Djokovič porazil Sousu i pošesté a v Paříži zahájil útok na tenisový trůn

30. 10. 2018, 22:24
Aktuality 4
ATP PAŘÍŽ - Novak Djokovič si na úvod turnaje Masters v Paříži poradil s Portugalcem Joaem Sousou, s nímž vyhrál i šestý vzájemný duel bez ztráty setu. Dnes sice v první sadě neudržel vedení 4-1 a za stavu 5-5 čelil brejkbolu, od té chvíle však získal šest gamů v řadě a bez vážných potíží vykročil za návratem na post světové jedničky.
Novak Djokovič

Novak Djokovič z posledních pěti turnajů vyhrála dva grandslamy a dva podniky Masters 1000 a i když se mu v první polovině sezony po dlouhé pauze a zranění loktu nedařilo, má tento týden šanci vrátit se na post světové jedničky.

A co k tomu jednatřicetiletý Srb potřebuje? Na Masters v Paříži udělat alespoň o kolo lepší výsledek, než aktuálně první Španěl Rafael Nadal. První krok má úspěšně za sebou a 'tah' je nyní na jeho soupeři.

Djokovič do generálky před Turnajem mistrů vstoupil výhrou 7-5 6-1 nad Portugalcem Joaem Sousou. V prvním dějství sice prohospodařil vedení 4-1 a za stavu 5-5 musel odvracet brejkbol, ale další komplikace nepřipustil a ani v šestém vzájemném zápasu tak neprohrál set. 

"První set nebyl z mého pohledu ideální. Měl jsem tam dobré momenty, ale také dost špatných. Postupně jsem ale získával jistotu a zvyšoval úroveň své hry," komentoval svůj první halový zápas od listopadu 2016 Djokovič, který zahrál 24 winnerů a udělal 25 nevynucených chyb.



O postup do čtvrtfinále si 19 zápasů neporažený Srb zahraje ve čtvrtek v premiérovém měření sil proti Damiru Džumhurovi z Bosny a Hercegoviny. 

Zatímco Djokovič v pařížské hale Bercy už čtyřikrát triumfoval (v letech 2009, 2013, 2014 a 2015), Nadalovo nejlepším výsledkem je finále z roku 2007. Španěla, který v hale získal pouze 2 z 80 titulů, čeká druhé kolo až ve středu, kdy se střetne s krajanem Fernandem Verdaskem.

Duel dvou bývalých hráčů Top 10 mezi Milosem Raonicem a Jo-Wilfriedem Tsongou v prvním kole nenabídl jediný brejk a rozhodovat ho musely tie-breaky. Úspěšnější byl stejně jako předloni ve čtvrtfinále tenista z Kanady, který domácí naději udolal po takřka tříhodinovém boji 6-7(4) 7-6(5) 7-6(5) a přerušil tak sérii čtyř porážek.

O osmifinále si Raonic zahraje s šampionem z roku 2011 Rogerem Federerem (
h2h 3-11), kterého poprvé porazil před čtyřmi lety právě v pařížské hale. Švýcar, jenž v neděli triumfoval v rodné Basileji, do francouzské metropole dorazil až dnes a potvrdil svůj nejistý start. Útočit bude na jubilejní 100. titul.

Marin Čilič vykročil za obhajobou čtvrtfinále výhrou 6-3 6-4 nad Němcem Philippem Kohlschreiberem, s nímž snížil bilanci vzájemných zápasů na 5-7.

Chorvat je již jistým účastníkem Turnaje mistrů, poslední dvě volná drží Rakušan Dominic Thiem a po odhlášení Juana Martína Del Potra Japonec Kei Nišikori. Svou pozici budou v Paříži hájit přdevším před Johnem Isnerem.


• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 5.444.985 dolarů
úterní výsledky (30. 10. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Raonic (Kan.) - Tsonga (Fr.) 6-7(4) 7-6(5) 7-6(5)
Medveděv (Rus.) - Carreňo (Šp.) 6-2 6-2
Simon - Pouille (oba Fr.) 6-3 6-4
Verdasco (Šp.) - Chardy (Fr.) 6-4 6-4
Fucsovics (Maď.) - Paire (Fr.) 6-4 6-4
Kukuškin (Kaz.) - Herbert (Fr.) 3-6 6-3 7-5
• Dvouhra - 2. kolo •
Djokovič (2-Srb.) - Sousa (Portug.) 7-5 6-1
Čilič (5-Chorv.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-3 6-4
Džumhur (Bosna) - Tsitsipas (14-Řec.) 6-3 6-3
Chačanov (Rus.) - Ebden (Austr.) 6-2 2-0 skreč E.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Fransoas
Bohužel po odstoupení Nadala bude opět Djokovič na prvním postu ATP.Kdyby tam byl kdokoliv místo něj,bylo by to naprosto úžasný.Někdy má teatrální momenty během zápasů.Bral bych toto po skončení.Možná chce být spasitelem tenisu.
Reagovat
turista
Proč bohužel? Novak je fajn.
Reagovat
blixa
Taky nechápu proč bohužel.
Reagovat
Nola
omg
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist