Italka Erraniová je poprvé v grandslamovém finále a posune se do Top 10!

7. 6. 2012, 17:37
Aktuality 12
FRENCH OPEN - Sara Erraniová si na antukovém French Open zahraje poprvé o grandslamový titul. Pětadvacetiletá Italka dnes v Paříži zdolala Australanku Samanthu Stosurovou a pokračuje tak v životním turnaji. Finále si totiž zahraje i ve čtyřhře.
Sara Erraniová

Ve druhém semifinále vyhrála Ruska Maria Šarapovová nad Petrou Kvitovou 6-3 6-3 a v Paříži rovněž poprvé postoupila do finále. V něm bude usilovat o zkompletování sbírky grandslamových titulů. 

Šarapovová se v sobotním finále utká se Sarou Erraniovou. Drobná Italka dnes v semifinále porazila Samanthu Stosurovou z Austrálie 7-5 1-6 6-3 a poprvé v kariéře si zahraje ve dvouhře o grandslamový titul.

Sara ErraniováSemifinálový program v "Den žen" na Roland Garros začal na hlavním kurtu Philippa Chatriera s hodinovým zpožděním kvůli dešti. Finalistka Roland Garros 2010 Stosurová, jež vyhrála všech pět vzájemných duelů včetně letošního na antuce v Římě, pak vletěla do zápasu a vedla 2-0. Jenomže Erraniová, 24. hráčka světa, hrála trpělivě, získala ztracené podání zpět a nakonec sadu získala.

Stosurovou ztráta prvního setu vyburcovala k ještě silovějšímu tenisu. Její forhend Erraniová stěží vybírala a Australanka posunula zápas do třetí sady. Jenomže skvěle se pohybující Erraniová nenechala liftovanými míči soupeřku hrát agresivně, v rozhodujícím setu Australanku nutila chybovat a vyhrála.

"Nemám slov, je to neuvěřitelné," zářila Erraniová, která před letošní sezonou ani jeden  ze 17 grandslamových startů nepřetavila ve víc jak 3. kolo.

Pětadvacetiletá Erraniová pokračuje v životní sezoně. Na Australian Open došla poprvé v kariéře do grandslamového čtvrtfinále a ve čtyřhře hrála dokonce finále. Na antuce v této sezoně vyhrála už 23 z 25 zápasů, v Paříži v uplynulých dnech vyřadila i dvě bývalé šampionky Ivanovičovou a Kuzněcovovou a postoupila až do finále. 

Erraniová po světové desítce Kerberové dnes porazila druhou soupeřku z Top 10 v řadě a sama se poprvé v kariéře mezi desítku nejlepších tenistek světa posune.  Proti hráčkám elitní desítky přitom vyhrála až na 29. pokus.

Z Paříže navíc může odletět jako dvojnásobná vítězka. Vedle dvouhry je totiž i ve finále čtyřhry spolu s krajankou Robertou Vinciovou. Jejich soupeřkami budou Rusky Maria Kirilenková a Naďa Petrovová, semifinálové přemožitelky českých obhájkyň prvenství Andrey Hlaváčkové a Lucie Hradecké. Naposledy dokázala obě soutěže na Roland Garros vyhrát domácí Mary Pierceová před dvanácti lety.

Díky Erraniové bude ve finále French Open třetí rok po sobě Italka. Před Erraniovou hrála o titul její krajanka Franceska Schiavoneová, vítězka z roku 2010 a loňská finalistka.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN ženy -
(Francie / Paříž, antuka, 6.555.000 eur)
čtvrteční výsledky (07. 06. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (2-Rus.) - Kvitová (4-ČR) 6-3 6-3
Erraniová (21-It.) - Stosurová (6-Austr.) 7-5 1-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Heather_Fedex
"Příště snad abych byla v jiné polovině pavouka, než je ona."

zeby petra zacinala mit s mariou ten samy problem co agnieszka s victoriou??
Reagovat
dadaft
nejvíc se mi líbilo jedno zdejší hodnocení, že děláš chyby ze hry, ne z hlavy.
myslel jsem, že stejně jako Dominika nezvládneš na příjmu udržet základní čáru - - - a vůbec jsem to viděl černě.
ale hrála jsi skvěle.
***
moc se mi líbily v přenosu dvě zpomalovačky - jedna vítězného forhendu Sam a druhá jejího skluzu. kde bylo krásně vidět, jak zadní noha skrze kotník špičkou kontroluje skluz. bomba.
Reagovat
smazaný uživatel
Obdivuhodné Sara je vo finále v sinle i v double to je proste niečo neskutočné :)
Reagovat
Mercury
Errani si to zaslouží, celý RG předvádí výborný tenis, precizní defenzivu a dobrou volbu úderů v útoku. Nicméně, ať z druhé dvojice postoupí kdokoliv, bude pro mě proti Saře velkou favoritkou. Nevěřím, že se bude opakovat neuvěřitelná cesta F. Schiavone.
Reagovat
Jan
Kvitová se svou současnou chybovou hrou by jí to mohla darovat, pokud postoupí.
Reagovat
Heather_Fedex
masa i petra hrajou v podstate stejny tenis na 2, maximalne 3 rany, kdezto sara hraje typicky antukovy tenis. zadna vymena pro ni neni ztracena a navic ma skvely prehled a rozvahu. ale roli muze hrat fakt, ze petra i maria maji uz zkusenosti z gs finale. ale na mne osobne sara nepusobila vubec nervozne, kdyz podavala na postup do finale. myslim si, ze ani kvitovou ani sharapovou neceka proti ni snadny zapas
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si to samé, napsala jsi to hezky, Sara je techničtější, skvělý pohyb a chytrost, dnes žádná velká nervozita, ona nemusí, může hrát uvolněně, ale jak Petra, tak Maša by byly favoritkami..
Reagovat
Heather_Fedex
bude to hodne zajimave....sara vubec neni bez sanci. dokonce byvh ji proti marii i petre mirne favorizovala, protoze je ve skvele fazone a na antuce hraje jako doma
Reagovat
dadaft
bude, bude.
obě hráčky jsou ve špičkové formě. )))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Sara si zaslouží velký respekt. Jsem rád, že dochází na moje postřehy, že velké sportovní výkony podala a dále potvrzuje. bylo velmi příjemné ji sledovat při hře. Vahou a vzrůstem malá, výkonem a téměř trvalým příjemným výrazem velká. Pokud by vyhrála nad Marií, byl by to snad největší tenisový sportovní výkon v poslední době.
Reagovat
Heather_Fedex
nejvetsi tenisovy vykon bych oznacila vykon razzano proti serene ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, pokud bude vracet míčky jako Klára, brzo donutí Hejkalku chybovat (bohužel Petra umí udělat hodně chyb i při tak málo výměnách...) a pak stačí mít to v hlavě víc v pohodě než má Klára a dostane ji. A já věřím, že je v pohodě:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist