Djokovič: Snad zopakuju vzorec z předchozích sezon a dostanu se do špičkové formy

22. 4. 2023, 11:52
Aktuality 10
Novak Djokovič po neúspěšném vstupu do antukové sezony věří, že se dostane včas do vrcholné formy, aby mohl na Roland Garros usilovat o rekordní 23. grandslamový titul. V pátek podlehl v Banja Luce v srbském duelu Dušanu Lajovičovi, se kterým v předchozích dvou vzájemných zápasech ztratil pouze čtyři gamy, a stejně jako předtím v Monte Carlu vypadl po druhém duelu. Na nejpomalejším povrchu tak první tenista světa má letos bilanci 2-2.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© Srpska Open)

Djokovič v březnu musel vynechat turnaje Masters 1000 v USA a do antukového jara vstupuje třetí rok po sobě bez zápasového rytmu. A opět se to ukazuje jako problém. Minulý týden na Masters 1000 v Monte Carlu znovu nevyhrál víc jak jeden zápas a již po druhém vystoupení se poroučel i z menšího podniku ATP 250 v Banja Luce.

"Já doufám, že do Roland Garros se dostanu do špičkové formy. Chci tam hrát svůj nejlepší tenis," řekl Djokovič po vyřazení v Bosně a Hercegovině. Po nepřesvědčivých výkonech, k nimž patřil i vydřený vítězný zápas z předchozího kola proti Lucovi van Asschemu z Francie, ale nepropadá panice. "V předchozích sezonách jsem měl vždy neuspokojivý a pomalý start na antuce a pak jsem hrál mnohem lepší tenis. Doufám, že letos zopakuji stejný vzorec," dodal dvojnásobný vítěz French Open. Druhý grandslam sezony začne 28. května.

Proti Lajovičovi nedokázal využít obvyklý zabijácký instinkt. Z celkem 16 brejkbolů využil jediný a více než dvouhodinovou bitvu prohrál 4-6 6-7. "Lajovič hrál dobře. Na druhou stranu já hrál mnohem hůř, než jsem chtěl. Když budu hrát takhle, tak zápasy proti soupeřům s tak kvalitní hrou na tomto povrchu nemohu vyhrávat," připustil Djokovič.

Na kurtu se necítil dobře. "Měl jsem pomalé a mdlé nohy, netrefil jsem spoustu ran, údery šly úplně mimo. Občas se zadařilo, ale celkově jsem hrál pod svoji úroveň," dodal a burcoval se do další přípravy. "Pořád ještě zbývá (do French Open) několik týdnů na trénink a zápasy. A podmínky tam (v Paříži) jsou úplně jiné ve srovnání s Monte Carlem a Banja Lukou," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Patik
Škoda toho Madridu ten mu dlhodobo sedel..ale rozumiem mu potrebuje čas ale príde to.
Reagovat
No-le
Spíš Řím, ne?
Reagovat
Krisboy
Řím nebo Madrid, proti západnímu establishmentu stejně nemá šanci smile
Reagovat
Patik
Aj Rím aj Madrid len škoda ze odstúpil z Madridu ma tam viacero titulov podmienky mu tam sedia mohol sa tam lepšie rozohrať.
Reagovat
turista
V Madridu vyhrál titul 3x, v Římě 6x.
Reagovat
Rafaela
Nej tenis Djokovice nemusí být tím nejlepším tenisem na akci. Takže by neškodilo, kdyby pár mladíků předvedlo taky svůj nej tenis a kdyby ten "jejich nej" byl aspoň o fous lepší než Novakův. Podezírám Sinnera, Runeho, Alcaraze, že by se právě jim mohlo zadařit.
Reagovat
Amputace
Alcarazovi proti Novakovi do budoucna hodně věřím. Na tom jediném zápasu, který spolu odehráli loni v Madridu, se sice nedá stavět žádné závěry, ale myslím, že by mu tento mach-up mohl sedět a Novakovi právě naopak. Snad spolu ještě pár zápasů odehrají.
Reagovat
turista
Vy teda toho Novaka nesnášíte když chcete aby ho ti mladíci drtili.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tak to víš, Forehand a AmPutace.... Od hateru těžko očekávat něco jiného.

Hlavně Alcaraz už není Djokovičův problém. Novak se dostává do období, kdy se horší jeho kondice, pohyblivost.... Zranění lokte..... Bude mu 36. Tohle nebude rivalita, ale spíše postupné předávání žezla. Kdokoli od toho čeká něco jiného, tak je naivní snílek. Odkaz GOATkovice však zůstává nesmrtelný....smile
Reagovat
Amputace
Tak jistě: když někomu nefandíš, je přirozené si přát, aby prohrával. Ovšem přát někomu zranění, protože je to tak "fér", to je zcela jiná dimenze internetové nenávisti.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist