Djokovič věří v dobrý výsledek v Monte Carlu. Absence Rafy je šance pro nás ostatní

10. 4. 2023, 12:18
Aktuality 11
Světová jednička Novak Djokovič věří, že měsíční zápasová pauza na něj nebude mít negativní vliv. Srbský tenista naopak podle agentury Reuters doufá, že díky delší přípravě na antuce dosáhne na probíhajícím turnaji v Monte Carlu na dobrý výsledek. Absenci zraněného 11násobného šampiona Rafaela Nadala vidí jako šanci pro ostatní získat jeden z nejprestižnějších titulů na okruhu.
Novak Djokovič (© AFP)

Pětatřicetiletý Djokovič naposledy hrál na začátku března v Dubaji. Na následujících turnajích v USA však vítěz rekordních 22 grandslamů chyběl, protože není očkován proti koronaviru a pro vstup do země nedostal od úřadů potřebnou výjimku.

"Z pohledu nadcházející části sezony je dobré, že jsem mohl pořádně trénovat na antuce," řekl Djokovič. "V posledních dvou letech jsem v Monte Carlu neměl dobré výsledky (pozn. red.: osmifinále a 2. kolo) a ani nehrál dobře. Takže doufám, že tentokrát mám na čem stavět," dodal.

Djokovičovi by také mohlo pomoci domácí prostředí, protože v Monte Carlu trénuje. "Hodně hráčů ze špičky žije v Monaku a připravuje se tu. Znám to tady dobře a to, že během turnaje spíte ve vlastní posteli, je skvělý pocit," prohlásil vítěz ročníků 2013 a 2015.

Pořadatelé přišli pár dní před turnajem o několik zvučných jmen. Omluvenku poslali s 11 triumfy nejúspěšnější hráč v historii Rolex Monte-Carlo Masters Rafael Nadal, světová dvojka Carlos Alcaraz či Félix Auger-Aliassime.

"Samozřejmě je to ztráta pro turnaj a tenis celkově, protože víme, že Rafa je nejúspěšnějším tenistou na antuce všech dob. Uvědomujeme si, kolikrát už v Monaku vyhrál (pozn. red.: 11krát ze 17 startů). Na druhou stranu je to pro nás ostatní šance tu vyhrát," uvedla aktuální světová jednička.

Djokovič je na úvodním antukovém Masters sezony nejvýše nasazeným a také největším favoritem. Ve druhém kole nastoupí proti kvalifikantovi Ivanovi Gachovovi, nebo Mackenziemu McDonaldovi. Loňské prvenství se pokusí zopakovat šampion posledních dvou ročníků Stefanos Tsitsipas.


Alcaraz, Sinner a Rune by mohli vytvořit novou Big Three
V posledních dvou dekádách vyhrávali grandslamové turnaje a strávili většinu času na postu světové jedničky Djokovič, Roger Federer a Nadal. Není tak divu, že tyto tři legendy vytvořili Big Three.

Podle vítěze letošního Australian Open a momentálního lídra žebříčku ATP se možná rýsuje nová velká trojka. "Asi se očekávalo, že Carlos Alcaraz získá první grandslamový titul na antuce, ale jemu se to povedlo na betonu. To jen ukazuje, že už je kompletním hráčem a dokáže zahrát skvěle na každém povrchu. Je velmi mladý a pro náš sport velice důležitý."

"Navíc je skvělé, že tu máme jeho relativně novou rivalitu s Jannikem Sinnerem, o které se hodně mluví a tenisový svět se na každý jejich souboj těší. Včetně Miami spolu sehráli několik výborných zápasů. Jsem si jistý, že spolu s Holgerem Runem budou z té mladší generace dominovat. Možná je to příští Big Three."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Patik
Nadalovi sa tu stejnak posledné roky nedarí lebo už ani na tej antuke nestíha behať a časovat dobre udery..a Djokovic by ho tu stejnak aktuálne porazil takže nejaké väčšie šance vďaka jeho absencii by som ani nespomínal..ale tak budiž no.
Reagovat
turista
Budiž. Ale spíš bych se bál nerozehranosti Novaka. Nadal nehraje ze zdravotních důvodů, za 2 měsíce má 37 let což znamená, že nebude ani na té antuce neporazitelný.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tak ono to ani není tolik o tom, že by ten manacorský mrzák byl neschopen hrát..... On je schopen hrát, ale podle svých slov není na adekvátní úrovni, aby nastoupil do zápasů. Jinými slovy se bojí nakládačky a toho, že by byl otloukánkem ve férové soutěži, což je fakt. Ostatní hráči z TOP 20 by si z něho udělali trhací kalendář. To je zase to obrovské ego Nadala, které neunese porážku...

Všichni normální hráči jdou hrát, pakliže jsou fyzicky schopní i za cenu větší šance, že prohrají. Proto se Nadal nedá brát moc vážně, neriskuje a hraje jen, když mu vše hraje do karet. Takhle nehraje skutečný champ a šampion lidu, ale pouze fraud, zbabělec a chump.smilesmile
Reagovat
Amputace
Jediný mrzák jsi tady ty - ovšem duševní.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Hihi, urážky uživatelů TP... Vidím, že si bereš příklad ve svém slovenském spirituálním vůdci a idolu. Hihi. smile smile smile
Reagovat
bIbec
J1rka pořád nehraje, takže má šanci smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, to se mu to směje smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bylo to fous, ale nakonec postup přes nebezpečného Holanďana!smilesmile A se skvělou 30úderovou výměnou v závěru zápasusmile
Reagovat
Teo
Rafa klasicky ready až na FO smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Je to taková malá bačkora no. :))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist