Do osmifinále challengeru na Žižkově postoupili Kolář a Rosol

25. 8. 2020, 15:42
Aktuality 5
CHALLENGER PRAHA - Mezi šestnáctku nejlepších na challengeru v areálu TK Spoje Praha postoupili dva domácí tenisté. Zdeněk Kolář ve druhém kole smetl třetího nasazeného Korejce Hyeon Chunga, Lukáš Rosol si o dvě hodiny později poradil ve třech setech se Slovákem Filipem Horanským.
Zdeněk Kolář (© Martin Sidorják)

Prvním kolem challengeru v Praze na Žižkově, kde se hraje bez diváků na antukových kurtech TJ Spoje, prošlo šest ze sedmi domácích tenistů. Ve kole druhém, v němž všichni čelili nasazeným soupeřům, však uspěla už jen třetina.

Jako první se do osmifinále dostal Zdeněk Kolář, který si vyšlápl na nasazenou trojku a bývalou světovou devatenáctku Hyeon Chunga. O rok staršího Korejce, který si předloni zahrál semifinále na Australian Open, smetl v soupeřově prvním utkání po koronavirové pauze nečekaně snadno 6-3 6-1.

Třiadvacetiletý Kolář se tak po týdnu dostal znovu mezi šestnáctku nejlepších. Na Štvanici v osmifinále vypadl po boji s Francouzem Herbertem, na Spojích v něm ve středu vyzve patnáctého nasazeného Robina Haaseho, jenž dnes porazil 6-3 6-4 Tomáše Macháče.

Po Kolářovi ve druhém kole uspěl ještě Lukáš Rosol, který zdolal 4-6 6-2 6-4 Slováka Filipa Horanského. O první čtvrtfinále od loňského září se 35letý Čech utká s druhým nasazeným Francouzem Pierrem-Huguesem Herbertem (h2h 0-1), který minulý týden na Štvanici cestou do semifinále vyřadila Koláře či Forejtka.

Semifinále ze Štvanice nezopakuje Michael Vrbenský. Dvacetiletý Čech na Žižkově skončil ve druhém kole na raketě čtvrtého nasazeného Němce Yannicka Madena, jemuž podlehl 3-6 6-2 4-6. 

Ze hry venku je také Marek Gengel, jenž nenavázal na nedělní skalp. Dnes 24letý Čech prohrál 3-6 2-6 s patnáctým nasazeným Nizozemcem Boticem Van de Zandschulpem.

Ten v osmifinále vyzve největší hvězdu turnaje Švýcara Stana Wawrinku. Patnáctý hráč světa, který v neděli triumfoval na Štvanici, dnes začal výhrou 6-3 6-4 nad Portugalcem Goncalem Oliveirou.

Už v pondělí ve druhém kole vypadl Jonáš Forejtek, který nevyužil mečbol proti Rakušanu Sebastianu Ofnerovi.

• CHALLENGER PRAHA / TJ SPOJE •
Česko, antuka, 137.560 dolarů
úterní výsledky (25. 08. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kolář (ČR) - Hyeon Chung (3-Kor.) 6-3 6-1
Rosol (ČR) - Horanský (14-SR) 4-6 6-2 6-4
Maden (4-Něm.) - Vrbenský (ČR) 6-3 2-6 6-4
Van de Zandschulp (15-Niz.) - Gengel (ČR) 6-3 6-2
Haase (13-Niz.) - Macháč (ČR) 6-3 6-4
Wawrinka (1-Švýc.) - Oliveira (Portug.) 6-3 6-4
Herbert (2-Fr.) - Bemelmans (Belg.) 6-2 6-2
Karacev (Rus.) - Diez (10-Kan.) 6-1 6-2

Masur (Něm.) - Clarke (11-Brit.) 7-6(5) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
insanezy_
Můžou na ty Spoje diváci či ne?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
vedle už je tohle vlákno nějak vyčpělé, tak to hodím ještě semsmile:
Bohužel, Vrbenský na Madena nestačil. Šance tam byly, Michael to ví, ale Němec je přeci jen o kus zkušenější a i to ve 3.setu rozhodlo. Ale Vrba potenciál má a pokud mám přát třicítku Zdendovi, proč ne i Michaelovismile
Dokáže hrát odvážně, jen by mohl zapracovat na kraťasech a přechodu na síť. Měří 180cm, tak je zbytečné být přilepený na zadní lajně...
Reagovat
Dobry-den
Zdenda a Lukáš dobrý, gratulka. smile
Ale naši mladíci se opět neprosadili. Bohužel. Jako jasně, ve svých zápasech nebyli favority, ale vopčas prostě budou muset silnější soupeře zaskočit, jinak to nahoru moc nepůjde. smile
Reagovat
EllNino
tak Macháč už se letos prosadil ... Vrbenský taky ... spíš je škoda Jonáše a Jirky Lehečky, protože těm to v posledních zápasech uteklo fakt o kousek
Reagovat
Dobry-den
Jedna vlaštovka jaro nedělá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist