Druhý triumf na challengeru. Kopřiva po velkém finálovém obratu ovládl Veronu

30. 7. 2023, 23:46
Aktuality 7
CHALLENGER VERONA - Vít Kopřiva (26) vyhrál i své druhé challengerové finále. Na antuce v italské Veroně přitom prohrával s Ukrajincem Vitalijem Sačkem (26) 1:6 a 2:5 a soupeř dvakrát podával na vítězství, český tenista ale vývoj otočil, zvítězil 1:6, 7:6, 6:2 a po třetím obratu během tří dnů slaví první triumf mimo domácí půdu.
Profily hráčů
Vít Kopřiva (© Profimedia)

Vít Kopřiva loni v Prostějově na pátý pokus přešel přes semifinále challengeru a hned první finále pak přetavil v triumf. Od té doby znovu prohrál čtyři semifinálové zápasy v řadě, než sérii zlomil v sobotu v italské Veroně a mizernou bilanci v semifinálových duelech vylepšil na 2:8.

A finále už zvládl i v Benátsku. Ale zatímco loni na Hané krajana Dalibora Svrčinu smetl dvakrát 6:2, v Itálii měl s Ukrajincem Vitalijem Sačkem hodně namále. Prohrával 1:6 a 2:5 a celkem pětkrát se ocitl dva míčky od porážky, k mečbolu ale ukrajinského soka trénujícího v Česku nepustil.

Šestadvacetiletý Čech nakonec zvítězil nad přemožitelem bývalé světové sedmičky a nasazené jedničky Belgičana Davida Goffina po dvou a půl hodinách 1:6, 7:6, 6:2 a vyhrál i čtvrtý vzájemný souboj. Letos v Praze uspěl dokonce až po odvrácení dvou mečbolů.

Někdejší 124. hráč světa Kopřiva přitom do Itálie dorazil s velmi špatnou formou, neboť na posledních 13 turnajích vyhrál pouhých šest zápasů. Nyní ale propad žebříčkem zastavil a naopak vyletí z 248. na 184. místo, čímž si zajistil start v kvalifikaci US Open.

Vít KopřivaVít Kopřiva (@ Profimedia)

Kopřivu čeká rychlý přesun na domácí challenger v Liberci, za obhajobou čtvrtfinále vykročí soubojem s talentovaným krajanem Jakubem Menšíkem. Sačko bude hrát v San Marinu.

• CHALLENGER VERONA •
Itálie, antuka, 118.000 eur
nedělní výsledky (30. 07. 2023)
• Dvouhra - finále •
Kopřiva (ČR) - Sačko (9-Ukr.) 1:6, 7:6, 6:2

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Pavol
Ešte že som včera večer všetko predčasne povyplácal a nečakal až do konca. smile
Reagovat
jurasekh
ka znám od 10 let. Občas hrával se synkem debla. Je to vedle dobrého tenisty taky "dobrý synek" (ve Fulneku se docela zadařilo, asi tam ten tenis nedělají špatně). Vím, že v posledním roce se trošku zastavil (manželství, dítě), ale věřím, že to zase půjde nahorusmile (...a poslední 3 zápasy vždy prohraný 1. setsmile)
Reagovat
Dobry-den
Vítězslav slaví vítězství po velkolepém obratu. smile

Každý nemůže být světovou jedničkou, ale Vítek je bojovník, dneska tam lítal jak hard na holi, má skvělý pohyb. Bojoval opravdu příkladně, za což byl po zásluze odměněn. smile

Teď ať si vychutná titul a nikdo se nebude zlobit, když to v Liberci v klidu odevzdá Menšíkovi. smile
Reagovat
Dobry-den
hadr
Reagovat
Dobry-den
Když se spolu utkali posledně letos v Praze, tak to byl taky velký obrat, dokonce z 2 mečbolů, nakonec 5-7 7-5 6-2 pro Vítka. :))
Reagovat
George_Renel
Fakt nevídaná otočka. Z nuly, kdy nešlo nic ho najednou převálcoval.smilesmile
Reagovat
EllNino
A teď tohle :))

Škoda, že v Liberci hrajou v 1. kole s Kubou Menšíkem, každopádně velká gratulace! :) smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist