Djokovič se dál připravuje na US Open a čeká, zda se najde šance na cestu do Ameriky

31. 7. 2022, 01:07
Aktuality 22
Novak Djokovič se dál připravuje na poslední grandslam tenisové sezony US Open, i když stále nesplňuje podmínku na cestu do USA. Odpůrce povinné vakcinace proti Covidu-19 doufá, že dostane výjimku a za měsíc nebude v New Yorku chybět, aby mohl zaútočit na 22. grandslamový titul.
Profily hráčů
Novak Djokovič

"Chystám se dál tak, jako by mi bylo dovoleno hrát. A čekám, až se dozvím, jestli se pro mě šance na cestu do Ameriky najde," napsal  na sociální sítě pětatřicetiletý Srb, který si přípravu zpestřuje také brazilským bojovým uměním capoeirou.

On-line petici, aby mohl na US Open startovat, podepsalo téměř 44 tisíc lidí.

Djokovič vyhrál US Open třikrát, naposledy v roce 2018. Tenisový program mu ale komplikuje fakt, že není očkován proti Covidu-19 a nehodlá tak učinit. Podle aktuálních pravidel proto nesmí přiletět do Spojených států. Mezi přihlášenými hráči grandslamu nicméně figuruje.

Bývalý lídr žebříčku kvůli odporu k očkování nemohl v lednu obhajovat titul na Australian Open a ze země byl vyhoštěn. Směl naopak startovat na Roland Garros a ve Wimbledonu, kde získal před třemi týdny titul. US Open začne 29. srpna.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
papucRF
Ten cobolsky zmetek uz tady neni?
Reagovat
Palmovka1
Vyžadovat očkování na cca 3 roky starou první mutaci Wuhanského viru mi úplně nedává smysl, když je aktuálně v oběhu tuším jeho šestá varianta. Vakcínu stále bigpharma nijak nemodifikovala. Prodávají staré zásoby. Fanoušci tenisu jistě znají francouzkého tenistu Jeremy Chardyho a jak po očkování dopadl.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
I kdyby jej nepustili, počet GS dožene. Zdraví je důležitější. Letos ještě bude co hrát - TM, Masters a Davis Cup :-)
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Biden je opet pozitivni...na covid. Nejak jim prezident fejluje...
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
No, jestli mu ten covid vylepší už tak brilantní kognitivní schopnosti, máme se na co těšit. I když horší to už nemůže být. Jen aby dokázal fungovat alespoň jako loutka. Kdyby ne, Harrisové (nejen jí) by se život značně zkomplikoval.
Reagovat
Vlk-v-trave
Za mne si myslim, ze od Regana - (vcetne neho) - vsichni loutky, tahle vypada, ze se jim neutrhne z retezu jak Krovi ml. a Trumpeta. Ale i s tema si vlastne nejak poradili...

pro pobaveni:) Lars von Retriever, Biden sings Where Is My Mind?

https://www.youtube.com/watch?v=nd7bl6jANUA
Reagovat
fandorin78
Pokud by měl dostat výjimku a mohl jet do USA bez očkování, byla by to facka všem, kterým tato možnost byla doposud odepřena. Musel jsem letos do USA dvakrát pracovně a i to byl jeden z hlavních důvodů, proč jsem prodělal kompletní očkování proti covid. Prostě z nutnosti. A podobně na tom byla spousta dalších lidí.
Reagovat
Marduch
Neber se tak vážně:) Chceme plnohodnotné USO? Chceme na USO vidět suoboj nejlepších? Ale neboj, dávám tomu max 2%..
Reagovat
fandorin78
Systém má být nastavený pro všechny stejně. Proč by sportovci, jakkoli špičkoví, měli mít výhody? Když nemůže bez očkování letět do USA vynikající kardiochirurg na vědecký kongres (případ znám ze svého okolí)?
Reagovat
Vlk-v-trave
Myslim, ze se nemusis obavat:) Ikdyby dostal vyjimku, tak stejne neni schopny dobre vyplnit papiry a spocitat si, ktery den ma priletet, takze ho zase zavrou:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano, chceme videt na USO souboj nejlepsich, tazke doufam, ze v ATP udeli vyjimku mamce a nastoupi v muzskem pavouku Taylor Townsend, ...tim by se kvalita turnaje rozhodne zlepsila...:)
Reagovat
Mony
Jasně, tím by se jim to všechno sesypalo, kdyby ho pustili.., ale doufám též, že díky jemu se jim to sesype také, a lobbysti ususejsmile.. Já jsem do toho šel, protože nejsem hrdina, který jde proti zdi a v klidu si radeji za 2 týdny pojedu užít Ameriky a US open, ale Djokerovi tleskám, co proti tomu dela
Reagovat
annah
On proti tomu nic nedělá. Nechodí na demonstrace proti očkování. Prostě ma z té očkovací látky strach. Že by mu poškodila zdraví. Nic jiného v tom neni.smile
Reagovat
Mony
Ale na jeho případů je vidět ta absurdita.. Každý praktik lékař dnes potvrdí, že očkování mají více problemů, než neockovani. A nepotřebuji k tomu žádné statistiky. Člověk by to pochopil před 2 lety, kdy se dusili lidé, jako na běžícím pasu, ale dnes, kdy ani nevíš, že máš nějaký covid, který s tím původním má společné možná pár procent!?.. Djokerovi odvaha je v tom, že to neobchazi(určitě by si snadno sehnal certifikát, pichnout fyziologický roztok místo vakcíny není problem), ale jde hrdě do všeho jako neockovani a ukazuje světu tu absurdita. Takové Hvězdy hrajou ve světě velkou roli a jeho postoje mají váhu.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Ano, píchnout by si to falešně mohl. Ale Djokovič hlavně nikomu neříká aby se neočkoval, nechodí na protesty, nepostuje příspěvky proti vakcínám. Prostě se toho sám bojí, nechce si zkazit zdraví. To hodně ovcí bolí vidět.
Reagovat
Mony
Tím si získává ještě na větší oblibě. Kdyby bojoval, tak bude mít i hodně nepratel
Reagovat
Ondrej2280
asi tak:) je mu uplne jedno, kto sa da alebo neda ockovat, on sa nedal, pretoze ma pravdepodobne strach z vakciny, ktory ci uz je opravenny alebo nie, proste moze byt.Co sa tyka tenisu, musi ratat s obmedzeniami , ktore na neho spadnu a to ze na tensiportal.cz ho vidia niektori ako novodobeho jezisa -odbojara voci vakcine proti covidu, to je celkom usmevne:)))ten to ma vysoko na haku..)
Reagovat
Krisboy
Ježíše z něj dělá jeho dblní zakomplexovanej nazifotřík Srdjan, nikoliv tenisportal.cz.
Reagovat
Ondrej2280
pisal som, ze niektori tu na tenisportali ho tak vidia.))
Reagovat
R01316
Asi uz se chudak chysta pres Mexiko. Spanelsky uz umi, tak ted jeste narvat do bot par balicku drog, at ho Biden pusti prednostne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist