Djokoviče nezastavil ani Nadal na antuce, Srb vyhrál i 6. turnaj roku

8. 5. 2011, 21:05
Aktuality 121
ATP MADRID - Pokud v současnosti existoval někdo, kdo mohl ukončit jeho letošní neporazitelnost, pak to byl Rafael Nadal na antukovém dvorci. Novak Djokovič však španělského rivala porazil poprvé v kariéře i na oranžové drti a v letošní sezoně zůstává neporažený. Na turnaji Masters 1000 v Madridu vyhrál i 6. letošní turnaj.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Pamatujete na jejich poslední vzájemný souboj na antuce? Před dvěma lety se Novak Djokovič a s Rafaelem Nadalem střetli právě v Madridu a byla z toho parádní čtyřhodinová bitva. Tehdy i devátý vzájemný souboj na oranžové drti vyhrál španělský tenista.

Dnešní jubilejní desátý zápas na nejpomalejším povrchu s napětím sledoval celý tenisový svět. Djokovič totiž od začátku roku neprohrál jediné z 31 utkání a získal už 5 titulů. Nadala porazil ve finále turnajů Masters 1000 v Indian Wells a Miami, ale právě Nadal ve spojení s domácím prostředím a svojí oblíbenou antukou, na které vyhrál od předloňského French Open 37 zápasů v řadě, měl být pro třiadvacetiletého Djokoviče největší hrozbou současnosti.

Hned v úvodním gamu musel Djokovič odvracet dva brejkboly, po vlažnějších prvních výměnách se ale rychle rozehrál a především skvělým pohybem, útočnou hrou a bezchybným bekhendem kurt ovládal a ujal se vedení 4-0. Ani zdaleka ale ještě první set v kapse neměl, neboť Nadal ztrátu dvou brejků smazal a vyrovnal na 5-5. Španělský tenista si pak ale vybral další slabší chvilku; na antuce poprvé v kariéře prohrál sedm výměn v řadě, rázem čelil hned třem setbolům a když nezvládl ani další výměnu, Srb vyhrál první set 7-5.

Druhá sada začala parádním představením domácího hráče, který si exhibičním úderem mezi nohami (u Federera známým 'tweenerem') vypracoval tři brejkboly a rychlé vedení 1-0. Brejk však obhájce loňského titulu Nadal potvrdit nedokázal a od té chvíle si už tenisté servisy drželi. Byl teprve začátek druhého dějství a boj o titul trval už takřka 100 minut. Rozhodující okamžik celého utkání přišel v desátém gamu; Djokovič si na returnu vypracoval tři mečboly, druhý proměnil a po dvou hodinách a 17 minutách zvítězil 7-5 6-4.

"Neuvěřitelné. Šel jsem na kurt a věřil si, že můžu vyhrát. Bylo třeba hrát agresivně, byl to skvělý zápas," rozplýval se Srb. "Za daných okolností jsem odehrál asi životní zápas na antuce proti světové jedničce a nejlepšímu hráči na tomto povrchu. Způsob, jakým jsem to dokázal, je prostě fantastický. Se svým výkonem a celým turnajem jsem moc spokojený," radoval se fenomén letošní sezony. 

"Prožívá monstrózní sezonu. Byl lepší, to se musí uznat," prohlásil po finále Španěl, který na antuce prohrál poprvé po takřka dvou letech.

Djokovič Nadala porazil poprvé na antukovém povrchu, ovšem už pošesté z posledních osmi vzájemných duelů. Dnešním vítězstvím se navíc výrazně přiblížil premiérovému posunu na post světové jedničky. V zítřejším vydání žebříčku ztrátu 2.205 bodů na Nadala stáhne o 400 bodů, další týden ale může smazat teoreticky až 2.000 bodů (turnaj v Římě vyhraje, Nadal nepostoupí do semifinále) a stal by se světovou jedničkou. Kdyby i turnaj v italské metropoli vyhrál Djokovič po finálové výhře nad Nadalem, bude na čelo žebříčku ztrácet už jen 305 bodů. A na následném Roland Garros by už mohl na trůn reálně zaútočit - zatímco on loni vypadl už v osmifinále (360 bodů), Nadal obhajuje titul (2.000 bodů). 

Rodák z Bělehradu v Madridu navázal na letošní triumfu na Australian Open, v Dubaji, Indian Wells, Miami, Bělehradu a získal šestý titul. Vyhrál už 32 zápasů, lepší vstup do sezony zaznamenali pouze Američan John McEnroe, který v roce 1984 vyhrál 42 utkání. Djokovič v součtu s loňským Davis Cupem neprohrál už 34 zápasů v řadě. Rekordmanem je Argentinec Guillermo Vilas s 46 výhrami v roce 1977.

- ATP MASTERS 1000 MADRID (Španělsko, antuka, 3.706.000 eur) -
nedělní výsledky (08. 05. 2011)

Dvouhra - finále:
Djokovič (2-Srb.) - Nadal (1-Šp.) 7-5 6-4

Čtyřhra - finále:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Llodra/Zimonjič (6-Fr./Srb.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

121
Přidat komentář
misoSK
Opat nemam silu a chut citat vsetkych 100 prispevkov, kedze predpokladam, ze vo vacsine pripadov nemaju ziadnu uroven a tak sa vyjadrim ku finale zo svojho pohladu, bol to pre mna zatial jednoznacne najlepsi antukovy zapas sezony, obaja akteri zahrali skvele, Nole vsak zasluzene vyhral, pretoze v dlhych vymenach dokazal to, co sa podari malokomu na antuke, pretlacit Rafaela Nadala, vyhral svojim vlastnym umenim, nie chybami supera, za co si zasluzi obrovsky respekt a zasluzene sa stane svetovou jednotkou...Osobne som zvedavy na ich konfrontaciu na pomalej antuke, ci uz v Rime alebo v Parizi, kedze ta madridska je specificka, a naplnilo sa to s cim som aj trochu pocital, ze tato antuka moze Nolemu zahrat do karat...Inac mam pocit, ze Noleho hra sa stale zlepsuje v zapasoch s Nadalom, vcera zahral este lepsie ako na Mastersoch v Severnej Amerike, a to i napriek tomu, ze v predchadzajucich antukovych zapasoch tejto sezony i turnaja v Madride uplne nepresvedcil
Reagovat
smazaný uživatel
VAAAV - je pravda, ze Novak ide ako blesk, ale treba si uvedomit, ze doteraz nevyhraval casto a uz vobec nie tolko titulov ako tento rok. Takze ak chce niekto hovorit, ze Novak je najlepsi tenista, nech pocka do buduceho roku, pretoze len potom sa ukaze, co je tenis a co znamena obhajovat tolko bodov... vlastne to bude nieco podobne ako ma teraz Nadal. Kam pride, bude musiet obhajovat a ak to dokaze bez zavahania ako teraz potom KLOBUK DOLU. Inak naozaj je skvely, len tymto tempom dlho nevydrzi, bude ako Nadal, uz ma obviazane jedno koleno a moze sa vyskytnut aj iny problem. Ide totizto fyzicky uplne nadoraz. Hrat taky dlhy zapas s takou silou uderu... Velmi to pripomina Nadala, pred par rokmi. Uvidime, ale hovorit, ze Nadal vypadne v Rime a neobhaji na RG je dost predcasne....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už po 6. v tomto roce! Můžete si prostě uvědomit že nikdo nemá v tuto dobu na okruhu ATP na Djokoviče? Sám to teď dokázal když porazil Rafu na jeho antuce, v jeho zemi. Sám jsem byl v Bělehradě na turnaji, protože tam bydlím a jsem Srb. A tyhle "malé děti" které se prostě vymlouvají že jeho oblíbenec měl tohle a tohle. Můžou jít víte kčemu!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak detičky,vy ste sa ale predviedli v tejto diskusii...ukázali ste, že iq väčšiny ľudí na tomto tenisovom portáli je bohužial na bode mrazu alebo že váš vek nepresahuje 13 rokov...nechápem na čo deti a hlupáci lezú na takýto portál...no ale nevadí, aspoň nám normálnym je jasné, že o tenise viete veľké kulové a že na vašich "môdrych názoroch" sa môže normálny človek len pobaviť...takýchto "pseudo fanúšikov" zložených z bandy tupých hláv, obmedzencov a detičiek ktoré sú šťastné že môžu písať hlúposti a že sa im tu dostáva pozornosti, by som nepriala ani poslednému tenistovi v rebríčku, nieto tým prvým...tí si zaslúžia obdiv a poklonu...
Reagovat
Stan_Borowitz
tak to tak neprožívej, je to jen sport. No tak bude prostě od French Open nějakou dobu tenisu kralovat Djokovič, ať je to jak chce, objektivně je momentálně nejlepší hráč na světě, což uznává i sám Nadal. Smiř se s tím, bude se ti líp usínat...
Reagovat
VlS
No tak zase jeden neobjektivní Rafa fanatik. Prostě od začátku roku má nejlepší výsledky Novak. Jestli se na post jedničky dostane je otázka a ani on on sám netvrdí, že to tak bude. Třeba bude, třeba nebude. Když bude, tak jen dobře pro tenis, protože nepřetržité hegemonie dvou hráčů za x posledních let už bylo až až a budiž oslavena případná změna. Když se to nestane, tak zase taky nijaká hrůza, prostě bude dál první Rafa, než se ukáže někdo jinej, kdo je porazí a bude porážet oba. Prohlašovat každýho, kdo není Rafa fanatik je prostě infantilní.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je všetkým dňom koniec a Djokovič má čo robiť, aby prepísal toľkú tenisovú históriu, ktorú do dnešného dňa prepísal svojimi výbornými výsledkami v tenise Nadal... Vamos Nadal
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa hrá pod obrovským tlakom...všade obhajuje body a vie že stačí malé zaváhanie a môže prísť o post svetovej jednotky...veľmi sa nečudujem že prehral, raz to muselo prísť...nie je to stroj, ktorý dokáže neustále vyhrávať...ale odisovať ho po jednom prehratom zápase na antuke a pasovať Djokoviča za kráľa tenisu mi príde prinajmenšom ako absolútna trúfalosť...Djokovič nič neobhajuje(teda skoro nič) takže môže hrať v absolútnej pohode a okrem toho nemá žiadnu konkurenciu pretože väčšina hráčov z prvej desitaky je mimo formy počnúc federerom cez murrayho, berdych a aspol...minulý rok boli všetci títo vo výbornej forme a Rafa ich všetkých bez problémov porazil... Neviem neviem, keby boli ostatní vo forme, či by Djokovič vyhrával tak suverénne...Som zvedavá či o rok obháji všetky tieto body, ak hej tak potom sa môžeme baviť o novom tenisovom kráľovi, zatiaľ však len ostáva tenisovým šťastlivcom, ktorý uznávam že hrá dobre, ale rozhodne to nie je žiadny nový tenisový kráľ...kráľ je len jedena ajeho meno je Rafa Nadal...
Reagovat
Stan_Borowitz
král je jen jeden a jeho jméno není Rafa, ale Elvis. Pak je tu ještě Chuck Norris, ale ten je kategorie sama pro sebe...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Samozřejmě, že Král je jenom jeden, nechápu, jak někdo tak jednoduchou věc nemůže pochopit. :)
Reagovat
steve79
Dneska na začátek hned magnet prvního kola Roddick-Simon.
Reagovat
steve79
Novak mě včera překvapil, hrál fakt úžásně. Nadal neměl vůbec žádnou šanci ho porazit, tuhle porážku může Rafa akceptovat. Nejvíce se mi líbí na Djokovicovi jak dokáže přejít z obrany do útoku. Těším se na Řím, ale myslím si že další finále Djokovic-Nadal asi neuvidíme. Djokovic měl včera toho plný zuby tak uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič stahl nadala v žebříčku o dalších 1400bodů
Reagovat
Stan_Borowitz
kromě mne, jaké výstavní sběračky míčků dali v Madridu Nadalovi a Djokovičovi na finále?
Reagovat
taffer
Tak finále jsem neviděl, ale včera v semi to byly také pěkné kousky ...
Reagovat
taffer
... ale tyto byly v roce 2009 asi lepší:
http://acidcow.com/girls/3106-madrid_ballgirls_41_pics.html
Reagovat
smazaný uživatel
V této souvislosti je pozoruhodné, že většina španělských hráček, co se pohybovala v první stovce řekněme v posledních 20 letech, moc pěkných nebylo. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen mi z vašeho rozhovoru příde...ze nemate tušeni o tom, ze v Madridu zbírají profesionalni modelky... ale asi je vam znamo
Reagovat
smazaný uživatel
a holkam sbiraji profesionalni modelove (mela bych se, v duchu vaseho tonu, taky vyjadrit, ze jsou to pekne kousky? Jako salamu treba?) No nic. Nikdo tu ani nezminujete, jak Nando vyprovodil Raonice, ocekavany vysledek, ale doufala jsem. Ze by mohl Nandovi ten nagelovany hrebinek spadnout.....
Reagovat
smazaný uživatel
2009 bych rekl, ze ne anebo to neni madrid, protoze je tam hard court a 09 uz byla v madridu antuka:)
Reagovat
Stan_Borowitz
No ten Madrid je pro mne jedna novinka za druhou... to jsem fakt nevěděl. Přitom jsem si říkal, že tam mají sběračky, které by z fleku mohly dělat modelky...
Reagovat
Stan_Borowitz
moc to prožíváš. Já bych to sice vyjádřil jinak, ale podle mne to jsou slova uznání, a ne srovnání s houskami. Mmch, on Fernandovi po těch výkonech, které letos předvádí, ten hřebínek ještě nespadl? No tak to ho má hodně pevnej...
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem čo vidíte na tom Raonicovi, je to len servis a je mladý. Inak sa mi vôbec nepáči ako hrá.
Reagovat
smazaný uživatel
tak a dost,ty zmetku...tipuji že si utekl z pasťáku?tohle není sranda,ale pořádná prasečina,tohle je tenisoví server pro opravdoví fanoušky...a nééé pro takoví fékalisty s pořádně p... hnědulí,a p... mozkem,táhni odkut si přišel,nebo nebude problém si Tě najít...a Tvý rodiče tě přerazí ty spratku jeden...krásnou noc všem a gratulaci Noemu a 99,9:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
tak tohle neprelozil ani google translater...promin ale nemuzu odepsat....
Reagovat
smazaný uživatel
Diky, je to opravdu neskutečne, památné...!!! Nechapu místní spravu !!! Primitivove a fekalisti(Rimidus=pep123) jsou a budou, ale že mají prostor na Tenisportalu je od vedeni totalne amaterske. Opravdu tomu nerozumim !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, vzhledem k tomu, že teď dva sety hráli asi 2 h 18 min, bych nechtěl vidět délku jejich pětisetového zápasu na Roland Garros. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja bych rad videl porovnani jejich zapasu, tu dobu kdy mic je opravdu ve vymene, kdy letí, a dobu zapasu, jaká to je procentuální část, protože ať jsou jejich mače jakkoliv tenisově krásné, to jejich roztahování zápasu je pro mě hrozné, čekat třeba půl minuty na to než rozehrajou novou výměnu
Reagovat
Pe3k
Souhlas! Navíc když se ti laguje internet tak je to nesnesitelné...
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasný zápas, klobouk dolů před Djokovičem.Po tomto zápase začínám věřit, že by mohl dokázat vyrovnat nejdelší sérii Johnyho.Samozřejmě respekt před Nadalem, ale jednou to muselo přijít.
Reagovat
Pe3k
http://www.youtube.com/watch?v=TSV3u-DaUtw

Pěkně se upinknul a byl z toho winer :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte trochu Nadalovej pasivity a v Ríme ho zneškodní aj Ferrer alebo Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
zdalo se mi ze u jednoho stridani prdnul nadal novakovi do kxichtu...to je fakt prase...
Reagovat
smazaný uživatel
:D ty si ale dobrý vtipálek...
Reagovat
taffer
Nevysvětlila by mi nějaká dobrá duše jak se nasazují čísla hráčů do pavouka? V Madridu byla sedmička v polovině pavouka u Noleho, teď je u Nadala. Pětka taky a třeba Ferrer byl v madridu u Nadala, teď je taky šestka a je u Noleho ... Myslel jsem, že čísla jsou v pavouku na stále stejný pozici. Má to nějaké pravidlo? Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá. to se vždy losuje, takže nasazený hráč č. 1 může ve čtvrfinále klidně narazit na nasazeného hráče č. 5. a naasazený hráč č. 4 na hráče č. 8.
Reagovat
taffer
Díky. Tzn. že se losuje i to, že trojka jde na tu polovinu pavouka, kde je jednička? Federer totiž naráží od té doby co je trojka na jedničku Nadala na můj vkus až příliš často :-) Je jasný, že jednička a dvojka jsou na opačných stranách pavouka, platí ale něco podoboného i pro trojku a čtyřku?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě náhoda no... Jen aby neschytal na RG Nole Rogera...:) To by se mi moc nelíbilo...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně aby byl zdravej a odpočatej. Pak by měl dát s přehledem i toho Fedexe, přece jen, poslední dobou neservíruje nijak excelentně a když ho i Nadal se svým returnem dovedl v sobotu tolikrát breaknout, mělo by to být pro Noleho s jeho výtečným returnem ještě jednodušší. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
uf tak ted jsem byl na zachode a vyjel mi NADAL z prdele....
Reagovat
smazaný uživatel
FO vyhraje Del Potro
Reagovat
Pe3k
Kéééž by. Je zraněný takže je to spíš sci-fi :(
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasim
Reagovat
smazaný uživatel
Krasnej match...djoker very very good...v rime to vypusti a setri na RG...taktika?! :) Uvidime..
Reagovat
smazaný uživatel
Co to tam píšou s těma bodama??? Nechápu... Jakých 100 bodů? Já myslela, že Rafa ztratí 400 bodů a Nolda si připíše 1000 bodů, jelikož loni v Madridu nehrál...
Reagovat
smazaný uživatel
Autor tohoto článku pravdepodobne neovláda základné princípy matematiky.
Reagovat
smazaný uživatel
I když je fakt, že to bude zmatený... Odečítat se má až 16. 5. a ne zítra...:) Ale nic to nemění na tom, že i tak na něj získá 1400 bodů a nikoli nějakých sto...
Reagovat
Pe3k
Matěj by to mohl vědět. Zeptej se ho.
Reagovat
smazaný uživatel
No však se ptám vás všech, takže i Matěje... Zeptám se ještě odborníků u nás na fóru, se mi zas budou smát...:))
Reagovat
smazaný uživatel
Zajtra sa budú odpočítavať turnaje Mníchov, Estoril a Belehrad, Rím sa odpočítal už minulý pondelok a minuloročný Madrid až na budúci pondelok.
Reagovat
smazaný uživatel
No to je zas binec, no...:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten Bělehrad, atd, s tím nehraje žádnou roli... To jsou turnaje pod čarou a těma by jen případně nahradil, kdyby se mu něco nevydařilo na pětistovce, si myslím... Hm, takže za Řím už se odečetlo, to je fakt Řím jsem tam nenašla... Každopádně myslím, že by to mělo být tak, že zítra zůstane Rafa na svých bodech a Nolda si připíše 1000 bodů. Příští pondělí ještě Nolda získá na Rafu 400 bodů, protože se to Rafovi odečte. No a když se tedy za Řím už neodečítá, tak Nolda by musel Řím vyhrát a když získá 1000 bodů, tak by tak nějak o 200 bodů nad Nadalem vedl, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže jasně, to by Rafa musel musel vypadnout hned tak nějak zkraje, aby žádný body nezískal... A Nole měl tím pádem těch plných 1000 bodů... Ach jo...:(
Reagovat
smazaný uživatel
Už si blízko, problém je v tom, že zajtra sa Nadalovi pripočíta 600 bodov a o týždeň sa mu 1000 odpočíta.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, jasně...:) No ale nic to nemění na tom, že příští týden prostě na Rafu bude ztrácet nějakých 800 bodů a srovná se to celý... Takže myslím, že Nole musí vyhrát a Rafa by nesměl získat víc než nějakých 195 bodů či co...
Reagovat
smazaný uživatel
myšleno ten týden za...:) 16. 5. samozřejmě
Reagovat
smazaný uživatel
No prostě bych to uzavřela tak, že zítra by měl Nole snížit náskok na Rafu o 400 bodů... A o dalších 1000 bodů sníží 16. 5., při odečítání. Co se týče čistě jen Madridu. Fakt nějak nechápu tady ten článek na TP...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě tam jsou nesmyslné výpočty včetně blábolu, že Nole loni ja RG vypadl "už v osmifinále". Vypadl ve čtvrtfinále s Melzerem.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, přesně tak...:) Navíc vedl Djoko 2:0 na sety a vyhrával i ve třetím a pak Melzer otočil...:)) To mě Nole fakt naštval...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalův bekhend je mimochodem dost hrozný (na špičkového hráče, jakým jinak je); myslím, že dokonce i Tomáš Berdych má lepší.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak! Měl by na tom zapracovat, dostat daleko větší jistotu do toho přetáčenýho, kterej hraje do FH praváků, ten kdyby mu chodil, jak to občas dá, bylo by to o něčem jiném! Myslím, že zrovna na BH je vidět s kým hraje, když není pod tlakem a ovládá zápas, tak ho hraje daleko líp, než třeba dneska, kdy to většinou hraje rotovanej kopec po lajně, tzv. na jistotu.
Reagovat
tito
Rafa to potřeboval, od teď už nebude proti Nolemu hrát pod takovým tlakem, kdy nebude v roli favorita a jistě se to projeví i na tom bekhendu. Myslím si, že RG dá. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole to jednoznečně vyhrál returnem a BH, Nadal mu to měl hrát daleko víc do FH, kterým dnes Djoker tolik nehrozil. Zato Rafův BH dnes opravdu tragický...sakra už by Srba mohl někdo vykostit, uvidíme příští týden!
Reagovat
smazaný uživatel
nadalovci tak ted si vyzerte ty hovna co vam nadal nasral na zem...a pak otevrit pusinky a dame vam curanicko do pusinky....ha ha ha nadal po french open konci ten homo habilis hnusnej...
Reagovat
smazaný uživatel
kreténi jako sež ty se daji jenom ignorovat asi máš nějakej komplex z toho jak sám vypadáš tak se snažiš si to nějak vylít.....každopádně bych docela chtěl vidět tu tvojí prasečí hlavu......
Reagovat
smazaný uživatel
: ))) "prasečí hlavu. JO, to je nakej špíňák
Reagovat
smazaný uživatel
proc se vztekas?dej si nejaky hovna co ti zbyly z odpoledne a bud hodnej....nebo staci nacurat do pusinky a bude dobre :) a nezapomen si vyhonit ptacka at v sobe nemas tolik vzteku...
Reagovat
Pe3k
Jako někteří jedinci si tyhle sračky číst zaslouží, jenže když to napíšeš jim, příště to napíšou oti tobě a tak pořád dookola jako děti no...Ale jinak nice koment :D
Reagovat
Pe3k
Hlavně se sranda, že to nikdo nesmaže. Místní admini nezvládají ani sesmolit smyspluplný článek natož aby tady něco cenzurovali...
Reagovat
smazaný uživatel
to jo :) prave zkousim vytlacit nejakou veceri ze zadku...jsem fakt dost natlakovanej a ocekavam ze se docela dost napapam...a pritom se budu bavit nad tim uplakankem nadalem kterej taky urcite zere hovna je to totiz id.iot co blije do sacku a pak to zase zere....
Reagovat
darek.vrana
Pe3ku, ty bys mel byt prvni mezi cenzurovanymi, tak bud rad.
Reagovat
Pe3k
O5 další skvostný tenisový přízpěvek, děkujeme.
Reagovat
Ananas
To že na antuce dřív hrál téměř bez konkurence(hraje doted) je spíš daný tim že všechny přehrával. Nijak to jeho výkony neznehodnocuje ba naopak. :)
Reagovat
smazaný uživatel
darek.vrana ty ses trosku jednodussi to nevadi ... ja mam rad takovy lidi aspon se nemusis namahat a vymyslet neco slozitejsiho..
Reagovat
smazaný uživatel
Hele nepustili tě náhodou ted z nějakýho ústavu?? mě přijdeš nějakej ujetej na hovna, asi by ses měl vrátit zpátky psychouši.....
Reagovat
Pe3k
Opak je pravdou. Nebyl ani není tam žáden vrcholově hrající antukář. kdyby Nadal neexistoval, kdo by vyhrával ty antukové turnaje? Federer a dál kdo? Nikdo. Není tam žáden vrcholový antukář jen Nadal. Ted se objevil první konkurent a hned ho smáznul 2:0.
Reagovat
Pe3k
Opak je pravdou. Nebyl ani není tam žáden vrcholově hrající antukář. kdyby Nadal neexistoval, kdo by vyhrával ty antukové turnaje? Federer a dál kdo? Nikdo. Není tam žáden vrcholový antukář jen Nadal. Ted se objevil první konkurent a hned ho smáznul 2:0.
Reagovat
darek.vrana
O to tu prave jde, nechapes to? Ze zadneho konkurenta nemel.
Reagovat
Pe3k
:D Darek ty jsi komik. Vidím, že jsi další ze zdejší party Rafových fanoušků. To, že někdo vyhrává neznamená, že nemá konkurenci...Vem si jak je to třeba na betonech. Je tam sposuta favoritů. Murray, Djokovic, Federer, Davydenko, Del Potro, a vlezli by se další ( Soderling, Nadal, Berdych :D ). No nic snad jsi alespoň pochopil, co je to konkurence.
Reagovat
darek.vrana
Ja nejsem ´nadalovec´. Jsem fanousek tenisu a tady mi bylo vcelku jedno, kdo vyhraje. Respektuju, co dokazal Federer, respektuju Nadala a ted smekam pred Djokovicem...
Co se tyce konkurence - antuka se obecne zrychluje a tenis se meni tak, ze uz se hraci nerozdeluji na antukare a zbytek, jak tomu byvalo napr. v devadesatych letech. Takze myslim, ze konkurence i ted je obrovska, Federer, Djokovic, Ferrer, Soderling, Del Potro, Berdych, Davydenko, Almagro, atd., to vsechno je potencialni konkurence, ale vsechny si Nadal na antuce vodil... Proste dneska uz antuka nesvedci pinkalistum jako Costove, Mantilla apod. jako tomu byvalo, a to je dobre.
Reagovat
darek.vrana
Nevim, co chces tim rict - jako ze se obecne uroven tenisu zhorsila? Nebo jak to myslis? Neni to spis tak, ze ten jeden hrac je o tolik vys, ze ostatni vypadaji, ze nejsou konkurence?? Muster napr. v roce 1996 (nebo 1995?) taky ´nemel konkurenci´, a asi to spis bylo jeho kvalitou, nez ze by zrovna ten rok vsichni ostatni nemeli formu.
Reagovat
Pe3k
Jsem rád, že jsi použil ten minulý čas :D Berdych a Davydenko na antuce konkurence určitě nebyli. Konkurence na antuce není obrovská, ale nejmenší ze všech povrchů. Antuka se zrychlila, ale tráva zase zpomalila, takže tak.
Reagovat
Pe3k
Nic víc jen to, že na antuce byla nulová konkurence. Není to o formě. Je to o kvalitě těch hráčů na antuce. Vem si třeba Verdaska. Ten se považuje za antukáře, přitom je slabý jak čaj. Tak tak dneska porazil Raonice, který je na antuce panic a krom servisu nemá nic. Díky Rafově nudném stylu hry a žalostné konkurenci byla antuková část sezony za posledních 6 let nejvěčí tenisová nuda. Naštěstí, se to již mění :)
Reagovat
smazaný uživatel
Uzavirejme sazky.Tak komu se to podari?Prece neni mozne, ze to zvladne do nekonecna. Sam tvrdi, ze urcite jednou prohraje, tak at je to alespon Rafa nebo Roger,a pak mu to nedovoli. Je opravdu letosni super star muzskeho tenisu.Gratulace na otevrene scene.
Reagovat
darek.vrana
Bellucci byl blizko:)
Reagovat
smazaný uživatel
Blizko,ale zaroven bohuzel jeste hodne daleko. Ale vykon to byl sympaticky. Uvidime, jak casto ho zopakuje. V Rime by mel na Rafu narazit velice brzy,tak uvidime.Hlavne at je co nejvice krasnych zapasu at si tenisovi fanousci uziji.
Reagovat
smazaný uživatel
Blizko,ale zaroven bohuzel jeste hodne daleko. Ale vykon to byl sympaticky. Uvidime, jak casto ho zopakuje. V Rime by mel na Rafu narazit velice brzy,tak uvidime.Hlavne at je co nejvice krasnych zapasu at si tenisovi fanousci uziji.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska hrál Nole naprosto famózně, kdyby neměl přece jen drobné menální výpadky, zápas by skončil třeba 6:2, 6:3. Ve velké většině výměn diktoval tempo a Nadala přehrával.

Dnes je pro mě z )pasivně) sportovního hlediska fantastický den: Petra vyhrála madrid, Rosol a Hradecká slaví triumf v Praze, Nole poprvé porazil na antuce (byť rychlé) Nadala + aby toho nebylo málo, naši hokejisté přehráli Rusáky.
Reagovat
smazaný uživatel
Matěji, opět naprostý souhlas s Tebou...:) Ježiš, jakou já mám velkou radost...:)) Jdu si dát na "Noldu" drink, jsem na něho tak pyšná...:))
Reagovat
smazaný uživatel
tak jsem tu dlouho nebyl, ale musím uznat, že jediný kdo tady má objektivní příspěvky jsi ty. klobouk dolů, tenis jsem hrál hodně dlouho a musím říct, že mám rád objektivitu. ještě jednou klobouk dolů
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, pěkně se to od Matěje čte...:)
Reagovat
Stan_Borowitz
a Djokovič v podstatě celý záas lepší hráč na dvorci. A ještě ke všemu ty krásné sběračky míčků, co víc si tenisový fanoušek v nedělní podvečer mohl přát...
Reagovat
ReadyTeddy
Rafovi definitivně vyrostl na antuce nový soupeř. Teď je jen otázkou, jestli se jedná o jakousi výjimečnost v letošní sezoně nebo si Djoker dokáže tuhle formu konstantně udržet. Co myslíte? Jde o výjimku nebo takhle bude hrát furt? Podle mě takhle pořád hrát nebude. Podle mě to dost dobře ani nejde.
Reagovat
Stan_Borowitz
se ještě zlepší? Ten return, to je prostě vrozená rychlost reakce, dá se to pilovat, ale jen do fyziologického maxima, které má ale Djokovič vynikající. Připomíná mi tím Agassiho. A údery může tréninkem ještě přitvrdit a zpřesnit. No a pak už nebude stačit nikdo. Dokud se psychicky nevyčerpá jako Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak je realistické, že Djoker bude po FO jedničkou? Tuším, že v Římě i na FO obhajuje jen ČF, zato Nadal výhru...
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovi bude chybět něco přes 800 bodů, takže to reálné je...:)
Reagovat
smazaný uživatel
K tomuto finale netreba moc slov proste Djoker fantazia, Rafa tiez hraje dobre- Ferrera by vo finale urcite dal - kebyze zas hraju spolu, proste Novak je super. Ale som zvedavy na Rim- Madrid viac menej moc nenapovie o RG ale Rim ano- kde je antuka viac podobne tej v Parizi a keby vyhral finale v Rime Nole proti Rafovi tak to uz by fakt Rafa mohol mat psychicky blook tak ako Roger ma z Rafu a potom aj RG by som videl pre Noleho.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo. Teď když si mohl Rafa oddechnout od vyhasujícího Fedexe tak mu tituly nedovolí Djoker... Myslím, že Rafa bude rád, když dá RG, ale jak chce obhajovat Wimbas a US Open, to nevím. Snad na něj najde recept.
Reagovat
Pe3k
Novak jen potvrdil, že je nejlepší tenisou na světě. Nadal jen potvrdil, že kdyby byla konkurence na antuce tak by nevyhrával ani tam. Je to nejpřeceňovanější tenista všech dob. Nadalovi post nejlepšího hráče vydržel necelý jeden rok (Federerovi nesahá ani po kotníky) navíc to jeho hekání je nesnesitelné. Jeho zdejší dementní fanoušci co tipovali, že vyhraje 2:0 by jsi měli zajít na mentální lobotomii, protože mají místo mozku sýrovou topinku...
Reagovat
smazaný uživatel
Přeceňovanej určitě neni určitě neni ještě tak komplexní hráč jako býval Federer, ale to co po léta předváděl na antuce neni jenom pro to, že nebyla konkurence, ale že si to všechno vybojoval sám podle mě je konkurence v dnešním tenise zase jinde než v před 5-6 lety ....
Reagovat
darek.vrana
Aspoň se nauč česky, když už tady musíme číst tyhle bláboly.
Reagovat
smazaný uživatel
vubec s p3pkem nediskutujte. To je mistni provokater a pritroublo :)
Reagovat
Pe3k
Přeceňovanej určitě neni určitě neni? No nic.
Kdo byl teda jeho konkurence na antuce? Nikdo. Pravda je takové že až do letošního roku byl druhým nejlepším tenistou na antuce Federer a to zrovna není žáden antukář...Antuka byla zcela bez konkurence! Jen díky tomu Nadal vyhrával. Navíc bude rok od roku pomalejší a Novak nebude jediný kdo ho bude na antuce porážet.
Reagovat
Pe3k
Ty se nauč napsat něco o tenise ty vráno. bláboly o pravopise si jdi řešit jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedochazi ti Ty INŽEN Í RE, ze je to dokonalalostí Novaka-to co predvadi je kouzelne...3x federera , 3x Nadala...šesty mesic bez porazky !!!!! A jen takova technicka připominka-doufam, ze uz ti sklapne o nešikovnosti Rafaela...viz jeho CHTĚNÝ a neopakovatelny Lob/prohoz.
Reagovat
Matti
nebreč.
Reagovat
Pe3k
Já se raduji. Brečet by ste měli začít vy. Nadal už nemá povrch kde může něco vyhrát :D
Reagovat
Matti
ale jdi. Myslím, že po včerejšku ti slzy ještě neoschly.
Reagovat
Pe3k
Lob/prohoz jsem neviděl, když tak pošli odkaz. Každopádně prohozy měl Nadal vždy nejlepší takže mě to nijak nepřekvapuje. Djoker je frajer o tom žádná. Federer už asi těžko něco většího vyhraje. Mě to nevadí, dokázal toho tolik, že už nic vyhrát nemusí a mám další oblíbené tenisty :)
Reagovat
smazaný uživatel
JO JO, to je mistni zbabelec a fekalista.... a psal ze studoval INŽEN Í RSTVÍ :)))))))
Reagovat
Pe3k
No jako osbně jsem nečekal, že by Roger vůbec mohl vyhrát set, takže to pro mě byl spíš úspěch :D Smutný jsem jen z toho, že je Del Po zase zraněný...
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj-ten míč bude k nepřehlidnutí...!!!
Reagovat
Pe3k
Pošli odkaz. To snad zvládneš ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Jako velký příznivec Nadala jsem z těch proher od Djokoviče už fakt hotovej, ale musim uznat že to co předvádí Djokovič v letošní sezoně za výkony je neskutečný....jakým způsobem vypiloval backhand k dokonalosti z něho dělá proti Rafovi obrovského favorita, protože Nadal jako levák hraje většinu svých úderů právě do backhandu a to Djokovič neskutečně eliminuje a naopak mu to vyhovuje ......takže snad jenom doufat, že už přijde nějakej výpadek, páč se bojim že už by tohle mohlo zanechat možná i psychický dopad na Rafovi.....on ví že nehraje špatně, ale Djokovič je bohužel momentálně o něco lepší ......
Reagovat
Vojtaakk
Přesně tak, z backhandu měl dnes dalejko více winnerů než z forehandu. Obecně bych řekl, že proti Djokovičovi má větší šanci nějaký ofenzivnější hráč a spíše pravák...
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, taky mám dojem, že zatímco proti Federerovi pomáhá Nadalovi jeho levá ruka, proti Djokovočovi je mu spíš nevýhodou. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasim pravák by měl asi větší šanci i když ted přijdou ještě pomalejší antuky než byla ted v Madridu, tak pořád ještě věřim že ta šance ho porazit tam je.....
Reagovat
Matti
uvidíme. Nole hraje v životce, zatímco Rafa se pořád trochu hledá. Každopádně dnes super tenis od Noleho.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl bych to na 3 zásadní věci které Novak zlepšil a díky kterým porazil Nadala 1:zlepšená psychika, dokáže si udržel svojí uroveň hry skoro po celej zápas 2: stabilní výkony a za 3 backhand ktetý dělá pro Nadala neřešitelný problém nýdrž Novak tim pádem nemá slabinu ......
Reagovat
tito
Jasně- není ve stresu a jeho hra s tím nepadá. Jde jen o to, jak dlouho mu tato forma / psychická/ vydrží.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist