Djokovič neprohrál 20 zápasů v řadě a jde na Medveděva. Ten vyhrál 21 fiftýnů po sobě

2. 3. 2023, 22:49
Aktuality 79
ATP DUBAJ - Na turnaji ATP 500 v Dubaji se fanoušci mohou těšit na pikantní semifinále. O místo ve finále se po dnešních čtvrtfinálových výhrách utkají 20 zápasů neporažený Novak Djokovič s 12 zápasů neporaženým Daniilem Medveděvem a obhájce titulu Andrej Rubljov s Alexanderem Zverevem.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič tento týden hraje poprvé od Australian Open, na kterém před měsícem triumfoval i s trhlinou v hamstringu. V Dubaji začal třísetovou výhrou nad Tomášem Macháčem, další dva soupeře Tallona Griekspoora a Huberta Hurkacze přehrál 2-0 na sety. 

Dnešní čtvrtfinále s polským tenistou, který minulý týden triumfoval v Marseille, vyhrál za hodinu a 22 minut 6-3 7-5. Soupeři nenabídl ani jeden brejkbol a vyhrál i pátý vzájemný duel.

"Byl to náročný zápas, ostatně jako vždy proti Hubertovi. Rozhodně je to jeden z nejlepších kluků na okruhu. Je to fantastická osobnost, velmi milý chlapík. Má se všemi skvělý vztah, je uctivý a přeju mu do zbytku sezony jen to nejlepší," řekl Djokovič.


35letý Srb, který loni skončil překvapivě ve čtvrtfinále na raketě Jiřího Veselého, vylepšil vlastní bilanci v Dubaji na 46-7. Svou neporazitelnost zakulatil na 20 zápasů, letos zvítězil popatnácté v řadě a zaznamenává čtvrtý nejlepší vstup do sezony. Od loňského French Open vyhrál 34 z 35 duelů.

Vítěz rekordních 22 grandslamů ve dvouhře mužů usiluje ve Spojených arabských emirátech o celkově 94. titul, kterým by se vyrovnal Ivanu Lendlovi. Více trofejí pak mají ve sbírce už jen Jimmy Connors (109) a Roger Federer (103).

Djokovič tento týden zahájil rekordní 378. týden v čele světového žebříčku a nyní svůj náskok na druhého Carlose Alcaraze pomalu navyšuje. Větší bodový 'polštář' se mu může hodit, neboť v březnu nebude startovat na turnajích Masters 1000 v Indian Wells a Miami, pokud v nejbližších dnech nedostane výjimku pro vstup do USA.

V semifinále se pětinásobný šampion utká s Daniilem Medveděvem, s nímž ve vzájemné bilanci vede 9-4. Naposledy uspěl na začátku sezony v boji o finále v Adelaide.

27letý Medveděv, který v předchozích dvou týdnech triumfoval v Rotterdamu a Dauhá, dnes porazil 6-3 6-2 Chorvata Bornu Čoriče, s nímž si v sedmém vzájemném střetnutí poradil teprve potřetí, a připsal si 12. výhru v řadě. Zápas zakončil málo vídanou sérií 21 vyhraných fiftýnů.

"Nevím, jestli je tohle můj rekord na okruhu ATP. Párkrát se mi podařilo trefil lajnu, podařilo se mi hrát dobře, Borna párkrát chyboval. Ale celkově jsem spokojený s úrovní své hry a ukončením zápasu," komentoval bývalý první hráč světa a vítěz US Open 2021.



Loňský šampion Andrej Rubljov, který
včera utekl Alejandru Davidovichovi z pěti mečbolů v řadě, zdolal 6-3 7-6 Nizozemce Botice van de Zandschulpa, na kterého našel recept až na třetí pokus.

25letý rodák z Moskvy, který má na kontě 12 titulů, ale žádný turnaj ještě nevyhrál víc jak jednou, se v prvním letošním semifinále střetne s Alexanderem Zverevem (h2h 0-5), s nímž dosud rovněž ještě nevyhrál. S německým vrstevníkem dokonce v pěti duelech neuhrál ještě ani set.

Zverev tento týden poprvé od loňského Roland Garros a následné půlroční pauzy zaviněné zraněním kotníku a dalšími zdravotními potížemi vyhrál dva zápasy po sobě a dnes přidal výhru číslo 3. Itala Lorenza Sonega porazil 7-5 6-4.

• ATP 500 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.855.495 dolarů
čtvrteční výsledky (02. 03. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Djokovič (1-Srb.) - Hurkacz (5-Pol.) 6-3 7-5
Rubljov (2-Rus.) - Van De Zandschulp (Niz.) 6-3 7-6(3)
Medveděv (3-Rus.) - Čorič (8-Chorv.) 6-3 6-2
Zverev (7-Něm.) - Sonego (It.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

79
Přidat komentář
Stan_Borowitz
uhrál taky v jednom zápase Federer, proti Verdascovi to tuším bylo. Vím, že jsem si tenkrát říkal, že vlastně vyhrál s nulou set v pingpongu (při starém počítání)...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a lucky loser je ve finále, v ruském finálesmile Bohužel, Rubl má jen minimální šanci obhájit titul.

Medvěd zdokonalil Jokerův gymnastický tenis a krmí nás nechutnou tenisovou nudou. Nick si léčí bebí, takže jsou zapotřebí jiní ranaři, co Medvěda vystřílí.

Jirko připrav se, hon na Medvěda začíná.smile
Reagovat
Krisboy
Ty Méďu nemáš rád? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ne, je to typicky arogantní Rus. Ukázal to už v několika zápasech a ke všemu je jeho styl k unudění strašidelný. Hrozivější verze Ultrona Čočkoviče.smile
Reagovat
Krisboy
To se mě na něm právě líbí, že je svůj, nikomu nikam neleze a nesnaží se všem zalíbit. smile
Naprostej opak Ultrona.
Tenis nehraje nijak atraktivní, to je pravda.
Ale pako to je, mnoho zápasů prohrál proto, že se psychicky rozsypal. Tou svou podivnou povahou škodí jen sobě.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já už to tu psal. Znám sportovce, co s Medvědem kámoší. Přemýšlel jsem, na co se ho zeptat, ale nechci být moc vlezlej. Navíc není od tenisu, takže asi moc postřehů mít nebude. Možná je povahou trochu jak ten Medvěd, a i proto si rozumí.
Rubl je pošuk s poruchou osobnosti, ale jinak bych řekl, že v jádru citlivej a hodnej kluk, pro mě teda sympatičtější než Medvěd.
Reagovat
Krisboy
Rubl mě přijde úplně v pohodě, ale tenis hraje pro mě méně atraktivní, než Med. Podle čeho soudíš, že má poruchu osobnosti? Podle psychopatického tenisu?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ve spěchu jsem se upsal - psychickou poruchu má...
Šel s pravdou ven, že bojuje s depresema, místy asi dost těžkýma.smile
Reagovat
turista
Tzv.depresivni fáze je sice duševní onemocnění. Nemá však nic společného s psychopatií tzn.s poruchou osobnosti.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
proto jsem se opravilsmile Ale díky za upžesnění.
Reagovat
Amputace
Mně se Medvěděv hodně zamlouval jako salámista: vyhrál turnaj, zatnul pěst a bylo. Takové borgovské. Někdy od AO 21 se to ale změnilo. Začal se hroutit, dávat na kurtu najevo emoce, rozčilovat se, hádat se neustále s umpirem atd. To už mi není blízké. To už je chování spíš podobné Djokovičovi a to mě nebaví. Škoda. Blbé je, že často vysílá ven negativní emoce. To je obrovský rozdíl proti Rafovi nebo třeba Alcarazovi, který to s tím radováním se podobně jako Rafa také někdy přehání, ale naštěstí to jsou pořád vesměs jen pozitivní emoce, tak snad se to časem nepřehoupne do třískání raketama a řvaní po podavačích.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Se změnou v chování Medvěda souhlas. Méně už s chováním Nadala. Když se na nějaký jeho zápas dívám, moc pozitivní energie tam nevidím, možná až na pozbuzování se a oslavu winneru. A obzvláště když mu to nejde nebo když prohrává, to je jak z filmu Umučení krista.
Alcatraz je zatím v pohodě. Sice se taky dokáže naštvat, ale celkový projev má sympatický a hlavně díky tomu, jak má tenis rád, má velký smysl pro fair play.
Reagovat
Amputace
No u toho Nadala to bylo míněno spíš tak, že když už dává hlasitě najevo emoce, většinou jsou pozitivní, to znamená radost, hecování se apod. Naopak ty negativní nedává většinou najevo vůbec, tedy že by mlátil raketami, křičel po ostatních a tak. U Medvěděva se mi právě přestalo líbit, že začal projevovat hodně ty negativní emoce - rozčiluje se a celkově je více slyšet, když se mu nedaří, než když se mu daří.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
S tím souhlas. Já měl na mysli, když prohrává nebo se mu nedaří, tam z něj ty negativní emoce sálají. A někdy pohár přeteče a utrhne se na upíra.
Roger se taky v podobných situacích tvářil, jak když by polkl citrón i dal najevo frustraci, ale zase to vyvažoval úsměvy.

Každý se s vypětím vyrovnává jinak, na Nadalovi je prostě znát jak moc chce, je hrou posedlý, přepnutý do jiného módu. Pravdou je, že poslední dobou působil při prohrách odevzdanějším dojmem, s menší porcí frustrace než dříve.
Reagovat
Walda58
Danil vs Rublevsmile
Reagovat
Krisboy
Kua teď kvůli nim nestihnu vlastní tenis smile
Reagovat
turista
Vypadá to na důstojnou porážku. Nic víc. Novak umí hrát pod tlakem. S Medvědem ale hraje přílíš na riziko, což mu nikdy moc nešlo a nejde mu to ani dnes.
Reagovat
Walda58
smile no nic
Reagovat
Krisboy
S těma dropshotama si Med zahrává...dojel na ně loni s Nadalem a nedá si pokoj.
Reagovat
Patik
Dosť flegmaticky prístup od Djokovica v porovnaní s predošlými zápasmi nesnaží si vytvoriť si príležitosti skôr do toho viac mlati a hrá to viac na riziko..citim z neho netrpezlivosť a frustráciu už od prvých gemov
.

Napíšte tam už niekto do toho eurošportu ta Serena mi už fakt lezie na nervy.
Reagovat
turista
Přes Brundibára dnes Novak nepřejde. Bohužel. Na Medvěda to umí jenom Nadal. Ten ho dokáže vykolejit a zničit.
Reagovat
Walda58
smilesmile
Reagovat
RFanousek
Djokovic se rozhodl, že bude hrát jako Federer. Měl by se vrátit k tomu, v čem je dobrý. Federer z něj nikdy nebude, tak jako se jemu Roger nevyrovnal od základní čáry.
Reagovat
Krisboy
Naopak, agresivnější hra mu pomáhá být stále nejlepší. Dřív jsem ty jejich djokomurárny nesnášel, v současnosti se mi jeho hra občas skoro až líbí.
Reagovat
RFanousek
agresivita od baseline ano, ale ne se tlačit na síť, servis-volej.... to mu nikdy nešlo.
Reagovat
Pe3k
To dělá proto, že Danila od základní čáry neporazí a ještě se při těch dlouhých výměnách odrovná.
Reagovat
Walda58
smile no jo no, už je to pryč
Reagovat
Patik
Ak s ním nechce pinkat tri hodiny musí sa tlačiť na sieť mimo komfortnú zónu
Už nemá 25 a na Medvedeva pinkanie nestaci.
Reagovat
Ereinion
servis-volejem otočil finále v Bercy proti Medvědovi...on je to dobrý recept, protože Medvěd returnuje někde z Mekky, ale zatím Nole vyhazoval hodně jednoduchý voleje
Reagovat
Ereinion
ale samozřejmě voleje jako Roger nikdy mít nebude, to je jasné...ale ukazuje to jeho schopnost se adaptovat, že dělá taktiku speciálně na Medvěda
Reagovat
Krisboy
Ano, to Medvědovo postavení na returnu je tristní...ale jinak je to spíše vliv Ivaniševiče.
Reagovat
turista
No tak dobrý na saku jako Federer Nole nikdy nebude.
Reagovat
Krisboy
Tak pořád to dělat samozřejmě nejde, ale občas pro rozhození soupeře, proč ne? Ale servis-volej jsem přímo nemyslel, spíš jak si jde za bodem a nečeká na soupeřovu chybu jako dříve.
Reagovat
Kozoroh
No1eho záměrem je měnit rytmus hry. Že se to dnes moc nedaří je druhá věc, ale z dlouhodobého hlediska je dobrá strategie proti Medvědovi.
Reagovat
Krisboy
Jak píšu výše - nejen proti Medveděvovi.
Reagovat
Ereinion
no jo, jenže Medvěd je mu schopen skoro vše vrátit, takže už několik zápasů proti němu hodně vschází z komfortní zóny, chodí na síť apod....konečně ale Djokovič narazil na pořádného hráče, dělalo se, jako kdyby hrál pomalu nejlepší tenis všech dob
Reagovat
Amputace
smilesmile
Reagovat
Kozoroh
No1e hraje variabilně a agresivněji proto, že to na Medvěda platí. Medveděvovi vyhovují dlouhé výměny od baseline, avšak když soupeř mění rytmus hry, např. aktivitou na síti, Medvěd má větší tendenci chybovat.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Já s tímhle vlastně souhlasím. I angličtí komentátoři řekli, že Nole začátek zápasu překombinoval, pýcha předchází pád. Tohle by měl být jeho B-plán. Měl by se k němu uchýlit pouze když nefunguje A plán. Dělal veliké množství nesmyslných chyb... Ale i tak málem srovnal na 5:5, což je skvělé, jelikož Danil hraje dobře.smile
Reagovat
Patik
Myslím si ze po dvoch gemoch Djokovic pochopil ze dneska nemá rozpoloženie nato aby ten zápas zvládol..ci už kondične alebo formou.
Reagovat
Krisboy
Woe ten mu dává. Ta smeč mi připomněla mě.
Reagovat
Patik
Dnes verím viac Medvedevovi príde mi rozohranejsi než Djokovic.. Ale zase verím ze Djokovic si dá určite viac záležať než v predošlých zápasoch príde mi ze zápasy s Danilom berie osobnejsie akoby si ho snažil podmaniť a strážiť si top hráčov na jeho teritóriu..podobne ako na turnaji majstrov mal istý postup a natahoval sa s ním tri hodiny v skupinovej fáze aj keď nemusel tu už ide viac než len o víťazstvo na turnaji.. Medvedev je jeho kryptonit a jedine riešenie ako si uľahčiť zvyšok kariéry na hardoch je dostať sa mu do hlavy a to len tak ze ho porazí zakaždým keď ho stretne a spôsobí mu blok v hlave z porazok
Reagovat
Marduch
Souhlas a možná to bude zčásti i osobní, něco jako "tomuhle týpkovi, co mi znemožnil unikátní počin, už nedopřeju jedinou výhru":)
Reagovat
Patik
Aj to tam podľa mňa hra rolu..inak mi príde ze majú v pohode vzťah mimo kurt..ale na kurtoch je v tom niečo viac
Reagovat
turista
To se ale Novakovi nikdy nepodařilo v případě Medvěda. Nadal to dokázal a od té doby je Medveděv jeho otloukánkem.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
stále postupuje! Ovšem v SF na něj čeká Joker. Bude z něj za pár hodin unlucky loser? Btw, stále mi uniká, s kým že to prohrál.smile
Reagovat
NoletheBest
tak jsem si myslel, že ten politický aktivista a zároveň fanda Nadala, co tady nedávno řádil, byl na TP vrchol blbosti, ale tolik kravin o tenise a frustrací by ani on nedal.smile
Reagovat
Amputace
Že se toho exota ještě zastáváš, je výpovědí o tobě, vůbec ne o mně. Já 90% toho, co píšu poslední cca dva měsíce, míním jako reakci na nadšencovo fanatické zbožšťování, nikoli jako kritiku Djokoviče, kterého uznávám jako nejlepšího tenistu všech dob. Nadšenci to ovšem nestačí a dělá z něj ještě Ježíše, mučedníka, revolucionáře, bojovníka za lidská práva, politického vězně, oběť, nejchytřejšího hráče na okruhu, filantropa a humanistu a mnoho dalšího. A proti této extrémní formě zbožšťování (kterou jsem v podobné úrovni na žádném fóru doposud neviděl) já vystupuji.
Reagovat
Amputace
Ach, ty tvoje příměry. Rušení jaderných elektráren pod návalem brekotu :D To by nevymyslela ani Eliasová. Ty se už tak moc ztrácíš v té své záplavě špatnosti a nevkusu, že ani nevíš, kdo co píše. O fejkování jsem psal až během AO (Adelaide - co to je? :D). A už vůbec jsem Djokovičovi nic špatného nepřál. Zbláznil ses? Že jsi kecka a meleš páté přes deváté už všichni víme, ale jak si můžeš dovolit lhát o něčem takovém a někoho osočovat, že přeje jiným zranění, když to není pravda? Máš nějaké dno? Nebo bys pro Djokoviče i vraždil?

Btw: Na hardu nevyrůstal jediný hráč. Všichni tenisté začínají trénovat a hrát i většinu prvních zápasů na antuce. Hihi. Žádný čistokrevný hardař v podstatě neexistuje; už proto, jak moc jsou jednotlivé hardy rozdílné. A především se většina turnajů na hardu hraje, takže to z hodně hráčů druhého sledu automaticky dělá hardaře, když 2/3 zapasů každý rok odehrají na hardu. Reálně ale na tom pravdy není nic. Takový Wawrinka není o nic méně antukář než hardař. Tsitsipas to samé. Alcaraz jakbysmet. Zverev. Rublev... Ale počítám, že na tebe je taková úvaha až příliš. Ty se podíváš na stats, vidíš u hráče odehráno více zápasů na hardu a o jeden titul více na hardu a to z něj v tvých očích dělá hardaře. Škoda slov.
Reagovat
Amputace
reakce samozřejmě na nadšence.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
1) expertem na zaměňování hrušek a jablek jsi zde ty pane "Ani po letech sledování tenisu neznám rozdíl mezi pojmy PEAK a PRIME" :)

2) Adelaide je australské město, kde se hrál ATP turnaj před AO, na kterém se Djokovic zranil, a po kterém jsi se zraněnému Djokovičovi vysmíval, že málem prohrál s 30. hráčem světa Kordou. A proč? Jenom proto že jsi byl rozhněván, že si někdo z uživatelů dovolil zmínit, že Djokovic bude v pozici favorita na každém turnaji v sezóně (což je hrozně divné, když je světovou jedničkou) - tak moc ti stačí k výbuchu. Rovněž jsi řekl, že se těšíš, až Novak vyhoří na AO a na místní komentáře :-)))). Vzhledem k tomu, že tu Djokoviče osočuješ z herectví už dlouhé roky, závěry jsou jasné a pochopí je každý alespoň lehce inteligentní člověk. :)) Nejspíš máš krátkou paměť a vytěsnil jsi událost z Adelaide kompletně ven.

3) polopatické dovysvětlení pro méně bystré - jaderné elektrárny se budou v dohledné době rušit, až se zjistí, že vodní elektrárny pod náporem tvého brekotu z Djokoviče v období pro tebe okurkové části sezony bohatě zajistí energii pro většinu planety. :)

4) Opět další klasický argumentační faul z tvé strany. Počítá se to, na čem profesionální hráči dozrávají v období jejich profesionálních kariér a zde naprosto jasně vedou hardy. Hráči se specializují na hardové povrchy, nikoli na antuku. Je mi jasné, že by jsi chtěl diskusi strhnout k dorostencům, ale to se ti nepovede.... vždyť i ten Nadal dostával nakládačky od Gasqueta v juniorském období, takže to přece nemůžeme brát vážně - juniorský a dospělý tenis jsou dvě naprosto odlišné disciplíny. :)))) Drtivá většina profesionálních tenistů není antukovými specialisty. Takže prosím nelži.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
5) já bych i docela přál, aby Medvedev dneska toho Djokovice porazil, přece i král by svým poddaným haterům, kteří očividně nezvládají.... měl čas od času hodit nějaký ten drobeček. :)

6) Jsi pouze schopný se uchylovat k nekonečným urážkám a arogantnímu nadřazování nad ostatní uživatele, k šíleným reakcím na ostatní uživatele pod každým článkem s Djokovicem a v tom samém okamžiku, říkáš, jak jsi děsně nad věci. Ano, všichni vidíme, jak jsi děsně nad věcí. Urážení a vztek tě kompletně pohltil. Už nejsi schopen řádně ani zareagovat na strom příspěvků a zakládáš nesmyslně nová vlákna. Ale je to tvoje vizitka, klidně si tu urážej ostatní, jak hrdlo ráčí. Realitu nezměníš a všichni si na Tebe názor udělají!smilesmile
Reagovat
Amputace
Píšeš tady sto odstavců a ani nejsi schopen chápat rozdíl mezi tím, když někomu přeji prohru (hráči, kterého nemám rád), a když bych měl někomu přát zranění, potažmo prohru kvůli zranění což bych nepřál nikdy nikomu. Nejsi vůbec schopen chápat nuance textu.

Že Djokovičovi nevěřím kombinaci trhliny ve svalu a top tenisu opět nemá nic společného s tím, že bych si někdy přál, aby I VINOU ZRNANĚNÍ prohrál. Tvé nařčení z něčeho takového, navíc nezaložené na pravdě, je hnus.

Polopatické vysvětlení pro tebe - můj první komnentář zde byl jen výsměšnou reakcí na tvé kydy o tom, jak v letošní Dubaji hrají ti nejlepší hráči. Opět jde o totálně nekritickou adoraci Djokoviče (Novak-hrdina a mučedník opět, i v nejslabší éře za posledních 20 let, musí čelit těm nejlepším, co jsou momentálně k dispozici), ze které si jde dělat už jen srandu. Nic víc, nic míň. Nechápu, proč mi vysvětluješ tu svoji de.bilní metaforu. Já na rozdíl od tebe alespoň chytil, že jde o nadsázku a rýpanec :D

Ty dokonce ani to s tím "začínáním na antuce" jsi nepochopil a vyložil si to jako argumentační faul :D Argumentační. Jsi úplně mimo, vůbec nerozumíš textu a ještě ke všemu se tady navážet do mého vzdělání, o kterém vůbec nic nevíš a které nemá nic společného s tím, co tady řešíme. To, že ty jsi fanatický fanoušek Djokoviče se dá naopak dost lehce poznat z toho, jak se tady prezentuješ.

Píšeš o míchání hrušek a jablek, a přitom vytáhneš téma konkurence na antuce. Copak se tady něco takového řešilo? Pleteš do toho Nadala, o kterém řeč vůbec nebyla a který nestartuje v Dubaji, ani Acapulcu. Mícháš sem téma povrchů. Proč? Abys mohl bránit Djokoviče a vytvářet argumenty v jeho prospěch? To není třeba. Uvědom si, já neútočím na Djokoviče, ale od určité chvíle už jen a pouze na tebe a tvůj fanatismus. Že jsi to ani nepoznal, je jen dalším z důkazů, že fanatik opravdu jsi.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Bla bla bla bla smile ........ Přestal jsem to číst po pár větách - to je čirá toxicita a nesrozumitelný nelogický text. Nejsi teď podle mě ve stavu, ve kterém by s tebou měl někdo komunikovat na fóru.

Odmítám vést debatu, kterou navíc opakovaně strháváš do osobních invektiv vůči mě (dole i vůči dalším fandům Djokolandu a Pe3kovi).... To s článkem a se seriózní debatou opravdu nemá nic společného. Raději si teď zacvičím, kouknu na Djokoviče a večer půjdu hrát squash.smile
Reagovat
Amputace
Ano, to určitě udělej. A nezapomeň se pak ještě před spaním pomodlit.

Už nikdy mě však neosočuj z toho, že někomu přeji zranění či prohru vinou zranění. Nebo to pak budeme řešit s adminem.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Na modlení bohužel nebude čas vzhledem k tomu, že všechen čas zabere brekot přítelkyně, která se nesmířila s mým stěhováním do Austrálie. Ale určitě něco vymyslím, časem postavím Ježíškovi oltář, a vyfotím ti ho, aby alespoň některé tvé bláznivé pomluvy o mě nabraly na vážnosti. :)))
Reagovat
Amputace
To je rozdíl mezi námi: já nevytvářím pomluvy, ale reaguji výhradně na to, co tady reálně píšeš. O tvém osobním životě nepíšu zhola nic. Reaguje pouze na to, jak se prezentuješ zde ve vztahu k Djokovičovi a Nadalovi a to je, eufemisticky řečeno nezdravé. Co se týče tvé práce, vzdělání, osobního života atd. - to je mi naopak zcela lhostejné, proto ani nemám důvod vytvářet si o tom nějaké domněnky.
Reagovat
Amputace
Medvěděv je pro Djokoviče jediná reálná hrozba, jinak je to opět turnaj zadarmo. Hurkacz od loňského Montrealu nic reálně neuhrál a pouze paběrkuje. Macháč je slušný soupeř pro první kolo, ale žádná skutečná hrozba. Všichni hráči (kromě Medvěděva), kteří se v této temné éře tenisu potkávají alespoň s nějakým stínem formy, hrají v Acapulcu (Rune, Fritz, Paul), nebo nehrají vůbec (Alcaraz, Korda, Sinner).

Společně s obdobím kolem TM je tohle zdaleka nejnudnější fáze sezóny. Turnaje typu Dubaje jsou pouze nepřiznaným úplatkem hráčů (téměř dvojnásobné price money, než v souběžně hraném Acapulcu, které je přitom už několikátým rokem daleko lépe obsazeným turnajem). Zbytečný turnaj, který existuje doslova jen díky penězům. Na druhé straně perfektní příležitost pro hráče typu Djokoviče, jak natahovat bezvýznamné rekordy.
Reagovat
Tennisfan77
No, s tou Dubají bych asi byl opatrný. Nemají si s Acapulcem moc co vyčítat. Djokovič tam hraje standardně, ještě nedávno tam startoval s Federerem, pravidelně zde hraje Tsitsipas, hrával Monfils i Murray. Standardem Dubaje byly 3 členi BIG4. V Acapulcu startuje dlouhodobě Nadal úplně sám, takže spíše on tam honí bezvýznamné rekordy.

Btw. Acapulco se hraje od 2001, Dubaj od 1995.

Chápu tvou frustraci s Djokoviče a zraněného Nadala, letošní ročník je slabší, možná vypadá Acapulco lépe, ale ať by Djokovič startoval kdekoliv, stejně tam vyhraje.

Já mu to za zlé nemám vůbec, není to žádná honička za tituly, Djokovič v Dubaji hraje každý rok od 2007.

Pro Evropu dobrý čas, Acapulco se hraje v noci, čili jsem tam viděl historicky možná dva zápasy, Dubaj sleduju pravidelně již roky. Ten turnaj utrpěl Federerem, který to tam vždy táhnul s Djokovičem a případně Murraym, čili historicky ta obsada byla vždy lepší než v Mexiku. Teďka hraje každý hov-no, čili ti to připadá zvláštně, to chápu.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jak pro koho.

Dubaj mě nic moc neříká. Mám to spíš naopak. Víc jsem zaznamenal Golden Swing než evropské tělocvičny a outdoor u Arabů... přez den vyjímečně dám holky...
Myslím, že nebudu sám, co během dne pracuje, takže spíš chytne něco pozdě večer, nebo v noci.

Antukové jaro jde často mimo mě... a pak třeba se chystat na vrchol sezóny:)
Reagovat
Tennisfan77
Ano, každý to má jinak. Jenom reaguji na tu mírnou dehonestaci Dubaje a nazývání "turnaj zadarmo", což prostě není absolutně pravda.

Djokovič bude hrát s Medveděvem a ve finále se Zverevem, nebo Rublevem. Kdo bude ve finále v Acapulcu? Rune a Fritz? Jaký je tedy rozdíl v kvalitě hráčů?

Medveděv je asi jediný hráč světa, který může reálně Djokoviče na hardu porazit, určitě to není turnaj zadarmo. Nadal v Acapulcu brousil Ferrery s Norriem, to nebylo zadarmo?
Reagovat
Pe3k
Kapesníček?
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Krásný brekot.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Ooooooooooooo, malá uplakaná. Tvoje slzičky jsou vodou na náš mlýn. Tímto tempem budeme rušit všechny jaderné elektrárny pod návalem provazců brekotu. :)

Teď jsem si vlastně vzpomněl, že jsi po Adelaide doufal v jednom z příspěvků, že Djokovic neuspěje v Austrálii i vinou zranění, která údajně fejkuje. Těžké to časy pro hejtry, těžké. :)) Aneb jak se říká, když něco chceš moc, dostane se ti opaku vynásobeného tisíckrát. smile

Piš dál a častěji Amputovič. smile

PS kvalita antukové konkurence je na tom ještě mnohem hůře, žádní antukoví specialisté... a ti, kteří Nadala vyzvali na French Open, jsou na dně (Thiem a Ruud), to je všeříkající a Nadalové triumfy to tlačí na dno co do prestižnosti. Djokovič na svém povrchu alespoň čelí profesionálům, kteří vyrůstali na hardu. Hihi.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jak ho dnes Djoko srovná ve dvou, tak ti nezbyde ani ten Medvěd.

Není Jirka Veselý, ...Ultron nemá konkurenci:DDD
Reagovat
Amputace
Mně pobavilo, jak Tenisový.blázen níže napsal, že Djokovič v Dubaji letos čelí kromě dvou hráčů nejlepším hráčům planety :DD To mě pobavilo natolik, že jsem si musel rýpnout. Není žádným překvapením, že Blázen, Petřík a ještě cosi z Djoko Fanklubu nepochopili nadsázku ;) Mně je Djokovič fakt úplně jedno. Mám ho za lepšího hráče, než je Nadal. To jsem si v sobě dávno vyřešil. Spíš mě hrozně iritují někteří konkrétní jedince a jejich vystupování zde - fanatismus v jakékoli podobě či formě zkrátka neschvaluji a přijde mi pokrytecké k němu mlčet, neřku-li jej podporovat. Jedna věc je nějaké to hejtování, provokace napříč tábory atd., ale co tady předvádí Nadšenec, je za mě už opravdu příliš a nedaří se mi to jen tak přehlížet, protože tady píše pořád, téměř každý den a téměř z každého jeho příspěvku je cítit, jaký to je, s prominutím magor.
Reagovat
Vlk-v-trave
Internetová komunikace..., se překračují některé hranice, ale bohužel často ty nezajímavé... a na tom se většinou člověk roztříští.
Nemáme moc ponětí o intencích, záměrech přispivatelů...
Po tom, co tu dal tu svou krátkou nacio "studii" o krysách národech jako Argentincích... ho rozhodně neřeším, a neztrácím s ním čas, který je tak drahocený, ani nečtu už reakce, co mi někde dá, ani nebudu... tohle je vizitka TP. Jejich odpovědnost, jejich rozhodnutí, co si pouští do krámu. Ne moje, ta moje mi stačí bohatě...
...ale nejsem fan Nadala,...:0) Tak možná se mě to lehce plká... ale zase mě stačí si číst od FH, Kozo. a pod. typů o tenisovém plebsu, periférii...atd.

...u mne opět rozhodně vítězí, nejen v tomhle případě určitě skvělý WolfGang:) Toho mohu být fanouškem bez problémů...

https://www.youtube.com/watch?v=KXRdRVxOCxo
Reagovat
Krisboy
Jj, to se to Ultronovi natahuje série, když J1rka má jiné starosti smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Klikař :D
Reagovat
Patik
Finalisti a GS šampióni sa tu stretávajú dá sa povedať každoročne v skorých kolách..Federer, Djokovic, Tsitsipas, Medvedev, Zverev, Rublev ale Acapulco bolo vždy lepšie lebo Naďal Norrie sen každého diváka a fanúšika.
Reagovat
Amputace
Lol. Ale to, že na tom samém turnaji hrál Nadal semifinále s Medvěděvem, už se ti do krámu nehodí, co? Anebo že tam byl i Tsitsipas a Zverev... Alespoň nelži. Například Medvěděv hraje letos v Dubaji poprvé. A pokud píšeš o Nadalovi s Norriem jako o tenisovém "snu", tak se pleteš - Rublev/Veselý nebo Karatsev/Harris, to jsou ty skutečné tenisové sny každého fanouška o finále!

Dubaj byla dobrá v době, kdy tam ještě jezdil i Federer, tzn. někdy do roku 2019. Djokovič společně s Federerem bylo dobré kombo na turnaji 500. Poslední 3, 4 roky je to ale s Acapulcem více než vyrovnané. Stejně je to tak či tak zbytečný turnaj, v totálně mrtvém období. Plno hráčů kašle na Dubaj i Acapulco. Ovšem tady jsem se dočetl, že "s výjimkou Tsitsipase a Fritze tam jsou přítomni všichni nejlepší hráči planety." :D Pořád je to skvělé.
Reagovat
Amputace
Tak Medvěděv tam hraje podruhé, opravuji. Poprvé to bylo v 2017. Ale to, jak víme, byl ještě daleko od svých top výkonů.
Reagovat
turista
V Acapulcu Nadal loni zničil Medvěda podruhé za sebou po výhře v Melbourne. Dostal se Medvědovi do hlavy tak, že to Medvěd bude těžko měnit.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Semifinále je nášlapné až na půdu. V podstatě se jedná o nejprestižnější a nejlépe obsazený turnaj v tomto časovém okně. S výjimkou Tsitsipase a Fritze tam jsou přítomni všichni nejlepší hráči planety.

Jak Medveděnka tak Zverevěnka mají při dobré formě reálnou šanci vyhrát... a to dělá tento turnaj, tak zajímavým pro fanoušky tenisu nejvyšší jakosti.
Reagovat
Tennisfan77
Toho nemůže aktuálně asi nikdo porazit. smile
Reagovat
Ereinion
bych to nepřeceňoval, zápas s Medvědem bude skutečnej test, jak na tom je
Reagovat
Krisboy
20 zápasů proti 21 fiftýnům? Zápas století!!!

Ruské derby bude taky zajímavé.
Reagovat
turista
Idemo Novak! Pobedi!
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Vamos Nolitos!smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist