Džabúrová 'doma' v Monastíru roli favoritky nezvládla. Už ve čtvrtfinále podlehla Liuové

8. 10. 2022, 09:39
Aktuality 1
WTA MONASTÍR - Tunisanka Ons Džabúrová roli velké favoritky na domácím turnaji WTA 250 v Monastíru nepotvrdila. Světová dvojka skončila už ve čtvrtfinále na raketě Američanky Claire Liuové, které podlehla 3-6 6-4 4-6.
Ons Džabúrová

Ons Džabúrová se letos jako první Afričanka a zástupkyně arabského tenisu dostala do finále grandslamu (Wimbledon a US Open) a ve světovém žebříčku se vyšplhala na 2. místo. 

Tento týden měla možnost představit se po šesti letech domácím fanouškům na novém turnaji WTA 250 v Monastíru, roli největší hvězdy ale nepotvrdí. Po dvou úvodních hladkých výhrách nad Ann Liovou a Jevgenijí Rodinovou překvapivě ztroskotala ve čtvrtfinále na Claire Liuové.

28letá Tunisanka v prvním vzájemném duelu s o šest let mladší Američankou celkem šestkrát neudržela podání. Po prohrané první sadě hned v úvodu druhého dějství ztratila podání, ale dokázala se dostat do hry a vynutit si třetí set. V něm smazala manko brejku a vyrovnala na 4-4, ale překvapení neodvrátila a po dvou a půl hodinách boje prohrála 3-6 6-4 4-6.


22letá Liuová ve třetím střetnutí s hráčkou Top 10 až na desátý pokus porazila hráčku elitní světové dvacítky. 73. hráčka světa postoupila do semifinále turnaje WTA podruhé v kariéře a opět na severu Afriky.

O finále, kterým by vyrovnala své maximum z letošního antukového podniku v marockém Rabatu, se přemožitelka Kateřiny Siniakové z druhého kola utká s Elise Mertensovou (h2h 1-0). Belgičanku porazila před třemi týdny v Tokiu.

Pátá nasazená Mertensová se ve čtvrtfinále nadřela na vítězství proti Mojuko Učidžimové. V prvním setu jí sice povolila jen pět fiftýnů, ale pak šestkrát přišla o podání a vyhrála až po dvou hodinách hry 6-0 3-6 6-4.

Ve spodní polovině pavouka k překvapení nedošlo, v semifinále na sebe narazí druhá nasazená Veronika Kuděrmetovová a turnajová trojka Alizé Cornetová z Francie (h2h 0-0).

 

• WTA 250 MONASTÍR •
Tunisko, tv. povrch, 251.750 eur
páteční výsledky (07. 10. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Liuová (USA) - Džabúrová (1-Tun.) 6-3 4-6 6-4
Kuděrmětovová (2) - Parryová (Fr.) 6-4 6-1
Cornetová (3-Fr.) - Zidanšeková (Slovin.) 7-5 7-6(7)
Mertensová (5-Belg.) - Učidžimová (Jap.) 6-0 3-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Pavol
Pritom by doma mohla. Asi ta labilita alebo super výkon čínskej američanky ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist