Dotace letošního US Open bude o pět procent nižší, pohorší si hlavně ti úspěšní

5. 8. 2020, 20:50
Aktuality 10
Pořadatelé US Open snížili kvůli ekonomickým dopadům pandemie koronaviru celkovou dotaci turnaje na 53,4 milionu dolarů (asi 1,18 miliardy korun), což je o téměř čtyři miliony méně než loni. Vítězové grandslamu, který se v New Yorku uskuteční bez diváků, si odnesou rovné tři miliony dolarů (zhruba 66 milionů korun) a oproti loňsku si pohorší o 850 tisíc.

Naopak se o pět procent zvýšila odměna za první kolo na současných 61 tisíc dolarů (1,3 milionu korun), další dvě kola zůstávají beze změny (100 a 163 tisíc dolarů). Teprve od další fáze se budou částky snižovat. Ještě více se škrty dotknou čtyřher, jejichž vítězové si odvezou jen 400 namísto loňských 740 tisíc dolarů.

Startu na US Open, jež má za přísných hygienických podmínek začít poslední srpnový den, se už vzdali světová jednička Australanka Ashleigh Bartyová či dvojka Španěl Rafael Nadal. V hlavní soutěži je i deset Čechů v čele s Karolínou Plíškovou a Petrou Kvitovou.

Ženy se po pětiměsíční koronavirové pauze vrátily na okruh v tomto týdnu v Palermu. Pro muže bude první akcí od březnového přerušení sezony srpnový Western & Southern Open, který byl kvůli pandemii přeložen ze Cincinnati do New Yorku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
LordMutademus
Na co prachy, když tu neni, za co platit.
Reagovat
blixa
Vždycky je za co platit. smile
Reagovat
LordMutademus
Já za to hlavní nemusím ale. Chlastat jsem přestal a Oxazepam a Pregabalin mám zadarmo.
Reagovat
blixa
Oxazepam a Pregabalin ? Fuj ! To bych radši chlastal ! smile
Reagovat
brixner
Dej si Kourose a si z toho venkusmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Na protest by tam celá TOP20 neměla jezdit.

Stejně to bude stát za h0vno.
Reagovat
paddy
a převis přerozdělit mezi ostatní
loni bral vítěz 66x víc než poražený v 1k

ti nejlepší si stejně vydělají na reklamě násobně

===================
tak jako tak Američané se nebojí jít přes mrtvoly
GS možná letos bude jen v nejpostiženější zemi světa smile

White House coronavirus advisor Dr. Anthony Fauci agreed on Wednesday that the United States has the worst coronavirus outbreak in the world.

The U.S., which accounts for less than 5% of the world population, leads all other countries in global coronavirus infections and deaths. The nation represents more than 22% of global coronavirus deaths and more than 25% of infections as of Wednesday, according to Johns Hopkins University data.

Dr. Anthony Fauci said he and his family have required continued security in the face of harassment and death threats from people angry over his guidance on the coronavirus pandemic.
Reagovat
FulnekUltras
Aktivistickým neziskovkám a zvráceným progresivistům už ani guwno.

Tak zákeřné a prakticky ničím nelimitované globální tlaky proti znovuzvolení úřadujícího prezidenta novodobá historie USA nepamatuje.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ty seš troll nebo patříš ke stádu?
Reagovat
FulnekUltras
já tady jen tak občas přicmrndávám ;-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist