Djokovičovi opět došla šťáva. Mohla by za tím být nedávná nemoc, řekla světová jednička

26. 4. 2022, 11:48
Aktuality 77
Dva zápasy, stejný scénář. Novakovi Djokovičovi v úvodním utkání s Alejandrem Davidovichem v Monte Carlu i ve finále s Andrejem Rubljovem v Bělehradu došel dech, ve třetím setu už svým soupeřům nedokázal vzdorovat. "Je to znepokojující, můžu jen předpokládat, že je za tím nemoc, která mě postihla před pár týdny," svěřil se médiím.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Djokovič vždy vynikal perfektní fyzickou kondicí, která mu vyhrála nejeden zápas, své soupeře na kurtu dokázal ve většině dlouhých bitev "přežít". Poslední dvě porážky však byly velmi netypické. Rodákovi z Bělehradu po vydřeném vítězství ve druhé sadě pokaždé došel dech. V Monte Carlu proti Alejandrovi Davidovichovi i ve finále v Bělehradu s Andrejem Rubljovem měl stejný problém, se Španělem se zmohl na jediný game, od Rusa dokonce schytal kanára.

"Je to znepokojující, můžu jen předpokládat, že je za tím nemoc, jež mě postihla před pár týdny," uvedl 34letý Srb. "Nelíbí se mi, co se dnes stalo, celý třetí set byl podobný tomu v Monte Carlu. S tímhle nemám předchozí zkušenost, proto si myslím, že je to nemoc, která byla docela nepříjemná. Zotavení asi bude trvat déle, než jsem čekal."

Přesto vidí oproti Monte Carlu velké zlepšení. "Musím se na to dívat pozitivně, dokázal jsem tu otočit tři zápasy a začal jsem se trápit fyzicky až ve čtvrtém. To je pořád lepší, než mít problémy hned v prvním utkání," vzpomínal na vystoupení v Monte Carlu, kde odehrál teprve druhý turnaj a čtvrtý duel v letošním roce.

"Ta nemoc byla celkem vážná, na několik týdnů hodně ovlivnila mě, moje tělo, můj metabolismus. Nicméně vidím pokrok, dokázal jsem absolvovat několik třísetových bitev. Pořád mi to však dělá starosti. Trénuju stejně a tam potíže nemám. Sice se zlepšuju pomalu, ale jistě. Paříž je velkým cílem."

French Open startuje 22. května a lídr žebříčku ATP bude v Paříži potřebovat svou nejlepší kondici. V areálu Rolanda Garrose bude obhajovat titul a pokusí se v počtu grandslamových trofejí znovu dotáhnout na rekordmana Rafaela Nadala. Další generálky na antukový grandslam absolvuje na Masters v Madridu a Římě.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

77
Přidat komentář
Rafaeoli25
Uvidíme, jak se dá dohromady do FO, i nemoc by neměla zanechat nějaké dlouhodobé následky, pokud je to pravda, pokud jen netrénoval, tak by to mělo být úplně bez problémů, tak či tak by měl být fyzicky na RG ready. A je dobře z tohoto pohledu, že Nadala postihlo to, co postihlo. Oba musí řešit před FO velké nesnáze a jsou na podobné startovací čáře v tuto chvíli, ani jeden tedy není ve výhodě, což je asi spravedlivé. Jinak ve výhodě je teď bezpochyby Alcaraz, to ale ještě není v tuto dobu pro RG signifikantní.
Reagovat
Herbert_Hoover
Covid dlouhodobé následky zanechává, to není nic nového. Jen někdo pořád potřebuje být chytřejší než odborníci.
Reagovat
SwissMaestro
Nikdo nezpochybňuje možné následky po covidu.
Reagovat
Herbert_Hoover
" i nemoc by neměla zanechat nějaké dlouhodobé následky"

Doporučuji zlepšit porozumění psanému textu.
Reagovat
SwissMaestro
On mluví obecně o běžné nemoci, kterou Novak měl. Já upřesňuji, že se najde výjimka v podobě covidu - ten následky může zanechat. :)

Souhlasím, měl bys začít :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Je covid nemoc? Je. Upřesňuje něco v původním příspěvku? A sice, že píše o běžné nemoci, z níž jakýmsi záhadným způsobem vymezuje covid? Ne, nepíše o běžné nemoci. A upřesňuj si, co chceš, na tebe jsem vůbec nereagoval hlavně. ;)
Reagovat
SwissMaestro
Právě jsi na mě zareagoval již podruhé :-) Jsi zmatený :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Reagoval jsem na Rafaeoliho, ale tvá potřeba exhibovat a dělat ze sebe pořád troubu nejen tady, je prostě nesmrtelná, tak syť ego, papej. Ať chutná. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já mluvil o nemoci obecně, mohla to být jakákoli nemoc - salmunela, mononukleoza nebo x jiných, které tu nebudu jmenovat, ne jen covid. Já si ale myslím, že spíš nenechte přiznat, že má tréninkové manko. Jinak do covidových diskusí mě nezapojuj, jsou únavné a jsou mi lhostejné.
Reagovat
Rafaeoli25
*nechce přiznat
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak tréninkové manko má pravděpodobně kvůli tomu, že prodělal celkem vážnou nemoc. To dává smysl, ne?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak může to být i proto, že prostě zatím nezačal naplno trénovat, kašlal na to. I to je možnost. A nedivil bych se, vzhledem k tomu, že ho nepustili ani do Ameriky, to ho asi naštvalo hodně.
Reagovat
Herbert_Hoover
U Djokovice jo? smile Ten, který nikdy nic nevzdává, několikrát povstal z popela a naopak příkoří či vlastní neúspěch/úspěch jeho rivalů ho vybičují k absolutním výkonům? Dobrá pohádka. Takový zarputilý vzdorovitý šampion nepřestane jen tak trénovat.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak na žádného medicinského odborníka určitě nemám já aspiraci si hrát, ač bych možná mít mohl víc než jiní neb matka je lékařka. Nechává mě to ale chladným, covid už je mi jen pro smích, omlouvám se.
Reagovat
Herbert_Hoover
Hlavně nikdo nepíše o tom, že měl Novak běžnou nemoc ani v původním článku. smile Naopak "Ta nemoc byla celkem vážná..."

Že ty máš pořád potřebu dělat chytrého, i když jsi vlastně trouba.
Reagovat
Krisboy
To víš, ta jednadvacítka mu nedá spát smile
Reagovat
Rafaeoli25
Celkem vážná nemoc, přesto jel hned do Monte Carla? Nějak se mi to nezdá..
Reagovat
Patik
Alcaraz je rozhodne v značnej výhode naozaj..ako fakt byť ním modlím sa že schytám outsidera Djokoviča lebo ak stretne Kordu tak má silno po chlebe.smile divím sa že Alcaraz aj potrebuje nejakú výhodu veď on je jasný favorit aj v ťažkej nevýhode.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jak může být jasný favorit když je tam Nadal? smile
Reagovat
Patik
Sice hej hierarchia best evr in tenis history god evr mejd je Nadal druhý Alcaraz potom dlho dlho nič.. Potom už len poddany Djokovic a s ním zbytok human tennis players
Reagovat
Rafaeoli25
Teď se bavíme o letošním FO ne?
Reagovat
Patik
V jednom rozhovore uviedol ak sa nemýlim v preklade že ak úroveň funkcie jeho metabolizmu poklesne čo i len o jedno percento pocíti to a ovplyvní jeho výkony na kurte..v tomto sú si dosť podobní s Ronaldom..špičkový čo sa stravovania a znalosti svojho organizmu týka..obaja podľa testov a odborníkov sú o 5-7 rokov mladší než majú na občianskom..takže to čo mal v sebe musel byť pekný sajrajt..
Reagovat
Rafaeoli25
Ještěže Nadal nemusí řešit pokles metabolismu o 1% smile. Otázka je, jestli třeba jen nechce přiznat, že pořád ještě nezačal naplno trénovat a nechává to až na FO. Chápu, že to nechce přiznat, to by asi nechtěl nikdo. Pokud je to nemoc, tak je to samozřejmě nepříjemné, ale měl by se z toho dostat, napadá mě pokud by to tak bylo mononukleoza např.
Reagovat
Patik
nemôžeš porovnávať trosku a dobre namazaný stroj smile tak keby to bolo len predstieranie tak už ten jeden set by proti Rublevovi dobojoval.
Reagovat
bardunek666
Ale raději to nepřizná. No jo, měl se nechat očkovat. Karma je zdarma, hlavně za ty podvody
Reagovat
Krisboy
Je to pravděpodobné. Ale nikdy snad neříkal, že se ho covid netýká, pouze odmítá očkování.
Reagovat
baba
naopak, když má takové problémy, nedovedu si představit, co by s ním udělalo očkování, to už by musel ukončit kariéru definitivně...
Reagovat
Grape
To by mě fakt zajímalo proč.
Reagovat
SwissMaestro
Jojo, jakoby očkování chránilo před nemocí a následky...panebože, já myslel, že tahle "propaganda" je pryč :D
Reagovat
SydneyOpen
a jakou lékařskou fakultu jsi vystudoval že můžeš posoudit jak moc je očkování na vir SARS-CoV-2 účinné? To že očkování brání těžkému průběhu, zlehčuje průběh nemoci a snižuje riziko nakažení a dalších mutací je prostě FAKT. Stejně jako očkování vymýtilo řadu nemocí a ukončilo jednu velkou éru infekčních onemocní u nás. Není to tak dávno kdy lékaři měli plné ruce práce s dětmi se záškrtem kterým museli velmi rychle provádět tracheotomii. Miluji tyhle rádoby odborníky na všechno. Co tam máš dál? Američané na měsíci nebyli? Země je placatá?
Reagovat
SwissMaestro
A jakoupak fakultu máš za sebou ty, odborníku ze seznamu.cz :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
To je vysoká škola života, marný boj. :)
Reagovat
bardunek666
To nemá cenu :) antivax vždy nejchytřejšísmile
Reagovat
FulnekUltras
FAKT????? - který už dva roky do lidí vtlouká gateSSorosovský mainstream - stejně jako dřív "nezištné zachraňování" zoufalých afrických plaváčků a "nezbytnost" ekologického návratu lidí na stromy, anebo teď bezohlednou agresi "fašistického" Ruska proti "mírumilovné" Ukrajině...

věru bavíš... ;-)))

smilesmilesmile
Reagovat
Ereinion
Na tý tiskovce říkal, že to covid nebyl...mimochodem prodělání nemoci chrání před těžkým průběhem covidu daleko víc než očkování a Djokovič měl covid už min. 2x
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Nešiř bludy.
Reagovat
Ereinion
Sry tak to prostě je...porovnej si statistiky prodělaných a očkovaných, nebo lépe řečeno prodělaných/neočkovaných a neprodělal/očkovaných...ten rozdíl v hospitalizacích i jiných ukazatelech je až překvapivě masivní
Reagovat
bardunek666
Měl ho jednou. Podruhé zfalšovaný papír, aby mohl do Austrálie
Reagovat
Herbert_Hoover
O tom, že vakcína poskytuje nejlepší ochranu před reinfekcí byla provedena řada výzkumů napříč státy světa. Sdílejí je odborná nezávislá média. Divím se, že proti faktům ještě někdo hodlá bojovat. Dnes 26. 4. 2022, kdy se o covidu už toho tolik ví. To fungovalo možná před rokem a půl. smile Ten, kdo prodělal covid v úhrnu třech měsíců až půlroku nazpět má pětinásobně vyšší šanci reinfekce, než člověk chráněný mRNA vakcínou od Moderny nebo Pfizeru.
Reagovat
SwissMaestro
Dobře pro vás, již brzy dostanete přidáno :-) Komu není pomoci....:)
Reagovat
Herbert_Hoover
Za tohle žádné peníze nestojí, to mi věř a jen blb může takhle argumentovat. smile I kdyby brali zdravotníci na ARU 200k měsíčně, tak nechceš zažívat to, co oni. Buď rád, že vidíš 3/4 dne antuku na streamu.
Reagovat
SwissMaestro
Tím přidáno byla myšlena další dávka vakcíny :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Jasně, zrovna tobě to věřím. smile Ať se kdokoliv očkuje nebo ne, ale neměl by ztratit soudnost a šířit záměrně nepravdy, aby se utvrdil ve svém přesvědčení.
Reagovat
Rafaeoli25
Mě upřímně covid nikdy nebral a hysterie kolem něj se mě netýkala. Nedodržoval jsem prakticky žádná opatření, očkování bylo pro mě pasé, kupodivu jsem ale ani v předlidněné Praze neonemocněl. Fakt za sebe nemám potřebu se do těchto debat zapojovat. Co mi přijde vtipné je to, jak covidová hysterie skončila - prvním výstřelem na Ukrajině, pak opravdu jakoby ze dne na den zmizel smile
Reagovat
SwissMaestro
Jojo, covid byla tak vážná nemoc, že sem špíny z UA najednou bylo ok pouštět bez jakéhokoliv testu...
Reagovat
Herbert_Hoover
To se máš čím chlubit, že jsi nedodržoval prakticky žádná nařízení. Nevím, co znamená "prakticky žádná", ale snad alespoń ta v zájmu ochrany zdraví jiných, zranitelnějších. Covid nezmizel, nebyl vyhuben a to, že se o něm nepíše, je druhá věc tak nějak logická, protože se dostal do stádia, kdy se tak nešíří. Nicméně můžeš vzít jed na to, že o něm zase uslyšíme, ne v závislosti na Ukrajině, ale v závislosti na mutacích a dalších vlivech.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to je mi jasné, že o něm zase uslyšíme a řadě lidí se to bohužel i bezpochyby bude hodit. Každopádně když je tu válka, tak sem mohou klidně i desetitisíce lidí s otevřenou tuberkulózou, teď žádná opatření neplatí ani z 1%, jo dobré vědět, když je ta výjimečná situace smile
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
SwissMaestro
Záměrná nepravda...no učíš se dobře a rychle....trendy tě nemíjí. Běž mě nahlásit za šíření dezinformace....oh shit, ona to je vlastně pravda, jen se to nehodí do krámu!
Reagovat
Herbert_Hoover
Nahlásit? Kde to žiješ? smile Navíc si zase, chlapče, přivlastňuješ cizí pozornost. Musíš mít vážně problém.
Reagovat
SwissMaestro
Raději si budu přivlastňovat cokoliv než abych nebyl opakovaně schopný pochopit příspěvky druhého uživatele :-)
Reagovat
FulnekUltras
smilesmile ;-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Ukázkový egomaniak. smile Myslíš si, že se vše točí kolem tebe, přitom věř, že komunikaci s tebou nemám důvod dobrovolně vyhledávat a myslím, že už jsem ti to vysvětlil dříve. Vždy se ale přise.eš v domnění, že to je jinak. Kdo pak má problém něco pochopit?...řečnická smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile. Někteří mají delší vedení zdá se.
Reagovat
Ereinion
Já jsem ale nemluvil o reinfekcích...navíc podle současných statistik nakažených očkovaných to na nějakou ochranu před infekcí moc nevypadá...https://ockovani.opendatalab.cz/statistiky
Reálný statistiky jsou pro mě btw daleko víc vypovídající než nějaké optimalizované výzkumy...
Reagovat
Herbert_Hoover
mimochodem prodělání nemoci chrání před těžkým průběhem covidu daleko víc než očkování

skutečně jsi nemluvil o reinfekcích? A co je pak jiného to, že někdo covid již prodělá a vtahuješ to na jeho ochranu do budoucna? smile To nejsou optimalizované výzkumy. smile
Reagovat
Ereinion
Ano, mluvil jsem o těžkým průběhu, ne o reinfekci...měřítkem těžkého průběhu je třeba hospitalizace a tam ta data mluví jasně - dřív je zveřejňoval třeba ten právník Dostál...
https://twitter.com/dostalondrej/status/1509471601594707975/photo/1
Btw ty data nevychází moc dobře i pro ty infekce...
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak znova. Psal jsi cituji "mimochodem prodělání nemoci chrání před těžkým průběhem covidu daleko víc než očkování", což je téma reinfekce. A i v té tabulce se s tím částečně operuje. Prodělali vs. neprodělali.

No já vidím, že to stále vychází i z téhle neurčité tabulky, ač zcela jistě zdrojová informace na tom bude detailně dobře hlavně co se týče věkového zastoupení v jednotlivých skupinách, lépe pro očkované než pro neočkované, páč je třeba brát za rozhodující počet na sto tisíc obyvatel ve skupině a to vidím, pokud vidím správně, je u hospitalizací 27.5 % vs 21.5 % neočko vs očko...hospitalizace na JIP taky. Lépe to vychází jen v oblasti pozitivně testovaných, což se dá předpokládat. A to, že ideální imunita je kombinace očkování + prodělání nemoci, to nerozporuji. smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Ale dnes už stejně covid není. Dnes se netrénuje a prohrávají se třísetové zápasy kvůli salmonele. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak nevím jestli víš, jaká je i salmunela prevít, já ji jednou měl a nepřál bych ji nikomu. Mononukleozu měl zase jeden můj známý a to je ještě daleko horší. Nevím čemu se směješ.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nevím, jak salmunela, ale salmonela je rozhodně nepříjemná a nikdo ji nechce. Mononukleóza zničila už pár vrcholových sportovních kariér. Mně přijde úsměvné, jak se snažíš prostě covid vytěsnit. smile Tak snad se Novak z té salmonely brzy dostane.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pravda, znám z poslední doby dost naočkovaných s vážnějším průběhem nebo komplikacemi. Já ho jako neočkovaný taky prodělal, takže myslím, že je naprosto normální a správné, aby každý udělal názor sám, nejlépe podle objektivních skutečností. Vyděračskép smlouvy a statistiky manipulované některými výrobci budiž přenechány soudům a karmě. První větší soudy možná čekají Polsko.
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
?smile
Reagovat
SwissMaestro
smile
Reagovat
Krisboy
S Rublevem mu došla jenom šťáva. S Fokinou mu došel i sportovní duch a fair play smile
Reagovat
Patik
What the fuck ?
Reagovat
Krisboy
Co bys rád?
Reagovat
Patik
došiel mu športový duch a fairplay s Fokinom ?
Reagovat
Krisboy
No tak způsob, jakým odchodil a odflaknul ten závěr rozhodně není fér a je to nedůstojné takového šampióna. Neunesl to psychicky. Vždyť už jsme se tady o tom bavili.
Reagovat
Patik
Keď ho chceš haniť tak si tam nájdeš svoje..neviem čo ľudia očakávajú že človek ktorému je zle bude skákať ako gazela..navyše Fokinu po zápase priateľsky objal a zložil mu poklonu.
Reagovat
Krisboy
Nevím, co lidi očekávají, já jenom říkám svůj názor.
Reagovat
SwissMaestro
jenže to si potom pleteš pojmy....odchodit zápas kvůli zdravotním potížím nemá co dočinění s fair play, ale chápu ...proč si do něj nekopnpout
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Patik
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist