Djokovič se kvůli zranění kolena odhlásil z Monte Carla

8. 4. 2011, 20:54
Aktuality 18
Novak Djokovič našel prvního 'přemožitele'. Není jím ale Nadal ani Federer. Letos neporaženého Srba v suverénní jízdě sezonou přibrzdilo zranění kolena, kvůli kterému se odhlásil z antukového turnaje série Masters v Monte Carlu.
Profily hráčů
Novak Djokovič

"Je to těžká rána a smutná zpráva nejen pro turnaj a mé fanoušky, ale i pro mě samého," uvedl na svém webu třiadvacetiletý Srb. který podrobnosti o svém zranění ani délku absence na turnajích nesdělil.

Djokovič, jenž má podobně jako další špičkoví tenisté v Monte Carlu trvalé bydliště a na tamních kurtech velkou část roku trénuje, je hvězdou této sezony. Vyhrál všech 24 zápasů, do nichž nastoupil, a získal díky tomu čtyři tituly na třech kontinentech.

Zásluhou svých triumfů na Australian Open, v Dubaji, v Indian Wells a Miami se posunul na druhé místo žebříčku a pomalu se tlačí i na pozici světové jedničky Španěla Rafaela Nadala. Vinou neúčasti v soutěži v monackém knížectví se ale jeho atak na čelo komplikuje, neboť ztratí body za loňské semifinále.

Dalším podnikem, na který je srbská hvězda přihlášena, je antukový turnaj ve vlastnictví Djokovičovy rodiny v Bělehradu. V Djokovičově rodném městě se hraje od 25. dubna. 

Soutěž série Masters 1000 v Monte Carlu startuje už za tři dny a chybět by neměli Nadal s Federerem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
VlS
Tak Berďa má teda fakt smůlu, v QF Nadal
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě tam nedojde. Už ve 2.kole Chela je velký problem. Doufám, že k zápasu Chela - Berdych dojde, protože Chelu mam rád, je to dobrý tenista.
Reagovat
smazaný uživatel
Chela takticky neobhajoval Houston aby se mohl pripravit na Monte Carlo- mozna tedy porazi i Nadala! Vzdyt je to dobry tenista! K smichu! Berdych s nim zamete kurt.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavý pavúk v Monte-Carle. Štepánek s Baghdatisom, Raonic s Llodrom, Verdasco v druhom kole s Robredom zrejme ... veď si to pozrite sami :

http://www.atpworldtour.com/posting/2011/410/mds.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Taky Dolgopolov-Gulbis, nebo Tsonga-Monaco bude hodně zajímavý.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, chce o tu neporazitelnost přijít co nejdýl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, to jsou zas úvahy...:) Možná vynechá celou antukovou část včetně části na trávě... Co na tom, že klesne o několik příček na žebříčku dolů, hlavně že bude dál neporazitelný...:) O to mu jistě nejvíc jde...:D :D :D No nic...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Lena kapla bozskou! Bohuzel se neporazitelnost pocita jen na vitezna utkani nikoliv na tydny! Kazdopadne nevynecha-li po Monte Carlu zadny turnaj pak bude porazen minimalne trikrat! Behem travnate sezony dvakrat!
Reagovat
UnrealTom
a to někomu vadí ?? já toho simulanta nemam rád
Reagovat
smazaný uživatel
tvoje mama je simulant
Reagovat
smazaný uživatel
No to je škoda. Už bylo na čase, aby Djokera někdo porazil, s velkou pravděpodobností by k tomu v MC došlo ( i když možná až ve finále). No nic, kurýruj se, dojde na tebe v Římě.

Jinak pro Rogera to je asi dobrá zpráva. Bude tam nasazený jako dvojka a vzhledem k tomu, že tam nic neobhajuje, může si připsat dost bodů.

Jenomže, Djoker vlastně ztratí jen 60 bodů, protože sice příjde o 360 bodů za SF, ale místo toho se mu započítá 300 bodů za loňskou Basilej, které se mu v současné době nepočítají.
Reagovat
smazaný uživatel
...souhlas. a dobra informace o ztrate pouze 60 b
Reagovat
smazaný uživatel
No, snad to nebude nic vážnějšího. Jinak z hlediska té série je asi dobře, že si odpočine, protože právě v Monte Carlu by asi bylo nejpravděpodobnější, že by s Nadalem prohrál.

Uvidíme, jak toho využije Federer, jsem zvědavej na pavouka.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná bude chybět několik týdnů
Reagovat
smazaný uživatel
Federer toho nevyuzije nijak! Nevyradi-li jej Almagro (o cemz pochybuji) pak Ferrer nepochybne!
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer taky ne ...
Reagovat
smazaný uživatel
Novak nevyhral Dauha ale Dubai. Dauha vyhral Roger.
Reagovat
ReadyTeddy
stíhačka Nadala se odkládá...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist