Djokovič zakončí sezonu jako světová jednička

13. 10. 2011, 19:59
Aktuality 14
Srbský tenista Novak Djokovič má jistotu, že zakončí rok 2011 na prvním místě světového žebříčku. Vítěz tří letošních grandslamových turnajů bude šestnáctou jedničkou na konci roku od zavedení žebříčku ATP v roce 1973.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Djokovičovo setrvání v čele pořadí až do konce sezony definitivně zpečetila dnešní porážka světové dvojky Rafaela Nadala v třetím kole turnaje v Šanghaji.

Čtyřiadvacetiletý Djokovič se dostal do čela žebříčku poprvé v kariéře 4. července po triumfu ve Wimbledonu. Letos vyhrál 64 ze 67 zápasů a vedle Australian Open, Wimbledonu a US Open triumfoval také na pěti turnajích série Masters.

Tento týden bělehradský rodák kvůli zranění zad v Šanghaji nestartuje, svou bilanci by měl moci vylepšit ještě v Basileji, Paříži a na Turnaji mistrů v Londýně. Během finále sezony v britské metropoli bude korunován jedničkou na speciální ceremonii.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Welcome Novak !!! Vítej na prvním místě. Budu se těšit jak dlouho tam vydržíš. ?
Reagovat
l00bor
Já nechápu proč je Rodger tolik odsuzovaný ke konci kariery.Příští rok nemusí obhajovat žádné velké body a věřím že je schopen ještě jeden rok hrát na vysoké urovni a něco vyhrát.Za to Djoker musí obhájit hafo bodu a Nadal tam ma taky hodně finálovích učastí a s jeho formou to zrovna není nejlepší.Murray sice hraje dobře na menších turnajích ale na GS je jeho strop v semif.takže s tím odepisováním RF bych počkal až za dva roky.
Reagovat
Pe3k
Naprostý souhlas. Ale tady nemá cenu se snažit cokoliv vysvětlovat. Myslím, že Roger sám ukáže kam právem patří :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj do duchodu
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa do příští sezony zapracuje a znovu se vrátí..kolikrát už ho skoro všichni odepisovali a kolikrát se vrátil?Djokovič takovou formu dlouhodobě neudrží a pak ho Rafa jednou dvakrát porazí a celé se to může obrátit.Kdoví,jaký Djokovič se po těžkém zranění vrátí a jestli to nebude zase ten nestabilní Djokovič z minulých let..to nikdo neví a to se všechno uvidí,každopádně Rafa má ještě moře času aby se i matematicky(a to předesílám) stal nejlepším hráčem historie:-)..je ale zjevné,že Federer boj o první místo už definitivně vzdal..ono bojovat už se dvěma skvělými hráči není jednoduchý a Federer to dobře ví
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím. Asi nebudu úplně objektivní, ale řek bych, že Nadal spíš bude bojovat s Murrayem o 2. místo, než o 1. A Federer? bude se pořád víc a víc propadat. Na konci příštího roku ho tipuju na 6.,7.místo.
Reagovat
tito
Uvidíme. Letošní Turnaj mistrů hodně napoví o příští sezoně a bude jeden z nejnapínavějších. Zvláště zajímavé budou případné duely mezi Djokovičem , Murrayem a Federerem, kde každý bude mít letos obzvlášť velkou motivaci. Novak v případě celkového vítězství snad sebevědomím exploduje - naopak jedna dvě prohry / zvlášť s Murrayem/ - jej naopak můžou hodně nalomit. Murray je ten třetí čtvrtý vzadu a ani bych se nedivil, kdyby vyvrátil příští rok všechny pochybnosti a konečně vyhrál grand slamový turnaj. A kdyby skončil v r.2012 jako jednička, tak by mne to taky nepřekvapilo. A Roger pokud nyní neuspěje, tak nevím nevím, jestli napřesrok vůbec bude pokračovat.Rafa při současné formě a na tomto povrchu bude rád, když postoupí ze skupiny. Ale u něj tento turnaj nemá rozhodující význam.
Reagovat
Pe3k
Vidím to podobně akorát Murraymu bych na grand slam moc nevěřil. Jeho psychika je pořád moc slabá a současná forma mu nevydrží dlouho. Roger určitě pokračovat bude a nějaký ten úspěch přidá. Jen na pozici světové jedničky se už asi nevrátí... Každopádně je to otevřené a nezmínit Del Potra je asi chyba. Vrátí se do top 10 a v budoucnu by mohl i na post nejvyšší. Pokud se Djokovic nezraní zůstane světovou jedničkou celý příští rok.IMHO.
Reagovat
tito
Já to myslel hlavně ve vztahu k Turnaji mistrů ale s DelPotrem je samozřejmě nutno vždy počítat. Doufejme jen, že nebude dalším hráčem nesplněných nadějí. Tak uvidíme, jak se příští rok zamíchají karty......
Reagovat
Pe3k
To, že bude jednička na konci roku bylo jasné už v létě...
Reagovat
Fandina
to být nemohlo. Co kdyby umřel, nebo nehrál. Jasné je to až nyní, početně ho už do konce roku nepředstihne.
Reagovat
Fandina
nikdo ho už nemůže do konce roku přeskočit..... matematicky .......
Reagovat
Pe3k
A kdo by ho jako měl předběhnout? Nadal leda tak ve snu, ten nevyhrál turnaj půl roku. Federer si taky dává pauzu a to nej má už za sebou a Murray nedospěl k tomu, aby hrál stabilně jeho nejlepší tenis.
Reagovat
Fandina
ted ho nepředběhne nikdy, i kdyby chtěl. Početně se do konce roku nevydá tolik bodů, kolik má on náskok na prvního za ním, tedy Nadala..............
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist