Djokovič má zelenou pro US Open, Spojené státy zruší k 11. květnu opatření kvůli Covidu

31. 1. 2023, 11:15
Aktuality 191
Novak Djokovič loni kvůli odmítavému postoji k očkování přišel o australské léto, Sunshine Double a také sezonu amerických betonů včetně US Open. Podniků Masters v Indian Wells a Miami se nebude moct zúčastnit ani letos, nicméně v létě už do Spojených států vyrazí a US Open si po dvou letech zahraje. USA totiž k 11. květnu zruší zákaz vstupu neočkovaných cizinců do země.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Djokovičovi se tak může podařit něco podobného jako v uplynulých týdnech v Austrálii. K protinožcům se po loňské deportaci vrátil, vyhrál všech 12 zápasů, podesáté ovládl Australian Open a ziskem 22. vavřínu z majorů dorovnal rekordmana Rafaela Nadala v počtu grandslamových trofejí. Navíc je znovu světovou jedničkou.

Po triumfu v Melbourne Parku doufal, že se bude moct zúčastnit i podniků Masters v Indian Wells a Miami. "Víte, v jaké jsem pozici. Je to tak, jak to je. Doufám, že budu moct hrát, ale pokud ne, tak ne," řekl na jedné z tiskových konferencí.

O výjimku či zrušení opatření kvůli Covidu-19 zřejmě žádal ředitel turnaje v Indian Wells a vynikající bývalý tenista Tommy Haas. "Bylo by fajn, kdybychom mohli opatření zrušit o něco dříve. Určitě chce v Indian Wells a Miami hrát a my bychom mu to měli umožnit. Byla by celkem ostuda, kdyby nemohl přijet."

Na prestižních akcích v Kalifornii ani na Floridě, kde naposledy startoval před čtyřmi lety, se však ani v tomto roce nepředstaví. Pro letní turnaje včetně US Open však dostane zelenou. Spojené státy totiž k 11. květnu zruší zákaz vstupu neočkovaných cizinců do země, informaci v pondělí oznámil sám prezident Joe Biden.

Pětatřicetiletý rodák z Bělehradu tak bude moct dorazit na Masters v Cincinnati a hlavně na grandslamové US Open, kde naposledy účinkoval předloni a jediná výhra ho dělila od zkompletování kalendářního Grand Slamu. Ve Flushing Meadows triumfoval celkem třikrát, naposledy v roce 2018.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

191
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Craig Tiley, ředitel Australian Open, předstihl současnou světovou jedničku v podrobnostech o zranění. V rozhovoru pro SEN Sportday Tiley exkluzivně uvedl, že Novak vyhrál turnaj s třícentimetrovou trhlinou v stehenní šlaše:

Hodně se spekulovalo o tom, zda je to pravda, nebo ne..... Je těžké uvěřit, že někdo s takovým zraněním dokáže to, co on, ale on je výjimečný, řekl ředitel Australian Open.

Hodně problémů kolem Novaka je, že má špatnou pověst. Nakonec si nemyslím, že by někdo mohl zpochybňovat jeho atletické schopnosti. Ve stehně měl třícentimetrovou trhlinu.
Viděl jsem snímky, doktoři nelžou.

Prožil toho hodně a vítězství 10x v Austrálii se podle mě už nikdy nebude opakovat.

Zapíše se do historie Australian Open.

Uvedl Craig Tiley

***

https://www.puntodebreak.com/2023/02/01/tiley-revela-verdad-lesion-djokovic

Je ale hlavně také třeba vzít v úvahu, že má vyjímečné možnosti... v provnání (nepočítám Nadala, Fedexe,) s tenisvým plebsem, který, ač asi žádný z toho plebsu na 10 Majorů nedosáne, mě inspiruje mnohem více..., a je jasné, že jiní hráči by to nezvládli ani tek mentálně, ale možnostma...

Muchová je jiný případ, její retro je prostě retro:0)
To je Fedex v sukni... zajímavější je spíš ta Ash...ale spíše obě holky potvrzují skvělou mentální sílu...možnostma v porovnání s Djokovičem, plebs...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tím hlavně chci říst, že ty holky fakt obdivuji, a rozhodně víc než Djoka... a mám na to kurde právo.:0) Už jen z toho důvodu, že jsou to skvělé ženy...

Ať žije tenisový plebs!!!:D)))
Reagovat
annah
Výraz plebs mi připadá mírně dehonestujici. Periferie byla lepší. :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Chápu, ale mohlo to být horší... periférie se určitě neztratí, a nějaký ten lob za sebe určitě komunikačně zahraji...jinak tu je směr ke zkrácení komunikačních výměn z někt. fans B2:0)
Reagovat
Pe3k
WoW takže on vyhrál AO s 3 centimetrovou trhlinou ve svalu? Masakr. Takže nejen, že je nejlepší hráč všech dob, vypadá to, že je i největší tvrďák všech dob. Tak už chápu proč se po vítězství složil a říkal, že bylo vítězství nejtěžší. I přes zranění je o parník lepší než zbytek startovního pole, RG vyhraje na jedné noze.
Reagovat
Tennisfan77
Jak dlouho budete řešit to zranění? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Dokud trhliny v hlavách a srdcích se nezacelí...
dávám tomu rok, max. dva :DDD
Reagovat
Tennisfan77
Já si tady připadám jako v blázinci, tady se řeší rok to, že Djokovič má vlastně ofiko už o 2 GS více bo deportace a očkování a když to ulehne a konečně vyhraje AO řeší se to, že vlastně vyhrát neměl protože byl zraněný.

Co do prdele teda chcete? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Mně to nepiš...Já nic...:D
Sem tu od blbin...:)))
Reagovat
Pe3k
Fandové Nadala to budou řešit do RG, pak pro ně nastane mnohem větší problém smile
Reagovat
woody
Nedokážu si dost dobře představit jak se hraje s trhlinou v břišním svalu, podle mě to jde pouze pod injekcemi a prášky a to dost s nejistým výsledkem, jak to bude vypadat po zápase.

Hamstring Novaka - nevíme co s tím měl, natržené to nebylo, nebo aspoň jsem tuto informaci nezaznamel. Od druhého týdne se nenachal jedinkrát ošetřit během zápasu, takže se na nějakou taktiku v podání simulace nedá vůbec vymlouvat. Navíc proč by tím úmyslné pŕicházel o tréninky ve volný den? Navíc dle výsledků v druhém týdnu byla jeho úroveň tak vysoko, že rozhodně žádnou pomoc nepotřeboval.
Reagovat
Vlk-v-trave
Také nevím jak je to s trhlinami...nejsem ani lékař, a závodně sport jsem dělal jen jako děcko do 13, pak už to nemělo pro mne žádný význam... ale dle těch nudlí tady si už dokáži představit trhliny v hlavě:)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tohle bude extra motivace, Djokovič bude chtít po diskvalifikaci, prohře s Medvědem a covid banu brát US Open 2023. Pakliže bude zdravý, tak by se soupeři měli obávat debaklů, Nole nechá na hřišti duši. Tohle bude statement. smile
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
Nola
tento clanocek je zase pre Ondrika, ktory tu stale spochybnuje Novakovo zranenie brusneho svalstva na AO, Ash Barty bola tiez zranena a vyhrala Wimbledon

https://www.tennisworldusa.org/tennis/news/Tennis_Interviews/115915/ashleigh-barty-i-won-wimbledon-with-an-abdominal-tear-/
Reagovat
Ondřej.Jirásek
zrovna jsem to chtěl někam dát :D

můžeme si udělat malého GOATa v kategorii břišní sval:

1) Ashleigh Bartyová: triumf ve Wimbledonu 2021 (trhlina 10cm)
2) Karolína Muchová: semifinále Australian Open 2021 (kousek od finále, o trochu větší trhlina než Djokovič)
3) Novak Djokovič: triumf na Australian Open 2021 (trhlina začínala na 17mm, skončila na 25mm)

nejsem doktor, ale asi tedy bude záležet, kde ta trhlina je? proč by Nadal jinak odstupoval z Wimbledonu 2022, když měl snad jen 7mm?
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile
Reagovat
Ondrej2280
Nolka, nepotesim ta:) su to baachorky, ked sa opytas hocijakeho doktora ako sa da vyhrat GS turnaj s poskodenym brusnym svalom ( ak si niekedy hrala tenis pochopis aky je to problem pri servise ) tak ti povie, ze asi nie si celkom normalna. Za mna bachorka na ospravedlnenie aby nebol za simulanta ( ale nejak mu to aj tak nepomoze, kazdy hrac na tour uz vie, ze ked Djokvic teatralne predvadza zranenie, tak je uplne fit) treba sa opytat Minotaura , alebo Dimitrova na ich nazor , a asi tusis aku odpoved by si dostala :)
Reagovat
Pe3k
smile smile smile
Reagovat
Nola
ty si vyhral GS alebo si lekar ? vies, ze aj Pete Sampras vyhral W so zranenou nohou, Fedex so zranenym chrbtom myslim USO, ale ty vies vsetko najlepsie, bo si profesionalny tenista, teba je tu skoda, no daj na ktorom mieste rankingu sa prave nachadzas, nech ti mozeme fandit smile
Reagovat
Ondrej2280
Ak ta pobolieva chrbat alebo noha a das si nieco proti bolesti, to beriem. Hral som s narazenymi rebrami pod flektormi zapas, a dalo sa to. Problem je, ze so svalovym zranenim si takto nepomozes a kazda dalsia namaha ho nasobne zhorsuje a nie zlepsuje ako to prezentoval Djoker- vidis ten rozdiel ? A tu sa bavime o profi zatazi po obdobie 14 dni. Neprislo ti vobec divne, ze zapas od zapasu sa mu zranenie zlepsovalo ? Ty ked si zranena alebo chora tak ti pomaha ked behas alebo sportujes a namahas sa ?:) Ani s natiahnutym lytkovym svalom nic nespravis..mam s tym velmi bohate skusenosti a nie urovni GS zapasov:)) Fakt, takymto bachorkam never, su to hluposti,a to myslim v dobrom. Ini sportovci ako Messi a Ronaldo pauzuju s natiahnutymi lytkami tyzdne a djokovic s natrhnutym vyhra GS...tak urcite :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Marijana Kovacevic, zkus google.
Reagovat
Nola
skus odpovedat p. Jiraskovi a precitat si clanok o Ash Barty smile
Reagovat
Ondrej2280
Pozri ak by to bolo mozne, tak vsetci spickovi sportovci hraju v pohode so zraneniami. Naco by potom pauzovali? Su v tom velke money , takze s tymi zraneniami by ich aj donutili hrat....len keby to islo..
Reagovat
Pe3k
Tvůj oblíbenec Nadal prohlásil, že hraje se zraněním celou kariéru smile
Reagovat
Ondrej2280
Pe3k, pisal som o tom vyssie aky je rozdiel medzi akutnym svalovym zranenim a niecim chronickym ako je bolest v nohe a ako sa to da potlacat. Natrhnuty sval nepotlacis nicim:)
Reagovat
Nola
Pete Sampras mal akutne zranenie

https://www.bbc.com/sport/tennis/53099131

ale iba Novak je simulant smile
Reagovat
Ondrej2280
Samprasove zranenie nema nic spolocne so svalovym akutnym zranenim, teda natihanutym alebo natrhnutym svalom. Ja som hral s pomliaždenim rebier pod praskami, na par hodin som vobec necitil bolest ale potom som s anemohol otocit na posteli:))
Reagovat
Patik
Ale Pete použil flector a dalo sa. smile
Reagovat
Pe3k
Takže z chronickým zraněním se podle tebe hrát dá? smile
Djokovice bolela noha na tomhle AO, proč by on tu bolest nemohl potlačit, tak jako jiní?
Reagovat
Ondrej2280
Samozrejme ,ze sa da hrat s takym zranenym. Ked sa nadopujes praskami ak ta chronicky boli chrbat tak zapas odohras. Tvoj problem bude len ten, ze postupne si budes zvysovat davku.
Reagovat
Pe3k
Lidi co mají chronické zranění končí s vrcholovým sportem...
Takže podle tebe se Nadalové zranění tím neustálým tréningovým a zápasovým vypětím zlepšuje? Podle tebe Nadal odehrál 1200 s chronickým zraněním, ale Djokovic nemůže odehrát ani zápas smile
Reagovat
Ondrej2280
S chronickymi zraneniami hraju skor vsetci profi hraci, skor ci neskor si opotrebenie vyziada taketo zranenie. A potom je uz viditelne ako to daneho hraca obmedzuje, az kym uplne neskonci.Jediny komu sa zranenie zlepsuje pocas hry je Djokovic, a tym by som to asi aj uzavrel.Ked si myslite , ze mozete sportovat zraneni a budete behat zapas od zapasu lepsie, nech sa paci, vyskusajte:)
Reagovat
Pe3k
Dej mi zdroje, kde Novak Djokovic tvrdí že se jeho zranění po námaze zlepšuje. Napsal si to tady hned několikrát a já ho nic takového říkat neslyšel.
Reagovat
Ondrej2280
Asi si mal oci, ako behal po kurte, ci nie ?:) Ty cakas na to co ti kto povie, ja sa riadim tym, co kto robi na kurte..to je rozdiel medzi nami.
Reagovat
Pe3k
Ty si tady tvrdil, několikrát, že se Djokovicovi problémy s nohou zlepšovaly po námaze, po zápasech...Takže to byl jen prostý výplod tvojí fantazie, podloženo to nemáš ničím...
Reagovat
Ondrej2280
co to zas omielas ?:) Ja som videl ako behal ako srna po kurte zapas od zapasu a hral 30 uderove vymeny. Tebe to pride normalne, mne veru nie.
Reagovat
Pe3k
Bolela ho noha, dal si tabletku proti bolesti, tak jako ostatní, ale to je pro tebe už na pochopení moc co? Kdyby nemohl běhat, tak by k zápasu nenastupoval, takže jestli tě překvapilo, že běhal si ještě více mimo než jak se tady projevuješ...
Reagovat
Ondrej2280
Prosim ta, daj mi radu, ze aka tabletka ti spravi poskodeny sval ? To neni o bolesti ale o tom, ze sval nemoze naplno vykonavat rozsah svojho pohybu a to ti samozrejme signalizuje ta bolest, ktora ti brani v tom aby si ho uplne neroztrhol. Kazdopadne ver tomu, ze to budes na tom zranenom hracovi vidiet a nepoda ani 50 % vykon na kurte , teda ak to vobec dohra a ansladne konci.
Reagovat
Pe3k
Kde píšu, že tabletka vyléčí poškozený sval?
Reagovat
Ondrej2280
Spravne, ale to ze ta to enboli, neznamena ,ze sa aj mozes rovnako hybat, natoz behat 30 uderovu vymenu....cira hlupost.
Reagovat
Pe3k
"S chronickymi zraneniami hraju skor vsetci profi hraci"

Jedna z nejhloupějších vět v historii tenisportálu...Mám takový dojem, že ty nevíš co znamená slovo zranění a už vůbec nevíš co znamená chronické zranění...
Reagovat
Ondrej2280
Pozri si rtg snimok kolena hocijakeho futbalistu a uvidis , co je to chronicke zranenie a opotrebenie , ktore mu ostane do konca zivota, ty chytrak:))
Reagovat
Pe3k
Mě stačí, že podle tebe hrají všichni tenisti z chronickým zraněním, ale Djokovic z nějakého důvodu nemá právo být zraněný...
Reagovat
Ondrej2280
Ty taras zlava-doprava:))Ale dnes mam cas tak pokracuj, este to mozeme prebrat.

Kazdy profi futbalista nadmerne zatazuje klby takze u futbalistu bude mat kazdy z nich isty stupen poskodenia kolena, ale taketo zranenie je uplne ine ako akutne poskodeny sval.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
dám to sem znovu, ale třeba se odpovědi vyhýbáš...

ještě bych chtěl vědět jednu věc... jak je možné, že Nadal nastupoval na US Open 2009 se 6mm trhlinou v břišním svalu a v SF s Del Potrem byla už 26mm... jaktože zvládl vyhrát pět zápasů a odehrát šestý, když říkáš, že se s tím hrát nedá a ostatní lžou...?
Reagovat
Nola
nejak zostalo ticho .........smilesmile
Reagovat
Ondrej2280
nezostalo Nolka :)
Reagovat
Ondrej2280
A specialne pre teba: kazdou dalsou namahou sval nadalej poskodzujes a neliecis ho. Takze ked budes mat trhlinu vo svale 5 mm prvy den,a odohras zapas tak bude 10mm..nasledne bude este viac . V preklade, nebudes moc behat po kurte ani nahodou.Behanim sa svalova trhlina nezmensuje ale zvacsuje .
Reagovat
Pe3k
Děkujem ti, že si nám to osvětlil. Si opravdu jediný, který ví, že se zranění po námaze zhoršuje...Fakt, to tady neví nikdo, jenom ty smile
Reagovat
Ondrej2280
Tak mam taky dojem, ze si sa doteraz prezentoval tym, ze ti to neni uplne jasne, tak som ti to vysvetlil ako to je.
Reagovat
Pe3k
Tohle je jasné všem a jediné co si ty schopen vysvětlit je to, co ví každé malé dítě, jinak nic...
Reagovat
Ondrej2280
Mne sa nezda, ze to viete, z tejto diskusie minimalne vyplyva, ze si niektori myslite, ze ked hrac hra dalsie a dalsie zapasy s poskodenym svalom, ze je normalne, ze zlepsuje svoj vykon...:)
Reagovat
Pe3k
Problém je, že ty o tom zcela zjevně nic nevíš...
Reagovat
Ondrej2280
O com ?:) daj, som zvedavy co teraz vypotiš:)
Reagovat
Pe3k
Jaké zranění měl Djokovic na tomto AO? Čím to léčil? Co mu pomohlo?
Reagovat
Ondrej2280
Nemal ziadne zranenie, to nemusis nicim liecit, skusil trosku rozhodit superov, nic ine len mindgame:)
Reagovat
Pe3k
Jediný koho to rozhodilo si ty smile
Reagovat
Ondrej2280
mna nie, ja som tam nehral a smial som sa ked komentatori hlasili v zapase s dimitrovom , ze djoker isto vzda:) Tu plati jedna zasada-nikdy never Srbovi.
Reagovat
Ondrej2280
Ale zda sa, ze sme tu ostali uz len dvaja, tak balime či?
Reagovat
Pe3k
To se ti zase jenom zdá a zase si v tom mimo. Odejdi a už se nevracej smile
Reagovat
Ondrej2280
Tak nepocitam Nadsenca, to neni diskuter...uz nevladzes?:)
Reagovat
Ondrej2280
Ja ti netvrdim, ze nemozes nastupit. To moze kazdy, akurat je otazka ako si zhorsis zranenie. A ver tomu, ze keby postupil tak vo finale isto nebude hrat lepsie. A toto vsetko poprel djokovic svojim vystupovanim na kurte kde naopak od zranenia behal lepsie a lepsie. V tom vidim absolutne zakladny rozdiel- NEMOZES podavat svoj top vykon za takych okolnosti, proste to nejde a kto tvrdi opak, tak verte si tomu ak chcete, ale za mna je to vymysel a nech si spravi kazdy sam na to nazor.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
takže Nadal si to taky vymyslel, trhlina se mu na USO 2019 zhoršovala podobně jako Djokovičovi na AO 2021, ale dokázal bez problémů porazit Gasqueta, Kiefera, Almagra, Monfilse i Gonzáleze. ok.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
*USO 2009
Reagovat
Ondrej2280
Nevymyslel, trhlina sa zvacsila az uz enbol schopny dalej hrat , co bolo vidno aj na vykone. SF prehral a odisiel s 5xnasobne vacsou trhlinou vo svale. Za man hlupo riskoval, lebo bolo jasne, ze to nedohra.
Reagovat
Pe3k
Takže pro všechny ostatní je nemožné s tím hrát, jen Nadal je toho schopen smile
Reagovat
Ondrej2280
Ved aj ty s tym mozes nastupit a skoncis presne ako Nadal, s nasobne vacsou trhlinou, a v kazdom dalsom zapase sa ti to bude trhat viac a viac...a never tomu, ze sa ti naopak bude hrat lepsie a tymto sa prezentoval Djoker, ked v dalsich kolach naraz zacal prehlasovat, ze uz ho to neobmedzuje:)
Reagovat
Nola
tomu sa hovori

gol do vlastnej branky smile
Reagovat
Ondrej2280
prepac Nolka, ale vylucujem ta z dnesnej vecernej diskusie, pises uplne od veci a na to fakt nemam cas:)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Chtít od fanouška Nadala nějakou smysluplnou a logickou odpověď je asi jako chtít od Hitlera lásku k Židům.

Oni popírají i důkazní materiál. Pouze se vaří ve své negativitě. :) Takhle obvykle fungují konspirátoři. Brzo se zde dozvíme, že celé AO hrál zdravý dvojník Djokoviče, kterého naklonovali v Číně. smilesmilesmile
Reagovat
Ondrej2280
:)) chlapče na teba reagovat nema ani zmysel, takze podobne ako u Nolky.Papa
Reagovat
Ondrej2280
Ale zas aby sa neurazila, ani zdaleka ju neprirovnavam ku tebe, ta je vysoko nad tebou.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Onder Peter, dobrou noc priateľu.smilesmile
Reagovat
Usm
Takže to zrekapitulujeme. Nadal už na US open s natrženým břišním svalem nastoupil, zvládl 5 zápasů a v šestém odstoupil. Djokovič si ho na natrhl ve 4.kole a následně s ním odehrál 4 zápasy. Takže ještě jednou - Nadal 5 zápasů, Djokovič 4 zápasy smile
Reagovat
Ondrej2280
Kedy sa to zranil djokovic ?:)) v 4.kole ? a ty si bol kde do 4. kola ?
Reagovat
Usm
Mluvíme o natrženým břišním svalu, když srovnávame dvě stejné věci...a ten si na ano 2021 natrhl ve 4. kole s Fritzem. A pokud si viděl highlights, tak třetí a čtvrtý set na příjmu neuhrál pomalu ani fifteen, ale on to určitě dělal schválně:))
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smilesmilesmile
Reagovat
Ondrej2280
a zas sa mu to s pridanim dalsich zapasov zlepsilo, a zapas od zapasu sa mu trhlina zmensila az vyhral finale:) Rozdiel nevidis?
Reagovat
Usm
A Nadal s tím nedošel od začátku až do semifinále?
Reagovat
Ondrej2280
videl si rozdiel v nadalovej hre s pribudajucimi kolami a v djokovicovej ? Nadal ako zraneny siel pohybovo aj uderovo dole ako zraneny hrac a Djoker isiel opacne..
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tak on má Ondra problémy i s matematikou prvního stupně základní školy, takže po něm nemůžeš chtít tolik USM. smile
Reagovat
Amputace
No já nevím, ale vždyť ten příklad s Nadalem presne odpovídá tomu, co píše Ondřej... Nadal na US hrál se zraněním, které se mu zápas od zápasu zhoršovalo, až vyústilo v tragicky výkon v semi a vypadnutí. Djokovič se naopak i navzdory zranění zápas od zápasu zlepšoval, až svoji hru vygradoval k úplnému maximu. To naopak smysl moc nedává. Proč třeba v těch pozdních zápasech už neměl obvaz? Vždyť to jasné implikuje, že se mu to s narůstající zátěží zlepšovalo, což je nesmysl, jak vysvětluje Ondřej.
Reagovat
Pe3k
Demagogie to je to jediné s čím přijdeš, ale jsem rád, že ses odkopal a ukázal, že si v podstatě jako Ondřej...V minulosti když Novak vyhrál s natrženým břišním svalem, tak se mu ta trhlina taky zápas od zápasu zvětšovala jako všem, ovšem letos žádnou trhlinu ve svalu očividně neměl, takže oba melete absolutní nesmysly. Nadal se celou kariéru vymlouvá na zranění a to je z nějakého důvodu v pořádku, ovšem když je zraněný Novak tak to nejste schopni rozdýchat... smile smile
Reagovat
Ondrej2280
Pe3k uz som ti raz pisal, nepis o tom, comu vobec nerozumies.

Uz len pri natiahnutom svale , mas poskodene svalove vlakna, co znamena , ze sa vo svale nachadza trhlina, dalsia nasledna namaha sposobuje vacsie poskodenie svalovych vlakien, co sa uz berie ako natrhnuty sval a nasledna namaha vedie az k uplnemu pretrhnuti svalovych vlakien a teda roztrhnutemu svalu.Pises tu uplne hluposti a ani si neuvedomujes o com vlastne pises.
Reagovat
Pe3k
Jenomže Djokovic neměl natáhnutý sval, čili o5 se ukázalo, že nesmysly píšeš ty...smile
Reagovat
Ondrej2280
čili mu nič nebolo, si chcel inymi slovami napisat...
Reagovat
Pe3k
Ne ty jen nevíš co přesně a tak sis vymyslel nesmysly typu natržený sval atd. smile

Btw. pokud to už teď tak nezvládáte jsem zvědav co budete dělat po RG smile
Reagovat
Ondrej2280
Ale nie, iba som ti poradil, aby si nehovoril o tom, comu nerozumies, to bola len rada, nic ine.

A co sa tyka RG, no to iste ako minuly rok, ked Rafa vyprovodil Djokera z kurtu vo stvrtfinale:)
Reagovat
Pe3k
Proč myslíš, že si v pozici, abys někomu radil? Je tady někdo, kdo by chtěl radu od tebe? Ne. Napsal si hromadu nesmyslů a si pro smích celému tenisportálu, tak jako je tady už roky Forehand.
Reagovat
Ondrej2280
Ano, ty potrebujes radu. Pises hluposti a ja ta v nich opravujem.

A uz to fakt uzatvaram, co sa tyka zraneni. Kazdy hlupak rozumie tomu, ze zranenie sa nelieci namahanim zraneneho miesta a ked tomu nerozumies alebo nechces, tak je to tvoj problem.
Reagovat
Amputace
Na Nadalovi jsou ale ta zranění vidět a nehraje s nimi svůj top tenis. To je tak zhruba ten rozdíl oproti Djokovicovi, ale nepřekvapuje mě, že to nechápeš.
Reagovat
woody
:-D
Podívej se vývoj toho jak Novak podavá a pak tohle piš..
Reagovat
Amputace
Jak to myslíš?
Reagovat
Martan1
Jak zlepšuje? Vždyť to má pořád horší a horší, copak to nikdo nevidí na jeho hře? Jak běhá pomalu a cupitá? To už musí být jasný úplně každému. Jeho největším problémem je výrůstek v chodidle, to ostatní jsou marginálie kterýma maskuje tenhle jeho největší problém.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
takže Barty a Muchová taky lhaly?
Reagovat
Ondrej2280
Vsak uz budte normalni, sportoval si niekedy so zranenim svalu ? Rozumiem tomu, ze si skalny fanusik Djokera ale zas nejake hranice predsa aj v tomto mas, čo mu spapaš a čo nie...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
dal bys mi odpověď na otázku? a je zajímavé, jak se ze skalního fanouška Federera stal skalní fanoušek Djokoviče. přestaň omílat nesmysly a odpovídej na otázky. kdyby ti to řekly Barty a Muchová, které měly trhlinu ještě větší, taky bys je osočil ze lži?

já chápu, že si dělal sport, ale určitě si neměl dostupnou tak kvalitní péči jako největší hvězdy, to by sis měl uvědomit.
Reagovat
Ondrej2280
Neviem co Muchova a Barty, hlavne som vtedy nevidel ich zapasy tak sa ku tomu ani nevyjadrujem..ale za mna je to taktiez bachorka, neviem co im vtedy bolo a ci vobec nieco.

Ja by som od teba poprosil odpoved preco spickovi futbalisti pauzuju s natihnutym lytkovym svalom tyzdne ...ked djokovic s podobnym dokonca pridava zapasy ..nema to logicku predsa.
Reagovat
Nola
co si pridava? ake zapasy? predvlani nehral dva mesiace po tom zraneni brusneho svalstva

vsak si aspon over, ked uz napises blbinu....

nedavno si robil ranking haterov Rafu, mal by si urobit aj ten Novaka smile
Reagovat
Ondrej2280
Jaj Nolka, pridaval si zapasy na AO predsa:)) Ci neodohral ich dalsich 7 potom co sa zranil?:

Najksor rozmyslaj a potom pis..pls
Reagovat
Ondřej.Jirásek
báchorky to asi nejsou, když to samy řekly, že?

nevím, fotbal nesleduju a ani mě to nezajímá. i s fotbalisty, například Ronaldem, ale spolupracovala Marijana Kovacevic, která přijela Djokovičovi pomoct na AO. bylo by fajn si o ní něco přečíst, než začneš soudit :)
Reagovat
Ondrej2280
Takze tomu vazne veris ?:))

Dobre, tak hadzanari alebo kto:)) Preco sportovci pauzuju so zraneniami svalov a nevyhravaju turnaje so zraneniami ?

Odpoved je jednoducha, lebo sa to proste neda.Preto existuje pojem zraneny hrac a ked takyto hrac aj nastupi a skusi to na par minut, je na nom jasne vidno, ze hra tak 50 % az kym sa to zranenie naplno neprejavi a v zapase konci. Vidis to kazdodenne na sportoviskach predsa....
Reagovat
Ondřej.Jirásek
dobrý, takže podle tebe jsou Djokovič, Barty, Muchová a další lháři. ok, to mi jako odpověď stačí :)
Reagovat
Pe3k
Tím vlastně popíráš všechny ty zápasy ve kterých Nadal tvrdil, že byl zraněný a že jich bylo smile
Reagovat
Nola
Barty je klamarka, Kaja Muchova detto, vsetci su klamari len ty si lietadlo a tymto ukoncujem zbytocnu party s tenisovym profesionalom smile
Reagovat
Ondrej2280
tak ak by som mal tipnut nesportovca z nasej malej diskusie ,tak Nolka, bola by si na prvom mieste :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ještě bych chtěl vědět jednu věc... jak je možné, že Nadal nastupoval na US Open 2009 se 6mm trhlinou v břišním svalu a v SF s Del Potrem byla už 26mm... jaktože zvládl vyhrát pět zápasů a odehrát šestý, když říkáš, že se s tím hrát nedá a ostatní lžou...?
Reagovat
wojtop
Doplnenie pre tych, ktori si nechcu vygooglit:
https://www.ghanaweb.com/GhanaHomePage/SportsArchive/Black-Stars-witch-doctor-Marijana-Kovacevic-methods-of-treatment-revealed-1610438

https://www.express.co.uk/sport/tennis/1727055/Novak-Djokovic-doctor-Cristiano-Ronaldo-Australian-Open-hamstring-injury
Reagovat
Pe3k
"s natihnutym lytkovym svalom"

Kdo ze zmiňovaných tenistů měl natáhnutý lýtkový sval?
Reagovat
Ondrej2280
Podla mna si v zivote nerobil sport , mam pravdu ?:)

Ak ano, tak to skus sprintovat s poskodenym harmstringom a napis mi ake to bolo..som zvedavy co mi povies .
Reagovat
Pe3k
Co to znamená "poškozený harmstring"? To je nějaká diagnoza? Podle mě to poškození máš, jenom ne na noze...
Reagovat
Ondrej2280
Poskodeny znamena nie celkom v poriadku, v preklade pre teba :)
Reagovat
Pe3k
Takže z chronickým zraněním může Nadal odehrát celou kariéru, ale Djokovic s "ne celkem v pořádku" nohou hrát nemůže ani zápas...
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Ale on sport nedělal nebo ho dělal na pralesní úrovni. Tenis si možná pinkal tak za barákem. Ten člověk neví rozdíl mezi antukou, hardem v Austrálii a hardem v NY. smile To je všeříkající....
Reagovat
Ondrej2280
Na kazdom z tych povrchov som hral, ty si o nich tak cital:)) Ale zas mas pravdu, nebolo to AO ani US :)
Reagovat
Pe3k
Kde na Slovensku mají přesně ty samé kurty jako v AO nebo US Open? Napiš ověřím si to.
Reagovat
Ondrej2280
US Zilina, pravidelne sa tam hraju turnaje a AO hravam u Vas, Vendryne:) A antuku maju vsade, to vies..dokonca aj na trave, ak by ta to zaujimalo:)
Reagovat
Pe3k
Co vím, tak tráva není skoro nikde. Vendryně znám dobře, mám to kousek. Kde tam je přesně ten samý povrch jako na AO či US?
Reagovat
Ondrej2280
V hale mas AO povrch a US tam neni, aspon teda o tom neviem.
Reagovat
Ondrej2280
Trvadu mas napriklad v Lipniku u Vas, tam je travnaty kurt ale aj dost obmedzeni :) Neda sa hrat ak je dlhsie sucho...ani ak viac prsalo predtym :)) a musis byt biely:) U nas , napriklad v BA..
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Nahoře jsi psal, že na mě nebudeš reagovat a o minutu reaguješ.smile Nikdo tě tu nebere vážně, když si ani nejsi schopný stát za svým slovem.

Téhle lži těžko někdo uvěří, když nejsi schopný rozlišit povrchy. Kdyby jsi ve svém životě hrál třeba na antuce, umělce, hardu, tak bys tu před několika dny nepsal takové nesmysly. Takže buď lžeš o tom, že jsi na nich hrál nebo si zkrátka jenom hloupý a nemáš rozlišovací schopnosti.... Nebo platí obojí, což bych řekl, že je pravda.

Šíříš jenom dezinformace a hoax.
Reagovat
Ondrej2280
:))))) prosim nerob zo seba hlupaka, fakt to vyzera blbo.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
:)))) priateľu, jsi v křeči, dej si magnesium. Přátelská rada, pane "jsem děsně nad věcí, ale poslední dny kompletně psychicky nezvládám. :)) Papasmile
Reagovat
Ondrej2280
ja nemozem za to , ze to nezvladas, s tym ti neviem pomoct :)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
A ani nechápeš psaný text. Dneska si zaválel, nahoře ti dělá problém matika, tady jazyk... Tvá praktická neznalost povrchů je už jenom pouhou třešničkou na dortu.smile
Reagovat
Ondrej2280
Verim tomu, ze keby si si buchol raz tenisovu lopticku o zem, tak ta travi rovno medzi oci....
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Řekl gaučový teoretik a antitalent Ondra. :))

Hraju kompetitivně jak tenisové ligy, tak i squashové ligy či squashové turnaje, takže na rozdíl od tebe jsem schopný rozlišit herní rozdíly a vlastnosti mezi povrchy v tenise.

Své faily z minulosti už neokecáš priateľu. :) Krásně jsi se usvědčil sám. :)
Reagovat
Ondrej2280
Ano,ano ..ty urcite hras,ale tak mozno doma na PS..ty kompetetiv:)
Reagovat
Pe3k
A v tvém případě myslíš, že to vypadá dobře? Celý tp z tebe má legraci...
Reagovat
Ondrej2280
Pozri Pe3k pytal si sa ma na povrchy dal som ti jasnu odpoved, dokonca ani sam nevies na com hravas, dal som ti tip na travu - Vidis na tom nieco blbe ?:)
Objasnil som ti priebeh svaloveho zranenia ako bonus ku tomu, takze v podstate to mozes brat ako skolu.
Ak sa ti zdaju naopak Nadsencove kecalkoviny inteligentne, tak nabuduce sa opytaj jeho na tie povrchy :)
O medicine nevie nic, tak tam sa nemusis ani pytat..
Reagovat
Pe3k
Ano co se týče povrchů, tak si byl alespoň schopen nějaké odpovědi, ale tím to hasne, jinak jsou tvé komentáře k smíchu a to ne teď, ale od prvního dne co si sem přišel. Až odejdeš nebo dostaneš ban, nikomu chybět nebudeš.
Reagovat
Ondrej2280
To preto, ze som na nich hraval a nie som cisty teoretik ako 90% diskuterov.

A dam ti este jeden tip, do Lipniku si ber aj plavky, cez plot je tam koupalište:)

No a co sa tyka banu tak co ti poviem, na tebe ho isto nedostanem, lebo ma az tak nerozculujes, skor sa bavim :)
Reagovat
Pe3k
Jen ten fakt, že si myslíš, že si na tomto portálu jediný co hrál nebo hraje tenis svědčí o tom, jak moc si mimo...Navíc nikoho osobně neznáš, ale budeš tvrdit, že 90% zdejších...smile
Reagovat
Ondrej2280
Myslim na nejakej sutaznej urovni, nie rekreacneho hraca..a to si myslim, ze 90% sedi.
Reagovat
Ondrej2280
A este k tym povrchom, ak si chces zahrat na niecom skutocne rychlom, skus si Japex, to by Fedexovi sedelo:))
Reagovat
Nola
velmi zaujimavy clanok na pravde, nejak mi to neide postnut

https://sportweb.pravda.sk/tenis/clanok/655358-federer-je-uz-z-kola-von-djokovic-ma-vsetko-aby-bol-najlepsi-z-najlepsich/
Reagovat
Nola
mne je GOAT volny, skor su tam zaujimve postrehy a hlavne

je tam spominane, preco britska tlac nemusi Novaka, stoji to za precitanie, samozrejme zase budem za konspiratora a pre Davora aj Dezolat, kedze je tam navyse spominany Andy Murray smile
Reagovat
Ondrej2280
tak Novak si za to moze uplne sam, tym ako sa správa, tu nehra ziadnu rolu ci som anglican alebo sved alebo slovak..
Reagovat
Nola
Djokovič je až ten třetí. Nikdy nebude populární jako Federer nebo Rafa, tvrdí Toni Nadal

https://www.sport.cz/clanek/tenis-australian-open-djokovic-je-az-ten-treti-nikdy-nebude-popularni-jako-federer-nebo-rafa-tvrdi-toni-nadal-3945168
Reagovat
Amputace
Naprostá pravda.
Reagovat
Nola
vsak ja netvrdim, ze nie je
Reagovat
Amputace
Však já netvrdím, že tvrdíš.
Reagovat
woody
Podle mě se popularity Federera nepřibližuje ani Nadal. Nadal je určitě oblíbenější než Djokovič o tom žádná. Ale oproti Rogerovi je i Nadal na humny vzdálen.
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Amputace
To já bych zase řekl, že přibližuje, nebo respektive že mezi nimi není hluboká propast. Ale populárnější je samozřejmě Federer. Nadalovi určitě hodně pomohlo, že si na něj lidé zvykli a postupně si ho oblíbili prostřednictvím té rivality s Federerem. Je plno lidí, kteří mají rádi oba. Djokovič takový luxus neměl a přesně jak říká Toni - přišel zkrátka ve špatnou dobu. On si to sám podle mě moc dobře uvědomuje a z toho může často pramenit i jeho frustrace a afektované chování na kurtu. Je to jen hypotéza, ale já si dokonce myslím, že na té oblibě a respektu ze strany tenisové veřejnosti mu záleží možná ještě víc, než na kariérních statistikách. Bohužel pro něj je to paradoxně to jediné, u čeho se dá skoro s jistotou tvrdit, že v tom první nikdy nebude.
Reagovat
woody
Těžko se to hodnotí.Ale když si vzpomenu na W19 a US15, tam měl Roger tak obrovskou podporu v hledišti, to jsem za celou dobu co sleduju tenis nevidel ( nepočítám domácí hráče). Takovou podporu jsem pro Nadala v žádném zapase nepostřehl.

Novak měl letos v Austrálii take nejvic fanoušků, co jsem zatim videl, za celou dobu co tam hraje.
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
soloo
nevim co mate s tym lpením na popularite smile
Reagovat
Nola
vsak stryko Toni s tym prisiel, nie my
Reagovat
Marduch
Je to jistota a tím pádem další motivace pro Djokera být nejúspěšnější hráčem:)
Reagovat
Petra86
Djokovič si za to může sám, nemůže se vymlouvat, že když tam byl Federer a Nadal tak neměl šanci. Když se člověk podívá jak se chová, co z něj vyzařuje. Každý má kladné i záporné stránky osobnosti. Na mě působí hodně arogantně, něco mi na něm nesedí, osobně ho neznám, může být jiný než na mě působí.
Reagovat
Usm
Zkus si zjistit, jak se chová mimo kurt. A vsadím se, že kdyby si ho jako bezejmenná potkala na ulici, tak s tebou prohodí pár slov spíš Djokovič než pan Federer
Reagovat
Ondrej2280
no ale akych slov...do materinej....:)))
Reagovat
Tennisfan77
To si myslím taky. Federer tam hraje hodně toho "WOW" efektu, Nadal je taky hodně lidový. Nepříjemnější na fans je Fognini, starší Zverev, Tsitsipas, Nishikori atd.
Reagovat
ladinec
Také té mi nelíbí to hrabání se v koulích.. před podáním...smile u Nadala
Reagovat
Marduch
Velmi dobre povedal strýko Toni.
Reagovat
Nola
si to dal na Maya smile
Reagovat
Marduch
Taksmile
Reagovat
Patik
To je taky typický Toni namiesto toho aby pogratuloval Djokovicovi povie ze nikdy nebude ako oni.. Už by sa mohol konečne zmieriť s tým ze si Nole jeho synovca natiera na chleba..
Reagovat
Patik
Ono proste problémom je ze Nole sa objavil keď už existoval Fedal.. Jaj no prepáč Toni ze sa objavil hráč ktorý tvrdo makal a chcel vyhrávať turnaje a prekazil Fedal rozprávku.
Reagovat
Usm
já to četl a nemám s tím problém. Má pravdu v tom, že ze začátku se fanoušci rozdělili na dva tábory kvůli souboji Fedal a na Djokovice už jich moc nezbylo. Asi málokdo čekal, že souboj Djokovic - Nadal nakonec bude ještě větší než Federer - Nadal.

A na konci taky zmiňuje, že proti Djokovicovi nemůže říct křivé slovo - vždy se Djokovic k němu choval hezky
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tenis není anketa popularity. Ještě že tak. :)
Reagovat
mendrit
Djokimu určitě škodí i to z jaké je země. Srbsko jako více přátelské k Rusku, podobná vlajka.
V chování na kurtu a mimo něj ale Roger, Djoki, Nadal, Murray
Reagovat
Kozoroh
S křížkem po funuse, ale aspoň že tak.smile
Reagovat
Krisboy
Zas aby těch GS neměl moc, nějaká regulace musí být.
Reagovat
Petra86
To až teď, já jsem myslela, že to zrušili už loni.
Reagovat
Patik
Skvelá správa.. konečne to s tenisom začína byť ako tak v poriadku..sunshine double Novaka mrzieť nemusí dôležite je teraz FO.. Šanca na všetky 4 GS ožila.
Reagovat
Nola
ma zelenu smile
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
Nola
k zelenej farbe velmi neinklinujem, ale je to farba prirody, pamatny prispevok annah, ze vyzera ako vodnik, uz mu len vrba chyba smile
Reagovat
Vlk-v-trave
lepší bude asi ta housenková stonožka s leprikonem:0)

https://www.youtube.com/watch?v=SluR6LlXy6U
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Pe3k
Takže IW a Miami bude bez Djokovice, Nadala, Medvedev je v herní krizi. Tyhle dva masters budou bez favorita. Jsem zvědavý kdo toho využije. Snad Lehečka, Korda, FAA při nejhorším Tistipas.
Reagovat
Tennisfan77
Lehečka je otazník, Korda může překvapit, šanci má určitě Rublev, zejména na dva vítězné, Zverev, Tsitsipas bude n.1 favorit na obou podnicích otázka co Fritz a Alcaraz. smile
Reagovat
Pe3k
Otazník je spíše Korda, když je zraněný, ne? Zverev se teprve pomaličku zvedá tomu šance nedávám, Alkáč taky ještě nehraje, těžko říct, kdo z toho vytěží.
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev ma ideálnu šancu vstať z popola a opatovne sa oddeliť od tenisového plebsu, od zdecimovaných porcelánovych oponentov.
Reagovat
Vlk-v-trave
Dík za inspiraci pro nový název..., zaměňuji tedy Kozorohovu tenisovou periférii za tenisový plebs....:))) (děkuji tím Kozorohovi za léta inspirace, neboť vydržela periferie dlouho, ale ještě drříme pověstné 1111, jestli ti to nevadi:D)

To bude mít cenzor TP radost, až se bude rozhodovat, zda toto označení nenarušuje pravidla diskuse a urážení hráčů... zajímavé je že periférie prošla...prostě skandál...:D

Neměl by ale protestovat, jestli vezmeme v úvahu to pověstné něco jako Tomic, tak analogicky v tuto chvíli se tu opravdu bavíme krom Djokoviče o plebsu...:DDD neb jiní mají výsledky něco jako Tomic...tedy přinejmenším ti, co aspoň absolovali finále GS, že:D Takže se nám otevírá pěkný prostor na ultimátní plebs:DDD Tam vidím už Vlka (Wolfa):D

Uvažoval jsem o lůzrech...ale tam je to silně tímhle portálem definováno na Zvereva...takže by to bylo hodně ohraničené....na jednoho hráče, také je zajímavé, že se to nevnímá jako urážka hráče....no ale plebs...má širokou škálu užití, větší než periférie...nebo lůzr atd...u mě se už ujalo :DDD

@Ellnino, hele tak si zapiš změnu periférie na plebs :D
Reagovat
woody
smilesmile
Reagovat
makro99
ty jo... tenisový plebs? no není to špatný, ale za mě teda periferie o několik levelů výš - to má poetiku smile
ale to jen taková jednorázová out-siderská poznámka..
Reagovat
Vlk-v-trave
počítám s počátečním odporem ...
...podobně to bylo z přechodem z dřevěných raket na nové, kde se dřeva sentimentalista a poeta Noah držel jako mohykán a dokonce s ní jako poslední hráč vyhrál titul na GS...ale nakonec si lidé, hráči zvykli na nové technologie a rychlejší dynamiku zápasu.

Počítám s tím..., že přechod bude bolestný a nějaká ta oběť bude, ale ve výsledku očekávám zrychlení dynamiky komunikačních výměn...a dokonce i plno přímých komunikačních fiftýnů, což ale neznamená, že nějaký ten periférní lob nemůžeme pustit:)
Reagovat
makro99
díky za shovívavost - zkusit tom někdy v únoru použít :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Myslíš během Golden Swingu:)
Reagovat
makro99
Bingo! tam to bude pasovat :) hnedka v Cordobe to tam pošlu...
Reagovat
makro99
koukám, že obě dosavadní WC dostali titáni - Pella a JMC!
Reagovat
Vlk-v-trave
Pella, další kvalitní zápis do tenisové historie. Odehrál jeden zápas na GS, aniž by měl jediný bod v žebříčku, a teď Cordoba... tedy už druhý zápas bez žebříčkového postavení...na tak vrcholných podnicích... nevidím ho v Buenos, takže nevím na kolik tu šňůru může protáhnout...
Reagovat
makro99
tak finalisti předchozího turnaje pak mívají takovej ten speciální status...
Reagovat
Tennisfan77
Kostky jsou vrženy.smile
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist