Erraniová je krok od obhajoby, narazí však na Safinovou

25. 7. 2009, 23:48
Aktuality 0
WTA PORTOROŽ - Finále ve slovinské Portoroži si zahrají nasazené tenistky - loňskou vítězku Saru Erraniovou vyzve světová jednička Dinara Safinová.
Sara Erraniová

Sara Erraniová si na okruhu WTA zřejmě oblíbila dva turnaje. A oba se hrají v červenci. Čtyřikrát v kariéře totiž hrála ve finále, a pokaždé to bylo na antuce v Palermu nebo na rychlém povrchu v Portoroži. Loni na obou turnajích získala tituly. Na Sicílii letos podlehla až ve finále nejvýše nasazené Pennettaové, a také ve Slovinsku si zahraje s turnajovou jedničkou. Jedničkou světovou, Dinarou Safinovou.

Dvaadvacetiletá Italka před rokem ztratila jediný set, porazit dokázala i Wozniackou nebo Medinaovou. Letošním ročníkem prochází jako nůž máslem. Během čtyř zápasů ztratila celkem jen osm gamů, když dnes smetla debutantku v semifinále Stefanii Vögeleovou ze Švýcarska 6-1 6-2.

Ruska Safinová zahájila svou přípravu na US Open na méně prestižním podniku dotovaném částkou 220.000 dolarů a zvládá ho bez větších problémů. Dnes si poradila s Italkou Briantiovou ve dvou setech.

Dohrána už byla soutěž deblistek. Jednatřicetiletá Češka Vladimíra Uhlířová získala třetí titul ve čtyřhře, když společně s partnerkou Julií Goergesovou z Německa ve finále porazily česko-francouzské duo Zakopalová/Pinová 6-4 6-2. Zakopalová na první deblový titul stále čeká., ve finále hrála podruhé.

- WTA PORTOROŽ (Slovinsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (25. 07. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Safinová (1-Rus.) - Briantiová (It.) 6-4 6-3
Erraniová (5-It.) - Vögeleová (Švýc.) 6-1 6-2

Čtyřhra - finále:
Goergesová/Uhlířová (3-Něm./ČR) - Pinová/Zakopalová (Fr./ČR) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist