Djokovič opět nedal Pouillemu šanci. Letos už potřetí

4. 10. 2019, 08:34
Aktuality 28
ATP TOKIO - Novak Djokovič při své premiéře na turnaji v Tokiu neztratil cestou do semifinále ani set. Dnes ve svém třetím vystoupení v japonské metropoli zametl s Francouzem Lucasem Pouillem, kterého snadno přehrál i ve třetím třetím vzájemném duelu. O finále si první hráč světa zahraje s předloňským šampionem Belgičanem Davidem Goffinem.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič hrál naposledy na US Open, kde vzdal kvůli přetrvávajícím bolestem ramena osmifinále proti Stanu Wawrinkovi. Světové jedničce hrozilo, že bude muset na operaci, ovšem konzervativní léčba zřejmě také zabrala a 32letý Srb si po měsíci pauzy odbývá debut v Tokiu.

A zatím v metropoli Japonska bez problémů zvládá roli velkého favorita. Po Australanu Popyrinovi a domácím Soedovi neztratil set ani s Lucasem Pouillem. Francouzského soka dnes přehrál 6-1 6-2 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3-0. Podobně jednoznačně totiž zvítězil i letos v Melbourne a v Cincinnati.

Šestnáctinásobný grandslamový šampion Djokovič dnes od začátku dominoval. V úvodních deseti gamech ztratil jen deset míčků a po 35 minutách vedl 6-1 a 4-0. Pak sice ztratil servis a prohrál dva gamy po sobě, ale žádné velké komplikace nepřipustil a v pohodě zápas ukončil čistou hrou.

Djokovič v zemi 'vycházejícího slunce' útočí na celkově 76. titul, aktuálně ztrácí pouhé dvě trofeje na historicky páté nejlepšího Johna McEnroea. Letos triumfoval zatím třikrát - na Australian Open, ve Wimbledonu a na Masters v Madridu.

O páté letošní finále si Djokovič zahraje v sobotu s Davidem Goffinem. Nasazený Belgičan na svém oblíbeném podniku pokračuje ve vítězné sérii. V dnešním čtvrtfinále smetl 6-2 6-2 Hyeon Chunga, na japonském turnaji upravil svou bilanci na 12-1 a zaznamenal už osmou výhru v řadě. Předloňský šampion a finalista ročníku 2016 bude zítra bojovat o své třetí letošní a celkově 14. finále. S Djokovičem vyhrál jediný ze sedmi soubojů.

Djokovič v pondělí zahájil svůj celkově už 271. týden na postu světové jedničky, čímž se na třetím místě historické tabulky odpoutal od Ivana Lendla. Déle byli v čele žebříčku jen Američan Pete Sampras (286 týdnů) a švýcarský rekordman Roger Federer (310).

Bez ztráty setu je v semifinále kromě Djokoviče také Reilly Opelka, jenž dnes přehrál dvakrát 6-3 domácího Jasutaku Učijamu. O druhé letošní finále si 22letý Američan zahraje s Australanem Johnem Millmanem, který bude usilovat o vyrovnání svého maxima (finále z Budapešti 2018).

• ATP 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 2.046.340 dolarů
páteční výsledky (04. 10. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Djokovič (1-Srb.) - Pouille (5-Fr.) 6-1 6-2
Goffin (3-Belg.) - Hyeon Chung (Korea) 6-2 6-2
Opelka (USA) - Učijama (Jap.) 6-3 6-3
Millman (Austr.) - Daniel (Jap.) 6-4 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

28
Přidat komentář
Mayo
Djoki si ide pre ďalšiu trofej, už ani nevie kam by ich dával. Čoskoro prekoná RF 310 týždňov.
Reagovat
turista
No ale pořád ztrácí 9 kousků na Nadala a 27 kousků na Federera. V březnu 2017 ztrácel na Rafu jen 2 kousky. A v GS taky ztrácí. 310 týdnů RF je ještě hodně daleko.
Reagovat
Mayo
Časom pridá aj tie potrebné kousky.
Reagovat
Pe3k
Rafy je mi líto, takto má Djokovic jistou pozici 1 až AO nebo ještě déle ;(
Reagovat
smazaný uživatel
No ani ne. Pokud Nole neobhájí titul v Šanghaji a v Paříži vyhučí před finále, tak bude N.1 Rafa ne?

Ještě jim může vypálit rybník Roger, ale musel by vyhrát Šanghaj a TM a Basilej, což je ironie
Reagovat
Pe3k
Djoko jen těžko 3x prohraje a Roger jen těžko vyhraje 3 velké turnaje v řadě.
Reagovat
turista
Ano. A do basilejského zelí Djoki Rogimu neleze. Takže tam může být radost z možného 103.titulu. Rafa má letos už splněno. Antuka tam nedominoval, ale americké hardy měl vynikající.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud chce Federer pomýšlet na vyrovnání Connorse, tak potřebuje letos min. ještě 2 tituly, ideálně 3. To by měl 105 a čtyři je reálné doklepat příští rok, má tam sunshine double, Dubaj, Halle, Wimbledon, Basilej.
Reagovat
Patik
prečo veď Rafs vyhrá Turnaj Majstrov a má to v cajku ...

:DD žarty bokom..
áno Nole si to postráži..
Reagovat
turista
Hurá! Djoki vyhrál a tento rok bude jeho.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepodstatný rekord, a Federerovi nezostane už ani ten :)
Reagovat
turista
To nikdo neví zatím.
Reagovat
turista
Má 84 titulů, z toho 19 GS. To se ti zdá málo?
Reagovat
Pe3k
Je to jak by neměl nic, samý micky mouse turnaj a lehký zreb ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole je stejně top klaun ATP, celé USO brečí, že půjde na operaci a když ho Rafa dohání v žebříčku, tak se zázračně uzdraví a jede do Tokya poprvé v životě hrát.

To nemá chybu.

Možná jste to už probírali, ale byl jsem teď týden trošku mimo.
Reagovat
woody
Tokyo avizoval už dávno, pokud je ok nevídím problém. Řekl bych,že víc než No. 1 mu šlo o dějiště OH, kde se mu nedaří a chybí mu zlatá medaile. Navíc musí vědět,že bude hrát dva turnaje v řadě, takže rameno asi bude ok.
Reagovat
smazaný uživatel
O to jde.

Nic mu nebylo, když Rafa vyhrál USO, tak se zázračně vyléčil. Kdyby Nadal nevyhrál, tak to Tokio na 100% pustí, proč by tam jel.
Reagovat
turista
Tomu nevěřím. Body a tituly momentálně potřebuje jako sůl. Navíc 3 tituly za sezónu byť vělké je na tenistu jeho kalibru málo.
Reagovat
baggik
Měl měsíc na vyléčení svalových problémů, co se ti jako na tom nezdá?
Reagovat
turista
Rozporuju Kamilose, který si myslí, že Djoki zranění v Americe předstíral. Djoki potíže měl, ale do měsíce je to celkem OK. Zaplať Pán Bůh.
Reagovat
baggik
Vždyť já taky rozporuju Kamilose. :-D
Reagovat
turista
Proč by klaunil na US Open, když nutně potřeboval body a 17.GS by se mu taky hodil. To nedává smysl.
Reagovat
SwissMaestro
Nadal nebude hrát v Šanghaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal hraje tam, kde má šanci vyhrát. Což Šanghaj určitě není.
Reagovat
Elip13
Tak tak. Při nejlepším by prohrál finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Béčkové turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
No jistě. Dva Masters a TM, prostě druhý sled, nikoho to nezajímá.
Reagovat
smazaný uživatel
A to nebolo oficiálne?..:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist