Djokovič vyhrál 20. zápas v řadě. Federer vykročil za 100. titulem

1. 11. 2018, 14:18
Aktuality 31
ATP MASTERS PAŘÍŽ - Novak Djokovič na Masters v Paříži postoupil do čtvrtfinále a připsal si 20. vítězství v řadě poté, co jeho dnešní soupeř Damir Džumhur nemohl kvůli zranění zad za stavu 1-6 1-2 pokračovat. Ve čtvrtfinále je i Roger Federer, který si poradil s Italem Fabiem Fogninim a vykročil za jubilejním 100. titulem.
Novak Djokovič

Novak Djokovič ve druhé polovině letošní sezony mužskému tenisu dominuje. Jednatřicetiletý Srb, který prožívá po návratu ke koučovi Vajdovi znovuzrození, vyhrál Wimbledon, v Cincinnati zkompletoval jako první hráč v historii sbírku všech trofejí z Masters a kraloval také na US Open a Masters v Šanghaji. Od prohraného finále v londýnském Queen's Clubu má bilanci 29-1.

V momentální nadvládě pokračuje také na právě probíhajícím posledním letošním podniku Masters v Paříži, kde mu dnes za stavu 1-6 1-2 kvůli bolestem zad vzdal Damir Džumhur. Po skreči bosenského soupeře si rodák z Bělehradu, jenž se v pondělí vrátí na tenisový trůn, připsal už 20. vítězství v řadě. Navíc vyhrál už 30 setů v řadě, což je jeho osobní rekord.

Djokovič v utkání nečelil jedinému brejkbolu a výborně si vedl také na returnu, na němž pravidelně ohrožoval servis svého dnešního protivníka. Za stavu 1-5 si Džumhur nechal ošetřit záda, ale po prohraném podání ve druhém setu se už rozhodl v zápase nepokračovat.

Čtyřnásobného šampiona pařížského Masters ve čtvrtfinále čeká souboj s Marinem Čiličem, který porazil 7-6(5) 6-4 Grigora Dimitrova. Se světovou sedmičkou má Djokovič vynikající bilanci 15-2. Jednu z předchozích výher však Čilič slavil právě v pařížské hale.

Teprve první zápas na turnaji má za sebou Roger Federer. Čerstvý šampion z Basileje, proti kterému ve druhém kole nenastoupil Kanaďan Raonic, si poradil 6-4 6-3 s Italem Fabiem Fogninim, s nímž neprohrál set ani ve čtvrtém vzájemném duelu.

Sedmatřicetiletého Švýcara tak dělí už jen tři soupeři od zisku jubilejního 100. titulu. Ve čtvrtfinále šampion z roku 2011 narazí podruhé během krátké doby na Japonce Keie Nišikoriho, s nímž ve vzájemné bilanci vede 6-2.

Karen Chačanov potvrzuje letošní velmi dobrou formu v hale. Ruský mladík v osmifinále přetlačil po odvrácení dvou mečbolů 6-4 6-7(9) 7-6(8) světovou devítku Johna Isnera a připsal si druhý letošní skalp hráče Top 10, i ten první získal proti americkému obrovi.

O vyrovnání svého maxima na turnajích Masters bude Chačanov bojovat proti Alexanderovi Zverevovi. Německý tenista porazil 6-4 6-2 Diega Schwartzmana a bude útočit na semifinále na třetím turnaji v řadě.

Pokud se po Del Potrovi už nikdo neodhlásí, přišel dnes Isner o šanci startovat na Turnaji mistrů v Londýně. Desátý hráč v pořadí letošní race nejspíše bude prvním náhradníkem.

Až na posledním a celkově 21. turnaji sezony dokázal Jack Sock vyhrát dva zápasy po sobě. Šestadvacetiletý Američan se i s trochou štěstí dočkal na halovém Masters 1000 v Paříži, kde obhajuje loňský senzační triumf. Po domácím Gasquetovi nedal šanci ani tuniskému lucky loserovi Maleku Jazírímu, náhradníka za Rafaela Nadala porazil za necelou hodinu hry 6-0 6-4.

Pokud chce Sock zakončit sezonu v Top 100 a mít jistou účast na Australian Open, potřebuje uspět ještě v pátečním čtvrtfinále proti Rakušanu Dominicu Thiemovi.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 4,872.105 eur
čtvrteční výsledky (1. 11. 2018)
• Dvouhra - osmifinále •
Djokovič (2-Srb.) - Džumhur (Bosna) 6-1 2-1 / skreč D.
Federer (3-Švýc.) - Fognini (13-It.) 6-4 6-3
A. Zverev (4-Něm.) - Schwartzman (15-Arg.) 6-4 6-2
Čilič (5-Chorv.) - Dimitrov (9-Bulh.) 7-6(5) 6-4
Thiem (6-Rak.) - Čorič (11-Chorv.) 6-7(3) 6-2 7-5
Nišikori (10-Jap.) - Anderson (7-JAR) 6-4 6-4
Chačanov (Rus.) - Isner (8-USA) 6-4 6-7(9) 7-6(8)
Sock (16-USA) - Džazírí (Tun.) 6-0 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

31
Přidat komentář
annah
Hurá! Ušák Thiem porazil Čoriče! To mě potěšil - jednak je sympatický, jednak nás Borna letos dvakrát vymetl z kurtu, syčák jeden... Tak logicky přeju jeho soupeři. :-)
Reagovat
Kozoroh
Jinak co se týče No1eho hry v Bercy, menší problémy měl se Sousou v prvním setu, ale ten druhý byl už easy. Dnes celkem dobře podával a Džumhur Djoka nijak na servisu nepotrápil, výkon Džumhura s ohledem na zranění je ale třeba brát s rezervou.
Djokera zítra čeká Čilič, s kterým předloni v Bercy prohrál. Před Novakem leží příležitost tehdejší zaváhání napravit.
Reagovat
turista
Nejenom to. Je zapotřebí Marina smáznout i za to prohrané finále letos v Queensu.
Reagovat
Marduch
zatim takovy typicky Noleho standard prvnich kol. Az skoro obsesivni mnozstvi crossů z fh i bh a take lobů. Udery po care vzacne, jak pri vymenach od BL tak pri prohozech. Zatim tedy spis hra na jistotu.
Reagovat
turista
No tím množstvím krosů jakoby Novak napodoboval Rafu Nadala.
Reagovat
annah
KOukám překvapeně, že Ponožka se nám rozehrál! Loňský pohár se mu líbil, tak pro něj chce brášku...:-)
Reagovat
Kozoroh
Jakýpak pohár, keř!

https://www.atpworldtour.com/en/news/www.atpworldtour.com/-/media/images/news/2017/11/05/16/45/sock-paris-2017-sunday-tt.jpg
Reagovat
annah
Aspoň je netradiční. Frantíci mají celkem vkus. Na rozdíl od Němců - třeba polévková mísa, kterou udělují v Halle, je strašná.
Reagovat
turista
Ponožka se rozehrál ale za minutu dvanáct. Tak třeba mu to vydrží do další sezóny.
Reagovat
mahycek
Čilič bude těžkej soupeř pro Djoka, právě tady v Bercy.
To mi věřte.
Reagovat
Pe3k
Povrch by měl vyhovovat, ale je delší dobu bez formy, to Nol3 naopak. Marin byl rád, že porazil Grigora který je letos slabý, jak slabý čaj...a DjokoWitch je jak velká Srbska zeď, zocelena žárem bitev a nedělá chyby.
Reagovat
Kozoroh
Chápu, že si přeješ, aby Marin odstavil Rogerovi nejtěžší překážku za titulem. To můžeš napsat rovnou.
Reagovat
Kozoroh
https://youtu.be/8FBe8JljObU
Reagovat
Kozoroh
https://www.instagram.com/p/Bpmlj4tHNcO/?utm_source=ig_embed
Reagovat
annah
Jo,jo, obrázek přesně odpovídá současnému stavu na tenisových velehorách...
Reagovat
smazaný uživatel
Zavedl bych pravidlo změny v nasazování do turnaje po odhlášení hráču např. do TOP 4 žebříčku.

Když se odhlásil Rafa, tak by jej automaticky v pavouku nahradila světová dvojka tj. Federer a lucky looser by šel do pavouku místo Federera. Za mě by to bylo úplně ok.

Přijde mi stupidní, že Rafa svým odhlášením prakticky odpálil polovinu pavouka, protože tam může vyhrát kdokoliv a dva největší favorité se vymelou už v semifinále a finále bude pro Djokoviče, nebo Federera totální walkover. Ceny za finálové zápasy, které jsou nejvyšší zaplatí diváci a uvidí max hodinu a půl tenisu a ceremoniál. Trošku boring.
Reagovat
Nola
nemas to nejak popletene? svetova dvojka uz mala zapas za sebou....
Reagovat
smazaný uživatel
Jo skreci. Ale beru obecne tyto situace, které se dějí.
Reagovat
ipko
možno hej, ale nikto nemá v dnešnom mužskom tenise nič isté.. Roger je toho dôkazom, že už môže vyhučať s kdekým, ak nemá svoj deň.. a Novak sa síce zlepšil, ale na tie jeho najlepšie roky dominancie 2011, 2014-15 sa nechytá ani zďaleka.. no a Rafa je zranený..
Reagovat
milik254
Nadal by se stejně do finále nedostal
Reagovat
annah
Teda to není turnaj, ale skrečový festival - asi obraz pozdní fáze sezony. Chudáci lidi, co si koupili vstupenky, skoro by si zasloužili vrácení peněz za tu podívanou.
Reagovat
turista
Mohl to dohrát ten Džumhur. Novak by mu naložil ještě jednou 6:1 a diváci by aspoň viděli tenis.
Reagovat
Nola
? preco by mal riskovat zdravie? neprepina ti nahodu? klidek
Reagovat
Marduch
Kamilos Djokolandu:D
Reagovat
smazaný uživatel
Říkám Nole porazí Rogera a má titul. Jediný zapas, kdy se bude muset snažit hrát. A možná Roger zopakuje Cinci a bude to pohoda bez ztráty setu.
Reagovat
Nola
Cilic odstupil ?
Reagovat
Pe3k
Strach ze současného Čiliča? Nezlob se, použiji tvůj oblíbený koment.
Omg.
Reagovat
smazaný uživatel
A k tomu H2H asi 15:3

Také použiji - omg
Reagovat
Pe3k
15:2 dokonce, na druhou stranu Čadič vyhrál 2 z posledních 3 zápasů...
Reagovat
No-le
no,Čilič by se mohl kousnout...
Reagovat
Kozoroh
Neberte jméno Boží nadarmo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist