Djokovič na French Open neztratil set ani ve čtvrtfinále se Zverevem, Thiem přejel Chačanova

6. 6. 2019, 14:30
Aktuality 222
FRENCH OPEN - Bývalý vítěz a světová jednička Novak Djokovič ve čtvrtfinále French Open bez ztráty setu přehrál Alexandera Zvereva a i nadále usiluje o zkompletování nekalendářního grandslamu. O postup do finále bude Djokovič bojovat s jedním z nejlepších antukářů současnosti Dominicem Thiemem, loňský finalista hladce porazil Karena Chačanova.
Novak Djokovič (© AFP)

Djokovič na turnaji ještě neztratil set, ale po odložení zápasu o den kvůli dešti v duelu se světovou pětkou jako první neudržel servis. Jenže Zverev sadu nedopodával a šampion Roland Garros z roku 2016 zápas ze stavu 4:5 otočil třemi vítěznými gamy za sebou.

"Mohl jsem ho brejknout už před tím, měl jsem hodně brejkbolů. Opravdu jsem si myslel, že bych první set měl vyhrát. A pak jsem zahrál tři špatné hry. Jakmile se dostane na koně, je těžké ho porazit. Není světová jednička bezdůvodně," komentoval Zverev klíčový okamžik zápasu.

Djokovič pak získal i tři úvodní hry druhého setu a zápas dostal pod kontrolu. Ve zbytku utkání se mu povedly ještě tři brejky a za dvě hodiny a devět minut slavil po druhém mečbolu postup.

Djokovič, jemuž se v předchozích dvou ročnících French Open stala právě čtvrtfinálová fáze osudnou, má před sebou 35. semifinále na turnajích velké čtyřky v kariéře. A může zopakovat výkon z let 2015 a 2016. Tehdy po triumfech ve Wimbledonu, na US Open a Australian Open poprvé dovršil právě v Paříži zisk nekalendářního grandslamu.

Rád by se zapsal do tenisové historie. "Čím déle budu hrát a čím dále dojdu ve své kariéře, tím výrazněji se zapíšu do historie. To je jedna z největších motivací, kterou mám. Myslím, že se nejde v tomhle sportu zapsat do historie lépe než vyhráváním grandslamů a těmi nejlepšími výkony na těch největších akcí. A samozřejmě také setrváním na postu jedničky, co nejdéle to jde," řekl dvaatřicetiletý Srb.

Thiem hrál vloni na Roland Garros finále, ale podlehl v něm Nadalovi. Rok předtím jej španělský antukový král zastavil už v semifinále a v roce 2016 Thiem ve stejné fázi nestačil právě na Djokoviče; rok poté mu ale porážku oplatil ve čtvrtfinále. Na ostatních grandslamech je Rakušanovým maximem čtvrtfinále na loňském US Open.

V Paříži dnes Thiem vyřídil nasazenou desítku Chačanova za 107 minut. Soupeři nenabídl ani jeden brejkbol, více práce měl jen ve druhém setu, který rozhodl brejkem až v deváté hře a pak při vlastním podání potřeboval tři setboly. Ve třetí sadě mu k ukončení duelu stačil jediný mečbol.

Pochvaloval si, jak se postupem turnaje zlepšuje. "První dva soupeři byli tvrdí, protože mě nepustili do rytmu a neměli co ztratit. To byly dva těžké zápasy. Od třetího kola je to o hodně lepší. Jsem spokojený, jak teď hraju," řekl.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří už od úterka obhájce Rafael Nadal a Roger Federer. Poprvé po osmi letech jsou tak v Paříži všichni čtyři nejvýše nasazení hráči v semifinále.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 42,661.000 eur
čtvrteční výsledky (6. 6. 2019)
• Dvouhra muži - čtvrtfinále •
Djokovič (1-Srb.) - A. Zverev (5-Něm.) 7-5 6-2 6-2
Thiem (4-Rak.) - Chačanov (10-Rus.) 6-2 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

222
Přidat komentář
Ereinion
Jakou roli bude podle vás hrát to počasí? Chladno a vlhko bude samozřejmě znamenat ještě pomalejší podmínky, což by mělo vyhovovat Nadalovi, jelikož to bude neutralizovat hlavní Federerovy zbraně...na druhou stranu pokud bude zápas přerušován kvůli dešti a bude třeba i silnější vítr, tak to může Nadala vyvést z konceptu a udělat ten zápas ještě zajímavější...
Reagovat
Marduch
Federer to vidi tak, ze jakekoli okolnosti, ktery vychyli zapas z koleji toho tradicniho slunneho RG odpoledne, budou hrat pro nej..
Reagovat
Fazzzy3
Niektorý Rogerovi fanúšikovia, nebudem menovať konkrétne majú vačšie ego ako Djokovič. Prekypuje to tu sprostosťou. Už začínam chápať že sa Peter vždy zapojí do diskusie a hejtuje :-) Sám fandím Rogerovi už 15 rokov, ale niektoré komentáre jeho fanúšikov sú choré. A to ma mrzí že niečo také musím napísať... Ak Rafa zahrá svoj antukový štandard, resp mierny nadštandard tak vyhrá :)
Reagovat
ipko
:D a ty ako môžeš vedieť, kto má aké veľké ego? samozrejme to tiež nie je dôvod, prečo by mal Federera hejtovať.. on to robí skôr preto, že ho to uspokojuje..
Reagovat
sojka1
tebou zminovana sprostota fanousku Rogera me zaujala natolik, ze jsem se premohla (podle meho nazoru je totiz pro nezucastnene toto vecne taborove handrkovani zabavne jen malou chvilku) a celou diskuzi jsem procetla. Ano, opravdu nekteri (vcetne tebe) celkem ostre vyjizdeji na Djokovice, ale spojitost, opravneni a smysl zdejsiho trvaleho FH pusobeni v tech vykricich nejak nenalezam.. A priznam se: netusila jsem, ze naprosto ucelove vytrzeni dvou vet z celkem kvetnateho vyjadreni o okolnostech a moznostech, ktere mohou pripadne ovlivnit zapas, je pouze usmevne hejtovani.... ;-)
Reagovat
Roger_Federer
:):)
Reagovat
miros
Dle mého skromného názoru by Federer mohl konečně Rafu porazit pokud dokáže hrát jako např. Goffin ve třetím setu proti Rafovi, to bylo naprosto neskutečné a vypadalo to tak "jednoduše". Rafa byl za statistu. Bohužel to nedokázal dohrát. Bezpodmínečně musí FedEx využívat brejkboli, ne jako proti Wawrinkovi. Dále mu musí šlapat podání.
No je toho dost, co by mu mělo vycházet. Plus je, že ho již porazil tuším 5x za sebou. Já vím, ne na antuce. Ale co není, může být.
Rafa si určitě bude věřit, i když, už není takový, jako dřív, bych řekl. Dále si myslím, že mu těch 5 proher za sebou bude určitě v hlavě strašit. Hrozně bude záležet, jak komu vyjde začátek utkání. Kdo bude diktovat tempo.
Hlavně ať Roger nehraje ty krátký kopce, to ho Rafa sejme.
Tak pojď Roger, rozbi Rafu.
Reagovat
Patik
je inak zaujímavé ako sa hovorí že čo všetko musí hrať Roger aby vyhral čo všetko musí fungovať aby mal šancu a podobne..no pýtam sa čo musí fungovať u Rafu aby porazil Rogera..forehand do backhandu a čo ešte ? jeho WTA servis ? alebo ?
Reagovat
Patik
lebo Roger má hneď niekoľko zbraní..a Rafa akurát tak odtrhnúť Rogerovi backhand a dobiehať jeho lopty.
Reagovat
ipko
pozor na to.. Rafov servis je teraz najlepší v celej jeho kariére a je pre mňa až prekvapivé, ako je v jeho dnešnej hre dôležitý.. napr. v Barcelone v zápase s Thiemom ho prakticky zachránil od jasného debaklu..
Reagovat
Patik
Rafov terajší servis je priemerný servis na okruhu..zlepšil ho čo je pravda..z podpriemeru na priemer..nič svetoborné..ľavácky servis je premňa osobne o ničom..pokiaľ ho nedáš von z kurtu tak si ním moc nepomôžeš.
Reagovat
Marduch
FH je pro Rafu naprosto kruciální - proti 1HBH, kdy není možné bránit se útokem, a pak při prohozech. A pokud Rafa návdavkem přidá i ten jedovatej BH cross, bude vybaveno záhy.
Reagovat
Patik
Roger vylepšil backhand práve proti jeho forehandom..tá loptička nenaberie ani výšku a už ju berie po odskoku..na hardoch to krásne fungovalo ..som zvedavý na antuke.
Reagovat
MarcelPersch
No servis letos určitě zlepšil, rychlostně je tom obdobně jako Djokovič, i když celkové ho má samozřejmě horší, rozhodně ne už WTA level.
Nevím, proč děláš jako jediný co Rafa umí je FH, BH se mu za poslední 2 roky zlepšil, mnohdy je to jeho důležitější úder než FH a určitě ho má lepší než Federer třeba.

Já myslím, ze je docela jedno, co Federer bude jak dělat, zejména proto že to dela proti Rafovi skoro pořad stejně. Větší faktor vidím v počasí zítra.
Reagovat
Patik
nehrajú obaja jednoručný ťažko sa to porovnáva a ani sa mi to nechce..ale máš pravdu Nadal zlepšil so servisom aj backhand súhlasím..zmenil asi techniku neviem..ten cross čo stále zahráva je rýchlejší o 15 km/h.
Reagovat
turista
Nadal BH CC výborný, BH DTL nic moc a nepoužívá ho. RF BH obecně zlepšil.
Reagovat
Marduch
Jak už vzpomínal Forehand, duely Big3 v posledních letech takřka pravidelně končívají ve shodě s kurzy SK. Těch 1,13 pro Rafíka ukazuje jasným směrem..
Reagovat
ipko
tak v tom majú SK asi v poslednej dobe viac šťastia ako rozumu
Reagovat
Patik
To mal potom Rafa dostať kurz 10 pred finále Australian Open..a Djokovič 1.01
Reagovat
Marduch
Nole Ultron Djoker vs. Rafík na AO: 1.73 x 2.22
Reagovat
Patik
bookmejkrom proste ide no..ten výsledok sedel k tým kurzom.
Reagovat
Mayo
Prečo malo byt akože take kurzy na AO ty srandista.
Reagovat
Ondra979
hm ale musi si udrzet vysokou ureoven minimalne ve trech setech..to bude sakra tezke. Proste to co fungovalo na Nandala hardu skvele vp osledni dobe, na antuce bude fungovat mene. Ale Roger to musi zkusit a hrat na riziko, bud to bude padat a muze to byt zajimave s otevrenejsim vysledkem, nebo nebude hrat na riziko a pak nema sanci vubec.
Reagovat
No-le
Jsem zvědav jak do zítřejšího semifinálového programu promluví počasí...
Reagovat
Marduch
mno, vypadá to nehezky. Od 12 do 15 chcanec jak ranec.
Reagovat
ipko
Rafa-Roger 80:20
Novak-Dominic 60:40
Reagovat
Grape
To je dost realistické. :-)
Reagovat
Patik
RN - RF 60:40
Reagovat
ipko
hraje sa na French open a Rafa s nim tu neprehral ani jeden zápas z piatich, max. stratil set.. tak vážne Rogerove nemôžu byť väčšie ako 20%
Reagovat
paddy
První zápas by měl být 90:10 a 9 gemů pro Rogera, možná jen 6
Sázkové kurzy hovoří jasně.
a 65:35
Reagovat
paddy
Roger skutečně získal 9 gemů
Reagovat
FerrariF50
Taky všichni teď žijete tak tenisem, že jste si nevšimli, že vyšla další série Black mirror i s titulky :-D Nejlepší seriál pokud někdo nezná :)
Reagovat
FerrariF50
Ovšem kdyby byl Roger jako Rafa, tak zítra před zápasem odstoupí, protože se necítí 100% fit a na takový zápas si nemůže dovolit být jen 98 % :)
Reagovat
smazaný uživatel
nee.

Kdyby byl Roger ako Rafa, tak by s nim vyhral na RG, tak ako to urobil Rafa na W s Rogerom.
Reagovat
FerrariF50
Však kdo se směje naposled :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ten pochopil vtip ako posledný.
Reagovat
Marduch
jj, to jsme viděli naposled v Římě..
Reagovat
FerrariF50
To je pravda, ale za to si můžou organizátoři, když nechají hrát 37letého 2 zápasy za den, tak to je pak těžký, ... holt pětiseťák je na Rogera už moc, takže kdyby to náhodou zítra došlo do pěti setů, tak to by byla šance mizivá. Ale nejpravděpodobnější mi přijde 3:1 pro Nadala.(6:4,4:6,7:6,6:2) třeba.
Reagovat
turista
Pětiseťáky nejsou dobré ani pro jednoho z nich.
Reagovat
peRFect
Co se mi už teď na zítřku líbí?Že jím žije celý tenisový svět.Zbylé čtvrtfinalisty to odsunulo do role křoví.Mmch ATP udělalo skvělé pre-video Fedalu!
Reagovat
steve79
Skoda, ze Roger hraje s Rafou uz od 13
Reagovat
duhove_hovinko
zítřejší výsledky:
Nadal-Federer 3:0 (přál bych si 0:3)
Djokovič-Thiem 2:3 (přál bych si 0:3)

Barty-Anisimova 2:0 (přál bych si 0:2)
Konta-Vondroušová 1:2 (přál bych si 0:2)
Reagovat
turista
Já bych rád Djokovič vs.Thiem 3:0 a Djokovič vs.Nadal 3:0.
Reagovat
turista
Samozřejmě Vondroušová SF 2:0 a F taky 2:0. To by byl sen česká vítězka.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz dnes večer cítit zajtrajší pach krvi. Úžasné, svetové semifinále. Ako len toto niekto moze nazvat nudou, preferujúc kvantitu pred kvalitou.

Dufam, ze si vsetci fanusikovia tenisu prídu na svoje a ak nepostupi Federer, snad postúpi aspon druhý, nemecky hovoriaci tenista, nech sú aj oni spokojní :)..Velmi sa tesim, snad nebude pršat.

Djokovic dnes od koncovky prvého, svetový výkon. Opat sa dostáva do módu, kedy lopty chladnokrvne rozdeľuje a nie je schopný nič pokazit, odovzdat aspon jeden fiftín zadarmo, ci vypustit jeden centimeter pri sprinte..

Nadal zatial k podobnému výkonu vyprovokovaný nebol. Možno zajtra, dúfajme...Ten zápas sa predvída len podla dlhodobo zafixovaných stereotypov, dolezity bude zaciatok, ktorý tomu celému udá tón. Rafa je favorit a ak bude hrat to svoje, tak verim, ze uspeje, hoci po boji.

Djokovic - Thiem?...A preco by vlastne Dom nemohol vyhrat...Bohuzial, on ma vzdy tendenciu sa vyhádzat, ale ak zostane plne koncentrovaný a vyuzije svoje sance, tak by to malo byt dlhšie semifinále, nez to prvé. Navyse história, dlhodobá a absolútna vraví, ze nech sa deje, cokolvek, Djokovic sa nikdy v GS nepriblizil Nadalovi na jeden a Nadal Federerovi na dva, hoci sancí uz bolo dost. V tomto smere je Thiem práve ten, ktorému by mal byt vesmír naklonený.
Reagovat
Marduch
takže podle toho pravidla o GS rozestupech Big3 očekáváš finálko Thiem-Fed. Vlastně proč ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Cely svet ocakáva finále Nadal Djokovic.

Ale do stávkovej by som s tým tipom za vela peňazí nešiel :)
Reagovat
FerrariF50
Tohle je napsáno rozumně. Taky to tak vidim a hlavně čekám jak by řekl můj tatík "strhující derby" :) Myslím, že Rogera bude stresovat a tím pádem limitovat, jak moc bude chtět Rafu na RG porazit a Rafu zase, že je favoritem a hodně dlouho Rogera neporazil, ... nervozita bude asi na obou stranách veliká a s tím přijde dle mě více chyb. Thiem může Djoka na antuce porazit a viděl bych to na hodně dlouhý match :) Nicméně favorité jsou daní, ale já jim fandit nebudu :)
Reagovat
Kozoroh
Mohlo by tě zaujmout, že Nadalovi se nikdy nepodařilo porazit nejprve Federera a poté Djokera na jednom turnaji. Opačně to dokázal několikrát, ale takto nikdy. Snad jsem tě nevystrašil :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Tato statistika nic neznamená. Myslim, ze taku moznost mal len raz, navyse Djokovic vo finále este nie je. Nadal rovnako.

Kazdopádne, to je ako napisat, ze Djokovic nikdy neporazil Thiema a Nadala na jednom GS..

Alebo, este lepsie. Nadal nikdy neprehral SF/F zápas..
Reagovat
Fazzzy3
Keby si mal Peter vzdy nazor ako teraz, tak by som ta mal aj rad. Suhlasim so vsetkym co si napisal. Akurat dufam, ze ked Rafa vyhra lahko 3:0 s cim pocitam a hnevat sa rozhodne nebudem, tak nebudes spinit a ponizovat Rogera zato ze hovn* zahral. Nema nato hlavu a ani hru na antuke aby mohol uspiet. Mat Novakov backhand neppviem ale inak nie. A uz v satni bude Roger pokakany. Aspon mam taky pocit. Ale keby sa stal zazrak a vyhral by Fed tak by to bola jednoznacne jedna z najvacsich ak nie najvacsia vyhra v jeho kariere. Ale budme realisti :-) mam podane ze rog uhra max 9 gemov...
Reagovat
Fazzzy3
A este dodam ze zelam vyhru hoci komu uprimne, len nie Novakovi. Mne je za posledne roky z neho tak zle, ze ziadny jeho zapas uz nepozeram. A uz vobec si neprajem aby sa dotiahol Rafovi na 1 slam...
Reagovat
turista
Já zcela naopak přeji jedině Djokerovi. Idemo Novak!
Reagovat
turista
Pokud Novak Djokovič udrží chirurgickou přesnost tak ho neporazí ani Nadal. Nadal všechny výhry rve hrubou silou.
Reagovat
smazaný uživatel
Je tu někdo, kdo poslouchá Protivu?
Reagovat
Torn
Tdy ten kurz na Rogera a Rafu mne docela překvapil.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Patik to rozdychava uz odvcera. :)
Reagovat
Torn
Já jsem to tu moc nečetl teď, takže jsem si říkal, že se asi najde někdo, komu to leží v žaludku. Nicméně, zajímavé lákadlo vsadit na Rogera, že by dal Rafu ve třech. :D
Reagovat
Patik
a stále som to nerozdýchal..tak ako kurz Anisimovej proti Halepke ktorá skončila v dvoch setoch s kurzom 1.1 :)
Reagovat
FerrariF50
Ten kurz je hovadina, Roger ho může porazit a porazí :)
Reagovat
Patik
stavil by som nato že aj tipéri čo fandia Nadalovi to prdli na Federera.
Reagovat
Kozoroh
Klíčou částí dnešní konfrontace Serbinátora se Sašou byl obrat ze stavu 4:5 na 7:5 v prvním setu, do té doby byl Saša nebezpečnějším hráčem na returnu, ve 4 z 5 servírovacích gemů Djokera měl přiležitosti a No1e se bránil zuby nehty, dokud za stavu 4:4 chybou do deblového koridoru přišel o své podání. V následujícím gemu Djoker zvýšil svůj tlak na returnu, Zverev udělal pár chyb v tom gemu a Novakovi se podařil rebrejk, následně si potvrdil servis bez větších potíží a poté využil Sašova zaváhání na servisu. Ziskem setu se No1e dostal na pozitivní vlnu, začal produkovat víc přímých bodů z podání nebo míň nevynucených chyb. Saša šel po bolestivé ztrátě úvodní sady psychicky dolů, o čemž svědčí např. tři dvojchyby v závěru 2. setu.
Je evidentní, že kdyby se Sašovi podařilo získat 1. set, měl by to Novak mnohem těžší. Jsem rád, že dnes neztratil moc sil, které bude potřebovat na zítřejší mač s Thiemem, že pokračuje bez ztráty setu, zároveň však byl v 1. setu dnešním utkání otestován, byl pod tlakem, z kterého se dokázal vymanit, to No1eho psychicky posílí do dalších konfrontací.
Reagovat
Mayo
V pavúku ostali 3 najlepsi antukari a Elegoš.
Reagovat
Ondra979
no vsak, tim se Roger dostal na pozici 4. nelepsiho antukare a muze ji i vylepsit. Jel si to jen zkusit a zatim to jde
Reagovat
Mayo
Síce ani sám nevie, čo tam robí ale myslím si, že to nebude mat Rafa vôbec jednoduché. Minimálne 4 sety simmyslim.
Reagovat
Fazzzy3
Odkedy je Thiem lepsi antukar ako Roger? V Dominovych rokoch bol Roger uz 3x Finalistom RG a niekolko masters na antuke :-) Domino ma potencial byt lepsi ale zial cisla hraju aj na antuke v prospech Elegosa :-) Radsej sa modli mayko aby Djokobitch nedostal klepetom od Dominca, a keby nahodou nie tak finale je konecna, ziadny "Nole slam" Prajem to po 12x Rafovi :-)
Reagovat
Mayo
Si mimo
Reagovat
turista
11x RG to už stačí.
Reagovat
Fandina
Komentátor na německém Eurosportu se může zbláznit radostí z toho, že Krawietz Mies mají MB proti Pella Schwartzman v SF FO. :-))
Reagovat
Fandina
A na challengeru na trávě se právě hrají silně obsazné zápasy. Karlovic Lopez, Troicki Polansky, Ward Kudla.
Reagovat
Patik
Snažím sa predstaviť si ako tu Djokovič stratí set..ale naozaj to nejde..tá predstava že kráča po prehratom sete k lavičke..nereálne..
Reagovat
ipko
Thiem mu aspoň jeden zoberie
Reagovat
Ondra979
Dom nemuze mit jinou ambici nez Novaka porazit. Jestli to dokaze, to je otazka, ale mohl by na to mit. Slapa uz Novakovi s Rafou na paty a je treba, aby to posunul dal a porazil minimalne jendoho tady
Reagovat
kada.tom
Novaka už Dominic na RG porazil :-)
Reagovat
Ondra979
no Dominic velmi dobre, myslim, ze zitra to s Novakem muze byt bitva. A doufam, ze Roger taky neco predvede, sice to nemusi nic moc znamenat, ale mel MB proti Domovi a ten ted plati asi za 3. nejlepsiho antukare, kousek za temi dvema, a Roger je hned o kousek za Domem, takze to nemusi byt tak jasne, jak se zda, hlavne sebevedome do toho a strilet winnery a esa :)
Reagovat
Marduch
Bude to, jak jinak, hlavně o hlavě. Nadal do to půjde tradičně jak hladová šelma a na takových 93 až 97% (seděj procenta Forehande?:) svojí hru Elegánovi vnutí. Nevěřim, že k tomu Švýcar zvládne přistoupit ve stylu "no stress, na antuce už léta od sebe trofeje nečekám".
Reagovat
Ondra979
nj, ale FEd by mel byt dost zkuseny, aby vedel, ze si jeho pinkanou 3m za Bl nesmi nechat vnutit. URcite to vi, ale jesti se mu to povede zrealizovat, to tezko rict. Pokud prohraje treba ve 4, tak to bude asi ok, pokud prohraje jasne ve trech, tak me trochu zklame, ale stat se to muze. A nebo se stane necijineho..
Reagovat
Patik
ak Roger prehrá v troch setoch tak jedine tak po troch hodinách alebo troch tiebreakoch.
Reagovat
Ondra979
mozno ano, resp doufam, ze mu to neda lacino. A nemusel by, s Thiemem sehral naprosto vyrovnany zapas. Nadal hraje jinak a jeho hra mu prece jen tolik nevyhovuje, ale na hardu uz to spis neplati, tady jsme ale na hline, kde spolu strasne dlouho nehrali, takze tezko rict. Hlavne s nim nesmi pinkat, to neni cesta. Thiem ho taky letos slusne vystrilel v Barce, z toho zapaseu by si mel vzit priklad.
Reagovat
Patik
Roger nepinká s nikým a s Nadalom určite vie že nemôže ísť do dlhších výmen..a myslím si že Thiemova hra je už pre Rogera horšia ako Nadalova ..kedysi to tak nebolo..ale teraz je Dominic mladší silnejší pohyblivejší..dáva nechytatelné rany ktoré ani Nadal ďaleko za čiarou nezachytí..a na Nadala už majú top hráči svoj systém ktorý dokonale platí.
Reagovat
Ondra979
no uvidime. Treba na tom neco je, ten Dom uz je poravdu skoro rovnocenny na antuce NAdalovi s Djokem, ale jeste to nepotvrdil tady v Parizi, muze prave zitra. Ale s tim NAdalem to ztim v tady neplati, tady na nej neujm nikdo vyjma snad Novaka, zatim...doufam, ze se to zmeni cim driv, tim lepe :)
Reagovat
Patik
Uvidíme pre mňa otvorený zápas súdiac na základe tejto sezóny.
Reagovat
Ondra979
jo taky doufam, ze to neni tak jasne, jake jsou predikce. Rog to musi bouchat jako to dela dominik, a obcas pozlibt kratasem, jinak bude Rafa jen silene grindovat a tam je tezko prekonatelny
Reagovat
Fazzzy3
Prosim ta kedy naposledy dotiahol RF Nadala do tiebreaku na RG? Jedrn jediny krat 2011 druhy set a prehral ho 7:3, takze sa tesim na 3x Tiebreak :D
Reagovat
Patik
Ak ti môžem poradiť neži v minulosti..a vieš čo vlastne ako chceš..pridaj sa do skupiny kde dávajú Rogerovi dva gemy v zajtrajšom zápase..Nadal má najlepšiu formu za posledné roky..a Roger je na invalidnom.
Reagovat
ipko
ja stále verím vo finále Rogera s Dominicom, ale skôr to bude Rafa s Novakom
Reagovat
George_Renel
Takže v SF první čtyři nasazení. Mužský tenis je svou předvídatelností opravdu až nudný. :-/
Reagovat
Marduch
haha, co na to kujón Kaďák?

"Letošní RG v ženském pavouku je jeden velký výsměch a tragédie.
SF složení Konta - Vondroušová - Anisimova - Barty za poslední léta jednoznačně nejslabší, žádné vélké jméno, žádná favoritka ... nasazené absolutně nejsou schopny plnit očekávání. Budu přát titul Kontě, ale zase dvě nové finalistky a nová vítězka, už mě to fakt nebaví ...

Zlatý chlapi, tam si furt straší Federer, ale to je aspoň legenda sportu a chlapi uměj potvrzovat, co se od nich čeká ..."
Reagovat
kada.tom
já jsem naprosto spokojen, ... ano, Aroganta bych klidně vyměnil za někoho z nasazení (5-15), ale jinak jsem spokojen :-)
Reagovat
Kozoroh
S kada.tomem tentokrát souhlasím - ženská špička na letošním RG vyhořela.
Reagovat
kada.tom
nejenom na letošním RG, poslední dobou postupuje do SF 1-2 z TOP hráček ... letošní RG je jenom vyvrcholením, kdy tam není ani jedna :-/ ... ano, Barty je sice nasazená jako 8, ale na antuce tohoto žebříčku nedosahuje ani omylem (postup do SF RG budiž tohoto potvrzením a onou výjimkou)
Reagovat
smazaný uživatel
Barty party :-)
Reagovat
ipko
ale sú to štyria hráči, ktorí hrajú na turnaji naozaj najlepší, takže všetci si svoje miesto v semifinále zaslúžia..
Reagovat
Fandina
A tím i potvrzují, že si zaslouží i svoje místo na žebříčku.
Reagovat
Jakub
Přesně tak.
Reagovat
Kozoroh
Není nudný, ale spolehlivý. TOP 4 mužů potvrdila své pozice, ta ženská propadla.
Reagovat
Mayo
Predčasne finále. Thiem bude najťažší Djokiho super, tipujem, že získa 1 set.
Reagovat
aape
mohl by při troše štěstí uhrát třeba i 3 sety..)
Reagovat
Mayo
Neni ako uhrať tri sety.
Reagovat
aape
uvidíme..)
Reagovat
smazaný uživatel
Fanoušek Rafy, jak se patří...
Reagovat
Kozoroh
Mám velkou radost z postupu Novaka do SF! :-) Podrobnější komentář k zápasu pošlu později, musím teď jít pryč.
Reagovat
woody
Taky slavím.Sasa moc neproveril,prilis mnoho chyb.Uvidime jak zo bude s Thiemem,to bude vetsi zaprah!
Reagovat
Fransoas
Baví Vás taky kolikrát tluče míčkem o zem ?
Reagovat
Jakub
Mě moc ne, ale zase od jeho hry se to moc neliší. :-)
Reagovat
Marduch
jednobodová koncentrace, bez ní můžeš na úspěch zapomenout..
Reagovat
Kozoroh
Mně jako fanouška Ultrona dribling vůbec nevadí :-)
Reagovat
turista
Mně taky ne.
Reagovat
woody
Pokud se vejde do casoveho limitu,tak to neni problem,evidentne mu to pomaha koncentrovat se na dalsi vymenu, muze zo byt pro nekoho otravne,ale kdyby To neco fungovalo tak by jsi to zmenil?
Reagovat
FerrariF50
Věřím, že je to taktika a že hodně výměn vyhrál jenom díky tomu, že tím uplně vydeptal soupeře na druhé straně, který musí čekat jak de.il, až dopinká. Jsem přesvědčen, že tím vyhrál i některé veledůležité zápasy. Vždyť se to nedá vydržet ani u TV, natož když si jeho protivník. Teď jak je ten limit tak pinká až do konce limitu a je to pořád otravný, ale dokud limit nebyl tak to bylo vyloženě deptání soupeře, nic jinýho. Ať mu to pomáhá třeba sebevíc, tohle chování bylo vždy od něj prostě vyloženě neférové.
Reagovat
turista
I Nadal nechá soupeře zatraceně dlouho čekat než zahraje podání.
Reagovat
Marduch
"Vždyť se to nedá vydržet ani u TV, natož když si jeho protivník." Řekl bych, že s tim budeš mít problém především ty sám :p
Reagovat
acc
Napriste si musi den predtim totalne vylejt hlavu chlastem at de do zapasu cistej:) Djoko mu zadnou svou chybou nepomoh.
Reagovat
Fandina
Šášenko, ty moje lásko. Všechno super, údery, změna rytmu, ideální postava, proč prosím neproměněníš ty BB. Byl bys jinde.
Reagovat
Fransoas
To je právě ten problém.Některé míčky byly těsně.Škoda,že ty BB nevyužil.S Nolem by se nemělo nic promarnit.Možností není tolik.
Reagovat
aape
problém Sáši je, myslím, především v jeho hlavě, tenis jinak umí,
kdyby mu dnes nezkolabovala hlava hned v 1. setu, mohlo to být celé mnohem zajímavější..
Reagovat
smazaný uživatel
tvl, Zverev a jeho rozhodovacia schopnost je snad najhorsia ever.

Uz iba cakam, kedy sa rozhodne dat tri DF v rade.
Reagovat
acc
Nervy v haji...
Reagovat
Kozoroh
Teď hodně laciná chyba od Saši na síti. No1e má BP.
Reagovat
Kozoroh
A má brejk!!:-) Další chyba od Saši.
Reagovat
acc
kazi si to dost sam :(
Reagovat
Jakub
Předčasné finále bude stejně zítra. Ne snad proto, že bych očekával něco jiného než Federerovu jasnou prohru, ale proto, že pokud se nestane zázrak a Federer nevyhraje (což bez zranění Nadala asi jinak nepůjde), je o vítězi rozhodnuto. Djokovic samozřejmě má na to Nadala v Paříži porazit, ale musí mít optimální podmínky a ani ty mu rozhodně vítězství nezaručují, spíš jen trošku srovnávají šance. Ty mu ale včerejší déšť rozhodně nepřipravil a jeho šance určitě snížil.
Reagovat
MarcelPersch
To je hloupost, Djokovič si dnes dal tréninkový zápas a rozhodně má na to vyhrát 3:0 i proti Thiemovi, potom nemůže být o nějaké únavě řeč.
Reagovat
Jakub
Únava se kumuluje, nedostatek odpočinku brání regeneraci. Pro něho jako pro profesionála asi nebude rozdíl mezi výkonem na tři sety nebo na čtyři pokud se jedná o jednorázovou záležitost, ale nedostatek odpočinku (chybí celý den), bude hrát velkou roli. Taky už to není dvacetiletý kluk.
Reagovat
smazaný uživatel
Aktuálne, pokial by v sobotu nebol den odpocinku.
Reagovat
Marduch
Aktuálně máme před sebou ČF bez dne volna. V Římě Nole ve finále po dvou tříseťácích šlapal vodu.. Uvidíme, jestli se to zítra v souboji generací projeví..
Reagovat
Marduch
tvl SF
Reagovat
smazaný uživatel
Prejavi co?...

2hod zápas?..:)
Reagovat
Marduch
chápej můj diskomfort..věřil jsem ti, když jsi avizoval, že Thiem se do SF neprokouše :p
Reagovat
smazaný uživatel
Pomýlil som sa. A som za to rád :)
Reagovat
panzer.dragon
Uznavas ze je thiem horsi volby do pavouka rg nez tsitsi?
Reagovat
kada.tom
Dom s naprostým přehledem, vůbec nechyboval, na servise dominantní, nenabídl Karenovi ani jeden breakball a jen jednou byl na servise na shodě. Paráda :-)

Nemyslím, že by ztratil dneska nějak moc sil. Myslím, že na tom s Novakem budou zítra podobně. A v Paříži to mají 1-1, takže se může stát leccos :-)
Reagovat
Krisboy
Tak Dom se s tím teda nepáral. Super, gratuluju. Karen snad příště, taky sympaťák. Asi se mu ještě třásla kostra po tý válce těžkých vah s DelPem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zajtra naslapané semifinále. Mozno obe vypália na 3:0, kto vie. Ale na papieri to vyzerá bombasticky. To tu dlho nebolo.
Reagovat
MarcelPersch
Já tipuji obě 3:1, jsem upřímně rád, že Rafa nemá Thiema, proti němu by to bylo určitě méně hratelné než pro Rogerovi, což taky bude asi oříšek.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno. Thiem ako rozpačito začal, v prvom kole to bolo 1:1 na sety a 0:4 v TB a podobne.

Tak posledné dva zápasy a vysledky z nich naháňajú hrozu. Kludne to tu moze celé vyhrat.
Reagovat
Jakub
Nemůže. Nebude schopen porazit Nadala v Paříži. Bude mít problém i proti soustředěnému Djokimu, ani tam není favorit.
Reagovat
MarcelPersch
Loni ukázal, ze schopny je, Nadal je letos slabší zatímco Dóm hraje ještě lépe než loni, jestli postoupí do finále proti Nadalovi, troufám si tvrdit, ze to bude rezba o par miccich.
Reagovat
Ondra979
asi tak, loni si prosel velkou zkusenosti, a letos by proti Nadalovi nemusel byt bez sance, ale Djoko bude velka prekazka, nicmene Dom kdyz je v zone tak na antuce muze porazit kohokoli, porad doufam ve vysnene finale :]
Reagovat
MarcelPersch
Thiem v druhém zápase hraje fakt dobře, servis mu píše, úderově a pohybově vynikající, stejně jako loni se zde dostal od dobré formy, ten by zítra Djokovičem ten set klidně mohl udělat!
Reagovat
dappe
Jistě, s tím určitě půjde Thiem do zápasu, uhrát alespoň ten set...Aby za ten jeden získaný set nebyl rád Djokovič.
Reagovat
Kozoroh
Víc ne? :-P
Reagovat
Krisboy
Udělá tři.
Reagovat
kada.tom
Dominic dneska zatím hodně přesný, snad mu to vydrží :-)
Hlavna na servisu je to jedna báseň :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sašo, Sašo... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Nole je teď ale horký kandidát na titul. Wawrinka, který by si ho povodil, jako obvykle, ve finále nebude.
Reagovat
MarcelPersch
No kdyby šel Nole do finále po 2 těžkých zápasech ve 3 dnech, i Rafa by měl ve finále šanci, stejně jako letos v Římě.
Reagovat
Marduch
možná že horký je na tebe to počasí.. aktuálně stav 1:0 na sety, zítra asi Thiem v nejlepších letech a zdá se, že i ve formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak netvrdím, že určitě vyhraje, ale neřešitelná překážka mu odpadla
Reagovat
acc
Ten naprah FH u Khachanova me pekne vytaci :)
Reagovat
Patik
a už sa vie ako to zariadia ? zajtra hrajú ďalší zápas a pred finále dostanú deň volna alebo posunú finále na pondelok alebo ?
Reagovat
MarcelPersch
Zítra hrají, od 12:50 Rafa vs Roger a Novak vs. Thiem nebo Kchachanov po nich. V neděli standardně mužské finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Dufam, ze so standardným vitazom.
Reagovat
MarcelPersch
Ano, Novak s max jedním ztraceným setem.
Reagovat
Marduch
co jsem četl předzápasové vyjádření Rogera, tak nevypadá, že by úplně hýřil sebevědomím:)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger?...

Hej aj mna pobavilo tvrdenie, ze do zápasu treba nastupit, lebo nikdy nevies co sa stane. Super moze mat slabší den, alebo moze byt chorý :)
Reagovat
acc
No jestli se dobre pamatuju, tak si ted vytah dve ruzne vety a zamerne spojil, ne ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Povedal to v jednom súvetí. To, či urobil medzitým bodku si fakt nepamatam.
Reagovat
Marduch
"Bude to náročné, ale může se toho tolik přihodit. Soupeř může mít nějaký problém, nebo se nemusí cítit dobře. Možná bude mít svůj slabší den a vy zrovna ten lepší. Nebo může foukat příliš silný vítr, či desetkrát přeruší zápas kvůli dešti, a to vám může hrát do karet. Nikdy nevíte, co přijde"
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem Rogerovi vděčný, že odstranil největší zlo, Wawrinku. Tak by se Rafa mohl slitovat a pár gemů mu pustit.
Reagovat
Krisboy
Takový kecy má před zápasy posledních pár let vždycky :)
Reagovat
MarcelPersch
a Novak se moc neunaví, pokud ti jde o tohle, to spíš Rafa s Rogerem by mohl mít zítra problémy.
Reagovat
Patik
takže dva zápasy na tri víťazné po sebe..to nieje zrovna najlepšie vymyslené..teda našťastie sú tie zápasy také aké sú..ale čo ak by oba víťazi museli hrať 10 ťažkých setov za dva dni..o Noleho sa nebojím motivácia vyhrať je silnejšia ako únava.
Reagovat
Kozoroh
Vydřený set. No1e měl problémy vypořádat se Sašovým tlakem, Saša Djokovi v klidu returnoval 1. podání, o 2. nemluvě.
Reagovat
MarcelPersch
tlakem? tlačil ho půl setu, zbytek už v naději, že se to uhraje, jen vracel míčky.
Reagovat
Patik
Už ho zlomil.
Reagovat
MarcelPersch
Očekávané, aspoň bude Novak na Thiema čerstvý :D
Reagovat
baggik
Djokovic zatim mimo. Musí se zlepšit, jestli chce turnaj vyhrát.
Reagovat
Kozoroh
Není to ono od No1eho, to vidím. Nechal se Zverevem v 1. setu příliš moc tlačit ve výměnách :-\
Reagovat
baggik
Hrál krátké míče, doprostřed kurtu a nazačátku dost chyboval + podání mu dnes nechodí.
Reagovat
baggik
Možná přišel na kurt s tím, že se nechce moc unavit, navíc ty předchozí soupeři, to mohl hrát na půl plynu, ale ke konci setu se zlepšil, tak snad v tom bude pokračovat, aby měl do dalších kol dobré sebevědomí.
Reagovat
Mayo
Nuda, AZ slabý, jediný Thiem vezme 1 set ND
Reagovat
Mayo
Beastovičovi stačí 1 BB, Zverev ich potrebuje xy. Neni o čom
Reagovat
stefankelner
Ako nech sa nikto nehnevá , ale tie loptičky skoro do stredu kurtu... to má nebaví pozerať! No1e hraj agresívnejšie! To Anisimova hrala krajšie !
Reagovat
MarcelPersch
Zverev nemá na to tady Djokoviče porazit, pokud bude Novak hrát tímhle stylem, může to být na déle, ale mentálně má tohle Djokovic v kapse, Zverev nedokáže ani využít ty možnosti co má.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj..

Pritom Zverev má taký úžasný herný potenciál..Len keby robil lepšie rozhodnutia a pritvrdil vtedy, kedy sa to vyslovene pýta..

Dnes nevyhrá, ale set by uhrať mohol. Ak zápas natiahne na 3hod, misia bude splnená.
Reagovat
MarcelPersch
Já si myslím, že pokud tenhle set prohraje, už to bude od Novaka jízda.
Reagovat
acc
Trochu trpelivosti by potreboval...ale hraje dobre.
Reagovat
Patik
Aj vám ide zvuk o sekundu pozadu ?
Reagovat
MarcelPersch
ano, na eurosportplayeru
Reagovat
Patik
Mne na eurosport 1..a už mi to lezie na nervy..keď udrie Nole počujem Zvereva..keď udrie Zverev počujem Noleho.
Reagovat
MarcelPersch
Já koukám proto na druhý zápas, tam jde zvuk fajn, navíc to není jasné 0-3 jako v tomhle zápase.
Reagovat
acc
Ne, z CT a pohoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Podla mna je trpezlivý az prilis, casto hra na istotu.
Reagovat
acc
Casto pokazi posledni mic, to neni "na jistotu" ani trpelivost, to je nervozita a nejistota.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy nevies, ktory je posledný.
Reagovat
acc
Ted v koncovce potvrdil nervozitu..smec + DF
Reagovat
baggik
Hrál dobře, než přišla koncovka. Na to jakou má letos neformu to bylo od něj výborné, no pak se projevilo jak na tom je a začal chybovat.
Reagovat
Jon61
Zverev prohrává zápasy hlavou, tenis umí hrát, psychika není jeho silnou stránkou.
Reagovat
Patik
Mimochodom kde je vlastne Lendl..už sa nepriznáva za Alexa ? túto sezónu som ho snáď ani nevidel v hráčskych boxoch.
Reagovat
Kozoroh
Byl tam jen Saša starší. Vím, že Lendl moc rád necestuje, ale aspoň na těch GS turnajích by měl v Sašově boxu být.
Reagovat
Patik
Zverev Djokovič ..no toto bude na dlho..
Reagovat
smazaný uživatel
Nadlho, prislovka.
Reagovat
Patik
Píše sa príslovka..s dĺžňom.
Reagovat
smazaný uživatel
Diakritika Patko, diakritika.

To ta teraz nekritizujem, to sa len tak vola.
Reagovat
Patik
Detaily..nepíšeme diktát.
Reagovat
Fazzzy3
Ano Patik bolo to na dlho no :D dufam ze aj zajtra cakas dlhy match, len aby si nebol prekvapeny ked po 50 min bude Roger set a brejk dole :D
Reagovat
151bar151
Del Potro je "těžký antukář"? Marku Marku :D
Reagovat
Maarek
Kdyby někdo potřeboval stream, tak na webu ČTsport běží živý přenos :)
Reagovat
Andrew89
by se mohl vybicovat a toho arogantního srba vyprovodit z kurtu. Asi se to nestane, ale doufam můžu:D
Reagovat
turista
Novak není arogantní a snad to tady celé vyhraje. Zalez na WTA a neukazuj se tady! Jdi do háje!
Reagovat
Andrew89
Nebreč, max Rafa mu to ve finále ukáže, ztrapní ho jak Římě ;)
Reagovat
turista
Novak vyhraje. Zmiz!
Reagovat
Krisboy
LOL, koho ty odsud chceš vyhazovat? Ty, jehož komentáře jsou asi nejstupidnější ze všech? Těžko věřit, že je píše dospělej chlap a ještě lékař. Vypadají spíš jako od zamilované osmileté holky, která doma vzdychá nad Djokovýma a Biebrovýma fotkama.

Nechceš radši zalézt ty někam do komory a v klidu nad Djokovými obrázky onanovat? Jestli ne, tak nevyhazuj ostatní.
Reagovat
Marduch
hele od něj to jsou směrem k ATP fakt výhradně splašky. A nakonec nikdy nezapomene napsat "na chlapi kašlu, stejně je nesleduju":D
Reagovat
Marduch
mluvim o Andrejce
Reagovat
turista
Přesně tak.
Reagovat
Andrew89
já se rád podívám jak Nadal zvedne pohár.
Reagovat
turista
Trofej zvedne Novak.
Reagovat
turista
Nikdo se tě na nic neptal.
Reagovat
turista
To myslím na toho Krisboye.
Reagovat
Andrew89
proč tu kňouráš?
Reagovat
Krisboy
A kdo se ptal tebe, maličká?
Reagovat
turista
Ty jsi opravdový pičus.
Reagovat
Krisboy
Sorry, nemůžu za to, jak sis naběhl/a. Je opravdu, ale opravdu těžké si z tebe nedělat prdel.

Ještě jsi dneska do téhle diskuse nenapsal, že Novak Djokovič bude chtít oplatit Rafovi Nadalovi potupnou porážku z Říma a že by Federer v semi mohl udělat černou práci a kulturistu z Mallorky unavit.

Máš Novaka aspoň nad postelí v životní velikosti? Nebo rovnou na stropě?
Reagovat
Krisboy
Novak s jeho moc hezkým úsměvem :DDD
Reagovat
Mayo
Pokial nebude využívať BB tak ťažko.
Reagovat
Andrew89
jo no..je to vocas :D
Reagovat
Kozoroh
Jsi směšný.
Reagovat
Mayo
To bude rýchle zo strany Beastoviča
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Beastovic alebo Djokobitch?
Reagovat
kada.tom
tak snad alespoň Novak s Domem potvrdí, že by měli postoupit :-)
i když výhra Karena by mě nevadila, ale zas bych rád viděl souboj Doma s Novakem na RG :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist