Na grandslamech to pořád nejde. Zverev v osmifinále neuhrál s Raonicem ani set

21. 1. 2019, 06:28
Aktuality 229
AUSTRALIAN OPEN - Alexander Zverev na grandslamech neprorazí ani na letošním Australian Open. Úřadující vítěz Turnaje mistrů končí v osmifinále na raketě Milose Raonice. Proti výborně hrajícímu Kanaďanovi po mizerném výkonu neuhrál jediný set. Maximem jednadvacetiletého Němce tak stále zůstává jediné čtvrtfinále z loňského French Open. Raonic bude bojovat o první grandslamové semifinále od Wimbledonu 2016 proti Francouzi Lucasi Pouillemu, který v Melbourne vyrovnal své grandslamové maximum.
Alexander Zverev

Teprve jednadvacetiletý Alexander Zverev si stihl na okruhu ATP už patnáctkrát zahrát finále a desetkrát přebíral trofej pro vítěze, naposledy na loňském Turnaji mistrů, kde porazil Federera i Djokoviče a získal nejcennější titul. Tři trofeje má z akcí Masters 1000. Jenže na grandslamech se vítězi tří podniků série Masters stále nedaří.

Nic na tom zatím nemění ani to, že si před loňským US Open najal Ivana Lendla, který pomohl k premiérovému grandslamovému vavřínu Britovi Murraymu. Na loňském US Open vypadl už ve třetím kole a na právě probíhajícím Australian Open si jen o kolo polepšil.

Po suverénní výhře nad Slovincem Bedenem měl obrovské potíže s Francouzem Chardym, proti němuž nakonec potřeboval všech pět setů, s domácí divokou kartou Boltem si už zase poradil bez problémů, ale dnes nestačil 1-6 1-6 6-7(5) na výborně hrajícího Milose Raonice a s Kanaďanem prohrál na grandslamech i podruhé.

Úvodní dvě sady byly v podání Zvereva naprosto katastrofální. Němec sice začal brejkem, ale poté ztratil devět gamů v řadě a vlastní servis uhájil až na pátý pokus.

Herně se zvedl až ve třetím setu. Na returnu se ovšem k žádné šanci nedostal a za stavu 4-5 čelil dvěma mečbolům. Obě hrozby odvrátil a nakonec rozhodoval tie-break. V něm od stavu 4-2 prohrál čtyři body v řadě a Raonic už si náskok pohlídal.

"Hrál jsem dnes neuvěřitelně. Udělal jsem spoustu věcí správně," radoval se po postupu do čtvrtfinále Raonic.

Zverev dnes udělal 23 nevynucených chyb včetně deseti dvojchyb. Raonic měl sice na kontě o jednu chybu více, jenže německého favorita na vítězné míče přestřílel 45-21. Jediné, co by se dalo vítězi dnešního souboje vytknout, byla úspěšnost proměňování brejkbolů (6 z 20).

"Chci být nejlepší, ale tenhle týden to prostě nevyšlo. Nejsem šťastný, ale také se nehroutím. Byl to tenisový zápas. Naučil jsem se brát tenisové zápasy jako tenisové zápasy, ne jako konec světa," uvedl hamburský rodák.

Raonic v Melbourne Parku pokračuje ve skvělých výkonech, přestože už od začátku turnaje měl velmi těžký los, ačkoli plní roli nasazené šestnáctky. Už v prvním kole musel nastoupit proti domácímu Kyrgiosovi, v dalším kole proti Wawrinkovi a ve třetím kole se utkal s Francouzem Herbertem.

O vyrovnání svého maxima v Melbourne a první grandslamové semifinále od Wimbledonu 2016, celkově třetí kariérní, bude osmadvacetiletý Kanaďan usilovat proti Lucasi Pouillemu. Francouzský tenista dnes porazil 6-7 6-4 7-5 7-6 turnajovou jedenáctku Chorvata Bornu Čoriče.

Čtyřiadvacetiletý Pouille při svých pěti předchozích startech na Australian Open nevyhrál ani jeden zápas, nyní pod vedením nové trenérky Amélie Mauresmové v Melbourne vyrovnal své grandslamové maximum z roku 2016, kdy byl ve čtvrtfinále Wimbledonu a US Open.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici v noci vytvořili Srb Novak Djokovič a Japonec Kei Nišikori.

• AUSTRALIAN OPEN 2019 •
Austrálie / Melbourne tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
pondělní výsledky (21. 01. 2019)
• Dvouhra mužů - osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Medveděv (15-Rus.) 6-4 6-7(5) 6-2 6-3
Raonic (16-Kan.) - A. Zverev (4-Něm.) 6-1 6-1 7-6(5)
Nišikori (8-Jap.) - Carreňo (23-Šp.) 6-7(8) 4-6 7-6(4) 6-4 7-6(8)
Pouille (28-Fr.) - Čorič (11-Chorv.) 6-7(4) 6-4 7-5 7-6(2)
Čtvrtfinálové dvojice:
Djokovič (1-Srb.) - Nišikori (8-Jap.)
Raonic (16-Kan.) - Puille (28-Fr.)
Tsitsipas (14-Řec.) - Bautista (22-Šp.)
Nadal (2-Šp.) - Tiafoe (USA)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

229
Přidat komentář
mahycek
Už dejte pokoj s rekordy. Rafa dá max. jeden (1) GS, do
konce kariéry, pokud by to bylo tady, (něvěřím), tak na
Roland Garros a to jen jednou, naposled, už ne nikdy 2 x.
A Djoko ? Pokud nevyhraje tady na AO, tak 6 GS na
vyrovnání Rogera, těžko dosáhne. Ono, v závěrečné čtvrtině
kariery to půjde setsakramensky pomalu. To si zapamatujte !!!!
Může vyhrát jeden, dva, či tři, ale mezitím nějakej GS uzme
mladej, do roku 2020 určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Posledné dva RG boli s prehladom, Nadal stratil jeden set...

Nehovorim, ze RG vyhrá este 3-4razy, mozno ani raz. Ale tvrdit s istotou, ze vyhra max 1-krat je vzhladom na sucasnu situáciu a jeho gloriolu v Parizi vyslovene nezdravé.
Reagovat
woody
Souhlas v klidu muze vyhrat RG i za pet let...
Reagovat
Ondra979
pokud ta tohle AO, tak ma slusnou sanci. PRotoze na RG se zatim nikdo konkurenceschopny moc neukazuje, ale zase muze se to zmenit. Letos to pravdapodobne jeste da, ale zase tu bude Novak, tak snad to nebude tak lehke..je to zatim otevrene
Reagovat
smazaný uživatel
V nasledujúcich 20 mesiacoch, rok aj 3/4 sa rozdá 8 Grandslamových titulov. Tie budú úplne kľúčové v kontexte prekonania tohto rekordu, do akej miery si budu tituly delit ich dvaja najvacsí favoriti a ci sa k slovu dostanu aj dalsi a ak áno, v akom pomere..Zverev opat vybuchol, uvidime co ostatní mladí. Tak ako tak, myslim ze nasledujúce dva roky budu Nadal s Djokovicom vzdy najvacsi favoriti. A mozno nasledujúce dalsie dva jedni z okruhu sirsich favoritov. Osobne si myslim, ze Federerových 20GS rekord sa vyrovná a prekoná.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim si, ze ho urcite prekona Djokovic a rekl bych, ze se to podari i Nadalovi. Federer na realnou sanci ve Wimbledonu, ac nevim, jak po antuce na tom bude se silami, pravdepodobne vynecha Stuttgart a zvoli Halle.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale Nadal bude 2020 koncit ako 34 rocny a Djokovic 33 rocny...To je presne tych nasledujucich 8-9 GS...Uz dnes hral Djokovic 3.5hod s Medvedevom, ktory bude za dva roky o nieco lepsi, a Djokovic o nieco horsi. Tie misky vah sa raz preklopia. Nehovoriac o Zverevovi, Stefanovi, snad Khachanovovi, Coricovi, Mlynarovi, Rublovovi, Tiafovovi :)...Tito vsetci budu este chvilku vacsinou s Big2 a Fed vacsinou prehravat, do času, kedy zacnu vacsinou vyhravat...A ked zacnu vacsinou vyhravat, tak sa na to Nole s Rafom vykaslu...Ale urcite neskoncia karieru, ked budu hravat finale Grandslamov.
Reagovat
mayday
Dnes už si to asi nemyslím, teď má kolik, 14? To je na překonání 7 GS, to jsou dva roky totální nadvlády nebo jeden dva ročně a hrát do 38 jako Roger, to si upřímně nemyslím.
Reagovat
ipko
Novak to má strašne ďaleko, tam nie sú žiadne debaty na mieste.. no a pre Rafu môže byť toto AO veľmi kľúčové, ak by ho vyhral, tak tá šanca by rapídne stúpla.. naopak ak nie, ktovie či mu zdravie vydrží, ale ešte na tie 2 RG by som ho videl.. každopádne, ak ho chce vyrovnať alebo prekonať, tak k tomu musí niečo pridať a toto AO je dosť reálne, vzhľadom na všetky okolnosti..
Reagovat
raduz
Podle mě Djokovič Federera nedotáhne,Nadal možná vyrovná.Paradoxně si myslim,že může vyhrát spíše AO nežli RG.Tam ho někdo z mladšich či Djokovič porazí.Mně ty závody přijdou však spíše zajímavé nežli vypovidajíci o tom,kdo je vlastně nejuspěšnějši.Už dnes lze za nejůspěšnějšiho možno klidně považovat Nadala už třeba proto,že ten počet vyhraných RG je brutálni a nepřekonatelný, stejně jako titul z OH či H2H s Federerem,silně v jeho prospěch,obzvlaště potom v zásadnich utkánich.Nerad to říkám,Nadalovi nepřeji nic dobrého,ale je to tak.Z jiného uhlu pohledu může být za nejlepšího už nyni považovám Novak Djokovič.Pro Federera neni pro vitězstvi v tomto "závodu" vůbec důležité,kolik má titulů,případně jakou má bilanci s rivaly.Je to zkrátka Rolls Royce,zatimco oni dva budou v přenesenem slova smyslu pouze mercedesy
Reagovat
annah
Krásně řečeno! Ten závěr!!! Je to přesně tak. On bude GOAT bez ohledu na to, kolik kdo vyhraje GS. Je to zcela mimořádná osobnost.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)

Myslim, ze Rafa s Nolem budu iba radi ak bude Federer goat (mimo kurtu).
Reagovat
annah
Teď už být rádi ani nemusí, protože v zápasech na kurtech je už nejspíš neohrozí. Je ve svých téměř 38 letech na odchodu.
Reagovat
Marduch
Jak řekl Kamilos, Goatem je Fedex, a to navzdy. A hotovo:D
Reagovat
Krisboy
Omyl kámo....GOAT je a navždy bude Sergi Bruguera!!! Statistiky hovoří naprosto jasně!
Reagovat
spaniel
Nerad to rikam, ale je to tak. Dekujeme ustredne za rozbor :D Te jeste co si mysli Mahulena.
Reagovat
Marduch
Asi tak..
Reagovat
Fandina
202
Reagovat
ipko
osobne si myslím, že Kei je proti Novakovi bez šance.. ťahá to už od Brisbane, na AO už musel druhýkrát otáčať z 0:2 a hral už tretíkrát 5 setov.. je síce japonský samuraj s veľkou fyzickou kondičkou, ale Novak je oproti nemu oddýchnutejší a na tomto pomalejšom harde by Kei musel zahrať na 100 percent, aby mal nejakú šancu..
Reagovat
Mayo
Kei je bez šance aj keby je v pohode a nie ešte, keď má v nohách milión setov.
Reagovat
smazaný uživatel
Kei je bez šance, ale aj po 5hod zápase ma vacsie sance, nez Busta :)

Ma za sebou dva 5-hod zápas, to je extrém, ale tie 2 predosle 5-setaky boli atypické, dlzkou okolo 3hod len...
Reagovat
Marduch
ano rozhodně bych ho nepodceňoval. Noleho už na GS porazil.
Reagovat
ipko
USO 14 si pamätám, bol to od Keia asi najlepší zápas v jeho kariére, naozaj tam zahral ridiculous shots.. škoda, že vo finále sa proti Čiličovi zložil, zrejme to bola jeho životná šanca, nie že by som ho odpisoval, ale ľahšieho súpera vo finále GS(ak by sa tam niekedy dostal) zrejme už mat nebude.. pre Čiliča životný turnaj, kde porazil Rogera, ale čo sa týka dlhodobej výkonnosti je podľa mňa Nishikori pred ním.. Japoncova kariéra je bohužiaľ do veľkej miery poznačená zraneniami..
Reagovat
Kozoroh
Z Medveděva jsem měl obavy, větší, než mám ze zbývajících soupeřů v No1eho půlce. V předcházejících zápasech předváděl velmi dobré výkony, já osobně viděl zápas proti Goffinovi. Medvědův dnešní výkon se dá nazvat houževnatostí v mezihře, Novakovi vracel do kurtu údery ze všemožných pozic. Byl jsem jak na trní, když jsem viděl, co se na kurtu děje, zvláště po ztrátě druhého setu.

Za stavu 1:2 v třetím setu No1e prohrával 0-40, začal hrát agresivněji, a to pomohlo. Udržel si servis, následně brejkl Medvěda a utkání nabralo správný směr. Daniil sice ještě kousal, ale Novak nepřipustil větší komplikace v 4. setu a dovedl utkání do vítězného konce.

Byl to zápas, který si Djoker vskutku protrpěl. Snad mu to pomůže do zbytku turnaje...
Reagovat
Pe3k
Roger okusil svojí vlastní medicínu od Tsitsiho a Novak totéž od Medvěda.
Reagovat
Kozoroh
Rozdíl je, že Novak našel recept na výhru.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom je rozdiel medzi Federerom a Djokovicom.
Reagovat
Pe3k
Rozdílu tam bylo více. Třeba v tom, že je Roger o 6 let starší než Nol3 a taky v tom, že zatímco duel Goat vs Greek freak byl pastva pro oči, chcete li oslava tenisu, při koukání na zápas Nole vs Danil byl k vidění přesný opak...
Reagovat
smazaný uživatel
Pastva pre oči, po ktorej ti zostali oči pre plač :)
Reagovat
dadaft
podle mě by se mužské zápasy měly hrát na pět nebo šest vítězných.
člověk se ani nestačí pořádně usadit a namíchat pár drinků,,,,,,,,, a je konec.
:-((
navíc - jak se ukazuje - většinu hráčů to začíná bavit až po dvou třech hodinách, na začátku je to úplně bez emocí...
Reagovat
Pe3k
Škoda no, čekal jsem od Danila více než jen upinkany set...nakonec to asi opravdu nebude takový střelec či ranař jak jsem si myslel...z toho si všichni berte ponaučení, dokonce i já se mohu někdy mýlit ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev, ranař!..

Venuj sa radšej rybarčeniu...
Reagovat
raduz
Ranař neni ani náhodou.Jeho udery jsou však ploché,velmi nízké,mnohdy dost rychlé.Tenis nudnej,ale velmi nepřijemnej.Mým oblíbencem ale nikdy nebude ani náhodou.Ranař je Chačanov a utočnikem Tsitsipas.Ty mám oba rád.Něco do sebe má i ten Čorič,byť hraje podle mě i pomaleji nežli Medvědev....
Reagovat
steve79
Djokovic vypadal horne vycerpane, ale co ms řikat Kei
Reagovat
Denis92
A to moze hrat v pripadnom finale Djokovic - Nadal obrovsku ulohu.
Reagovat
steve79
S tim bych byl opatrny. U Rafy nikdo netusi jak je na tom zdravotne, ale finale bych si přal.
Reagovat
steve79
Rafa jeste nenarazil na tezsiho soupeře.
Reagovat
Ereinion
navíc Djokovic bude hrát případné semi až v pátek...Nadal to má rozjeté opravdu skvěle
Reagovat
smazaný uživatel
Ao 2019 sa zatial nesie v znamení:

Murray ohlasil koniec kariéry.
Federer bude mat nastupcu.
Pinkanie bude mat nastupcu.
Kamil to psychicky nezvládol.
Bustička to psychicky nezvládol..

Kto by čakal takéto highlighty.
Reagovat
ttopi
Kamilos to fakt zabalil? Podle mě si dá novej nick a pojede znova, ale nenápadně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslim :D bohuzel pro nej bude velmi rychle odhalen
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, napisal, ze sa tesi z vyhry Tsitsipasa, je v pohode, ide si dat panaka so svojim 2mes synom a vymazal si účet..

Moze sa zaregistrovat nanovo, ale urcite nevydrzi, coskoro zacne o tom, ako sa mu Zverev nepodpisal a okamzite bude odhalený.
Reagovat
ttopi
Panáka si dal se ženou, ne s dítětem!
Reagovat
smazaný uživatel
se ženou, která má doma dvouměsíční dítě a pravděpodobně kojí (těsně po šestinedělí) :-)))
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
Fandina
:D
Reagovat
steve79
Medvedev hraje hrozny tenis. Snad vetsi pinkalista nez Murray.
Reagovat
Krisboy
že během dvou dnů prohráli Grišánek, Berďulka, Rožerýnek i Bustička???
Může mi to někdo vysvětlit?
Reagovat
spaniel
Jo, nepinkali dobroučce :-*
Reagovat
Fandina
Protože někdo prohrát musí, alespoň nevypadli v prvním kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Me kdyby nekdo rikal Busticko, tak taky radsi prohraju.
Reagovat
Fandina
Sice mě to hrozně štve, že vypadli, ale zase mi udělali dost bodů ve fantasy, protože nevyhučeli, obvzlášť nekteří, hned v prvním kole a tím pádem jsem se párkrát za AO octla v čele dvou, sice malých, ale lig.
Reagovat
Nenela
Jsou to proste milacci :-) I kdyz prohrali :-)))
Reagovat
mahycek
Žena má službu celý den, fakt je to nudné, nechal jsem
to zapnuté, ale pračka doprala a já jdu věšet prádlo.
Je tak nádherně... Mně to nevadí, když věším kalhotky,
boxerky podprsenky a další.... Kluci z kapely , tedy (chlapi)
se občas smějí, co to probírám v rukách, tedy co je
předek a zadek. Někdo se hrabe v autech a v maltě a já
v prádle. Tedy úsměv..
Reagovat
FulnekUltras
tak je to správne, tak to má byt... ;-)))
Reagovat
ttopi
Results of the Challenge
If the chair umpire accepts a player's request for electronic review, whatever the cameras reveal becomes his final decision and cannot be appealed further. If the line umpire originally judged the shot to be good, but electronic review shows the ball actually was out, the point ends in the receiving player's favor. However, if the line umpire judged a shot to be out when electronic review reveals it was in fact good, the point will be replayed. The chair umpire does have the power, however, to score the point in favor of the player who hit the ball, if in his judgment the shot was impossible for the other player to return.

Podle tohoto to vypadá, že rozhodčí může individuálně vyhodnotit situaci a pokud vidí, že hráč, který si bere challenge poté, co mu byl zahlášený aut, by bez chybného zahlášení neměl stejně šanci na ukončení výměny soupeře reagovat, může nechat bod druhé straně.

Pokud je to tedy takto, pak je bod pro Nišikoriho správně.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak potom je to okej...

Vacsina umpire su ale alibisti a nechavaju vymenu opakovat, tak hraci su uz zvyknutí, ze to je standard..
Reagovat
ttopi
Když vidím to video, tak mi přijde, že tu výměnu oba dohráli na 100%. Z toho důvodu s rozhodčím souhlasím.
Reagovat
mayday
Já jsem s ním právě souhlasil hned, mně se dokonce zdálo, že to zahlásili až ve chvíli, kdy to Japonec hrál nebo snad i odehrál, ten bod by tak jako tak uhrál z té situace.
Reagovat
ttopi
Ano. Proto jsem se, než jsem video viděl, hned ptal, zda Busta přerušil výměnu, nebo zda se to dohrálo a až vzal jestřába. Vypadá to na variantu č.2 a tím pádem je to jasné. Nechápu, proč se všude píše, že byl okraden.
Reagovat
smazaný uživatel
Busta nemohl výměnu včas přerušit protože aut byl zahlášen v okamžiku kdy se Nišikori napřahoval k úderu.Fakt hoodně spornej moment tehle velké bitvy.
Reagovat
ttopi
Tím spíš to ale podporuje mé tvrzení. Busta výměnu dohrál na 100% a není co řešit.
Reagovat
Fandina
Busta jí ale nedohrával, protože byl zahlášen aut. Je to sporné.
Reagovat
ttopi
Dohrál, podívej se na video. Přesně pro tyhle případy má rozhodčí tu možnost.
Reagovat
mayday
Tak podle mýho dohrával. Byla síť, míček padl na lajnu, Nishikori napřáhl a Busta riskl stranu. Nishikori udeřil a bylo zahlaseno. Rozhodně to nebylo tak, že by spadl míček na lajnu, hned se zahlásilo a Busta přestal hrát. Jako moment spornej, ale ta poslední věta jestli je v pravidlech, tak asi rozhodčí chybu neudělal.
Reagovat
Kozoroh
Uff, spadlo mi půl kamene ze srdce. Novak si na začátku třetí sady procházel krizí, na svém servisu prohrával 0-40, ale agresivnějším pojetím své hry brejkboly odvrátil a poté 2x Medvěděva brejknul.
Reagovat
raduz
Zápasy Djokoviče mám rád,pokud však hraje s někým herně odlišným.Nyni jsem shlédl 10min a jdu od toho.Opravdu se na to nedívá pěkně.Zatím nejnudnějši zápas osmifinále.Djokovič je však strašně silný v tom,že když nastoupí proti silnému,navic typologicky odlišnému soupeři,přestane rázem hrát to svoje"baroko"
Reagovat
svetova.dvojka
Tohle je parodie na tenis..., ale naprostá... :-(((
Reagovat
Andrew89
už jsem to vypnul..na to se nedá koukat
Reagovat
Kozoroh
Novak má velké problémy přetlačit Medvěděva ve výměnách.
Reagovat
mahycek
Tak se omlouvám, nebude do dvou hodin po zápase, byl
jsem si odskočit do města na úřad, ale konec 2 setu jsem
stihnul. Ono se to táhne a bude to dlouhé. Takře už to
není medvídek, ale snad Medvěd ??
A už se nehádejte, Davor1 a Pe3k. Já jsem si z noci ten
váš duel mezi sebou stáhnul. Nebudu dělat rozhodčího,
ale bylo tam dost pozitivních postřehů, nemyslím jen z
wikipedie, ale úvahy mozkem. A to Davor1, promiň Pe3k tak
trochu vede. Ale nic ve zlém, nemůžeme se řídit strikně
jen statistikami
Reagovat
No-le
Seber se, Nole, jinak jedeš domů!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak fanusikovia Big3 sa nemusia obavat..Tsitsipas je plus minus hernou kopiou Federera, Medved pinka ako Djokovic, Kozoroh toho hracs bude milovat, Rafov styl a FH zatial nikto samozrejme napodobnit nedokaze :)
Reagovat
Mayo
Presne tak, Rafu sa nedá napodobniť (:
Reagovat
Marduch
ono pumpovat 2 hodiny denne ve fitku bicak se nikomu moc nechce.. I když, kdyby někdo z future nextgen angažoval strýka Toniho..
Reagovat
Andrew89
Méďo
Reagovat
letityfanousek
Hraješ antitenis nekoukatelný, hnus obranářský.
Reagovat
paprikovygulas1
Niečo na štýl Noleho či
Reagovat
Denis92
Ked vidim, ako sa Novak trapi s Medvedevom, tak Raonic ho moze kludne porazit. Ak to nahodou nedokaze uz dnes rus.
Reagovat
Davor1
Raonic ale bude stylom hry sedieť Djokovi ovela viac. A v semi uz mu bude superom aj jeho hlava.
Reagovat
Denis92
To asi hej, aj H2H hovori jasnou recou. Ale Raonic tu hra naozaj skvely tenis, superov doslova valcuje a to mal proti sebe naozaj slusne mena. Ja mu celkom verim.
Reagovat
Kozoroh
Matchup s Wawrinkou Raoničovi sedí, i herní styly Saši a Nicka vyhovují Milošově hře, naproti tomu Novakův tenis mu nesedí. H2H a matchup hovoří pro Novaka. Dnešní utkání si Djoker protrpěl, ale nedovedu si představit, že Miloš předvede takovou intenzivní obranu, jako dnes Daniil.
Reagovat
svetova.dvojka
Tady narazila kosa na kámen, Djokovič hraje proti své kopii a neví vůbec co hrát...
Reagovat
Krisboy
Hmm, zdá se, že Noule bude mít těžkou šichtu. Ale dalo se to čekat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jaký je přesný výklad pravidel?Měla se za stavu 8-5 pro Busty opakovat výměna nebo ne???
Reagovat
mayday
To nevím, ale podle mě aut zařval (čárovej nebo hlavní, nevím kterej), až Nishi praskl do balonku. Bodem pro něj by to přece skončilo tak jako tak. Ale přesnej výklad neznám.
Reagovat
smazaný uživatel
No to určitě ne,aut byl zahlášen hned po dopadu míčku na lajnu a až potom teprve Nišikori ukončil výměnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tady to máme,jak tak na to čumím tak aut byl zahlášen v okamžiku kdy se Nišikori napřahoval k úderu.https://www.youtube.com/watch?v=ZujHPRlsHsQ
Reagovat
ttopi
Je vidět, že oba výměnu dohráli, takže chybným hlášením autu nebyla výměna ovlivněna.
Reagovat
Krisboy
Woe Pablo, ty seš jelito :)
Reagovat
paprikovygulas1
Mám možnosť kukať len skóre a tak sa chcem spýtať či tu prehru setu prežili všetky Noleho rakety?
Reagovat
Frantz
ten Djokovič je hroznej čajíček :-/
Reagovat
ttopi
Nišikori to fakt otočil v tom TB? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Busta extremne poskodeny umpirom.
Reagovat
ttopi
Co se dělo?
Reagovat
MarcelPersch
Upřímně s jeho mentální silou prostě nemá na to být ve čtvrtfinále GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Nishikori je lepsi stvrtfinalista, to bez debaty.

Ale za stavu 8:5 dal busta obranny uder, padlo to meter za siet, rozhodca zahlasil out, Nishi ukoncil vymenu 8:6...Busta zobral challenge, a zistilo sa, ze to out nebol, takze podla vseobecne uznanych pravidiel sa mala vymena opakovat, to ze Nishi ukoncil vymenu po zahlaseni outu bolo irelevantné..8:6 vsak zostalo v platnosti. Busta vypenil, prehral 8:10...A hoci je kludak na zaver este vynadal rozhodcovi.
Reagovat
MarcelPersch
Já vím, mluvím obecně, já ten STB videl, stát se to mně, tak tam raketou rozmlátil všechno.
Reagovat
ttopi
A vzal si Busta challenge hned, nebo až po ukončení výměny Nišikorim? Jde mi jen o to, že pokud Nišikori ukončil výměnu tak, že by Busta míč stejně nehrál, tak v rámci férovosti by mi přišlo, že míček patří Nišikorimu. Pokud Busta vzal jestřába a hned přestal hrát, přičemž by následný úder Nišikoriho mohl zkusit zahrát, pak bych byl pro opakování míčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápem, sedliacky rozum hovorí jasne, Nishi ten bod mal mat, lebo Busta bol bez šance na uhratie fiftínu..

Ale pravidla su v tomto celkom neoblomné, Federer mal vcera tiez nieco podobné v TB, ked sa po zahlaseni outu rozhodco opravil, vymena sa opakovala, hoci bolo jasne, ze Fed by vyhral fiftin..

PS. Neviem kedy Busta dvihal ruku a reklamoval.
Reagovat
ttopi
Jo, pravidla chápu. Já to myslím spíš tak, že Pablo by to měl vyhodnotit s klidem a říct si, že ten míček prostě prohrál. Ale v pátém setu v TB asi nejde být klidný.
Reagovat
smazaný uživatel
haha, áno...

Busta nemal riesil paragrafy, ale hrat..Stále mal 8:6..Nuz, za chvilu bolo 8:10.
Reagovat
Denis92
Hej, presne ta ista situacia a dve odlisne rozhodnutia. Fed rovnako zahral vitazny volej ako Nishi tesne po tom co bol zahlaseny out. Vymena sa opakovala. A mala sa aj v tomto pripade. Pravidla su jasne.
Reagovat
ttopi
Tak to byla asi jiná situace, když Federer zahrál volej - tam asi žádný aut bezprostředně před vítězným úderem Federera nebyl ne?
Reagovat
Denis92
Roger zahral uder na lajnu, ciarovy zahlasil out a nasledne sa opravil.
Medzitym Roger zahral vitazny volej na sieti.
Reagovat
ttopi
To je ale tím pádem něco jiného. Protože Tsisipas by se mohl odvolávat na to, že kdyby nebyl zahlášen aut, zahrál by míček jinak, než ho zahrál při nahlášeném autu a to se pak těžko prokazuje. Už je to prostě o úder dál, než v podání Nišikoriho.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych do toho sedlácký rozum nepletl,jako Busta byl blbé pozici ale nikdy nemůžeš vědět jak ten míček dopadne,taky ho Nišikori mohl dát za základní čáru(už sme takových minel TOP hráčů a hráček viděli spoustu),to by mě potom zajímalo co by rozhodčí dělal..každopádně podle mě byl Busta v právu..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, aj podla mna bol poskodeny..
Reagovat
ttopi
Ale čím byl poškozený? Sám říkáš, že neměl nárok na následný úder Nišikoriho reagovat. A tak se na to díval asi i rozhodčí. V pravidlech je napsáno, že se musí každá taková výměna opakovat, nebo se připouští možnost takovéhoto subjektivního vyhodnocení rozhodčím?
Reagovat
Fandina
Busta zahrál na čáru, rozhodčí zahlásil aut, pak Niši odehrál míč do kurtu, Busta si vzal jestřába a aut to nebyl.
Reagovat
ttopi
Já se ale ptám na výklad pravidel. Pokud se a to dívám z hlediska tenisu, je to bod pro Nišikoriho.

Pokud má rozhodčí možnost vyhodnotit, jak moc chybně nahlášený aut ovlivnil následné dění, tak to tady asi aplikoval.
Reagovat
Fandina
Tak to nevím. Já to beru tak, že když se nahlásil aut, tak je konec výměny a Busta si proto vzal jestřába, protože si myslel, že to aut nebyl a ten to potvrdil.
Reagovat
smazaný uživatel
Tym, ze challenge ukazal, ze to nebol out, a mala sa tym padom opakovat vymena bez ohladu na jej priebeh. Moj nazor.
Reagovat
ttopi
Ale jak je to v pravidlech? To je dost podstatný totiž.
Reagovat
EllNino
opakování, jasné
Reagovat
No-le
Ale out zahlásil divák, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím že snad rozhodčí,ne?
Reagovat
smazaný uživatel
O tom nic neviem, znelo to ako rozhodca.
Reagovat
smazaný uživatel
Já su taky toho názoru že rozhodčí,pochybuju že by se Busta jinak tak vztekal..
Reagovat
No-le
Je fakt, ze já to neviděl, říkal mi to kámoš, a zpětně se mi na to nechce dívat. Ale kdyby to zahlásil divák, je situace jasná...
Reagovat
EllNino
rozhodčí
Reagovat
FerrariF50
Ale ne tak s tim rozhodnutim bych souhlasil, ale Bustu to evidentně rozhodilo a prohrálo mu to zápas. Když rozhodnou takový sporný momenty, tak to neni nic dobrýho. Bustovi jsem to přál.
Reagovat
spaniel
Ultronovi se porouchala elektronka.
Error 505: aplikace utok nenalezena.
Error 700: aplikaci set 2 se nepodarilo spustit
Reagovat
smazaný uživatel
Zabudol si na Erorr404: Attack page not found.
Reagovat
Frantz
nouzový režim - údržba - přehazovaná
Reagovat
spaniel
Set 2 nemohla byt spustena, protoze knihovnu utok nelze najit nebo je poskozena.
Pro opravu souboru spustte aplikaci lamani rakety 2.0
Reagovat
ttopi
Zatím mi tip 6:3 6:7 6:4 6:1 poměrně vychází. Teď to Novak urve v koncovce a tím se Medvěděv sesype. Poslední set již bude pro Novaka procházkou.
Reagovat
Fandina
Bustička s Nišinkou si to rozdávají v TB posledního setu, tedy MTB nebo STB. Tak jsem zvědavá, jestli to ví, že se hraje do 10. Aby se někdo z nich zase předčasně neradoval.

A to mi připomnělo, že jsem tuším včera viděla na Eurosportu McEnroe, jak se k tomu vyjadřoval, že každý GS to má jinak a přitom také zaryl do všech ohledně DC. Řekl, jestli pak se tím někdo zabývá, jak to vlastně je ajak je to všudemožně jinak. A pak dodal, vlastně ne, oni nemají čas. Oni se zabývají prodejem Davis Cupu. :D
Reagovat
Fandina
Takže ne, je to 7:5 pro Bustičku a oba pokračují v pohodě.
Reagovat
spaniel
Novakovi strasne vyhovuje byt tlacen, byt v defenzive. Jakmile souper necha aktivitu na nem, je to hruza. Nema uhly, neni schopny rozehrat vymenu s planem a zakoncit winnerem. Je z toho nudny maraton dvou atletu.
Reagovat
Davor1
Je to presne tak. Preto mu tak sedia superi ako Anderson, Raonic ci posledne roky aj Roger. A jeho posledne GS prehry bolí s pinkalmi Chungom a Cecchinatom
Reagovat
Marduch
nekoukám na to, ale za poslední měsíce souhlas. Bohužel hřeší na fantastické pokrytí kurtu:( Uvidíme, jestli se v posledních kolech tradičně "přepne", pokud tam postoupí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, je to pravda..

Ale zaroven plati, ze Novak je aj majster v pinkaní...Vid jeho zápasy s Murraym..
Reagovat
Krisboy
No vida...Pablo i Méďa zvedají hlavu :) ještě by to mohlo být zajímavé.
Reagovat
FulnekUltras
kwa, co tam v té práci furt robíte? ;-)))
Reagovat
FerrariF50
Jdu čumět na druhý zápas. Carréňo to vyrovnal.
Reagovat
MarcelPersch
To je hrozná nuda, Djokovič má štěstí, že první útočný hráč, na kterého narazí bude Raonič a ten má zase jiné slabiny, neumím si představit, kdo by mu mohl sebrat být jen set, včetně Nadala v případném finále.
Reagovat
Pe3k
Raonic má šanci, ne velkou, ale šance tam je. No a s Nadalem ve finále to bude otevřené, Djoko může klidně zápas zcela odevzdat jako např ve finále Us open 2013. Pro mě je favoritem Nadal, s tímhle losem co vyfasoval musí vyhrát i kdyby hrál pravačkou.
Reagovat
smazaný uživatel
s Novakom,Rafa favoritom nebude,niekolko 5setakov s nim na GS prehral,AO vyhral raz,Novak 6krat,rozhodne momentalna forma,ako vzdy:),skôr by si veril na Rogera,od rafy vsak viem co cakat,vacsia neznama bude Novak,ktory môze aj vybuchnut
Reagovat
Pe3k
To vše vím, ale Nadal je odpočatý, namotivovany, los ma jako s nějaké 250, tak kdy jindy by mohl vyhrát, než teď? Kdyby třeba potkal top 30 soupeře, to by byla jiná, ale za těchto okolností vamos Džafa.
Reagovat
MarcelPersch
Rožér prohrál a nyní je tvoje jediná naděje Novak a zakřiknutý Rafa :D
Hlavně že se vysmíváš Kamilovi.
Reagovat
Pe3k
Roger prohrál, takže jediná naděje je Tsitsipas. Ale vsázel sem na Medveda a už mu dává co proto...
Reagovat
smazaný uživatel
ja som si zase vsadil na Pavlyuchenkovu a Osaka,takze musim do toho mrazu po prachy:/
Reagovat
MarcelPersch
Vsadím se, že si mu tímhle poslal polibek smrti v následujícím gamu.
Reagovat
Pe3k
Zas takovou moc nemám...
Reagovat
smazaný uživatel
Novak to tiez nema super tazke,Stan odlklideny,japonec tiez ako pise Davor,kanadan to len so servisom za beznych okolnosti nedokaze,fandim samozrejme Rafovi,ale tipovat by som sa neodvazil,pre Novaka hovori aj to ze spaniel sa môze hocikedy zranit,takze asi 57:43 pre srba:-)
Reagovat
Davor1
A aky je rozdiel medzi Nadalovym losom a Djokovym? Unaveneho Nishiho splachne za 2 hodiny a Raonicovi, ktory na neho nevie, moze dat kludne 3-0. Nadal bude mat zrejme Tsitsipasa, co je obdobna kvalita, ako Raonic.
Reagovat
Pe3k
Ptáš se, jaký je rozdíl mezi těžkým a nejlehčím losem?
Reagovat
MarcelPersch
Rozdíl je v tom, že od Raoniče nelze očekávat nic převratného, ten ničím nepřekvapí, to Tsisi, který se nebojí chodit pro winnery a riskovat, to je něco jiného.
Reagovat
Pe3k
Ano, ale Milosovi na druhou stranu stačí jen držet servis...no proti nejlepšímu returnistovi/returnerovi prostě hráči s nejlepším returnem to asi nebude jednoduché.
Reagovat
Denis92
Pockaj, to myslis vazne? Medvedev Nishikori a vo skvelej forme Raonic ides porovnavat s Berdych Tiafoe a Tsitsipas/Bautista?
Reagovat
Pe3k
Pomatený blázen...
Reagovat
MarcelPersch
Odevzdat jo? V tom roce byl na hardu výborný a na Škola si po právu věřil, když ho 2 týdny předtím porazil v Montrealu. Tady Rafa ví, že ho nikdy neporazil a určitě bude mít v hlavě rok 2012 a poslední zpackané roky tady. Navíc ta série proher tomu taky nepomůže.
Reagovat
Pe3k
Podle mě nemá v hlavě 7 let starý zápas a navíc je to jiný povrch...a ještě navíc Medved už otáčí...
Reagovat
smazaný uživatel
Pre teba je favorit Nadal, ty blbečku?...Proti Djokovicovi v Australii, ktory vyhral posledne dva GS, s tym ze Rafa takmer pol roka nehral a prichadza po zraneni?...Si posraný az za usami, priposránek. Ty Berdych!
Reagovat
Davor1
On si len klasicky robi alibi, keby to nahodou Nadal fakt vyhral. Fakt strasny traged, takeho si Roger vazne nezaslouzi...
Reagovat
MarcelPersch
Nechte ho, chudáka to budí denně že sna, že by Rafa vyhrál a ještě Rogera dorovnal, je tak zoufalý, že se snaží zakriknout každého, kdo by mu ten titul mohl přihrát :D
Reagovat
Krisboy
Co bude dělat, až Rafa ukončí kariéru? Oběsí se? Uchlastá? Heroin?
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
Pe3k
Něco takového napsat může jen chorý mozek, ale kdo jiný by mohl fandit Nadalovi, že...
Reagovat
Krisboy
Pablovi to nějak začíná utíkat mezi prsty...
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by som nesledoval tenis a povedali by ste mi "najdi rusku tvar na kurte", bolo by to zrejme celkom jednoduché.
Reagovat
Mayo
Medvedev nato nemá. Veď do zápasu so Sirom som ani nevedel o jeho existencii (:
Reagovat
smazaný uživatel
Chlap ako hora a pinká ako Roberta Vinci..
Reagovat
Davor1
Pinka? Ved tenisovy odbornik Petrik tu pred par dnami tvrdil, aky je to ranar :D
Reagovat
Pe3k
Ano, já myslel, že stačí aby hráč dával rány aby mohl být považovány za ranaře, ale asi ne...zeptam se forehanda, nebo mrknu na Wikipedii, jak to vlastně je :D
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev je dnes do počtu...

Rovnako ako Petrik do počtu pri debatách, kde treba pouzit mozog.
Reagovat
Pe3k
Škoda, spoléhal sem na něj. Next gen pro změnu zase selhala, krom Tsitsipase, ale tam se spíše Fedr porazil sám...
Reagovat
Krisboy
Kdo to vlastně tenkrát řekl Medveděvovi, že je ruské hovado? Tsitsipas?
Reagovat
smazaný uživatel
Bullshit Russian. Pritom sam je napoly Rusak :D
Reagovat
smazaný uživatel
https://youtu.be/z--5tNfy6R4
Reagovat
Pe3k
A Medved mu naoplatku řekl, že je jen děcko co neumí bojovat.
Reagovat
Kozoroh
Daniil předvádí skvělý výkon v mezihře, výborně brání a jen trochu kazí. Novak to s ním ve výměnách nemá jednoduché.
Reagovat
Krisboy
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1063424-sileny-zverev-rozjety-nemec-agresivnim-chovanim-vydesil-sberace-od-rozhodciho-dostal-varovani.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#rss

:D
Reagovat
FerrariF50
Koukám chvilku a nebaví mě ta pinkačka. Pinkálkové prostě
Reagovat
FerrariF50
navíc chtět upinkat Djokovice je jako házet dříví do lesa.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdiel medzi Tsitsipasom a Medvedevom je ten, ze Grek do Big pointov siel s tym, ze ich chce vyhrat..Medvedev ich chce neprehrat...A len pinká...Pinká s niekym ako je Djokovic...Nonsens
Reagovat
Pe3k
A co taky Coric?
Reagovat
Kozoroh
Ale třeba na jeho obranu napsat, že Djokerovi zatápí.
Reagovat
spaniel
To chce Medvedev takhle pinkat hodiny?
Reagovat
smazaný uživatel
To on je takýto pinkac?...
Reagovat
spaniel
Neni. Myslim ze to je taktika, mozna od RBA, ale u nej to fungovat nebude.
Reagovat
Tuttovka
Tak může s ním trochu pinkat, ale musí z toho přecházet do agrese. Zatím mu hraje výborně bekend i forhand, ale hlava je horší.
Reagovat
Pe3k
Na zápas se nedívám, ale zastával jsem se ho, že je ranař, tak žádné pinkání tam!
Reagovat
mahycek
Né Medvěd, ale medvídek, je přirovnáním k hráčům Big 3,
nebo, jak chcete Big 4 i když se to rozpadá. Ale medvídek
je k těmto hráčům. Do dvou hodin je hotovo.
Reagovat
Mayo
Djokovic vs Medvedev

6-3, 6-2, 6-3
Reagovat
ttopi
6:3 6:7 6:4 6:1
Reagovat
Pe3k
Už ti někdy ten tip vyšel? A nebo po vzoru trolhanda jednou za 5 let?
Reagovat
dunphy
Lukáš Puj v minulých ročnících nevyhrál ani jeden zápas na AO a teď je po skvělém výkonu ve čtvrtfinále! Tak snad je to příslib sezóny, která bude lepší než ta loňská. :)
Reagovat
smazaný uživatel
tesim sa! naposledy vyhral 4 zapasy po sebe vo februari 2018 :D
Reagovat
dunphy
Všiml jsem si na netu i jedné zajímavé statistiky. Když na každém GS (kromě FO) vyhrál poprvé v kariéře zápas, tak šel rovnou do čtvrtfinále. Wimbledon 2016, USO 2016 a teď AO 2016. Kéž by to teď dotáhl aspoň o kolo dál. Ale proti Milosovi se mu bohužel zrovna nedaří :D
Reagovat
dunphy
*AO 2019
Reagovat
kada.tom
uff, dobře Milos, krásně Zvereva vyprovodil :-)
Reagovat
spaniel
Slusny debakl. Prvni dva sety to nebyl on :D
Reagovat
svetova.dvojka
Měl si dát snickers.
Reagovat
smazaný uživatel
Můj tip na vítěze se poroučí, mává čelenkou a třeba někdy příště.
Reagovat
vojta91
odvážný tip, když nikdy nic na grandslamu neuhrál...
Reagovat
Pe3k
Vůbec by mi nevadilo kdyby Šáša žáden gs nikdy nevyhrál a byl by to např Tsitsipas kdo bude tvrdit muziku na turnajích velké čtyřky. Z těch next gen hráčů jen on jediný kdo mi trochu vadí a komu zaručeně nebudu fandit. Jeho starší bratr ač není tak dobrý tenista je velký sympaťák. Má na sobě více řetězu než vánoční stromeček.
Reagovat
svetova.dvojka
jedině Borna Čorič...
Reagovat
vojta91
jedině Reilly Opelka..!!
Reagovat
mayday
Nad Milošem už jsem jeden čas lámal hůl, všechna ta zranění apod., ale je vidět, že to dokáže překonat. Jakmile se tento podávací stroj rozjede, tak je dost slušnej i herně.
Zverev je mi absolutně nesympatickej, takže jeho GS šňůra vůbec nevadí.
Reagovat
horska.kraslice
Raonic - nečekaný comeback. Oba dva jsou mi nesympatičtí, jeden postoupit musel :)))
Reagovat
mayday
Tak Miloš, býval to vždy hlavně stroj na podání, potom si mě trošku získal, umí sem tam i zahrát v mezihře. Navíc ten jeho kamennej ksicht, něco mezi prasetem a přerostlým dítětem... ???? Začal jsem mu fandit docela.
Reagovat
horska.kraslice
No, je pravda, že k servisu časem přidal i něco z tenisu, to mu u mne taky malinko přidává do plusu. A taky je fakt, že existovat s takovým obličejem jako má Raonic, je dost mizerie. Takže je to vlastně chudák kluk? :)))
Reagovat
mayday
Chudák to asi není ???? Ale kdyby byla možná výměna hlavy, tak by do toho on sám asi taky šel.
Reagovat
horska.kraslice
:-)))
Reagovat
vojta91
chtěl bych vidět tvůj ksicht..
Reagovat
FerrariF50
Mě taky přijde, že vypadá Miloš uplně normálně.
Reagovat
mayday
Hezoun to přece jen moc není, podle mýho názoru :-)
Reagovat
vojta91
furt lepší, než Ráďa třeba například..
Reagovat
FerrariF50
Vypadá mnohem líp než Serena a to je to chlap :)
Reagovat
FerrariF50
Ale Serenu vlastně nepokládám za ženu.
Reagovat
FulnekUltras
přechodné skupenství
Reagovat
Krisboy
To je ovšem velice hloupé :(
Reagovat
mayday
Tak o tom se nehádám :-)
Reagovat
horska.kraslice
To není argument.
Reagovat
Nenela
Oba nesympaticti, ale Zverev vice. Ten je navic docela namysleny mladicek. Zchlazeni zahy mu docela prospeje, stejne jako trocha skromnosti (kterou - zatim - postrada).
Reagovat
mayday
Asi není lehký být ve 20 mezi nejlepšími na světě a nebýt namistrovanej. Ale je fakt, že Sáša působí ultranesympaticky, alespoň pro mě.
Reagovat
horska.kraslice
Jojo.
Reagovat
Mayo
Raonic beast mode :O
Reagovat
Krisboy
Spíš Zverev Berdych mode :D
Reagovat
svetova.dvojka
To je na titul...
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovicovi ubudol dalsi super. Alebo pribudol?
Reagovat
Denis92
Raonic tu hra fantasticky tenis a mozne je naozaj vsetko. V ich vzajomnom suboji som neni uplne presvedceny o vyhre Novaka.
Reagovat
Kozoroh
No1e porazil Miloše ve všech 9 vzájemných zápasech. To znamená pro Novaka psychickou výhodu.
Reagovat
Denis92
Kazda snura raz konci. Raonic hra svoj top tenis a bude ho musiet zahrat aj Novak aby ho porazil.
Reagovat
Kozoroh
Pro No1eho je určitě lepší Miloš než Saša.
Reagovat
Fandina
Tak nic Šášo, Raonic byl lepší. Příště.
Reagovat
Krisboy
Ať do mě hrom baci, jestli jsem to nečekal!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist