Djokovič v Paříži jako první v open éře zkompletoval druhý kariérní grandslam. Celkově má už 19 trofejí

13. 6. 2021, 16:00
Aktuality 602
FRENCH OPEN - Novak Djokovič má jako první tenista v open éře alespoň dva tituly ze všech čtyř grandslamů. 34letý Srb znovu po pěti letech ovládl French Open, na kterém poprvé na jednom turnaji utekl dvakrát ze stavu 0-2 na sety. Celkově pošesté v kariéře se mu to povedlo v dnešním finále proti Řeku Stefanosi Tsitsipasovi, jehož udolal po více než čtyřhodinové bitvě 6-7 2-6 6-3 6-2 6-4 a získal celkově 19. grandslamový titul. Na jediný triumf se tak přiblížil rekordu Rogera Federera a Rafaela Nadala.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič v prvních dvou setech finále zaostával za svým standardem a naopak dvaadvacetiletý debutant v grandslamovém finále Stefanos Tsitsipas se překonával.

V prvním setu Řek parádním forhendovým vítězným úderem odvrátil setbol a získat sadu v tie-breaku. Ve druhém setu se ještě vezl na vítězné vlně a získal nadějné vedení 2-0 na sety.

Od třetího setu už Djokovič předváděl hru, kterou zničil i Nadala. Potvrdil roli nejlépe returnujícího hráče, ve výměnách byl důraznější a přidával zkrácení hry. Od třetího setu nenabídl soupeři ani jeden brejkbol. V koncovce Tsitsipas jeden mečbol odvrátil, ale druhý Srb proměnil.

"Atmosféra byla elektrizující. Během posledních 48 hodin jsem předvedl vynikající tenis proti dvěma velikánům našeho sportu. Byly to pro mě strašně těžké zápasy, ale pořád jsem si šel za svým cílem a pořád věřil, že mám šanci uspět. Pořád jsem věděl, že je v mých silách, abych na to dosáhl. Je to splněný sen," radoval se Djokovič pár minut po svém triumfu.



Djokovič je prvním vítězem grandslamu v open éře, během kterého dvakrát prohrával 0-2 na sety. Kromě finálového souboje utekl z kritického stavu také v osmifinále proti italskému teenagerovi Lorenzu Musettimu, který v závěru zápasu vzdal.

Své celkově šesté finále na French Open proměnil v druhý triumf, když navázal na vítězství z roku 2016. Celkově si připsal 19. grandslamový triumf a už za čtyři týdny ve Wimbledonu se tak teoreticky může vyrovnat rekordmanům Rafaelu Nadalovi a Rogerovi Federerovi (20).

Cestou za triumfem 34letý Srb ztratil celkem šest setů, čímž vyrovnal své 'maximum' z Wimbledonu 2014. Jeden z nich mu v pátečním semifinále sebral třináctinásobný šampion Rafael Nadal.

Vyhrát všechny grandslamy alespoň dvakrát dokázal Djokovič jako první v open éře. Předtím se to povedlo jen Rodu Laverovi a Royi Emersonovi.


Djokovič je jediným tenistou od roku 1992 (Jim Courier), který dokázal vyhrát oba úvodní grandslamy sezony a navíc už dvakrát. Poprvé se mu to povedlo v roce 2016. Letos tak stále drží šanci na zkompletování premiérového kalendářního grandslamu. 

Finálovou bilanci na grandslamech si Djokovič vylepšil na 19-10, celkovou finálovou bilanci má 84-36. Za triumf vydělal 1,4 milionu eur,

22letý Řek Tsitsipas hrál finále grandslamu jako první Řek v historii. Z celkově 17 finálových duelů má zatím sedm titulů. Ty nejcennější slavil na Turnaji mistrů 2019 a letos na antukovém Masters 1000 v Monte Carlu. V pondělí se stane poprvé světovou čtyřkou.

"Dnes jsem se naučil, že bez ohledu na všechno ostatní, pokud máte dohrát zápas, tak musíte vyhrát tři sety, ne dva. Dva sety nic neznamenají," uvedl zklamaný Tsitsipas. Jeho soupeř si po druhém setu odskočil na toaletu a nastartoval obrat. "Nevím, co se tam stalo, ale vrátil se jako úplně jiný hráč. Hrál opravdu dobře, nedal mi žádný prostor," řekl řecký tenista.

16 ze 17 grandslamů od začátku sezony 2017 vyhráli hráči Big 3. Pouze na loňském US Open triumfoval Rakušan Dominic Thiem, v New Yorku ale tehdy nestartoval Djokovič, Nadal ani Federer.

• FRENCH OPEN 2021 •
Francie / Paříž, antuka, 34.360.000 eur
nedělní výsledky (13. 06. 2021)
• Dvouhra mužů - finále •
Djokovič (1-Srb.) - Tsitsipas (5-Řec.) 6-7(6) 2-6 6-3 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

602
Přidat komentář
spaniel
Tvl Ivashka v každém gamu tak dve prasatka... smile
Reagovat
Pe3k
Po tom dnešku to vidím na prohru v semi se Zverevem.
Reagovat
RFanousek
Federer celý set horším hráčem, na příjmu si ani neškrtl naopak sám odvracel BP, Ivashka vyhrál v setu o čtyři míče více, měl lepší snad všechny stats... a set bere Roger.
Reagovat
RFanousek
Ten Bělorus je dobrý, v Barceloně na antuce trápil Nadala, teď na trávě Federera. Každopádně je to bez publika hodně ospalé...
Reagovat
Pe3k
Přesně jsi to napsal.
Reagovat
RFanousek
Doufám, že to bude zápas od zápasu lepší
Reagovat
Pe3k
Na mě působí dojmem, že mu chybí motivace.
Reagovat
RFanousek
Po 20 letech před plnými tribunami to musí být pro něj těžké. Letos to bude 20 let od jeho památného vítězství nad Samprasem. Šílené, mi byly v té době 2 roky :D
Reagovat
spaniel
Jiste ne. Proste se boji o koleno, ma to v hlave. Kdo mel neco zlomene, vi, ze nejakou dobu trva, nez na to prestane myslet a podvedome to setrit. A tady se bavime o profi sportu v plne rychlosti na trave, kde hrozi podklouznuti neustale. Obavam se ze to nestihne dostat z hlavy vcas.
Reagovat
RFanousek
tak to vyšlo
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, či Nole vstupoval do nejaké GS v takej pozicii favorita ako vstupuje do W21.

Next gen na tráve neexistuje, Nadal nema šancu a Federer uz dlho nemá šancu.

Po zisku 20GS by bol ten prípadny 21 s ováciami ako sa patrí. Presne to sa stane v NY.
Reagovat
soloo
Ak bude mat Fed v pavúku Djokovica az na finále tak si vsadim ze sa tam dostane
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si vsadim ze sa tam Fed nedostane a vypadne v nejakom 4. kole s Hurkacsom alebo s kymsi z 2-3 vlny.
Reagovat
soloo
nevypadne
Reagovat
Usm
Přemýšlím o Berettinim - když jsem viděl ty jeho servisy a bomby z forhendu na antuce, tak si umím představit, jak teprve brutální nechytatelna bomba to musí být na trávě:))
Reagovat
smazaný uživatel
Na antuke ma na ten uder čas, postaviť sa k tomu, lopta vyskočí.

Na tráve bude triafat FH menej. Na servise ale bude silný.
Reagovat
woody
Já si nemyslím,že je takový favorit, vzhledem k tomu co má za sebou jak emočně tak fyzicky po RG. Bude potřebovat oddych, nevíme kdy začne trénovat. Je jeasné,že bude hrát přesně za 14 dní v pondělí v 14:00.. Času je sakra málo.
Reagovat
smazaný uživatel
To bolo vzdy. Djokovic vyhral 2-3 Wimbledony bez akejkolvek pripravy na travu.

Kurz je tusim niečo jemne cez 2 na jeho vyhru. Cize mega favorit. Pobavil kurz 6 na Tsitsipasa, to fakt uz radsej Nadal za 10.
Reagovat
Usm
Hele Tsitsipas je velký otazník - je mu teprve 22 a Wimbledon hrál před dvěma lety, kdy ještě na současné úrovni nebyl. Ale takový Thiem měl vždy parádní FO a pak výbuch ve Wimbledonu. Dva turnaje časově blízko sebe a naprosto odlišné výsledky:). To je na tom to super - jen mi je líto chudáka Diega - to je strašný bojovník a sympaťák, ale tráva s jeho výškou a servisem - tam chudák nic nemůže uhrát, i kdyby se přetrhl
Reagovat
gigin
Thiem bude na trávě marný furt.
Reagovat
kubiik
No pokud se neprobere, tak bude marnej všudesmile
Reagovat
RFanousek
Federer bude ve Wimbledonu vždycky spolufavoritem.
Reagovat
Usm
Stačí, aby ho někdo dostal v zápase na 3h+ a je podle mě po spolufavoritovi:))
Reagovat
Usm
Tvá slova potvrdil Sinner - na trávě v Halle právě dostal na pr-el od Drapera (hráč kolem 300. místa). Je docela sranda sledovat, jak tráva absolutně bourá předešlé antukové pořádky:))
Reagovat
smazaný uživatel
Mladym sa vobec na travu neoplati specializovat. Hra sa na nej dokopy jeden turnaj. Vlastne sa to ani nemaju kde naucit.

Federer, Nadal a spol sa ucili tenis v časoch, kedy sa ešte trénoval aj tenis uspesny na trávu.
Reagovat
Kozoroh
No1e získal 19. GS titul a dvojitý kariérní Grand Slam, což je úžasné, ale jsou tu i další fakta, která stojí za pozornost. Především chci vyzdvihnout skutečnost, že po 30ce vyhrál všechny 4 GS turnaje - 3x AO, 2x Wimbledon, 1x USO a nyní RG. To je nevídaná věc dokonce i ve srovnání s Fedalem - Roger po 30ce nevyhrál RG a USO a Rafa hrál ve finále Wimbledonu naposledy před 10 lety. Celkově po 30ce dosáhl již 7 GS titulů (což je tolik, kolik za celou kariéru získali McEnroe nebo Wilander), čímž se osamostatnil na čele tabulky nejúspěšnějších třicátníků před Rafou.
Reagovat
kubiik
Upřímně jsem zvědaví, kdy nastané nějaký viditelný propad ve hře Djokoviče. U Nadala je už pár let patrné, že neběhá, jak motorová myš za mlada, což úroveň jeho hry snižuje. U míčů je později, takže dělá víc UE. Což mi přijde, že snižuje i jeho psychickou víru - už není v hlavě tak silný jako dřív. U Djokoviče jsem čekal obdobné zpomalení, ale sakra ten chlap (byť ho nemusím) mě nepřestává překvapovat a člověk musí opravdu smeknout. Nedovedu si představit, že v současných fyzických možnostech by se Nadalovi podařilo něco obdobného, tím myslím porazit Djokoviče v jeho chrámu na AO. U něj je ten výkonostní propad prostě vidět. Na 90% to stačí na všechny krom Djokoviče. Ten je prostě z jiné planety. Ale co, sice je pravděpobonost malá, ale budu věřit, že se oba potkají za pár dní ve finále Wimbledonu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Novak ma iny somatotyp ako Nadal. Nema ziadne svaly ani tuk. Pochopitelne mu to pomaha pri pohybe.

Rafa samozrejme spomalil, ale to plati v podstate uz 10 rokov a GS stále vyhráva.
Reagovat
kubiik
Stavba těla je jiná to máš pravdu. Člověk když se podívá na highlights AO 2009, jak tam Rafa lítal - neskutečný. Ano klobouk dolů, že se dokázal v průběhu času adaptovat a změnit styl na agresivnější - ale s agresivitou přicházejí chyby. Teď v tom semifinále s Djokem to bylo šílený, co vyhodil. To prostě dřív nedělal.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále AO 2009 je a navzdy zostane mojim naj naj zápasom, ktory som kedy sledoval. Nielen vysledkovo ale aj herne tam bol Nadal úplne neskutočný. A presne ako hovoris, ten pohyb bol unreal.
Reagovat
kubiik
Jojo, já ten match taky stavím na první místo...na druhým mám hned SF s Verdascem. Wimbledon 2008 taky dobrý, ale přiznám se, že tráva mě nikdy nějak nefascinovala...nejraději mám právě AO - což je pro fandy Nadala asi smůlasmilesmile Ale tam to prostě byla pecka...ten rok už pak přišlo koleno a dál to známe - pak ať se na to dívám, jak se dívám, tak mi přijde, že už nikdy neměl takový pohyb...něco jak servis na UO2010 - i když tma to byla vyloženě záležitost jednoho turnaje...btw neví někdo proč pak už Nadal nikdy nepodával, tak jako tam? Přiznám se, že jsem líný se po tom pídit.
Reagovat
smazaný uživatel
100% suhlas. Reprodukuješ presne moje pocity. USO 10 bol top topov, čo sa servisu a celkovo hry od zakladnej čiary týka. Ked si pozrieš HL, tak hned v prvom geme Rafa struhol taký BH, ktory nedal v SF s Novakom ani raz.

Pohyb?..Opat, ako pises. Etapa do 2009 a po 2009. Nadal má úplne iny charakter hráča. Tou prvou etapou si ma získal a neskor už len poctivo udržiaval.
Reagovat
woody
řekl bych že celou US OPEN series 2013 podával ještě lépe.
Reagovat
kubiik
Jo tam měl hodně agresivní hru...servis jako dobrý, ale stejně mě přijde, že UO 2010 byl servis jinej, lepší. A celkově ta vyváženost v poměru agresivita/obrana byla lepší a jistější.smile Ale jako jo, 2013 bylo taky goodsmile
Reagovat
kubiik
Mě třeba v souvislosti s tím napadlo, že změna pohybu (nedobíhá už vše jak dřív) a agresivnější hra souvisí se zdravím. Myslím to tak, že si díky tomu tu kariéru prodloužil...kdyby hrál tak jak předtím, tak by to asi ty kolena nedaly a zruinoval by se, jak předpovídal fyzioterapeut Novotný. Ale s věkem přichází horší pohyb, hlava už nepracuje jak dřív (víra, nezlomnost, trpělivost) a ve spojení s agresivnější hrou přichází víc UE. Ale je to jenom takový můj dojem.
Reagovat
turista
Myslím si, že spíš než Wimbledon má Nadal možnost vyhrát USO v NY, kde se mu dlouhodobě daří a má odtamtud o 1 titul víc než Djokovič. V té Anglii může udělat kloudný výsledek i Federer, s nímž už se tady nepočítá. Je to tráva, kde se relativně nejvíc mohou prosadit hráči co rádi chodí na sako pokud z toho zase neudělají pořadatelé povrch podobný antuce. Neví se jak to tam bude vypadat po dvou letech kdy se tam nehrálo.
Reagovat
kubiik
V tom souhlasím, že tam má větší šance. Ale za ty roky jsem se naučil ani jednoho z BIG3 nikdy neodepisovat. Ano Fed už má opravdu věk a kariéru ve fázi, kdy opravdu může pomýšlet pouze na Wimbledon. Djok ten je zatím pořád ve stavu, že kromě antuky je hlavní favorit všude. Nadal postupně samozřejmě uvadá, ale stále si nedovolím ho odepsat z ani jednoho GS.
Reagovat
Ondra979
ja si myslim, ze ma o neco vetsi sance ve Wimbledonu. posledni dva W byly od Rafy velmi dobre, v roce 18 sahal temer po triumfu. a libi se mi, kdyz tam hraje agresivneji a chodi na sit urcite vic nez treba Djoker, pral bych si FEdal finale i kdyz nejspis nebude. ale clovek nikdy nevi..
Reagovat
kubiik
Je fakt, že poslední 2 W nebyly špatné...hlavně 2018 je škoda. Uvidíme v jakém rozpoložení přijede...sportovně je třeba uznat, že už to zdaleka není titán po psychické stránce, tam už na Djoka výrazně ztrácí. Pokud si ale bude věřit a prohra v RG ho nepoznamená, tak může jít daleko a jak říkám u kohokoliv z BIG3 - výhra by mě nepřekvapilasmile Ale uznávám, že vzhledem k aktuálnímu rozložení sil je největším favoritem Novaksmile
Reagovat
Ondra979
nevidel jsem vetsinu zapasu kvuli cestovani, muzete potvrdit, ze nekdy ke konci druheho setu nasadil Djoker klasickou masku odevzdaneho a temer porazeneho hrace, ktery se tam uz jen tak plouzi?? tak treba presne tohle mi na nem vadi a udelal to uz mnohokrat, stejne jako nektera MTOcka a podobne herecky etudy ..mimo kurt mi prijde jinak celkem ok, to je jina..ale tyto divadelni kreace na kurtu do tenisu obecne nepatri, on uz ale asi jiny nebude..
Reagovat
Ereinion
je to tak, ale to už je prostě klasika, takovou pasáž měl třeba i ve finále AO 2020 s Thiemem...bylo jasné, že do 3.setu nastoupí úplně jiný Djokovič
Reagovat
Ondra979
jj to je klasika. ale tohle mel Tsip prece vedet..nechapu, jak se mohl nechat tak snadno oklamat. tak trebas priste no ale je to skoda
Reagovat
turista
Myslím, že si v době kritického stavu 0:2 na sety Novak zmobilizoval psychické i fyzické síly natolik, že už by Tsitsipas tak jak tak na to nenašel odpověď. To nejlepší zahrál první 2 sety. Novak věděl za stavu 0:2, že se sen o druhém RG vzdaluje jako to bylo s Wawrinkou a místy i se Sirem Andym ve finále 2016 a pokusil se s tím něco udělat. Vytáhl lepší tenis a odkroutil si to až k výhře.
Reagovat
Herbert_Hoover
Do čtvrtého, Novak prohrával s Thiemem 1:2 na sety, přičemž první vyhrál.
Reagovat
Templar
Zná někdo tenisové začátky Novaka? Neměl to vůbec lehké!
Reagovat
gigin
Nn, rádi se necháme poučit. Povídej.
Reagovat
spaniel
Ano, ucil se z plakatu, misto rakety mel panev a misto micku cihly.
Reagovat
Kozoroh
Pro tenis ho objevila Jelena Genčičová, která stála i u začátků Moniky Selešové či Gorana Ivanševiče. Už při jejich prvním tréninku měl No1e připravené veškeré vybavení tenisového profesionála, což Genčičovou zaskočilo. Celkem brzy v něm rozpoznala obrovský talent. Spolu trénovali i době náletů NATO, kdy Djokovičova rodina žila v bunkru a na kurtech byly sutiny z rozbombardovaných domů. Táta Srdjan pro No1eho sháněl peníze, jak se dalo, chodil za různými sponzory, kteří ho ale odmítali, tak si půjčoval i od lichvářů. Ve věku 12 nebo 13 let No1e pro svůj další tenisový rozvoj nastoupil do akademie Nikiho Piliče v Německu.
Reagovat
turista
Ano. A v Piličově tenisové škole Novak dřel aby se dostal tam kde dnes je a tenisový megatalent Gulbis se spíš flákal a chodil se po večerech bavit.
Reagovat
gigin
Tak na to, z jakých podmínek vylezl Gulbis, je to ještě ok. Kdoví, jak by dopadl Djok.
Reagovat
Templar
Jestli je narcis Federer oblíbený a zbožňují ho miliony lidí, kvůli jeho falešným úšklebkům, je to ubohé!! Vivat Novak!!
Reagovat
soloo
za to Djokovic je dzentlmen smile
Reagovat
soloo
Federera budu mat lidi vzdy radej ako srba
Reagovat
RFanousek
To spíš tento komentář je ubohý.
Reagovat
NoletheBest
After the Serbian battled past 13-time champion Nadal before beating Tsitsipas in the final, Patrick Mouratoglou admitted he always knew Djokovic was better than Nadal and Federer.

?If [Djokovic] is [in top form], he?s the toughest to beat, clearly. Djokovic is the best of the three (with Federer and Nadal). I always said it.?

https://tennishead.net/french-open-second-service-djokovic-reaction-murray/
Reagovat
kubiik
Hmm odvážné tvrzení.
Reagovat
NoletheBest
Ne, racionální tvrzení.
Reagovat
Ereinion
klasickej recency bias
Reagovat
NoletheBest
lol
Reagovat
smazaný uživatel
Na harde to plati, na antuke neplati, na trave je to ma polemiku.
Reagovat
kubiik
Podle mě těžko říct. Všichni ve své top formě budou favoriti na svým povrchu. Ale nemyslím si, že by Nadal drtil Djoka na antuce, nebo by od něj dostával sadu na hardu. Je jasný, že by Nadal na hardu asi Djoka nesudal 7x z 10 zapasu ale treba 3/10 proc ne? To samé na antuce. Tráva tam si myslím, že by to bylo vyrovnaný s tím, že oproti Federerovi by na ní tahali za kratší konec. Nicméně není antuka jako antuka a není hard jako hard že. Kde by Nadal nejvíc ztrácel je ale hala...na tom se asi shodnou všichni.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Ale ak plati, ze kazdy by vyhraval v top forme proti rivalovi v top forme na svojom povrchu, tým pádom je Mouratogluho tvrdenie logicky nesprávne. Pretoze je to tvrdenie vseobecne.
Reagovat
RF46
ajeeeje,toho sem se bala....eFHa a logika.
Reagovat
kubiik
Tak já tady ty tvrzení moc vážně neberu..."vždycky tvrdil, že je nejlepší z těch 3"...Jojo vždycky...tak kde byl na podzim po finále RG? Pokaždý když jeden z nich vyhraje, tak se vyrojí řada takových tvrzení a svezou se na aktuální vlně šampionasmile
Reagovat
dadaft
Rok dva a nebude pochyb, kdo je ten skutečný GOAT.
Mně je to fuk, ale je opravdu obdivuhodné, že Djokovič přišel do doby extrémně silných hráčů Federera a Nadala, do doby, kdy se zdálo, že ti dva si budou roky rozdělovat tituly z GS ......... a nakonec je oba překoná.
Všechna čest.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jojo, když se dva perou, třetí se směje.

Na rozdíl od tebe si ale myslím, že se rozhodne tento rok, maximálně na AO 2022. Pak už to bude v režii mladých a senioři odejdou na smetiště dějin.
Reagovat
Pe3k
I když mladí postupně převezmou otěže, tak to neznamená, že zrovna Djokovic přestane vyhrávat velké tituly...
Reagovat
Ereinion
u něho je extrémně důležitá motivace...pokud bude statisticky jasné, kdo je GOAT, tak půjde taky dost rychle dolů
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky fyzická kondice. Podobně jako u Rafy je jeho hra nesmírně fyzicky náročná a vysilující. Nesmíme tedy zapomínat na věk. O Rafovi si po loňském RG taky všichni mysleli, že bude na antuce všechny drtit ještě nejmíň pět let. A po půl roce je všechno jinak...
Reagovat
Ondra979
s tim RAfou je to pravda, dlouho jsme cekali, kdy se na nem podepise vek, a vypada to, ze to prislo az ted, coz je i tak obdivuhodne pri jeho stylu hry. jak na tom bude za rok tezko rict, ale nejspis o trochu hure, lepe urcite ne, coz je dobra zprava pro mlade vlcaky. u Feda to prislo az kolem 37, vyjma travy, kde byl konkurensechopny zatim do temer 38 let, to je hodne, letos zatim nevime jak to bude vypadat, ale bude to nejspis horsi nez pred dvema lety, snad ne o moc. a na Djokera si musime pockat, snad to taky prijde treba za rok, ale zatim vypada nezdolne
Reagovat
steve79
Roger letos vyhraje dva Grandslamy
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych ho nepodceňoval. Nejmíň tři.
Reagovat
Pavol
Vajda cíti a myslí že vraj by si mohol. Ale Ja si myslím že nemôžeš a Medvedev Zverev alebo Tsitsi ťa zastavia už na tráve. Ale ináč ten obrat bol dobrý a Tsitsi smutný. To je tak keď nevie súpera vydusiť a dá sa mu nadýchnuť.
Reagovat
Ondra979
no tak na trave zatim mladosi nepredvedli jeste skoro nic, na tom hardu a hline uz byli aspon ve finale..takze tezko rict, bud ho vystrili nejaky servisman v prvnich kolech coz ale neni zas tak moc pravdepodobne, nebo to vyhraje zase Djokovic, jinou variantu zatim bohuzel nevidim
Reagovat
Usm
těch servismanů už Djokovic potkal ve Wimbledonu spousty a pokud si vzpomínám, tak se to povedlo snad jen Querrymu v roce 2016, kdy Djokovic po RG dosáhl sebeuspokojení a jeho motivace prudce poklesla. Djokovic je hráč, kterého servismani na hardu a trávě většinou neporáží.
Reagovat
Ondra979
asi ano, ale prece jen v prvnich kolech je sance vetsi, kdyz je kurt jeste opravdu travnaty..tech hracu je asi par, ale jsou ale museli by fakt chytit slinu, jako kdyz vystrilel Gyros Nadala treba..
Reagovat
Ondra979
no a pak je tady jeste zatim malo pravdepodobna varianta, ze by ho porazil Roger..ale musel by se dostat do rekneme temer predlonske travni formy kdy na to mel a nesmelo by to byt ve finale..nejlepe treba QF, tam by asi nejaka sance byla, ale nejdriv musime zjistit, jak na tom vubec je..
Reagovat
Kozoroh
Nyní mám čas a prostor se vyjádřit k No1eho triumfu na RG 2021 a zhodnotit finále. Předpokládal jsem, že s Cicipasem budou potíže, no co bych ale nečekal, že se No1e dostane do deficitu 0:2 na sety. No1e se v prvních dvou setech potýkal s přesnou a důraznou hrou Stefanose, který výborně returnoval a spolehlivě trefoval lajny. Naproti tomu Djoker byl ve výměnách trochu pasivní, čímž soupeři umožňoval diktovat tempo výměn. No1e podobně jako v utkání s Musettim pochopil, že takhle to dál nejde, že musí přidat na razanci a délce úderů. A změna taktiky se vyplatila. Filozof sice stále kousal, ale už nediktoval tempo výměn jako v předcházejích dvou setech.

Za posledních pár let předvedl No1e na grandslamech hned několik obratů - předloni ve Wimbledonu odvrátil mečboly proti Federerovi, na AO loni otočil finále z 1-2 na sety proti Thiemovi a nyní na RG otočil dvě utkání ze stavu 0-2 na sety, což dokázal jako první v otevřené éře a třetí v historii. My, No1eho fanoušci, můžeme být hrdí na to, jak je Djoker mentálně skálopevný. smilesmilesmile
Reagovat
Martina11
smile
To předloňský Wimbledonový finále bylo na infarkt. Uvidíme co bude letos. Idemo Novak!
Reagovat
gigin
Za stavu 0:2 šatna, fet a obrat. Nic za tím nehledej jiného.
Reagovat
RF46
smile
Reagovat
turista
No je to sen pro celý Djokoland, který si Novak poctivě odkroutil a ukázal několikrát, že ho nepříznivý stav zápasů nezlomil. A Tsitsipas mě překvapil s tím jak dokáže kouzlit s jednoručákem, který je v dnešní době na okruhu ATP určitou nevýhodou.
Reagovat
soloo
ja pevne verím že príde Andy Murray a prevezme opat grandslamovu štafetu smile
Reagovat
NoletheBest
Nevím v čem je chování ND a jeho sebeprezentace v rozporu? Na kurtu je absolutně férový, poskytuje věcné inteligentní a logické argumenty a komentáře, je skvělý otec a parťák, jeden z nejinteligentnějších tenistů (mluví plynně 4 cizími jazyky + fráze z dalších min. 5 jazyků). Jestli někomu vadí, že zařve, tak by měl sledovat jiný sport. Emoce a napětí k tenisu vždy patřily a to je jedině dobře. Tak jako řve ND, řve i RF, Stan W., Andy M., je to projev vítězné mentality; výši decibelů neznám. Ať si to každý vyzkouší na kurtu, jak si možnost pořádně zařvat uvolní vnitřní stres.
Každý kdo tenis výkonnostně hrál, tak ví jaké maličkosti dokáží ovlivnit psychiku hráčů. A kdo není slepý a hluchý tak musí vidět jak stejný je přístup pořadatelů turnajů, médií a sponzorů k hráčům. Nemá smysl to vůbec dál rozebírat.
Jen poznámka k RG, v letošním roce to bylo myslím za posledních cca 8 let poprvé, co byli ND a RN ve stejné polovině pavouku a měli +- stejné draw a stejný zápasový harmonogram (zejména osmi a čtvrtfinále). Výsledek? Známe.
Jinak jestli se jeho hra někomu líbí nebo ne, tak to je každého věc. Je nutno vidět, ale tu spoustu aspektů kolem co ovlivňují hráče a jeho hru. Jestli vyhraje ND další GS? To je otázka s mnoha proměnnými.
Reagovat
smazaný uživatel
v nicem, jen je lepsi nez Federer s Nadalem, tak si musi najit nejaky negativum na nem
Reagovat
Martina11
smile
Reagovat
Usm
tak někde jsem četl, že se plynule domluví anglicky, německy, francouzsky, italsky a španělsky - omg. Kde bral čas kromě tréninku ještě na studování jazyků? smile
Reagovat
Blondie
Asi tak... ti tři jsou všichni tak výjimeční, tak inspirativní, féroví, s vypořádaným soukromým životem... Nechápu ty hejty. Jasně, prosazování vlastního favorita či nějaké osobní (ne)sympatie jsou přirozené. Ale ta až nenávist...
Reagovat
ttopi
V tomhle je typickej Forehand. Kdyby Roger řekl jako první, že země je kulatá, Forehand bude tvrdit, že je placatá.
Reagovat
RF46
tak eFHacko je i tom presvedcene...
Reagovat
Blondie
V tom jsou typičtí asi tak tisíce "fanoušků" na světě. Taky je mi nesympatická Plíšková, ale v životě bych na ni nevyplodila takové ***** a neupírala jí velké zásluhy.

Přístup "nemusím tě, ale minimálně respektuji, co jsi dokázal," by byl fakt fajn...
Reagovat
spaniel
Tak jako řve ND, řve i RF, Stan W., Andy M.

To si psal ve spani, nebo prani otcem myslenky? Desna blbost.
Reagovat
Martina11
Nejlíp řve česká lvice
Reagovat
George_Renel
Skvělý otec mamince nezahýbá.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ono v době, kdy jsme u top sportovců rádi, že nevraždí a nedopují, je vlastně úplně v pohoděsmile
Reagovat
peRFect
Napsal jsi?Nemá smysl to dál rozebírat?přičemž jsi ale jediný kdo to dělá.Já tu jeho přetvářku a rozebírat nepotřebuji.
Reagovat
NoletheBest
Napsal jsem, že nechci rozebírat přístup organizátorů, médií a sponzorů, nic z toho se netýká vlastností ND. Kritizovat bez argumentů, to umí i deb.il. Techto kritiků je tady mezi fanoušky RF opravdu hodně.
Reagovat
peRFect
Tos teda vůbec nenapsal. Takže být tebou, tak jsem s poznámkou o deb1lech trochu opatrnější.
Reagovat
NoletheBest
Tak máš něco s prohlížečem, toto byl jeden odstavec:

Každý kdo tenis výkonnostně hrál, tak ví jaké maličkosti dokáží ovlivnit psychiku hráčů. A kdo není slepý a hluchý tak musí vidět jak stejný je přístup pořadatelů turnajů, médií a sponzorů k hráčům. Nemá smysl to vůbec dál rozebírat.

Teď jsi mi připomněl film Ještě větší blb.ec než jsme doufali.
Reagovat
peRFect
Tak se na ten film podívej,najdeš se tam.Kolik ti je, 12?
Reagovat
smazaný uživatel
Je dobry otec, mluvi 5 jazykmi :)

Lol, to uz smrdi argumentami FFF.

No logicky nemohli byt v rovnakej draw, ked boli 1 a 2.

RG historicky nepozna semifinále, kde by sa klucovy set hral o 23:00..

Pri standardnych podmienkach vysledok naozaj známe.
Reagovat
kubiik
Štve mě, že Rafa na tyhle podmínky doplatil s Djokem už podruhé (W 2018). Hrát se za klasických podmínek, tak věřím, že ty zápasy dal. A kdyby nedal, tak by aspoň nebyl žádný prostor pro polemiku a člověk by musel jednoznačně uznat, že na to prostě ten den neměl.smile
Reagovat
Pe3k
To jen ukazuje jak nekomplexním hráčem je Nadal, pokud mu podmínky dokonale nevyhovují prohraje...
Reagovat
kubiik
Ale tak takhle to brát nemůžeš...každýmu vyhovuje něco. Já pouze vycházím z toho, že se ten turnaj hraje x let za nějakých podmínek. To máš jak kdyby na AO položili koberec - to by asi Djok tak nedominoval. Nebo kdyby se RG hrálo na rychlé Madridské antuce...nebo rychlejší...pochybuju že by měl Nadal 13 titulů. Nebo kdyby tráva byla ultra rychlá jako kdysi...třeba by Rafa s Novakem nikdy W nezískali...težko říct jsou to kdyby. Ale každýmu z těch hráčů sedne něco jinýho. Ale říct, že Nadal je nekomplexní? Ano zřejmě(nebo spíš určitě) je Djok adaptibilnější na různé podmínky než Nadal. Ale že by to automaticky znamenalo, že je Nadal nekomplexní? Federer v životě neporazil Nadala na FO...otázka je zda by je vůbec vyhrál kdyby se v 2009 potkali...znamená to, že je Federer nekomplexní? Nebo že je antuková nula? Ne...pouze byl prostě 1 člověk lepší než on...
Reagovat
smazaný uživatel
https://fb.watch/66EKGg4Y5g/
smilesmile
Reagovat
steve79
Nejvíce fans a nejvíce oblíbený bude vždycky Rafa a Roger, ale z hlediska tenisové kvality je to Novak. Roger za Novakem nejvíce zaostává na antuce.
Reagovat
Martina11
Odkud víte, že je RF a RN nejoblíbenější a má nejvíc fandů? Zajímalo by mě
Reagovat
woody
Za dva týdny Wimbledo, to je pro Novaka docela problém...
Reagovat
Usm
tak za 14 dní tělo snad zregenerovat stihne, horší je to spíš v tom, že tráva a antuka jsou natolik odlišné povrchy, že je potřeba alespoň 14 dní tréninku, aby si tenista přivykl. O to víc by Francouzi potřebovali proplesknout, když RG o týden posunuli dopředu
Reagovat
woody
No jsem zvědavý jak se popere s aklimatizací, nebude to lehké. Docela by mě zajímalo jaký má program, kdy poletí do Londýna a od kdy bude trénovat.

Můj odhad je,že začné trénovat tak v pondělí.
Reagovat
turista
No jo. Ale ten Novakův druhý titul z RG za to stojí stejně jako ten první. Antuka je fajn. Novak na ní umí. A dva tituly z Nadalova království to je jako 2x dobýt tenisový Mt.Everest. A ještě k tomu přerušil tu černou sérii s Rafou na cihle.
Reagovat
peRFect
Tušil jsem to,čekal jsem to a proto jsem po druhém setu odešel.Takže naštvaný jsem stejně,ale aspoň máme vyčistěný bazén.Stefan hrál úvodní dva sety velmi dobře a opět se prokázalo,že dokud tam nespadne poslední míček,není konec.Novakovi jsem vyhrát nepřál,jeho chování a sebeprezentace (které jsou v absolutním rozporu) mi dlouhodobě vadí.Zaslouží však absolutorium.Je to stroj,robot,který má evidentně skvělého mentálního kouče a famózní kondiční a fyzio tým.Vyhrál z Rogerových 2MB na W19, vyhrál z 0:2 na sety zde ve finále,když se dva dny před tím řezal 4 hodiny s Nadalem.Má všechny slamy 2x, má všechny masters 2x,nejvíc týdnů na světové jedničce, má pozitivní bilanci s oběma úhlavními protivníky a je více než pravděpodobné,že bude mít nejvíce slamů (což je jediná spekulace v mém výčtu).Takové výsledky se musí respektovat ať je Novakovo chování,či předváděný tenis člověku jakkoliv (ne)sympatický.
Reagovat
annah
Hezky shrnuto. smile
Reagovat
.vorlik.
Je to presne jak pises. Nemusime mit radi jeho osobnost, nemusime mit radi jeho styl hry, ale pokud budeme mluvit ciste o vysledcich, tak je on GOATem, nebo minimalne po ziskani 20. GS bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to presne jak pises. Nemusime mit radi jeho osobnost, nemusime mit radi jeho styl hry, ale pokud budeme mluvit ciste o vysledcich, tak je on GOATem, nebo minimalne po ziskani 20. GS bude.
Reagovat
peRFect
Mmch,Tsitsi psal,že 5minut před začátkem finále mu zemřela babička.
Reagovat
Blondie
Ach jo, to mě mrzí :(
Možná kdyby paní žila o týden déle, ještě si mohla vychutnat vnukův úspěch. ST to muselo ovlivnit.
Takové smutné okolnosti, kruci...
(vím, spekulace)
Reagovat
peRFect
Psal, že se to stalo 5 minut před tím než šel na kurt.Myslím,že to už mu nikdo neřekl právě kvůli soustředěnosti. Předpokládám,že se to dozvěděl zpětně.I tak je to ale smutné.
Reagovat
vladka
smile přesně...mám umytý oknasmile
Reagovat
Ondra979
jo asi tak, taky jsem to cekal..tohle je typicky Djoker jakoby ho Tsitsi neznal..
Reagovat
smazaný uživatel
jo asi tak, taky jsem to cekal..tohle je typicky Djoker jakoby ho Tsitsi neznal..
Reagovat
smazaný uživatel
Bavi me, jak se fans, zejmena Federera, uklidnuji furt tim, kolik ma jejich modla fanousku. GOAT se ale nehodnoti na zaklade poctu followers na Instagramu, ale na zaklade vysledku. A az bude mit Djokovic 21 GS, coz do roka a do dne nepozdeji mit bude, pak nebude o cem. Prekona pocet tydnu na no1 pozici, bude mit nejvic GS, a vsechny Masters. K tomu ma navic pozitivni bilanci s Federerem i Nadalem.
Reagovat
SwissMaestro
Mě bavi sledovat jak i ted Djokovic zminil, ze prekona Nadala s Federerem, ten chlap je tak posedlej byt nejlepsi ze mi hi zacina byt lito
Reagovat
Nola
omg, povedal iba, ze to nie je nemozne, o.i. sa zmienil, ze nevie ci sa dokaze pripravit na W
Reagovat
Mac
tak s tema statistikama si zacal federer, on je posedly statistikama. vsechno mel do puntiku spocitany a chtel si tim dokazat, ze on je nejakej goat. do te doby nikoho nezajimalo, kolik kdo toho vyhral, driv se mluvilo akorat o borgovi a jeho 5 wimblu v rade. podle me je tenis o krase hry a bojovnosti. nejake upocene mnozstvi vitezstvi je bezpredmetne. rekordy bych nechal atletice. federer ma moc peknou hru, ale osobne mam pred nim mcenroa a i edberga. snad asi takovy sampras. co se tyka bojovnosti, djok nema obdoby. nadalovy lifty moc nemusim, ale zato obranar na urovni djoka, a navic co dokazal na RG, nejtezsim povrchu, je fenomenalni...
Reagovat
ttopi
Můžeš mi říct jak jsi přišel na to že Federer je posedlý statistikami? Máš nějakej článek, nějaké video, cokoliv, z čehož by něco takového plynulo? Nebo ho prostě jen nemáš rád? To kolikrát stačí k tomu, aby si člověk udělal "svůj" názor smile
Reagovat
peRFect
Jasně že ho jen nemá rád.Jinak by tu blbost nemohl napsat.Novak a jeho famílie neustále vykřikují,jak hoch bude nejlepší ve všech statistikách.Ať si klidně je,pak se budou moci naparovat ještě víc?ale popularitu mu to nezajistí.Alespoň že v Srbsku má takovou fanouškovskou základnu.
Reagovat
Mac
tak asi takhle- v ch ziju prakticky cely zivot a rogera tu mame i v plechovkachsmile. je o nem vseobecne znamo, ze statistiky ma v malicku. dost se o tom mluvilo v dobe kdy koncil sampras. samo sebou na tom neni nic spatneho, spise naopak, ukazuje to, ze ho tenis opravdu zajima az do poslednich detailu. akorat se mu to ted vymstiva s nadalem a srbem...tezko se to ale vyhledava, kdyz napises- federer, stats + cokoliv, vylezou akorat jeho statistiky. vskutku, muj uplny oblibenec neni, ale taky ho nehejtuju, akorat kdyz vidim nejakou blbost, tak to chci uvest na pravou miru. na jeho hru se pekne diva, udelal pro popularitu tenisu nesmirne, ale, i kdyz jako hodne svycaru, je rozeny diplomat, tezko snasi prohry a nedokaze uznat, ze je nekdo nekdy lepsi. u me si to podelal, kdyz jako mladej fracek s rossetem, co nema moc dobry vztah k cechum od incidentu s matkou hingisky, vyrohovali z mista kapitana DC jakuba hlaska. sice jsem mu za tu dobu odpustil, ale aby se stal mym idolem, to uz ne... zase se nenechej zaslepit nenavisti k jeho konkuretum, roger je taky jenom clovek a ma krome kvalit i nejakou tu slabinku...smile az zas nekdy padnu na nejakou informaci o stat znalostech fedaka, slibuji, ze poslu..
Reagovat
spaniel
Je rozdil mit prehled a byt posedly. Je znamy tim, ze si pamatuje skoro kazdy zapas a ze kouka i zapasy jinych hracu.
Reagovat
Mac
ale jo, mozna jsem to trochu prehnal s tou posedlosti, ale zodpovidat se za kazde slovicko... ale priznavam, rad si obcas pichnu do tech zurivych fandu a je sranda je vytacet... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ja si tieto momenty pamatam. Roger dominoval a vela sa hovorilo o rekordoch a bolo vidiet ako je mu to prijemné a ako sa v tom orientuje. Utichlo to az v case, kedy je jasne, ze ho obaja rivali prekonajú.
Reagovat
Mac
zase tak jiste to neni, zvlast pro nadala v jeho veku, stat se muze cokoliv, plati to i pro djoka... ale vic ani nepotrebuje, na veky veku zustane antukovym cisarem, ma i jeden wimbledon diky berdychovi... nejake apotykarske pocty, k cemu to je?
Reagovat
Hook2424
Na světě bylo, je a bude spousta úspěšných sportovců, ale jen někteří z nich dosahují
nejvyšší popularity!
Reagovat
spaniel
Nezda se, ze by te to bavilo, kecko smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
GOAT se podle výsledků nehodnotí, k tomu se jen přihlíží. Kdybys tu byl ve škole, tak bys to vědělsmile
Vypadalo by nejlíp, kdyby všichni skončili na dvaceti. Mělo by to pěknou symboliku.
Reagovat
steve79
Vzájemnou bilanci bych do toho nezapočítával. To bych mohl tvrdi, že Jirka Veselý je lepší než Djokovičsmilesmile
Reagovat
Usm
no jenže vzorek z 50ti zápasů je tak trošku víc vypovídající, než jeden vzájemný zápas a tím to končí. Veselý je totiž takový kopyto, že ten s k zápasu s Djokovicem podruhý už nedostane, ledaže by si Djokovic udělal výlet na nějaký challenger, o čemž pochybuju :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Veselý Kopyto, hehe.

Počuješ kopýtko, našiel si brášku :)
Reagovat
Lukyi
Naopak. O tom, kdo je GOAT, rozhodují právě fanoušci. To oni mu tu ?nálepku? přece dají a pro ně se ten sport hraje. Pokud by někdo vyhrál GS třicetkrát a neměl fanoušky, nikdo by ho tak neoznačil. Ostatně čistě podle čísel, a to říkám jako velký příznivec Rogera, na Srba nikdo nemá už možná tak dva roky zpátky, natož až pak (jestli) dorovná na 20. To z hlediska čísel nebude o čem. Ale diskuse nebude zdaleka uzavřená. Proč? Fanoušci :D
A taky jako že není moc pochyb o tom, kdo má nejlepší čísla a je tudíž nejúspěšnějším tenistou, není pochyb o tom, že Roger vždy zůstane synonymem pro tenis, hráč, který (poté i s Rafou) vzbudil zájem mnohých o tenis a přispěl k jeho popularizaci, a hráč, který hrál asi nejhezčí a nejpestřejší tenis v historii. Jeho jméno je vryto v paměti i těch, co ani tenisový zápas v životě neviděli. Roger je největší legenda tohoto sportu nezáležíc na tom, jestli je objektivně GOAT.
Reagovat
ttopi
Je to tak. Podobně jako je Jordan synonymem pro basketbal a Gretzky pro hokej, Pelé pro fotbal. Ikdyž je všechny někdo překoná v číslech (což se zdá být i logické, vzhledem k tomu, že s postupem času jsou na všechno ldpší možnosti), snad krom Gretzkyho, tak tito velikání zůstanou navždy v paměti. Roger je GOAT.
Reagovat
peRFect
Tak Jordan je statisticky třetí,nebo čtvrtej.Ale i skoro 20 let po ukončení kariéry je jeho aura stále obrovská.Roger to bude mít stejně.
Reagovat
Kozoroh
Čísla jsou základ. Např. Arthur Ashe byl jeden z nejvlivnějších tenistů mimo kurty, byl bojovníkem za lidská práva a na jeho počest je pojmenovaný centr na US Open, ale není považován za GOATa, protože vyhrál jen 3 grandslamy.
Reagovat
Martina11
smile
Reagovat
Martina11
ruším smile
Reagovat
Martina11
Jde nějak smazat svůj příspěvek? smile
Reagovat
Martina11
smile
Reagovat
SwissMaestro
A stejně bude oblíben jen u malé hrstky fanoušků :D
Reagovat
Mac
cipisek tam po zapase cucel jak papuc... chapu, ze byl zklamanej, ale ve srovnani s jinymi porazenymi...navic jeho prvni finale...pripomnelo ruske hokejisty, taky je vlastne napul rus...
Reagovat
spaniel
Podle Tsitsiho se Djokovic vratil z WC uplne vymeneny smile
Reagovat
gigin
To tak někdy je.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je jednoduchý: vy*ral se z podobysmile
Reagovat
Ondra979
asi si neco slehnul ..ale jakoby ho Tsitsi neznal, tohle dela celkem casto v techto situacich..proste spatna priprava na zapas..nemuze si myslet, ze kdyz nad nim vede dva nula ze to ma skoro v kapse.
Reagovat
paddy
Reagovat
annah
A to kdyby loni nenapálil tu lajnovou, byl by dnes už na dvacítce stejně jako Fedal.
Reagovat
Pe3k
Teď ho čeká kombo W, US O a AO kde bude favorit smile
Reagovat
paddy
holt to bude až o měsíc později smile
Reagovat
Martina11
smile
Reagovat
paddy
smile
kuriózní moment ze zápasu - protentokrát se výpad na síť vydařil, přestože to bylo s velkou klikou
https://www.youtube.com/watch?v=5hAs7AFh2wA&t=90s

připojuji i Forehandův koment z vedlejšího vlákna v původním znění smile

Od: Forehand 13.06.2021 16:19
Djokovic pobozkal šťastenu, pomiloval sa s ňou a na záver ju ešte ošukal do zadočku :)
Reagovat
Pe3k
Trollhand nezvládá smile
Reagovat
Hook2424
Djokovicovi jsem to nepřál. Ne kvůli nějakým historickým rekordům. Ty jsou mi ukradené!
Vadí mi jeho chování. To, co předváděl ve čtvrtfinále bylo vcelku odpudivé! Byl jak Hitler za pultíkem!
Hráč musí být osobnost a musí si zachovávat důstojnost, má být pro nadcházející generaci vzorem po všech stránkách i po stránce morální!
Djokoviče vnímám podobně jako Connorse. Taky taková namyšlená vzteklina!
Reagovat
turista
Splnil největší tenisovou výzvu, která v tomto sportu existuje a to je výhra na RG přes Nadala. Bravo!
Reagovat
Martina11
Srovnání s Hitlerem fakt sedí. Každý nějak vypouští páru. Ale jak jde o Novaka, tak to v TV opakují donekonečna a pro větší efekt zpomaleně. A někteří to ještě rozesílají 50 svým přátelům.
Reagovat
mahycek
Tak v Halle (Od zítra), tam je sestava
skoro větší než na ATP 1000. Medvěd,
Zverev,Querrey,Bautista,Goffin, Nishi,Rublev,
Khačanov,Monfils, Tsitsi a Roger. To je
síla. Ještě kdyby tam byl Rafa.
Reagovat
paddy
v přepočtu na aktivní roky kariéry, kdy lze získat titul, má 1,5 titulu za rok
je o rok mladší než Rafa, což znamená 19+1,5 = 20,5 titulu smile

má tak 1-2 roky na další

připomínám základní scénář: 22-20-20 smile
Reagovat
paddy
už se to odráží i na hlasování smile

Tennis TV
1,8 tis. hlasů

Roger Federer 37 %
Rafael Nadal 20 %
Novak Djokovic 40 %
Other 2 %

https://www.youtube.com/post/Ugz4z3utt-_JWJuVVvd4AaABCQ
Reagovat
paddy
pozor probíhá lítý boj, hlasování se teprve rozbíhá, takže zítra budeme moudřejší smile

4,3 tis. hlasů

Roger Federer 39 %
Rafael Nadal 22 %
Novak Djokovic 36 %
Other 3 %
Reagovat
Pe3k
Poslal jsem Fedexe na 40%
Reagovat
Mac
rekl bych, ze tady se nehlasuje o tom, kdo je tzv goat, ale kdo ma spis lepsi tym PR...
Reagovat
Martina11
Přesně. Roger a Rafa začali sbírat tituly daleko dřív než Novak.
Reagovat
dako
Bola to čudná a hlavne smutná finálová nedeľa na RG bez Rafu. Ten život fanúšika je strašne stresujúci a Novak nám nedáva vôbec vydýchnuť. To, ako je skvele atleticky a kondične pripravený, ma udivuje. Verím, že Rafa by ho v dnešných podmienkach vystrieľal. Stále je pre mňa nepochopiteľné, že prvé semifinále sa začínalo až o 15:00. Novak vyťažil maximum z večerného zápasu a z podmienok na kurte.

Novak sa zapísal do histórie a patrí mu veľké uznanie. Teraz ho bude ťažké zastaviť. Ja stále verím, že sa to Rafovi ešte aspoň raz na AO zbehne a zabojuje tam o titul. Jeho hra sa mi tam páči možno najviac, no úspechy tam má najmenšie.
Reagovat
turista
Nadal bude mít šanci v NY, kde se mu daří. Tohle je Novakuv splněný sen a jako jeho příznivci to bereme stejně. Už nikdo nemůže rozporovat jeho tenis na antuce a na RG. Konečně FO vyhrál přes Nadala a po obrovské dřině pak přes Tsitsipase.
Reagovat
Ondra979
no jo, Djokovic je masina, nepreju mu to, ale zaslouzil si to. ale ten W19 mu nelze zapomenout..brat ho roger, tak mi to ani moc nevadi, ale takhle je to na prd..jako nechapu, jak Tsip muze podlehnout sebeuspokojeni, nevidel jsem posledni tri sety, ale jak prohral cvrtej, tak to bylo uz temer jasne.. a jeste si k tomu prohral hned prvni servis v patem, no next gen zatim na GS proste nemaj, jen DOminik mel kliku jak od blazince..jestli to nedaji ano za rok, tak at se jdou vycpat..
Reagovat
turista
Velká gratulace! Novak je hrdina.
Reagovat
gigin
Hrdina si ty, žes to fakt vydržel a neměl před finále plky jak Rafaeoli.
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
turista
Čekal jsem takhle pekelný boj jako to byl. A na ta finále s Wawrinkou na RG a v NY jsem nezapomněl.
Reagovat
Martina11
smilesmile
Reagovat
Nola
teraz som si uvedomila, ze obaja vitazi RG vyhrali pred turnajom maly antukovy titul, Barbora aj Novak, a tiez som si spomenula, ze Novak slavil uz tretikrat s ceskou vitazkou, s Petrou 2 x a teraz s Barborkou /Bara sa mi nepaci, to uz radsej ta mysicka/
Reagovat
FerrariF50
Zamrzelo po těch prvních dvou vyhraných setech, ale co už, ... gratulace Novakovi i fanouškům :) Myslím, že Djoký teď udělá včechno pro to, aby dorovnal rekord a z těch třech má rozhodně i největší šance ho i překonat. Uvidíme, Big3 to bude mít už jen těžší a těžší, Novak nevyjímaje.
Reagovat
turista
Ano Big 3 to bude mít stále těžší. Novak má stále o 1 GS méně než Roger a Rafa. Ale ty jeho 2 tituly z RG jsou nejvíc super, protože je to nejtěžší GS.
Reagovat
peRFect
To je velice subjektivní pohled.Asi jako kdybych napsal,že nejtěžší je Wimbledon,protože začíná (obvykle) 2 týdny po Paříži a není tak čas na přípravu a regeneraci.
Jiný může říci,že nejtěžší je AO,jelikož se tam běžně hraje v nelidským vedru.
Reagovat
Martina11
Myslím že RG je nejtěžší pro Novaka. Proto mu velká gratulace. I když na konci 2 setu jsem o něm vážně pochybovala. Že to bude jako s Musettim ...
Reagovat
mahycek
Ve Wimbledonu, hodně bude záležet na
losu. Djoko může vyletět v prvním
týdnu s nějakým bombarďákem, který bude
mít den D, ale to může vyletět i Roger
a Rafa také. Třeba bude černým koněm,
také zvířen a to Medvěd. To byl vtip.
Jsem zvědav, jak to půjde Tsitsimu na
trávě...smilesmile
Reagovat
turista
No když je schopný takhle bojovat ve finále RG tak se svým stylem hry Tsitsipas ten Wimbledon stoprocentně jednou vyhraje.
Reagovat
mahycek
Teď na chvíli obrátím. Zítra už hraje
Roger vs Ivashko v Halle. Tak může vyletět
hned na začátku.
Jinak turnaj je velmi silně obsazen, více
než Queens Club. Medveděv, Tsitsi,Zverev,
Rublev, Bautista a další......
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Začíná se nám tady rozmáhat takový nešvar. Někdo tu sází jeden post za druhým a pak jak mávnutím proutku zmizí. A pak se to stane s příznivcem jineho hráče Big3.
Připomíná mi to tu díru v zemi, o které jeden prohlásil, že mu ji nemůže nikdo vzít. A víme, jak to dopadlo...
Reagovat
RF46
Mlady pane, videl ste nekdy dul?!
Reagovat
Roger_Federer
To Rafaeoli delava, zmizi i na nekolik let, dokud Rafa zase nezacne vyhravat.
Reagovat
smazaný uživatel
Budúci rok plánujem ísť, aj s dvojicou kamarátov do Ríma a spojiť to s miestnym turnajom v apríli.

Tak ak máš rovnaký plán, nevoláš sa Paťo a v garáži nemáš Babetu, určite sa ozvi.
Reagovat
smazaný uživatel
* v máji.
Reagovat
Nola
ides tam lepit plagaty? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Som relatívne scestovaný, ale v Ríme som doteraz nikdy nebol. Takže najvyšší čas. No a ešte väčšia hanba, ako absencia Ríma je, že som zatiaľ nevidel Rafu v ostrom zápase. Len na tréningu vo Wimbledone.
Reagovat
Nola
Rim je nadherne mesto, stoji za to ho vidiet, ja som tiez videla Rafu na treningu a Novaka na ostrom zapase, dokonca aj Gyrosa a Osaku
Reagovat
gigin
Viděl jsem Rafu na Campo centrale, aj Djoku aj Feda. Ve Vatikánu jsem poklekl a modlil se za čistotu TP. Na W na centru Rogera. Řím super, jeď. Pokud to bude s lidma, Rafa bude hrát s nějakým Talošem, co víc si přát :)
Reagovat
annah
Na to vidět je naživo, byl ideální Laver Cup v Praze. Debl Fedal - to byl nezapomenutelný zážitek. Stejně tak zápas Rogera s Gyrosem.
Reagovat
gigin
Na MM turnaje nejezdím. Jen GS, 1000 a Challengery s Gulbisem.
Reagovat
makro99
Já sem Nadala viděl v Barceloně v DC a Horacia Zeballose na Štvanici.
Reagovat
gigin
Tož to druhé je hit! Závist.
Reagovat
makro99
Fotku bohužel nemám:(
Reagovat
gigin
https://imgway.cz/v/Oui.jpg

Rafa, Campo, fullhouse, druhé kolo...
Reagovat
soloo
ja by som siel ale fandim srbovi smile
Reagovat
smazaný uživatel
No my ideme určite, tak ak to bude aktuálne aj pre teba alebo pre vás, tak môžeme dať v areáli Foro Italico pivečko. smile
Reagovat
RF46
Planujes jit s fvojici kamaradu a nekdo se ma ozvat...jakoze...shanis ty dva kamarady? smile
Reagovat
mahycek
Použiji známou větu z filmu Pelíšky a
trochu jí pozměním

ÚKOL ZNÍ JASNĚ, nesmí vyhrát Wimbledon !!!!smilesmile
Reagovat
Ondra979
to bych souhlasil..chtelo by to, aby ho nekdo vystrilel jeste na rychle trave..jako ten Tsip to teda po..cekal jsem trochu obrat, ale veril jsem, ze bude aspon v jednom setu poradne vzdorovat, a ne ze dva odevzda a treti bude sice trochu vzdoreovat, ale pokud ztratil hned prvni servis, tak uz bylo jasne, ze je pozde.., prece by mel dobre vedet, ze Djokovic neni porazen dokud nepromeni mecbol a do te doby musi jet uplne naplno, jestli na tohle nebyl pripraven, coz tak trochu vypada, tak to je fail..takovou sanci za rok mit nemusi.
Reagovat
Martina11
ÚKOL ZNÍ JASNĚ: Fedoš nesmí ve finále porazit Noleta smile
Reagovat
paddy
smile smile

(USO20 bez titulu i porážky na kurtu)

mladí stále nemohou najít recept, i když 2 roky se tady o nich mluví, jak začnou sbírat tituly. Už se to blíží, ale stále odsouvá smile

1. GS finále v životě pro Tsi, mentálně s tím neměl žádnou, a proto si už od 3. setu ani neťukl

druhá kompletní sada pohárů pro Djokera
https://www.youtube.com/post/UgxIPibcYqkonHZqA1Z4AaABCQ

již klasika - Djokovič po finále s mlaďochami
https://www.youtube.com/watch?v=wcinzmfZeCc
Reagovat
Roger_Federer
Djokovicovi, ale krute jsem se sekl, cekal jsem daleko lehčí zapas.
Reagovat
brixner
Tsipas by se měl s Johnem sejít někde u žejdlíku a popovídat si o tom, co vlastně oba udělali tak špatně, možná i Lendl by se mohl přidat za ten rok 89...A to mám teď pocit, že Řekův výron by mohl stačit snad i na Rafu! Ale určitě neco velkého jednou vyhraje!

No a Srb? Vysvětlím to: Nikdy jsem ho neměl rád, nejde o nenávist, jen mu prostě nefandím a nechci vypisovat, proč. Ale víte...no, ve svém životě jsem zažil jediný Grand Slam(Steffi) a dost si přeji, abych to mohl zažít ještě jednou! Rogerovi tohle uteklo 2x o dva sety, vždycky v Paříži...Srb je prostě jediný na celém světě, kdo by tohle ještě mohl dokázat, něco mi říká, že právě tento rok a během finále jsem se přistihl, že mu vlastně fandím víc, než Řekovi - snad poprvé v životě! Roger by mohl mít letos ve Wimbledonu šanci, ale myslím, že Srba by prostě nedal a docela se děsím toho, kdyby se tito měli potkat ve finále! Takže asi tak.

Dojít si pro titul přes Rafu zaslouží ten nejvyšší respekt!

Takže Srbe - smile
Reagovat
151bar151
Nejdřív jsem si myslel, že to bude Wawrinka revival, kdy taky porazil Nadala, ale finále projel. Nakonec je z toho Agassi revival smile smile
Jo a kolik že je Djokovićovi? 25? Jo aha, 34. smile To je neuvěřitelný co v tomhle věku vydrží, dohromady snad deset psychicky i fyzicky totálně ždímajících hodin na kurtu během tří dní. A navíc působí, že by klidně mohl hrát ještě další čtyři hodiny. Tohle kdyby někdo řekl před 20 lety, tak si budou myslet, že je blázen.
Reagovat
Patik
Po pravde už keď ho teraz Stefanos porazí aj na ďalších troch GS v rade..bude mi to jedno..išlo mi čisto len o RG kde si Novak prešiel ťažkými porážkami a je to jeho srdcovka..tentokrát ho už o to nikto nepripravil všetko si podctivo vydrel na kurte..wimbledon by mohol vyhrať Federer a US Open niekto z mladých.
Reagovat
George_Renel
Djokovič.....
Byl by ještě vůbec pro J1rku výzvou?smile
Reagovat
steve79
Ve Wimbledonu bude jasny favorit. Potrapit ho muzou Rafa nebo Roger. U Fedexe bude zalezet na tom, jestli mu vydrzi zdravi o cemz bohuzel pochybuju.
Reagovat
Patik
Rafa sa odhlási a Roger nato nemá..
Reagovat
steve79
Proc by se Nadal odhlasoval? Posledni tri roky hraje na trave svuj nejlepsi tenis.
Reagovat
Patik
sám to písal že ešte ani nevie či tam bude štartovať..a ja si myslím že sa odhlási a skúsi ešte zabojovať na US Open.
Reagovat
steve79
To rekl, protoze byl zklamany z prohry. Uvidis, ze si da tyden volno a pak se vrhne na travu.
Reagovat
dappe
No, nevypadal na to v pátek...záda, noha, puchýře a kdoví co všechno.
Reagovat
RF46
Nemuze, daji mu liznot a provalilo by se to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vo Wimbledone je paradoxne väčší favorit, než akým bol v Austrálii.

Je to kuriozne, ale je to tak.
Reagovat
Mayo
to ho skôr potrápi Fucsovics ako ti dvaja starci za zenitom
Reagovat
RFanousek
Kolikátý bude asi Roger nasazený ve Wimbledonu? Jeho výsledky na trávě by mu měly pomoct.
Reagovat
smazaný uživatel
5-8 tipujem. Má veľkú stratu.
Reagovat
dappe
Tak pro něj by bylo nejlepší být nenasazený a dostat Djokoviče třeba ve třetím kole. Čím dříve, tím lépe. Hrálo by se ještě na trávě. Samozřejmě za předpokladů, že by se ještě dokázal dostat do formy, jinak je to jedno.
Reagovat
RFanousek
Ideální by bylo dostat Djoka do čtvrtfinále, možná ještě semi... Finále už je asi psychicky bez šance
Reagovat
soloo
Roger bude dvojka , wimbledon nenasadzuje podla rebricku ak nechce , takze podla mna bude dvojka
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je to úplne tak.

Ranking robil 65-75%, takže to nemohli úplne obísť. Ak boli rozdiely malé, vedel si sa posunúť v rebríčku, ale malo to systém.
Reagovat
dappe
Nebo se bude opakovat rok 2016, AO, RG vítězství, pak brzké vypadnutí ve Wimbledonu. Wimbledon může být zajímavý, tipl bych si nějakého nového vítěze. Pokud by se dostal do formy Federer, ještě jednu šanci by mít také mohl. U Nadala je otázka, zda vůbec bude hrát.
Reagovat
a.magerova
Gratulace vítězi... smile

Čest poraženému... smile

-----------------------------------------

Ovšem nedalo se přeslechnout, že poražený měl mnohem větší aplaus... smile
Reagovat
steve79
Djokovic neni muj oblibeny tenista, ale co dokazuje je neuveritelne. Kdyz zapne na vyssi level, tak mu nikdo nestaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj. jeho tenis je nanajvýš kompaktný, ale pre oko diváka tak strašne sterilný. Je to ako fajka cez kondom.

Prepáčte dámy za prirovnanie.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
asi tak...smile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
giovani
Alebo súlož bez orgazmusmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
anebo orgasmus bez souložesmile
Reagovat
Stan_Borowitz
A teď co je horší/lepší...
Reagovat
peRFect
Tvl není pochyb,že raději s čepičkou,než předčasně :-))))
Reagovat
Martina11
Tenis Novaka je úžasný. Co doběhne a z jakých pozic odehraje pro soupeře nechytatelný míč je neuvěřitelné. Jak je mentálně silný a fyzicky skvěle připravený! Gymnasta smile
Reagovat
Mayo
Novak Djokovic je tenisový M. Jordan
Reagovat
spaniel
lol vubec
Reagovat
NoletheBest
Je to prostě borec smile nemám slov.
Reagovat
giovani
smile
Reagovat
turista
Ano. Zvládl největší tenisovou výzvu. 2 tituly z RG v Nadalove éře. Bravo Novak!
Reagovat
soloo
hymna
Reagovat
Tomas_Smid_fan
dali albánskousmile?
Reagovat
Blondie
Užij si to, Nole smile
Reagovat
smazaný uživatel
Teším sa na status Srdjana, idem ho followovať, nech to mám z prvej ruky.
Reagovat
paddy
teď bude na měkko, tak to využij a nech se jím adoptovat a můžete pak společně rozjímat ohledně Federera smile
Reagovat
hippos
sebereflexesmile
Reagovat
Dobry-den
Nuda.
Reagovat
com
smile
Reagovat
Mayo
Novak je najlepší. Dajte mu prosím súpera.
Reagovat
blixa
Těžký. Starý už nestačej a mladý ještě nestačej ... smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
RF46
smilesmile
Reagovat
paddy
on se dokáže zničit sám (DQ) smile
Reagovat
smazaný uživatel
Vo Wimbledone je jasným favoritom, dôležitý bude žreb. Tak ako vždy. Obávam sa, že ak vyhrá Wimbledon, tak v NY bude besný a tá 21 by bola se vším všudy.
Reagovat
paddy
když bude mít lehký los jako na RG, tak vyhraje smile
Reagovat
Mayo
iný los mať asi ani nemôže, mladí sú na tráve slabučkí a Federer má 40 rokov
Reagovat
Usm
Wimbledon bude hooooodne zajímavý, hlavně zda best gen konečně na trávě něco předvede? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Snad ho nějaký esovič vystřílí z kurtu. Nejlíp I11y
Reagovat
Usm
Dvakrát porazil Rafu + jednou ho dostal do pěti setů. Narozdíl od maestra nedostal RG zadarmo, ten může dodnes posílat děkovný dopisy do Švédska, jinak by RG nevyhrál nikdy
Reagovat
hippos
to je ten svedsky sociální postoj, pomáhat nejslabšímsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Můžu si taky objednat jedno RG zdarma. Zní to lákavěsmile
Reagovat
vodnaty_prujem
https://i.imgur.com/sXcySly.jpg
Reagovat
annah
Gratulace Djokolandu! Sice mě to netěší, ale co nadělám. Jak Cici prohrál v pátém svůj servis, šla jsem radši zalít zahradu.
A co Nole? Posílal srdíčka?
Reagovat
a.magerova
Jo...
Reagovat
turista
Tak mu to přej. S bilancí na RG 81-15 si ty 2 trofeje plně zaslouží.
Reagovat
Kozoroh
Neskutečné - 19. GS titul, dvojitý kariérní GS, 2. RG. Mám velikou radost z toho, že se No1emu povedl obrat a zbytek napíšu později, nyní jsem plný emocí...
Reagovat
giovani
smile
Reagovat
turista
Je to splněný sen.
Reagovat
paddy
na začátku zápasu jsem uviděl krokodýlka Lacoste na bílé čepičce Djkokoviče a uvědomil si, že Tsitsipas se musí cítit jako gladiátor a výsledek zápasu je jasný smile

Římský císař promlouvá ke gladiátorům:
"Gladiátoři, dneska budete mít zápas ve vodním pólu. Mužstvo, které vyhraje, dostane svobodu!"
"A jak poznáme soupeře?" ptají se gladiátoři.
Císař se usměje a odpoví:
"Krokodýli budou mít bílé čepičky."
Reagovat
baggik
Obrovska gratulace! 2x vyhrat vsechny grandslamy, neskutecny vykon!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že dnes by Nolemu Rafa naložil, ale to nie je dôležité. Je to šport.

A Djokovič bol v každom zápase, ktorý hral lepším hráčom. Jediný TB, ktorý na turnaji vyhral bol naozaj ten kľúčový.

Gratulujem Djokolandu, k 19. GS a dvojnásobnému kariérnemu Grandslamu. Snáď bude mať ešte Rafa príležitosť dorovnať tento počin.

Djokovič sa prvýkrát v historii dostáva na kontakt, čo sa počtu GS týka. Otázka, kto bude mať celkovo najviac GS vyzerá byť v tomto momente jednoduchá. Tak ako to vyzeralo v roku 2016.

Prvý RG však Nolemu priniesol dva roky smoly. Vlastne dva roky smoly priniesol v podstate aj Rogerovi.

Chcem tým povedať, že lopta je guľatá a uvidíme, čo prinesie budúcnosť. Novak je veľkým favoritom na najcennejší GS rekord, ale ako hovorí Rocky Balboa.

Ešte jedno kolo. Ešte jedno kolo.
Reagovat
Nola
jasne, ze bol dnes hratelny, kedze hral vecerny dlhy zapas, Djokoland ti dakuje za gratulaciu, a verim, ze sa historia opakovat nebude, uz je starsi a neprepadne falosnemu uspokojeniu
Reagovat
Fransoas
Tak ten "Pinkálista" to nakonec bohužel urval.
Reagovat
baggik
smile
Reagovat
Bob
19. GS, na pinkálistu dobrý :)
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Protože Filosof začal řešit filosofickou otázku bít či nebít a Joker jeho zmatenosti využil. Z čehož plyne pro Stefana i Lorenza poučení: Bít a neohlížet se napravo nalevo a už vůbec ne dozadu dopředu.
Teď bude možná řešit otázku pít či nepít...
Reagovat
turista
Pro nás z Djokolandu bohudík ne bohužel.
Reagovat
RF46
Nakonec prijemne FO..Krejcikova, Krejc + Sin a finale se zapletkou, + konecne zmena, Rafa dustojne odesel ze sceny.
Reagovat
annah
V titulku článku je chyba...
Reagovat
ipko
aspoň normálne oslavy proti Nadalovi aj Tsitsipasovi, potom že to nejdesmile
Reagovat
paddy
nechť žije Kiks Netovič smile smile smile
Reagovat
SubOptikT
Děkuji, Nole borče smile
Reagovat
Nola
smilesmile
Reagovat
RF46
Tsitsi odesel, jakmile prisel opravdovy Djok...bylo to na vlasku, hra nervu. Bohuzel na krasu uz to posledni hodinu nebylo...Gratulace Djokovi, Djokolandu..Turista si to zaslouzi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Novak je stratég(maratonec)
Reagovat
turista
Děkuji.
Reagovat
paddy
bylo to lepší divadlo než v Národním smile
Reagovat
Pe3k
Tímto vítězstvím se stal třetím nejlepší Evropským tenistou této generace, gratuluji.
Nejlepší na to, že Djoko vyhrál je, že Federer zůstává GOAT smile
Reagovat
Mayo
Roger je číslo 3. To je tiež neskutočný úspech smile
Reagovat
Nola
ha, ma vsetky GS 2x a cez Rafu tento posledny, dnes napisal historiu, ci sa ti to paci, alebo nie
Reagovat
giovani
????, presne tak.
Reagovat
Pe3k
20>19 smile
Reagovat
Nola
ja tieto statistiky neriesim, iba som ti pripomenula, ze ma vsetky GS 2 x a tento posledny, cez dvoch najlepsich antukarov - Rafu a Stefana
Reagovat
Pe3k
A že má všechny 2x to není statistika? smile
Reagovat
smazaný uživatel
ha, ma vsetky GS 2x a cez Rafu tento posledny, dnes napisal historiu, ci sa ti to paci, alebo nie
Reagovat
blixa
No jo, no, Novak si z nás dělá prdel. Dá Cipískovi dva sety fóra, aby ho pak smáznul. Ale zase se mu musí uznat, že je vtipnej ... smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
je to bavič, Tsitsipas už nestíhal dobíhat. Pět setů je na něj moc.
Reagovat
Nola
houby, vyzeral unavene, bez stavy, nevedel sa dostat do zapasu, hlavne ten 1.set mal dopadnut, nedokazal ho doservirovat
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky je to Joker...
Bohužel zase zvítězila pinkaná. Kdyby Stefanos neustrnul na dva sety a hrál jako v koncovce, pak by možná jeden z nich vyhrálsmile
Určitě má o čem přemýšlet. Ale aspoň to nebyla třísetová vostuda.
Reagovat
Nola
po dvoch setoch to vyzeralo strasidelne, ale to su nervy z ocele, d Artagnan sa tak nejak uspokojil a zacal kopit chyby, to su skusenosti, wau si momentalne kralomsmile
Reagovat
Blondie
Jooo :-) smile gratulace!
Reagovat
smazaný uživatel
tak, taksmile
Reagovat
gigin
Djokovicu ja cu tebi
da izdvajam vjecnu pistu
niko tako ne rasturi
tenisersku svjetsku listu

Sve rasturi strasni Nole
kao slavu kao pljebu
najbolji si Novace
ma jebo si im kevu
Reagovat
smazaný uživatel
uz to jede,srdicka! a ze vraj to na sieti nevie
Reagovat
hippos
Až srbský enfant terrible v NY zakončí sezonní grandslam, tak by měl poděkovat i fedalovcům za jejich negativní energii, kerou on na kurtu přetavuje na pozitivní. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Joker a pozitivní energie na kurtusmile Tak to si asi pleteš pojmy s dojmysmile
Reagovat
woody
Parada
Reagovat
smazaný uživatel
Ani neřval, raduje se jen očima - je slábsmile
Reagovat
spaniel
Ac mu nepreji, porazil Nadala 2x, uz jen za to si 1 titul zaslouzi.
Reagovat
gigin
Tak.
Reagovat
Amputace
No jo. Tento Djokovič je nehratelný. škoda, mohl ještě přijít výpadek. Novak naopak svoji hru vygradoval.
Reagovat
dappe
Čtvrtý game třetího setu to nasměroval úplně do prdele. Tsitsipas tam odvrátil skvěle několik breakpointů a dostal se na výhodu, kterou měl využít. Bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
Rakúsko - Severné Macedónsko 1:1.
Reagovat
Blondie
Ten flákanec furt visí ve vzduchu, Nole.
Reagovat
smazaný uživatel
Matchball...Stíšil som preventívne volume z 25 na 5.
Reagovat
EllNino
Reagovat
spaniel
Proc ten smutny smajl? Patri to do zlateho fondu humoru.
Reagovat
EllNino
:D to je spíš otrávenost... děsí mě, že světová jednička má tak mizernou hru na síti a nad hlavou
Reagovat
spaniel
Me vzdy pobavi. Takove minely nevidim ani u nas v klubu.
Reagovat
EllNino
přesně :D ...
Reagovat
spaniel
Tak rachytiku, mas posledni sanci zkolabovat smile
Reagovat
Kub1s
Novak Haluzovic
Reagovat
smazaný uživatel
Novak umísmile
Reagovat
blax
Hlavně voleje :D
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Stefanos 3 sety bez Breakballu, dnes to má z returnov za nedostatočnú. To by sa nemalo stávať, je to veľmi zlý vysvedčenie pre finalistu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pinkat s pinkalem se nevyplácí. A nevím, kam Stefanos čuměl po tom DSsmilesmile je fakt mimo a dost si to p*osral...
Reagovat
smazaný uživatel
nemá sílu
Reagovat
com
a ted bude otocka z 3:5 na 7:5 smilesmile
Reagovat
RF46
Tsitsi u micu o chvilenku pozde...Djok ho honi jak psa...
Reagovat
Patik
už je vyčerpaný..Djokovič tiež..ale o niečo menej.
Reagovat
RF46
Vycerpanou ma hlavu...Djok ted - pocem kam jdes..
Reagovat
smazaný uživatel
Novak je věčně mládsmile
Reagovat
Mayo
Goat je Novak Djokovič. Za ním nasleduje Rafael Nadal no a na peknom treťom mieste je Roger elegoš.
Reagovat
smazaný uživatel
neprovokuj,bo federerovci si budu z Rafy utahovat,ze skoncil predposledny
Reagovat
Patik
to by nebolo ono keby proti Nolemu nešiel celý štadión
Reagovat
spaniel
Ten return, to je neskutecna zbran.
Reagovat
Elip13
Koukám, že i dnes Djokovič čárové miluje. smile
Reagovat
com
no hlavne ze Francouzi milujou Djokovice smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nole decentne poukázal na chybu čiarových.
Reagovat
hippos
smile
Reagovat
Mayo
po WImbledone to bude 20-20-20 a na USO sa osamostatní.
Reagovat
Amputace
Us Open už podle mě Djokovič nevyhraje. Tam věřím spíš Medvěděvovi či Rafovi, pokud se po té páteční prohře vzpamatuje.
Reagovat
Blondie
Oh, kruci, škoda
Reagovat
paddy
Djokovič bude muset s Vajdou po zápase rozebrat, proč nedokázal vyhrát 3:0 smile
Reagovat
spaniel
Uplne v lese. Skoro tak hluboko jak Patik.
Reagovat
smazaný uživatel
Tie priposrané BH slajzy, to je škoda, že takto agresvíny mladý hráč do tohto sklzne po prvom nezdare a prehre jedného setu.
Reagovat
hippos
Djoker bezpochyby GOATsmile
Reagovat
Mayo
Konečne si nám to napísal smile
Reagovat
hippos
Jako já nikdy nefandil nikomu z big3, objektivne to vim s jistotou dva roky. Ale baví mě hádky místních klaunů. smile
Reagovat
spaniel
On jeste neni, ale ty to -objektivne- vis smile
A ze kdo je klaun.
Reagovat
hippos
potrefena husa zagagalasmile
Reagovat
spaniel
Ano, ty. Mozek velky jak hroch.
Reagovat
smazaný uživatel
Dostal finálový dáreček.
Reagovat
hippos
Rafa loni taky
Reagovat
RF46
darecek :) To dostal do semi...
Reagovat
baggik
Tak jestli dnesni Tsitsipas byl darecek, tak nevim. Naopak. Musel si to vsechno vybojovat sam.
Reagovat
Blondie
Zápas opravdu ještě není u konce.
Tohle mohla být velice důležitá hra :(
Reagovat
Amputace
Obávám se, že čím více je Djokovič klidný a imunní vůči fanouškům Tsitsipase, tím více pak bude srdíček a animálního řevu.
Reagovat
Mayo
Novak Djokovič oficiálne GOAT smile . Pôjde na 25 GS.
Reagovat
com
smile
Reagovat
spaniel
Jedine, co Tsitsimu fungovalo za posledni hodinu, je hrat ven z dvorce a nasledne zpet do proti pohybu. Zahral to 3x v jedne hre se 100% uspechem, a od te doby ani jednou. Za to kratas, kde ma uspesnost 5% hraje dal.
Reagovat
brixner
Vysvětlí mi někdo, proč je u sloupku sítě naproti rozhodčímu, ta bedna s nápisem Perrier? K čemu to tam vlastně je? Vždyť včera se o to Bára málem přerazila!
Reagovat
brixner
Pežot tam je...mam zamlžený brejlesmile
Reagovat
baggik
Djokovic se o to dneska taky malem prizabil. Nevim jestli tam neni obcerstveni.
Reagovat
brixner
To asi ne, to by bylo na straně laviček hráčů.
Reagovat
RF46
Rozklepal se...ale dohtano neni.
Reagovat
Jon61
Mladíci opravdu nejsou nentálně schopni porážet v pětisetovém zápase hráče BIG 3.
Reagovat
smazaný uživatel
Stefanos sa rozpadáva, resp. medzičasom sa úplne rozpadol. Djokovic nehrá hitparádu, už si to upinká.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
RF46
Hehe, uvidime, je to napinavy a tak zo ma na finale byt! Tsitsi bohuzel narazi nansvoji hlavu...jeden odchod do saten Djoka Tsitsiho poslal o x let zpet. Ale dozraje.
Reagovat
Usm
Tsitsipas má obr výhodu v tom, že je mladý a BIG3 už mu za pár let GS kazit nebudou
Reagovat
RF46
Je to tak, ma dobre nakroceno. Nicmene porazit ve finale Djoka by bylo neco extra...mohl, ale zalek se.
Reagovat
Andrew89
Srbska spina uhaluzila dalsi gs?..bohuzel
Reagovat
smazaný uživatel
proč bohužel? Soupeř se rozpadl.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Joker má asi v šatně něco dobréhosmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Andrew89
Jojo bohuzel se rozpadlsmile bohuzel protoze je to Novak?.muze mit 150 vyhranych GS,ale diky bohu nikdy nebude dosahovat kvalit Nadala a Federera?.nikdy nebude mit takovou vaznost jako oni?diky svemu chovani rovny primatum a to jeste urazim primatysmile
Reagovat
Patik
ľudia ho nebudú brať možno vážne ale keď sa postaví na kurt všetci súperi aj rivali sklonia hlavy..ľudia mu môžu byť ukradnutí..
Reagovat
Usm
Srbská špína? Docela silný kafe ne? Co si ty bobečku myslíš, že si Angličani třeba myslí o nás. Pro ně jsme stejný póvl jako Srbove
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ty chceš ban?
Reagovat
Andrew89
Serene se tu bezne nadava do goril a cernych opic a nic? Cmon
Reagovat
smazaný uživatel
V tom případě všem měřit stejným metrem, pane Jirásku.
Reagovat
Andrew89
Presne,dostal jsem upozorneni ktery budu respektovatsmile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já to nemám na starosti a rozhodně nečtu všechny komentáře, pane team.wta, takže na případný dvojí metr si musíte stěžovat jinde a ne u mě. tohohle jsem si nicméně všiml, ne vždy mám volno a čas číst diskuse.
Reagovat
Blondie
Ale no taaaaak... jako rozumím, že ho nemáš rád, ale špína? :/ to je trošku přes čáru...
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič v prvom sete spadol na kurt a pošpinil si dres. Možno to bola len narážka na tento neodškriepiteľný fakt.
Reagovat
ipko
hotovo, je to GOATsmile
Reagovat
Pe3k
Nechápu proč je tu pořád řeč o Federerovi smile
Reagovat
spaniel
Tomu rikam logika, hrat kratasy proti nejrychlejsim hracum v historii.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Pe3k
Monfils hraje nebo co?
Reagovat
Amputace
Hrozné chyby, které Stefanos od třetího setu předvádí. Vůbec není schopen vytvořit na Novaka sebemenší tlak, naopak se těmi zbytečnými chybami sám pod tlak dostává.
Reagovat
Usm
Dochází síly??? To je právě ta specialita GS, strašně těžké udržet vysoký level po delší dobu, než jinde, kde se hraje jen na dva vítězný
Reagovat
Amputace
Je to tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Skôr psychické.

Prehrať úvodné finále GS z 2:0, to proste nechceš. Môže si podať ruku so Zverevom.

V druhom finále to bude mať furt v hlave.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, navyše už začína špekuľovať a robiť hlúposti na kurte s tými dropshotmi. Upúšťa od toho, čo mu prinieslo ovocie.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, jako by na to úplně zapomněl. Taky ubral na riziku. Bez toho nemůže Jokera přetlačit. A těch chyb přibylo až až. Úplně si přestal věřitsmile
Reagovat
smazaný uživatel
vytvořil si tlak na sebe a tím zhasne
Reagovat
RF46
Ten polostin je fakt otravnej...smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
brixner
To poloslunce je fakt votravný...
smile
Reagovat
smazaný uživatel
No tak pozor.

Vyhrať úvodný gem po odvrátenom BB je viac, než vyhrať úvodný gem. To poznačí psychiku oboch.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Stefanos kazí a nevie využiť tieto momenty vo svoj prospech. Istota je tu tam, navyše spasívnel.
Reagovat
Madrileno
Tak holt letos vyhraje Mr. Haluz. Jeho klika je neskutečná.smile
Reagovat
paddy
Djo 6:2
Reagovat
mahycek
To už vypadá s Tsitsim bledě. Nemá
tolik zkušeností z takového finále. A nebo
naopak se do toho s vervou vrhne.
Reagovat
annah
Tak mám dojem, že to vypnu a půjdu radši zalít zahradu. Pátý set bude jen formalita. A závěrečné posílání srdicek teda vidět nechci.
Reagovat
spaniel
U vas neprselo? :)
Reagovat
annah
Ani kapka. Uz dva dny.
Reagovat
RF46
Mluvime o desti nebo ...?smile
Reagovat
annah
Nebo co??? :-)))))))
Reagovat
Pe3k
Začíná zápas smile
Reagovat
RF46
Presne tak a jde to krasne i bez Rafy smile
Reagovat
Pe3k
Rafu bych neshazoval, přeci jen je to 3. nejlepší antukář letošní sezony smile
Reagovat
brixner
Já myslím, že teď Srb Tsipase zlomil...
Reagovat
Mayo
O pár minút sa stane Novak Djokovic GOAT.
Reagovat
smazaný uživatel
Federeruv zivot zacina ztracet smysl.
Reagovat
RFanousek
Co to tady meleš smilesmile
Reagovat
RF46
5. set...konecne na FO
Reagovat
paddy
kurz na Djoka se vrátil na předzápasový 1,3 a kurz na DQ poklesl z 500 na 300

to jasně naznačuje buď výhra nebo DQ smile
Reagovat
Patik
No neviem či Stefanos vytiahne v piatom sete ten level z prvého a druhého setu..vyzerá strhano unavene a niečo mu sťažuje pohyb..Djokovič naopak vyzerá v pohode..momentum je na jeho strane.
Reagovat
baggik
A v prvnim setu i kdyz hral Tsitsipas top, tak ho mel ztracenej a doroval mu ten zaver Djokovic a stejne spatne pak zacal i druhej set. Takze pokud se podruhe v zapase Novak nesesype, tak Rek nema kudy, sily dochazi a ted uz tolik es neda.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
spaniel
Tsitsi musi zachytit paty set a dostat se na 4:4...pak doufat ze Djokovic predvede jeden ze svych nepochopitelnych kolapsu.
Reagovat
Patik
to zvykne možno tak Federer..
Reagovat
spaniel
Ale jdi, ty hlupacku.
Reagovat
Patik
no vážne a ideálne z matchballovsmile
Reagovat
spaniel
Federer je nejlepsi frontrunner v historii. Par pokazenych zapasu z poslednich let kariery na tom nic nemeni. Ale to bys musel neco o tenisu vedet a taky mit neco v hlave. Jenze co chtit od jednobunkovce, co sleduje tenis par let ale citi se, ze ma ke vsemu co rict.
Reagovat
smazaný uživatel
To je tak, keď guľový dolník nadobudne presvedčenie, že je srdcové eso.

Život Paťa na TP, v skratke.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj...Ja stále hovorím, že prvý gem v sete je druhý najdôležitejší. Hneď po tom poslednom.

Úvodný udá tón celému setu, navyše je veľmi podstatné pre outsidera uhrať svoj prvý servis gem. Ale z mojich skúseností, Djokovič snáď v 50% piatych setov, kde je veľkým favoritom ide okamžite do breaku a stavu 2:0.
Reagovat
Kozoroh
Tonoucí se stébla chytá? smilesmile
Reagovat
spaniel
Jinou sanci pro nej nevidim
Reagovat
smazaný uživatel
Že by bolo Rafové panovanie v Paríži ohraničené finálovou otočkou z 2:0?...

Znamenalo by to, že Nadal už titul v Paríži nevyhrá a to predsa nechceme. Stefanos snád nejako uhaluzí piaty set, ale neviem ako a zrejme to nevie ani on sám.
Reagovat
paddy
o osudu zápasu rozhoduje pouze Djokovič

podcenil, dorovnal a vyhrál/zkolaboval
Reagovat
Usm
Jestli Forehand nekecal a za stavu 0-2 naložil na Djokovice, tak klobouk dolů:)
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, visí mi tam momentálne skoro 200 eur, ale holt, niektoré veci sú na nezaplatenie.

Vamos Stefanos.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
200? podpořit Stefana je chvályhodné, ale nevím, jestli to bude stačit... smile
Reagovat
smazaný uživatel
200 v prípade výhry, nie naložených.

Už som sa viackrát popálil a táto strategia mi aspoň zalepí oči plytkým finančným ziskom.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Stefanos se pod tlakem bohužel nějak láme a Joker najel na svoji špagátovou pinkanousmile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak povedzme si úprimne, Djokovic bol jasný favorit a ani otočka z 0:2 nebude žiadnym extra veľkým šokom.

Škoda, že Tsitsipas spasívnel. Ale to je prirodzené pod dojmom tohto stavu. Kľúčovým gemom v zápase zatiaľ gem č.3 v treťom sete, Stefanos tam mal gameball, škoda.
Reagovat
EllNino
to byl gem č. 4 ne? na 3:1 pro Noleho
Reagovat
smazaný uživatel
Sorrka, áno gem č. 4.

Ďalší priebeh setu bol už vyrovnaný. A nepochybujem o tom, že vo vyrovnanej koncovke tretieho by to na Djokovica mohlo dolahnuť.
Reagovat
paddy
to se musím pochválit, ten 13 min brejk jsem označil za klúčový gem smile smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Federer doma Mirce znicil svatecni cibulak. Citi, ze jeho rekord je v riti.
Reagovat
spaniel
Ty jsi retardovany?
Reagovat
blax
Buď neumí počítat do 20, nebo patří mezi ty typické fanoušky, jak si každý rok myslí, že Nole vyhraje všechny 4 GS.
Reagovat
baggik
Tak on nemusi vyhrat vsechny 4, staci mu pridat jeste dve AO nebo 1 AO a 1 Wimbledon. A jelikoz nekonci, tak to neni nic neresitelneho.
Reagovat
smazaný uživatel
To, ze bude mit na konci nejvic GS musi byt jasny kazdymu soudnymu tenisovymu fanouskovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem, ale to na tom nic nemeni.
Reagovat
steve79
Kde bere Djokovic tu fyzicku? S Berettinim a Rafou dohromady pres osm hodin na kurtu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Má v týmu kouzelníka a vždy zazracně ožívá po návratu z šatensmile
Reagovat
Kozoroh
Výborně No1e!!! Dva brejky v 4. setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ukazuje sa, že Djokovic nie je na antuke o nič slabší ako na tráve.
Reagovat
spaniel
smile netrap ho
Reagovat
Usm
Třeba je, jen opět rozhoduje jeho fyzička???
Reagovat
Kozoroh
Na trávě jsou servis a return silnějšími zbraněmi než na antuce a obojí má No1e nyní prvotřídní, proto vyhrál 4 z posledních 6 Wimbledonů.
Reagovat
smazaný uživatel
Že by nakoniec na Musettiho?
Reagovat
Kozoroh
Dosud se Djokovi nepodařilo otočit z 0-2 na set v GS finále, ale to samé platilo o 1-2 do loňska... Pátý set bude mezi nimi otevřený.
Reagovat
smazaný uživatel
no a už to frčísmile
Reagovat
steve79
Djoko ted hraje fantasticky. On to snad dela schvalne, ze si necha utect zacateksmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
no myslím, že se nechce vyčerpat v začátku kdy je soupeř čerstvý, ale vyčká na vhodnou chvíli později a vstoupí do děje a to zásadním způsobem.
Reagovat
smazaný uživatel
3:0
Reagovat
Kozoroh
No1e přidal na útočné aktivitě, zrychlil hru a míče víc tlačí k čarám.
Reagovat
spaniel
Srbska luza uraduje.
Reagovat
Kozoroh
smile
Reagovat
spaniel
Taky jim davam palec dolu.
Reagovat
Mayo
Labil Pišta - nebude mu stačiť ani vedenie 2-0?
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
com
tak nejspis zase nic smile
Reagovat
mahycek
John Mc Enroe vs Ivan Lendl z 0 - 2 dal
Ivan na 3 -2, pak se u lavičky vyzvracel
a šel si pro pohár. A stal se poprvé
světovou jedničkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Zas až tak rýchly som nečakal :)
Reagovat
paddy
5. set bude opět loterie, protože to už si Kiks Netovič zase bude myslet, že má titul v kapse
Reagovat
smazaný uživatel
Tieto Djokovicove otočky s mladými su ako cez kopirák.

Nezachytený úvod setu a už sa vezú.

Tsitsipas teraz herne úplne mimo, je to jeho prvé finále, dalo sa čakať, že to nezvládne.
Reagovat
paddy
proto jsem čekal 3:0, ale Djok nedokázal dopodávat 1. set
Reagovat
Tomas_Smid_fan
11W 4UE vs 17W 11UE
Klíčem ke 3.setu byla ovšem hlavně nižší efektivita 1.servu Filosofa. Doufám, že ebyla ovlivněna zády, na která si teď vyžádal MTO
Reagovat
EllNino
asi jo
Reagovat
Patik
to by bolo fakt nešťastné zraniť sa vo finále GS za stavu 2-0 na sety..horšie by to bolo už snáď len na championship pointoch.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer doma pos ranej az za usima... 19ty GS Nole by znamenal ze ma po rekordu
Reagovat
spaniel
Pocty ti moc nejdou co? A to je jen scitani, pockej na nasobilku.
Reagovat
Maarek
20>19
Reagovat
PetaM
Silně pochybuji, že mu na tomhle záleží. Všichni ví, že i kdyby Novak vyhrál 40 GS, vždy bude až třetí. :D
Reagovat
Blondie
To je taky fanatismus tohle...
:/
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
PetaM
A známe i jiné slovo, než fanatismus?

Nebo jsme taková ta feministka, která umí jen BLM?
Reagovat
baggik
To je hrozná kravina. Vetsina lidi spis uz tex vi, ze i kdyby Djokovic nakonec nemel nejvyssi pocet GS, tak je minimalne nejvsestranejsi tenista vsech dob a v top forme vsech tri vyhraval nejvic on.
Reagovat
spaniel
Ji, hlavne je hra na siti je vystavni smile
Proste vsestrannost jak vino.
Reagovat
PetaM
To, že někdo umí běhat ještě neznamná, že je všestranný ... :D

Každopádně je to o individuálním názoru. Pro mě Novak nikdy nepřekoná Rafu ani Rogera. Prostě na to nemá. Snaží se, ale nikdy toho nedosáhne.
Reagovat
Patik
Ešte jeden set..a v piatom sa môže stať čokoľvek.
Reagovat
Patik
Djokovič bude natom ešte fyzicky lepšie ako Stefanos ktorý je o 12 rokov mladší..teraz sa myslím že začnú ukazovať trošku aj skúsenosti a mentálna výdrž
Reagovat
Blondie
Jestli to nedopodáváš, Nole, dostaneš flákanec.
Reagovat
brixner
No, neříkej mi, že todle nemůže Tsipase nahlodat! Jen aby se neopakovalo finále 1984...
Reagovat
Blondie
:D :D
Reagovat
smazaný uživatel
No, čo si budeme nahovárať, Djokovič išiel výkonom rozhodne hore a teraz je to on, kto vôbec ale vôbec nekazí.

Stefanos sa potrebuje dostať v 4. sete do stavu 3:3, 4:4 a v koncovke by mohol mať viac. Ale očakávam rýchly break na srbskú stranu.
Reagovat
paddy
když se Djokovič vydá na síť, tak je vtipnější než Felix Holzmann smile smile
Reagovat
majkl005
jj, Felix Holzmann na síti vždy pobavil smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Jojo, když se pak utkal s panem Carbochem...
Reagovat
brixner
Co to má Řek na triku? Dyzajn anebo hodil bok?
Reagovat
Amputace
Natáhli se už oba.
Reagovat
smazaný uživatel
Spadol.

Ale je tak strašne myšlienkami v zápase, že mu to ani nevadí.
Reagovat
brixner
Aha, OK. Ale jako designový prvek by se mi to snad i líbilo! Teď jsem někde zaznamenal, že nějaký světový výrobce džín začal vyrábět kalhoty hodně tmavé v rozkroky, kdy to vypadalo, jako by se nositel pochcal. Docela hnus, todle triko bych ale klíďo nosil!
Reagovat
Alien
Tsitsi do toho, Tsitsi do toho!
Reagovat
brixner
Vim, je to na palici...
Jen aby to ten melbournskej nindža ještě nevotočilsmile
Reagovat
annah
A je to tady. Nole nasadil obrat a tento set bude brát on. Tsitsiho to položí.
Reagovat
Patik
tri sety v rade vyhrať alebo prehrať v aktuálnom rozpoložení jedného či druhého..tomu neverím..
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda. Djokovic je zrazu omnoho pevnejší. Stefanos ale ukázal potenciál.
Reagovat
brixner
No, byla by dost vostuda, kdyby ho nebral!
Reagovat
paddy
to by mohol být klúčový gem zápasu smile
Reagovat
Mayo
Kľud. To, že vyhrá set je normálne, pre Pištu sa nič nemení.
Reagovat
annah
Kdo je Pista? Tsitsi?
Reagovat
Mayo
sorry to malo byť pre annah
Reagovat
smazaný uživatel
Tento gem Djokovic potreboval. Uvidíme, či Stefanos spanikári alebo zostane pri svojom.

Každopádne, ak by náhodou Stefanos vyhral, bol by v pozícii, že by na majoroch vyhral svoj posledný zápas s Nadalom, Federerom aj Djokovicom. Trúfam si povedať, že hráč s touto štatistikou v historii neexistoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo mal dva, možno aj Berdych okolo roku 2015, a možno aj Sir Andy.
Reagovat
Blondie
Řek se o to rve statečně...
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas by nebol prvým hráčom, ktorý sa môže zľaknúť víťazstva a prehrať si to v hlave. V podstate na to stačí prehrať jeden set a stratí momentum v zápase.

Herný štandard má však vysoký a najmä ma prekvapuje, že robí minimum UE.
Reagovat
Mantra
Zatím nervy nechal na začátku prvního setu smile
Reagovat
Patik
Už im šibe natom eurošporte s tým Carvagom..furt tá istá reklama každú prestávku tisickrát za deň..
Reagovat
brixner
Cipas fakt vede 0:2!
Jsem skoro až hater Srba, ale normálně si přeju, aby to votočil a letos získal GrandSlam!
Čím sem straší, tím sem blbější...smile
Reagovat
peRFect
0:2 se vést nedá,stejně jako se nedá 2:0 prohrát.
Reagovat
brixner
???
Fakt sem blbej, pouč mě!smile
Reagovat
Mantra
Ten Srbův falešný úsměv, když prohrává, mě vždy rozpaluje, bych mu dal facku. smile
Za moment začne s divadlem.
Reagovat
Amputace
Přesně tak. Pomalu už začíná mučednické vzdychání, za chvíli přijde na scénu ploužení se po kurtu a pak zisk čtyř gemů v řadě a totální demolice soupeře.
Reagovat
Patik
To nevadí..najkrajšie to bolo keď si vychutnával Nadala predvčerom smile
Reagovat
Amputace
Porazit Nadala na RG a pak prohrát ve finále s outsiderem, to by mi přišlo jako daleko větší sranda.
Reagovat
Patik
však to hej..ale keď už nič tak aspoň si vychutnal miestneho šampióna..smile
Reagovat
Amputace
Že by si ho po více než hodinu trvajícím setu zakončeným extrémně vyrovnaným TB vychutnal, bych tedy neřekl, ale jde o velice cenné vítězství, to bezesporu ano. Nechápu však, co to má společného s tím, že je Novak herec, navíc velmi špatný, takže to jde poznat.
Reagovat
Mayo
veď ti bol ten zápas ukradnutý predsa
Reagovat
Patik
však bol..ešte že som sa ale splietol a začal sa zaujímať smile
Reagovat
Mantra
Možný to je, ale ty uražený výrazy, komedie, to není sympatický, nemůže se divit, že ho všichni milujeme smile
Reagovat
Kozoroh
No1e na RG prohrál se spoustou jednoručáků - Federer, Wawrinka, Thiem, Cecchinato, nyní to může být Cicipas. Zároveň ve finále RG není tak sebejistý jak ve Wimbledonu, o AO nemluvě. Ti, co tvrdí, že No1e je na RG silnější než ve Wimbledonu a má míň titulů jen kvůli Nadalovi, zaspali posledních 6 let a selektivně přehlíží prohry s jednoručáky.
Reagovat
smazaný uživatel
Otočí.
Reagovat
Blondie
Nevěřím...
Reagovat
mahycek
A teď to bude jízdasmilesmile
Reagovat
Mayo
Djoki zabrať! verím, že tretí set ovládne s prehľadom.
Reagovat
Blondie
Dneska nám to nedopadne :(
Reagovat
annah
Myslela jsem, že Nole rozebere Tsitsiho na součástky , a ono ne. Ale začíná 3.set a Nole určitě nasadí turbo k obratu.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
peRFect
Novak si potřebuje na hajzlík tahat tašku nacpanou jak na týdení dovolenou?Že on tam má taháky,jako měl Andy :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Naložené na Djokovica.

Tento zápas mi už isto prinesie nejakú radosť.

Stefanos konzistentný, na rozdiel od Nadala nekazí a bravurne zvláda Big pointy. Novakovi zas klasicky chýba vo velkom teple para a nevie sa dostat do tempa. Urcite neodporúčam pretlacat sa so Stefanosom cez FH.
Reagovat
hippos
Takhle hrál Tsitsipas až 3. a 4. set, dyž se potkali loni v semi. Poučil se a tentokrát zapnul vod začátku.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
napíšu to i sem, protože by mě fakt zajímal názor fans Djoka.

mně to přijde, jak když Djokovič hraje svoje první GS finále, fakt špatný, takových chyb a špatných rozhodnutí, Stefanos naopak klobouk dolů.

už jsem si v poslední době poněkolikátý všimnul, že Djokovič nedokáže dopodávat set, ztrácí jasný vedení v servírovacích gamech, v tomhle se s věkem asi nějak zhoršuje, ale nevim, jestli to je pravda, to by asi věděli jeho fans.

a ještě dodám, že těch 6-5 měl dotáhnout, to ho asi stálo zápas, moc nevěřím, že otočí z 0-2. ale zase aspoň někdo jinej taky vyhraje GS, a hlavně někdo z mladíků.
Reagovat
peRFect
No,Novak umí nahodit totálně otrávený výraz,odevzdat pár gamů apod. a pak se najednou vzchopit jak Fenix.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
to já vim, a navíc by to nebyl první Tsitsipasův kolaps z 2-0 na sety, vzpomněl jsem si na loňský USO proti Čoričovi a tohle je přece jen první GS finále a proti světový jedničce, takže se ještě může stát cokoli. ale moc nevěřím tomu, že to Djokovič otočí vlastní silou.
Reagovat
Patik
neviem čo by musel hrať aby vyhral tri sety v rade..dneska má Tsitsipas svoj deň ak to chce Nole otočiť musí hrať ešte o level vyššie a zároveň dúfať že Tsitsipas polaví a začne bojovať s únavou..prípadne že ho opustí trošku šťastena a začne viac kaziť..
Reagovat
Amputace
Jestli má dnes někdo štěstí, je to právě Djokovič. Páska na jeho straně, trefil několik důležitých čár, Stefanos oproti tomu zaslouženě trefuje winnery. Prostě je herně lepší a ani štěstíčko zatím Djokovičovi není nic platné.
Reagovat
Kozoroh
No1e nemá s RG spojené takové sebevědomí, jako s AO či Wimbledonem. Ve Wimbledonu se cítí natolik mentálně silný díky opakovaným triumfům, že dokázal Federera porazit z mečbolů. Na AO rozebral na cucky Nadala a Medveděva, kteří přitom během turnaje působili ve výborné formě a vyhrabal se z problémů proti Thiemovi. Mohl se opřít o psychologickou výhodu, že nikdy v Melbourne finále neprohrál. V Paříži v tak komfortní pozici není.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ono se to ale v poslední době podle mě neděje jen na RG, ale obecně a proti slabším hráčům než je Stefanos.
Reagovat
Patik
Neni sú psychické sily..Djokoviča to semifinále stálo veľa psychických síl..Tsitsipas hrá veľmi dobre a občas mu tam aj padne niečo špeciálne..aj publikujem je na jeho strane..srandou je že keby tu stál dneska namiesto Djokoviča Nadal..tak by uhral tak necelú polovicu z tohoto..
Reagovat
Patik
ani ma nejako netrápi že Nole prehrá finále GS..on je najväčší favorit na každom jednom GS..šancí na zisk ma viac než dosť..po French Open môže vyhrať tri GS v rade..ide skôr o to že FO je pre neho najvýnimočnejší grandslam a opäť ho prehrá..neni mu to súdené..fakt no keby sa to dalo zariadiť tak že by hral Tsitsipas s Nadalom lebo takto vždy ten kto spraví tu najšpinavejšiu robotu v uvodzovkách nezíska to čo by si zaslúžil..
Reagovat
kubiik
Rozdil je chlapce v podminkach. Nehraje se vecer za tmy. Ale sviti slunko je teplo a mice skacou vysoko. To Djokovicovi nevoni. Uprimne si myslim ze v techto podminkach by Nadal Djoka umlatil a s Tsipem by to byla rezba jak v Barcelone.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Len finále RG sa hra standardne v júni, takze to su vlastne normálne podmienky. Samozrejme niekedy moze byt 20 st a cloudy obloha, ale dostat Nadala o 23:00 je proste stastíčko jak mraky.
Reagovat
kubiik
No neco jako halovy semicko ve Wimbledonu zesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, to bez debaty.
Reagovat
Kozoroh
Problém pro No1eho je, že Cicipas skvěle returnuje, skoro každý servis No1eho dostane do hry.
Reagovat
Usm
Pomalá antuka, to je normal - navic Nole není Saša s jeho 220km/h bombami
Reagovat
gigin
a teď se nasere a už to pojede ráz naráz. Uvidíte. Ještě tento set hukne ale asi. Pak jízda.
Reagovat
sojka1
tak uvidime, ale stale si myslim, ze zadny strom neroste do nebe... mne nesmirne imponoval pristup a uplne hmatatelny soustredeni Stefanose pri zapase s Medvedevem uz....
Reagovat
gigin
Jeho děda byl sovětský sportovní funkcionář. Ti bývají soustředění. Geny, jas.
Reagovat
sojka1
takze "nesmiritelny boj" uz v kolebce.... :-)))
Reagovat
gigin
No:DD
Reagovat
Andrew89
Asi kletba?.kdyz porazis Nadal na FO, tak ho nevyhrajes? smile je to jeste daleko, ale uvidimesmile
Reagovat
smazaný uživatel
klid, kdo čeká ten se dočká a Novak se dočká.
Reagovat
Pe3k
To co stačilo na Nadala dnes na Tsitsipase stačit nebude. Novak dostane 0:3 smile
Reagovat
smazaný uživatel
Legenda hovorí, ze kazdy kto porazí Nadala v Parizi skončí za trest jeden krok od titulu. Aby sa do budúcna poucil a nerobil cctiny. Roger je sčítany, tieto veci má zmaknuté a preto sa o to nikdy ani nepokusal.
Reagovat
Patik
Tsitsipasov výkon na antuke a forma vyvrcholila presne na záverečný zápas antukovej časti a dnes tu predvádza naozaj vrcholový tenis..no som zvedavý ako sa s tým Djokovič popasuje..či bude mať ešte nejaké psychické sily na obrat po zápase s Nadalom..Djokovič začína skracovať výmeny takže už sa asi nechce moc naťahovať so súperom v dlhších výmenách.
Reagovat
Patik
otázkou je že ak sa podarí Djokovičovi vyhrať set..či Tsitsipas udrží takýto level aj 4-5 setov.
Reagovat
Elip13
Tsitsipas hraje skvěle!
Snad to klapne
Reagovat
Amputace
Otázka je, v jaké chvíli si vybere výpadek a jak toho využije Novak. Pokud ovšem tohle udrží, prohrát by neměl.
Reagovat
Usm
Neporazil Nadala - další jednooký potenciální výherce RG, asi jako Federer
Reagovat
Blondie
hraje, no :( je skvělý.
Já teda doufám, že mu to nevydrží.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
paddy
Doporučuji přeladit na Nova Cinema. Od 16:40h tam běží Zachraňte Williho 3. Na ČT2 už Djokoviče nikdo nezachrání smile
Reagovat
com
se radsi kouknu na ct1 - je tam Heduš smile
Reagovat
Amputace
Ale jo.. Pochybuji, že se ten zápas obejde bez alespoň jednoho black outu Stefanose.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Blondie
OMG, jeď, Nole :D
Reagovat
Andrew89
Blondyno, prehodnot svuj nazor jinak kamaradi nebudemsmile
Reagovat
Blondie
Kamarádství drobné rozdíly typu preferovaný sportovní klub nerozhodí! smile
Reagovat
Andrew89
Jsem na pochybach?kazdpoadne Stefanos go go go!!!
Reagovat
com
zas myslis na rozhazovani.. nech ty nožky u sebe smilesmile
Reagovat
Andrew89
smilesmilesmile
Reagovat
Andrew89
Ted jsi me fakt pobavilsmile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Pe3k
Djokovicova prohra = Federer zůstává goat smile
Reagovat
com
a taky, ze ma Medvedev porad sanci na svetovou jednicku smile
Reagovat
kubiik
Aha takze 19-20 djok goat. 18-20 fed goat? Pockej on je tam vlastne jeste Nadal s 20. Tak to jsem klidej...ty jsi proste dobrej komik kamosmile
Reagovat
smazaný uživatel
A ty zostávaš rybárom.

Santiago z Ostravy.
Reagovat
com
jo dneska srdicka asi nebudou smilesmile
Reagovat
paddy
Budou, Tsitsipas plánuje nakreslit raketou na kurt a lehnout si do něj smile smile
Reagovat
mahycek
Je to tam. První set má Tsitsipas
v kapse. Jen tak dál.
Reagovat
Kozoroh
No1e musí přidat na aktivitě, Cicipas je nabušený a nedělá moc chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
čeká na správný moment, jako s Nadalem
Reagovat
Pe3k
Výživný první set.
Fandové Djokovice přezouvají na hnědé bezpečnostní trenýrky smile
Reagovat
com
Tsitsipas smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist