Djokovič na Adria Tour v Zadaru porazil Krstina i Čoriče a je ve finále

20. 6. 2020, 21:19
Aktuality 2
ADRIA TOUR - Na Balkánu pokračuje druhý díl Adria Tour, kterou pořádá Novak Djokovič. Právě srbský tenista dnes na antuce v chorvatském Zadaru potvrdil roli favorita proti krajanu Pedju Krstinovi i domácímu Bornu Čoričovi a zajistil si postup do finále.
Novak Djokovič (© Adria Tour)

Adria Tour je série tří turnajů na Balkáně, kterou organizuje světová jednička Novak Djokovič v době koronavirové pauzy. První ze tří akcí se konala minulý víkend v srbském Bělehradu, kde triumfoval Rakušan Dominic Thiem.

Dnes začala dvoudenní akce na antuce chorvatském Zadaru, kde se střetává znovu osm tenistů ve dvou skupinách každý s každým. Vítězové skupin postoupí do finále, které je na programu v neděli večer. 

Novak Djokovič v Bělehradu vinou porážky s krajanem Filipem Krajinovičem do finále překvapivě nepostoupil, nyní se v Chorvatsku si ho zajistil už během prvního dne. První krok k tomu udělal poté, co potvrdil roli favorita proti krajanu Pedju Krstinovi a zvítězil 4-3 4-1.

Ve večerním vzájemném souboji Djokoviče s domácím Bornou Čoričem už šlo o přímý postup do finále. Chorvatský tenista totiž porazil 4-1 4-1 Bulhara Grigora Dimitrova, ten následně ze soutěže odstoupil, jeho náhradník Chorvat Nino Serdarušič porazil Krstina a 1. místo mohl obsadit už jen Djokovič, nebo Čorič. Srb vyhrál 4-1 4-3.

Zápas sledovaly tisíce fanoušků. "Doufám, že jsme jim předvedli dobrou show," řekl vítěz 17 grandslamů Djokovič.



Ve skupině B došlo na překvapivou porážku světové sedmičky Alexandera Zvereva. Německý favorit prohrál 3-4 3-4 s osmadvacetiletým Srbem Danilem Petrovičem, který figuruje ve světovém žebříčku až na 157. místě.



Už dva body má na kontě Rus Andrej Rubljov, který nejprve zdolal 4-3 2-4 4-1 domácího Marina Čiliče a večer si poradil 4-2 4-1 s Petrovičem.

Finále jisté ale Rubljov jisté nemá, ve vzájemném duelu si o něj zahraje se Zverevem. Ten totiž v nočním zápase zdolal díky zvládnutým tie-breakům 4-3 0-4 4-3 Čiliče a má postup stále ve svých rukách.

Příští týden se mělo hrát v Černé Hoře, ale kvůli uzavřeným hranicím se tam tenisté nedostanou a organizátoři musel turnaj zrušit. Série Adria Tour se uzavře 3. a 4. července v bosenské Banja Luce. 

Turnajový program veškerých profesionálních soutěží organizovaných ATP, WTA či ITF je kvůli koronaviru přerušen od března. Znovu hrát se začne v srpnu.

Už v pátek se v Zadaru se hrál také exhibiční zápas mezi týmy Djokoviče a Zvereva. Tenisté bavili diváky nejen čtyřhrou, ale i šestihrou či osmihrou.



ADRIA TOUR 2
Zadar / Chorvatsko (antuka)
kompletní výsledky a program (20. - 21. 06. 2020)
Skupina A
sobotní výsledky (20. června):
Čorič (Chorv.) - Dimitrov (Bulh.) 4-1 4-1
Djokovič (Srb.) - Krstin (Srb.) 4-3(3) 4-1
Serdarušič (Chorv.) - Krstin (Srb.) 4-3(5) 4-3(1)
Djokovič (Srb.) - Čorič (Chorv.) 4-1 4-3(1)
nedělní program (21. června):
Djokovič (Srb.) - Serdarušič (Chorv.)
Čorič (Chorv.) - Krstin (Srb.)
Skupina B
sobotní výsledky (20. června):
Petrovič (Srb.) - Zverev (Něm.) 4-3(2) 4-3(1)
Rubljov (Rus.) - Čilič (Chorv.) 4-3(5) 2-4 4-1
Rubljov (Rus.) - Petrovič (Srb.) 4-2 4-1
Zverev (Něm.) - Čilič (Chorv.) 4-3(1) 0-4 4-3(1)
nedělní program (21. června):
Zverev (Něm.) - Rubljov (Rus.)
Čilič (Chorv.) - Petrovič (Srb.)
Pořadí skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
brixner
Dobrou.
Reagovat
blixa
Nebrečíme. Pozdravuj sousedku ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist