čech by si kdovíjak nadřazeně neměl připadat nad nikým. Možná je Slovensko chudší země, ale na druhou stranu alespoň nemají v čele státu takového osla, který dělá celé zemi akorát ostudu. Vždyť my už dlouho jsem většině Evropy jenom pro smích.
Reagovat
smazaný uživatel
Ďalší Lolo..Kamaráti, nechcem vstupovať do vašich znalostí alebo vedomostí..Ak si myslíte, že Brno alebo dokonca Zlín sú na tom lepšie a sú to bohatšie mestá, tak si skúste pozrieť napríklad výšku HDP..Pozor však, aby to pre vás nedopadlo rovnakým debaklom, ako včera v Rod Laver aréna :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že Bratislava je na tom líp ekonomicky, když se tam kumuluje veškerá síla Slovenska -) co pak ale mají říkat chudáci z Východu, že ano? :) Navíc nebuď takový kapitalista, finance jsou jedno, ale pak je tu milion jiných sociokulturních aspektů. Jedním z nich je i úroveň univerzit a tam zase Brno válcuje Blavu. Kvalitu života nechci nějak široce hodnotit, ale nechám promluvit zavedenější severy. Například zavedený Nimbo. com zařadil Brno na 46. místo, kde se žije nejkvalitněji na světě, nejlepší z naší části Evropy a New York Times jej zařadil do míst, které v roce 2016 nesmíte minout. :))
Reagovat
smazaný uživatel
No bohuzial zijeme v case, kedy sú peniaze az na prvom mieste a od toho sa vsetko, čo sa zivotnej úrovne týka odvíja...Samozrejme, ze su obrovské rozdiely medzi hlavným mestom a zvyskom Slovenska, ale to isté platí o Česku, to je typický atribút tohto regiónu..

Ankety :)...Aj to vedia tie servre nejako relevantne dolozit?..Ja ti nájdem server, ktorý hovorí o Kosiciach ako o hlavnom meste europskej kultúry a dalsich 10 stránok, ktoré hodnotia najlepsie miesta pre zivot, kde sa Praha a Bratislava umiestnila a o Brne a Zlíne ani zmienka..
Reagovat
smazaný uživatel
No mezi Českem a Slovenskem jsou už dnes tak minimální ekonomické rozdíly, že životní úroveň můžeme rozlišovat i na základě jiných socioekonomických faktorů... Samozřejmě, kdybys porovnával Slovensko a Rumunsko, tak tam ekonomická úroveň je naprosto rozdílná a od toho se odvíjí i vše jiné. Jsem přesvědčený, že takový rozdíl, jako je mezi Bratislavou a třeba Prešovem v České republice není.

V Česku se vyjímá jenom Ústecký kraj a Ostravsko, tedy dva menší regiony, na Slovensko je to prakticky všechno od Bánské Bystrice a a to jsem ještě hodně milosrný. Takže skoro půlka krajiny. Plus navíc do toho musíme započítat
maďarský jihozápad Slovenska, že jo. Takže ten rozdíl je větší.

Jo, ankety jsou blbost, ale že si toho všimne New York Times mi přijde zajímavé. A na závěr, já mám Blavu rád, šak to víš, jenom mě tyhle "hádky" baví.
Reagovat
smazaný uživatel
Od Bánské Bystrice východněji.
Reagovat
smazaný uživatel
V tomto máš pravdu, medzi krajmi je určite vačší rozdiel na Slovensku...My sme však tuším porovnávali jednotlivé mestá..A ako som písal, hlavne mestá v tejto časti Európy ťažia z masívnej centralizácie, ostatné mestá na to doplácajú..Na druhú stranu, dnes je voľný pohyb takou prirodzenou činnosťou, že ľudom ktorým sa nepáči bydlisko stačí tak málo na zmenu, a to kludne aj medzištátnu, možnosti sú..
Reagovat
Roger_Federer
:), Bratislava je 10% bohatych, 20% tech co si na bohate hraji a nikdy nevi kdy jim ten domecek z karet zpadne na hlavu a 70 % lidi kteri ziji z mesic na mesic..
Reagovat
FulnekUltras
přesně jako celá ČR... ;)
Reagovat
Cico93
drevák, rukavník, Shrek, Sfinga a už aj hokejista hmm:-))
Reagovat
smazaný uživatel
přidala bych ještě plameňák nebo žirafák kvůli těm dlouhým nohám a jak chodí, možná nejlepší kombinace všeho - Mutant Milošek :D :D
Reagovat
Cico93
Chlapec to má pestré.
Reagovat
George_Renel
Ranhojič taky není k zahození....
Reagovat
FulnekUltras
a na příjmu starej Brůna... ;)
Reagovat
FulnekUltras
na druhé straně ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Chief Clancy Wiggum.
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě něco, Andy si tou dnešní výhrou zarušil, že zůstane na 2. místě.
Reagovat
Pe3k
No jak si to zarušil tak to má prostě zarušené :D
Reagovat
smazaný uživatel
To má asi zaručené na dlouho dopředu, vzhledem k tomu, že Roger se místo antukové sezóny bude rovnou připravovat na 8. wimbledonský titul. A Stan má zas skoro na půl roku volno, než se bude hrát nějaký pro něj zajímavý turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
To zase ne, Andy má toho mnohem víc na obhajování. Pokud beru jen tisícovky a GS, tak toho bohajuje Andy víc.

IW - Andy SF a Roger F
Miami - Andy F

A pak antukové body no.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze Roger by na antukovej sezóne uhral zhruba rovnako bodov, ako keď ju komplet vynechá.
Reagovat
Pe3k
Ale pořád o dost více, než uhraje Rafa na trávě :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, sú na tom podobne.
Reagovat
turista
To je úplná blbost. Roger Federer vyhrál na antuce 11 titulů, salátovou mísu a odehrál na ní spoustu finále (např.4xŘím,4xMonte Carlo,1xHamburk,1xMadrid) v nichž ho porazili pouze Djokovič, Nadal a Wawrinka. Minulý rok to byl titul v Istanbulu, finále v Římě proti Djokovičovi, semifinále na RG v Paříži proti Wawrinkovi, což bylo bodů dost prakticky stejně jako na trávě - titul v Halle a finále Wimbledonu proti Djokovičovi. Myslím, že v přípravě na RG určitě něco odehraje na antuce na divokou kartu. Tu dostane kdykoliv a kdekoliv.
Reagovat
Pe3k
To si zvykneš, trollhand píše většinou jen blbosti...Je to takový náš kašpárek k zasmání :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tipoval bych Madrid, je tam rychlá antuka a vyklepl tam i Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
;DDD)))
Tak tenhle bonmot fakt nema chybu;) Pobavils...hele Forehande, nekdo se musi nadrit na to, aby vymyslel vtip, tobe staci heslo Fedex a jde to samo...;D)
Reagovat
Pe3k
K dalšímu prohranému finále :D
Ne sranda, pěkný zápas, škoda, že Miloš v posledním setu už nejevil známky odporu. Výkonnostně je někde na úrovni Berdycha a pro tenis je dobře, že se Miloš takhle zlepšil a pořád zlepšovat bude...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, konečne mladá krv, 25 ročny Raonic..:)
Reagovat
Pe3k
No mladší hráči se prosadit nemohou a Miloš je s Nisim pořád zdaleka nejmladší v top 10. Někdo se prostě prosadí až ve 25 a někdo je po 28 už zcela vyřízený...
Reagovat
Roger_Federer
Je preca cas extrembe konkurence..mladici se tlaci nahoru.;)
Reagovat
Mayo
očakávam niečo podobné ako na AO 13...prvé dva sety bude Andy v pohode, možno urve set a potom fyzicky odpadne...dva takto ťažké zápasy po sebe nemôže dať
Reagovat
smazaný uživatel
ach jo - to bude zase nuda
Reagovat
ipko
no neviem či si to Andy úplne zaslúžil, ale po fyzickej stránke je asi najlepší v súčasnosti.. uvidíme čo vymyslí v nedeľu, ale dnešný výkon by nestačil..
Reagovat
Hook2424
Fyzicky mozna, ale tenis se s prichodem Nadala a hlavne Djokovice zmenil na sport vytrvalostni. Nevim, nevim.... to by potreboval Andy v zilach kenskou nebo nigerijskou krev. Skoti na tohle moc staveni nejsou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zítra Jamie a v neděli Andy a u Můr se bude slavit double :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Schválně, kdo z vás to čekal, že se Andy probije až do finále po těch prohlášeních, že kdykoli sbalí kufry a poletí za Kim? Nevím jak vy, ale já mu v neděli budu fandit, aby to konečně vybojovat pro ještě nenarozenou můřičku :))
Reagovat
smazaný uživatel
teď říkal Jimovi, že načetl už dost knížek, aby byl dobrým taťkou :D
Reagovat
Davor1
Ono zase Kim má termín myslím až v polovici februára, nebola zas tak veľká pravdepodobnosť, že bude rodiť počas turnaja a Andy to vedel, preto tie odvážne vyhlásenia...
Reagovat
PetaM
To jsem nečekal. Doufal jsem, že ta jeho nevycválaná ženuška vymlaskne to dítě dříve a Andrew odjede. Bohužel.
Reagovat
Marduch
Ale však to byly takové korektní řečičky, že někam odjede. Co by asi taky měl odpovědět, "ne, tenis je pro mě v životě NO.1, až pak rodina"? :-D Třeba mu to nakonec spíš pomohlo, a možná ještě pomůže dál...kdo ví?
Reagovat
smazaný uživatel
taky si myslím, že mu to pomohlo, ve finále jsem nejprve viděla Stana, ale pak už jasně Andyho, že to tam dotáhne :)
Reagovat
Ma3ek
Kim zacne rodit a to este len bude bodka ked ani finale nebude a mne by to absolutne nevadilo
Reagovat
kada.tom
to by byla docela darda, no :-D
to bych byl zvědav, jestli by Andy splnil slovo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no myslím, že by dal přednost finále
Reagovat
Holahej
Nejlepší by bylo, kdyby začala rodit a porodila v průběhu zápasu, Andy by vyhrál..přebíral pohár..a pak by mu řekli, že mají pro něj překvapení a telemostem by mu ukázali rodinku...Kim, mimi plus Rustyho a Maggie....
Reagovat
kada.tom
Je to škoda pro Milose, daleko od finále nebyl. Andy tedy ve finále, očekávám, že finále bude docela jednoznačně, ale bude záležet jak bude hrát Andy, jestli bude předvádět to, co dnes, bude to expresní finále pro Novaka. Uvidíme, já se dívat určitě budu :-)
Reagovat
vrabejka
Tak snad ho Nole smazne a pomstí Milose
Reagovat
smazaný uživatel
velká škoda pro Miloše a pro nás finále velká nuda!
Reagovat
smazaný uživatel
Miloš taky nehraje bůhvíjak zábavnej tenis, jen je silnější na servisu, byla by to pouze změna, takhle víme, co čekat...
Reagovat
smazaný uživatel
Na síti mu to přestalo jít a začal kazit - škoda, finále s ním by bylo určitě zajímavější, takhle budeme jen při každé výměně čekat, kdo dřív zkazí.
Reagovat
smazaný uživatel
podle mě to bude boj, Djokovič už je o dost aktivnější a bude na něj tlačit, teda pokud se nerozhodne si s nim pinkat jako se Simonem
Reagovat
Serpens
Pravda, jestli jsem si něco nepřál, tak je to finále Murray Djokovic, už po patnácti minutách se vždycky začnu nudit
Reagovat
Holahej
..stačí vypnout a jít třeba vařit..
Reagovat
Ma3ek
Suhlasim absolutne mohla to byt jedina dobra vec co mohla zachranit AO 2016
Reagovat
Jiri
taky se toho obavam. na pomalych kurtech to budou min. prvni 2 sety sachy. unava snad zapricini nejakou pozitivni zmenu a nebude to 5 a vice hodinovy match.
Reagovat
turista
Jakápak otrava? Pamatuju sedmdesátý léta, kdy skoro všichni hráli systém servis-sako. Delší výměny z tenisu prakticky zmizely. Hru oživovali hráči jako Borg, Vilas, Nastase, Connors a Gottfried a všechno to pak změnili k lepšímu v osmdesátých a devadesátých letech Lendl, Wilander, Agassi, Courier a pak Kuerten.
Reagovat
Davor1
Miloša mi je ale ľúto, hral tu naozaj parádny tenis na jeho pomery, ukázal obrovský potenciál stať sa svetovou jednotkou po skončení BIG4 éry a ešte aj v tom piatom sympaticky bojuje, aj keď vie, že už nemá šancu. Ťažko povedať, či to bude Moyom, ale jeho hra od začiatku ich spolupráce išla obrovsky hore, niekedy takto vedel zahrať jeden z X zápasov, teraz to dokáže konštantne. Som zvedavý, kde to až v rebríčku vytiahne túto sezónu...
Reagovat
smazaný uživatel
Je jen o 3 roky mladší než Nole a Andy třeba, takže nevím nevím s tou jedničkou, podle mě bude Nole i po třicítce jednička.
Reagovat
Davor1
Je síce od nich o 3 a pol roka mladší, ale zase si myslím, že on môže aj v 30-31 rokoch hrať na minimálne rovnakej úrovni ako teraz, zrejme bude ešte lepší, ten jeho štýl na vek až tak náročný nie je, čo sa zase nedá povedať o Novakovi. Podľa mňa Nole udrží túto súčasnú úroveň ešte tak 2-3 roky, počas ktorých môže prekonať väčšinu Federerovych rekordov a potom skončí na vrchole, podľa mňa nebude hrať v 35 ako Roger, to by musel byť stroj aby to týmto štýlom zdravotne vydržal...
Reagovat
Roger_Federer
Podle me, se Raonic ted zlepsil a dokaze byt konzistentni a podrzet uroven behem celeho zapasu, turnaje..Zahral dva vyborne turnaje po sobe.
Jednicka?..hodne dlouha cesta.
Reagovat
turista
Pozici jedničky Raonicovi Djokovič nikdy nepustí.Jemu určitě ne.
Reagovat
kada.tom
Hurá, jsem moc rád, že Milos ten jeden game uhrál, kanára by si za dnešní výkon rozhodně nezasloužil :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Andy moc milosrdný, kanárek nebude :-(((
Reagovat
Mayo
toto mal Andy zabiť a bolo by 5-0
Reagovat
Holahej
..přesně, má break proti servismanovi a z jasnýho postavení vymýšlí technický úder a dá nahrávku...
Reagovat
smazaný uživatel
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/12645135_1070156266370557_5401322493104628682_n.jpg?oh=6807285e216935745f1ae4be576a4fd5&oe=573B7D6E&__gda__=1463799889_47de09b92594b98422b7d5c9a02afccb

This tree has been here a long time, much longer than any one of us... Imagine how much energy and wisdom it has! So grateful that I can spend time in the nature. That's what the day off looks like Emotikona wink #grounding #roots
Reagovat
Serpens
Vypadá to, že Rafa přece jenom bude na chvostu toho řetězu poražených v každém následujícím zápase.
Reagovat
smazaný uživatel
myslíš Rafa curse? :D ano, to vychází přesně tak, že na konci bude Djokovič, takže jsem zvědavá, kdo sundá jeho :D
Reagovat
babolat.cz
ve FO Rafa
Reagovat
panzer.dragon
bral bych to hned
Reagovat
smazaný uživatel
proč čekat až do FO :P
Reagovat
Kozoroh
Nesundá ho nikdo, u Djoka tato "série" končí :-)
Reagovat
panzer.dragon
chtělo by to aspoň gem za pěknej zápas
Reagovat
smazaný uživatel
ten už se vyháže, Andy mu nic nedaruje
Reagovat
Jiri
ma velke stesti, ze je Milos v takovem stavu, kazdopadne notno dodat, ze jeho hra je stale svetova a doufam, ze to Novakovi aspon zkomplikuje. Pocitam, ze to bude nezazivne finale plne dlouhych vymen a Nole ho nakonec utavi. Milosovi preju brzke uzdraveni a doufam, ze co nejdrive navaze na povedeny uvod sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
No rozhodně radši dlouhé výměny než někoho, kdo není schopný returnovat a odehrát takhle dlouhý zápas.
Reagovat
Jiri
Me to po setu a pul absolutne prestane bavit. Je to nekonecny a jak nikdo moc neriskuje tak strasne jednotvarny. Hra vubec neplyne a tak se jen klepu, at vysledek dopadne 3:0 pro trpelivejsiho.
Reagovat
mahycek
Doufám, že nebude zaděláno na nudné nedělní dopoledne.
Reagovat
Holahej
..právě to je krásný, že udělat bod je strašně těžké, protože jsou schopni se i v ?nouzi? udržet ve výměně, tedy nezkazit nebo jen nahrát, ještě předvést z totálního pohybu vítězný míč, převrátit situaci na kurtu, je tam fyzično, obratnost pohybu, chytrost, tenisové umění, kreativita,.. když někdo radši hru - servis...eso nebo přímý bod nebo return nahrávka... konec a body takhle plynou..a ze 111 vyhraných bodů za zápas /např. Raonice v osmifinále/ je takhle 90%..., to asi by moc milovníků sportu a návštěvníků nenadchlo...a vy.. vy se nemusíte dívat...můžete třeba uvařit něco dobrého...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už je to jasný, ale Rukávníka to aspoň vyučí, aby do budoucna byl připraven na tenhle typ velkých zápasů. Ještě není zvyklý, ale má na čem stavět ;)
Reagovat
smazaný uživatel
vysypal všechna esa hned na začátku, musí si ty rukávy trošku zkrotit :)
Reagovat
smazaný uživatel
má jen jeden, asi bude muset nosit ty rukávy dva pro případ nouze jako je tato ;)
Reagovat
panzer.dragon
Miloš je limitovanej to je vidět, škoda
Reagovat
Mayo
Ja len nerozumiem prečo si myslíte, že by bol RAonič ťažší pre srba ako Andy. Raonič by neuhral ani set. Andy ten 1 set môže uhrať.
Reagovat
kada.tom
to je sice možný, ale s tím co dneska Andy hraje by proti Novakovi set opravdu nezískal, jindy asi jo, ale tahle hra stačí možná tak na zraněnýho Milose
Reagovat
Mayo
nechápem prečo by mal hrať v nedeľu, tak ako dnes...každý zápas je iný
Reagovat
kada.tom
tak proti Novakovi rozhodně hrát líp bude či to lze předpokládat, ale Novak je taky naprosto jiný level, takže i když Andy přejde na vyšší level, Novak bude stejně o třídu, ne-li dvě výše
Reagovat
Mayo
aj keď pri týchto stratených silách a omnoho menšom odpočinku asi už ani ten 1 :D
Reagovat
Roger_Federer
Ani ja si to nemyslim..
Andy svoje dva granslemove tituly ziskal prave nad Djokovicem.
Reagovat
smazaný uživatel
v sobotu dojde smska, v neděli už je Andy dávno v porodnici :) to nelze riskovat
Reagovat
smazaný uživatel
Ty kráso, tak tak bejvá, že když člověk čeká velký drama, viz včera, tak je to zklamání a když neví, co čekat, jako dnes, tak je to bitva jako hrom, plameňák ještě bojujeee :))
Reagovat
vrabejka
Miloš!!! Tak se bojuje!!! Skot se furt může vyházet na servisu!!!
Reagovat
Ma3ek
Bohuzial uz mu staci vracat lopticky vyhodi sa milos nevie sa nastavit na uder kvoli problemom ktore ma
Reagovat
Mayo
toto bol nechytateľný return :D
Reagovat
Ma3ek
Takze finale nemusime pozerat 3:0djoko
Reagovat
smazaný uživatel
Protože Raonic by asi nedostal 3:0.
Reagovat
Ma3ek
Lepsi tenis by bol na 100 percent aj ked 3:0
Reagovat
vrabejka
To Nevis. Nole nehraje moc zápasů proti sitarum
Reagovat
babolat.cz
takže asi uvidíme ve finále kanára, Andy si ani neškrtne.
Reagovat
kada.tom
s tím, co dneska předvádí si fakt nešrktne, to máš pravdu
Reagovat
kada.tom
Milos je zralej skoro na skreč ... není absolutně schopen podávat, protože ho to prostě limituje - dvě dvojchyby, lacioný chyby ... tohle bude rychlovka
Reagovat
smazaný uživatel
nechci být na Skota nepříjemnej, ale je tragédie že mu taková hra postačí na postup do finále
Reagovat
kada.tom
no, máš pravdu - hraje fakt strašně, ale jako on se ten rozdíl v neděli ukáže, bude finále asi o ničem, protože jestli takhle bude Andy hrát, dostane od Novaka příděl stylem 6-1 6-2 6-0
Reagovat
smazaný uživatel
Vamooos Andy! A hokejistovi už tečou nervy :-))
Reagovat
kada.tom
Bodejť by ne, měl Andyho na 2-1 na sety a pak ho začalo zlobit vlastní tělo. To by naštvalo každýho. Formu na finále má (měl).
Reagovat
Mayo
hokejistovi :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kanaďan s chráničem na zuby = hokejista.
Reagovat
Mayo
to rozhodne
Reagovat
Mayo
Miloš toho začína mať plné zuby, brejk na úvod.
Reagovat
vrabejka
Skot má takové štěstí že postoupí díky zranění soupeře :( :(
Reagovat
kada.tom
On mu to v neděli asi Novak vytmaví.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray se profuckoval do finále, škoda těch Raonicových obtíží.
Reagovat
kada.tom
Tak Milose limituje bolest a to pro něj není vůbec nic pozitivního směrem k 5. setu, kde se může hrát taky veeeelmi dlouho. Andy se zvedl, ale stejně tam dělá moře chyb. Milos měl šance na vrácení se do setu, ale Andy je odvracel hodně dobře.

Ten 5. set může dopadnout hodně jasně pokud Milose nepřestane ta bolest limitovat, ale může to být taky pěkný boj s hodně nejistým koncem.
Reagovat
Mayo
výborne Andy, prekvapivo 2 skvelé druhé servisy mu pomohli v tomto geme
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tady, kamenný výraz Raoniče střídají emoce, už toho má dost a navíc asi hraje přes bolest, myslím, že to nevydrží a ve finále už vůbec by to nedal.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, soupeř má horší pohyb, je docela dole a on pokazí lehký BH a dvakrát mu to nalije do FH.
Reagovat
smazaný uživatel
Ufff. Come on!
Reagovat
mahycek
Pořád si kladu otázku, komu to finále přát. Nebo spíše, kdo by byl lepší pro finále a kdo by mohl zatopit, nebo potrápit, či více Djokoviče ? Pro tenis, asi Miloš, ale to je můj názor. Vidím to, od 3 setu, přijeli jsme dopoledne. Po produkci jsme zapařili ve sklepě a jelikož mám deficit ve spaní, tak jsem nevstal. Můžu se podívat zpětně, jestli to teda, stojí za to.
Reagovat
Ma3ek
Hral niekedy milos takto dlho?lebo zda sa mi ze uz toho ma dost a to zranenie je z unavy
Reagovat
smazaný uživatel
S nišim na USO 2014.
Reagovat
Ma3ek
To som zvedavy toto je velka skuska ale zapasovu kondiciu sa da nabrat asi iba takymito zapasmi lebo aj psychicky 4 a pol hodiny no uz nema kamennu tvar velka skuska vsetko hovori pre andyho ale fandim mu ake ochabuje bohuzial:(
Reagovat
vrabejka
Se Stanem hrál 3:47
Reagovat
Ma3ek
Ale stan nehra takym vycerpavajucim stylom pre nho jak murray
Reagovat
smazaný uživatel
Jedno se Můrovi upřít nedá, je to velkej bojovník, on to klidně do toho 5. setu dotáhne a otočí. Mám takovej pocit, že Miloš odpadne fyzicky, protože ty jeho dřevěný nohy plameňáka to nezvládnou...
Reagovat
smazaný uživatel
LOOOOL, Eurosport hodí 2x reklamu doprostřed gamu :D :D
Reagovat
Mayo
:D tiež pozerám a nechápem
Reagovat
Ma3ek
Škoda ze este nema milos lepsi backhand istejsi lebo obcas vie z neho pekne zautocit ale nema v nom istotu ked na nom popracuje v buducnosti superi velmi tazko najdu protizbran proti jeho hre
Reagovat
kada.tom
Andy měl teda s potvrzením spoustu starostí
Reagovat
smazaný uživatel
Zas kvůli svým chybám ale, ze 40:15 daroval BB třemi UE.
Reagovat
panzer.dragon
andy :-)
Reagovat
Mayo
komon Andy, potvrdiť!
Reagovat
kada.tom
teď Milos pojnojil co šlo ... aby tohle nebyl ten zlom
Reagovat
kada.tom
pohnojil
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhladom na vitazov turnaja aj z minulých rokov, kedy turnaj spravidla vyhrávajú tie najvacie hviezdy, si to naozaj nemyslím :)...
Reagovat
smazaný uživatel
Reakcia na Vencov prispevok o Prize money..
Reagovat
smazaný uživatel
Hm a není to třeba tím, že pořadatelé potřebují a chtějí mít ve finále největší hvězdy? :) Finále Tipsarevič - Allmagro nikdo nesleduje. Jde o exhibici a nepochybuju, že šejci si umí sjednat pořádek. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Usporiadatelia chceli mat najvacsie hviezdy aj vo finále USO14...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale je rozdíl exhibiční turnaj, kde nejde o body do žebříčku a nepočítá se do ATP a grandslam, nemyslíš? :)
Reagovat
smazaný uživatel
V roku 2014 vyradil Ferrer v SF Nadala, takže ti to nesedí do krámu Venca, tá teoria..V podstate aj tento rok sa cakal vo finále Stan a nič z toho...Či, Arabášové si to nadstavujú podla seba len kazdy druhy rok?..:)
Reagovat
turista
Nesleduje to pak moc lidí, ale zrovna Tipsarevič a Almagro umějí nabídnout pohledný a kvalitní tenis. Navíc Almagro má skvělý stylový bekhend.
Reagovat
smazaný uživatel
Letos nepřijel kromě Rafy ani Roger, ani Andy, ani Djoko, takže vypadnutí Nadala by rozhodně nehrálo pořadatelům do karet. :)
Reagovat
Ma3ek
Vy nepriznate ze tam hral proste dobre:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, i v ITPL hrál dobře. ;)
Reagovat
Ma3ek
Aspon to uznate:)ja si myslim skoda verdasca pre zaujimavost turnaja fakt mal dobru formu :)
Reagovat
smazaný uživatel
ITPL??..Venco, nestrácaj level úrovne :)
Reagovat
Roger_Federer
;), no ty vole.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze ty si to vlastne predstavuješ tak, ze finále je na usporiadateloch a nie hrácoch?..s týmto nazorom sa fakt za tie roky stretávam prvýkrát..
Reagovat
panzer.dragon
jasnej out, ten kdo má na starost hlídat čáru je slepej, sem viděl i já v tv že to byl out jako kráva
Reagovat
kada.tom
přesně, Milos si stěžuje naprosto oprávněně
Reagovat
panzer.dragon
to bylo už jednou jak se tam rozčiloval, asi andy tlačenka
Reagovat
smazaný uživatel
Andy je zatial pre mna v SF sklamaním...Milosova dominancia na servise sa dala očakávať, no Andy dominancia od základnej čiary neexistuje..Robí aj takticky zlé rozhodnutia, servuje Milosovi do FH, veľmi zlé obhody, celkovo málo vyuzíva súperov BH...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak. Je to zklamání, většinou si hráče jako Raonic dokáže povodit, no teď vůbec.
Reagovat
babolat.cz
bejvávalo, Raonic je někde jinde už!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prd jinde, pořád dělá hafo chyb a nehraje zase nějakou hitparádu. Andy hraje netakticky, jak píše FH, nedokáže tolikrát zahrát do BH, Milošovi nahrává do FH, do BH slabší míče, které stíhá obíhat.
Reagovat
Davor1
On si vodí Isnera s Karlovičom. Raonič je už ale niekde úplne inde ako oni a podobne vyzeral aj jeho zápas s Andersonom na USO, skoro ako cez kopirák...
Reagovat
smazaný uživatel
Většinou neměl problém ani s Andersonem, s Milošem v důležitých zápasech taky hrál dobře. Hraje hrozně jednotvárně, málo přes BH, málo slajzů. Ale hlavně mu nejdou ty prohozy, což je největší překvapení.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Miloš. Tak prosím ještě jeden.
Reagovat
Ma3ek
Pekne Milos pod!ale v roku 2016 nie je neporazeny ako to furt ukazuju RAFA ho porazil v Abu Dhabi 2:0:)
Reagovat
smazaný uživatel
exhibice se nepočítají
Reagovat
smazaný uživatel
Abu Dhabí je srandaturnaj a nepočítá se do statistik ATP.
Reagovat
Ma3ek
Ja viem ale kto to videl vie ze hrali naplno:)
Reagovat
George_Renel
V tom případě ho tuším jednou na IPTL porazil i Berdych.....
Reagovat
smazaný uživatel
Hráči mohou hrát naoko naplno, ale už tím, že se nehraje o body do žebříčku, nejde o mistrovská zápas, tak třeba i podvědomně hráč do toho maximum nedá. Je to prostě přípravný, nikoliv mistrovský zápas. Výsledky mají často minimální relevanci, což například dokázalo i AO, kde vítěz turnaje v Abu Dhabí Nadal vypadl hned v prvním kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehralo sa o body, ale vitaz bral také prize money, ze také nedostal ani za vyhru na inom turnaji..
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že ve stínu startovného, které každý dostal, byla výhra v podstatě marginálie.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrazu je sranda turnaj, pred rokom keď ho vyhral Djokovic, tak vela naznacil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, kdo to říkal, já jsem Abu Dhabí nikdy neuznával ani nesledoval. A v životě jsem třeba v Game, Set and Mats neslyšel, že by někdo říkal, že je na Australian Open někdo dobře připraven, protože vyhrál turnaj v Abu Dhabí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť to je sranda turnaj. To i titul z Buenos Aires bude mít pro Rafu větší hodnotu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já se nedivím Forhendovi. Je to letos asi jediný turnaj, který Rafa vyhrál a kde startovali i nějací hráči z TOP 10, dokonce i jeden z TOP5.
Reagovat
smazaný uživatel
Letos :-)...Áno, letos zatial áno, ale z tých troch turnajov je zatial skoro hovorit o definitívach..Definitíva skor padla včera :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Boží logika a fór roku!
Reagovat
babolat.cz
Rafa je jiná kategorie!!!
Reagovat
Ma3ek
Kazdopadne ten turnaj bol kvalitnejsi nez turnaj v dauha alebo brisbane
Reagovat
kada.tom
Noo, Milos si pro to finále jde. Uchvacuje mě ten jeho ledově klidný obličej, nejde poznat co si myslím nebo jak na tom je psychicky - ať dá eso, nebo zkazí něco na síti, pořád stejný obličej. Myslím, že tohle bude dráždit asi i Andyho, který naopak dává svoje emoce najevo konstantně.

Každopádně včera jsem tipoval, že Milos získá první set, Andy druhý a Milos třetí. Zatím jsem se tedy strefil - no a pak jsem tipoval, že poslední dva sety vyhraje Andy. Dneska tomu úplně tak nevěřím, Milos hraje skvěle - občas udělá nějakou stupidní chybu, občas Andy předvede monumentální úder, ale Milos mi tak nějak z toho všeho zatím vychází jako lepší hráč.

Fandím oběma, docela bych si přál pětiseťák :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy klidně může otočit, o to bych se bál :)
Reagovat
kada.tom
však jo, já s tím tak nějak i počítám :-)
nicméně Milos dnes hraje fakt dobře a nedivil bych se, kdyby vyhrál
Reagovat
smazaný uživatel
Že by nový trend? Pokud Rao vyletí navrch, tak za deset let budou špičkoví hráči kamenná tvář? :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Já už jsem si všiml, že když se oprostíš od své bazální nenávisti ke Švýcarům, tipuješ docela dobře...
Reagovat
smazaný uživatel
Ajde Miloš! Parádně to tam zabíjí, Andy hraje tužku.
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt ko*ot, zbytečně set navíc. Druhý servis na úrovni 150. hráčky WTA někde, hrůza. TB totálně nezvládnutý, ale hlavně opět neumí pracovat s momentem, třetí set měl po tom dobrém druhém prostě vyhrát, půl setu si Raonic na příjmu ani nepípnul a on ho nechal se zase rozehrát. Takhle bude muset otáčet a nebude tak lehké.
Reagovat
Davor1
Zase tie pasívne krátke lopty v TB, na returne ak by aspoň v jednej výmene pritvrdil, tak by nejaký bod získal. Už ma s tým neskutočne vytáča, s touto pripos*atou hrou proti takému FH, to nech ide doprdele...
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, Raonic hraje sice dobře, ale jako jestli prohraje, bude to jen a jen jeho vina, protože prostě zahrál těžce pod své možnosti.
Reagovat
panzer.dragon
co měl loni Miloš za zranění?
Reagovat
vrabejka
Miloš paráda!!! Úplně si ho v TB zničil!!! Snad aroganta dáš ve 4.setech!!!!
Reagovat
kada.tom
arogant prohrál včera s Novakem, ten už bude mít sbaleno :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně "Dřevák"! Ještě jeden, ještě jeden.
Reagovat
smazaný uživatel
dřevák :D :D kdo to tady zavedl? já na to koukám až teď od konce třetího setu, přála jsem to Andymu, ale asi se překonám a začnu fandit dřevákovi s rukávem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tomasinho asi před deseti minutama. :) Já fandím Raoničovi, Australian Open je asi nejlepší současný grandslam a nezaslouží si už počtvrté za posledních pět let djokomurárnu ve finále. :D Plus, Murray bude bez šance ve finále, Rao nějakou mít případně bude a může být tolik očekávaný svěží vítr do ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, taky jsem nechtěla djokomůrárnu, jedině, že by Andy měl konečně šanci to tam vyhrát, ale proti Djokerovi těžko, Milošek to tam osvěží, jen se z toho nesmí sesypat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si právě vůbec nemyslím, že by měl Raonič větší šanci než Murray. Tam to bude jasně 3:0, Andy dokázal v těch finále AO proti Nolemu hrát dobře a vždycky dva a půl setu to bylo vyrovnané. Že mu to dneska nejde neznamená, že by ve finále hrál taky tak. Může klidně dostat, ale podle mě pro Noleho je lepší hrát s Milošem, který by hrál 1. finále a který i dneska ukázal, že je hratelný, což by lepší Djokovič dokázal využít.
Reagovat
smazaný uživatel
U Raoniče nevíš. Zdá se, že s psychikou je na tom víc než dobře. Vzpomeň jak v prvním finále hrál Wawrinka. Navíc už dokázal sehrát víceménně vyrovnané partie s Nolem na grandslamu a to ještě v době před svým velkým progresem, na mysli mám hlavně to French Open 2014, kde Djokovi celkem zatopil. Sám si tu přeci psal, že Murray je proti Djokovi prakticky bez šance, nevěří si na něj, má z něho blok podobně jako Fedex. Rao nic takového mít nemusí, protože s takovouto formou, jako má teď na začátku turnaje, proti Nolemu ještě nehrál. Když mu půjde ultra dobře servis, jakože může jít a bude často chodit na sako, šanci má podle mě větší než psychicky zablokovaný Andy.
Reagovat
smazaný uživatel
No ano, psal jsem to, al podle mě by měl Miloš tu šanci ještě menší. Nole je v každém ohledu o třídu lepší než Andy a kdyby hrál jak ty první dva sety včera, tak je Miloš bez šance (to každý). Andy z něj má sice jistý blok, ale loni ho už jednou porazit dokázal a na AO s ním vždycky dokázal hrát vyrovnaně, loni měl ještě brejk ve 3. setu. Byl by hodně nabuzený a podle mě by to sice byla nuda a musel by Nole nehrát úplně top tenis, ale má větší šanci než Miloš.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak u těch BH je to kolikrát fakt hrozně dřevěné no.
Reagovat
Mayo
to je fa.s ten Murray omg
Reagovat
smazaný uživatel
To je tiebreak pane, Rukávník mě dostává tím svým ledovým až děsivým klidem, ať už získá fiftýn nebo udělá chybu, pěkně tam Můru prohání.
Reagovat
panzer.dragon
wtf Miloš smečař jak víno
Reagovat
babolat.cz
Pro budoucnost tenisu je nutné,aby Raonic vyhrál! A to i v neděli.
Reagovat
smazaný uživatel
Amen. Už žádnou djokomurárnu na grandslamu, prosím.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, ale ne, dřeváka GS vidět nemusím.
Reagovat
babolat.cz
Andy si může nechat Wimbledon
Reagovat
panzer.dragon
souhlas
Reagovat
Mayo
konečne zagresívnil ten forehand, hneď je to lepšie
Reagovat
vrabejka
Miloš rozhodne není zlomený. To se spíš skot brzo zlomí.
Reagovat
Davor1
Tvoje predikcie už dobre poznáme. Ako je to s tým Nadalom, o ktorom si celý minulý rok vypisoval, že sa vráti a zase bude najlepší a vyhrávať GS? :DDD
Reagovat
vrabejka
Dobře víme že jeho jedinou naději je RG, na AO neměl šanci.
Reagovat
Davor1
To je pravda, ale takto si to začal vidieť až po tohtoročnom turnaji...
Reagovat
Mayo
jediný, kto tu píše o zlomenom Raoničovi si ty (:
Reagovat
smazaný uživatel
10. game 3. setu - Murray 5,5
Reagovat
smazaný uživatel
Tak příště :)
Reagovat
Davor1
Za minulú sezónu ma Miloš v TB úspešnosť 22-19, čo je približne 54%
Andy 19-10, teda zhruba 65%.
U Miloša by som čakal lepšie čísla, ale je to dosť ovplyvnené tým, že väčšiu časť sezóny nemal formu alebo hral po zranení. Myslím, že teraz v životnej forme by mal úplne iné šance a nerád by som sa toho TB dožil, snáď ešte raz na servise povolí...
Reagovat
smazaný uživatel
Miloši, vzepři se osudu a vyhraj, ať už demokratickou či nedemokratickou cestou.
Reagovat
vrabejka
5 čistých gamu v řadě :D
Reagovat
vrabejka
Je to 1-1 na sety a zápas se zlomil aha :D
Reagovat
babolat.cz
asi jako včera když Fedex snížil na 2:1
Reagovat
Davor1
Ty si fakt neskutočný truľko Vrabeľ :DDD
Nauč sa čítať a radšej neprispievaj na športové fóra, keď o tom evidentne nemáš ani páru.

V mojom príspevku je v prvej vete slovko SNÁĎ, to znamená, že veta vyjadruje prianie a nie je to žiadne konštatovanie.
V mayovom príspevku spojenie "konečne ho zlomil" znamená, že ho konečne brejkol, nie že ho tým zlomil definitívne.

Ale na druhej strane ťa chápem, z vlastnej skúsenosti totiž viem, že dnešné deti majú dosť veľký problém čítať s porozumením :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Zvlášť pokud jde o děti, které jsou na tom inteligenčně takhle špatně.
Reagovat
vrabejka
Je fajn že se chovate jako Murray. Totální arogant, kterého nikdo nezajímá (krom rodiny). Je fan že máte něco s ním společně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě ho zajímá Skotsko, je něco jako moderní William Wallace. To má možná po předkovi.
Reagovat
smazaný uživatel
https://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Murray_(Scottish_soldier)
Reagovat
Davor1
Akú odpoveď čakáš na tvoj prvý zosmiešňujúci príspevok, ktorý je navyše úplne mimo misu? :-))
Reagovat
Holahej
..je to úplně naopak...on je lidsky velmi charakterní..a podporuje toho mnoho a je tváří mnoha organizací, co se snaží pomáhat, stačí se podívat na FB, komentáře tam má i tisícové, ale takhle ubohé ne..
Reagovat
Davor1
No vida. Najprv Ranhojič konečne netrafí jastraba, potom ho Andy KONEČNE vyučí na sieti a hneď nato prvý premenený BP. Snáď sa to definitívne zlomilo a už to pôjde hladšie...
Reagovat
kada.tom
Milos si tak dlouho koledoval o ztrátu servisu až přišla, a to u sítě. Jak paradoxní.
Reagovat
smazaný uživatel
COME ON!!! Zaslouženě.
Reagovat
Mayo
konečne ho zlomil! ešte 2
Reagovat
smazaný uživatel
1. podání Milose bude klíč k zápasu, obrovský rozdíl v úspěšnosti mezi 1. a 2. servisem. U Andyho mi to přijde prakticky stejné. V 2. setu už je lepší, jestli nezačne blbnout, vyhraje 3-1.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda stejné - že má po 2. servisu podobnou úspěšnost jako po 1., ne že je to stejné s Milosem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy hrůza, 15:30, míč na jeho oblíbený FH cross prohoz a nic z toho, nalije to hokejistovi na raketu. To je škoda prostě.
Reagovat
Davor1
To je fakt neskutočné. Za Raoničom ide ešte aj každý jeden jastrab a Murray absolútne nezvláda ani úplne jednoduché obhody.
Reagovat
kada.tom
řekl bych, že Milos hodně deptá Andyho, na jestřábek téměř vše vychází Milosovi, breakbally taky Andymu nejsou přány ... no, pokud by měl Milos vyhrát i 2. set, mohlo by to být zajímavé
Reagovat
vrabejka
Miloš je na síti geniální! :)
Reagovat
Pe3k
Jop a Můra se ho jako naprostý opak geniality snaží přelobovat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Právě naopak je tohle kolikrát daleko lepší než prohoz, kdy tak vysoký hráč má dobré rozpětí na síti. Murray během zápasu 5x přeloboval i Karloviče, dokonce 2 body v řadě.
Reagovat
vrabejka
To bude asi tím že Raonic je ve hře nad hlavou nejlepší na světě. Navíc pod MOyou se neuvěřitelně na síti zlepšil.
Reagovat
smazaný uživatel
to jo a proto si myslím, že je jediný, který může Novakovi zatopit
Reagovat
Roger_Federer
Pokud vyhraje, bych chtel, aby Kim zacala rodit..
Rad bych videl, jak odstupuje z finale a leti k porodu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono je prakticky jedno, jestli odstoupí či nastoupí, stejně by nevyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
já myslím, že by se na ten porod vy...
Reagovat
babolat.cz
sice by si to trochu rozházel u médií,ale třeba by jel někam vlakem a preference by šli opět nahoru
Reagovat
panzer.dragon
andymu tečou nervy, raonič s absolutním klidem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá se čemu divit, když jeden prohrává a druhý vede. Navíc ta situace by naštvala i mě. Za prvé si bral challenge hrozně pozdě a navíc se ještě ptal umpira, která stopa to byla. To je nepřípustné docela.
Reagovat
Davor1
Andy, to je čistá demencia, ako zahral tie prvé 2 gamy. Hneď prvý servis lost, keď tam hral ako tupec krátke údery ešte pred servis lajnu, čo Raonič s jeho smrtiacim forehandom easy trestal, alebo si ho zase ťahal k sieti nekvalitnými dropshotmi, kde je taktiež Miloš výborný a strašne ťažko ho prehodiť či prelobovať. Potom mal vzápätí na returne 40-0, 2 fifteený Raonič odvrátil servisom ale pri jednom išiel cez druhý servis a Andy zase ako imbecil zahral kratúčky úder Milošovi do FH, fakt demencia. V ďalšom priebehu zápasu sa už poučil a hral konečne dlhšie lopty a uhly, s čím ma Miloš evidentne problém a ďalej za BL oveľa viac kazí. Ináč Raoničov prvý servis je absolútne nehrateľný, to je niečo neskutočné, ako to tam sype.

V tom je hlavný rozdiel medzi Murrayom a Djokovičom. Nole by takéto krátke pasívne údery proste nezahral, všetko posiela nepríjemne pred BL, navyše má o 2 triedy lepší servis a lepšie aj returnuje. Ak to Murray otočí, tak s takouto hrou dostane vo finále neskutočný debakel.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Ale ve finále to bude jiný zápas, Nole není takový zabiják a Andy ví, co s ním hrát, s Milosem nehrál tolikrát ještě. Ale samozřejmě ty první gamy byly trapné.

Každopádně Miloš má okolo 80% 1. serivs, to prostě není možné udržet. Pokud je Andy v něčem dobrý, tak v tom, že během zápasu dokáže přijít na to, co změnit, co na soupeře hrát, jak jej returnovat atd.
Reagovat
Davor1
Presne, podobne to vyzeralo aj pred rokom s Berdychom, kde v druhom sete začal hrať iný tenis a odvtedy Berďa nemal nárok. Akurát, že servis Raoniča je o dosť inde ako u Berdycha a bude ho oveľa náročnejšie brejknúť, ak nejako výrazne nepoľaví...tak snáď mu príde na kobylku.
Reagovat
smazaný uživatel
Už docela přichází, ale ty šance pořád nevyužívá zatím. Ale podle mě další už využije, chtělo by to už nějaký ten zlom.

Jinak souhlas, Raonic hraje lépe a má i lepší FH zřejmě, Berdych pohyb a BH no. Je to podobná situace, ale na returnu to je těžší.
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Rao, a teď druhej set :)
Reagovat
kada.tom
Hmm, Milos do toho docela vlítnul. Jsem fakt zvědav na vývoj 2. setu.
Reagovat
Mayo
prosím vás nejaký kvalitný stream?
Reagovat
panzer.dragon
já čumim na tohle http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=dmx1ZnpofGF6aG9hdnBn&c=en&i=eWlxYXJjcGd0Yg%E2%84%96f%E2%84%96f&hc_l
Reagovat
Mayo
diky
Reagovat
Davor1
http://live.batmanstream.com/streaming/free-live-video-streaming-raonic-murray-rod-laver-arena-tennis-australian-open-2016-237775.html
Reagovat
Mayo
vďaka
Reagovat
panzer.dragon
andy podává, je to out, raonic úder za zádama, andy to následně čapne raketou jak lepidlem :-)
Reagovat
ipko
skúsene Miloš!
Reagovat
panzer.dragon
já už sem z toho dobrej, to že roger prohraje bylo ve vzduchu, dostal se nejdál kam mohl než narazil na srba, vzal mu set, udělal hot shot turnaje, přidal nějakejch 630 bodíků

jako klíčový vidim, dostat se do opačný půlky pavouka než djok na wimblu a na olympiádě, ideálně tim že bude nasazená dvojka, eventuelně už jen náhodou díky losu
Reagovat
smazaný uživatel
No to máš pravdu, ale bohužel si myslím, že díky tomu, že už nebude hrát tolik turnajů, tak už taky nemusí mít body na to, aby mu to stačilo na 2. místo. Pokud vím, tak po turnajích v Americe bude mít skoro 3 měsíce pauzu až do RG. A nebo se může dostat do dolní poloviny pavouka z horšího místa :-).
Reagovat
panzer.dragon
Realne se na nasazenou dvojku cpe do olympiady akorat andy a sance ze vyhuci tu furt sou, idealne stylem ze bude nasazena dvojka, dostane do pulky rogera a ten s nim vytre kurt
Reagovat
smazaný uživatel
No to jo, ale řešíme to, aby se Roger nesešel s NOvakem v SF. Já mimochodem ještě nejsem dobrá, tolik jsem si přála, aby Roger ještě jeden GS titul získal, ale obávám se, že pokud bude na turnaji Novak, nepůjde to. Už to je hlavně o hlavě.
Reagovat
panzer.dragon
Je to naprd no, roger v paradni forme, ktera nebude vecna a zrovna se to musi potkat s absolutnim peakem co je schopnej djoker zahrat :(
Reagovat
Marduch
no to jo, ale co by měl potom řikat takovej Roddick :))
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně. Jing a Jang. Každého to čeká, i Djokoviče.
Reagovat
panzer.dragon
bod číslo jedna aby Fedex byl nasazenej jako dvojka je dneska fandit raoničovi
Reagovat
smazaný uživatel
No to jo a budeme mu taky fandit proto, aby porazil v neděli Djokoviče. Hodně se zlepšil a třeba se z z Novaka nepo.... jako ostatní
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se hrozně libí jak fanouškové podporujou Rogera ještě před tím, než získá bálon... Tp Djokoviče trošku musí štvát :D
Reagovat
woody
Panebože jsem unavený z toho čtení těch názorů,že Djokovic je stroj... Proste ve sportu se kazdy snazi byt nejlepsi a neustale se posouvat dal,zlepsovat svoje slabiny i silne stranky.Novak k tomu pridava gymnasticke dovednosti a vyborny pohyb..Proste se snazi byt nejlepsi...Ale stroj? Uffffffff...
Reagovat
giovani
Áno presne tak, Nole má svoj štýl a neprajníci tomu hovoria stroj - strojová hra. Nech si to skúsia. Vynikajúci celodvorcový tenis, returny, nátlaková hra, skvelý pohyb ,len tie kraťasy mu moc nejdu...Môže ho niekto poraziť ale nie porážať,(ešte tak dobrých 5 rokov)
Reagovat
Hook2424
No vzhedem k tomu jeho pohybu, opravdu nejextremnejsimu v historii tenisu. Navic toho na hardu za rok nabeha mozna uplne nejvic! Tak je zatim zazrak, ze neprichazi zadna zraneni, ani natahle sla hy ci upony! Ale ja uz pomalu na zazraky zacinam verit, kdyz vidim jak Novak ( krome toho, ze je nesporne nejlepsi) odvraci brejkboly, setboly, nebo jak mu vychazi challenge!
Reagovat
VlS
A co motorová myška David ( Ferrer), myslíš, že toho naběhá míň? A taky je celkem v pohodě - zdravotně. To samý Simon.
Reagovat
Stan_Borowitz
To asi tak nějak k tomu patří. Podobné "zázraky" se stávaly dřív Rafovi i Rogerovi. K šampiónovi patří krom nesporného umění i to, aby při něm v klíčových momentech stálo štěstí. Ale jak se říká, štěstí přeje připraveným...
Reagovat
smazaný uživatel
umí to, je nejlepší na světě, ale .......
Je to stroj s arogantním chováním, dělá úšklebky na soupeře atd. Pokud se nezmění, tak se nezmění ani je stesky nad tím, že nebude oblíbený jako Roger.
Reagovat
woody
Usklebky na soupere?To teda nevim,je jednimz mala kdo souperi zatleksa?Videl jsi to nekdy udelat Rogera proti Novakovi?Nadala? Ja teda ani jednou...Extremni pohyb urcite ma,ale pomaha mu byt na takove urovni jake je..Proc se tady nemluvi o tom,ze zlepsil podani? Ze dal vice es nez Roger,dokazal si pomoci primimi body z podani?V tom je taky nudny?
Reagovat
Stan_Borowitz
Podání zlepšil obrovským způsobem. A s těmi úšklebky to je nesmysl, podobně jako třeba Andy někdy nadává sám sobě, když něco zbytečně pokazí, a to je snad svaté právo každého...
Reagovat
Hook2424
A co je prosim te spatnyho na stroji??? Ruske hokejove sborne se rikalo "RUSKA MASINA", ruskej hokejista Pavel Bure byl zase "RUSKA RAKETA" ! Pokud se Djokovicovi rika stroj, tak to je spis poklona, protoze on jede jak perfektne fungujici stroj!
Reagovat
smazaný uživatel
špatného na tom není nic - jen se na to nedá moc koukat - prostě nuda
Reagovat
Marduch
"se nedá"...neměl bys svůj pohled vydávat za obecný. Mně naopak jeho hra baví, hlavně v poslední době, např. jak zlepšil drive na forhandu, a ten jeho backhand..hmm..Roger díky němu neví co má na Novaka hrát, i když by strašně rád hrál útočně, cpal se k síti, ale ve finále lítaj větší koule od Novaka.
Reagovat
smazaný uživatel
no třeba mu to Raonic natře :-)
Reagovat
Hook2424
Jj technika, pohyb, ...hlavne v defenzive, to je fantazie se na nej divat. U me se to bohuzel po nejake dobe stava diky absenci jakekoliv variability a zmeny rytmu monotonim a pokud bude finale s Murraym, byt Milos semi rozjel lepe, tak vim, ze se na to divat nevydrzim. No, ale zase aspon nemusi clovek sedet 3 hodiny u televize a muze delat uzitecnejsi veci, ze? Staci kdyz si to pak v novinach precte!
?... Vlastne to ani nemusim cist, pac vim co tam bube.....To ze finale Djokovic Murray bylo vyrovnane pouze set a pul, protoze Murray pak zacal fyzicky ztracet, ...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, Murray pak vždycky odejde hlavně fyzicky. No uvidíme, kdyby vyhrál Raonic bylo by to třeba zajímavé.
Reagovat
panzer.dragon
napadlo mě jedno, řekl bych docela zajímavý porovnání výkonnosti rafy a fedexe na posledních 7gs (včetně letošního AO) a jejich soupeřů, roger vypadl 6(5)x s pozdějším vítězem danýho GS (pouze seppi nevyhrál), rafa vypadl 6x s hráčem co byl na turnaji k poražení

docela markatní rozdíl ne? když vás vyřadí pouze celkový vítěz nebo jen někdo, kdo k poražení na turnaji prostě byl, protože porážku na turnaji utrpěl

u toho rafy je to takový markatní, ale ikdyž by byl roger solo tak prostě 5(6) posledních gs prohrál pouze s pozdějším šampionem
Reagovat
Davor1
Ale prečo si vybral účelovo 7 posledných GS, kde z toho jasne lepšie vychádza Roger? :D Veď je jasné, že Nadal od zranenia v 2014 išiel o niekoľko tried výkonnostne dole a Roger naopak, po 2013 sa zase dostal do top formy na jeho vek. Len jeden GS pred tým tvojim porovnaním Roger vypadol s Gulbisom a 2 GS s Nadalom, ktorý finále prehral. USO 2013 Rogerova prehra s Robredom, Wimbledon 2013 so Stakhovskym... mám pokračovať? :D
Reagovat
panzer.dragon
bral sem tak nějak aspoň trochu aktuální data = posledních 6gs :-)

nemyslel jsem to jen proti nadalovi, ale v podstatě tam ten nadal neni až zas tak podstatnej, spíš se mi líbí, že roger na gs prohrál maximálně s šampionem nic míň (až na seppiho)
Reagovat
Franky
Pocuj bratranec keby sme tu vyberali ucelovo tak tvoj Rafa skonci pri flaske so Safinom lebo by siel do smutku a tu ti prisaham ze uz ziadny GS nevyhra kamarat!!! Kdezto u Rogera stale je mozny wimbledon kamarat ;)
Reagovat
Davor1
Ty si dobrý mimóň tvl :DD

Ja Nadalovi nefandím ale vôbec, z BIG4 mám radšej všetkých troch a Rogerovi fandím v každom zápase ako proti Nadalovi, tak proti Djokovičovi... ale zaslepenosť a posadnutosť niektorých tzv. FFF je až absurdne komická :DD A ty si toho jasným príkladom :DD
Reagovat
Davor1
A pravdepodobnosť, že Nadal vyhra RG je podľa mňa prakticky rovnaká ako tá, že Federer vyhrá Wimbledon. To by si na to ale musel pozerať z trošku objektívneho pohľadu, čo ako fanúšik Rogera pochopiteľne nedokážeš...
Reagovat
Franky
Fuuu teraz pozeram ten koment trochu som bol nadrbany a vtedy som este o 100% aktivnejsi FFF :D kasli na to :D
Reagovat
Kozoroh
Pane redaktore, od dnešního dne má Djokovič bilanci s Federerem 23:22, nikoliv 24:23! Záznam 24:23 má Djokovič s Nadalem.
Reagovat
panzer.dragon
aj on už loni djok sundal raoniče na ao, myslel sem si že by moh miloš něco uhrát, ale loni dostal 3:0 ve čtvrtfinále od djoka :-(
Reagovat
panzer.dragon
nicméně do finále by se měl dostal raonic a bude souboj dvou hráčů, kteří letos ještě neprohráli
Reagovat
Pe3k
+ nejlepší komentátor :D
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.youtube.com/watch?v=9nTsaoYGlqY

Není to ten slavný arabský komentátor? :D :D
Reagovat
Pe3k
Adel Al Shatti?.
Reagovat
Stan_Borowitz
Skoro jako legendární Gabo Zelenay...
Reagovat
Stan_Borowitz
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak u toho úderu byl skvělý servis, dokonalý return, vynikající halfvolej, kvalitní lob, výborný doběh a dobrý lob, špatný smeč, dobrá reakce a špatný volej, perfektní prohoz. Takže kromě těch dvou Noleho úderů u sítě dokonalost. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Super je ten úhel pohledu kamery od cca 0:25... škoda, že po nadpozemské výměně dvě následující zahrál Roger naprosto mizerně...
Reagovat
smazaný uživatel
Tu bezprostředně potom neměl špatně rozehranou, ale hodně ji ovlivnila ta páska, která zvedla míč, na což Rogerio nezaregoval. Tam se podle mě definitivně zlomil chléb. Nole získal brejkbol a ten proměnil. Kdyby ten míček pásku nepřelezl, Fedex by vedl 40:30 a podle mě by ten gem uhrál.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně právě ta výměna moc dobře rozehraná nepřišla, ten volej byl skoro přesně na raketu Djokoviče, i když tam samozřejmě byly malý úhly, stejně to měl Djokovič na raketě, dalo se spoléhat jen na to, že nezahraje dobře nebo zkazí. On sice nezahrál dobře a pomohla mu síť, ale to na principu nic nemění. Ale taky věřím, že kdyby to Roger uhrál, mohl se hrát pátý set. Škoda, no.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se podíval na sestřih a máš pravdu. Nebylo to dobře rozehrané, nicméně, jak doplňuješ, Nole to zahrál špatně a jít to o pár milimetrů míň, fiftýn by šel za Rogerem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, nebo výš...
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/CZzeJEcUEAAy6xl.jpg
Reagovat
Mayo
Vamos Miloš, vyhraj to tam celé.
Reagovat
Kozoroh
Andymu zítra nefandíš? :O
Reagovat
rod_laver
Bohužel jsem se v tipu nemýlil a Novak vyhrál 3:1 na sety. Dneškem jsem si potvrdil, že Roger pravděpodobně nikdy Novaka na tři sety už neporazí. Zbývá jen doufat, že ho bude alespoň v Dubaji/Cincinnati schopný porazit, to už by dorazilo jeho "narušenou psychiku". Gratulace Novakovcům, prožívat tuhle éru musí být tak skvělé jako pro nás Rogerovce např. deset let zpátky. I přes zklamaání je fajn být Rogerovým fanouškem :-)
Reagovat
VlS
Rozumím ti, sice nejsem Rogerův fanda, ale tu frustraci křisnutou kouskem naděje chápu :-)
Reagovat
rod_laver
Kousek naděje - že ho dokáže porazit na dva sety na rychlém hardu, jinak v tomto ohledu už žádnou naději nevykřesávám :-) Jen mám obavy, že pokud by ho smázl např. v Dubaji, tak už ho neporazí ani na ty dva sety.
Reagovat
smazaný uživatel
dřív nebo později si podobná zklamání zažije každý fanda, který nefandí Nolemu, v prvním kole nebo v kole pozdějším. Jde o to, zda se člověk nechá zlákat senátorem Kozorohem a přejde na temnou stranu, nebo zůstane věrný řádu jediů i za cenu porážky.
Reagovat
Lunej..
Jsem nestranná, ale Djok je prostě stroj, který má občasné výkyvy, ale jinak si pořád jede svoje. Upřímně musím říct, že mě jeho hra už nebaví, dneska Rogerovi nedal moc šancí, aby ten hrál svou hru. Roger, coby tvůrce hry, to tak má mnohem těžší, protože není zvyklý pinkat do smrti, což je přesně Djokův styl. Ani jsem nevěřila, že Roger vyhraje ten 3. set, protože ty první dva musely pro něj být hooodně frustrující. Škoda, Novak byl prostě lepší a bohužel ho může porážet jen stroj, jakým je on sám. Nebo se naklonovat. Tudíž pro mě bude opět nudné finále Djok vs Andy nebo Miloš. Zlatá WTA :)
Reagovat
Nola
zlata WTA? Serena, Serena, znovu Serena..niekde na turnaji kde nestartuje maju sancu tie ostatne....
Reagovat
smazaný uživatel
Jop, zlatým WTA to zaklincovala..
Reagovat
smazaný uživatel
pro mě taky, v případě že tam bude Andy. Pokud by tam byl Miloš, psal by se aspoň nějaký příběh, Miloš by bojoval o svůj první grandslam, i když samozřejmě marně. V případě Andyho by v sázce byla jen úprava čísel, počtu gs vítězství.
Reagovat
Mayo
áno zlatá WTA :D veď tam to neni vôbec jednoznačné
Reagovat
Kozoroh
Lol, zlatá WTA...
Reagovat
Lunej..
No a? Pro mě je to tam zajímavější, než pořád finále Djok s Andym, Nadalem atd. Však vám to neberu, tak se nezblázněte :)
Reagovat
VlS
Dřív nebo později si podobná zklamání zažije každý fanda, který nefandí Nolemu .....
Nesouhlasím, fandové Noleho si za a) taková zklamání už zažili, b) se je zažijí znovu, až Nole začne trochu ztrácet rychlost, trochu postřeh, trochu to a trochu todle a kousek támhletoho. Nic samo o sobě není skoro viditelné, už vůbec ne markantní, ale vůči nabušenému predátorovi na vrcholu sil jsi najednou mimo. Tak jako teď Roger a možná i Rafa. To zákonitě nastane i u Noleho, pokud po této, příšti nebo jiné nepříliš vzdálené sezóně neflákne s tenistem prostě proto, aby úpadku automatických triumfů předešel. To je neodvratné.
Já Nolemu docela fandím asi od doby, kdy byli dva titánové, Roger a Rafa a ostatní včetně Noleho tak nějak vděčně sbírali, co tak nějak zbylo. Ani mě možná tak nezajímal Nole, jako mi bylo líto Gigina, kterej tady byl vlastně sám proti většině arogantních neurvalých Rafa fans a lehce akademických Roger fans. Tak proto. Podobně taky Andymu, kterýho hájil jen Tomasinho a sám odrážel výpady o koňských ksichtech a podobně.
Takže Nolemu fandím, pokud nehraje s našimi. A protože mu fandín, tak si dovolím Kozorohovi a dalším říct " abyste se z něj neposrali".
Čekám, kdy přijdou s návrhem na vybudování obří sochy rozkročené levou nohou v Alpách nad Monte Carlem , pravou nohou v kopcích někde v Dinárských horách u Bělehradu, s hubou od ucha k uchu, s očima upřenýma kamsi nad Olymp, křižujíc se pravou rukou ...... úplně živě to vidím. Když přijdou deště a voda bude stékat proudy po té masa bronzu, bude to vypadat, jakoby čůral do Jadranu. Hlavně aby chudák Jadran díky jeho velikosti nepřetek.
A hlavně, abyste ho beposílali do někam, když proti vašim předpokladům bude tak drzej a dovolí si někdy prohrát. Zbytečně velký modly nadělají při pádu fůru prachu a hluku.
Reagovat
tito
"proti většině arogantních neurvalých Rafa fans" Nevím jaké jsi četl debaty, ale tenkrát tady byla Sonja, Nola a gigin. Nepamatuji si jedinou roztržku s Rafa fans a to ani v 2011, kdy si Rafu Nole mazal každé finále na chleba. Naopak. Vztahy byly přímo ukázkové. Kde ty časy jsou :-)
Reagovat
VlS
Tito, pamatuju si tak Sonju, Nolu si z tý doby nepamatuju, ale debaty byly - nekonečně a do nekonečna - jestli je větší a nesmrtelnější Rafa nebo Roger, nikdo jinej neexistoval, natož aby stál za řeč. Roky ti beřeknu, čas hrozně letí. Tebe jsem nikdy za fanatika nepovažoval, ale tak třeba Franz, v tý době Fanatickej Petřík ( už hodně vychladnul) ......
Reagovat
a.magerova
Noleho ultras se neurvale navážel jen do Rogera a jeho fans (sojku nevyjímaje) právě v čele s giginem... do Rafa-fans se nenavážel z jediného důvodu a to proto, že gigin je Tvůj kamarád a tudíž usměrňoval názory svých dvou oveček v týmu... takže Tvé nostalgické vzpomínky jsou značně zkreslené... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Čo to meleš, preboha?...
Reagovat
gigin
To je největší pičovina jakou jsem od magu četl.
Reagovat
a.magerova
No no, je to tak.... ale koukám, že ses nám vrátil, byls povolán abys zasáhl ?! :-P
Reagovat
gigin
Nevrátil a nikdy jsem nikoho neusmernoval.
Reagovat
a.magerova
No... nechme toho... ale nelžu a pamatuju si... ;-)
Reagovat
tito
Asi tak. Konečně po dlouhé době nějaký tvůj příspěvek :-)
Reagovat
VlS
Magerko, nikoho jsem nepovolával a nevěřím, že by Gigin na písknutí přiběhl panáčkovat, navíc už před nějakou dobou přestal být fandou Djokoviče a soustředil se na Gulbise. Mluvím o letech někdy kolem 2010, kdy Nole měl sice nějaké úspěchy, ale aktuální král byl Rafa, zástupy fandů vezoucích se na úspěchu nekonečné a co jsem chtěl říct je to varování před ikonizací Noleho.
Dneska těch Rafa fanatiků vezoucích se na úspěších už moc není a zbyli jen skuteční Rafa fans. A u Noleho to bude stejně, akorát ten zástup konjunkturalistů mě nějakou dobu poleze krkem.
Reagovat
a.magerova
Roger - No1 - od 6.7.2009 do 6.6.2010
Rafa - No1 - od 7.6.2010 do 3.7.2011
Nole - No1 - poprvé 4.7.2011 do 8.7.2012 poté znovu Roger (i navzdory předpovědi Martiny Navrátilové) No1 - od 9.7.2012 do 4.11.2012
Nole No1 - od 5.11.2012 do 6.10.2013
Rafa - No1 od 7.10.2013 do 6.7.2014
Nole - No1 od 7.7.2014 do TEĎ

https://www.youtube.com/watch?v=S0T9xXQkmgg&feature=youtu.be&t=8m51s

Takže je jasné, že se tu nejvíc "rvou" fanoušci jedniček buď současných nebo bývalých.... což v roce 2010 ještě na Noleho neplatilo... zato rok 2012 zvláště po Wimbledonu, ten byl na spor dvou táborů (Noleho a Rogera) velmi výživný !!!

Ale i když je Nole dlouhodobá jednička, přesto tu má míň fanoušků než Roger a Rafa, to je pravda.

Reagovala jsem na nick tito né na Tebe, asi sis to nějak mylně vysvětlil, že bys Ty kohokoli povolával mě ani ve snu... takže to byla taková pěkná náhoda (proč ne), týdny tu gigin nic nenapsal a 14 minut po mém komentu jo.... prostě mám na lidi úžasný VLIV.... :-)))

Jo a ještě jeden historický údaj... gigin svůj první příspěvek na TP napsal 23.10.2011.... ;-)
Reagovat
VlS
OK, já to tak v hlavě nenosím a nežiju TP :-). Jen vím, jak mě ty bitvy Rafa Fedex fananatic fans lezly krkem, protože šlo jenom o předhánění haterů, kdo kterýho hráče víc poplive. Pro tyhle lidi ostatní hráči prakticky neexistovali a samozřejmě, taková atmosféra má pak přesah a člověk na ní reaguje, i když třeba už zrovna nehoří. A pak lidi přenáší negativitu i na hráče, kterej je v tom nevinně. Osobně proti Rafovi nic nemám, ale fandit mu z mýho pihledu nešlo, protože by to znamenalo zařadit se do tý řvoucí tlupy Rafa je bůh a není boha kromě boha. U Rogera to tak extrémní nebylo, tam těch fanatiků bylo daleko míň a když se člověk podívá na kouzlo Fedexovi hry ( je krásná, i když třeba prohraje, je v tom kousek poezie :-)), tak pochopí, proč se ldi téhle hry nechtějí vzdát a přejou mu. Býčí zarputilost je zajímavá, ale když nefunguje, tak není o co stát.
A prostě vedle téhle atmosféry stál Nole. Osobně nemusím jeho teatrálnost, křižování, obracení očí v sloup a podobně, ale nějak mě přesvědčil, že je vlastně hodnej kluk a divadlo pro diváky dělá rád - jsou s Radkem jedné krve, takže vlastně jen dělá svou práci.
Reagovat
Stan_Borowitz
baby's coming back. And I don't really care where he's been...

Sláva!
Reagovat
smazaný uživatel
Gigine, mohol by si usmerniť Sonju, aby sa vrátila a Nolu, nech neni taká chorobna skepticka?...Urob si doma prosím ťa poriadok :)))
Reagovat
gigin
To už není v mých silách a ani zájmu. Řekni si o to tomu blaznovi, co je teď leaderem Djokolandu.
Reagovat
smazaný uživatel
Len či to nepíšeš len preto, že tito je tvoj kamarát!..:))
Reagovat
gigin
Jj, on mne povolal, abych zasáhl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to byla zlatá doba Djokolandu. Ten fanklub se vyvíjel slibně a vypadalo to, že bude důstojným doplňkem FF a NF, ale pak Gigin konvertoval (mimochodem, zdravím tě, konečně!) a Sonja odešla. No a dnes je to takové nijaké od Djokolandu mi přijde. Nepamatuju, že by byly nějaké rozbroje mezi FF a Djokolandem nebo NF a Djokolandem. Nole tehdy ještě ani nemohl konkurovat těm dvěma v historickém měřítku, takže ani nebylo o čem. :D
Reagovat
Amputace
Lehce akademičtí Roger fans :DD

Stop it.
Reagovat
rod_laver
Beru to pozitivně. Až skončí, budu mít doma klid, budu cestovat tam, kam chci, a ne polovinu dovolené strávit na kurtech atd. Říkám si, že fandit fotbalovému klubu musí být mnohem horší :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To ja som si svoj program na tento týždeň, poučený z minulých GS radšej zariadil prezieravo až po prvom kole s Verdascom, nie pred ním..A vybuchal som z toho ušetrenie niekolkých dní dovolenky, a nedeľné finále mi dokonca komplet ujde :)..To je tá pragmatická stránka veci..

Ale v duši fanúšika zostane po skončení kariéry určite prázdno..To nejde poprieť..

Našťastie,
Reagovat
smazaný uživatel
Naštastie, tenisti prichádzajú a odchádzajú, a ako sa hovorí, nič netrvá večne, ani láska k jednej slečne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by sa hralo na 2 víťazné, tak je Fedex na tom rovnako ako Rafa v Doha, ach, jáááj
Reagovat
smazaný uživatel
prostě jednička je Nole a dvojka je Simon, protože mu jako jedinej dokázal zatopit :D dva vládci světového tenisu
Reagovat
smazaný uživatel
A trojka Anderson!...
Reagovat
smazaný uživatel
aktualizovaný rebríček ATP? :D
Reagovat
smazaný uživatel
A co Karlovič, který ho loni porazil ???
Reagovat
smazaný uživatel
:-) tak tak, jednotka je skrátka likvidátor
Reagovat
Roger_Federer
"Všechno jsem udělal dokonale. Asi to byly dvě moje nejlepší sady v kariéře.? Souhlasil i jeho protějšek:
Rger
?Měl jsem nějaké plány i nápady, jak na něj, ale nějak jsem se k tomu nedostal.?
Reagovat
ipko
Roger by mal ešte viac zagresívniť hru proti Djokovičovi a pokúsiť sa ešte skôr ukončiť výmenu.. inak to budú rutinné víťazstva pre Novaka.. lebo BL si postráži pridá nejaké prehozy a je vymaľované.. možno bol kurt pomalší ako cez deň, ale Rogerova hra bola bez nejakej väčšej myšlienky..
Reagovat
Ma3ek
Jediný sposob ako je ho možné poraziť je stravit sním na kurte 5 hodin a vydržať v každej výmene a zautočit až ked bude vysoká šanca na uspech chápem že federer nato už nemá ale aj tak je skvelý na nho sa vždy dobre pozerá ale povedzte si sami je možné vyhrať 3 sety na riziko s hráčom ktorý ked hrá veľké zápasy prakticky nechybuje ? to nie je správna cesta
Reagovat
Stan_Borowitz
Jediná šance je počkat, až mu to přestane tak přesně všechno padat tam, kam chce. V současnosti hraje tenis, na který za stávajících herních podmínek neexistuje dostatečně účinná protizbraň.
Reagovat
Ma3ek
Tak to sa skorej mi ukludnujem ktorí fandíme iným že to nevydrží ale pozrite ako sa o seba stará strava životospráva je ohybný jednoducho on može vydržat byt fyzicky top dlhsie než roger takže čakať kým zoslabne to može byt ešte nadlho
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono ani tak nejde o fyzické, ale o psychické opotřebování a vyčerpání. Dlouhodobě tvrdím, že pokles výkonnosti tenistů není až tak fyzická, jako spíše psychická otázka. Třeba na Rogerovi je to vidět přímo učebnicově. Tenisově je rozhodně lepší než před deseti lety a není horší než Novak, ale nemá už tu mentální sílu.

Ještě markantnější je to u Rafy, který vyhrával hlavně díky gigantické mentální síle, tenisově na tom nebyl nikdy tak dobře jako Roger nebo Novak. Ta síla je najednou pryč a on prohrává s kdekým, protože jeho hra byla v jeho úspěších až druhořadým faktorem.
Reagovat
Jan
No u Rafy bych řekl, že má horší pohyb, fyzičku, že to není jen o hlavě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisovo na tom nebol tak dobre :)

Boží logika a fór roku....
Reagovat
Marduch
S ním je to tak těžké, protože má unikátní beckhend. Většinou jde o rychlé spíš plošší balóny dopadající jen kousek před BL, a to i hluboké z defenzivy. Pak je strašně těžký dostat ho do úzkých a vypracovávat si šance na winnery, když ani z defenzivy od něj nepřílétávají žádné měkčí balóny, žádné "nabídky". Teda občas samo taky, ale to by musel soupeř snad každý takový míč nekompromisně využít k útoku. A takto pohotový a bdělý, co si pamatuju, uměl být snad jen Rafa 2013.
Reagovat
Ma3ek
ja viem mentálne je to rovnako doležité ostat čerstvý ale on čo sa tochto týka je tiež proste ako by sa poučil zo všetkých hráčov a on teraz robí všetko dobre aspon tak mi to príde
Reagovat
Ma3ek
a rafa je podla mna teraz fakt v dobre forme aj na turnaji mastrov bol len ho zastavil djokovice v dauhe zas a s verdascom to bola hlavne smola ten piaty set to už verdasco nezopakuje rafa dostat sa do semifinale finale mohol byt znova psychicky silnejší a pre novaka na tri sety najnebezpečnejší keby sa to zlomilo jednoducho može nastat v ich zapasoch moment ked sa niečo zlomí začne si verit a pojde to
Reagovat
Hook2424
Rafa na to momentalne nema! Bohuzel!!! Za 2-3 mesice to bude treba jinak. Uvod roku 2016 je One man show Djokovic.
Reagovat
Mayo
Djokovičova bilancia za celu sezónu bude tipujem cca 88-0
Reagovat
Malda
To asi ne :D Přeci jenom je to alespoň trochu člověk ;-)
Reagovat
Mayo
Veď uvidis
Reagovat
smazaný uživatel
88 bych na jeho místě radši neriskoval. ATP by to mohla použít jako záminku k banu :)
Reagovat
VlS
69 nebo 96 by bylo lepší
Reagovat
Kozoroh
Předpokládal jsem No1eho výhru, ale tak suverénní galapředstavení jsem nečekal. No1e ukázal celému světu nadpozemský level tenisu. V prvních dvou setech hrál tenis z jiné galaxie, pak se sice Roger vzepjal a uhrál na Novaka třetí set, ale čtvrtý set už patřil Djokovi a s ním i celý zápas.
Dnešní duel s Fedexem byl opakem toho, co si musel Djoker vytrpět se Simonem. Dnes mu skoro všechno vycházelo, servis, return skvělý, forhend vynikající, bekhend bombastický :-)
Na Federerovi vyzdvihuji, že po jasně ztracených dvou setech získal třetí set. V dnešním tenise by to proti dnešnímu Novakovi na AO nikdo nedokázal, jen Roger.
Před třemi týdny No1e získal pozitivní H2H nad Rafou. Dnes se ujal vedení i ve vzájemné bilanci s Fedexem. V lednu 2016 dosáhl pozitivní bilance s oběma svými největšími rivaly. To je mimořádný úspěch :-)
Djok dnes vybojoval 19. GS finále, čímž předčil v tabulkách Samprase a vyrovnal 3. Lendla. Přitom považte, že ještě v roce 2009 Lendlovi patřil rekord v počtu dosažených GS finále. Djoker je od té doby třetím hráčem, který Lendlův záznam vyrovnal!
V neděli bude Djoko usiloval o 6. titul z AO, čímž by posílil svůj rekord na melbournském grandslamu v profi-éře. Zároveň bude usilovat o 8. triumf na hardovýc majorech, čímž by předčil Samprase a na dostřel jediného titulu by se přiblížil Fedexovi a o 11. GS trofej celkově, vyrovnal by tak Borga.
V neděli budu fandit ze všech svých sil!!! NO1E IDEMO!!!!!!
Reagovat
Romario
Nole do toho !!!
Reagovat
Roger_Federer
Novak famozni..Od roku 2013 posunul svuj tenis na jinou uroven.
Hlavne se muze oprit o servis..Dnes to predvedl paradne, tohle ma od zrzka..
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to frajer, přál bych mu kalendářní grandslam, je to něco jako Svatý Grál nebo Beamonův bývalý světový rekord ve skoku do dálky, někdo by ho měl konečně udělat... Novak je tak univerzální a vynikající hráč, že když už se to nepodařilo Rogerovi, měl by ho získat právě on.

Ale to by zase letos Roger nevyhrál ani jeden GS, takže jsem hodně rozpolcený. Řekl bych to takto - pokud má někdo letos porazit Novaka ve finále GS, ať je to Roger a nikdo jiný...
Reagovat
smazaný uživatel
Roger to bude mít čím dál těžší, ani ne tak herně, jako v hlavě. Ale už Wimbledon 2014 měla být jeho poslední šance na GS. Teď se poslední šance "posouvá" prozatím na Wimbledon 2016. Při nejhorším si počká, až půjde Novak výkonnostně dolů.
Reagovat
VlS
Stane, oddechl jsem si, už jsem myslel, že bys to měl vyhrát ty :-)
Kozorohu, fandění je fajn a mám ho moc rád, pokud nepřerůstá ve fanatismus. Chlape, ty seš na hraně.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jestli je vesmír nekonečný v čase, všechno, co se může stát, se jednou stane, tedy i já v něm jednou získám Grand Slam.

Ledaže by to bylo v principu nemožné, ale tomu se mi nechce věřit...
Reagovat
VlS
Budem hrát to finále spolu, jen nevím, jakou budeme mít barvu a tvar :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Čas je na naší straně...
Reagovat
Marduch
Třeba se to už stalo..
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak jasně že už se to stalo. Nekonečněkrát. A ještě se to nekonečněkrát stane. Magie formální logiky...
Reagovat
woody
Taky budu fandit ze všech sil :-)
Reagovat
Denis92
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/12651255_10153519822434285_480519972882663813_n.jpg?oh=de88763588e7553aacf0b5ba975d8a58&oe=5730F23F
Reagovat
smazaný uživatel
ATP by se mela zamyslet jestli trend pomalych povrchu je opravdu ted dobrej napad. Povrchy se zacali zpomalovat proti Samprasovi, zacal byt ten tenis podani volej nuda. Obavam se, ze to zacina byt taky nuda a hrozi ubytek divaku.

1. Varianta ... Zrychlit nektere povrchy na uroven v cinci
2. Varianta ... Zverejnit jmena v sazkarskych podvodech. Podle Talianu jel v necem i Nole. Pokud se to prokaze, mel by dostat ban 1 az 2 roky hrat turnaje na ATP
Reagovat
Romario
Ty si šašek já Ti dám pětikorunu a jdi někam.
Reagovat
Kozoroh
Ty si myslíš, že vycucané slinty italského bulváru jsou relevantní?? :O
Reagovat
bIbec
jako já bych se tomu nedivil. Spíš by mě zajímalo, kolik hráčů je v tomhle ohledu stoprocentně čistých. Tipnul bych si, že moc jich nebude. Ale možná to prostě vidím moc černě, nevím.
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle mně se to týká těch, kdo si moc nevydělají. Nedokážu si představit, proč by měl riskovat kariéru a pověst někdo z první desítky na žebříčku, když má příjmy v řádech milionů dolarů a víc.
Reagovat
janek_da
Třeba kvůli vydírání.
Reagovat
Stan_Borowitz
A já jsem si říkal, kde má Roger dnes děti a proč Mirka vypadala tak ustaraně...
Reagovat
Hook2424
jj první 2 sety maximalně 3 gamy! Pak si dělej co chceš!
Reagovat
VlS
povrchy zrychlit, míče zrychlit - souhlas.
Zveřejnit jména usvědčenejch podvodníků a za úsvitu je zastřelit.
Ban a 100 ran bičem dát novinářům zveřejňujícím bez důkazů vymyšlené kauzy a vymyšlená jména. V Euroatlantickým prostoru platila, platí a doufám že i dál bude platit presumpce neviny.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak rikam pokud se neco prokaze. Rozhodne neni dobre, ze bbc tady sype informace a nikdo nerekne kdo...melo by se to vyjasnit
Reagovat
Stan_Borowitz
Kromě daňového řízení a obvinění z harrasmentu. Tam platí presumpce viny.
Reagovat
smazaný uživatel
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12552921_876141242504539_6414340808553523951_n.jpg?oh=a2ad78ffc1c61b5133a4d60486dce1a6&oe=573C7FE4

Takže zítra vyhrajeme a v neděli padneme, jako obvykle :D
Reagovat
kada.tom
asi to tak bude, nebo ... dle papírových předpokladů by to tak být mělo :-D ... ale uvidíme, nechal bych to na těch třech (Novak, Andy, Milos), co s tím udělaj :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jako já bych hrozně moc Andymu to AO přál, je to jeho zdaleka nejlepší GS, hraje tady pravidelně svůj nejlepší tenis a stejně úplně k ničemu. Pokud by hrál Nole jak dneska ty první dva sety, mohl by Andy dostat slušně naloženo. Ale co už, bohužel, hraje v éře, kdy hrajou 3 velikáni. Takový Hewitt měl vyloženě štěstí a krásně to využil a teď je za legendu.
Reagovat
VlS
Ale to platí i pro Tsongu, Toma, Gaela Gumáka ( chlapa s úplně nejzábavnějším tenisem ve vesmíru) a některé další. Andy si své trofeje aspoň už domů odvezl.
Reagovat
bIbec
hmm :-), já bych dal za toho nejzábavnějšího asi Browna a pak Dolgopolova. A pak nevím. Gael by byl ale vysoko, to zase jo.
Reagovat
ipko
a nikomu nevadí že sa Novak tešil z prasiatka v rozhodujúci moment.. keby to urobil Roger, tak ani nechcem vedieť čo sa tu deje..
Reagovat
Romario
Novak se omluvil a samozřejmě to že to bylo prase bylo pro něj lepší než kdyby to skončilo v sítí, pro mně normální reakce.
Reagovat
Hook2424
Tak jsou to samozřejmě emoce! Obhájit se to dá! Otázka je, jak je to komu sympatické! Roger, Rafa, Andy, ani Berdych by po praseti asi takhle neslavili! Raonic by ani nevytáhl chránič z pusy!
Reagovat
svetova.dvojka
Jinak kdyby tam byl Berdych tak dostane 3x 0:6 ...
Reagovat
blixa
Nemyslím. Prohrál by sety tak poměrem 2:6 až 4:6. Ale žádný by nevyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky myslim. Roger dnes nasekal moc chyb
Reagovat
svetova.dvojka
pamatuju na Peking 2014 tam hrál také Djokovič intergalaktický tenis, a Berdych prohrál málem 0:6,0:6, nakonec uhrál alespoň ty 2 gemy...
Reagovat
Frick
Trochu překvapivé, ne?
Reagovat
svetova.dvojka
To je dáno třetím setem tam měl Federer 18 winerů...
Reagovat
ipko
vôbec.. ani neviem kedy s Novakom naposledy na winnery prehral..
Reagovat
smazaný uživatel
Feder prohral s Djkovicem prvni a druhy set stejne jak Nadal v poslednim zapase. A jeste vcera nekdo tady komentoval ze se to same nemuze stat federerovi..kdyby se hralo na 2 sety, dopadl by uplne stejne.
Jsem Nadoluv fan ale fandim i Federovi , vubec nemam radost z vyhry Djokovice ale jestli je neco dobreho na teto prohre Federa tak to jak prohral ta dva uvodni sety.
Reagovat
Mayo
Feder :D
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, jenze fedex nevypadl hned v 1 kole jaka Rafa. On je jalovy i s jinymi hracemi posledni dobou
Reagovat
smazaný uživatel
ja psala o poslednim zapasu Rafa- Djokovic a dnesnim zapasu Federe- Djokovic ..a prvni dva sety prohrali oba stejne s stejnym poctem Vyhranych gemu, ackoliv jiny vcera tvrdili ze to neni mozne !!!!!!!
A pockej chvilku..kdo vi, mozna Federer zacne prohravat stejne jako Rafa v prvnich kolech..v tenisu je vsechno mozne..ikdyz mu to fakt nepreju , za tvou informaci hned po Rafovi fandim Federerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že dřív Fedex skončí, když ucítí, že už nemá na to hrát s nejlepšími. Nedivil bych se, kdyby to zabalil letos. Novaka, jak dnes poznal, na GS už těžko někdy porazí, ledaže by byl zraněny.

Rafan vymýšlí blbosti změnou výpletů, se kterým hrat o level blběji, i proti Verdascovi, chyběly tam ty jeho zabijácké forehandy.

Já myslím, že by Rafa mohl jít ještě nahoru, ale to by musle být trochu otevřený nějakým změnám, což on striktně odmítá....vím, že je blbý vyhodit strejdu, ale ten jejich vztah již více jako rok nic dobrého z hlediska tenisu pro Rafana nepřináší
Reagovat
smazaný uživatel
malokdy komentuji ale ted udelam vyjimku..
co se Rafy tiky to mas pravdu, se strejdom byl uspesny ale je cas na zmenu..dle mne nemusi strejda vubec pryc ale je zapotrebi privest nekoho noveho , treba jak to udele Djokovic nechal Vajdu a preivedl Borise. Myslim ze by i
Reagovat
smazaný uživatel
i Rafovi propspela stejna zmena..mel by tam oba jak strice tak cerstvou krev...
ale dej Boze..at se stane :-)
Reagovat
Kuzzie
Ja myslim,ze by mu moh pomoct nekdo takovej jako Rob Steckley( trener Lucky Safarovy), kdo by k tem jeho treninkovym davkam pridal i nejaky to odlehceni
Reagovat
Pe3k
Na to, jak byly první 2 sety jednoznačné, to Roger dobře srovnal.
Reagovat
Herbert_Hoover
jojo je to úplná rovina
Reagovat
Pe3k
:D

Nepruď tady.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ale máš pravdu, bylo nakročeno k tomu, aby ten rozdíl byl propastný, takže jo, úspěch to je. :) A hrál Roger v tom setu místy fakt skvěle, škoda že mu to nevydrželo.
Reagovat
Pe3k
Ty dva míče co tam zahrál! Jeden jak dobíhal kraťas a špičkou rakety z forehandu prohodil Djokovice a ten druhý po dlouhé výměně jak zahrál backhandem po lajně taky prohoz.

https://www.youtube.com/watch?v=zpSZaPmrzwE
https://www.youtube.com/watch?v=cwjZAtUf7fM
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo přesně tyhle. Ta první výměna wtf totálně a ta druhá jako za starých časů na trávě. Ale předtím bohužel momenty, kdy třikrát return na 2nd serve napral do sítě. Strašně velké výkyvy a žádná konstantnost. No ale bylo to dnes těžké.
Reagovat
Pe3k
No...Roger byl hned ze začátku nervozní a Novak ho tou hrou úplně rozhodil a vzchopil se až ve 3. setu. Kura, ale ten 3. set a začátek 4 to měla brutální náboj, to byly nej momenty tohoto AO.
Reagovat
Meceon
docela bych rád viděl statistiku od třetího setu
Reagovat
smazaný uživatel
zlatý set 6:0 a stav 2:0 15:0, o tolik vyhrál víc výměn.
Reagovat
smazaný uživatel
Tesnotka.
Reagovat
Tenista
neříkal Federe náhodiu, že bude využívat Sneaky attack?
Reagovat
Pe3k
Jednou chtěl, ale napral to do sítě. Federer říkal, že to dělá, když se cítí dobře, takže dneska...
Reagovat
Tuttovka
Přeji si, aby Federer udržel svou formu co nejdéle, protože kvůli takovým momentům jako byl třetí set dnešního utkání snad všichni koukáme na tenis. V prvních dvou setech jsem se opravdu bál. Novak hrál celý zápas skvěle a měl i víc štěstí. Já jenom doufám, že až trochu zestárne opustí ten svůj defenzivní styl. Nechci, aby se jeho dominance stala vítěstvím nad útočným tenisem. Jinak mu gratuluji, protože některé pointy byly skutečně neuvěřitelné.
Reagovat
Romario
Co pořád máte s tím defenzivním stylem Novaka. Novak hraje aktivní tenis s tím že když ho někdo přetlačí tak skvěle brání, ale nazývat Djokovičův styl jako defenzivní je dost zcestné.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky mne to napadlo.
Reagovat
Kozoroh
Vzhledem k famózní obraně No1eho se na jeho útok zapomíná, což je smutné... Novak umí zahrát atraktivní utkání, častokrát hrál v zápasech, které byly reklamou na tenis.
Reagovat
woody
Naprostý souhlas!
Reagovat
Ma3ek
Podla mna novak hra furt rovnako dobre ako predtym len superi starnu a chyba im hlad po vitazstvach je to v kazdom sporte tak ked vyhras vsetko stratis ten hlad uz mas co stratit niesi ochotny umriet pre vitazstvo ako nadal ked bol mlady povedzme preto je tazke hovorit ci toto je najlepsi tenis aky kto kedy hral mozno by sme to viac docenili keby mal proti sebe rovnakeho supera ako mal federer nadala potom nadal djokovica a djokovic teraz nema seberovneho je to skoda aj pre nho rovnako ako to bola dlho skoda aj pre klicka v boxe jedine v co mozme verit kedze mladí hraci nie su ze sa nadal vrati na french open a federer na wimbledone inac nikto iny nema narok murray neni sampion a ostatny nemaju kvalitu
Reagovat
Meceon
jestli se nepletu vyhrál murray krom aus open kde byl asi pětkrát ve finále a FO všechno...olympiádu,wimbledon,us open i davis cup
Reagovat
Ma3ek
Vazne chces porovnavat murryho s nadalom 14 fed 17 djok 10 nadal 5x davis cup a vsetci traja 100 dalsich finale vsetci traja boli svetove jednotky a napis mi roky v ktorych bol murray na AO vo finale lebo si sa prepocital o vela
Reagovat
Davor1
2010, 2011, 2013, 2015
Roky, kedy bol Murray vo finále AO. S veľkou pravdepodobnosťou tam zajtra pribudne aj 2016.

A okrem AO, FO a TM vyhral naozaj v podstate všetko podstatné.
Reagovat
Jan
By mě zajímalo, jak by Djokovič hrál s Lendlem z dob největší slávy. Asi by ho také porazil ? Nebo se Samprasem, Mc Enroem, Borgem - asi se to srovnávat nedá.
Reagovat
Meceon
a jak by hrála serena s lenglenovou co?:)))
Reagovat
blixa
Chudák Suzanne, ta by asi neuhrála ani míček ;-)
Reagovat
janek_da
no, když by musela Serena hrát v tehdejším oblečení, tak favorizuju Suzanne

http://media-2.web.britannica.com/eb-media/92/4392-004-8C01B654.jpg
https://static1.squarespace.com/static/55f45174e4b0fb5d95b07f39/55f4553ce4b09d46d484917c/55f4556fe4b09d46d485e878/1307881306197/1000w/1650118.jpg
Reagovat
svetova.dvojka
V té době by ani Serenu nepustili na kurt, protože je černá, natož aby porážela bílé tenistky...
Reagovat
Stan_Borowitz
Záleží na tom, čím by se hrálo. Třeba Borg by ho podle mne porazil, kdyby hráli na jeden set a dřevěnou raketou.

Kdyby se hrálo dnešními raketami, neuhrál by Borg nejspíš ani game.
Reagovat
Jan
Každý hráč je zvyklý na rakety své doby. Takže ten druhý by byl v nevýhodě. A od té doby tenis pokročil minimálně v atletické přípravě hráčů, bych řekl ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Nenapsal jsem to ve druhé části dobře... kdyby hrál Borg svou dřevěnou raketou a Novak tou svojí, neuhrál by Borg patrně ani game - tak jsem to myslel. Čili souhlasím s tebou.
Reagovat
Jan
Kdyby někdo sestrojil stroj času, jako že fyzikové v podstatě tvrdí, že je nemožné cestovat do minulosti až na experimenty s červími děrami, které prakticky narážejí na jejich stabilitu (pro bezpečnost cestovatelů časem), snad i jejich ověřenou existenci a šílenou energii, co by to stálo, tak by to byl zajímavý experiment, taková utkání uskutečnit. Borg z té doby a ostatní by asi pěkně čučeli, jednak na nové rakety, jednak asi i na nový styl hry a na Novaka obzvlášť. Nakonec i Federer a Nadal ze své nejlepší doby by pro ně byl úkaz.
Reagovat
Stan_Borowitz
možná ve Star Treku... Červí díra je čistě teoretický koncept, nemáme tušení, jestli vůbec existují, natož aby se s nimi nějak experimentovalo. Jinak v mládí jsem byl velkým zastáncem možnosti cestování v čase, ale dnes jsem naopak hodně skeptický, podobně jako s existencí vyspělého mimozemského života. V poslední době si pohrávám s myšlenkou, jestli vůbec čas jako základní fyzikální entita existuje...
Reagovat
Jan
Mně se cestování časem od mládí moc líbilo, ale v poslední době, ač nerad, se podvoluji tomu, že to asi nejde (aspoň do minulosti). V zásadě by to znamenalo naprostý rozvrat našeho světa, kdyby to bylo možné a každý by si měnil historii, jak by se mu zachtělo. Což by se mohlo brát jako pojistka vesmíru, přírody, vyšší síly..., aby k ničemu takovému nedocházelo. Byl v TV jeden díl Cestování červí dírou s Morganem Freemanem pojmenovaný Existuje čas ?, kde to také řešili, mně to iritovalo, jak může někdo takto přemýšlet, protože čas přece plyne pro každého a všechno, tak jak můžeme popírat jeho existenci ?
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Jan
Už aby někdo natočil film zítra vstanu a opařím se časem :)
Reagovat
FulnekUltras
aneb jak se Evropa znovu zabělala... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Právě v tom je ten fór, že plyne pro každého, ale rozhodně neplyne pro všechno. Třeba fotony nic jako čas neznají a vůbec na kvantové úrovni je existence času silně diskutabilní. Možná je "vnímání času" emergentní vlastnost složitých struktur, úzce související s podobnou emergentní vlastností - vědomím. Způsob, jak si vědomí uspořádává informace dodávané smysly z okolního světa, aby se v nich mělo vůbec šanci vyznat...
Reagovat
Jan
Voda přece teče i bez našeho vědomí, řeky tekly i když tu nebyl život, podobně se rozpadaly skály, vznikaly hory, přesouvaly se kontinenty, srážely se planety apod. A samotné kvantové částice mají poločas rozpadu nebo dobu života, takže to také souvisí s časem, ne ? Můžeš spekulovat, zda je také čas kvantovaný, což se snad v současnosti i tvrdí, to by ale nepopíralo jeho existenci. Existence času by se mohla diskutovat snad jen u principu neurčitosti, když může být částice na mnoha místech jakoby současně, když nevíš kde zrovna je nebo při tom slavném průchodu elektronu dvěma štěrbinami a jeho chování jako částice či vlna podle toho, jestli se na něho pozorovatel dívá nebo ne :) Případně při tom podivném působení na dálku, když jsou částice kvantově provázány ať jsou jakkoliv daleko a změna stavu jedné způsobí okamžitě změnu druhé, i kdyby byla na opačném konci galaxie či vesmíru, čímž popírá omezení šíření čehokoliv maximálně rychlosti světla a ještě to někteří vysvětlují, že ta informace od jedné částice ke druhé putuje zpět v čase, aby tam dorazila přesně v přítomnosti, což je na mě moc divoké a nesedí mi to. Pak by to vlastně potvrzovalo i možnost cestování v čase do minulosti a vlastně i existenci času :)
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak voda teče třeba i ve filmu, a přece si nemyslíme, že by v něm běžel nějaký čas. Nebo jinak, ve filmu umíme cestovat v čase, zrychlovat jej, zpomalovat atd. Jinak řečeno, ten pocit plynutí vody je to, jak nám okolní svět zprostředkovává naše vědomí. Je to "překlad" reality do nám srozumitelné podoby. Ve "skutečnosti" může být všechno jinak. Rád používám příklad toho, co vidíme na obrazovce počítače a toho, co uvidíme, když v prohlížeči použijeme možnost "zobrazit zdrojový kód stránky". Proto je nám třeba kvantová mechanika zcela nesrozumitelná (nemyslím její matematický formalismus, ale fyzikální význam), protože třeba poodkrývá ten "zdrojový kód" světa, the Mind of God, jak to trefně označil Hawking.

Ale já už jsem fakt unavenej a jdu spát, i když diskuse je to hezká. Dobrou noc.
Reagovat
Jan
Představa, že žijeme v nějakém Matrixu a všechno je jinak, se mi nelíbí a nevěřím tomu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nejde o žádný Matrix, bavíme se snad vážně. A představu, že svět vypadá tak, jak jej vidíme, vyvrátila hlavně kvantová mechanika už před sto lety...
Reagovat
Jan
Ještě mě napadlo, že když se v kvantovém světě vymykají naší zkušenosti všechny věci, tak proč by se na této úrovni nemohl vymykat i čas, když tvrdíš, že tam neexistuje. Pak by vlastně bylo všechno "jak má být" a v pořádku :) Další věc je, že když se kvantové věci chovají tak divně, že jim nerozumíme, že může být všechno jinak, což nemusí být vyloučeno. Zavržených teorií za historii vědy je hodně ...
Reagovat
Jan
A co se týče existence mimozemského života, při počtu hvězd a planet v galaxii, i když se to pokrátí obyvatelnou zónou planety, planetou zemského typu, vhodným složením půdy, atmosféry, chemických látek na planetě, vody, dobou života civilizace než se zničí a aby ta doba zrovna padla do naší doby, pořád si myslím, že bychom neměli být sami. Akorát můžou být hodně daleko, takže je naše rádiové signály nedosáhly a naopak anebo na nás kašlou :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Musíš nutně přijmout předpoklad, že vznik života a pak ještě inteligentního je nějak zakódován jako základní vlastnost hmoty, že k němu prostě musí podle nějakého zákona, který ještě neznáme, za určitých příznivých podmínek dojít. Jinak bychom museli být skoro jistě sami, protože pravděpodobnost vzniku života náhodnými kombinacemi molekul je tak strašně malá, že by k němu v celém pozorovatelném vesmíru nemohlo téměř jistě už nikde jinde dojít. To je poměrně exaktně spočteno. Ten předpoklad, že spontánní samoorganizace hmoty je její základní vlastností, tedy že ke vzniku života z neživé hmoty za příznivých podmínek prostě MUSÍ dojít, má spoustu zajímavých filozofických a teologických implikací. V každém případě ale stojíme před stěžejní otázkou, kterou už před desítkami let položil Enrico Fermi - kde kurrva všichni jsou?
Reagovat
Jan
V současnosti si snad ani vědci nejsou jistí, jak ke vzniku života na Zemi došlo. Mám dojem, že se to teď svádí na "oplodnění" Země pomocí asteroidů a komet, které obsahovaly organickou hmotu, která ve vesmíru prokazatelně existuje, jsou tam snad obrovská mračna této hmoty. Pak se ale otázka vzniku odsouvá na tuto hmotu, jak vznikla. Zase Země byla na počátku žhavá, takže cokoliv by sem dopadlo, bylo by zničeno. A i po vychladnutí, když se flákne asteroid či kometa, tak se nutně rozžhaví třením o atmosféru, tak nevím jak pak ta organická hmota přežije. Leda by byla schovaná uvnitř, což může být a pak se časem dostala ven, např. po rozpadu asteroidu nebo mikroskopickými trhlinami. Ale pořád jsem u té otázky, kde vznikla ta organická hmota. Pokud by vznikla živá hmota, pak už se nebojím jejího vývoje v inteligentní život, pokud má dlouhou dobu příznivé podmínky. K čemuž nám pomohl i vznik Měsíce, protože stabilizuje zemskou osu, jinak by tu byla divočina ve změnách osy rotace a následně takové divoké změny klimatu, což by život zase těžko snášel. Čímž se dále krátí počet planet v galaxii, protože asi musí mít nějaký měsíc, který stabilizuje osu. Navíc jsme chráněni Jupiterem před dopadem asteroidů a komet, protože to všechno stahuje na sebe - další pokrácení počtu vhodných planet. Zase jak jsou miliardy hvězd v galaxii, tak jsou ve vesmíru miliardy galaxií, takže by tam někde být měli :) Jenom do nejbližší galaxie v Andromedě to už je pěkně daleko - 2,5 milionů světelných let, kdyby náhodou v naší galaxii nic nebylo, čemuž se mi nechce věřit. Já nevím kde jsou :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem přesvědčen o tom, že samoorganizace hmoty směrem ke složitějším strukturám je její základní vlastností, jejímuž mechanismu zatím nerozumíme. Jinak by byl známý vesmír nejspíš životapustým nesmyslem, kdyby se vše mělo řídit jen pravděpodobností kombinace molekul s tím, že to jednou vyjde (vycházím přitom z modelu vesmíru, který počítá s jeho počátkem v konečném čase v minulosti - tedy zejména teorie Velkého třesku. Kdyby byl vesmír v čase nekonečný a neomezený, pak je všechno samozřejmě úplně jinak a z naší vlastní existence musíme nutně vyvodit nekonečné množství civilizací. Problém je v tom, že mohou být na "časové ose" rozmístěny tak řídce, že bychom se s nimi stejně nikdy nemohli potkat. Obdobný paradox platí pro prostorově nekonečný a neomezený vesmír, přičemž podmínka neomezenosti v čase resp. prostoru má zásadní význam.)

Takže si myslím, že hmota má z nějakého důvodu tendenci tvořit složitější struktury, které mohou za příznivých okolností dát vznik životu, následně vědomí a inteligentnímu vědomí. Vesmír je ale obecně velmi nehostinné místo pro život a je možné, že jsme - pokud platí teorie velkého třesku - jedna z prvních civilizací, která přežila do fáze, kdy je teoreticky schopna komunikovat.
Reagovat
Jan
Kdoví, vzhledem k počtu hvězd v galaxii, jak jsem o tom už psal, bych řekl, že někde být musí. I když počet možností pokrátí to, abychom se s nimi potkali v čase, kdy souběžně existujeme. I v naší galaxii, neřkuli ve vesmíru, kde jsou miliardy galaxií. Nehledě na to, že ufologové apod. tvrdí, že tady v minulosti byli mockrát nebo že jsou tady dokonce i teď, vysvětlují tím některé staré stavby z kvádrů, vážících desítky tun apod., že jak by s tím tehdy lidé pohli jen pomocí zvířat a lidské síly ? Četl jsem i verzi, že vznik inteligentních lidí na zemi je podmíněn genetickými experimenty mimozemšťanů, že nás vlastně stvořili nebo také že na Marsu byla civilizace, která se zničila a ti co to přežili se kdysi přenesli na Zemi a v současnosti představují tu špatnou stranu, která vede Zemi k válkám a ke skáze ...
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak fantazírovat se dá o čemkoli a i "důkazy" se při troše dobré vůle najdou. Tvrdá vědecká realita nám však (zatím) říká, že v pozorovatelném vesmíru jsme široko daleko jediná civilizace, která je teoreticky schopna komunikace (tedy alespoň pasivní).
Reagovat
smazaný uživatel
Stroj času nemožno zostrojiť, lebo by nemal na akom princípe fungovať..Čas je len umelo vytvorený ľudský výmysel, ktorý slúži na orientáciu ľuďom..Je to akési pomenovanie niečoho, čo plynie neustále, konštantne a nekonečne a my ako individualita sme toho všetkého súčasťou, nie však pánom..
Reagovat
Jan
Čas jako takový plyne bez ohledu na to, jestli si ho pojmenujeme nebo ne. Je na nás nezávislý a přinejmenším tedy na naší úrovni existuje. Takže to není lidský výmysl, pouze to pojmenování a jeho popis, co to je.
Reagovat
smazaný uživatel
Co ktomu říct, pořád je Nole suverénní, i když je to trochu nuda, je monetálně pořád o parník před ostatníma. Na věršině turnajů nemá jedinej problém, někdy má slabší den a toho musí ostatní využít. To se tady Simonovi nepovedlo a proto si dojde asi pro další GS. Asi jako většina bud vždycky přát Tomášovi jako dalšímu pak Rogerovi ale přiznejme si, Tomáš nemá na to vyhrát GS. Se slabšíma problém nemá ale jakmile narazí na někoho lepšího např většinu francouzů,Raoniče, Čiliče, Wawrinku, Federera atd...většinou prohraje, a to sou soupeři který Novak v drtivý většině jasně poráží.

Novakovi k dnešku gratuluju, naprosto zaslouženě vyhrál...a myslim že bude vyhrávat dál a pár sezon nebude dávat moc šancí
Reagovat
dappe
Dnes to nebylo hratelné, na tohle už Federer nemůže mít odpověd, a kdo ví jestli by jí v Austrálii proti takhle hrajícímu Djokovičovi vůbec kdy měl (každopádně dnešní Djokovič proti Federerovi z AO 07 to by bylo něco!). Za 3. a 4.set bych Federera pochválil, tam hrál výborně, první dva sety bylo všechno špatně, Djokovič moc dobrý a Federer neměl co hrát.

K Federerovi jsem už jednou psal, že podle mě má paradoxně docela problém smířit se s rolí outsidera. Tahle povaha mu pomáhala v době, kdy musel neustále potvrzovat roli favorita, ale v posledních letech se to obrací proti němu. Ono vlastně je tohle už z poslední doby tak čtvrtý GS, kdy má formu na titul. Jasně Djokovič je extrémně silný, ale minimálně jeden zápas vyhrát Federer mohl a možná měl, škoda. Přitom mnoha sportovcům role outsidera a situace, kdy se od nich už tolik nečeká, svědčí.
Reagovat
smazaný uživatel
cestou nahoru, cestou dolu uz je to olovena koule u nohy.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nolefani mají radost ze strhující hry v prvních dvou setech a porážky Federera, úpravy H2H na 23-22 pro jejich miláčka a dalšího finále, kde bude Novak rozhodně favoritem.

Fedfani mají zas radost ze hry ve třetím setu a z toho, že Fed dokázal konečně vzít na plexicushionu Novakovi set, což bylo taky maximum, co mohl udělat. V předposledním gamu měl smůlu na pásku, ale taky netrefil ani jednou první servis, na což žádná smůla nebo šteští nepamatuje.

Co mohl Federer udělat líp? Jednoznačně hrát méně top spin z backhandu, hráč s jedním z nejlepších sliců všech dob na povrchu s nižším odskokem hraje ve výmeně skoro pořád top spinový backhand, šílenost. Novak mu to skoro pokaždé zabíjel a ještě ho proháněl po kurtu. Taky mohl zalézt za baselinu a nehrát vše half volejem, ale tohle je známé o Rogerovi už dlouho. Hlavně kvůli tomu a špatnému servisu dostal v prvních dvou set nařezáno, ve třetím začal více slicovat a variovat hru s přechody na síť a hned měl Novak větší problémy. Asi by ani tak nevyhrál, ale mohl to udělat ještě zajímavější.
Reagovat
Pe3k
Fedfani určitě nejsou spokojeni...
Spokojeni jsou fandové Novaka + hejtři Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, spíš byste měli být rádi, že to po dvou úvodních setech nedopadlo jak v Paříži před 8 lety ve finále.

Federer, jehož největší zbraň je servis a jehož projev ve výměnách není vůbec jistý, měl proti hráči, kterému předtím na tomhle povrchu nevzal set a který je v nejlepší formě svého života, na něco víc než mu vzít set? Tohle snad věděli i hejtři Federera. To, že předtím hrál Djokovič ve špatné formě a najednou začal malovat lajny taky není nic nového.
Reagovat
Pe3k
Jasně, ale že to začne takhle nikdo nečekal. Z pohledu před zápasem, velké zklamání, z pohledu po prvních 2 setech, určitě spokojenost :D

Jinak je to úhlu pohledu. Novak je v životní formě, navíc hraje nejvyšší úroveň tenisu co byla kdy k vidění a téměř 35 lety Roger i když se mu vůbec nedařilo uhrál set a mohl uhrát daleko víc, kdyby využil své šance ve 4. setu.
Reagovat
ipko
jeho prejav vo výmenách nie je vôbec istý? to je potom asi u každého hráča ktorý hrá dlhé výmeny s Novakom..
Reagovat
Pe3k
Asi viděl jen dnešní zápas s Djokovice, jinak je pro něho Federer neznámý hráč :D
Reagovat
smazaný uživatel
Federorovci, hlavu hore..Dnes Roger prehral s najlepším hráčom na harde histórie a to nie je hanba..Je načase tento fakt s pokorou prijať..Jeho úroveň na tomto povrchu je neslýchaná a možno bude na konci kariéry útočiť aj na Rafove čísla z antuky..

Zároveň mi nedá pripomenút jeden fakt..Dnes je Nole vo veku, kedy vyhral Federer posledný GS na harde v kariére..Odvtedy sme počúvali, že jeho rapídny pokles výkonnosti je zapríčinený samozrejme vekom, je to prirodzené a Djokovic v tomto období nebude hrat tiez ako za mlada..Tak som teda zvedavý, či sa naplnia ich slová :)..Lebo dnes je situácia taká, že Djokovic hrá lepšie ako za mlada, ze ano..

Samozrejme Nole ešte nie je vitazom, ak bude hrat tak nedorazne ako v tretom a stvrtom sete, tak Murray to využije...Každopádne gratulka Kozorohovi a Djokovicovcom, Nolemu sa podaril dalsí triple gold, ked vyhral tri GS finále za sebou, nielen s Rafom, ale aj s Federerom...Roger naopak zaknihoval s dvojicou RN a ND na GS už rekordnú 18. prehru..
Reagovat
Pe3k
Federorovci, hlavu hore přišel místní šašek a hejtr Federera :D

Nadal hraje a nikdo nikde. Federer prohraje s rázem je zde Frantz, Herbert i Trollhand si přišel přihřát polívčičku :D
Reagovat
smazaný uživatel
Od teba som pokoru ani neočakával, ale dnes si mal zlý deň, porovnal by som to s dňom, keď dieta definitívne zistí, že Ježiško neexistuje..Takze máš prepáčené :)
Reagovat
Pe3k
Za to my všichni jsme čekali, že sem po prohře Rogera dorazíš...
Jsi jako pes, kterému chybí pánova noha.
Reagovat
Cico93
Petriček, veď ty po Rafových prehrách tu tiež píšeš hotové eseje:-)
Reagovat
Pe3k
Rozdíl je v tom, že já fandím Federerovi a nepřilezu sem jen, když hraje Nadal...
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, Jezisko existuje..Nechcem ti brat ilúzie, Roger este pridá GS..:)
Reagovat
Pe3k
No Federer z posledních 3 grandslamů co se hrály, udělal 2x finále a 1 semifinále, porazil ho jen Djokovic. Hned po Novakovi je Roger největší favorit na výhru. A pokud Roger už gs nevyhraje, mě to nijak nevadí, bude mu 35 a je největší legenda toho sportu :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Druhý největší favorit na výhru byl Andy. :))
Reagovat
Pe3k
May be, Federer vyhrál AO 4x Andy 0x...Nebýt Novaka, vyhraje Roger, ale ok Andyho ti nebre, jen nesouhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
cetla jsem DIETA, to mam z toho lepku.. :-))) Jinak ale nedospelcu tu vidim nepreberne, vazne.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Petříku, to je proto, že expertů na Rafu je tu víc než dost, tak co bychom tu psali? :)) Nehledě na to, že se určitě nemalá část z nás, potřebovala z té prohry oklepat a nebyla bezprostředně nálada cokoliv kdekoliv sdělovat. :) Jinak já jsem měl dnes vsazeno na Rogera, takže mě na jednu stranu nesmírně mrzí, že prohrál. No nebyla to tak závratná částka, takže v zásadě se dá říct...ano, s výsledkem spokojenost. :))
Reagovat
Pe3k
expertů na Rafu je tu víc než dost, tak co bychom tu psali?
Ale když hraje Federer tak tu psát můžeš jo? Dmnce.
Reagovat
Herbert_Hoover
Možná mám pocit, že u Rogera není vše podstatné vyřčeno, tak píšu. :) Co jsem tak sjížděl názory napříč internetem na zápas Rafy, tak jsem moc neměl co doplnit. Vše bylo řečeno, jak kritika tak i mírná zastání a přehled nějakých těch mini pozitiv. Asi to bude tím, že Rafu kritizuje širší skupina lidí, kdežto Federer je pro mnoho stále nedotknutelný, tak tím spíš dojde k opomenutí nějakého významného faktu. A v neposlední řadě, zápas Rogera jsem viděl celý, Rafův ne.
Reagovat
Pe3k
Kecy prdy. My fandové Rogera ho kritizujeme vždy, když si to zaslouží.
Reagovat
Denis92
Pochopitelne. Ved Djokovic prerazil ovela neskor ako Federer ci Nadal, tak je uplne logicke ze neodpadne tak skoro.
Nadal vyhral prvy GS v roku 2005 a posledny v roku 2014, co je rozpatie 10 sezon, kedy bol na vrchole schopny dostavat sa do zaverecnych faz turnaja a vyhravat tie najvacsie trofeje.
Federer vyhral prvy GS v roku 2003 a posledny v roku 2012, cize plati presne to iste. Hoci Roger o tie GS bojuje este aj o par rokov neskor, lenze nema na Djokovica, ktory hra svoj najlepsi tenis.
Kdezto Djokovic, ziskal svoj prvy GS v roku 2008 takze by mal vyhravat GS este do sezony 2017. Uvidime.. Takisto vsak treba poznamenat, ze od prveho triumfu na GS po ten dalsi, ubehli az 3roky a medzitym hral Novak jedno jedine GS finale! Cize je to dost odlisna situacia v porovnani s Federerom aj Nadalom. To psychicke aj fyzicke opotrebenie u nich za tych 10rokov bolo enormne, Djokovic je na takomto vrchole zatial len 6.sezonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic ovela neskor ako Nadal, ale urcite nie neskor ako Federer..Djokovic dokonca vyhral GS skor ako Federer..To ze v nasledujucich 2 sezónach hral skor SF ako finále je v podstate jedno, tie počty zápasov neboli moc odlišné a telo dostalo zabrat podobne..

Pointou vsak je, ze Nole pomaly prichádza do obdobia 29-30, obdobie kde Roger zaznamenal dratický pokles výkonnosti...pre jedných kvoli veku, pre druhých kvoli Nadalovi, Djokovicovi, Murraymu a celkovej zvýšenej konkurencie..Ja osobne si nemyslím, že Djokovic zrazu prestane vyhravat GS..Ak ich dokonca na konci sezóny 2017 bude mat 14-15, tak vyhrá aj dostihy o najlepsieho hráča histórie a v podstate celá táto niekoľko desaťročí trvajúca vojna skončí symbolickým, "keď sa dvaja bijú"..
Reagovat
Denis92
Hral len 4x SF z 11tich GS, zvysok vypadol este skorej. A to proste neni len o GS, to mas aj ostatne turnaje a za tie sezony sa ti to spocita. To psychicke opotrebenie u hraca ktory kazdy turnaj hra finale resp. bere titul a je nanho vyvijany tlak ako na favorit je ovela vacsia ako u niekoho kto je v tieni. Aj Wawrinka zacal predvadzat svoj najlepsi tenis az pred 2rokmi.

Ja si myslim, ze pravda je na oboch stranach. Roger stratil vykonnost a prisla vysoka konkurencia a to sa scitalo na uspechoch resp. neuspechoch. Z Djokovica sa stal TOP hrac, ktory zacal pravidelne brat GS, Nadal bol na vrchole vykonnosti.
Uvidime co bude s Djokovicom o 2roky. Lenze tu je to zase o tom, ze Djokovica prakticky nema kto zdolat, preto tak brutalne dominuje. Pre mna bola jeho TOP sezona 2011, kedy mu dokazali konkurovat aj Federer tak aj Nadal, ale proste bol lepsi. Minuly rok ta konkurencia proste nebola, Roger ho na GS uz nevie porazit, takze to mal vyrazne ulahcene.
Vezmi si, ze "keby" Djokovic nehral taky top tenis resp. by sa z neho nestal taky top hrac ako je, tak by Federer zrejme v 34rokoch vyhral 2-3Gs.

Cize, Novak sice prichadza do obdobia, kedy Roger prestal kralovat, ale mal ovela silnejsiu konkurenciu. Djokovic nema v horizonte najblizsej buducnosti ziadneho vyrazne dlhodobeho stabilneho supera resp. superov, ktori by ho mohli pripravovat o GS trofeje.

Rok 2018 je vsak este dost daleko a nebral by som vobec v tomto obdobi za samozrejmost, ze Djokovic bude nadalej vyhravat GS trofeje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, ja s týmto tvrdením nemám problém a som rád, že priznávaš faktor konkurencie..Lebo tu ho nespočetne vela ludí tvrdohlavo odmieta...

Áno, Novak to má samozrejme v tomto veku lahsie..Uz len to, ze nemá po svojom boku Rafu robí obrovský rozdiel..Na druhú stranu, Novak mal od svojich tínedžerských zaciatkoch vzdy tak brutálnu konkurenciu, že je v podstate prirodzené, že pár rokov ju bude mat aj slabsiu..
Reagovat
Roger_Federer
Nejsmesnejsi na celem tvem premysleni je, ze mas neustale potrebu otirat se o Federera.
Federer mel nazadech v letech 07-10 prilepeneho Nadala, Djokovice, pozdeji Murray.Mladsi a uz tehdy top hrace, kteri se na neho tlacily.
Muzes tady vyskakovat jak chces a psat si ty svoje komentare.
Realita je takova, ze 34 lete Federer je schopny hrat z nejlepsim hracem na okruhu Djokovicem vyrovnane, stabilne jako jediny ze vsech.
A konzistentne se dostavat do finale velkych turnaju.
Takze ne, Roger neodpadl a jeho vykony furt staci na 99 hracu ze 100. narozdil od Rafy, ktery by tuto ulohu mel plnit misto neho.
Reagovat
smazaný uživatel
Logický paradox.

Priznávaš ze v rokoch 07-10 bola silnejšia konkurencia..

A neznamená to tým pádom, že v rokoch 04-06 bola slabšia?..Toto odmietaš..:)
Reagovat
Pe3k
A jaká byla 2005-2011 konkurence na antuce?
Reagovat
smazaný uživatel
Vyššia ako na tráve, nizsia ako na harde.
Reagovat
Pe3k
Na trávě Rogera ohrožoval Roddick a Nadal.
Nadala na antuce téměř nikdo, sem tam Roger.
Netvrdím, že na trávě v té době byla vysoká konkurence, ale větší než na antuce. Každý kdo má pořádný servis a nějaký razantní úder, může na trávě favorita porazit, na antuce se to nestává téměř nikdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý servis a razantný úder na tráve nestačí, rovnako jak na antuke nestačí vedieť rýchlo utekať...

Proti Rafovi stál Federer v najlepších rokoch, v rokoch 06-08 musel trikrát porazit Djokovica, rovnako ako v rokoch 12-14..

Federerov najvačší súper bol mladý španielský antukár bez servisu, to hovori za vsetko.
Reagovat
Pe3k
Dobrý servis a razantný úder na tráve nestačí. Říká ti něco jméno Goran Ivanišević?
Djokovic byl v letech 06-08 na antuce ještě neškodný.
Rafa nebyl mladý věčně, servis zlepšil a hlavně si uvědom, že většina jeho úspěchů je z mládí, takže bych to jeho mládí až tak moc nesnižoval...
Reagovat
Roger_Federer
2001 byla uplne jina trava.
Na te by Rafa neuhral 10 gemu.
Reagovat
Pe3k
Tjn. Pointa je v tom, že na trávě ti stačí třeba jenom ten servis...
Reagovat
smazaný uživatel
Jop, ani Rogi sa tam nepresadil..
Reagovat
Pe3k
Jn jen porazil Samprase :D
Reagovat
smazaný uživatel
To kde kto, v tej sezóne..
Reagovat
Pe3k
2001 Wimbledon, omg ty snad nevíš nic.
Reagovat
Mayo
Kde kto = hocikto
Reagovat
panzer.dragon
co znamená hocikto? :-) si jen dělam srandu
Reagovat
Roger_Federer
Ktery ho dokazal porazit jednou 9:7 v patem sete.
A od roku 2012 na tomto turnaji nepresel 4kolo a vyhucel 3x z hracem ktery nemel ani ten jeden uder.;)
Fakt velikan..:)
Reagovat
smazaný uživatel
9:7 a celý zápas mu Roger nebol schopny vziat set mimo TB...

Dva W mu stačia, tráva ho uz nepotrebuje, inde to má na svojej rakete..
Reagovat
Roger_Federer
No on uz to nema nikde na svojej rakete..
Reagovat
Roger_Federer
:), ja se ptam, proc se 34 lety Federer neustale dokaze dostavat do zaverecnych fazi turnaju a byt jedinou stabilni konkurenci Djokovicovi.
Je to snad malo?
Opakuji..mel by to delat Rafa..
Reagovat
Pe3k
Rafa se sám odepsal z celé debaty o tom, kdo je GOAT. Je to mezi Fedexem, Laverem a velmi brzy Novakem.
Reagovat
smazaný uživatel
2:9
6:9
------
8:18..
Reagovat
Cico93
o niečom to bude svedčiť, to nieje náhoda.
Reagovat
Roger_Federer
:), no muzete se tim vzdycky pri finale granslemu Toger-Nole utesovat..ze Rafa mel z Rogerem navrh.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mal, ale Rafa rozumne šetrí sily..Nebude plytvať energiou ako v roku 2011, kedy aj tak vsetko vyhral Novak, radšej si počká a začne hrat naplno, vtedy ked vycíti šancu, ako Roger v roku 2012.
Reagovat
smazaný uživatel
To je hodne odvazne tvrdit nejlepsi hrac historie na harde. Uvidime jak bude hrat v letech kolik ma fedex. Rafa byl taky porad top a pak bac a v jednom roku spadl
Reagovat
Kozoroh
Má 7 grandslamových titulů na tvrdém povrchu, 46 titulů ATP na betonu. Krom Federera nemá nikdo na hardu lepší čísla a No1e má potenciál předčit i Federera.
Reagovat
Kozoroh
No1e v 3. setu popustil uzdy zápasu, přeci jen výkon z prvních dvou setech se velmi těžko udrží po celé utkání. Ale v 4. setu až na úvodní gem žádné komplikace nepřipustil.
Murray ve finále ještě není a Raonič mu dle mého předpokladu dost zatopí. Není vyloučena ani výhra Miloše, s Andym má vyrovnané H2H.
Andy (nebo Miloš) může ve finále No1emu zatopit, otázkou je, jakou laťku nasadí No1e.
Reagovat
rusedski
LOL...ještě dvě kola zpátky tu byl Novak za jelito, který každej slušnej hráč smete z kurtu, a dneska je to polobůh co už nikdy neprohraje :)
Reagovat
Mayo
Prohraje to len niektorým z neho uz sibe
Reagovat
Romario
Je skvělé že je Radek Štěpánek ve finále a hodně mu přeju aby vyhrál stejně budu fandit i Djokerovi aby to dotáhl dokonce.
Reagovat
Roger_Federer
Zdar ty retarde, kde si..cekal jsem ze tu budes smrdet.
Dneska mas zne co?:)
Reagovat
Pe3k
OMG ještě ho tu přivolávej...Mu napiš Sz když si s ním chceš mermomoci psát.
Reagovat
ipko
https://www.facebook.com/TrollTennis/photos/a.222942984491038.48429.222913534493983/876072439178086/?type=3&theater
Reagovat
janek_da
Kdo bude hrát finále proti Nolemu, tak by si měl vzpomenout na hlášku. Když máš kladivo, každý problém je hřebík.
Reagovat
EllNino
Super výkon, ale už je to nuda :D ....ne dělám si srandu, když holt někdo umí, tak umí :)
Reagovat
Romario
Novak má našlápnuto nejen na nejlepšího tenistu všech dob, ale i na nejlepšího sportovce všech dob. V tak globálním sportu jako je tenis je úžasné co předvádí. Já myslím že se máme letos na co těšit. Kolikrát loni prohrál? 6x , nevěřím tomu že letos prohraje vícekrát. Loni ho Roger párkrát překvapil, to se letos nestane.
Reagovat
ipko
tak toho športovcu dúfam že nemyslíš vážne.. :)
Reagovat
Hook2424
Tenis je obrovsky sport, ale poctum fotbalu a rugby se asi rovnat nemuze. Nicmene se jedna asi o individualni sport c.1
Jen orientacni srovnani.... pocty se z ruznych zdroju mohou lisit
1. Fotbal cca 0.8mld hracu
2. Rugby (vc. Am a Aus fotbalu)
3. Kriket (vc baseballu)
4. Tenis ... cca 80mil hracu
Prekvapive, alespon pro me, ...Ledni hokej pouho pouhych 1.5mil hracu po celem svete...
Pozemni hokej ma o mnoho vic????
Reagovat
Meceon
ty seš hochu trochu mimo...nejlepší sportovec všech dob prej...:)))))))))
Reagovat
Pe3k
Jn nejlepší sportovec všech dob v Srbsku...
Stejně jako je Nadal nejlepší sportovec všech dob na Majorce :D
Reagovat
svetova.dvojka
Tak jako dnes v prvních dvou setech Djokovič deptal Federera, tak podobně Federer deptal Roddicka v semifinále 2007, ono jak se říká Boží mlýny melou...
https://www.youtube.com/watch?v=28iBHDBmIg0
Reagovat
Meceon
proč se pořád píše o prvních dvou setech,kde hrál fedex hluboko pod svoje možnosti? bez servisu...bez úderu...
Reagovat
svetova.dvojka
I když Federer dal první servis, Djokovič ho vrátil a často dokonce tak, že Federera dostal pod tlak, a co se týká těch nevynucených chyb, ono to byly spíše chybu vynucené..., protože Federer už nevěděl co má hrát na skvělého Djokoviče, víš ono je to tak, že vždy hraješ to, co ti dovolí soupeř, ano Federer exceloval proti Berdychovi, protože mu to svojí hrou Berdych částečně umožnil.
Reagovat
Meceon
ale to víš že ne...od chvíle kdy servis aspon trochu zlepšil ,protože ani tak nebyl ideální to byl naprosto vyrovnaný zápas...myslím,že na konec měl djokovič i trochu kliku,to mohl být klidně pětiseták....)))
Reagovat
svetova.dvojka
Kdyby to šlo do pěti setů, bylo by to rozhodně nezasloužené...
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic bol v tretom a stvrtom sete vyslovene polovičný, vobec nehral svoj BH po čiare, vsetko na istotu, znervóznel, prvý gem za stavu 0:30 bol skoro hotový, stáť na druhej strane psychicky odolnejší tenista, nez Federer, tak je vymalované..
Reagovat
Roger_Federer
Tys videl (jako vzdy),polovicniho Djokovice, dalsich x lidi zlepseny vykon Federera.
Reagovat
Meceon
ale bude to sranda,až si djokovice roger povodí...prohrát se skoro 40 ti letým chlapem:)))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
No, přečetl jsem si diskuzi na Idnesu a od této chvíle si ještě více cením Tenisportálu. Co příspěvek, to perla.
Reagovat
babolat.cz
Novinky.cz jsou lepší :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je pro mě už pět let "bezletová" zóna. :)
Reagovat
babolat.cz
však jo
Reagovat
raduz
Nikdy bych nečekal,že si Srb bude někdy dělat fackovací panáky z Nadala a nyní i z Federera.Pokud jsem v minulosti prohlašoval,že Federer už nikdy neporazí Nadala,tak si dnes myslím,že ho porazí spíše nežli někdy v budoucnu Srba.Djokoviče může porazit jen vlastní pýcha a rozhodně nikoliv Nadal nebo Federer,kteří ho vysloveně rajcují.
Reagovat
Meceon
byl neporazitelný fedex,už to neplatí,byl neporazitelný rafa už to neplatí,je neporazitelný djoko...a za chvíli už to platit nebude:)))))
Reagovat
babolat.cz
Já věřím tedy Milošovi! Ten má předpoklady tu TOP4 rozčeřit a možná i výše
Reagovat
Meceon
ten mě tady hodně překvapil...vynikající tenis od kanadana
Reagovat
Meceon
andy na to nemá djokovice porazit...navíc si myslím,že andy ve finále nebude
Reagovat
Hook2424
Bohužel na Djokobota nikdo nema. A kdyz mu nahodou tece do bot, tak v jeho prospech vychazi challenge, že je musi kamera 3x priblizit, aby se ukazalo jestli byl dobry nebo out. Pak to jeste korunuje prasetem na brejbolu.
Ale jo... odvaznemu stesti preje a na posr.neho i prkynko spadne, jak se rika!
Nedá se nic delat!
Bohuzel tenis momentalne speje do ery jednoho hrace. Murray neni schopen fyzicky z Djokem behat, 3 sety ani nahodou. Rafa je uplne mimo. Wawrinka osobni problemy a taky jak se vyspi. Roger ve 34 uz trosku za zenitem, minimalne fyzicky. A mladi, jako Dimitrov, Paire, Nishikori, Kyrgios, Tomic a dalsi se bohuzel vykonnostne zastavili, ne-li, ze sli nekteri z nich dolu...
Uvidime Raonic, (kteremu mam ovsem diky elastickemu rukavu, nagelovane hlave a tvari bez vyrazu opatrenne chranicem spodni celisti) trosku problem fandit. Ale to je pouze muj problem!
Reagovat
Meceon
ten zápas šel otočit,ale ani to štěstí roger neměl...
Reagovat
Romario
Začni fandit Nolemu jako já, který mu fandí od doby kdy ještě neměl žádný GS a vidíš co se z něj vyklubalo. Zřejmě nejlepší hráč historie.
Reagovat
panzer.dragon
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
Romario
Teď je třeba aby se Novak pořádně připravil na Franch open. Na loňským FO vypadal neporazitelně a nakonec ho Stan udolal v životním zápase. Nechce se mi věřit že by se tohle opakovalo dva roky po sobě. Abych pravdu řekl nevidím někoho kdo by mohl Noleho zastavit. RF a antuka na 3 sety to je scifi, Andy tu antuku taky nemusí, Stan nevěřím že zopakuje co loni a Rafa se začíná stávat Noleho nejoblíbenějším soupeřem. Takže Nole do toho.
Reagovat
svetova.dvojka
Třeba příjde na Djokoviče deka, jako před pár dny se Simonem a končí, asi je fakt, že Djokoviče nemůže nikdo přehrát , ale může se porazit sám.
Reagovat
Meceon
vidíš a mě se zdálo,že ho fedex ve třetím setu přehrál...jen z nějakého důvodu hraje proti djokovicovi nrjhorší zápas na turnaji...první dva sety to byla bída dnes...
Reagovat
svetova.dvojka
Jeden set je ale málo, to na výhru nestačí...
Reagovat
darek.vrana
Z nějakého důvodu? A není tím důvodem soupeř? :-)
Reagovat
Romario
Já žádnou deku neviděl asi to nechtěl dovést do 5 setů, ale krizového okamžiku za celý zápas jsem si nevšiml.
Reagovat
Alois_Mlok
Krizový byl celý zápas. 100 UE není normální, při vší úctě k Simonovi.
Reagovat
Meceon
ani letos FO nevyhraje...a květen je opravdu daleko:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jak můžete někdo věřit, že Federer ještě udělá GS? To už prostě není možné. I kdyby Djokovic nebral všechny 4 letos, tak se ve finále složí proti komukoliv...Hru na to má, hrajě dobře, akorát ho zradí psychika....
A jak tady říkáte, že mu sebere všechny rekordy - není třeba se ptát jestli, ale kdy a o kolik ho překoná...Je to holt mašina.
Reagovat
Romario
Absolutně s tebou souhlasím, Noleho může zastavit už jen jeho zdraví. Kdo jste nedávno četli článek ve Sportu s doktorem Kolářem, který ho měl v prackách tak ten říkal, že jeho tělo je přírodní úkaz.
Reagovat
Meceon
protože hraje fantastický tenis...možná proto:))
Reagovat
svetova.dvojka
19 grandslamových finále pro Djokoviče, 3.místo historie spolu s Ivanem Lendlem. Djokovičovi chybí ještě nějakých pár velkých titulů , pokud je získá, bude patřit možná i mezi 5 nejlepších hráčů Open Ery...
Reagovat
smazaný uživatel
No být fanouškama Rafy, akutně začínám fandit ve vzájemných bitvách Fedexovi. Po neděli už bude ztrácet pravděpodobně jen tři grandslamy...
Reagovat
babolat.cz
Rafa letos jeden přidá
Reagovat
smazaný uživatel
Buenos Aires? Možná jo, ale to není grandslam.
Reagovat
babolat.cz
však víš co myslím!
Reagovat
spaniel
Nevěděl jsem že Acapulco jdou povýšit na GS.
Reagovat
Pe3k
Já Rafovi přeju, ať přidá další grandslam!
Reagovat
steve79
To není reaálné. Nemůžu pochpit jak se mohl zhoršit jeho první podání. Je ho první servis je sotva průměrné. Pamatuji na rok 2013 to byl mašina.
Reagovat
Pe3k
Že by s tím měly nějakou souvislost biologické pasy? Na FO pokud se vyhne top 5 tak může v pohodě vyhrát. Nemůže porazit jen Djokovice, jinak může porazit každého (na antuce).
Reagovat
babolat.cz
no vidíš, že umíš i predikovat
Reagovat
Cico93
Kiežby som vám raz tie posmešky mohol pripomenúť.
Reagovat
babolat.cz
to dopadne
Reagovat
tito
A? Pokud Novak udrží stávající kvalitu, proč ne? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je lepší být druhým nejúspěšnějším hráčem historie než třetím, ne? :)
Reagovat
Pe3k
Rafa není ani druhý ani 3. Jo a ani první :D
Reagovat
Cico93
Ešteže ty o tom nerozhoduješ.
Reagovat
Pe3k
Přesně tak, sama Atp k tomuto vydala dokument...Kde je navíc Rafa před Novakem, což už dlouho platit nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Práve naopak kamarát, ak by som bol fanusikom Rogera, začnem akútne dúfať, že sa vráti Rafa do formy, lebo iba on je ho schopný porazit v Parizi a zobrat mu najjagavejší rekord 4Gs v rade, čo Roger nikdy nedokázal..
Reagovat
tito
No pokud letos Novak urve Grand Slam, tak o tom, kdo je z těch tří nejlepší netřeba diskutovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa uz myslím 3krát prekazil RF a ND vyhrat 4GS v rade..To je skoro jeho poslanie :)

Tak snáď..
Reagovat
smazaný uživatel
Neznat tě, tak si z tohoto tvého příspěvku myslím, že tenis sleduješ jen okrajově a jen grandslamy. Že Nadal je jediný schopný zastavit Djokera na French open? Looool. Vím, že Stan je pro tebe jednoprocentní, ale že nedokážeš uznat jeho schopnosti po své loňské blamáži, je fakt zvláštní.
Zadruhé, Novak si může vyhrát i šest grandslamů v řadě, ale počítají se absolutní čísla. Pokud bude mít třeba patnáct GS dohromady, tak prostě podle mě pořád nemůže být brán jako nejlepší hráč historie. Čísla neokecáš. Pokud bude mít třeba 16 nebo 17, tak se dá přihlédnout k tomu, že by měl hypoteticky čtyři GS v řadě. Zatím může být RF v klidu, spíš Nadal je dost brutálně v ohrožení, už nebude ani jenom druhý nej, ale rovnou třetí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ještě k té dominanci. Novak hraje v dost slabé éře teď. Důchodce Roger (to, co dnes předvedl na BH, na síti a na servisu, je úplně jiný level, než se mu dařilo v dřívějších fázích kariéry), nekonkurenceschopný Nadal a lazy fucker Murray, který má z něho taky psychický blok. Pak je tu ještě jeden konkurenceschopný Stan, ale ten si vyletí v OF.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufejme, že aspoň Rao tento rok vyletí a trochu zpacifikuje Noleho.
Reagovat
smazaný uživatel
jak se na Djokovice vubec nedivam, vzdycky nakonec celkem uprimne zasnu, jake je to monstrum.. :-) Prvni dva sety jsem byla totalne zprazena, znechucena a obdivovala jsem, ze Fedex vubec zustava na kurtu, kdyz ja to nevydrzim ani u bedny. Ted, kdyz uz jsem popolykala zklamani z nevyuzitych prilezitosti, tak si vlastne uzivam i ten jeden set, Fedex je frajer.. :-))) A snad vyslal srozumitelny kourovy signal Milosovi nebo Andymu, ne, nic neni nemozne! Krome dnesniho Fedexova vitezstvi. A vubec, najizdim na lepek! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Komu drží arbitr esteticus palce v následujícícm průběhu? :)
Reagovat
smazaný uživatel
a tak, zacala jsem se nahle zajimat o vselijake ochranne pomucky - vek nezastavis, podeprit vsak muzes.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jsme na stejné lodi plné rukávů a chráničů. ;) :)
Reagovat
smazaný uživatel
takze plnou parou vpred! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
I ty brute? No toto. Ale pokud vyfakujeme zítra pomůcky, nas finále s tebou můžu počítat ne?
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) po ztroskotani jednoznacne! ;-)
Reagovat
janek_da
Právěže naopak! BEZLEPEK
Reagovat
smazaný uživatel
aaaaaa, pravda, chybicka se vloudila, z rozruseni, ze svet uz nikdy nebude jako driv.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Odporúčam prečítať posledné 2 odstavce
http://zdravie.pravda.sk/zdrava-vyziva/clanok/324354-bezlepkova-dieta-bez-celiakie-co-na-to-odbornik/
Reagovat
smazaný uživatel
ja uz na to bez indikace stejne nemam vuli.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Raonic jediná naděje, že nebude Djokomurárna ve finále. Složení ženského finále super.
Reagovat
ipko
aj tak si myslím že Novak tu je v horšej forme ako minulé roky a vo finále by som celkom veril Andymu, lenže tam ide tiež hlavne o hlavu, ktorú dnes Roger asi zabudol v šatni.. ale celkovo dobrý turnaj, ja verím že nejaký GS sa tento rok ujde aj pre Rogera..
Reagovat
Frantz
"Djokoviče kromě Fedexe nikdo neporazí."

:D To jsou perly tady, oni ti divni lide snad nikdy neprozrou :-)

No tak nevadi Maestro, priste to vyjde, RG je tvoje :-DD
Reagovat
Meceon
ano...pod to se podepíšu..fedex má proti němu největší šanci...jsem zvědavej na djokovice v 35 letech jak bude dobrý on:)))
Reagovat
smazaný uživatel
V 35?...Pred siestimi rokmi tu boli zvedaví, aký bude v 29, atd, atd...
Reagovat
svetova.dvojka
Federer se bojí o své rekordy, proto ještě asi hraje..., a bude hrát ještě dlouho, nic bych za to nedal , že ho ještě uvidíme na OH 2020 v Tokyu, pokud tedy letos nevyhraje v Riu...
Reagovat
smazaný uživatel
A prečo by nehral, ak má chuť a baví ho to? Nech len vydrží!!
Reagovat
kada.tom
jojo, namyšlenej egoista a arogant je to - a v Riu nevyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
ááále, nepomýlil si si adresu tenistu?
Reagovat
babolat.cz
jedině s nymfomankou v deblu
Reagovat
kada.tom
+1
Reagovat
VlS
Včera tady někdo dával expertní názor tří expertů včetně bývalé světové trojky, že vyhraje Fedex. Ptal jsem se, jestli řekli Nolemu, že expertně posouzeno vyhraje Fedex, jen aby to Nole vědě, aby jim to báááhodou nepojazil. Vykašlali se na to, nic mu neřekli a ani Borisovi hecinkli. A tady je výsledek. Kam ten svět dojde s takovou nezodpovědností. Co má chudák Nole dělat, když neví, že má prohrát?

Bez rejpání - Stejně obdivuju Rogera, že je po takový době na okruhu schopnej ještě najít motivaci k tréninku a k výsledkům, který má. Já bych s tím už fláknul, ležel bych u tropickýho moře s kokteilem s paraplíčkem, okukoval holky a z nudy tu a tam počítal peníze.
Reagovat
smazaný uživatel
A nebyla by to nuda? Dobře, týden, měsíc jo, ale co pak? ;)
Reagovat
VlS
A tak nevím, okukovat holky hned tak neomrzí, podívej kolik zábavy to přinese Frickovi a to jen po webu:-)). No, znáš to, podle strejdy Pepina - nudíte se? Kupte si medvídka mývala. A s Rogerovým rozpočtem třeba i mamuta.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale on by měl za zády Mirku. To se asi tak dobře okukovat nedá. :D
Reagovat
Jan
Skrytě, jedině skrytě :)
Reagovat
a.magerova
No tak to Nole pojazil, co už... :-P
Reagovat
VlS
Iphone je na psaní fakt blbec, nebo mám tlustý prsty a blbý oči. Pardon
Reagovat
a.magerova
Stejně mě u Tebe nejvíc rajcuje výrazivo: "musíme pičkat" :-))))
Reagovat
VlS
To dělám schválně kvůli tobě, ale nikomu neříkej :-)
Reagovat
Mayo
Ešte si zabudol napísať , že to ani nebolelo
Reagovat
VlS
Nevím, jestli je o tom Roger tak úplně přesvědčenej. V tý bolesti bych se nevrtal :-))
Reagovat
Mayo
:DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
..zase jsi zklamal, ty už proti tomu Srbovi prostě neumíš zahrát..je to škoda :-( Jo a neměl jsi propouštět Edberga, já to říkal. Djoker vladne a není nikoho, kdo by mu podříznul konečně větev :-) To je smutné na dnešním tenisu, že není nikdo a že i "třetí hráč žebříčku ATP" dostane takový výprask :-) Good Luck Nole :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Stát se může všechno, třeba se Murray zase vyšponuje...
Reagovat
a.magerova
Hele, ty to máš nějaké popletené, Roger Edberga nepropustil, on ho ukecal na další rok spolupráce, původní dohoda zněla na rok, a nakonec spolu byli dva roky.
Reagovat
panzer.dragon
gratulace novakovi
Reagovat
peggy
Novaku,velike blahoprani.
Reagovat
Pe3k
Gratuluji Novakovi. Byl lepší a zaslouženě vyhrál. První dva sety to byl tenis co se už moc vylepšit nedá, respekt.

Roger, Roger čím starší tím slabší psychika. Dá se to chápat, ale radost z toho nemám. Ljubicic je ti k ničemu, ale svádět to na trenéry nechci. Semifinále je v jeho věku působivý výsledek, být v opačné polovině pavouku, tak je ve finále, ale co z toho proti Djokovicovi? Roger může v pohodě vyhrávat grandslamy, ale chtělo by se to vyhnout Novakovi. Ty dva míče turnaje a vyhraný set byly fajn, jinak to byl děs. Na W a US bude Roger druhý největší favorit a jeden z nich urve :)
Reagovat
steve79
Jak vyhnout? Djokoviče kromě Fedexe nikdo neporazí. Naposledy to byl Murray v červenci.
Reagovat
Pe3k
Tak nebude to trvat věčně...A pár hráčů tam je co mají solidní šanci Novaka porazit. Teď na vrcholu a vypadá neporazitelně, ale je to jen člověk a nakonec prohrávat začne.
Reagovat
steve79
Taky doufám.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jak jsem napsal už vedle, chce to jen trpělivost. Nadal už je out, musí holt počkat ještě rok, nejvýš dva, až odpadne i Djokovič, a pak dá kalendářní Slam.
Reagovat
cejo
:))
Reagovat
sprchon
Doufám, že máš pravdu s tím W a US. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď nás čeká nejhorší půl rok sezony. Vlastně až do Halle nic nemusíme očekávat, a tak se to může škrtnout. :D
Reagovat
Pe3k
Já jsem třeba na antukovou část sezony zvědavý, navíc ještě nás čeká IW a M a tak má Roger dobrou šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Indian Wells a Miami mě nebaví. Hraje se na strašně pomalých površích a většinou to není moc koukatelné. Na antuce mě zas bude zajímat v podstatě jen French Open a to z toho důvodu, zda Nole dokončí svou misi a jestli se Rafa zvedne. Jinak taky v podstatě není moc, co řešit.
Reagovat
steve79
v Miami hrát nebude, ale za 14 bude hrát v Nizozemsku.
Reagovat
Pe3k
Tak to já vím, že ale i tak jsem to Miami zmínil, protože budu koukat i když tam Roger nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, mladší Roger mal psychiku na jedničku :)..Hlavne s Nadalom...

Psychikou je to stále ten istý hráč, keď proti nemu stojí lepší tenista vycíti to a je v koncoch...

Apropos, "Roger ho smete"...Nevysiel ti tip Petrícku, s tym W. a USO by som bol opatrný, Londýn je uz Noleho obývak predsa..
Reagovat
steve79
Jinak ale dobrý turnaj pro Federera. Získá nějaké plusové body a nikde není napsáno, že na Wimbledonu US Open bude Djokovič v takové formě.
Reagovat
steve79
Je to pravda. Je až neuvěřitelné, jak si jsou zápasy podobné. Stav je 2:1 na sety a pak má Roger malou šancí na podání a tu nevyužije Mám na mysli dnes stav 0:30 v prvním gemu při podaní Djokoviče a pak je průběh vyrovnaný a konci setu příjde Fedex o servis skončí to 3:1 na sety.
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě z Rogerova beckhendu. Já nevím proc je Roger z něho tak pokakanej. Co to bylo ty první dva sety ? Samozřejmě Nole hrál výborně..ale Roger nic vůbec nic :( už jsem z toho smutnej..
Reagovat
smazaný uživatel
Presne, ten prvý gem stvrteho setu bol Djokovic psychicky hotový...
Reagovat
smazaný uživatel
omg, Roger, Roger, uff. Srb svojich najväčších rivalov chce nielen poraziť, ale potupiť. V prvých 2 setoch sa mu to aj podarilo, neskutočný nezmar.
Reagovat
svetova.dvojka
Už by měl skončit absolutně nemožný výkon, honit si svoje ego na šmatlácích typu Dolgopovola,Goffina, Berdycha a dalších, že mu to stojí zato...
Reagovat
turista
Proč by Federer končil když ho tenis stále baví, vydělává jím velké peníze a pravidelně ho poráží pouze Djokovič. Byl by blázen, kdyby skončil. Connors a Lendl to taky táhli dál ve Fedexově věku i když už vyhrávali míň než v současnosti Fedex. Novak Djokovič v dlouhodobém horizontu přepíše všechny statistiky. Bravo Novak!
Reagovat
svetova.dvojka
To těch peněz ještě Federer nemá dost, 2,5 miliardy vydělal a to jen tenisem, jeho příjmy z reklam budou ještě mnohem vyšší + startovné na exibicích apod., s tímhle by mohl živit celou Afriku...
Reagovat
VlS
Tak to kdyby udělal, to by se nenudil, ale opatrně, co když má Mirka nějakej gun?
Reagovat
turista
Peněz má dost. Nerozumím ale proč se tady lidi pozastavují nad Federerovou motivací hrát tenis dál. Federera tenis stále baví a zdraví mu umožňuje stále hrát. Connors měl naprosto stejnou motivaci proto hrál až do 40 let.
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist