Djokovič v římském finále zdolal Nadala a slaví první titul s Beckerem

18. 5. 2014, 18:39
Aktuality 201
ATP ŘÍM - Novak Djokovič poprvé vyhrál turnaj před zraky svého trenéra Borise Beckera, s nímž spolupracuje od začátku roku. Srbský tenista potřetí v kariéře ovládl antukový Masters 1000 v Římě, kde v dnešním finále zdolal sedminásobného šampiona Rafaela Nadala.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Antukovému turnaji Masters 1000 v Římě, který je pro většinu hvězd generálkou na Roland Garros, vládnou už deset let Novak Djokovič a Rafael Nadal. Šestadvacetiletý Srb letos přidal titul z italské metropole k triumfům ze sezon 2008 a 2011, ve zbylých ročnících od roku 2005 zvítězil sedmadvacetiletý Španěl.

Oba nejlepší tenisté současnosti se symbolicky potkali v dnešním finále, cesta do něj ale ani pro jednoho z nich nebyla vůbec snadná. Oba vydřeli tři ze čtyř postupů až ve třech setech, Nadal dokonce v prvních třech kolech strávil na kurtu téměř 9 hodin. Djokovič zase včera odpoledne vybojoval v tříhodinové bitvě výhru nad Raonicem.

A také jejich dnešní 41. vzájemný souboj neměl jednoznačný průběh. Nadal sice začal zápas skvěle a po dvou brejcích vedl 4-1, o náskok však málem přišel. Djokovič získal 11 ze 13 výměn a rázem měl za stavu 3-4 a 40-0 tři brejkboly. Ovšem Španěl Srbův návrat do hry na poslední chvíli zastavil a úvodní dějství si již pohlídal.

V druhém a třetím setu už ale Djokovič definitivně převzal otěže zápasu a ani jednou neprohrával. V obou dějstvích sice o náskok prvního brejku přišel, ani jednou ho to ale mrzet nemuselo. V rozhodujícím setu předvedl skvělý závěr, když od stavu 3-3 získal 12 z 15 fiftýnů a nakonec tak po dvou hodinách a 20 minutách zvítězil 4-6 6-3 6-3.



Djokovičovo vítězství bylo zasloužené i z pohledu statistik. Na vítězné údery svého soka přestřílel 46-15, přičemž nevynucené chyby udělal jen o tři více (30-27). Parádní čísla měl srbský tenista především v druhém a třetím setu, v nichž nastřílel 35 winnerů a spáchal jen 13 chyb.

Rafael Nadal a Novak DjokovičVe vzájemné bilanci Djokovič, který ve čtvrtek oslaví 27. narozeniny, snížil na 19-22, když vyhrál už čtvrté střetnutí po sobě. Na antuce však stále prohrává vysoko 4-13.

"Chci poděkovat svému týmu, který mě po celou kariéru podporuje. Bez něj bych těchto úspěhů nedosáhl. Tohle finále pro mě bylo obrovskou výzvou a jsem šťastný, že jsem v něm vyhrál. Doufám, že se příětí rok vrátím a znovu se uvidíme," řekl Djokovič.

"Novak je jedním z nejlepších hráčů světa, dnes hrál skvěle. Já hrál dobře jen v určitých momentech, měl jsem nějaké šance. Ale po náročném týdnu mi docházela energie a nohy už neposlouchaly," komentoval Nadal. "Tento týden jsem tu odehrál tři velmi náročné zápasy, které byly těžké fyzicky i psychicky, a tak jsem byl trochu unavený.

Djokovič zaznamenal celkově 19. titul z turnajů Masters 1000 a celkově si připsal 44. trofej. V historických tabulkách se tak vyrovnal v pořadí třináctému Rakušanovi Thomasi Musterovi. Až dnes poprvé triumfoval v přítomnosti svého trenéra Borise Beckera, s nímž spolupracuje od začátku roku. U březnových titul v Miami a Indian Wells legendární Němec kvůli operaci kyčle nebyl.

"Vyhrát ve finále takhle velkého antukového turnaje nad Rafou mi rozhodně dodá sebevědomí. Jsem se svou hrou hodně spokojený a doufám, že si tenhle pocit přenesu na Roland Garros," uvedl Djokovič, jemuž triumf v Paříži chybí ke zkompletování kariérního grandslamu.

Po vítězství druhý hráč světového žebříčku nakreslil do antuky na kurtu raketou srdce. "To srdce je pro vás," řekl divákům. "A také je to věnováno mé zemi, která teď hodně trpí. Mé srdce je s nimi, tuhle trofej a vítězství jim věnuju," připomněl Djokovič ničivé povodně, které si na Balkáně vyžádaly minimálně 44 lidských životů.

Selfie Alberta Tomby s Novakem DjokovičemDjokovič z posledních šesti startů na turnajích Masters 1000 pětkrát triumfoval (loni v Šanghaji a Paříži, letos v Indian Wells, Miami a Římě), jedinou porážku utrpěl před měsícem v Monte Carlu s Federerem. V Monaku měl ovšem potíže se zápěstím, kvůli kterému minulý týden chyběl na Masters v Madridu. Doktor Pavel Kolář, kterého srbský hráč v dubnu navštívil, tak odvedl skvělou práci a Djokovič je zpátky ve formě.

Naopak Nadal v přípravě před French Open vyhrál jen jeden ze čtyř antukových turnajů a už prohrál tři antukové zápasy, což je jeho nejhorší bilance od roku 2004. Tehdy navíc ještě ani na pařížském grandslamu nestartoval. Týden po šťastném triumfu v Madridu marně usiloval o 28. trofej z turnajů Masters a 45. antukový titul.

Djokovič díky své dlouhodobé formě stáhl náskok na světovou jendičku Nadala už jen na 650 bodů a na Roland Garros tak na Španěla může zaútočit. Jistotu mu dá ale jen titul, jinak musí doufat v zaváhání osminásobného vítěze Nadala.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM -
(Itálie, antuka, 3.452.415 eur)
nedělní výsledky (18. 05. 2014)
• Dvouhra - finále •
Djokovič (2-Srb.) - Nadal (1-Šp.) 4-6 6-3 6-3
esa: 2-0
dvojchyby: 0-2
vítězné údery: 46-15
nevynucené chyby: 30-27
využité brejkboly: 6/14 - 4/6
čas: 2 hodiny a 20 minut
• Čtyřhra - finále •
Nestor/Zimonjič (6-Kan./Srb.) - Haase/F. López (Niz./Šp.) 6-4 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

201
Přidat komentář
smazaný uživatel
nekaj my to vypadlo pysnema. ja sy myslym, ze berdyh je dobrej, to zase jo.akorad furt nevym, co je fo. asy tam chyby taky pysmena, ale vo to strah nemam. tak nevym. no. cau.
Reagovat
smazaný uživatel
no ja sy myslym. tak nevym. no. cau.
Reagovat
Mayo
Berdychov outfit na FO zaujímavý :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ten trumfne i outfit Štěpánka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no tak ja sy myslym, ze nevihral.kdyz mu to tam pinkl,tak von to ani nevydel,tak bezel na druhou stranu,tak nevym.asy to uz bila velyka unava,ja to moc dobre znam.kdyz skoncym zapaz,musym sy obednat masera a saunu,abyh mel zase sylu. von ji asy uz nemel,tak nevihral. jinak voba bili dobry,to zase jo,akorad me mrzy,ze nevihral.ale vo to strah nemam,to zase jo.ja sy myslym,ze priste vihraje,protoze bude mit vic syly po vodpociknu. asy mel cera kryzy,ale jinak zase vihraje,vo to strah nemam. taky by klidne moh vihrad ten ze svicarska,ten je taky docela dobrej, akorad se zapomel asy voholyt,ale vo to strah nemam. tak nevym. no. cau.
Reagovat
smazaný uživatel
Po čtvrté za sebou vítězí nad Nadalem ,to hovoří samo za sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Posledné tri GS zápasy vyhral Rafa..

Snáď si to opat rozumne rozdelia, kto a kedy.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to tak bývá, časy se mění. Věřím, že to bude platit i teď.
Reagovat
Rafaeoli25
Rozhodující jsou grandslamy, podle nich především se hodnotí úspěšnost sezony, pokud Rafa vyhraje RG, budou všechny jeho porážky od dubna zapomenuty, stejně tak ty čtyři v řadě od Noleho. Co bude pak Nolemu platný, že vyhrává jedno Masters za druhym, pokud se tak stane, gs jsou prostě víc a tak RG rozhodne, kdo je nejlepší hráč dosavadní sezony, vše uvidíme za 19 dní..
Reagovat
Roger_Federer
To je pouze tvuj alibismus, to ze Nadal opet vyhraje RG je tak nejak pravdepodobne, kazdy stim pocita a vzdy je favorytem, jednim z nich, umi se na tento turnaj pripravit..Mnohem zajimavejsi bude zda si konecne dokaze udrzet pozici jecnicky dva roky po sobe, na konci sezony a zda se dokaze dat do kupy, aby predvedl v druhe pulce sezony jako loni.
Reagovat
Rafaeoli25
Směšný co říkáš, žádný alibi si nedělám, děláš jako kdyby Monte Carlo a Barca byly důležitější než RG. Ne, MC a Barca opravdu důležitější nejsou, stejně tak neni podstatný, že vypadl ve třetim kole v IW, v Austrálii byl ve finále, to je hlavní. Jinak já nemyslel jen RG, ale všechny zbývající gs, může mu bejt ukradený, že nevyhraje třeba ani jedno další Masters ve zbytku roku, pokud vyhraje USO nebo Wimbl. Ano, o první místo může přijít, pro něj samotnýho jsou zásadní grandslamy, ne první místo a já to tak vidim podobně, bude mi jedno když klesne na druhý místo pokud letos vyhraje dva gs, Nole může vyhrát osm Masters z devíti a bude první, ano, každý ale ať si v takovym případě posoudí sám, co je hodnotnější..
Reagovat
Rafaeoli25
*každý posoudí sám, oprava
Reagovat
Roger_Federer
Tak ja jsem si vzdycky myslel, ze pro Rafu je dulezitej kazdy turnaj..No ale ty to musis vedet lip..;), hlavnr jsem vubec nic netvrdil o dulezitosti a nedulezitosti RG.
Samozdrejme , ze pokud Rafa vyhraje RG a dalsi Granslem, lze pak rict, ze slo o uspesnou sezonu..
Je jasne, ze pro tebe jsou nejdulezitejsi Granslemi, protoze se trepes na to az Rafa dorovna, prekona Federera..ostatni veci, ve kterych uz to horko tezko stihne nejsou samozdrejme tak dulezite.;).
Reagovat
Rafaeoli25
Tak každý turnaj asi ne, je pěkný vyhrát cokoli, ale dvěstěpadesátka je holt jen dvěstěpadesátka, jinak co myslíš tím ostatní, nejdůležitější dva ukazatele jsou grandslamy a počet týdnů na prvním místě, ano v tom druhém už to Rafa asi nestihne, v gs ano, takže si v hlavních dvou ukazatelích mohou být rovni, pak tu samozřejmě máme počty titulů na Masters a TM, vše spěje ke kompromisní remíze a tu si asi jejich kariérní duel zaslouží..
Reagovat
Roger_Federer
Rafa tam jeste neni..cas se krati; ), vzdy bude v jeho neprospech ten velky pocet vitezstvi z jednoho granslemu, Rafa je a vzdy bude fantasticky antukar..;)
Reagovat
Rafaeoli25
Nesmysl, každý grandslam má stejnou hodnotu, stejně tak bych mohl naopak tvrdit, že v Rogův neprospěch hovoří to, že má z RG jen jeden titul, jinak on má zase 7 gs z trávy, bez ní by zase on nebyl tam kde je, každýmu z nich jeden povrch výrazně pomáhá..
Reagovat
smazaný uživatel
Vypada to, ze vzali na vedomi jeho kritiku slabe informovanosti o teto krizi.
Reagovat
gigin
https://vine.co/v/MHZj5AVbtAg
Reagovat
smazaný uživatel
už trénuje, no
Reagovat
Bob
:))
Reagovat
nitrotaj
https://www.youtube.com/channel/UCF3K1Jf8hjFW8qliei8fQ3A

Koukněte na tenhle kanál, hlavně na 1* v completely crazy :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy bude los na FO a kde bych ho našla prosím?
Reagovat
gigin
Začíná se losovat v pátek 11:30 hod. Pak ho tady určitě najdeš...
Reagovat
VlS
Jestli máš tablet, tak si na itunes stáhni free aplikaci RG, tam máš pak všechny pavouky, výsledky, rozvrhy kdy, kdo a kde bude hrát a tak. Jinak to samý bude na jejich webovkách. Předpokládám, že na Eurosport playeru bude výběr z několika live přenosů, na RG to bývá tuším z 6 ti kurtů.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji. Mám,ale nejsem moc technickej typ, asi jako všechny " barbíny" :-D tak si počkám na to až to bude tady.
Reagovat
anajka
VIS: ďakujem za tip, podarilo sa mi to stiahnuť
Nikkki: len to vyskúšaj, je to jednoduché,keď som to zvládla aj ja
Reagovat
gigin
páč jsem byl na cestě od tita. Teď to budou myslím opakovat, tak na to hodím oko..
Nolemu to moc přeju a doufám, že letos RG bude naše! Vo to ale strah nemam, to zase jo. no nic. no cau...
Reagovat
smazaný uživatel
Ako sa má tito, kedy príde?..
Reagovat
gigin
Má se dobře, trénuje, jak o dušu a kdy přijde netuším, Peter... :(( Jinak samozřejmě je to stále Nadalovec jak vyšitý.. ;))
Reagovat
smazaný uživatel
No to by ešte chýbalo, aby nebol a začal randiť s nejakým pobaltským spratkom :))

Pozdravuj ho..
Reagovat
gigin
Jasné ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá parodie :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisportal.cz/zpravy/bitvu-nejlepsich-vyhral-nadal-v-peti-setech-udolal-djokovice-a-je-ve-finale-12342/

Od: Pe3k
Djokovic vs Nadal
Tragédie vs. zoufalství.
Djokovic hrál podprůměrně, chvílemi tragicky a i tak měl Nadala na lopatě. Naštěstí mu jeblo v palici a skočil do sítě při nejjednodušším úderu. úroveň tenisu byla zoufale slabá. Ani jeden tenista neumí zahrát první servis, eso je snová záležitost.

Současně jasně nejlepší tenisti na světě, ale jejich tenis je hrůza pro oči, ještě umocněná únavou, pomalou antukou a věčným zdržováním. Djokovic v mých očích klesl na úroveň Muryho. Pokud byl Wimbledon považován za nejlepší zápas všech dob (což samozřejmě není ani omylem) tak tento zápas byl zase nejhorší.

Gratulace Nadalovi k 12 grandslamu.
[ Reagovat ]
07.06.2013 20:22
Od: Amputace
Na tohle jsem se nemohl dočkat :)
Úroveň tenisu nulová, kdy ve čtvrtém a pátém setu každá druhá výměna končila winnerem :D
Nadal (W/UE) - 61/44 - no ohromná tragédie, resp. zoufalství.
[ Reagovat ]
07.06.2013 20:23
Od: Jiri
Re: :D
Tomu rikam priserny komentar. Uvodni sety byly slabe, ale pak hra rostla a odpovidala soucasne forme obou borcu. Dokonce i Novak se snazil utocit co to jen slo a nepinkal, jako vetsinou.


:D :D :D proste k.k.t pe3k no .... zbytek si prectete pod odkazem. xD
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna ty by jsi mel nekam zalezt a nevylezat.
Reagovat
smazaný uživatel
nahodou super komentar,ja som sa pobavil:),mohol by sa tym zivit
Reagovat
smazaný uživatel
myslim Pe3ka
Reagovat
smazaný uživatel
Mňa skor zaujalo tých 61 Rafových winnerov oproti dnešným 15..Vzhladom ku kvalite akú dnes predviedol je vlastne dnešný výsledok ešte celkom prijatelný..
Reagovat
smazaný uživatel
Vetsina dnesnich ztracenych breaku byla zavinena nesmyslnymi ue od Noleho. Vysledek mohl byt mnohem hladsi.
Reagovat
speed
Strašně uplakaný komentář, který je úplně mimo mísu :-D
Reagovat
Roger_Federer
Ze te to bavi, zakladat furt nove nicky..kvuli Pe3kovi..jestli ty do neho nejsi zamilovam.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si žádný nový nick nezaložil, prober se.
Reagovat
Roger_Federer
Sory, walter 111
Reagovat
smazaný uživatel
Omluv se hlavně mně, ubožáku, za bezdůvodnou urážku.
Reagovat
Rafaeoli25
R_F ten se ti omluví těžko..
Reagovat
smazaný uživatel
S tím počítám, bez ohledu na to, kdo komu fandí, mi R_F téměř po každém příspěvku přijde jako bezcharakterní, pomýlený člověk...takový slabší odvar Petříka, řekněme.
Reagovat
Rafaeoli25
Mluvíš mi z duše, přesný popis :)
Reagovat
Roger_Federer
Hlavne ze si rozumite s Rafaeolim, nemyslim ze ty si ten kdo by byl realne schopen odhadnout me moznosti a charakter..Takze bych ti doporucil se tim vubec nezabyvat.

Hlavne tebe se muj prizpevek vubec netykal, ale toho blazna co zacinal tohle vlakno.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde o Francise. Begbieho ale o Frantze, který zde dostal ban už po několikráté.
A je mi celkem jasné, proč.
Reagovat
Roger_Federer
Muj koment nebyl puvodne na nej vubec smerovan..
Nebudu se ani zabyvat psychousem co si da nick podle postavy psychopata z filmu Trainspotting.
Reagovat
Rafaeoli25
Pravda se holt těžko poslouchá, to je jasný, slušnosti se od tebe člověk opravdu dočkat nemůže, s Pe3kem jste si hodně podobní, ty si ale jen odvar toho top hnusáka, to je fakt, nemá smysl na tebe přespříliš reagovat..
Reagovat
Roger_Federer
:), nejak nevim co ti na to napsat, nedivil bych se kdyby francis.begbie byl jednim z mnoha tvych nicku..

O jake pravde to kazes? Srovnavani z Pe3kem me neurazi, ja na neho nereaguji a co pise me nebere, je jeho "rybiz"..Ver ze z blazna si tady vetsinou ty..z duvodu ktere ani nemusim opakovat.
Reagovat
Rafaeoli25
Umíš něco jinýho než lejt hnůj na Rafu a obviňovat z duplikace nicků? Asi ne viď, dosti omezená mozková kapacita..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak o bláznovi tu řeč nebyla, ale jestli se za něj pokládáš tak ok, mnohý to vysvětluje..
Reagovat
Roger_Federer
Ja jsem nikdy zadny hnuj na Nadala ale nelil, nikdy jsem mu sproste nenadaval.Obcas napisu fakta, nebo domenky ktere se tobe neliby, je to tvuj problem.
Nakonec Forehend dela to same, ale to je zabavne pod to se podepises a souhlasis stim.
Reagovat
Rafaeoli25
Ne, ty na něj vůbec nepliveš..a co je podle tebe dokola opakoaný otírání se o něj skrz Toniho, nestydíš se napsat, že bez něj si málem sám nedojde ani na záchod, takový ubohý žvásty, všemožně ho ponižuješ ve všech směrech, prostě hnus, jen osobní útoky, nic víc, já hodnotím Rogera jen v tenisových záležitostech, taky se mi nelíbí Mirka, jeho chladný vystupování a další věci, nikdy by mě ale nenapadlo se do něj přes tyhle věci strefovat, to je totiž ubohost, který se ty tak rád dopouštíš. A co se týče Forehanda, zdaleka ne vždy jsem mu dal za pravdu, ale to ty dobře víš, jen děláš, že to nevidíš..
Reagovat
freeteepek
Hrál parádně. Jestli ho trénuje Becker nebo Lojza z horní dolní je úplně jedno, jelikož Novak už všechno umí a když dokázal dobře hrajícího Nadala vyklepnout i na antuce, tak je to zkrátka borec:-)
Reagovat
J.M.
Taky si myslím, že je celkem jedno, kdo se na něj kouká při tréninkovém pinkání a občas mu hodí spadlý míček. Herně u něj těžko Boris něco většího ovlivní. Spíš to asi Novak bere jako psychickou podporu, mít ve svém boxu takového šampiona.
Reagovat
Rafaeoli25
Dobře hrajícího Nadala, ve finále? Ty seš teda vtipálek, spíš ale provokatér viď..
Reagovat
smazaný uživatel
Nebyly pro jednou zas na Noleho straně? :)
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo brutálně unfair. Proč tomu tak je?
Reagovat
J.M.
Co je unfair (kór brutálně) na tom, když je publikum na něčí straně? Jistě, pokud třeba záměrně hlučí při přípravě soupeře na servisu, aby jej rozhodilo, nebo na něj píská kdykoli třeba chce zkontrolovat dopad míčku, pak se o tom dá bavit. Ale to, že publikum prostě někomu fandí, to snad je normální. Pak se lze jedině ptát proč zrovna tomu, a ne tamtomu.
Reagovat
smazaný uživatel
No vždyť to se ptám :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nabízí se odpověď, že ho tam mají prostě rádi.
Reagovat
J.M.
Ale neptáš se jedině. To byl smysl té věty - "jedině se ptát", ne "ptát se, a kromě toho cokoli dalšího". Ve druhé větě se ptáš, v první ale cosi tvrdíš.

Já jsem si tedy nevšiml, že by publikum fandilo nějak moc neférově. Někdy třeba v Madridu nebo Paříži diváci féroví nebývají. V Římě mi přijde, že pokud už není jejich chování košer, tak spíš vůči domácím hráčům (oba své domácí hrdiny vypískali). Ale jestli fandí Novakovi... A proč by neměli? Třeba si je získal svojí italštinou, sám Novak v Římě rád říká, že tam je skoro jako doma. Třeba fandí outsiderovi, jak to často bývá. Třeba mu fandili proto, aby se po prvním setu vrátil do zápasu a za svoje vstupné viděli pořádný boj. A pak už u něj zůstali. A třeba i z jiných důvodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé je,že skandovali jméno Andyho, Grigora, dneska Noleho... nebude to spíš tak,že nemaj vůbec rádi Rafu? A zase ptám proč, co on komu udelal? Že to tam vyhrál už tolikrát?... To mi právě připadá nefér.
Reagovat
J.M.
A proč by někdo někomu musel něco udělat, aby mu nefandil, nebo ho dokonce neměl rád? Tohle je hrozně primitivní vidění světa.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo v pořádku,az na tu posledni poznámku, nevím,co je na tom primitivního...nemyslel jsi spíš přízemní? Ale ani s tím se nemůžu ztotožnit. Zkrátka je to tak,že ve všech zápasech,které hraje Rafa proti komukoliv,jsou diváci na straně jeho soupeře. Zkus to příště vnímat. A o outsidery tady vůbec nejde. Když hraje RF nebo ND je to vždy naopak.
Reagovat
Alois_Mlok
Tady je vidět, jak ho mají rádi. Většina fanoušků si zhluboka oddychne, až ukončí kariéru, a nebude s tím svým příšerným stylem kazit lidem požitek ze hry.
Reagovat
smazaný uživatel
Alois, dej tomu cas a vydychas to. :)
Reagovat
Rafaeoli25
Mluv za sebe, já taky nemusim Rogera a přesto na něj neplivu jedy, jinak Rafa má fanoušků dost, i když ne tolik jako Rog, s tim jsem smířenej, ale vůbec mi to nevadí. Baví mě jeho hra, energie, kterou dokáže strhnout, pro mě je tenis bez něj nuda, jak ukázalo těch sedm měsíců jeho absence, to byl děsnej půst, ale loni nám to vynahradil i s úroky, tak měj aspoň respekt když už nic jinýho..
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem stačí, že na něj pliveš, jak si Roger ty úspěchy co získal nezaslouží a že je získal v slabé konkurenci. Neustále dokola. Jakoby on za to mohl. A vůbec nikoho nezajímá, že úspěchy dosahoval i pak.
Prostě odpad!!! :-(
Reagovat
Rafaeoli25
A oni snad příznivci RF všemožně nerelativizují úspěchy Rafy? Podle tohohle hodnocení by tu byla odpadem polovina z přispěvatelů, ale i další, třeba Agassi nebo McEnroe, kteří říkají to samý co já. Ne, pro mě je odpad ten, kdo ho někoho sprostě uráží, neustále ho hejtuje a nic jinýho, viz.Pe3k, R_F, na druhý straně id.oti co šijou do Rogera, tihle tupci jsou odpad, ne ti, co polemizují kdo z nich je lepší..
Reagovat
smazaný uživatel
:)))) tak 1 set Rafa sice dal, ale nie svojim tenisom ale netenisom Novaka. A od stavu 1:4 resp od 2 setu bol Nole lepši, škoda, že Rafa v 2a 3 sete nepotvrdil brejky. Tak čo čakať na RG je jasne, že Rafa tam zapne a bude bojovať jak drak, ale bojim sa toho Nole mi pride momentalne lepši, ale tak Buden fandiť a držať palce Vamoooooooos Rafa
Reagovat
smazaný uživatel
Díky kluci :-) je to lepší. Já sem moc nechodím, jen když je nějakej velkej zápas a hraje Rafan. Jinak jsem asi exot a nezapadnu,protoze já fandím i Rogerovi. Hlavně ať nevyhráva Djoko. Myslím,že rivalita mezi RN a ND je ještě větší než bývala mezi RN a RF.
Reagovat
smazaný uživatel
To si práveže zatiaľ nemyslím, dokonca som bol v tom, že RF/RN majú medzi sebou zatiaľ viac finále..Dnes však ktosi dole písal, že už je tomu inak...GS finále však majú zaručene menej a práve preto si myslím, že tá rivalita je zatiaľ druhá v poradí..

Inak vitaj :)..A exot nie si, poznám niekoľko ľudí, ktorí majú najobľúbenejšieho RN a druhého RF..
Reagovat
smazaný uživatel
Občas tě čtu a tvé názory jsou mi blízké :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zvláštní. Já mám Rogera, ale fandím i Nolemu. Hlavně ať nevyhrává Rafa :D :) Jinak čekám zajímavý boj na RG
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to je logické :-) fandové RF zásadně nemaj rádi Rafu..právě kvůli té rivalitě... proto říkám,že jsem exot. Spíš bych měla být proti RF s Nolem..no nejsem.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože ho Nole válcuje a Rafa na něj prostě neumí hrát. Fedexe se nebojím, naopak, on na Noleho celkem umí,proto mu fandím :-)
Reagovat
Mayo
nejsi exot...ja mám tiež rád Rogera
Reagovat
smazaný uživatel
no a ja mam Rafu a Novaka,hlavne nech necyhrava Andy,Roger mi az tak nevadi aj ked si myslim ze uz toho vyhral dost:)
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš a to já snesu zase spíš Andyho :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja vlastne mam iba hracov ktorym fandim,potom ktorym fandim obcas a tych ostatnych,vyslovene neznasam ziadneho,to som sa len chcel zapojit do debaty vramci big4
Reagovat
smazaný uživatel
a priznam sa,Andymu som este nefandil asi nikdy,alebo si na to nespominam,Rogerovi zase minimum,kedze mam v oblube zvysnych dvoch a proti ostatnym to nepotreboval
Reagovat
Berny
toto me bavi cist :)

,,hra kdy se snaží všechno vracet dokud soupeř nepokazí dostává tu pravou sílu´´.

Ostatní soupeři se nesnaží všechno vrátit ? Já myslel, že snazit se vratit vsechno je pointa v tenise, bedecu, pinecu, squashu ?
Reagovat
Pe3k
Ostatní soupeři se snaží hru tvořit :) Ne, že by byl Nadal jediný pusher....
Reagovat
Rafaeoli25
A kdo jsou ti veletvůrci, specifikuj..Nišikori, Dimi? :D
Reagovat
Amputace
No, to by mě taky zajímalo. Pomineme-li Federera a Djokoviče, tak kdo z top10 je vysloveně tvořivým hráčem. Potro, Berdych nebo snad Ferrer?
Reagovat
Pe3k
No nikdo sice nemluvil o top 10, ale hlavně mě celkem udivuje (nebo neudivuje?) že ty takový tenisový odborník ani nepoznáš tvořivého útočníka od defenzivních pusherů...
Reagovat
Berny
Co prosim znamena tvorit hru ? Nadal (predpokladam kvuli tomu ze ma automaticky pomale reakce, kdyby je mel jak murray tak stoji bliz)stoji na returnu pasivne, avsak 5-6ti udery se snazi hrat co chce, kdyz souper nema silu a techniku na tvrde zabijeni jeho topsinu tak se pomalu z obranneho postaveni tlaci do utocneho a od 5-9 uderu zacina utocit. Kdyz souper ma veleudery typu Djokovic, tak mu to nejde a dostane se k tlaceni jednou za 1 game. Nekdo se snazi ,,tvorit´´ (tak asi nazyvas utoceni) tim ze zabiji 2.servis, nebo jde na sit, nebo stoji aktivne a chce byt agresivni od 2.uderu, nadal z logickych duvodů se tlaci az od 5-6 tého uderu. Pokud by jen vracel mel by na konci zapasu 0 winneru. Kde jich rocne 1000 posbira ? tomu asi nerozumim. Esama to taky nebude. Oni statistikari svindlujou ?
Reagovat
Amputace
Nikdy jsem se za tenisového odborníka nepovažoval, sledování tenisu v TV není na rozdíl od tebe mým životním smyslem, stále však rozeznávám slova "tvořit" a "útočit". Za obrovský rozdíl považuji hru např. Djokoviče a Potra. Oba jsou útočně zaměření, zatímco však Djokovič hraje variabilní, oku lahodící tenis, Potro má prakticky jen drtivý forehand, kterým do soupeře buší a buďto mu to tam padá nebo ne - to ti připadá jako tvořivé pojetí hry? Berdych je něco velice podobného - s tím rozdílem, že se nebojí občasného přechodu k síti a má kvalitnější BH. Měl by ses nejprve naučit česky a následně vypilovat významy jednotlivých českých slov, poslední dobou se mi zdá, že s tím máš nemaléí problémy.
Reagovat
Pe3k
Statistiky určitě nešvindlujou, to dělá jen Nadal...

Ukaž mi link na statistiky kde Nadal dává 1000 winnerů každý rok. Děkuji.
Reagovat
Berny
Tak nadal hraje cca 80 zapasu rocne, coz je 12,5 winneru na zapas tak to na 100 % v prumeru ma. Verim ze podobne cislo si 10 let drzi. Cili nejakych 10 000 nahodnych, zcela nazaslouzenych winneru v kariere dal.
Reagovat
Pe3k
Bez keců prosím tě a pošli mi ten link!
Reagovat
smazaný uživatel
Ja sa čudujem, že na tento sociálny exemplár vlastne reagujete..Veď on dnes musel mať od rána totálne stiahnutý žalúdok od strachu, že by to Nadal nedajbože vyhral. Alibisticky tu hodil dušou ubolený príspevok "akože" zmierený s Nadalovým víťazstvom, ale pritom bozkávajúci ružnec, aby tomu tak nebolo. Rovnaký prístup má aj ku každému zápasu Roger/Rafa, kde údajne najlepšieho hráča histórie, ktoré bohapusto a do krvi obhajuje paradoxne a alibisticky dopredu odpíše, aby pritom nemusel čeliť prípadnému pocitu prehry.

Mám pocit, že šport by mal byť akousi odmenou fanúšika, pri ktorom zažije vzrušenie, vášeň, no predovšetkým relax. No obávam sa, Federer, jeho zidealizovanie a následne jeho veľké prehry od Nadala spôsobili tomuto jedincovi trvalé poškodenie mozgových hemisfér a presviedčať sa o tom môžeme prakticky v pravidelných víkendových intervaloch. Holt, aj takéto príbehy píše život.
Reagovat
Roger_Federer
Proc si do toho musel zase zatahnout Federera?
Reagovat
Pe3k
Forehand tentokrát zabil hned první větou.

,,Ja sa čudujem, že na tento sociálny exemplár vlastne reagujete´´

Sám jsi mi tu psal několik let a teď budeš ostatní poučovat, že nemají reagovat :D

,,totálne stiahnutý žalúdok od strachu´´ jsi asi měl ty když nám to tady tak barvitě popisuješ...
Reagovat
smazaný uživatel
Lebo Federer a všetko s ním súvisiace je predsa za rétorikou tohto "výstavného kúsku". Jednoduché.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer za něj vážně nemůže ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No nadhera! Novak je nejlepsi hrac soucasnosti. Sonja, doufam ze si si to uzila :)))

#SupportSerbia
Reagovat
Pe3k
Neuvěřitelný rozdíl mezi Djokovicem a Nadalem. Navíc pokud se podívám na posledních 10 zápasů Nadala, pak hrál dnes Nadal nejlepší zápas. Každý kdo tvrdí, že Nadal nehrál dobře je dost mimo a neviděl jeho poslední zápasy. Pokud ho dovedou přehrávat hráči jako Yužny nebo Simon, pak není divu, že ho Djokovic takto rozstřílí.

Každopádně to nemusí pro RG nic znamenat, protože tam Nadalova hra kdy se snaží všechno vracet dokud soupeř nepokazí dostává tu pravou sílu. Každopádně pokud Rafael vyfasuje zdravého Nisikoriho papa Nadalovi a strýčkovi Ponymu praskne žilka v oku :D
Reagovat
Mayo
je to smutné
Reagovat
Rafaeoli25
Ty seš prostě šašek, po orvnim setu vyhlašuješNoleho porážku a když to otočí tak za nějakej čas přilezeš a s radostí na Rafu kydáš hnůj a Noleho oslavuješ, ty seš fakt ubožák co se jen tak nevidí, vždycky si dopředu dělat alibi, vzpomínám si, jaks tu v lednu po porážce se Stanem škrábal o Nolem jakej je to oproti R+R levák, teď se ti zase hodí viď. Jinak Niši ho na RG nemůže porazit i kdyby se zbláznil a to dobře víš, takže tu nešaškuj ty komediante..
Reagovat
Pe3k
vítězné údery 46-15 pro Noval - opravdu krásný nadpis :D

Btw. Raonic i Ferrer dělali Novakovi větší problémy než Nadal.

Rafaeoli - Nišikori Nadala porazit může kdekoliv a brzy jej porazí. Na RG se pravděpodobně nepotkají, ale jejich čas přijde:)

Jak jinak zvládáš 3 prohru na antuce tento rok a 4 prohru s Novak v řadě?
Reagovat
Rafaeoli25
Abys nevystříknul, už se k tomu schyluje, jinak já to snášim normálně, vím, že na RG zase ukáže jak vyjímečnej je, nezbláznil jsem se ani v r.11 ze sedmi porážek..
Reagovat
nitrotaj
Ano máš pravdu. Nadal odehrál možná nejlepší zápas sezóny. Údery měly délku, pohyb výborný, razance také super. Nebál bych se říct, že to byl jeden z nejlepších Nadalovo zápasů. Skvělý Djokovič se z toho dokázal vymanit a jasně přehrál svého protihráče ve všech aspektech. Ty jsi doufám odpálil šampus. Nejsi nic jiného než rakovina tohodle fóra, kam si chodím rád přečíst příspěvky inteligentních lidí. Ale pokaždý když vidím tvůj nick, chce se mi zvracet.
Reagovat
Pe3k
Nezbláznil ses ani ze 7 porážek v řadě? Takže pokud jich bude mít Novak třeba 9-10 tak už se zblázníš?
Reagovat
Pe3k
První co to opravdu nezvládl. Nadal prohrál, smiř se s tím. Řeči o rakovině ukazují spíše na to, co jsi Ty za člověka...
Reagovat
Rafaeoli25
Asi tak, on je prostě hnojařskej trotl, furt píše jak to Rafa schytá, teď jako před rokem, třema, pěti, prostě od začátku tp, typickej nechutnej hater..
Reagovat
Rafaeoli25
Ty tak moralizuj, ne, ty nejsi rakovina, ty jsi nefiltrovaná smrdutá žumpa, hnusnej křivák, lepší? A jak ty snášíš bilanci 10:23?
Reagovat
Pe3k
Psal jsem to loni a Nadal to schytal letos...Těsně vedle :)

Btw. Doufám, že to letos ještě schytá pořádně.
Reagovat
Pe3k
Ty voe vždyť to Roger ještě otočí :)
Reagovat
Rafaeoli25
Ty už si to psal v r.11 ty šašku počmáranej..
Reagovat
Amputace
Ne, já vím, že tohle Petřík nemyslí vážně, že si z nás pouze střílí, ani on si přece nemůže myslet, že dnes hrál Nadal lepší tenis než třeba v pátek proti Murraymu.
Reagovat
Pe3k
,, ne, ty nejsi rakovina ty jsi nefiltrovaná smrdutá žumpa, hnusnej křivák´´

Hey tak Rafaeoli musíš se rozhodnou co teda jsem. Přece nemůžu být všechno tohle najednou, to se přece nedá stíhat...My by se z toho asi nejvíc líbil ten hnusnej křivák. Přeci jenom smrdutá žumpa nezní moc dobře - až se budu někomu v budoucnu představovat dobrý den jmenuji se smrdutá žumpa to by přeci jenom nešlo...
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě si z toho dělej srandu, křivák seš, falešnej jak zrezivělej pětník, fakt Hnus..
Reagovat
smazaný uživatel
Že se vůbec hádáte s takovým blbem, co má v hlavě nas*áno :), jediný co dokáže tak je napsat komentář na tp, v životě nic nedokázal a nedokáže. Tak se na něj vyse*te na ksindla.
Reagovat
smazaný uživatel
Ať se po dnešním utkání radujete nebo pláčete, vizte, že dnešním zápasem se opět přepisovaly historické tabulky. Djokovič s Nadalem se střetli ve svém rekordním 41. utkání (druzí Lendl s McEnroem mají proti sobě 36 střetnutí; jinak pro doplnění sice stále vede Rafan 22-19, ale Djoker náskok stahuje) a 21. finále (Djokovič-Nadal 12-9), jímž předstihli dosavadní prvenství Fedexe a Rafana.
Co se týče kategorie 1000, Nadal si zahrál své jubilejní 40. finále (bilance 27-13, přičemž víc finále nikdo v této kategorii nemá). Pro Noleho má dnešní finále pořadové číslo 29 (19-10). V této kategorii ATP se střetli po dvadvacáté (další rekord, výhodu má Nole 13-9), z toho ve finále po dvanácté (opět rekord a i tady vede Novak 7-5).
Uvidíme, jak se rivalita Djoker-Rafan bude v budoucnu vyvíjet. Každopádně tomuto soupeření chybí už jen krok od toho, aby oba hráči proti tomu druhému měli na svém kontě 20 vyhraných utkání. To se doposud na ATP Tour žádné rivalské dvojici nepovedlo.
Reagovat
Mayo
je to smutné
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápem, čo je na tom smutné..

Podľa mňa skor očarujúce, rivalita na ktorú budú spomínať celé generácie..Kto je prekoná?..
Reagovat
Rafaeoli25
Nepřekoná je nikdo, ale hnojaři typu Petříka to stejně neocení..
Reagovat
smazaný uživatel
Nole věnuje celou výhru pro Srbsko a Bosnu!
Reagovat
Mayo
darmo je to goat...
Reagovat
smazaný uživatel
Skvelé, naozaj ľudské gesto..
Reagovat
Stan_Borowitz
No vidíš, Nole umí poslechnout dobře míněné rady...
Reagovat
spaniel
Tak si myslim ze pan walter smith z vedlejší diskuse to ma jak profesionální sázkař hodne tezke :D Takového dementa aby jeden pohledal. Zapas jsem nevidel, dal jsem přednost vlastnímu s vencape, ale vysledek potěšil a vysel mne i tip. Uz jsem zvedavy na RG, Novak favorit c.1, Rafa 2 a pokud se Rafa nezlepší, tak se do finale ani nemusi dostat, umím si predstavit par hracu, co by ho mohli zaskočit.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas, Rafovi mohol byť po minulé roky žreb na RG ukradnutý, tentokrát si na neho privstane a bude v strehu...
Reagovat
Davor1
favorit číslo 3, ak bude zdravý- Nishi ;) kto ho schytá v osemfinále, nebude to mať príjemné ;)
Reagovat
spaniel
Tenisovou kvalitou a formou ano, Nishikori. Fyzickou odolnosti nikoliv. A jelikoz potřebuje oboje, tak podle me treti favorit neni, i kdyz mu budu fandit. Podle me jsou favorité:

Nole

Nadal

Ferrer

Wawrinka, Federer
Nishikori, Murray

Almagro, Giraldo, Tsonga, Berdych, Gulbis atd (bez poradí)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak do finále nemusí postoupit ani Nole, Stan může klidně zahrát jako v Austrálii a bude po finále, je fakt úsměvný jak předbíháš i jak máš jasno o favoritovi. Rafu prostě dostihla únava a od druhýho setu tak nebylo moc co řešit, hrál jen krátký údery na údržbu. Na RG to bude jiné a Rafa opět ukáže svojí sílu, loni po Monte Carlu taky mnozí řvali jak si ho Nole bude porcovat a nakonec bylo všechno jinak..
Reagovat
Roger_Federer
Ty mi pripominas Queshe..
Reagovat
spaniel
Proboha neplac zase. Tak prohral (ty si muzes myslet ze byl zraneny, ostatni vi, ze ma problem s formou), ale zase budou zapasy, ktere vyhraje a zas budes spokojeny.

Nechapu, co je divného na tom, tipovat si pred GS favority a jake ma kdo sance. Je to bezne, představ si, ze to delaji dokonce i sazkovky :O Dokonce i tady hrajeme takovou tipovací hru. Hlavne, ze to pises ty, co tady cely rok pred kazdym turnajem pises, jak to Rafa vyhraje :D (úspěšnost mas asi 1/4 z poslednich). Takze zklidni hormon, nejsem na ty tvoje přehnané úzkostlivě kecy zvedavy. Zkus si vzit priklad z parťáka, kteri to vidi objektivneji. Jo a samozrejme i Novak muze překvapivě vypadnout, jako uplne kazdy hrac. Akorát je podle me ta sance u Novaka mensi momentalne, ale neni vyloucena.
Reagovat
smazaný uživatel
... ale srovnávat loňský rok a letošní je jak srovnávat jablko a květak :-) Loni se Rafanovi MC nepovedlo, ale v Barceloně se chytl a sebevědomí si upevnil v Madridu a v Římě. A letos? MC a Barcelona ČF, Řím F a v Madridu nezasloužený titul.
Ač je Nadal č. 1, není před Paříží ta velkým favoritem jako loni či předloni.
Reagovat
smazaný uživatel
... ale srovnávat loňský rok a letošní je jak srovnávat jablko a květak :-) Loni se Rafanovi MC nepovedlo, ale v Barceloně se chytl a sebevědomí si upevnil v Madridu a v Římě. A letos? MC a Barcelona ČF, Řím F a v Madridu nezasloužený titul.
Ač je Nadal č. 1, není před Paříží tak velkým favoritem jako loni či předloni.
Reagovat
smazaný uživatel
Podla mňa može Nole cestou do F vypadnút pravdepodobnejšie ako Nadal..

Ale inak súhlasím, že Nadal rozhodne nie je jasným favoritom, je iba jedným z nich..Pre mňa je napríklad paradoxné, že ho papierovo nemože vyradiť žiadny prípadný semifinalista (Švajčiari), ale až traja štvrťfinalisti..
Reagovat
Rafaeoli25
spaniel: nic o zranění jsem nepsal. Flagi: Tak horkým jednoznačným favoritem nebude, ale slovům o č.2 se můžu jen pousmát, jakoby ani nebyla řeč o osminásobnym vítězi, mírný favorit bude i tentokrát..
Reagovat
spaniel
Chápeš ze Nadal neni highlander? Ze tady nebude vecne a ze v roce 2022 bude treba favoritem cislo 109, pokud bude hrat? Jednou to proste prijit musi a nevyhraje. A pritom porad bude platit, ze je min 8 násobně vítěz. S jeho formou je spis obdivuhodné ze je tesne favoritem cislo 2. Uz na tom byl stejne v roce 2011 treba a výstřel vsem zrak. Treba to dokaze i letos, ale podle me největším favoritem momentalne neni.
Reagovat
Roger_Federer
I ta myslenka , ze by byl jako highlander ( nesmrtelny), me desi..Jeste se muset treba 50 let na tento tenis divat by bylo peklo;)
Reagovat
spaniel
Highlander je Murray a nevim, jestli je to lepsi :D
Reagovat
smazaný uživatel
Reagoval jsi na spaniela s tím, že Nole nemusí postoupit do finále na RG, aby nepředbíhal, a přitom nepíšeš nic o tom, že nemusí do finále postoupit ani Rafa. Předbíhali jste vy, že Rafa vyhraje na 3 vítězný. Prdlajs. Navíc unava? a co bude dělat na RG, kde se hraje na 3 vítězné? sety? Nole je favorit, ted to dokázal.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Grandslame sa hrá obdeň, to je výrazne benevolentnejší systém...

Favorit, nefavorit, v podstate to je úplne druhoradá záležitosť..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak spaniel favorizuje Noleho tak jsem na to reagoval, Stan je samozřejmě nebezpečný pro oba, ale pro Noleho ještě o něco víc, takže by to mohl být kámen úrazu, Rafa ale taky nemůže být před zápasem s ním v klidu, to je jasný a nijak to nepopírám. A k tý únavě, je opravdu rozdíl, když během posledních dvanácti dnů odehrál deset zápasů, z toho tři byly zcela vyčerpávající, ten den odpočinku na grandslamu po každym zápasu je strašně důležitej..
Reagovat
smazaný uživatel
nadal utrpel po desiatich rokoch viac ako dve prehry na antuke...
Reagovat
smazaný uživatel
pocet prehier vo dvojhre je po dnesku vyrovnany: Nadal 135:135 Djokovic
Reagovat
steve79
Nadal prohrál, ale nedělal bych z toho takovou tragédii. Nejdůležitější bude Grandslam a tam na tři sety se bud těžké Nadala porazit. Jsem taky zvědavej, jak na tom bude Federer. Sezonu začal výborně, ale jak vynechal Madrid a nepovedl se mu Řím, tak ho neřadím mezi favority.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak, RG bude něco úplně jinýho, takže se lze jen pousmát prognóze, kterou tu někteří s jistotou vyhlašují, Rafa tam bude opětně maximálně silný, neunavený, vše se teprv ukáže..
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Djoko, ale Rafo dělej něco nebo to na 1. místě nevydržíš.
Reagovat
Mayo
1. miesto os.ať, radšej keby získa FO
Reagovat
Hypertac
Skoda Rafa, hlavne toho nacionalistu porazit na RG!
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád a pořád dokola ty samé údery na téčko, Rafaelku já tě miluju, ale jsi blbej jak daleko vidíš a nepoučitelnej, takže budeš zase bulet a sebevědomí vůči Djokimu je opět pod nulou. Prooooooooooooc???????mě tak hrozně trápíš????? :-(
Reagovat
steve79
Já bych řekl, že Nadal hrál ty údery o dost lépe. Mám ted na mysli z hlediska délky oproti Miami.
Reagovat
Mayo
djokovič hrá 90 % úderov so skvelou dĺžkou , rafa ich dáva krátke hlavne, že je 3 metre za čiarou...djoki hrá proste chytrejší tenis, nehrá stereotypne to isté
Reagovat
l00bor
Pro mě je Novak už ted světovou jedničkou.
Reagovat
steve79
Vidělj sem zajímavější zápasy mezi Nadalem a Djokovičem, ale i tak to byl zajimavý zápas. Djokovič hrál v prvním setu špatně. Dělal jednu chybu za druhou, ale vzpamatoval se a od druhého setu byl jasně lepší. Podle mě Nadal začíná mít s Novaka trochu komplex.
Reagovat
steve79
z
Reagovat
smazaný uživatel
bože Nadale -_- neudělal jsi mi radost!
Reagovat
Denis92
Vzajomne zapasy Djokovica s Nadalom su najma o tom ako hra Nole. Dneska zase katastrofalny zaciatok a daroval tak Nadalovi set. Toho by sa mal na RG vyvarovat, lebo tak dava Nadalovi vacsiu pohodu, ktoru Nadal momentalne nema taku ako v minulosti.
Od 2.setu zacal hrat svoj tenis ktory na Nadala plati a prinasalo to ovocie. Aj tak sa vsak nevyhol zopar zavahaniam, nakoniec vsak zasluzene vyhral.
Nadal cely zapas hral to iste, v 1.sete mu to stacilo, lebo sa Djokovic vyhadzal, potom vsak uz nevedel zareagovat na zmenu vyvoja zapasu.
Zapasy tychto superov su najma o hlave (podobne ako zapasy Federer - Nadal) pretoze herne sa uz nemaju cim prekvapit. Pokial to Novak zvladla v hlave tak je lepsi a dokaze vyhrat. Lenze mava vykyvy ako minuly rok vo finale RG ci USO a pripravuje sa tym o triumfy..
AK chce Djokovic konecne vyhrat na RG, tak si musi odpustit tie katastrofalne zaciatky. Tym ze da Rafovi zadarmo set tak ako dnes, ci minuly rok na RG, tak mu len prida na sebavedomi, ktore ma antuke aj beztak velke a je to tazke otocit.
Reagovat
smazaný uživatel
Loni nebyl ve filále RG :-)
Reagovat
smazaný uživatel
finále
Reagovat
Denis92
Ďakujem za opravu. Bolo to predcasne finale v semifinale :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-) jsem hrozně zklamaná z Rafy :-(
Reagovat
Denis92
Chapem, ale dnes "o nic neslo".. to podstatne sa zacne az o tyzden ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Právě že jde o to sebevědomí k Nolemu, to má Rafa dlouhodobě na nule a získat jej zpět bude strašně těžký. Z Noleho mám jako z jediného hráče na okruhu už vážně "strach". Dokud bude hrát,tak Rafova touha vyhrávat GS, zůstane jen snem. Jsi asi Fedexaaak :-D, takže pláču na špatném hrobě :-))))
Reagovat
Mayo
a toto je len antuka...príde tráva, hard...jak sa dostane do top formy Murray a vôbec aj iní hráči čo môžu Rafu poraziť to ešte len bude :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za zlepšení nálady!!!!!:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Reakce na Maya..
Reagovat
Mayo
je to šport, nie vždy sa darí no...ale neboj sa, on ešte nejaké tituly pozbiera (:
Reagovat
Denis92
som fanusik Rogera.. ale v pripadnom finale si na tento zapas ani jeden z nich nespomenie a nebude dnesok v tom zapase hrat ziadnu rolu. Nadal nemoze tiez stale vyhravat a kludne sa moze stat ze tento rok nevyhra GS ale nebude to ziadna tragedia. Naopak minula sezona mu vysla skvele.
Novak uz velakrat zdolal Nadala na antuke ale na RG sa mu to aj tak potom nepodarilo. navyse sa do finale nemusi dostat ani Rafa ani Nole..
Reagovat
smazaný uživatel
Díky kluci :-) je to lepší. Já sem moc nechodím, jen když je nějakej velkej zápas a hraje Rafan. Jinak jsem asi exot a nezapadnu,protoze já fandím i Rogerovi. Hlavně ať nevyhráva Djoko. Myslím,že rivalita mezi RN a ND je ještě větší než bývala mezi RN a RF.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď se po Noleho triumfu o to víc těším na RG.
Reagovat
SwissMaestro
Djokoviče ta porážka na US Open 13 musela hodně naštvat, že Rafu od té doby pěkně drtí :D Jen aby mu nedošel dech zase na GS :/
Reagovat
Berny
od roku 2011 se pri kazdem zapasu s novakem bojim co se bude dit. Jsem Nadaluv fanda ale prijde mi ze z obrovske casti to zalezi na novakovi a ne rafovi. Pri jakemkoliv jinem zapase vim ze Nadal muze porazit hrace agresivne, u novaka vim ze to z 80 % zalezi na nem jak mu budou returny a jak se mu to pude v hlave. Pac neni to tak ze by rafa vracel a cekal co se bude dit. Je to o tom ze novak nezahraje z BH jediny slajz (po ktreych se nadal casto dere dopredu), hraje sam ultradlouhe trve backhandy. Forhand ma podle me nejlepsi na svete, dokaze z tama zahrat uplne cokoliv. Pro nadalovi je tezke hrat, nejde dat dlouhe udery po tech silenych topspinech i silenych backhandech, cela tour je z jeho úderů vydeptana, jediny novak se s tim umi poprat. Vraci dlouhe udery a depta nadala. Rogere, Wawrinko, Berdychu, Gulbisu (treba kdyz si neco šlehne) prijdte a Novaka prosim porazte. Dekuji
Reagovat
smazaný uživatel
Taky souhlasim, ze je to hlavne o Noleho hlave.
Reagovat
Mayo
Rafa si na neho neverí a o tom to je...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, od roku 2011 to tak je :-/
Reagovat
Pe3k
Téměř souhlasím. Faktem je, že Djokovic je prostě lepším hráčem. Pokud hraje Novak dobře nezáleží na jakém povrchu hrají, nebo jak hraje Nadal, Novak prostě vyhraje. Pokud hraje Novak špatně až tragicky má Nadal šanci a většinou vyhraje zápas tak tak. 4 vítězství nad Nadalem v řadě, triumf v Římě. Gratulace a klobouček Novaku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Noleho defenzívny BH je jeho obľúbený úder, sám sa tým netají..Zároveň ním neguje Rafovu najvačšiu zbraň..

Nesúhlasi však s tým, že výsledok závisí hlavne na Djokovicovi..Vždy to je o dvoch hráčoch a dnes mal Rafa ďaleko od optima..Nechal Noleho hrať, dnes prakticky predviedol 3-4krát FH po lajne, inak všetko priemer, aj pri úderoch bol neskoro..Naopak, keď je Nadal aktívnejší a hore Nole je náchylný robiť chyby z úderov, z ktorých ich napríklad dnes nerobil..Tie chyby sú však vždy niečoho dosledkom, vid USO 2013..
Reagovat
Stan_Borowitz
"Pri jakemkoliv jinem zapase vim ze Nadal muze porazit hrace agresivne,"

S tím tedy nesouhlasím. Existuje více hráčů, které Nadal poráží tím, že se stáhne do defenzivy, hlavně vrací a čeká na jejich chyby. Třeba Federer nebo delPotro. Právě že Djokovič je jediný, kdo ho dokáže přehrávat i v takové situaci.
Reagovat
Roger_Federer
Do lonskeho roku Rafa vetsinu hracu topten porazel prave tim, ze trpelive ceka na chybu soupere, vraci a vraci..Loni bylo vifet, ze se snazi o prechod do utoku podststne casteji, a slavil stit uspechy..Bouzel slo o labuti pisen.
Reagovat
Berny
Já nemám problem rict ze povazuju Novaka za lepsiho tenisu(ma vice zbrani), nadala za lepsiho sportovce. Z toho plyne to ze bilance 22-19 neni vymyslena ale realna. Djokovic hral tuny zapasu na hranici svych moznosti a bud je vyhral taktak nebo prohral.. napr. AO12, F12, Rim12, US10.. a dulezite je podotknout fakt (ktery vy neuznavate) ze oni proti sobe hrajou 8 let, a nadal mel taky serii kdy z 9 matchu vyhral 8 (2008-2009), pak zas mel Novak (7 finale vyher), pak 2012 (rafa 3-1, kdy chybelo malo a mohlo byt 4:0), pak vyrovnany rok 3-3, ted zas 2:0 novak, toci se to, jednou hraje dobre ten jednou ten druhy. Problem je ze jejich TOP hra se jeste nesetkala. Loni tomu bylo blizko, US open 13 hral Rafa hodne dobre, novak taky. Ale ani jeden nehral svuj zivotni turnaj (to mel Novak US 11 a rafa AO09, bo US10). Jen je vcelku drsne videt zaslepnce kteri tvrdi ze novak 2013 kdyz prohral s Rafou byl mimo, ale kdyz Rafa prohral 2011 vse nebo ted prohrava tak to je jen tim ze rafa je horsi ale hraje vlastne TOP. Haha
Reagovat
Rafaeoli25
Přesný popis, je to tak, každý chvilku tahá pilku, je k pousmání jak je Rafa drtivě kritizován, přestože to s ním má 22-19, kdyby to měl třeba 14-27 tak samozřejmě neřeknu ani popel..
Reagovat
smazaný uživatel
no ja sy myslym, ze me to taki udivuje. von bude asy dost shopnej, dyz takle dobre hral neska. zejtra to bude taky dobri,vo to strah nemam. akorad musy lip hrad, to se neda nic delad,jinak vo to strah nemam. tak nevym. no. cau.
Reagovat
Vojtiik
Mě čím dál, tím více udivuje, jak je djoko schopný rafu naprosto zdeptat v zápase. Rafa začal dobře, zaslouzene vedl, byl lepsi, novak chyboval.. ale ten pak zase zapnul na ten level "vs. Rafa" a začal hrát neskutečně konzistentne, kazdy uder uzasne dlouhy, uzasne rychly, nechtel rafu ani na chvili pustit do nejakeho drtiveho tlaku.. a ten (a stalo se to uz mnohokrat) kdyz videl, ze se do tlaku nedostane ani po servise, protoze ty returny litali dlouhe a strasne rychle, tak byl naprosto rozhozeny, nevedel co delat, pak uz se to veze ruku v ruce, kdyz se nemuzes spolehnout ani na vlastni serve.. Novak zaslouzene, gratz, na RG se tesim, chtel bych Rogiho do poloviny k Rafovi a stase k djokovi:)
Reagovat
Mayo
Rafov servis mi nesedí...chýba mi tam väčší počet ľahších bodov...po jeho servise sa často bojuje a musí to hrať cez výmeny...každopádne aj keď prehral, tak na 3 víťazné je to iné...uvidíme čo RG ... ale chce to pridať dĺžku úderov, bh, a aj nejaké tie winnery a byť agresívnejší :D maličkosť
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímalo by mě, jestli by Forehand nadále trval na své teorii o škodlivosti triumfu v Římě, kdyby dnes vyhrál Rafan...
Reagovat
smazaný uživatel
To si pis, ze ne :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, pochopitelne..Ved som to písal už vcera..
Reagovat
Mayo
neviem či by mu to uškodilo či pomohlo ale určite neznamená, že kto vyhrá generálku pred GS, že vyhrá aj GS samozrejme...každý turnaj / zápas je iný...napríklad v prípadnom finále na RG bude o to namotivovanejší a bude mu to chcieť oplatiť a keby vyhrá tak by zase Nolda bol ako žeravý :D ... proste chcel som tým napísať, že to nemusí byť záruka toho, že vyhrá aj RG
Reagovat
Adufka
No neviem...nepride mi zeby Djokovic hral neviem aky super tennis a aj tak vyhral..skor mi pride,ze poslednu dobu niejako Nadal zoslabol..vidno to aj na zapasoch so slabsimi supermi...uz asi tie najlespsie roky ma za sebou neviem...
Reagovat
Nola
hrozný začiatok o to sladšie víťazstvo, semifinále som nemohla sledovať, finále som si vychutnala, útočný tenis dnes vyhral, sláva víťazom, česť porazeným
Reagovat
J.M.
Nebylo to ještě od Novaka ideální, ale postupně se rozehrál k impozantnímu výkonu. Ty jeho vítězné údery byly monumentální, jak počtem, tak kvalitou. On je umí všechny. Tvrdé, technické, po lajně, křížem, přímé, rotované, ven z kurtu po velkými úhly... A to z forhendu i bekhendu. Tohle je kvalita, kterou by si měli mnozí jiní hráči, zejména ti "mladí a nadějní", dobře nastudovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa dnes nehral dobre, dokonca ani v prvom sete..Chýbala tomu ľahkosť, vačšia sila, či energia, ktorá sa odrazila na dĺžke úderov a slabšom pohybe..O servise nehovoriac...Iniciatívu dnes prenechal Djokovicovi a ten zaslúžene zvíťazil..

Napriek tomu Nadalovi po turnaji v Ríme na RG verím...Už tu ukázal skvelé momenty...V Paríži bude oddýchnutejší, zákonite ofenzívnejší a ako som povedal, víťazstvo v Ríme može byť pri repríze finále svojim sposobom kontraproduktívne.
Reagovat
nitrotaj
Líp bych to nenapsal. Nadal měl asi tři světlé gamy na konci třetího setu. Já se ptám, kde byl ten backhand s patřičnou délkou jako v zápase s Murrayem? Rafovi na RG věřím též.
Reagovat
TheRoyalBlue
Viac-menej súhlasím. Tie dva gemy od stavu 1-3 v poslednom sete ukázali záblesk toho, ako má Rafa nabudúce proti Nolemu hrať, škoda že potom ten ďalší gem na servise neustál. Aj agresívny return vie občas zahrať, len to ukázal ozaj len v tom geme za stavu 2-3. Dúfal som, že je to bod obratu. Proti Murraymu a aj dnes na moment proti Nolemu mohol vidieť, že razancia z BH je kľúč (potom si vypracuje pozície aj na FH a z toho už vie, čo treba robiť). Len to na RG zúžitkovať.
Reagovat
smazaný uživatel
On hlavne musí rozdelovat a nie naháňať lopty...BH je samozrejme kľúčový, už keď z nich nebude ukončovať výmeny, nech ho hrá aspoň na základnú čiaru..Bohužiaľ dnes to bolo často k servislajne, odtiaľ sa tých 46winnerov ľahko ukladá..
Reagovat
smazaný uživatel
Nole se vrátil na kurty se vší parádou. Většinou si podkopl nohy svými vlastními chybami. Hrál agresivněji, přesněji, líp. Skoro po celý zápas byl lepším hráče. Od druhého setu 100%. Nadal dělal co mohl, ale na Noleho neměl recept, přesně jak říkali zahraniční komentátoři. Neví si rady s Noleho hrou. Chyboval a zároveň dokázal být bezchybný.

Nole, příští turnaj hraj přesně takhle a je tvůj. Je to jen na tobě.

Perlička od zahraničního komentátora: "he never misses, whats going on here!" :D

Rafo, bojoval jsi. Krásný zápas.
Fanoušci Rafy, ti kteří tu hlásali, jak to Nadal vyhraje a tak. Takový předčasný kecy si nechte příště od cesty.

Nole, bravo. Bezkonkurenční tenis. Uf.
Reagovat
Amputace
Rafa sice bojoval, ale z jeho strany to bylo dnes maximálně slabé. Měl tak dva tři dobré momenty a gamy, jinak bída - a to včetně prvního setu. Novak hrál sice dobře, ale k poražení rozhodně byl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež si myslím, že som od Novaka videl na antuke aj lepšie zápasy..Celkovo ten match nebol nejak extrémne kvalitný, na ich pomery skor niekde v okolí priemeru.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle Nole !! Opět si ukázal, kdo je opravdovou světovou jedničkou ! :-)
Reagovat
PetaM
Gratulace Novaku! Doufám, že takhle (a nebo ještě lépe :D ) budeš hrát i na RG a ve finále (pokud se do něj dostanete - oba dva :D ) porazíš Rafu! :) Moc ti to přeju, dneska to byl super zápas, díky za podívanou :)
Reagovat
smazaný uživatel
A to jsem po zápase myslel, že je zpět. Dneska opět o dvě třídy horší. Tragédie. Zabal sezonu a raději trénuj na tu příští
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist