Druhým vítězem UTS v Nice je Zverev. První turnaj žen vyhrála Pavljučenkovová

3. 8. 2020, 11:41
Aktuality 3
Ve francouzském Nice vyvrcholil druhý díl netradičního turnaje Ultimate Tennis Showdown. Soutěž mužů vyhrál Němec Alexander Zverev, jenž ve finále zdolal Kanaďana Felixe Augera-Aliassima. Premiéru žen ovládla Ruska Anastasia Pavljučenkovová po finálovém skalpu domácí Alizé Cornetové.
A. Pavljučenkovová a A. Zverev

Alexander Zverev si na Ultimate Tennis Showdown odbyl premiéru a k triumfu mu stačila účast pouze v druhé polovině soutěže. Společně s Felixem Augerem-Aliassimem byl totiž nasazen rovnou do semifinále. 

Oba nasazení tenisté si nejprve v sobotu zahráli o právo výběru semifinálového soupeře. Třiadvacetiletý Němec zdolal o tři a půl roku mladšího Kanaďana 3-2 na sety, když v závěrečném setu zápasu hraného v uvolněné atmosféře odvrátil setbol. 

V neděli pak oba zvládli své semifinálové duely proti domácím soupeřům. Zverev si poradil s papírově slabším Corentinem Moutetem a devatenáctiletý Auger-Aliassime porazil rovněž 3-1 na sety ve formě hrajícího Richarda Gasqueta.

Večer došlo na finálový zápas, v němž na sebe narazili druhý den po sobě Zverev a Auger-Aliassime. O vítězi musela opět za stavu 2-2 na sety rozhodnout 'náhlá smrt', tedy set, který vyhraje tenista po zisku dvou výměn po sobě. Kanaďan znovu získal první míček a měl mečbol, ale další dvě výměny vyhrál Němec a mohl slavit triumf.


Na turnaji v Akademii Patricka Mouratogloua se o víkendu představily poprvé také ženy. Akci čtyř tenistek ovládla 29letá Ruska Anastasia Pavljučenkovová, jež ve finále zdolala 3-2 na sety domácí Alizé Cornetovou. Francouzka v sobotním semifinále vyřadila 13letou Češku Brendu Fruhvirtovou.

"Byla to příjemná změna zahrát si po dlouhé době zápasy na body. Je to zajímavý projekt a jsem ráda, že jsem se tu mohla být. Vítězství je příjemný bonus," řekla světová třicítka Pavljučenkovová. 


UTS? Turnaj s netradičními pravidly
Ultimate Tennis Showdown je projektem Patricka Mouratogloua a otce australského tenisty Alexeje Popyrina a má velmi zvláštní pravidla. Nejzásadnějším rozdílem v pravidlech je bodování, které dává tenistům prostor k taktizování. Hraje se na čtyři sety (čtvrtiny), přičemž každý set trvá 10 minut a získá ho tenista, který po uplynutí doby vyhraje více bodů. Za případného stavu 2-2 na sety se hraje rozhodující set (náhlá smrt), který skončí ve chvíli, kdy jeden z hráčů vyhraje dva body v řadě (servisy se střídají po každém bodu).

 

• ULTIMATE TENNIS SHOWDOWN 2 •
Nice / Francie, tv. povrch
nedělní výsledky (02. 08. 2020)
• Dvouhra mužů - finále •
A. Zverev (Něm.) - Auger-Aliassime (Kan.) 3-2 (19-10 11-13 10-17 18-8 2-1)
• Dvouhra mužů - semifinále •
A. Zverev (Něm.) - Moutet (Fr.) 3-1 (17-12 10-12 17-12 13-11)
Auger-Aliassime (Kan.) - Gasquet (Fr.) 3-1 (15-19 17-12 20-12 23-7)
• Dvouhra žen - finále •
Pavljučenkovová (Rus.) - Cornetová (Fr.) 3-2 (16-8 12-11 11-14 9-16 3-1)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
No jo, zbytečné zápasy ve kterých o nic nejde.

To Zverev umí vyhrávat.
Reagovat
Hector21
Pěkný je to...moc smile
Reagovat
FulnekUltras
gratulka smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist