Djokovič si poradil s Medveděvem a čeká ho 'samuraj' Nišikori

21. 1. 2019, 15:34
Aktuality 26
AUSTRALIAN OPEN - Novak Djokovič v Melbourne porazil 3-1 na sety Rusa Daniila Medveděva a podesáté v kariéře postoupil do čtvrtfinále Australian Open. O semifinále si šestinásobný šampion zahraje s vyčerpaným japonským bojovníkem Keiem Nišikorim (h2h 15-2), který zdolal už třetího soupeře až po pětisetové bitvě a navíc musel už podruhé otáčet ze stavu 0-2 na sety.
Novak Djokovič

Novak Djokovič ve druhém zápase po sobě ztratil set a zahrál méně vítězných úderů, než nevynucených chyb. Stejně jako ve třetím kole proti Kanaďanu Shapovalovovi porazil i dnes Rusa Daniila Medveděva 3-1 na sety.

Jednatřicetiletý Srb dnes ztratil v tie-breaku druhou sadu, ve které přitom vedl 4-1 a měl brejkbol. V dalším průběhu už ale nepřišel ani jednou o své podání, když odvrátil všech pět brejkbolů, a po 3 hodinách a 18 minutách zvítězil 6-4 6-7 6-2 6-3.

"Mám za sebou další náročný zápas. Daniil hrál výborně, hlavně v prvním a druhém setu mi nedal nic zadarmo. Jsem šťastný, že jsem od třetího setu zvýšil úroveň své hry a postoupil dál," komentoval Djokovič, jenž hraje na Australian Open 15. rok po sobě a třech letech ukončil čekání na jubilejní 10. čtvrtfinále. 



V něm bude šestinásobný šampion, který případným sedmým triumfem může překonat rekord Roye Emersona a Rogera Federera, favoritem proti Keii Nišikorimu. Nad o dva roky mladším Japoncem vede ve vzájemné bilanci 15-2, když neprohrál už 14 utkání po sobě.

Navíc Nišikori v Melbourne ztratil už hodně sil, když tři ze čtyř soupeřů udolal až po pětisetové bitvě. Dvakrát dokonce musel otáčet nepříznivý vývoj z 0-2 na sety, což se mu dnes povedlo teprve počtvrté v kariéře, když Španěla Pabla Carreña-Bustu udolal po více než pěti hodinách boje 6-7 4-6 7-6 6-4 7-6.



Přes den se z osmifinálových výher radovali Francouz Lucas Pouille a Kanaďan Milos Raonic, který vyřadil nasazenou čtyřku Němce Alexandera Zvereva.

• AUSTRALIAN OPEN 2019 •
Austrálie / Melbourne tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
pondělní výsledky (21. 01. 2019)
• Dvouhra mužů - osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Medveděv (15-Rus.) 6-4 6-7(5) 6-2 6-3
Raonic (16-Kan.) - A. Zverev (4-Něm.) 6-1 6-1 7-6(5)
Nišikori (8-Jap.) - Carreňo (23-Šp.) 6-7(8) 4-6 7-6(4) 6-4 7-6(8)
Pouille (28-Fr.) - Čorič (11-Chorv.) 6-7(4) 6-4 7-5 7-6(2)
Čtvrtfinálové dvojice:
Djokovič (1-Srb.) - Nišikori (8-Jap.)
Raonic (16-Kan.) - Puille (28-Fr.)
Tsitsipas (14-Řec.) - Bautista (22-Šp.)
Nadal (2-Šp.) - Tiafoe (USA)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
mahycek
Oprava, Mrazí mně kam 2000 nosičů, až chcípnu se dostanou,
ale mně už to bude jedno. Omlouvám se za tu vulgaritu
(chcípnout) , ale v podstatě je to pravda
Reagovat
blixa
Je někomu odkaž, ne ? To je takový problém ?
Reagovat
mahycek
Dobrý koment Davore. I když jsem tenis nikdy nehrál, tedy
pokud se nebere nějaké plácání u baráku v 8-14 letech. Ano,
pak mně vzala hudbu a vím, že do konce života ji budu
mít. Mrazí mně, kdo 2000 Cd a DVD si vezme až.....
A také miluji sport a tenis. V hluboké totalitě jsem
sledoval na rakouské Tv, když Ivan vyhrával v Madison square
garden masters, jak samozřejmě. Ale to je vedlejší.
Včera v noci si tady měl spor s Petříkem, vím je to
Rogerův fanda, já taky, ale s fakty a hlavně úvahou
si byl věrohodnější. No a tenis tady, tak plácnu, Tsitsi
nevyhraje AO, ale Miloš. Měj se pěkně.
Reagovat
Davor1
Príde mi, že väčšina tu nemala ani poňatia, čo je vlastne Medvedev za hráča, keď som čítal prekvapivé alebo znechutené komentáre ohľadom štýlu jeho hry, alebo ešte pred pár dňami, keď ho tu niektorí dokonca označovali za "ranára", na čom som sa schuti zasmial. Ja som sa bol na Medvedeva pozrieť už pred viac ako dvoma rokmi, keď hral challenger v Bratislave, lebo už vtedy ma zaujímal a veril som, že z neho niečo môže byť. Odvtedy sa neskutočne zlepšil, v medzihre, v taktike, prakticky vo všetkom a hlavne vyzrel po mentálnej stránke. Štýl jeho hry sa ale nemení, základom sú výmeny, nechodí príliš do riskantných úderov a radšej hrá trpezlivo a keď už zakončuje, tak z pripravených pozícií. Na jeho výšku by človek čakal, že to tam bude strieľať, ale on hrá presný opak. Preto som si bol istý a aj som to tu písal, že Djokovičovi nemá ako ublížiť, pretože hrá podobným štýlom, ale kvalitatívne sa na Noleho proste nechytá v ničom.

Djokovič brejkol 7 krát v štyroch setoch, napriek celkom slušnému rusovmu servisu. Return mu tu funguje na 100%, obrovský kontrast s Federerom, ktorý nedokázal Cicipasa brejknúť za 4 sety ani raz. A to ešte nehrá Djokovič svoje maximum a koncentrovať sa bude až s narastajúcou kvalitou protihráča a príchodom záverečných kôl. Ja si myslím, že finále tu Djoko spraví s prehľadom. Nishi bude mať po dnešnom ďalšom brutálnom záprahu ešte menšie šance, ako Medveď a navyše je posledné roky aj tak Djokovym fackovacím panákom. Raonič tu síce vyzerá skvele, ale neverím, že zvládne vyradiť na tomto povrchu Djokoviča na 3 víťazné, pri kvalite Djokovho returnu a defenzívy. Škoda, že to nevyšlo naopak, keby si Raonič s Cicipasom prehodili pozície... Raonič to na Nadala ako tak vie a Cici zase už Djokoviča nie tak dávno porazil na harde. Takto nás asi s veľkou pravdepodobnosťou očakávané finále neminie :/
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, ja som Medvedeva nasledovaného az tak nemal, videl som par uryvkov z minulosti + kusok zo zapasu s Goffinom a az dnes prvy cely zapas. Jeho herny prejav mu nevycitam, ba dokonca som presvedceny, ze bude fungovat a bude s nim uspesny...Top 10 urcite.

Sklamany som zo Zvereva, hoci som jehu prehru cakal. Ale aj prehrat sa da so ctou..Na hardovych GS uhral jedno spotené 4.kolo, to je velmi slabe, na to ze hard je jeho oblubenou parketou. Na druhu stranu aj Federer nikdy nehral SF, dokym nevyhral prvy GS. Potom dosial 22r a uz islo lahko, ale kto si mysli, ze bude Zverev rovnaký priklad?..

Skoda, bol by pre Djokovica tazsou prekazkou, nez oblubeny Raonic. Ten sa ale zlepsil a Djokovic na servise neposobi nebreaknutelne...

Coric mal tiez sancu urobit dieru do sveta (QF, SF), ale zavahal..
Reagovat
Davor1
Čorič sklamal ešte viac, ako Zverev, od toho sa porážka čakala, ale vypadnúť s Pouillem, ktorý hrá už skoro rok úplne tragicky, to je veľký fail.

Medvedev bude aj podľa mńa stabilne v desiatke, na slabších hráčov totiž tá jeho hra bude platiť a rozhodne má ešte potenciál hrať aj lepšie. Z tých mladých je momentálne spolu s Tsitsipasom herne asi najvyššie, problém ale bude mať s antukou, to ho bude výrazne limitovať...
Reagovat
Krisboy
Nesmysl. Puj měl trošku slabší období, to je pravda, ale jinak je to pořád lepší hráč než Borna.
Reagovat
No-le
Všechno dost optimistické prognózy. Já mám pocit, že se na kurtu často trápí a přestože jsem jeho velký fan a obdivovatel musím tu prohlásit, že nevěřím, že se do finále dostane. :((((
Reagovat
smazaný uživatel
po zapase Nole vyzeral absolutne vyflusnuty, po zapase povedal, ze ho dost boli chrbat.
Reagovat
No-le
Statistika UE u Novaka, která zápas od zápasu vzrůstá a fakt, že prakticky v každém setu přijde o podání, ovšem moc povzbudivé nejsou. Rus nehrál nic moc, krom toho, ze vracel míčky a občas trefovat servis. Zcela zbytečně prohrál druhý set. Mám prostě pocit, že jeho hra, která by měla jít během turnaje nahoru, pokud tedy vážně pomýšlí na celkový triumf, se nijak nelepší, stagnuje, ale rozhodně nestoupá.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes hral kazdu druhu vymenu cez 10-20 uderov, vyssi pocet UE je prirodzený. Rovnako bude mat Rafa viac UE ked bude hrat s Djokovicom, nez s Duckworthom..

Djokovic hrá to svoje, nepriestrelná obrana...Navyse v Austrálii nikdy neprehral v záverecných fázach, stvrtfinále prelezie a od SF nikdy nezaváhal.
Reagovat
Marduch
to sice ano, ale tady statistika pokulhává, neboť dnešní Novak je poněkud odlišným hráčem než před několika lety..
Reagovat
smazaný uživatel
Co ja viem, vyhrával tituly aj po 5-setovych vyhrach cestou do finále. Nic podobné ho tento rok zrejme nečaká..Menej útočí, to áno, ale nepotrebuje...
Reagovat
Marduch
Nole hraje spíš takové to baroko na jistotu, když neni den volna nebo ve vedru, jako dnes v těch třiceti. Nicméně důraznější hru jsem spíš čekal od Medvěděva. Oba dva toho ale měli plný kecky už v závěru druhého setu a těžko říct, komu podmínky vadily více. A to má teplota dále stoupat až někam ke čtyřiceti stupnum v pátek..
Reagovat
smazaný uživatel
Pocas zápasu bolo 19-20st....V Melbourne je momentálne chladno.
Reagovat
Marduch
Ano, 19 stupně, ale mimo stadion v parku na trávníku. Podívej se na tvare obou akteru ve druhém setu..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale su zvyknuti hrat, aj ked je v parku na travniku 30-35..Sucasne podmienky su vzhladom na australske standardy celkom komfortne.
Reagovat
Kozoroh
To jo, ale SF bude v Night Session a podle údajů z Googlu bude teplota 26 °C.
Reagovat
Denis92
Novak sa na tlacovke stazoval na unavu a problemy s chrbtom. Ale povedal, ze to nie je nic vazne.
Kazdopadne, potreboval by ceatou do finale aspon jeden lahsi 3setovy zapas, inak to bude mat velmi tazke zo ziskom titulu.
Reagovat
smazaný uživatel
15:2, 9:0...

Skvelé vyhliadky. Navyse Nishikori ho sprevádzal pri jeho posledných dvoch GS tituloch, je to taký talizman :)
Reagovat
Kozoroh
Medvěd vracel míčky přesně do kurtu z kterékoliv pozice. Pro Djokera bylo velmi obtížné Medvěda přetlačit ve výměnách, proto tolik UE. Mít Daniil dnes lehčího soupeře, než je No1e, byl by ve ČF.
Reagovat
smazaný uživatel
Silné slová. Ja si myslim, ze jediný zo stvrtfinalistov, koho by vyradil je Tiafoe.
Reagovat
No-le
Myslím, že by nevyřeší ani jeho. Tiafoe tu hraje skvěle.
Reagovat
No-le
...nevyřadil...
Reagovat
smazaný uživatel
Samuraj s papírovým mečíkem.
Reagovat
gigin
No spíš s porcelánovým zdravím. Kosu má dobrou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist