Djokovič: Pomohla mi změna jídelníčku

26. 4. 2011, 12:56
Aktuality 6
Změna jídelníčku, částečná bezlepková dieta, je jedním z důvodů, proč Novak Djokovič zůstává letos stále neporažený. Srb před turnajem v Bělehradu řekl, že díky změně stravovacích návyků před devíti měsíci zlepšil také fyzickou kondici, a proto v sezoně už vyhrál 24 zápasů a čtyři turnaje v řadě.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Za změnou stojí doktor Igor Cetojevič, kterého druhý hráč světa angažoval loni v červenci. Cetojevič má zkušenosti s čínskou medicínou, pracoval v Pekingu a studoval v Indii.

"Změnil mi jídelníček, protože zjistil, že jsem alergický na určité složky potravin," řekl Djokovič, že se musí vyvarovat potravin obsahujících lepek. "Nesmím proto třeba pizzu, těstoviny nebo pečivo. Trochu jsem zhubl, ale jenom mi to pomohlo, protože můj pohyb je hbitější a cítím se fyzicky skvěle," doplnil.

Djokovič letos vyhrál Australian Open, Dubaj, Miami a Indian Wells, přičemž dvakrát porazil ve finále světovou jedničku Rafaela Nadala.

V Bělehradu přivítali fanoušci Djokoviče s nadšením. Srb rozdal nespočet podpisů a na tiskové konferenci nebylo k hnutí. "Všichni pořád spekulují, v čem tkví tajemství mé skvělé formy, ale žádné tajemství to není. Prostě do sebe zapadly všechny kousky skládačky. Je to výsledek dlouholeté tvrdé práce, která nese ovoce," řekl tenista.

Djokovič opakovaně vyzvedl členy svého realizačního týmu, v jehož čele stojí slovenský trenér a bývalý hráč Marián Vajda. "Mám kolem sebe tým skvělých lidí, jejichž radám naprosto věřím. Zároveň jsem vyspěl jako člověk. Mnohem víc si věřím, jsem vyrovnanější vnitřně i výsledkově," konstatoval Djokovič.

Turnaj v Bělehradu je pro Djokoviče přípravou na hlavní část antukové sezony. A na případný střet s Nadalem, antukovým králem. "Rafa nás pořád překvapuje. I když už se zdá, že se nemůže zlepšit, tak zase hraje skvěle," ocenil Srb Španěla, který letos už posedmé za sebou vyhrál turnaj v Monte Carlu a pošesté v Barceloně.

"Na antuce je Rafa favoritem. Je na tomto povrchu dominantní a my ostatní se musíme snažit ho porazit," řekl Djokovič. Po výhrách v Miami a Indian Wells si na Nadala věří. "Vím, že jsem schopen porazit kohokoli na jakémkoli povrchu. Zdolat Nadala na antuce je jednou z největších výzev, kterou před sebou mám," dodal.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
je fakt že v první sade na hrače okolo 700.místa předved supr výkon, hral velmi dobře v 2 sade(myslim její první polovinu)kde mel break a podaval.Pak jestli si uvedomil že by mohl vyhrat a zalek se toho to nevim.Ale jeho výsledky jsou opravdu nevyrovnané,a i mě v té jeho hře chybelo trochu agresivity, jen zablesky toho smrtícího levackýho servisu,takovej bez štávy,ale když trochu na sobě zapracuje tak se doufam tich 3-4 let prosadí.
Reagovat
smazaný uživatel
bomba na streamu bude Veselý. TO se mrknu.
Reagovat
smazaný uživatel
no ja nevim, lopato, tobe se libil? Videla jsem kousek druheho a pak zaver tretiho setu, slaby, zadny systematicky tlak, zadna radost, zoufaly pohyb dopredu, odflaknuty udery (forhendu hafo), nevyuzity levacky servis, pritom se pres toho soupere dalo prejit v klidu a on to odchodi. Treba mam zkresleny pohled, ale jsem zklamana.
Reagovat
smazaný uživatel
Po prvním vyhraném setu, ve kterém Veselý předvedl dle mého názoru velice solidní výkon, jsem přepnul na zápas Urszuly Radwanské proti Sevastove a jak tak koukám, tak to Jirka nedotáhl do vítězného konce, vůbec nevím co se mohlo stát, tento soupeř se mi zdál více než hratelný..Ta cesta asi bude ještě hodně dlouhá..Tak doufám, že mi aspon Ula udělá radost. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
dockal ses ;-)
Vesely je nevyrovnany mlady kluk, chapu, ale proste mi tam v te hre neco chybelo. (Ja osobne jsem ten nesnesitelny typ, co jde na kurt vyhrat a taky do posledniho micku veri, ze vyhraje a udela pro to i v te posledni vymene "vsechno".....)
No, ja dnes jeste studijne DelPo a Raonic :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče toho bojovného typu, tak to jsme na tom podobě. ;-) A to přitom hraji tenis jen na "žízeň" a pro pobavení. :-) Proto mě irituje, když vidím občas některého špičkového sportovce zápas jen "odchodit".
Na druhou stranu, přesně jak píšeš - Veselý je ještě mladý, to časem věřím přijde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist