Djokovič na Turnaji mistrů neztratil set ani s Rubljovem a má jisté semifinále

16. 11. 2022, 15:22
Aktuality 21
TURNAJ MISTRŮ - Novak Djokovič po Stefanosovi Tsitsipasovi nedal šanci ani Andrejovi Rubljovovi, Rusovi po setech 6-4 6-1 oplatil dubnovou porážku z finále v Bělehradu a s předstihem si zajistil postup do semifinálových bojů letošního ročníku Turnaje mistrů v Turíně. V něm pětinásobný šampion, který ještě svede souboj ve skupině s Daniilem Medveděvem, narazí na lepšího z duelu Félix Auger-Aliassime - Taylor Fritz.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič kvůli odmítavému postoji k vakcíně na Covid-19 přišel o dva ze čtyř grandslamů, řadu podniků Masters a vlastně celé australské léto i sezonu amerických betonů. Majitel 21 grandslamových trofejí tak v Turíně absolvuje svůj teprve 11. letošní turnaj.

A v hale Pala Alpitour zatím dominuje, dosud čelil jedinému brejkbolu, stále neztratil servis a po Stefanosovi Tsitsipasovi si ve dvou setech poradil také s Andrejem Rubljovem, jemuž oplatil dubnovou porážku z finále v Bělehradu.

Pětatřicetiletý Srb, který zvládl 31 z posledních 33 duelů a šestým triumfem na této akci by vyrovnal rekord Rogera Federera, předvedl další ze svých profesorských výkonů. Za celý zápas spáchal pouhých šest nevynucených chyb, zaznamenal o dva vítězné údery více než ruský tenista, trefil 81 procent prvních servisů a získal 94 procent bodů po prvním podání, v úvodním dějství dokonce všech 17.

Právě v koncovce první sady utkání překlopil na svou stranu, když se na servisu soupeře dostal k prvnímu brejkbolu a zároveň setbolu a parádním returnem z bekhendu jej proměnil. V následujícím setu už dominoval a zajistil si při 15. startu na závěrečném vrcholu sezony už 11. postup do semifinále. Překonal tak Peta Samprase, víckrát to dokázal jen Ivan Lendl (12krát) a rekordman Federer (16krát).

"Mám motivaci. Je tu spousta mých mladých rivalů a já chci dokázat, že se s nimi pořád můžu měřit. Itálie? Cítím se tu jako doma a to mi dodává sebevědomí i sílu, díky tomu hraju svůj nejlepší tenis," řekl rodák z Bělehradu v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Djokoviče ještě čeká jedno utkání ve skupině, a to s již vyřazeným Daniilem Medveděvem. Ruský tenista ve večerním duelu poražených z pondělního programu prohrál bitvu bývalých šampionů se Stefanosem Tsitsipasem.

Rubljov na Turnaji mistrů účinkuje potřetí a pozítří bude v přímém souboji s Tsitsipasem usilovat o premiérový postup ze skupinové fáze.

Také v Zelené skupině už je o jednom semifinalistovi rozhodnuto, Casper Ruud má dokonce jistotu prvního místa. Na závěr skupinových bojů změří síly s již vyřazeným Rafaelem Nadalem. Přímý souboj o semifinále svedou Félix Auger-Aliassime s Taylorem Fritzem.

• TURNAJ MISTRŮ •
Turín, Itálie, tv. povrch / hala, 14.750.000 eur
středeční výsledky (16. 11. 2022)
• Červená skupina •
Tsitsipas (2-Řec.) - Medveděv (4-) 6-3 6-7(11) 7-6(1)
Djokovič (7-Srb.) - Rubljov (6-) 6-4 6-1
Pořadí skupin
• Zelená skupina •
Mektič/Pavič (4-Chorv.) - Koolhof/N. Skupski (1-Niz./Brit.) 6-4 7-6(3)
Kyrgios/Kokkinakis (8-Austr.) - Dodig/Krajicek (5-Chorv./USA) 3-6 6-4 10-6
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

21
Přidat komentář
paddy
čísla na servisu jsou neudržitelná, stačí silnější soupeř
každopádně turnaj se rozhoduje až v play off, kde Djo často selhal v situaci, kdy byl bez porážky

že Rublev nepostoupí mnoho lidí tušilo i po jeho výhře nad Med, musíme jen počkat do pátku smile
Reagovat
Marduch
Sejdou se Řek s Fakirem možná ve finále zase ajaj.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Cypovi povrch sedí. Ale nevím, jestli si přát takové finále. Moc se mi to nezamlouvá smile
Reagovat
Marduch
Taky ne, do třetice už se nevyhrava:))
Reagovat
turista
Dobře Novaku! Gratulka k výhře nad nebezpečným soupeřem a k postupu do SF.
Reagovat
Patik
Prvý set tam rublev mlatil do toho servisu hovorím si ze Djokovic bude mať čo robiť aby ho brejkol potom vsak prijde jeden zlomový gem a Rublev sa v hlave rozsype..inak Djokovic ma aj trochu šťastie ze Medvedeva dostane nakoniec možno po dnešnom zápase by ešte nemal postup jasný takto najtazsieho súpera môže odflaknut.
Reagovat
Tennisfan77
Medveděv dneska prohraje s Tsitsipasem.
Reagovat
No-le
Ne, ne. Řek ho nedá.smile
Reagovat
woody
Taky vidim Tsisiho jako vítěze dnes.
Reagovat
Patik
mám pocit že Medvedev je trošku hlavou rozhádzaný po celú sezónu ..Tsitsipasovi na výhre bude podľa mňa oveľa viac záležať a dneska ho porazí s odretými ušami.
Reagovat
Tennisfan77
Tsitsipas hlavně hraje na podzim nejlepší tenis po Djokovicovi. V Paříži to byl absolutní masterclass, kolik chybělo? Jeden mlček, par centimetrů?
Reagovat
baba
spěchám z práce že uvidím alespoň konec třetího setu a ono nic -prý válec. Méďa je bez formy, když neporazil Rubl ...
Reagovat
Pe3k
První set servírovací masterclass z obou stran pak na konci lucky Djokovic. Druhý set válec. Snad večerní zápas přinese zajímavější tenis smile
Reagovat
No-le
94% bodů po 1.podani, 6UE... Pánové, to byla jízda jako za mladasmile
Reagovat
Krisboy
Černý kůň turnaje? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Joker?smile
Ptže já ho na vítěze netipoval...
Reagovat
Krisboy
Já si zase myslím, že by to klidně vyhrát mohl. Kvalitu na to má smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ma stesti, ze tam neni J1rka.
Reagovat
Krisboy
Přesně, všechno mu hraje do karet.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přehodnotim po dohrátí skupinsmile
Reagovat
Tennisfan77
Rublev 7 míčů na příjmu. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist