Do finále v Liberci prolétli domácí Macháč a Slovák Molčan

7. 8. 2021, 14:25
Aktuality 20
CHALLENGER LIBEREC - Tomáš Macháč v Liberci smetl 6-2 6-2 Nizozemce Botice van de Zandschulpa a postoupil do svého čtvrtého finále, vůbec prvního na antuce. O celkově třetí titul si 20letý Čech zahraje se Slovákem Alexem Molčanem.
Tomáš Macháč (© Svijany Open)

Tomáš Macháč se na challengeru Svijany Open v Liberci probojoval do finále. Dvacetiletý účastník olympijských her v Tokiu si dnes poradil s pátým nasazeným Nizozemcem Boticem van de Zandschulpem snadno dvakrát 6-2.

Berounský rodák Macháč bude usilovat o třetí titul z challengeru a první mimo halu. Letos už vyhrál v březnu v kazašském Nur-Sultanu, poprvé se radoval loni v únoru v německém Koblenzi.

V nedělním finále se 150. hráč světového žebříčku utká se Slovákem Alexem Molčanem, který je v pořadí ATP o tři místa za ním.

23letý Molčan ztratil v semifinálovém zápase se sedmatřicetiletým Tunisanem Malikem Džazírím dokonce pouze jeden game a postoupil za 49 minut.

Českého vítěze už má čtyřhra. Roman Jebavý se Slovákem Igorem Zelenayem dnes porazili francouzskou dvojici Geoffrey Blancaneaux a Maxime Janvier 6-2 6-7 10-5.

Jebavý hrál finále druhý týden po sobě. O minulém víkendu na turnaji ATP v Kitzbühelu s Nizozemcem Matwém Middelkoopem na titul nedosáhli.

• CHALLENGER LIBEREC •
Česko, antuka, 44.820 eur
sobotní výsledky (07. 08. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Macháč (7-ČR) - Van de Zandschulp (5-Niz.) 6-2 6-2
Molčan (8-SR) - Džazírí (Tun.) 6-1 6-0
• Čtyřhra - finále •
Jebavý/Zelenay (3-ČR/SR) - Blancaneaux/Janvier (Fr.) 6-2 6-7(6) 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
Frick
Sportovci, co na OH od roku 1996 vybojovali pro ČR olympijskou medaili.

3-2-1
Martina Sáblíková (rychlobruslení)
1/1

2-0-1
Barbora Špotáková (oštěp)
1/2

2-0-0
Jan Železný (oštěp), Štěpánka Hilgetová (vodní slalom), Martin Doktor (kanoistika), Ester Ledecká (alpské lyžování/snowboard), Lukáš Krpálek (judo),
5/7

1-4-1
Kateřina Neumannová (běh na lyžích)
1/8

1-1-1
Kateřina Emmons (střelba)
1/9

1-1-0
Roman Šebrle (desetiboj), Jaroslav Kulhavý (horská kola), David Kostelecký (střelba)
3/12

1-0-1
Dominik Hašek, Milan Hnilička, Jaroslav Špaček, Milan Hejduk, Jaromír Jágr, Robert Lang, Martin Ručinský, Martin Straka (lední hokej), Eva Samková (snowboard), Jiří Prskavec (vodní slalom)
10/22

1-0-0
Roman Čechmánek, Petr Svoboda, Jiří Šlégr, František Kučera, Roman Hamrlík, Richard Šmehlík, Libor Procházka, Vladimír Růžička, Robert Reichel, Jiří Dopita, David Moravec, Josef Beránek, Pavel Patera, Martin Procházka, Jan Čaloun (lední hokej), Aleš Valenta (akrobatické lyžování), Miroslava Knapková (veslování), David Svoboda (moderní pětiboj), Jiří Lipták (střelba), Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková (tenis)
21/43

0-2-1
Ondřej Moravec, Gabriela Soukalová (biatlon), Ondřej Synek (veslování)
3/46

0-1-3
Josef Dostál (kanoistika)
1/47
Reagovat
Frick
0-1-2
Lukáš Bauer (běh na lyžích), Veronika Vítková (biatlon)
2/49

0-1-1
Jana Novotná, Lucie Hradecká (tenis), Jaroslav Volf, Ondřej Štepánek (vodní slalom), Jaroslav Soukup (biatlon)
5/54

0-1-0
Helena Suková, Andrea Hlaváčková, Markéta Vondroušová (tenis), Lukáš Pollert, Jiří Rohan, Miroslav Šimek, Vavřinec Hradilek, Lukáš Rohan (vodní slalom), Rudolf Kraj (box), Petr Málek, Lenka Hyková (střelba), Lenka Šmídová (jachting), David Kopřiva, David Jirka, Jakub Hanák, Tomáš Karas (veslování), Michal Krčmář (biatlon), Jakub Vadlejch (oštěp)
18/72

0-0-2
Daniel Trefil, Jan Štěrba, Lukáš Havel (kajak), Vítězslav Veselý (oštěp)
4/76

0-0-1
Miroslav Januš, Martin Tenk, Adéla Burns (střelba), Tomáš Dvořák (desetiboj, Šárka Kašpárková (trojskok), Jaroslav Bába (výška), Věra Cechlová (disk), Zuzana Hejnová (400m př.), Jan Řehula (triatlon), Marek Jiras, Tomáš Máder (vodní slalom), Libor Capalini (moderní pětiboj), Tomáš Vokoun, Dušan Salfický, František Kaberle, Tomáš Kaberle, Filip Kuba, Pavel Kubina, Marek Malík, Marek Židlický, Jan Bulis, Petr Čajánek, Patrik Eliáš, Martin Erat, Aleš Hemský, Aleš Kotalík, Rostislav Olesz, Václav Prospal, David Výborný (lední hokej) Marek Švec (pětiboj), Martin Jakš, Jiří Magál, Martin Koukal (běh na lyžích), Jitka Landová, Eva Puskarčíková (biatlon), Lucie Šafářová, Bára Strýcová, Petra Kvitová, Radek Štepánek (tenis), Karolína Erbanová (rychlobruslení), Alexander Choupenitch (šerm), Radek Šlouf (kajak)
42/118

Bohužel, dva uvedení již nejsou mezi námi, tedy plat, že je nyní 116 Čechů, co vybojovali pro ČR olympijskou medaili. Někteří jsou současné sportovní hvězdy, jiné zasloužilé a obletované legendy, na jiné se už trochu pozapomnělo.
Reagovat
Frick
Snad jsem na nic nezapomněl. smile
Reagovat
Frick
Zapomněl. smile Úplně na mne vyšel takový Strach ze Záhrobí.
Reagovat
Frick
Ale je to zajímavý (nebo vlastně tak zajímavý ne?). že se tolik medailí z LOH zrodilo a) na střelnici b) na atletickym stadionu c) na divoký vode d) na vodnim kanále.

Vedle toho tam vypadaj ty placky ze sportů jako box, zápas, šerm, jachting jako takový jednohubky.

Tak uvidíme, zda se v Paříži dočkáme nějaký premiéry z nějakého sportu. Samozřejmě, že se nabízí Ondra, nicméně - můžeme sním i o tom, že se "přepíší dějiny" a skorojmenovkyně legendárního gólmana vybojuje pro ČR konečně první plaveckou medaili?
Reagovat
Frick
Hotovo, dobojováno. Ačkoliv to už nevypadalo, tak přišel zázrak v oštěpařském sektoru, který vytáhl bilanci na 4-4-3, která je nejlepší v historii ČR.

Mohlo to být lepší? Určitě ano, stejně jako to mohlo být horší. Josef Dostal, Adam Ondra v lehkém odstupu pak třeba Ondřej Cink, Libor Tomeček, Martin Fuksa, Karolína Plíšková (single i v deblu s Maky), Terka Fišerová a pak ještě další jména, jichž papírové šance na placku byly obdobné, jako šance některých, kteří nás tak příjemně překvapili.

V pondělí 26.7. večer byl kurz na 11 a více placek 4,42, na 4 a více zlata 5,31. Takže z tohoto pohledu si nelze stěžovat.

Jakkoliv samozřejmě - bylo by krásné, kdyby se nám povedlo třeba medailí mít hned tucet z toho 5 zlatých (byli tam ti, co to mohli dokázat urvat, minimálně papírově k tomu předpoklady byly - Pepa Dostál, Adam Ondra a samozřejmě ve finále i Markéta, ta teda pochopitelně až po svém postupu, na začátku turnaje měla Maky 50,00 a na medaili 14,00).
Reagovat
Frick
Tak nakonec druhý týden neskončil se skutečně skromňoučkou bilancí 0-0-1 a vytáhlo se to na 0-1-2. Co se člověk tak díval na ty kurzy, tak tam prostě byl určitý "soubor" těch, co by mohli překvapit a tu placku urvat. Těch, jichž kurz byl tak mezi 4,00-7,00. Špotáková, Ogrodníková, Přívratský, Nymburský, Omarov, Kuf, Veselý, Vadlejch. Osm jmen se šancí na medaili v intervalu 15-20%. Krát osm tedy 120-160%. Takže ty dvě placky byly z toho celkem reálným očekáváním, které se nakonec naplnilo.

I placka z kanálu "mimo Dostál K1 1000m" tak nějak byla reálně očekávatelná. Buď K2 nebo Fuksa, nakonec to první.

Nakonec teda to zklamání z 2. týdne jde za Pepou a Adamem. A asi větší z Ondry. Pepan to jel "až do zhebnutí", bohužel ty parchanti s nečeskými vlaječkami byli moc rychlí. Adam ale tu 2. disciplínu podělal a ta obtížnost, jak ukázal Rakušan, TOPovatelná byla. Je to škoda. smile

Nakonec teda přišla vlastně i zlatá medaile pro dceru posledního českého GS vítěze v singlu. Bolí to, no. Věřím tomu, že kdyby Korda byl lepším vlastencem, tak ty holky i Sebastian za nás hrají. Ale bohužel. Přejme si, aby se to už nikdo neopakovalo, a aby aspoň potomci obou českých rodičů NIKDY nereprezentovali jiný stát.
Reagovat
lvicek
Tak dneska to asi nejvíc ulitlo Kufovi, bohužel, protože závodil skvostně, až do té šílené poslední položky. Tam klidně ta poslední do tuctu mohla být. Ale kdyby jsou chyby ;). Tak snad příště!
Reagovat
Frick
P.S.: Prosím žádné chytré moralistické řeči o tom, jak to nemůžu brát podle kurzů atp. Sázkovky živí to, že bookmakeři vypíší kurzy odrážející reálné šance. Protože na nich mají (dlouhdobě) největší šanci, že na nich vydělají. Nízký kurz si lidi nevsadí, protože není atraktiv a příliš vysoký kurz si naopak lidi nasází a když bude výherní, tak se sázkovka prohne. Různí kecálisti může pindat o tom, jak Jirka Novák má reálnou šanci na placku atp. Ale co to je? 60%? 40%? 20%? Bookies to konkretizovat musí.
Reagovat
Frick
Proč to omezení na 2048, když na Eurofotbale není?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
moc dobrá zpráva! Titul by byl super, ale s Alexem to nebude snadné. Tak hodně štěstí a už ať tě vidíme ve stovce!smile
Reagovat
EllNino
Jeho herní projev je fakt sympatický, je dobře, že se po těch hluchých měsících zase dostal do finále, pomohla mu určitě účast na OH a nová inspirace, možná zlato Katky :)

Hraje aktivně, jeho bekhend má opravdu světové parametry, má pestrou hru a zakončení na síti ... zapracovat na servisu, který je nestabilní a pak už je možné vše :)

Navíc je ambiciózní a chce se zlepšovat, podobně tak Jirka Lehečka, tohle trochu postrádám u Jonáše a Dalibora, i když Dalibor je ještě o rok mladší a te´d se taky dost zlepšil ... Jonáš je v tomhle trochu takový salámista, ale je mu pořád 20 let, stát se toho může ještě tolik :)

Každopádně myslím, že Jirka má konečně zdravou konkurenci, jestli tohle ho nedonutí trochu makat, tak už asi nic
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na konci píšeš opravdu o Jirkovi? V předchozím odstavci ho chválíšsmile
Reagovat
EllNino
Vesely
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Aha, J1rka, ne Jirka, oksmile To mi neseplo. J1rkovi je 28, nějaký čas ještě má, tak to je spíš o tom, jestli v tenise ještě chce něco uhrát nebo si jen uhrát na živobytí.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
doufejme, že půjde rychle nahoru a brzy do stovky, hru na to má :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Hlavne by mel jak nejrychleji hrat poradne turnaje na hardu, jinak z toho nebude nic... ty challengery na antuce, no... nevim... ale s tim moc se nikam neposune.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jinak samozrejme prehrat Botice, legendu amterskeho tenisu je velmi cenny sklap. Vzdyt neni to davno, co Botic sundal Huberta v prvnim na RG.
Reagovat
SydneyOpen
bylo by super kdyby se na AO dostal rovnou do MD
Reagovat
smazaný uživatel
backhand svetove parametry
to zni, jak kdyby sis u jeho hry hodil ten komentarsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist