Kvitová končí v semifinále na Šarapovové. Ruska bude jedničkou a zaútočí na kariérní grandslam

7. 6. 2012, 19:14
Aktuality 247
FRENCH OPEN - Petra Kvitová si na své první finále na French Open musí minimálně jeden rok počkat. Česká tenistka sice letos překonala své pařížské maximum o dvě kola, v dnešním semifinále ale podlehla Marii Šarapovové a na turnaji končí. Ruska si výhrou zajistila návrat na post jedničky a pokud v sobotním finále porazí i Italku Erraniovou, zkompletuje sbírku grandslamových titulů.
Petra Kvitová

Petra Kvitová prohrála v dnešním semifinále na Roland Garros dvakrát 3-6 s Ruskou Marií Šarapovovou. Česká jednička hrála grandslamové semifinále potřetí ze čtyř posledních turnajů, ale do finále se dostala jen loni ve Wimbledonu, kde nakonec i triumfovala po finálové výhře právě nad dnešní soupeřkou. S tou letos prohrála ve dvou setech i v semifinále Australian Open a ve Stuttgartu.

V Paříži hrály Kvitová s Šarapovovou v silném větru tvrdé výměny od základní čáry a přesnější byla Ruska. Kvitová se občas snažila nabourat stereotyp zkrácením nebo čopem, ale Šarapovová byla u míče vždy včas. Češka měla první brejkboly, ale dvakrát neuspěla, sama pak po chybách dvakrát přišla o podání a za 40 minut i o první set.

Maria ŠarapovováVe druhé sadě se opakovala historie z té první. Kvitová měla první brejkbol, ale v třetí hře trefila síť a následně i kvůli dvojchybě přišla o svůj servis. Za stavu 1-3 Kvitová po agresivnějších returnech konečně vzala Rusce podání a vykřesala naději. 

Za stavu 3-3 pak rozhodčí přiřkla sporný míč Šarapovové, čímž dala Rusce game. Kvitová měla dojem, že rozhodnutí bylo špatné, a ještě na začátku další hry stopu sledovala pohledem. "Po té chybě rozhodčí mi nebylo hej. Moc často se mi to nestává a za takového důležitého stavu je to velká chyba a tohle neodpouštím," řekla. "Nechci říkat, že by ten balon změnil celý zápas, ale mohla být shoda a boj o brejk. Myslím, že ten míč byl tak jasný, že nechápu, jak to mohla rozhodnout," dodala. 

V další hře dvaadvacetiletá hráčka z Fulneku počtvrté v utkání prohrála podání na 3-5 a opět tomu předcházely její forhendové chyby. Zkušená Šarapovová výborně podávala, což podtrhla při mečbolu esem z druhého servisu.

"Zápas jsem začala líp než Maria, ale bohužel, důležité balony jsem neudělala. Zasloužila si vyhrát," řekla Kvitová Radiožurnálu. "Abych hrála s ní agresivně, to není problém, ale musím to vydržet déle a zahrát přesněji. Výměny jsem hrála vcelku dobře, netlačila mě úplně, nemusela jsem běhat ze strany na stranu. Hodně to bylo o servisu, nehrála jsem ho nejlíp a ona postupem zápasu servírovala pořád lépe," řekla.

Pětadvacetiletá Šarapovová se v pondělí stane po čtyřech letech světovou jedničkou a navíc má šanci zkompletovat kariérní grandslam. Vyhrát už dokázala v Austrálii (2008), ve Wimbledonu (2004) i na US Open (2006). "Vždycky jsem snila o tom zahrát si tady finále, o to víc jsem teď nadšená," řekla.

Radost měla i z návratu na tenisový trůn. "Před pár lety jsem po operaci ramena byla za stovkou a tehdy jsem si řekla: 'Už jsem první byla, tak proč to nezkusit znovu'," přiznala. Jako první Ruska byla světovou jedničkou v roce 2005 a pak i v roce 2008.

První finalistkou se stala trochu překvapivě světová čtyřiadvacítka Sara Erraniová, která v prvním semifinále porazila Samanthu Stosurovou z Austrálie 7-5 1-6 6-3 a poprvé si zahraje v grandslamovém finále ve dvouhře.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN ženy -
(Francie / Paříž, antuka, 6.555.000 eur)
čtvrteční výsledky (07. 06. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (2-Rus.) - Kvitová (4-ČR) 6-3 6-3
Erraniová (21-It.) - Stosurová (6-Austr.) 7-5 1-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

247
Přidat komentář
petrulinka
Tak teprve dnes jsem koukla na záznam toho sporného míčku a málem mě kleplo, když jsem zjistila, že to byl dobrý míček!!! Možná, že tady máte někteří pravdu, že hra není o jednom míči, jenomže další zase mají pravdu v tom, že tady šlo o brejk a rozhodčí to nesprávně posoudila a tím Petru připravila o celý game. A jak víme, psychika je velice ošidná věc a bylo vidět, že to Petru hodně rozhodilo. Třeba by se zápas vyvíjel potom úplně jinak a stejně si myslím, že to Sharapka viděla, ale nepřiznala.
Reagovat
smazaný uživatel
Proto nechápu, proč se na antuce nepoužívá jestřáb, protože jak je vidět, kontrola otisku nepatří mezi nejspolehlivější metody.
A Petru to viditelně rozhodilo, to je pravda, na druhou stranu v následujícím gamu šla rychle do vedení 30:0 a to už prostě pustit neměla.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem se na to podíval až teď a byl to jasně dobrý míč, televizní technika to koneckonců ukázala. Petra o tom míčku byla dost přesvědčená, ona se zpravidla s rozhodčími vůbec nedohaduje. A pak při výměně stran, když šla na podání, bylo vidět, jak se na to místo ještě naštvaně podívala.
Hledal jsem to video na i-vysílání, ale všude je tam ze včera jen Stosur s Errani. Viděl jsem na videu totiž jen to, jak rozhodčí ukázala out, ale chtěl bych právě vidět, jak to bylo s tou Sharapovou, jestli označila špatnou stopu nebo jestli se sekla rozhodčí.
Protože když sporné místo není někde blízko rozhodčího, tak si nemůže být jistý, který dopad to je. A je na hráči, který je na straně dopadu míčku, aby místo označil. Ale ten to nemusí označit správně.
Proto bych byl také jednoznačně pro jestřábí oko i tady. Předešlo by se dohadům a rozhodčí by stále někam nelítali a nemohl by se nikdo pokoušet hru zdržovat. Hráči by měli šanci třikrát jako jinde a basta. A s tím chybějícím osvětlením je to také děs.
Reagovat
pepin
V prvé řadě to měla přiznat Sarapka a ne se vymlouvat, že si není jistá. A jsou zde tací, kteří ji pochopitelně omlouvají. Kdo hrál tenis, byt normálně rekreačně a pochopitelně bez rozhodčích tak ví, že v podstatě pokaždé věděl kam míček dopadl a na antuce obzvlášt. Ale to musíš být jako Djok., který to sportovně přiznal. Je zajímavé, že při výměnách každý hráč pokud jde balonek za tak to přesně ví a dělá kroužek kolem dopadu. No aspon si každý může udělat svůj obrázek.
Reagovat
Fandina
Petra si byla jistá, protože navíc, když míček dopadne na tu umělou čáru tak odskočí jinak. A nebyla to první rána kterou Petra v zápase dávala, takže už věděla jakou silou zahrála, aby mohla posoudit kde míček skončil. Pel na Márii že to viděla zůstává.
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko to přiznává za jakého stavu? Ono totiž když borci jasně vedou, tak nemají problém přiznat míček soupeřky. Ovšem jak je stav vyrovnaný, tak nikdo nic neviděl, v tom lepším případe..
Reagovat
pepin
Tak to je jasný, ale Dj. to přiznal v utkání s Tsongou před koncem.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. Ten zápas jsem neviděl, tak jsem nevěděl.
Reagovat
pepin
Víš, v podstatě to víme všichni, tedy aspon všichni kdo to chce vědět tady na portále, o to je to horší, že siréna to nepotřebovala, protože byla o kousek lepší. Ale jak se říká, každému jednou dojde.
Reagovat
pepin
Tak koukám, že mladej jede ve šlépějích Petuli. 1 set jasný, 2 bitva a 3 potopená lod. Oni to snad mají v rodině /prozatimní/ -pozdrav_
Reagovat
Fandina
:-) rodina hezky ... úsměv
a jak píšeš byla na RG z našich nejúspěšnější ... tak gratulace oboum za SF ... a je komu fandit ... super Adame ... super Peťulo ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
No vždyť jsem to psal, že hráč ví, kam míček dopadl, ale že to nemusela vidět ta rozhodčí, takže bych byl pro zavedení oka povinně. A né se spoléhat na to, zda hráči budou fér či ne....
Věřím vám, že to Sharapova neukázala nebo že dělala, že neví. Ten zápas s Djokem jsem viděl a přiznal ten míč s Tsongou a měl to tam nahnuté.
Ale i u jiných hráčů kolikrát vidím, že dělají, že neví. Kolikrát i u Federera. Podrážděně kroutí hlavou a ukazuje kamsi raketou.
Reagovat
smazaný uživatel
Vy všichni zaslepení sportovně neobjektivní t.zv. fandové Kvitové tady probíráte jeden sporný míček, který vůbec výsledek neohrozil ve prospěch Kvitové. Vzhledem k výkonu obou hráček není o čem diskutovat.Sportovně přiznejte, že Kvitová ač si ta přejete, na současnou jednotku zdaleka nemá. Dokonce můžeme pochybovat o čtyřce vzhledem k její hře. Připomeňte si fantasticky výhodné soupeřky naší hráčky - z druhé stovky . Jakmile narazí na hráčku se slušnějším výkonem - je hotová, nemluvě o její nervové labilitě. A
Reagovat
smazaný uživatel
Vy všichni zaslepení sportovně neobjektivní t.zv. fandové Kvitové tady probíráte jeden sporný míček, který vůbec výsledek neohrozil ve prospěch Kvitové. Vzhledem k výkonu obou hráček není o čem diskutovat.Sportovně přiznejte, že Kvitová ač si to přejete, na současnou jednotku zdaleka nemá. Dokonce můžeme pochybovat o čtyřce vzhledem k její hře. Připomeňte si fantasticky výhodné soupeřky naší hráčky - z druhé stovky . Jakmile narazí na hráčku se slušnějším výkonem - je hotová, nemluvě o její nervové labilitě. A pokud jde o ten míček nikdo nepíšete o druhém sporném míčku, kterým rozhodčí kompenzovala sporné míčky, které skutečně o ničem nerozhodly.Šarapovová je ukázněnější a při jejím výkonu působí ještě příznivě a klidně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty nemumíš číst?
Pokud by jsi číst uměl, všiml by jsi si, že jsi svůj výplod umístil do vlákna, kde nikdo nezpochybňuje vítězství Sharapové. Ale bavíme se o dopadech a označování míčků na atnuce, o rozhodnutích rozhodčí, o zavedení jestřábího oka....
Tak kdo tady neobjektivně hodnotí výkon Petry?
O včerejším zápase toho bylo popsáno hodně, ale spíše než fanatické komentáře v její prospěch, převládalo uznání toho, že soupeřka byla jasně lepší a postup i post světové jedničky si zasloužila....
Reagovat
pepin
Máš pravdu, chtěl jsem to také napsat. Fascinuje mi, že tady někdo někoho kritizuje, rozčiluje se aniž by si to pořádně přečetl. To, že byla včera siréna prostě lepší jak píšeš tady snad nikdo nezpochybnoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě to jsem měl na mysli. Já taky kolikrát ani nechci reagovat a nic nepíši. Ale někdy mně to už nedá....
A taky nechápu, což mě taky kapku podráždilo, jak může někdo obhajovat Sharapovou, že bylo vidět, jak si není jistá dopadem míčku a že to neviděla. Přitom na té straně byla a dopad vidět musela. Kdyby to byl aut, tak to vidí moc dobře a už by místo značila raketou. Prostě to nepřiznala, není jediná, která se tak zachovala....
Reagovat
smazaný uživatel
Jednak nevím, který druhý sporný míček máš na mysli, jednak nevím, proč by rozhodčí měla něco kompenzovat - svým původním rozhodnutím si byla jistá a neměla si jak ověřit, že se sekla.
Reagovat
freeteepek
A nejsi ty zaslepený fanda Šarapovové, že ji tak obhajuješ? Ano, ve včerejším zápase byla lepší. Tenhle sporný míček ale mohl vývoj utkání změnit. Právě proto, že je Petra labilní. Jsou okamžiky v zápase, které povzbudí a jsou okamžiky, které hráče naopak srazí dolů. A ve velkých zápasech rozhodují maličkosti, jako třeba tahle. Hrálo se o brejk. Nebyl to bezvýznamný balón. A když hraješ proti top soupeřce, která prakticky vůbec nekazí, můžeš často spočítat své šance na prstech jedný ruky. Tady Petra o svou šanci v důležitý moment přišla:-)A kde je psáno, že kdyby Petra Marii brejkla a dostala ji tak pod větší tlak, že by Marie dál hrála jako Bohyně? Nikde. I ona je jenom člověk a vývoj skóre ovlivňuje její psychiku. Jakmile se druhý set blížil k závěru, Šarapovová hrála stále líp a svůj výkon korunovala esem. Protože měla psychickou výhodu. KDyby tu psychickou výhodu dostala Petra, třeba tím že by se štěstím uhrála brejk, Šarapovová by se jistě nesesypala, ale její další výkon by zcela jistě nebyl tak suverénní a pak už by záleželo na Petře, jestli by se chytla nebo ne.
Reagovat
patriks
A po vedení v tomto gamu 30:0 čtyři údery za sebou vyhodila a game prohrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvou podrážděnou reakci jak vidíš jsem si přečetl ne proto, abych přesvědčil, že číst umím, ale abych Ti napsal pár slov. Asi jsi nepochopil smysl mého názoru, který jsem psal pod článek k utkání a pokud jsem narušil Tebou řízený obsah diskuze, tak se omlouvám. Nevím proč vztahuješ můj názor na sebe, nebo někoho jiného protože pokud jsi pochopil obsah mého příspěvku tak jsem TEBE,ani nikoho nejmenoval, tak nebuť vztahovačný. Snad víš, že každý si může napsat CO CHCE a další mohou s tím souhlasit, nebo mít jiný názor.Můj názor byl určen obecně těm, kteří jsou zaslepeně neobjektivní a těch je opravdu moc. Ale jsem rád, že Ty mezi ně nepatříš protože podle toho jak píšeš co se týče kvality hry obou hráček tak jsi asi stejného názoru.Každý velký, nebo správný sportovec méně diskutuje a víc hraje, i když se mu něco nelíbí, ale od toho je tam rozhodčí.Měj se moc hezky !
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, zareagoval jsem podrážděně. Ale nejsem vztahovačný, ani se nesnažím řídit nějakou diskuzi. A vím, že si každý může napsat co chce, kdy chce a vyjádřit tím svůj názor. Pokud je to ve vší slušnosti, tak to respektuji a nemám s tím problém, i když jsem třeba opačného názoru. A zaslepené fandovství komukoliv také nemám rád.

Ale ty jsi napsal toto:

"Vy všichni zaslepení sportovně neobjektivní t.zv. fandové Kvitové tady probíráte jeden sporný míček"

a zařadil jsi to pod vlákno, kde jsme ten míček probírali, takže jsem si z toho logicky odvodil, že svým příspěvkem oslovuješ výše zmíňěné přispěvatele.
Pokud to bylo myšleno jinak, tak je to nedorozumění a i já ti přeji pěkný zbytek dne.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, že diskuze i když diskutující nejsou shodného názoru může být vedena hlavně SLUŠNĚ. Jde o to, respektovat toho druhého. Ale jistě souhlasíš s tím, že je dost diskutérů v jejichž příspěvcích je hodně neslušnosti, někdy i vulgárnosti a nenávisti. Bohužel.Jsem rád, že patříš do té první skupiny. Slušný může být každý, - odborník, nebo znalec ale každý být nemůže. Těší mě, že máš pravděpodobně oboje vlastnosti. Sportovní výkony, které nejdou změřit, nebo podobně a kde rozhoduje subjektivní posouzení třeba rozhodčího, byly a nadále budou věčnou diskuzí s různými názory na věc.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, že diskuze i když diskutující nejsou shodného názoru může být vedena hlavně SLUŠNĚ. Jde o to, respektovat toho druhého. Ale jistě souhlasíš s tím, že je dost diskutérů v jejichž příspěvcích je hodně neslušnosti, někdy i vulgárnosti a nenávisti. Bohužel.Jsem rád, že patříš do té první skupiny. Slušný může být každý, - odborník, nebo znalec ale každý být nemůže. Těší mě, že máš pravděpodobně oboje vlastnosti. Sportovní výkony, které nejdou změřit, nebo podobně a kde rozhoduje subjektivní posouzení třeba rozhodčího, byly a nadále budou věčnou diskuzí s různými názory na věc.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tím, že některé příspěvky jsou někdy neslušné, nenávistné a provokativní. Ono v internetové diskuzi, kde si píší anonymní uživatelé, se to dá celkem čekat. Ale tady na TP to celkem jde, některé diskuze třeba na sport.cz nebo na I-děsu, to je někdy síla......
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě má Petra talent od boha, ale je potřeba ten talent pilovat a soustředit se na různorodou hru, což Petra v takhle důležitých zápasech nehraje! Ještě před rokem ji k výhrám stačil dělový servis a dělové returny... a teď už to prostě nestačí, protože za ten rok každý trenér reagoval a jde vidět, jak hráčky v první dvacítce, se snaží hrát taky agresivně a dotoho prokládají liftované vysoké balony, čopy atd.
Reagovat
freeteepek
Tentokrát Petra kvůli větru dělový servis ani neuplatňovala. Hrála rotovaný míče (viz její rozhovor). Antuka míče zpomaluje víc, než tvrdý povrch nebo tráva, takže ta dělová hra prostě nemá takový účinek. Vloni vyhrála sice na antuce jeden turnaj, ale to proto, že v Madridu to rychleji létá. Údajně kvůli nadmořské výšce (jak potvrdila letos svým výkonem založeným na dělovém servisu L. Hradecká)
Reagovat
hranol
jjjj...jasne dobry mic..Ruska vyk...a to moc dobre vedela..nemam ji rad a ani mit nebudu..je to kravka nafoukana...smysl pro fair-play se u ni nenosi..Rusy-ky nemusim a nikde muset nebudu...je to pro me svoloc...vim,proc to pisi...Petra ji to vrati...
Reagovat
patriks
Ten sporný míček posuzovaný rozhodčí byl rozhodně v kurtu, francouzská režie se nenamáhala to zopakovat, nicméně já to jsem si to nahrával a několikrát vrátil a zastavil a pokaždý seděl z půlky na čáře. A domnívám se, že to moc dobře věděla i Máša, už jenom tím jak rozhodila ruce a bohužel schválně označila jinou stopu. Jinak jestřábí oko je na French Open zavedeno (jsou tam vidět ty jeho kamery), ale nechápu, proč se kromě statistik do televize nedávají i sporné míčky rozhodnuté jestřábím okem.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Maria hrála hrozně, tak řeknu že je to smutný že Peta prohrála, ale Maria hrála výborně, líp sem ji snad hrát ani neviděla. Takže Maria zaslouženě ve finále, ale doufám, že vyhraje Sara. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sice Petra prohrala, ale celkove se mne mnohem vic libila nez minuly rok na RG.

Vzhledem k tomu, ze ji osobne beru opravdu spis jako travarku:), tak to jeji pinkani na antuce povazuji za velmi, velmi priznivy vysledek, a musim se priznat, ze jsem pred RG ani nejak necekal, ze se do semi dostane. Podle mne opravdu byla pripravena dobre. Toz nejsu zadnej odbornik, ale pokud jde o pouhe porovnani s minulym rokem na RG...toz letos se na Petru dalo divat, minuly rok mne ji bylo i obcas lito jak se tam trapila.

Takze zase vic verim, ze letos Wimblas obhaji:) Rozmete to tam vsechno.:) a Masene nepomuze ani ten jeji zlepseny pohyb...

Jinak si tipuji, ze ve finale Masa Saru asi vpoho da...i kdyz bych to pral radeji Sare.
Reagovat
smazaný uživatel
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/124605/porazena-kvitova-maria-mi-ukazala-ze-musim-jeste-vic-pracovat.html

Už několikrát, když Petra prohrála, mě zaujala svým hodnocením, je fakt dobrá. Má můj obdiv.
Reagovat
smazaný uživatel
V podstatě jediná možná cesta, už jsem psal, že Maria to má vydřené. A navíc si myslím, že Petra má větší talent.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano je bezva, že je sebekritická, ale už těch slabších zápasů bylo na můj vkus hodně, Prostě něco se zaseklo a hraje ted dlouhodobě nevyrovnaně a přiznám se, že na její hru není až tak super pohled, Je to jak před Wimbledonem, kdy hrála tu svou agresivní hru, ale těch chyb bylo až příliš, Až do semifinále neměla ani jednu hráčku z TOP10 a stejně problémy měla, ale ještě to ustála. Myslím, že se to zlepší, ale někde chyba bude, Tak lehce dávat svá podání, to měla, tak koncentrovaně hrající Maria opravdu naservírované jak na zlatém podnose, Errani hraje letos na antuce opravdu skvěle, ale je poprve v takovém finále, už při výhře v semifinále ty emoce byly pochopitelně obrovské, Myslím, že finále bude velice rychlé.Maria je No1 momentálně naprosto zaslouženě, To momentálně v ženském tenise platí na 100procent,
Reagovat
freeteepek
Já tomu blesku nevěřím ani když je to rozhovor. Je to prostě bulvár. Ale Petra se tam vyjadřuje moc hezky. Zvlášť mě zaujalo, jak si je jístá nepřiznanou lajnou. Co když to Maria věděla? Řekl bych, že jo. Nemám jí rád a nikdy mít nebudu.
Hlavně by už z toho Petra měla vyvodit nějaké závěru vedoucí ke změnám v její hře, pro začátek aspoň na antuce. Taky je divný, že siréna dneska tak dobře returnovala. Petra nedala ani jedno eso. A přitom je si na servisu jindy tak jistá a esa běžně dává. Místo toho jedno schytala od Marie rovnou na mečbol:-( To byl rotovaný servis nebo placka? Vypadalo to jako opravdu pořádná rána. Podle statistik Marie dnes hrála rychleji než Petra. Přitom ve Wimbledonu tomu bylo naopak. Svaly větší určitě nemá. Kde se to v ní bere?
Reagovat
freeteepek
Zahraju si na Broze. Velkými písmeny označujeme zkratky. Třeba názvů politických stran...:-)
A teď k Petře a jejím nevyrovnaným zápasům. Petra má nevyrovnanou hru odjakživa. A je jedno, jestli hraje s hráčkou ze světové špičky nebo top 100. Ty chyby totiž dělá nevynuceně sama Petra svým riskantním stylem hry. Soupeřka na to obvykle jenom kouká. Nic jiného jí totiž nezbývá:-)
To, že Petra už dlouho neporazila hráčku top 10 není ani tak její chyba. Nehráli spolu. Naposledky prohrála s Kerberovou - ale to byla P. zraněná. Když 142. hráčka v žebříčku, například, dojde na GS do 4. kola přes obhájkyni titulu, tak už to dávno není 142. hráčka a možná, že ani padesátá. Je výš, jenom nemá z nějakých důvodů dost bodů, které by to signalizovaly. Mimochodem. Zítřejší finalistka Eraniová bude od pondělka v top 10. Tu Petra hladce porazila nedávno v Ostravě ve dvou setech a před tím ještě na AO, rovněž ve dvou setech. A pak že letos neporazila hráčku top 10!
Reagovat
smazaný uživatel
bych nepanikarila a nechala Petriny "vlny" probehnout po vsech povrsich a ohledla se az za sezonou. Rozhodne ale vnimam Mashu jako inspirace hodnou.. :-) Vyrazne zlepseny pohyb (tipuji intenzivni zamereni na obratnost), zvysena efektivita podani a eliminace jeho chyb (haze si ted balon dokonale do osy), vyborny return (postupuje si i na Petru o kousinek vic dopredu.) Neda mi to a musim vzpomenout odsunuty, zavrhnuty? Petrin "muzsky return", proc ne, takova ranarka... Zajimavy je Mashin multikulti team, uplne z neho citim vliv i na vyzivu, na psychiku, proste bio biomechanika.. :-) Taky bych si urcite nechala Mashu i jine tenistky "hodit do grafu", vysledne ukazatele a jejich porovnani muzou dost pomoci pri vlastnim nasmerovani, o naslednem lepsim cteni souperek ani nemluvim. No nic, to jen tak na okraj.. :-)
Jinak gratulace Mashe, no tak rve, no, pro me momentalne dustojna jednicka, ke vsemu opravdu krasna.. :-) Vzdycky si tak rikam pri zdejsich odach na Azarenku, jestli by si kluci takove holky vubec vsimli, kdyby jen nekde u nich v cukrarne prodavala zmrzku.. Masha by teda mela plno i tam.. :-))
Jo a Saru bohuzel prejede.
Reagovat
VlS
Konečně mi připadá, že sem píše o přípravě někdo, kdo ví aspoň trochu o co jde a neplácá, že Petra asi málo trénuje. Dík.
Určitě je zajímavé složení toho týmu a jednotlivé role, těch lidí tam je hodně. Nevím jak, ale podařilo se jim docílit toho, že Marie v důležitých zápasech dokáže být soustředěná a dělat málo chyb v rozhodujících momentech - včera téměř protiklad Petry. To je možná klíč k úspěchu. Ještě před rokem dokázala Maša nastřílet 15 DF za zápas, jen to fiklo.
Nevím, nakolik se dá natrénovat postřeh, rychlost reakce, myslím, že to je hodně geneticky determinované, ale obratnost se určitě trénovat dá. Není to asi o celkových dávkách, ale spíš o zaměření na konkrétní cíle.
Reagovat
smazaný uživatel
freeteepek: Rozhodně si nemyslím, že by to Masha udělala schválně. Bylo vidět, že si není jistá, kam ten míček spadl. Sice tam označila zhruba to místo, ale pokrčila rameny a čekala na rozhodčí... Pokud si to dobře pamatuju, tak Masha zahrávala ten úder hodně u země, takže to podle mě nemohla moc dobře vidět. Navíc od toho je tam rozhodčí, aby si to pohlídala a ona má konečné rozhodnutí. Tohle je její práce, kterou nezvládla, takže Petra se na ni může oprávněně zlobit... Jinak podobný rozhovor byl taky na idnesu. Zejména mě překvapila ta odpověď Petry na otázku, jak dopadne finále... Nezlobil bych se, kdyby měla pravdu. :) Ale myslím, že to tak jednoduché nebude.

sojka: Já bych si všiml Mashy i Viky, přísahám! :) Ona Vika když se usměje, tak jí to taky moc sluší. A to nepočítám její hezkou postavu... Ale už jsem tady psal, že Masha je podle mě nejkrásnější. :)

VIS: Zrovna včera jsem vytáhnul rok starý Sport magazín (10. 6. 2011), kde byl rozhovor s Mashou. Takhle s odstupem času jsem se tam znovu dočetl zajímavé věci... Ten rozhovor byl dělaný po loňském RG. A právě u jedné fotky tam byl popisek, že Mashu v semifinále proti Na Li neposlouchalo podání... Když jsem viděl včera ten vítr, tak jsem měl obavy, aby se to neopakovalo. Později se ukázalo, že byly zbytečné. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Super postřehy, včetně té zmrzlinářky! Ve finále půjde hodně o psychiku Errani a jestli bude mít čas se chytnout, jako Klára.
Reagovat
dadaft
monty - souhlas, Marie nevěděla, kam to dopadlo. Možná nemusela nic označovat, když nevěděla, zbytečně si teď Petra může myslet, že chtěla ovlivnit zápas - ale věřme, že rozhodčí viděla dobře...
*
Jinak se mi na tom článku nelíbí tahle Petřina odpověď na otázku, jaké bude sobotní finále: ?Bude úplně jasný pro Marii. Dnešní semifinále bylo takové předfinále.?
Možná, že jasné pro Marii bude a bude to nuda. Ale
A/ Sara teď hraje o dost líp než Ty.
B/ Jestli už teda nějaké předfinále bylo, byl to rozhodně zápas Erraniová - Stosurová, ne Ty s Marií.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď už je bohužel jasné, že rozhodčí dobře neviděla... Už jsem psal, že mě ta Petry odpověď trochu překvapila. Vůbec bych se nezlobil, kdyby měla pravdu, ale podle mě to tak jednoduché nebude. Masha má skvělou formu, ale Sara hraje taky výborně... A označení toho zápasu jako předfinále? To mi přijde trošku troufalé. :) Jako nebyl to vůbec špatný zápas (na to v jakých podmínkách se hrálo), byly k vidění pěkné údery... Ale předfinále? No nevím. :D Možná to Petra myslela tak, že to byl nejsilněji obsazený zápas na celém turnaji vzhledem k nasazení obou hráček... Utkání Sara - Sam jsem pustil až ke konci, takže to nemůžu posoudit. Ale mám za to, že v semifinále GS hrajou už jenom kvalitní tenistky.
Reagovat
Fandina
dadaft ... podle záznamu to aut nebyl
http://www.youtube.com/watch?v=9GRf7GPP3tQ
Reagovat
dadaft
tak ten míček byl dobrý? už jsem to pak moc nesledoval... - škoda. špatné rozhodnutí sudích vždycky na zápasech nechá pachuť, ale včera to nebylo o jednom míčku.
Hlavně doufám, že už je Petra zdravotně úplně fit - potřebuje trénovat a hrát. --- Nemá problémy jako Caro, tj. že by fičela dolů a brzdy nevidět, ale v některých činnostech se zhoršila.
Doufám, že na trávě zase získá šmrnc. ))
Reagovat
dadaft
P.S. - a pokud jde o dramatičnost, atmosféru a strhujícnost, tak finále letošního RG u žen bylo už v prvním kole. ))
Reagovat
Fandina
O jednom míčku to nebylo, ale když prohraješ jeden set, tak musíš přemýšlet o nějaké taktice a podle toho si jet v druhém a tohle bylo za situace, kdy Petra tlačila na brejk a on šel protihráčce tak pak už jaksi neměla čas situaci zvrátit. Ale samo Mária byla lepší. Vyhrála zaslouženě.
Reagovat
smazaný uživatel
Caro se teď možná nepovedlo RG (jako skoro pokaždé), ale teď naopak pofičí žebříčkem o dvě místa nahoru. :) Ten pokles byl hodně daný tím, že toho v první polovině roku strašně obhajovala (příští rok to čeká Viku)... Teď už by se jí mohly body spíš přičítat než odečítat. :) Na druhou stranu je pravda, že je tam momentálně několik holek, které jsou prostě lepší než Caro. Přesto si myslím, že když se bude Caro držet kolem toho 7. místa, tak to nebude vůbec špatné. Konkurence je velká a tlačí se tam další holky (Sara, Angelique, Dominika a snad i Ana). Taky uvidíme, co přinese u Caro ten nový trenér. Zrovna v tom rok starém rozhovoru s Mashou jsem četl, jak mluvila o angažování trenéra Hogstedta. Říkala, že nechce nějak radikálně měnit styl, ale zlepšovat se a zdokonalit určité věci i po psychické stránce. Říkala, že potřebovala nějaký nový impuls, okysličení vzduchu. Tak přišel Hogstedt, který předtím trénoval Na Li. Myslím, že to může být inspirace i pro ostatní hráčky. Jak je vidět, volba byla správná... No a Johansson je taky Švéd, stejně jako Hogstedt. Tak třeba to bude podobné. :)
Reagovat
dadaft
ano, každá hráčka má svá specifika. třeba Petra - kdo ji viděl hrát se Shvedouvou, což je hráčka v podstatě stejné postavy, tak viděl, že Petra je takové slůně. aby někdy dokázala bránit jako Yaroslava, to absolutně nepřipadá v úvahu. ona musí útočit. a musí rozvíjet tuhle hru, to je zkrátka dané.
taky myslím, že by se Caro měla vrátit ke kořenům. měla by si počkat, až v každé výměně mele soupeřka z posledního nebo začne ztrácet trpělivost, a pak ji dorazit - z bekhendu na to má. ale forhend už je na dnešní špičku slabý...
Reagovat
VlS
Jak bude pravděpodobně vypadat finále, o tom vypovídá druhý set zápasu Sáry se Sam. 1. a 3. set nevyhrála Sára, Sam je prohrála se Sam.
Reagovat
smazaný uživatel
Budu jedině rád, když budeš mít pravdu. :) Na druhou stranu, já nikoho nepodceňuju. Už se mi to párkrát nevyplatilo... Sara je ve finále dvouhry i čtyřhry, tak něco umět musí.
Reagovat
freeteepek
Tak mě se rozhodně víc líbí cukrářka z Běloruska, než ta ze sibiře. Vika je o 5cm menší a v civilu jí to moc sluší. Máša má postavu modelky, což se mi právě nelíbí. V obličeji je moc hezká, ale na ní už je právě vidět, jak je vytáhlá a hubená. Pořádný prsa nemá ani jedna ani druhá.
Reagovat
Heather_Fedex
http://m.youtube.com/watch?v=9GRf7GPP3tQ
33. vterina videa
Reagovat
smazaný uživatel
Vím o tom. Masha tam označila jenom zhruba to místo a pokrčila rameny, protože nevěděla. Ta rozhodčí si nebyla vůbec jistá... Tohle Petru poškodilo, o tom není sporu. Po letošním RG jsem na sto procent pro zavedení jestřábího oka i na antuce. V zápase s Klárkou byla Masha zase v opačné pozici. Tam ta rozhodčí dokonce nenašla stopu vůbec... No a Caroline se v zápase s Kaiou přihodila taky zajímavá věc. Po zápase říkala, že to byl jasný aut a vůbec toho rozhodčího nechápe... Je to škoda, že se dějí takové věci. Prostě jestřáb musí být i na antuce, o tom jsem přesvědčený. Otisk míčku nestačí, kolikrát není ani pořádně vidět. Rozhodčí si to musí někdy dvakrát obejít, než se rozhodnou. Potom jak přejíždějí lajny, když upravujou kurt, tak jsem si všiml, že tam za lajnou zůstává taková tenká čára, která může hodně zmást... Prostě jsou k dispozici technologie a měly by se využít i na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to si Asderaki za rámeček určitě nedá....bohužel. Ale je třeba myslet dopředu na další turnaje. Babrat se v tom už stejně nikomu neprospěje.
Reagovat
smazaný uživatel
To nebyla Asderaki, ale Louise Engzell.
Reagovat
VlS
Dneska tam nebyla Asderaki
Reagovat
VlS
Bohužel se mi to odmítá zobrazit a hlásí to, že stránku nelze zobrazit
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Jj dík za info :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to je smutné, ale není to zase taková tragédie, kdyby ten zápas byl o jednom míči, tak by to fakt mohlo moc mrzet, ale on nebyl. Ale každopádně zavést jestřába i na antuku, když už to funguje na jiných površích, nevidím důvod proč ne na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak si to představuješ? Že by hráči mohli kdykoliv zavolat rozhodčího + měli tři možnosti jestřába?

Jestli by měli jen možnosti jestřába a nemohli volat rozhodčího, tak mi to moc výhodný nepřijde.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodčí by vůbec neslézal dolů, tak jako na jiném povrchu.
Vždyť hráč je u poloviny míčů (na jeho straně) blíž a stopu vidí, tak by rovnou požádal o jestřába. Když má hráč pravdu, tak jednu z těch tří možností přece neztrácí. To mi přijde výhodné.
Reagovat
freeteepek
Už jsme to tady řešili. Jestřáb pozná, jestli šlo třeba jen o dotek lajny a jestli ta stopa je vůbec od toho míče a ne od jiného. Když už tohle funguje na všech GS, tak proč to nezavézt v rámci férového přístupu i na tom antukovém?
A jak je to vlastně s rozhodčím? Kolikrát si ho hráč může zavolat? U jestřába platí 3 pokusy a dost!
Reagovat
smazaný uživatel
Na antuce co jsem vypozoroval, je to bez omezení.
Reagovat
freeteepek
Ten zápas nebyl o jednom míči, jenomže v tomhle sportu jeden míč kolikrát může změnit diametrálně nejen skóre, ale i stav mysli, která vede ruku k získání dalšího bodu. Tady šlo o brejk na 5:3 a tím získala Máša rozhodující výhodu:-(
Ve fotbale jedna trefa vedle nemění stav a jede se dál. V tenise ten bod v naprostý většině případů někdo získá. Když ne já, tak soupeř:-)
Reagovat
freeteepek
Bez omezení? Zase možnost, jak soupeře rozhodit, vyvést z tempa třeba opakovanými pokusy a handrkováním...
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě máš pravdu a jsem si jist, že se to i děje. Ale všechny pravidla jsou nedokonalé, a vždy lze nalézt skulinky. A také o morálním hodnotách každého hráče.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono většina hráčů má obrovskej problém stopy na antuce správně identifikovat, a to i když koukaj na tu správnou :)) Takže by si ty možnosti hodně rychle vyplácali a pak už tam neměli ani toho umpira. Že udělá umpire chybu při kontrole na antuce, to je fakt výjimečnej případ.
Reagovat
Heather_Fedex
byl to dulezity mic proto, protoze to byl dulezity gem. treba kdyby petra ziskala tenhle gem, vedla by ona o brejk a byla by na koni a pravdepodobne by neztratila servis cistou hrou. o te rozhodci jsem nikdy neslysela, mela tam radci nasadit zkusenou asderaki, ta by treba posudila situaci lepe. ale to jsou samozrejme jenom spekulace a nic se neda vratit zpatky. ale rozhodne jsem za zavedeni technologie i na antuku
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Montymu :D Já už radost nemám :/ Kvitová, když už mě má potěšit, tak to neudělá, ale co už. Vika se vrátí!
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc a hlavu hore! :) Tady něco na povzbuzení, abys viděl, jaké fandíme kočce...
http://www.superspy.cz/sport/14153-sexy-caroline-ukazala-spodni-pradlo-svoji-znacku
Reagovat
smazaný uživatel
Od Petry to nebyl ideální výkon, ale rozhodně nezklamala. Antuka prostě není její, ale dosáhla nejlepšího kariérního výsledku na RG, což si zaslouží pochvalu. Na AO letos taky dosáhla maxima, stačí obhájit finále ve Wimbledonu a ta sezona se bude moct hodnotit jen kladně. Tady je problém v tom, že většina lidí si ji vysnila jako novou světovou jedničku a kompletní hráčku, která má v pořádku psychiku a bude vyhrávat neustále. Ona má pořád spoustu věcí na zlepšování, ale ten potenciál je obrovskej.
Reagovat
freeteepek
Druhý grand slam sezóny a druhé semifinále. Která jiná tenistka se může pochlubit takovými výsledky? Snad jen její dnešní přemožitelka Šarapovová.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak,výbornej komentář a hlavně semifinále taky obrovskej úspěch,stejně jak na AO.není správné mít na ní přehnaný tlak,i tak nám dělá radost :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra nemá ideální formu, ale to přijde, nemám o ní strach. Dnes nehrála dobře a přesto od hekny nedostala zas takovej klepec. Hekna, Radw. a Aza budou příští rok obhahjovat obrovské body a pak přijde čas naší supestar Kvítka!!!! Moc ti fandím Péťo a hlavně zdravíčko!!!!!!!!!
Reagovat
Roger_Federer
Brozi ty si opravdu komický a infaltilni jedinec..:)
Reagovat
smazaný uživatel
To zas né, jenom chce být zajímavý. On nám tu brzo dospěje, rozšíří si trochu slovní zásobu a časem přijdou i pochvalé komentáře ;)).
Reagovat
smazaný uživatel
... napsal fanatik.
Kde vůbec bereš odvahu zde vystupovat s tímto nickem? Chápu třeba jména typu RogerForever, ale tohle? Proboha!
Zdejší slušní fandové Federera z tvých trapných fanouškovských projevů asi mají "radost". Viz minule.
Reagovat
Roger_Federer
nemyslím že neco chápeš..To je nad tvoje chápání.
Reagovat
Roger_Federer
tenot nick vlastním na zdejších stránkách už od dob, kdy Federer ješte mel 2 tituli z gran. a ty si ješte nevědel jak se tenis hraje..Tak mi tady nemoralizuj..komiku
Reagovat
freeteepek
Sám jsi komik. Hraješ si na někoho, kdo nejsi. To dělají jen komici a slaboši, kteří skutečným silákům typu Rogera Federera nesahají ani kotníky. Broz je Broz. Já jsem freeteepek a nestydím se za to. Já i vypadám jako freeteepek, ale vypadáš ty jako Roger Federer?
Reagovat
Roger_Federer
A na co jsou anonymní internetove diskuze, když ne na to aby si si diskutujicí na neco hrali ??Tady si každy muže napsat co chce a kdy chce,vyjadřit se k čemu chce..V realnem svete muže byt popelař nebo tenisovy trener...vypadat jak chce..
Netvrdim, že muj nazor je na neco podstatny, ale klidne mužu řict, že ja narozdil od 3/4 zdejšich přispivatelu odkazanych na televizi, nebo satelity a streem mam naježdeno a nasledovano obrovske množstvi tenisovych zapasu a turnaju po celem svete.. A praxe a televize no jak to řict...Na tyto stranky chodim z přestavkami už řadu let...
Reagovat
Heather_Fedex
"Příště snad abych byla v jiné polovině pavouka, než je ona."

zeby petra zacinala mit ten samy problem, co agnieszka s victoriou?
Reagovat
dadaft
možná Petra řekla to, co si všechny ostatní hráčky myslí. ))
Reagovat
freeteepek
Tak na psychice nepřidá, že třikrát za sebou prohraješ s jednou hráčkou. Bohužel se potkaly opět už v semifinále. A Maria, tím že zlepšila pohyb a stabilitu na servisu, se hodně letos zvedla. Já doufám, že jí současná forma nevydrží věčně, tak jako nevydržela Azarenkový. A Petra se na trávě chytne. Není důvod si myslet, že by s touhle hrou na trávě nemohla uspět. Je ale možný, že místo Marie narazí pak na Serenu a bude to z bláta do louže:-)
Reagovat
Fandina
Kde to Petra řekla?
Reagovat
smazaný uživatel
To snad ještě ne, ale třikrát hrát s jednou a tou samou soupeřkou a třikrát těsně (i když dneska k vítězství měla poměrně daleko) prohrát, to naštve.
Reagovat
Heather_Fedex
http://m.idnes.cz/sport/tenis/clanek.A120607_150258_tenis_ma.idn
Reagovat
freeteepek
Nevím, jestli to není špatná interpretace její slabší angličtiny. Byl to článek k zápasu se Švedovovou:
"It's my game to go for winners, so I try to play like this on clay too," Kvitova said. "I was making some mistakes today and I would like to change some things in my game, but I'm happy I have some different plans in my game too, to not only play the winners. I was able to adapt today and I'm happy I won."
Možná se to vztahuje jen k tomu konkrétnímu zápasu, ale třeba je to opravdu náznak nějakých změn do budoucna. Myslím, že po letošním FO se nad tím nejspíš s Kotyzou budou chtít zamyslet. Něco Petra ve své hře změnit musí.
Reagovat
patriks
Mě bylo jasné, že Petra prohraje již při losování před zápasem.U sítě kromě hráček a rozhodčí bylo i nějaké dítě). Jestli jste si všimli, tak tam byl záběr na Petru - já jsem to nahrával, tak jsem si to zastavil a při pohledu na tvář Petry : kruhy pod očima, pohled takový nejistý, matný, úsměv na to dítě skutečně nucený, nevycházel z ní - a bylo mi jasné že vsadit cokoliv na Petru by byly vyhozené peníze.
Reagovat
dappe
Sharapova přijela ten turnaj vyhrát a taky podle toho hraje. Dneska moc chyb neudělala. Jeden horší zápas bylo to osmifinále, dobře hrající soupeřka + především hodně špatné podmínky pro její styl tenisu, ale i to zvládla celkem v klidu. Uvidíme co finále, snad ho zvládne. Errani je kvalitní hráčka a docela bych jí to i přál, ale podle mě to neni hráčka, která by měla vyhrát GS. Budu jí fandit ve čtyřhře, tam jsou společně s Vinci na antuce parádní.

Jinak u Marie to je vždy o servisu, pokud podává takhle, tak se s ní nedá prakticky hrát. Od základní čáry, když je ve formě, nemá v současnosti konkurenci. Ani v minulosti těch hráček moc nebylo, kromě Sereny, Henin a možná Dementěvy, která měla bohužel problemy se servisem až moc velký no....Jinak ke Kvitový, já její tenis moc nemusim, ale nebyl bych tak pesimistickej. Dneska nehrála vůbec špatně, akorát by si měli někteří uvědomit tu možnost, že jsou i lepší hráčky třeba. Čekáte od ní až moc, ona je hodně kvalitní a tenhle turnaj sehrála dost dobře. Pořád každej vidí ten Wimbledon z loňska a pak je nespokojenej. Ona už třeba takovej turnaj nikdy neodehraje, ale je to hráčka top 5, což je vynikající. Čekat, že bude vyhrávat pravidelně velké turnaje je hloupost, pak jste zbytečně zklamaní. Přitom odehrála další výbornej turnaj.
Reagovat
dadaft
jj, zápasy Kvitová - Sharapova ke koukání moc nejsou. ((
Reagovat
Frick
Tak já bych chtěl věřit tomu, že Petra na maximu by Šarapku na maximu porzaila tak v 50% zápasů (na "Petřinym" povrchu)
Reagovat
smazaný uživatel
"ale podle mě to neni hráčka, která by měla vyhrát GS"

Nerozumím? Proč není Errani hráčka, která by měla vyhrát GS? Pochopil bych, kdyby jsi napsal, že podle tebe to není hráčka, která by mohla vyhrát GS.
Reagovat
Heather_Fedex
me taky errani jako gs sampionka prilis nesedi...tenis z jeji strany je zabava a uvolneni, kdezto zapasy marie petry nebo sereny jsou zapasy na zivot a na smrt.
Reagovat
Heather_Fedex
me taky errani jako gs sampionka prilis nesedi...tenis z jeji strany je zabava a uvolneni, kdezto zapasy marie petry nebo sereny jsou zapasy na zivot a na smrt.
Reagovat
dappe
No je to tak myšlený, že na to podle mě nemá(před turnajem). Navíc si nemyslim, že je to úplně top hráčka. Neni to vůbec nic proti ní, já proti ní nic nemám, spíš naopak. Rozhodně by to nebylo největší překvapení tenisové historie, ale mě osobně by to před turnajem ani nenapadlo. Jsou fanoušci, kteří mají rádi překvapivé vítěze(možná je jich i většina) a možná to i tenisu prospěje, ale já na to moc nejsem.
Reagovat
freeteepek
Máš pravdu, že Petra ještě jedničkou není a hned tak nebude. Nicméně já stále věřím tomu, že půjde ještě nahoru a že loňský Wimbl nebyl náhoda. Uvidíme, co letos předvede. Tráva její hře sedí a s Šarapovovou v současný formě se hrát moc nedá. Určitě ne na antuce. Smůla, že na ni Petra 2x narazila už v SF a nikoliv až ve finále. Uvidíme, co proti ní pozítří předvede Eraniová, která je nyní psychicky silná a na antuce to umí. Troufám si tvrdit, že kdyby Marie byla na její straně pavouka, tak by dnes vypadla Sara a Petra až zítra ve finále:-)
Reagovat
freeteepek
Oprava. Petra na Marii narazila letos v SF už potřetí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já jsem jí tedy určitě před začátkem turnaje takhle vysoko netipoval. Je to dobrá hráčka na antuce, ale mezi top hráčky bych jí také neřadil. Ale je fakt, že RG mělo pro mě v posledních třech letech poměrně překvapivou vítězku, takže bych se ani nedivil, kdyby předvedla něco jako Schiavone.
Ale spíše to vídím na to, že to Sharapova opanuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, RG mělo překvapivou vítězku v posledních letech, tak proč by se jí nemohla stát Sára ? :-) Má všechny předpoklady, měla i poměrně těžký los, já ji věřím.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda. Mohlo by se také stát, že Marii zaskočí. Ona se určitě hodně soustředila na zápas s Petrou, nechtěla nic podcenit, to bylo vidět. A možná nebude brát Saru za takovou hrozbu.
A Sara zkolila cestou do finále podstatně více nepříjemných soupeřek. Každopádně už teď se může říct, že i letošní RG mělo dost nečekaný průběh, plno překvapivých výpadků i postupů.:)
Reagovat
Denis92
Bravo usporiadatelom ze zajtrajsie semifinale muzov naplanovali aspon uz od 13.00!
Reagovat
smazaný uživatel
Monty, opravdu si myslíš, že plky detailně popisující utkání tvých uječených miláčků někoho zajímají? Nechceš to příště zkrátit? Ušetříš spoustu času.
Čím je text delší, tím je větší pravděpodobnost toho, že to vůbec nebudu číst.
Reagovat
Heather_Fedex
mozna monty zrovna o tvoji pozornost nestoji. zamyslel ses nad tim???
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je nečti. Já si je třeba přečtu rád, i když obzvlášť dneska mě ten jeho chvalozpěv děsně vytáčí. Což ale není montyho chyba.
Reagovat
Bob
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, předběhli jste mě s tou reakcí, která by byla úplně stejná. :D Víte, já dneska nechci psát něco špatného, protože k tomu nemám důvod. Ale opravdu je těžké najít někoho tak arogantního, jako je Broz. Pořád tady do někoho rejpá, něco zpochybňuje, někomu se posmívá, někoho dokola opravuje atd. A to už vůbec nepočítám jeho urážky na adresu některých tenistek... Je vážně ubohé, že takový člověk tady neustále uráží holku, která něco dokázala. Brozi, ty nesáháš Mashe ani po paty!
Reagovat
Heather_Fedex
ja vubec nechapu, jak muze existovat nekdo tak arogantnej, jako broz
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj příspěvek můžu jenom podepsat. :)
Reagovat
Bob
Tomu se říká pasivní přístup. Tak mlč a neodpovídej :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se snažím na Broze reagovat co nejmíň, ale tohle už ve mně bylo dlouho... Původně jsem chtěl napsat mnohem kratší reakci, ale Heather a quesh mi s tím pomohli. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Heather, jedině arogantní. Nespisovnou koncovku -ej tam dát nelze.

Monty, ta tvoje "holka" dokázala svým nestydatým a nesportovním chováním evidentně ovlivnit výsledek řady utkání.
Díky benevolenci ITF a WTA, které to hanebné a nesmyslné řvaní při každém úderu stále neřeší.
Reagovat
Heather_Fedex
ty jsi ale komik, broz
Reagovat
smazaný uživatel
Mně Brož arogantní nepřijde, prostě píše věci ze svého úhlu pohledu, svým stylem, ne každýmu se to musí líbit, ale já s jeho názory občas souhlasím, nevidím problém.
Reagovat
freeteepek
Souhlasím s Brozem. Jiným tenistkám berou fiftýny za výkřik při hře. Např. bolestí. Maria řve při každým úderu a není vyloučený, že intenzita toho řevu se v některých situacích vyrovná intenzitě výkřiku té postižené tenistky. Je tohle fair? Od pondělka máme další uřvanou světovou jedničku, což je podle mě ostuda WTA. Mimochodem. Eraniová je mi sympatická, ale to její hýkaní, stejný jako hýkání Schiavonneový, zní mým uším asi ještě hůř, než ten Mášin řev:-)
Reagovat
Heather_Fedex
tak to, ze nazyva federerovy fanousky fanatikmi mi jako normalni neprijde. a taky jeho nesmyslne opravovani interpunkcnich znaminek.
Reagovat
smazaný uživatel
Emičko, ty jsi pro mě přesný opak Broze. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asderaki v tom utkání byla skutečně extrémně nechutná a necitlivá. Nikoho to nerušilo a schválně taky nekvičela. Divila se Serena a komentátoři na britské televizi úplně žasli.
Reagovat
tito
- máš svůj styl. Bavíš mne. :-)))) Tvůj břitký sarkasmus je pro mne podstatně zábavnější než plytké tlachání.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to vidíš zítra ? :-)
Reagovat
tito
Gigin mne sežere ale Rafa a Roger. :-))))
Reagovat
tito
Ani tohle tě nevrátí?!!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím to stejně a je to i mé přání :-)
jsem ráda, že Rafa hraje jako první, snad nebude moc zlobit počasí, vítr..
Reagovat
smazaný uživatel
U mě Novak a Rafa. Novak ty 4 GS za sebou zkrátka musí urvat. :). Jenom mé osobní přání ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Musím pochválit firmu Nike za outfit Marie Šarapovové. Ty černé šatičky jsou excelentní, zejména tím, jak skrývají nedostatky a zvýrazňují přednosti. Zcela zřetelně ukázaly to, že od pasu dolů je MŠ jednoznačná královna okruhu WTA.
Reagovat
Heather_Fedex
jo, loni to byla miss sunshine, letos cerna vdova ;) ale vazne ji seknou. doufam, ze v den finale bude pekne pocasy a uvidime masu s odhalenymi ramenami a ne v tom svetriku s nepeknou hnedou barvou ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Když budu hodnotit outfit, tak jednoznačně černá je nejlepší. Jak u žen -Maria tak u mužů -Rogér.
Reagovat
smazaný uživatel
Černá venku na slunci nemá co dělat. Pokud se ovšem někdo kvůli eleganci chce dobrovolně upéct, proč ne.
Reagovat
smazaný uživatel
U mužů se mi černá líbí víc, než u žen :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj Rogér má dobrý styl. Není to taková vyloženě černá, ale spíš do šeda. Ale to je tak vše :).
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemyslím zrovna Rogera :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha...mě zůstal v hlavě hlavně Rogér. :). Je mi jasné, že u mužů máš větší přehled ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak u kterých mužů ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je jasné :)
Ještě si vzpomínám na Andy Murray a pak hluché místo :).
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se v černé líbí Andy Roddick, Rafa, asi i Djokovič má větší šmrnc v černé, Tipsarevič...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Novak samozřejmě taky, pokud tam nevrazí barevnou duhu....
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo draka :-)))
Reagovat
Jan
Souhlasím se všemi, co psali, že Petra je letos z formy a že na RG díky losu a vývoji jednotlivých utkání potkala až do semifinále relativně slabší hráčky, jinak mohla skončit i dříve. Taky jsem viděl, že až do semifinále se tvářila, že je pořád top hráčkou, i když už to neplatí. Jestli je příčina v nedostatečném tréninku, nevím. Bylo tam i zranění. S ohledem na její hru, je semifinále úspěch, pokud by po cestě potkala silnější hráčku (např. Li Na nebo Schiavone), tak se tam asi nedostala. Vypadá to, že letos žije z podstaty loňského roku a pomalu se to vytrácí. Uvidíme jaký bude Wimbledon. Taky si myslím, psali to i jiní, že Petra hraje hlavně na 2, 3 údery a pak už chce výměnu vítězně zakončit a soupeřku svými dělovými ranami umlátit. Umí dobře i jiné údery a věci, mockrát to ukázala, ale když se snaží výměnu ukončit rychle, pramení z toho časté chyby a out nebo síť, kdyby byla trpělivější a naučila se delší výměny (viz Klára se Šarapovou), tak by jí to prospělo. Nebo ubrat z rizika, když to není nutné a nehonit míč pokaždé na lajnu.
Reagovat
Roger_Federer
Kvitová hraje to co umí...hra na riziko je její styl, ted jí to boužel nevychází, navíc Maria dneska neudělala jedinou chybu, navíc se mi zdá že je ted psichycky o proti dřívěšku odolná a vyvaruje se kolapsů a kixu:).. Petra ji nedostala ani na minutu pod tlak.Čím delší výměna tím větší jistota že nakonec bude Kvitová chybovat..
Dneska na to neměla..
Reagovat
freeteepek
S první polovinou tvého příspěvku souhlasit nemohu. S tou druhou ano. Její hra by potřebovala ještě učesat. Ale je třeba si uvědomit, že ona je útočník, nikoliv obránce. Je to její naturel. Tahle hra z ní dělá top hráčku, ať si o tom myslí kdo chce co chce. I samotné její soupeřky na Petře oceňují ten její styl "neustálý útok". Petra se učí a bude učit hru variovat, ale určitě nikdy nebude měnit její podstatu. A z toho momentálně vyplývá, že antuka je její nejslabší povrch. Nejsilnější je naopak na rychlém tvrdém povrchu v hale.
Reagovat
dadaft
teď ruku na srdce -
kdyby Vám na začátku roku někdo řekl, že Petra dojde na AO a RG minimálně do SF - brali byste to???
Reagovat
smazaný uživatel
Já rozhodně. Bohužel některým by zřejmě nestačilo aní vítězství v mužském pavouku.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to taky bral, i když upřímně, raději bych byl, kdyby třeba AO vyhrála a na RG vylítla třeba v 1.kole. :-)
Já raději ty výraznější vlny, na jejichž vrcholech jsou velká vítězství, na propady se pak zapomene.
Reagovat
VlS
Jan tady pláče s tommrem už od AO (tommr se teď trochu krotí), mele o tréningu, aniž by věděl jestli, jak, s jakou intenzitou Petra trénuje a tak dál a patrně aniž by věděl, jak má vůbec vypadat trénink profesionálního sportovce. Tenis není běh na 3 km, kde je úspěch mimo vrozených dispozic z 90% záležitostí tréninku. Hlava (která je právě pro tenis extrémně důležitá) se trénuje ze všeho nejhůř a je to záležitost času, zkušeností a vůle. Nevšiml jsem si, že by Petra fyzicky odpadávala (což by bylo znakem nedostatku trénování a posilování).
Reagovat
Frick
Neškodí Patř i to, že má Šarapku až nějak moc štěstí? Nechybějí jí trochu i zápasy s další špičkou. Nebo je to stejně skoro jedno, protože (když si vezmu ostatní zápasy s dobrou tenistkou) prohrála i s Kerber, i s Venus, i Na-Li, a tedy, zřejmě by to PK měla hooodně těžké na FO, i kdyby ji pavouk přifoukl Stosur, Azu, Agněžku apod.
Reagovat
Frick
Je pro Petru Šarapka nepříjemná nejen z pozice nejlepší hráčky, ale i z pozice nepříjemné soupeřky?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak gratuluju Mashe za výhru a návrat na tenisový trůn. Jen doufám, že tam zůstane díl.. :-) Ale i Petře gratuluju, SF na GS je dobrý úspěch :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petře za výsledek na RG. Je to výsledek, na kterém se dá stavět do následujích turnajů. Zápas rozhodlo pár míčků a větší úderová jistota Márii. Do zápasu vstoupila sebevědomě, ve druhém setu bylo trošku vidět nejistotu po reebreaku Petry, ale Petra sama rozhodla svými chybkami. výborně se připravila, což svědčí, že Petru bere zcela vážně jako konkurentu, zřejmě prohraný Wimbledon ji hodně mrzí, a nechce už nic podcenit. Maria si rozhodně zaslouží být No.1, poslední turnaje nenachází soupeřku a trufnu si říct, že finále si už pohlídá. Motivaci a formu má velkou. Výsledky od Marie nejsou náhodné, je za tím schovaná tvrdá dřina a velmi kvalitní tým, který stojí za ní - nedělá žádné chyby. Blíží se Wimbledon, tak snad soupeřkám neujede vlak, to by byla potom nuda :). Petra je jedna z těch, které na to mají, ale chce to chytrost a pohyb. Snad se to sejdu už při Wimbledonu. Good luck!!
Reagovat
smazaný uživatel
Marfuša prohrála v Madridu 1-6 3-6 a prý poslední turnaje nenachází soupeřku :-D
Reagovat
VlS
Objektivně se jí poslední dva měsíce daří, je otázka, co bude dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Prohrát z 31 zápasů pouze 3 je slušné, ne? Netvrdím, že neprohraje, ale post jedničky si už udrží do konce roku. Serena se letos jistě ještě ukáže, ale na něco stabilnějšího to nevidím. Mášu sleduji poočku od Stuttgartu, a přijde mi čím dál lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc velká škoda Sereny, to byla dobrá pojistka pro čtvrtfinále proti uječený Marfuši, los vyšel dobře. Bohužel výjimečně chytla blbej den a vyletěla už s Razzano a tím všechny naděje padly.
Poslední šance byla Petra, ale ta dnes totálně zklamala. S ohledem na špatnou formu se to ovšem dalo čekat. Zlatá Zakopalová, ta aspoň dva sety kladla dost silný odpor.
Reagovat
VlS
Tak tak dlouhodobý prognózy si nedovolím. Stačí nemoc nebo nějaký zranění a je všechno jinak a nebo taky prostě stačí, když na chvíli dojde šťáva. Třeba ve Wimblu vyletí v 1. kole - i to se může stát.
Reagovat
VlS
Tak proti Klárce taky hrála o hodně jiná Maša. 58 UE, asi milion DF atd....
Reagovat
smazaný uživatel
Do konce roku? :-) haha
S odhady na udržení jedničky u WTA bych byl opatrný. Ještě nedávno tady mnozí kolegové psali o nedostižné Viktorce.
Reagovat
smazaný uživatel
Co dál? Určitě dostat zápas do tiebreaku a nebo do tří setů. Při únavě dělá člověk více chyb a tiebreak bývá občas loterie.
Reagovat
smazaný uživatel
S prognózami na udržení světové jedničky bych byl hodně opatrný. Z počátku roku chytla formu Azarenka a opanovala sezónu do antuky.
Na antuce je to samé u Sharapové.
Po trávě může být vše zase úplně jinak. A na konci roku po TM také.....
Reagovat
smazaný uživatel
Vika není Maria já jsem jí osobně nevěřil vůbec, navíc mentálně je Maria úplně někde jinde. Nemoc či zranění určitě, ale Máša je žena, která se umí hodně kontrolovat a tyto faktory eliminovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to můj tip a chápu, že to můžete vidět jinak. Občas mívám nutkání dát prognózu v delším časovém horizontu :)
Reagovat
VlS
No, tak zrovna ten kotník loni na podzim úplně neodkontrolovala (tak jako ho letos neukontrolovala Petko a nikdo, kdo má smůlu, že ho to potká)
Reagovat
Frick
Věřme, že za nějaký čas nebudeme naštvaní na Agnežku. Doufám, že víte, jak to myslim...
Reagovat
Frick
Věřme, že za nějaká čas nebudeme na Agnežku. Doufám, že víte, jak to myslim...

Měla tehdy na ní?
Reagovat
Stan_Borowitz
možná to byla první a poslení šance, kdo ví...
Reagovat
Heather_Fedex
to jakoze mluvite o tom zapase na turnaji mistrin s wozniacki? opravte me, jestli se pletu
Reagovat
Frick
Ano, ten.
Reagovat
Heather_Fedex
aha, takze obvinujete agniezsku z toho, ze se petra nestala jednickou. spravne?
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel byla dnes Petra zase od začátku nervózní a nejistá. Čekal jsem vyrovnanější duel, ale Maria byla dnes jasně lepší. Při podání se dokázala dobře vyrovnat s větrem a servírovala dnes velmi dobře. Tradičně dobře returnovala a nehrála na zbytečné riziko. Dokázala podržet míček ve hře a v pravý čas zaútočit. Myslel jsem, že by se to ještě mohlo zdramatizovat, když jí Petra v tom druhém setu brejkla, ale nevyšlo to. Petra holt nedokázala využít situací, kdy soupeřka udělala chybu. Sharapovou považuji v této antukové sezóně za nejlepší hráčku.
Jinak další semifinálová účast na druhém GS po sobě je pro Petru slušný výsledek a není potřeba sahat k nějakým kdovíjakým kritikám. Jsem rád, že Petra dokázala využít velmi příznivého losu a dostala se tak daleko. Myslím, že před turnajem v semifinále doufal málokdo. Já ne, říkal jsem si, že bude ráda, když obhájí body z loňska.
Jinak z tenisového hlediska se mi líbilo více první semifinále. Jsem teď rád, že postoupila Sara, protože Sam by se z Marie úplně po... už v šatně, jako obvykle. Takhle může finále skýtat dobrou podívanou. Saru bych neodepisoval. Sharapova jí sice nebude tak vydatně pomáhat jako dneska Sam, ale pokud Errani zvládne slušně returnovat a dostat míč do hry, mohla by jí alespoň potrápit.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, dnes mi prišla Kvitová pomerne nekoncentrovaná. Až príliš často kazila, všetko bila hlava nehlava, bohužiaľ sa nepokúsila zmeniť rytmus hry alebo niečo, čo by Marušu rozladilo. Viem, že Kvitová tak proste hrá, no občas by možno stačilo ubrať na sile a pridať v iných oblastiach..Sharapovová dnes naopak snád životný výkon na servise, ešte som nevidel, že by sa jej dvojchyby tak výhýbali..V globále však môže byť Kvitová spokojná, SF je podľa mna o niečo predčilo očakávania, na Wimbledone bude určite opäť silná..+ Škoda, že dnes vypadla Samantha, prípadné finále s Marušou by bolo brutálne..Tá to však nezvládla v hlave a preto postupujú čiperná Errani...PRvé finále jej však podľa mna nevýjde podľa predstáv..Akýkoľvek iný výsledok, než víťazstvo favoritky v dvoch setoch bude pre mna prekvapením.
Reagovat
duhove_hovinko
Tak, tak. Ale Errani je běhavá a variabilní. Já myslím, že 1 set dá. Dle mého je finále otevřejnější, než kdyby do něj postoupila Stosur.
Reagovat
smazaný uživatel
Noo, když Mashe bude chodit return, tak Errani bude mít teda co dělat. Když jsem sledoval Sam vs. Errani, tak italka podávala 1. servis okolo 140 km/h a to bude pro Mašu lahůdka :-) Noo a jak řikáš, že by to finále bylo jednoznačnější kdyby postoupila Sam, tak nesouhlasim. Jestli si viděl zápas Maria vs. Sam ve Stuttgartu, tak tam to bylo vyrovnaný jak sviň(Sam měla i MB).. Pro mě teda rozhodně favoritka ve finále v tomhle složení je MARIA! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Noo, když Mashe bude chodit return, tak Errani bude mít teda co dělat. Když jsem sledoval Sam vs. Errani, tak italka podávala 1. servis okolo 140 km/h a to bude pro Mašu lahůdka :-) Noo a jak řikáš, že by to finále bylo jednoznačnější kdyby postoupila Sam, tak nesouhlasim. Jestli si viděl zápas Maria vs. Sam ve Stuttgartu, tak tam to bylo vyrovnaný jak sviň(Sam měla i MB).. Pro mě teda rozhodně favoritka ve finále v tomhle složení je MARIA! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš tak trochu pravdu. Na druhou stranu, proti Sam má Masha bilanci 10:1, zatímco se Sarou ještě nikdy nehrála... Ale jinak taky vidím cestu přes Mashy return. :) Přesto musím říct, že Sara hraje skvěle a určitě nebude snadnou soupeřkou. Už se moc těším na finále... V neděli jsem tady psal (po vypadnutí Viky), že pevně věřím v sobotní finále s Mashou. A je to tady. :)
Reagovat
mac.hall
Myslím , že všichni , kdo se na zápas Petry s Mašou dívali,, museli vidět zásadní rozdíl v kvalitě. Petra, podle předpokladů , neměla žádnou šanci a velmi lehce prohrála.Nalézt důvody vedoucí k její porážce není složité. Petra měla na RG daleko ke své špičkové formě a i dnes to potvrdila. Opět hrála velmi špatně, nebyla schopná zahrát více úderů za sebou tak , aby nepustila Mašu do agresivního útoku. Sama kupila jednu chybu za druhou , i když musím přiznat, že tentokráte to bylo dost často v důsledku velmi dobré hry Maši. Tady se ovšem sluší podotknout , že vždy záleží na tom , co vám soupeř svou hrou dovolí a Petra Mašu ničím neohrozila a velmi ji ulehčila její roli. Když srovnám Výkon Petry a Kláry proti Maše, byl to opravdu výrazný rozdíl. Klára s ní sehrála naprosto vyrovnaný zápas, přiváděla jí často do úzkých svými drtivými údery , které často úspěšně zakončovala. O tom se mohlo Petře jen zdát. Nemá smysl dnešní zápas příliš rozpitvávat, vývoj byl jednoznačný a Petra , pokud bude chtít alespoň udržet současné pozice , bude muset výrazně zlepšit svou sportovní výkonnost. Nechci malovat čerta na zeď , ale obávám se, že její propad z druhé příčky směrem dolů bude dále pokračovat. Tedy , v případě , že u ní nedojde k zásadnímu nárůstu kvality její hry. Jinak ovšem i semifinále na grandslamu je vynikající úspěch, ze kterého bychom se měli všichni těšit a Petře ho přát. Maximalisti, kteří ji i nadále považují za adeptku na posty nejvyšší, by ovšem měli asi přehodnotit své nadšení a začít uvažovat realisticky. Pokud bych si já měl zahrát na prognostika , tak vidím její reálnou pozici někde na rozhraní první a druhé desítky.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra prohrála a to je voda na tvůj mlýn, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Jen ho nech, dnes si u mě mac.hall "skoro šplhnul" , čekal jsem to mnohem, mnohem horší.
Reagovat
smazaný uživatel
naprosto souhlasím, Kvitová loni a Kvitová letos to jsou
naprosto odlišné tenistky, loňské výkony jsou ze zlatého
fondu světového tenisu, ale letos zůstala jen nervozita a uspěchanost, kvalita většinou chybí, tak doufejme že nám Petra
do nejleší ze sebe již nepředvedla ... (viz vaidišová), jinak
samozřejmě nadále Petře držím všechny palce
Reagovat
mac.hall
Opět ti musím opět oponovat. Prohra Petry mě rozhodně netěší, jsem její věrný fanoušek, ale tady musím podotknout,že ne nekritický fanoušek. Snažím se nazývat věci pravými jmény a dívat se na její výkony objektivně. Myslím si , že ti , kdo tenisu skutečně rozumí, si nemohli dělat naděje , že by snad Petra v současné formě, mohla být Maše rovnocenou soupeřkou. A to ne z důvodů nějaké superformy Maši , ale špatné hry Petry. Souhlasím s některými , a bohužel , jen ojediněle se vyskytujícími přispěvateli, kteří tvrdí , že letošní Petřino semi je z větší částí výsledkem mimořádně výhodného rozlosování , než její výkonnosti. Nezbývá než věřit , že Petra se ze současného svrabu , co nejdříve dostane a bude nám všem nadále dělat svými výkony radost. A na závěr ještě malou poznámku. Již si skoro ani nepamatuji , kdy jsem si tenis Petry náležitě vychutnal , bez pořádného nerváku. V minulosti takových okamžiků bylo skutečně dost
Reagovat
Frick
Co proti Lepčenkový? Ale to asi taky není hráčka na úrovni, že?

Jinak, nemohla mít vliv i třeba únava? Petra to měla proti Švedovové těžší než Siréna proti Estonce. Kdyby Šarapka hrála s PK už ve ČF, kdy MŠ měla za sebou těžký zápas s Klárkou a PK si lehce poradila s Vavarou, mělo by to vliv?
Reagovat
tommr
pokud by ten jeden set navíc hrál nějakou roli tak to jen dokazuje, že Petra má letos špatnou kondici. A to není žádná omluva pro jasnou porážku ...
Reagovat
dadaft
víš, ty tvoje řeči vypadají rozumně, ale v některých věcech jsi dost mimo - Sharapova hrála 80% z prvního servisu, průměr 1.ser. 165km/hod, průměr 2.serv. 156km/hod atd. atd.
- to má do formy podle mac.halla rozhodně daleko... ))
- - - na trávě to bude jiné..............
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha! Který ústav jsi vystudoval? Základní školu v Horní Dolní?
U větné čárky má být mezera z obou stran? :-)))
Reagovat
VlS
A Kvitová loni kdy? V Torontu? v Cincinati, na USO? Petra měla loni několik fází. Skvělej leden a únor, propad, skvělej Madrid, slušné RG, skvělá tráva, propad jak blázen, mírné oživení v Tokyu, propadák v Pekingu, obtížné vstaní z hrobu v Linci, skvělej Masters a fed cup s obrovským nervákem při zápasu s Kuznou, kde taky vstávala z mrtvých. Pořád si tady Petru idealizujete, že jela jak dráha. Nejela. Teď se začíná zase rozjíždět a uvidíme, co bude dál. Po Wimbledonu až do listopadu neobhajuje nic, třeba tam příjde letos její čas, nebo taky ne, ale budou i další roky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj Petra u mě teda stále sbírá zkušenosti, a vidím to na 2-3 roky, kdy to úplně prodá.
Wimbledon byla bomba, kdy co následovalo potom, na to nebyla připravená. Hlavně zákulisí má nepodstatný vliv.
Hlavně pravidelně trénovat a odstraňovat chyby ze své hry. Docela se mi líbila zmínka, jaká soustředění letos Petra absolvuje.
Reagovat
tommr
hodně nejistá Petra neměla proti Mashe žádnou šanci. Masha skoro nechybovala, zatímco Petra měla velmi špatnej pohyb a dělala zbytečný chyby jako na běžícím pásu ...
Celkově se dá SF na FO samozřejmě hodnotit jako úspěch. Žádnej důvod k velkejm oslavám to ale není. Je totiž třeba vzít v úvahu, že Petra neměla až do čtvrtfinále ani jednu soupeřku z první šedesátky a v semifinále vypadla hned s první nasazenou kterou potkala ...
Výhled do budoucna taky není zrovna růžovej. Spousta lidí si tady naivně myslí, že na trávě Petra zázračně ožije, ale já na to moc nevěřím. Spíš tipuju, že ve Wimbledonu tentokrát nedojde ani do čtvrtfinále, příjde o spoustu bodů a propadne se na 6. místo za Stosurovou a Serenu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký špatný pohyb? Petra měla dneska pohyb na svém poměry velmi dobrý. Těch chyb taky na své poměry nedělala moc, jde o to, že Máša nedělala prakticky žádné. Jestli měla Petra s něčím problém, tak to byl vítr, Máša se s ním dokázala popasovat podstatně lépe.
Reagovat
tommr
s tebou je to fakt marný - každej ví, že ve větru má Masha hrozný problémy, ale ty budeš svádět porážku Petry na vítr ...
A ten dobrej pohyb už radši ani nekomentuju abych nebyl zbytečně sprostej ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, a proto Máša skvěle servírovala a v mezihře hrála jak z partesu... Sorry, ale takhle problémy s větrem nevypadají.
Reagovat
Bob
Pesimisto!
Reagovat
tommr
přesně - žádný problémy s větrem nebyly - to si jen ty zbytečně vymejšlíš zástupný důvody proč Petra prohrála. Neumíš si prostě přiznat fakt, že Petra je ted z formy zatímco Masha se od lonskýho roku neuvěřitelně zvedla ...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra se dnes nepohybovala tak dobře jako třeba v zápase s Lepchenko.
Reagovat
smazaný uživatel
Maria nedělala chyby také proto, protože jí k tomu dnes nikdo moc nenutil.....
Reagovat
dadaft
jenže Lepchenko hraje proti Šarapovové jako šnek. každý vypadá jako tenista se skvělým pohybem, když má na všechno fůru času...
Reagovat
smazaný uživatel
Že problémy s větrem byly, to bylo naprosto jasně vidět. Petra vyloženě z formy není, jinak by neudělala semifinále (a řeči o tom, koho že to po cestě potkala si odpusť), i když není optimální. A troufám si říct, že kdyby dneska hrála s Vikou nebo Serenou, tak vyhraje, leč narazila na hráčku špičky, která má momentálně vůbec největší formu. A co si budeme povídat, na dobře naloženou Mášu umí akorát dobře naložená Serena.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Sharapova samozrějmě hraje rychleji než Lepchenko, ale jestli jsi viděl Petřiny zápasy proti různým soupeřkám na minulých turnajích a tady v prvních kolech, tak ten pohyb v již zmiňovaném zápase lepší byl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak můžeš napsat, že Petra narizila na hráčku špičky, tak prohrála. Ona je čtvrtá na světě, měla by k té špičce snad patřit také, ne? A protože Azarenka se Serenou vypadly, tak už nejsou ve špičce? Proč se uklidňuješ tím, že kdyby nehrála s Marií, tak vyhraje? Maria není neporazitelná. Petra prostě dnes nehrála tak dobře, aby to na ní stačilo. A Sharapova ovládla antukovou sezónu.
Ale to nevylučuje to, že na trávě může být všechno zase jinak. Já u Petry stejně vidím vzestup a na trávě ji věřím v postup do závěrečných kol.
A Serena nemusí být ani tak dobře naložená, aby Marii porazila.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jsme si špatně rozuměli, Petra rozhodně ke špičce patří. Já to ale myslel tak, že Máša z té špičky má momentálně formu největší a kdyby Petra narazila na Viku nebo Serenu, rozhodně by proti nim měla větší šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, teď ti rozumím, jak jsi to myslel, přečetl jsem si to pak ještě jednou. Já už jsem také psal, že Sharapova je teď ve formě. Ale tenis je také o sebevědomí, které ona teď má a k tomu jí dopomohly i různé okolnosti. Ale to k tenisu patří.
Vím, jak to myslíš, že by třeba proti jiným měla Petra větší šance. Já ale takovéhle spekulace moc nemusím, protože každý zápas je jiný a na coby kdyby se nehraje.....
Ale v pohodě, promiň, nepřečetl jsem si to pořádně.:)
Reagovat
freeteepek
Petra nepotřebuje ožívat. S touhle hrou by na trávě naprostou většinu soupeřek porazila. Šarapovová je momentálně na jiný úrovni, ale na trávě za normálních podmínek by to byl jiný zápas. Podívej se na ostatní top tenistky jako kdo dopadl na letošním French Open! To že Petra letos ještě nevyhrála turnaj není způsobený tím, že by šla s kvalitou výrazně dolů. Přece všichni víme, jaký měla problémy. A že např. si to komplikuje účastí ve Fed Cupu.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas to byl opět vyrovnaný, i když tentokrát měla navrch Máša, která se se silným větrem na kurtu dokázala vyrovnat o poznání lépe. Opět to ale bylo o pár míčcích, protože Petra měla některé brejky slibně rozehrané, ale nedokázala to dotáhnout do konce. Máše dneska chodil kvalitní první servis a ani v mezihře příliš nekazila, Petra byla v obou směrech přeci jenom horší.

Asi největší rozdíl mezi oběma hráčkami byl ten, že zatímco Máša Petřiny chyby dokázala ztrestat, naopak to už bohužel neplatilo.

Jakkoliv byla Máša pod větším tlakem než Petra, je třeba mít na paměti, že Máša je hráčka snad s nejlepší psychikou na okruhu a rozhodí jí máloco.

Btw. po dnešku jsem zase o něco přesvědčenější, že i na antuce by se měl používat jestřáb, nebylo to poprvé, co umpire někoho "okradl" o fyftýn chybným rozhodnutím.
Reagovat
tommr
sorry, ale jestli si myslíš, že dneska to bylo o pár míčcích tak si opravdu hodně zaslepenej. Dneska byl ten rozdíl mezi oběmma hráčkama až strašidelnej ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zaslepený nejsem, to akorát ty jsi životní pesimista. Ano, Máša byla lepší a zaslouženě vyhrála, což ostatně píšu výše. Ale kdyby Petra svůj první brejk proměnila, a že k tomu nebylo daleko, mohl se celý zápas vyvíjet jinak.
Reagovat
duhove_hovinko
Dle mého si slepej jak patrona. Kdyby jí hned brejkla, tak se výsledek bude odvíjet stejně. Max by první set dopadl 4:6 z pohledu Petry.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem slepý, protože jsem viděl, že Máša byla na začátku trochu nervóznější a i kazila. Petra toho ale využít nedokázala, což ji trochu srazilo, naopak Máša se uklidnila a začala to tam sázet jako dobře namazaný stroj.
Reagovat
dadaft
podle mě je teď Máša na servisu i returnu nedostižná. žádné ranařky, Kvitová, Azarenková, Stosurová, nikdo se na ni nechytá.
jestli ji už má někdo porazit, tak Sara Errani. )))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Proč tu Sharapovou všichni tak glorifikujete? Na antuce se hodně zlepšila, letošní antuková sezóna ji mimořádně vyšla. Hraje dobře, o tom žádná. Po vypadnutí Sereny jsem bohužel věděl, že má cestu volnou, jedinou nadějí byla Petra, nevyšlo to. Ale dělat z ní tu úplně nej nej, je podle mě přehnané a předčasné. Může se vézt na vlně a začít dominovat, ale také vůbec nemusí.....
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Mashe! :) Co říct, moje nadšení je velké. Masha hrála opravdu skvěle, skoro jsem to nečekal... Bylo strašně důležité, že při svém prvním i druhém gemu na podání odvrátila Petry brejkbol. Pak se Masha výrazně zlepšila na servisu a získala důležitý brejk na 3:2, který vzápětí potvrdila. Nakonec Masha ukončila první set při podání Petry... Druhý set začal v podobném duchu jako ten první. Masha za stavu 1:1 zase odvrátila jeden brejkbol. V následující hře se povedl brejk, který Masha bohužel nepotvrdila a Petra poté srovnala na 3:3. Říkal jsem si, že by to mohla být škoda, ale i přes jeden nepovedený gem na podání hrála Masha v pohodě. Po svém podání zvýšila na 4:3 a pak přišel rozhodující brejk na 5:3. Vzápětí Masha dopodávala zápas a jestli jsem něco nečekal, tak to bylo eso na mečbol z druhého podání. :) Záznam toho, co jsem řekl před tím podáním: "Teď hlavně v klidu Masho, hlavně ne dvojchybu..." :D Musím říct, že Petra nehrála vůbec špatně a v obou setech šlo víceméně o jeden rozhodující brejk, který to zlomil. Možná to bylo pro Petru podobné jako to, co zažila Masha loni ve finále Wimbledonu. Taky nehrála špatně, ale tehdy měla Petra svůj den a skvělou formu, navíc na svém oblíbeném povrchu. Takže nebuďte smutní, Wimbledon je za dveřmi a mám takový pocit (a trochu obavy), že česká lvice zase vycení zuby. :D Navíc dvě semifinále GS za sebou, to je víc než dobré... Masha je zase podruhé v řadě ve finále a vlastně potřetí z posledních čtyř grandslamů. Moc jí držím palce, aby to už konečně vyšlo. :) Ale zároveň vím, že to bude strašně těžké, protože Sara je ryzí antukářka a vyřadila skvělé hráčky. Zajímavé taky je, že se spolu ještě nikdy neutkaly... Masha už je jednička, tak snad jí vyjde ještě ta "třešnička na dortu". Mimochodem, poslední tři světové jedničky jsou moje oblíbenkyně. To je dobré, ne? :)
Reagovat
Labi
no Petra ještě světovou jedničkou nebyla z čehož vyplývá že tvou oblíbenkyni asi moc není a když zohledním fakt že jsi čech tak to je docela smutné
Reagovat
smazaný uživatel
Že Mášu vychválíš až do nebes, to se dalo čekat, a je nutno přiznat, že dneska byla o kousek lepší. Ale zajímalo by mě, co říkáš na to její neustálé zdržování při podání, protože kdyby to umpire pískala jak má, tak by několik gamů Máša ztratila jenom kvůli tomu..
Reagovat
smazaný uživatel
Musím Monty říct, že Tobě to přeju mnohem více než Máše.
Reagovat
VlS
Připojuji se k Lajnovi :-D
Reagovat
tommr
s těma neproměněnejma brejkbolama Petry to už není žádná náhoda. Masha se v takovejch okamžicích dokáže maximálně koncentrovat a předvádí svůj nejlepší tenis, zatímco u Petry je tomu právě naopak - to už dokázaly i oba předchozí letošní zápasy těhle hráček. A když Petra trestuhodně zahodí šanci musí počítat s tím, že příjde zákonitej trest - to je to příslovečný nedáš, dostaneš ...
Reagovat
smazaný uživatel
Labi: Kdybys mě znal a věděl, komu fandím, tak by ses tolik nedivil... :)

quesh: Proč bych nechválil, když je za co? :) Petra je skvělá soupeřka a má můj velký respekt. Vidíš, teď jsi mi připomněl něco, na co jsem zapomněl... Ty prodlevy před podáním nebyly skoro vůbec chtěné. Příčinou byly těžké podmínky a hlavně vítr, se kterým se obě holky musely poprat. Třeba Petra kvůli tomu udělala dvojchybu na brejkbol Mashy ve čtvrtém gemu druhého setu... Fakt jsem měl mírné obavy, když jsem viděl ten vítr. Hlavně o to, jak bude Masha podávat. A kdo viděl úplně první servis Mashy v zápase, ten si dovede představit, jak mi bylo. :D Bylo to těžké pro obě holky, ale myslím, že se s tím vyrovnaly dobře a kvalita zápasu tím neutrpěla.

lajna, VIS: Tak děkuju, trochu mě to dojalo. :) Ale mně nic přát nemusíte, já nic nevyhrál... Na druhou stranu si troufám tvrdit, že jsem byl mnohem víc nervózní než Masha. :D

tommr: Víš, čím to taky je? Petra měla většinou jenom po jednom brejkbolu, zatímco Masha měla třeba tři v řadě... Když měla Petra dva brejkboly v řadě, tak ten brejk získala. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě vám dlužím to, co jsem včera slíbil, když Masha vyhraje... Tak víte, co mě včera v té televizi trochu rozesmutnilo? Náhodou jsem přepnul na ČT4 (někdy ve 22:10) a tam dávali Olympijský magazín. Zrovna tam mluvili o tenise, tak jsem si řekl, že se chvilku podívám. Napřed tam ukazovali záběry z minulých olympiád a pak začali mluvit o Londýně a ukazovali záběry z loňského finále Wimbledonu... Tak jsem si vzpomněl na ten zápas, který jsem ani nedokoukal a po kterém jsem byl asi nejsmutnější člověk v ČR. Pak jsem si v duchu řekl, že bych si strašně přál, aby to zítra dopadlo obráceně... No, nakonec to bylo obráceně, skoro i s podobným výsledkem. Možná si takhle potají začnu přát častěji. :)

A ještě něco: Nevím proč, ale už od rána jsem byl dneska strašně nervózní a píchalo mě u srdce. To se mi stává málokdy a je to dobré znamení, že se něco povede... Tak třeba mě bude píchat u srdce i v sobotu, ale musím si dát bacha, abych to přežil. :D
Reagovat
VlS
Monty, neprožívej to tak, je to jen zábava. Píchání u srdce si nech na dobu, kdy ti bude žena rodit, děti maturovat a tak, tam to bude na místě.
Reagovat
smazaný uživatel
Pochvalu ti neberu, tu si Máša zaslouží. Ale ty prodlevy byly chtěné docela určitě. Jednak proto, že Petra jich ani zdaleka tolik nedělala, jednak proto, že Máša je proti Petře zkoušela už ve Stuttgartu, a tam se hrálo v hale.
Reagovat
VlS
Nemyslím, že to Maša zkoušela záměrně proti Petře. Ona to tak dělá furt a měli by to rozhodčí začít řešit, stejně jako u Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Záměrně proti Petře asi ne, ale dělá to úmyslně, což mi vadí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale víš co, to přijde samo a člověk to neovlivní... Zvláštní teda je, že když jsem maturoval, tak mě nikde nepíchalo a byl jsem úplně v klidu. :D Já ti řeknu, že tohle se mi stává tak dvakrát za rok... Vlastně už se mi to stalo letos při semifinále AO. Potom taky při finále MS v hokeji 2010 a při semifinále MS basketbalistek 2010. No a vždycky komu jsem fandil, ten vyhrál. :) Já vím, že bych to asi neměl tolik prožívat, ale už jsem prostě takový. :D Na druhou stranu, jsem strašně rád za to, jak jsi to napsal. Máš pravdu, je to hlavně zábava. Zrovna dneska dopoledne jsem zase náhodou pustil televizi (ČT2) a tam byl jeden díl dokumentu Olympiáda. Když jsem to viděl, tak jsem si uvědomil, že existujou důležitější věci, bez kterých by vlastně ani sport nemohl být... Každopádně, nemůžu si pomoct, ale Mashe to strašně přeju. :) Proto jsem byl tak nervózní a ještě budu. Asi se prostě víc nervuju za někoho jiného, než sám za sebe. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle dlouhých prodlev jsem si ve Stuttgartu nevšiml... Myslím si, že to dneska bylo fakt ovlivněno tím větrem. Kolikrát tam lítal prach a nebylo to pro holky vůbec příjemné... Jinak ale vím, že Masha v tomhle nespěchá a vždycky si ještě upraví vlasy a podívá se na soupeřku, než si nadhodí míček. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vítr tomu neprospěl, to je bez debat. Nicméně i ve Stuttgartu ty prostoje měla a nelíbí se mi to. Ale od toho je tam rozhodčí, aby to kontroloval..
Reagovat
Roger_Federer
Neuraž se, ale z tohoto přispevku mám pocit že nemáš žádný osobní žívot a jenom žiješ na sportu a alternativním světe sportovních diskuzí..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to buď v klidu, tenisportál je momentálně jediný web, na kterém se zapojuju do diskusí. :) Za to, kdy mě píchá u srdce, já opravdu nemůžu. :D

Jo a Rogere, Novak má sice hezkou přítelkyni, ale ty se zítra snaž, ať uděláš Lindsey radost. :)
Reagovat
Bob
Většina lidí stejně Petru měli za prohranou. Na rozdíl od jiných diskutujících nebudu hájit a chválit Petru, jako většina umí své oblíbené hráče pochválit i za každou cenu.. Gratuluju Mashe, dokázala, že nyní patří k nejlepším tenistkám planety a upřímně jí to přeji. Petře děkuju, že došla do semimifinále, většinu z vás Petra zklamala, mě potěšila a moc. Doufám, že ji to nakopne a bude se jenom zlepšovat. Mashe, ať je stále tak dobrá, ať má Péťa proti sobě jenom kvalitní soupeřky. To jest celé z mé strany, já jako fanoušek Petry jsem spokojen. Pápá
Reagovat
Labi
za celý turnaj jsem na její osobu nenapsal ani čárku ptž vím že by se mělo hodnotit až na konci a nemyslím si že by bylo moudré hodnotit všechno jako celek
Z pohledu letošní sezóny a RG to byla fantazie dostat se do semiinále to čekal málokdo takže v tomto ohledu naprostá spokojenost.
Pokud však budu hodnotit z pohledu Petřiných soupeřek, tak už to tak slavné není nepřehrála nikoho ze světové špičky a první na koho z té špičky narazila tak prohrála, což je dá se říct i štěstí ptž kdyby např. místo Švedovové proti ní stála Azarenka nebo Radwanska mohlo byt zle mnohem dříve. Pokud budu hodnotit dnešní zápas tak škoda byla nevyužití těch prvních breakballu a zároveň ztráta obou které nabídla soupeřce. Masha hrála fantasticky ale jediná možná zbraň na ní opět selhala. Tím myslím údery Petry, které byly někdy až zbytečně na riziko. Doufám, že si Kotiza s Petrou seženou záznamy utkání a na tohle se zaměří ptž vše šlo těsně k lajnám nebo do sítě přitom párkrát ukázala že se vítězné míče dají hrát a nemusí býr nalepené na lajně prostě někdy ubrat na tom riziku když si to situace nutně nevyžaduje a být trpělivější. Jak jsem řekl z její strany ale super turnaj s úspěchem ale myslím si že pokud chce pomýšlet na zisk dalších GS a postup v žebříčku tak je potřeba porážet hráčky ze špičky ve vrcholné formě jako dneska Šarapová.

Mě osobně však dělá největší radost Pavlásek, který dál postupuje turnajem a spolu s Veselým jsou velkými přísliby ačkoli se Veselý ve své první sezóně mezi dospělými očividně trápí
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová nemohla dostat ve čtvrtfinále Azarenku nebo Radwanskou to protože je Petra 4
Reagovat
smazaný uživatel
škoda zase těch brejků no....jsem sice ráda a moc, že Masha je první už, ale ten dnešek...jakoby tam Petra ani nebyla chvílema, to Klárka jí zatopila víc no..nevadí, i semifinále je super výsledek...
Reagovat
Heather_Fedex
myslim si, ze tak dulezity mac by si zaslouzil dustojnejsi prubeh. tedy, myslim napinavejsi.
Reagovat
VlS
Tebe by taky někdy měli pozlatit a vystavovat tě v muzeu chytrosti.
Reagovat
Heather_Fedex
chapu, ze jsi nastvany, ale na mne si svoji zlost ventilovat nemusis
Reagovat
VlS
Heather, nejsem naštvaný, jen nechápu, jaký má smysl tvůj výrok. Myslíš, že SF Sára - Sam bylo důstojnější? Sára odevzdala 2. set, Sam odevzdala 3. Co je na tom důstojnějšího?
Reagovat
Heather_Fedex
zapas sary a sam byl napinavy a promenlivy, jednou byla na koni jedna hracka, pak zas 2. samantha se jeste na chvilku dokazala zmobilizovat, kdyz prohravala 0:3 a srovnala na 3:3 a tam nebylo do posledni chvile jasne, kdo bude slavit uspech. kdezto v zapase marie a petry to bylo pouze o jedine hracce. ja petre snahu neupiram, to rozhodne ne. ale australsko-italsky souboj na mne udelal vetsi dojem, nez tenhle. muj nazor. ja se na chytru nehram
Reagovat
VlS
Ale Heather, Petra ve druhým taky srovnala z 0:3 na 3:3, vzpomínáš?
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo z 1:3 na 3:3. :)
Reagovat
Heather_Fedex
ja jsem proste od zapasu petry s mariou cekala vic. tecka
Reagovat
Frick
V jako Vendetta - všichni k televizi.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždycky sekundu potom, co něco napíšu, tak se objeví článek, takže ještě jednou :-)
Bohužel ač jsem strašně moc Petře přál, favoritka potvrdila svou roli a skončilo to jak jsem se obával, že to skončí. Petra prohrála s momentálně nejlepší hráčkou světa, což na antuce platí dvojnásob. Petra nehrála vůbec špatně, Máša předvedla supervýkon a byla prostě ve všech směrech lepší. Lepší servis podpořený větším procentem 1.servisu, ta převeha na servisu vedla k převaze na returnu. No a samozřejmě to, co jsem předpokládal konzistentnější hra díky lepšímu pohybu a ten jak víme je na antuce úplně nejdůležitější. Petra dnes bohužel neměla žádné zbraně jak by mohla Mášu porazit. Petra by neměla věšet hlavu, to že je schopna dosahovat i na antuce velice dobrých výsledků (semi Stuttgart, semi RG) je rozhodně třeba hodnotit jako úspěch. Vždycky v minulosti jsem si myslel, že právě antuka bude pro Petru největší kámen úrazu, její loňské vítězství v Madridu byl pro mě neskutečný úžasný šok. A letošní výsledky také nejsou rozhodně špatné. Petra by si z toho měla vzít to pozitivní do dalších bojů, zamyslet se i nad tím, co by se dalo na antuce zlepšit, aby se třeba ještě více dotáhla na tomto povrchu na ty nejlepší. A teď hurá na trávu, sezona pokračuje, na jejím začátku vypadala Vika, že je letos neporazitelná, teď to převzala Máša, dál to může být zase jiné.
Péťo a stejně si naše, máme Tě rádi a fandíme dál !!!
Reagovat
Frick
Pokud to s rovnám s W 2011, tak spíš byla siréna horší nebo Petruška o tolik lepší?
Reagovat
VlS
Těžko říct, určitě ti někdo odpoví, že Petra byla daleko lepší. Otázkou je, jak by se vyvíjel dnešek, kdyby Petra proměnila úvodní dva brejky. Prostě ve Wimblu byla lepší Petra, dneska Marie.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve Wimblu byla Petra o něco lepší Marie o něco horší. Každý vždy dokáže hrát jen to, co mu ten druhý dovolí.
VIS: Obávám se, že ty šance tam moc nebyly, v tomto rozložení sil je jeden brejkový balon strašně málo, chce to aspoň dva. A i kdyby, nevěřím, že by se Máša sesypala, a dnes mohla Petra vyhrát jen, kdyby se sesypala...
Reagovat
smazaný uživatel
nemohu zce
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš mi sdělit co tento článek má znamenat.Petra prostě nehraje v současný době nic a v SF byla jen shodou náhod a neuvěřitelném sťastném rozlosování.Proč to nenapíšeš na rovinu,na současnou špičku nemá.Kolik porazila v poslední době holek které jsou v 10.Loňský rok byle někde jinde o tom není třeba diskutovat.
Reagovat
smazaný uživatel
nemohu zcela souhlasit, podle mě propadák, pokud se někdo
podívá na běžně dostupné zápasy z minulého roku a ten dnešní,
tak každý musí vidět že Petra je úplně z formy, SF RG je spíše
asi náhoda vzhledem k losu, podle mého názoru se herně propadá od prohraného semifinále letos v Sydney, do té doby jasně dominovala a dovolovala hráčkám sotva pár gamů, ale od té doby jsem od ní neviděl ani jeden suverénní výkon proti hráčkám z první 50-ky, docela se obávám Wimbledonu, ale hlavně toho jak a kdy tento propad zastaví, kdo ji dnes viděl v televizi tak
si to teda moc neužívala, že by hlava ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, co bych Ti měl ještě sdělovat, tak nějak vše co jsem k tomu chtěl říct jsem už napsal. Tvá věta, že Petra v současné době nehraje nic, co chceš abych na to řek... to nemá cenu.
Reagovat
VlS
Myslel jsem brejky ve dvou gamech po sobě, první Petra zahodila do saka, druhý Maša odvrátila dobrým servisem. A o takových více méně náhodách to často je. Faktem je, že brejky, kdy Petra nabídla Marii 0:40 byly důsledkem nekoncentrovanosti a zbrklosti. Uvidíme, jak to půjde dál, třeba taky nikdy nebude světová jednička a nevyhraje už žádný GS, i když já si myslím, že ano. Je jí teprve 22, je s přehledem o několik let nejmladší ze SF.
Je fakt, že by měla zapracovat hodně na tom, jak se dokázat uklidnit a nezmatkovat při rozhodujících míčích. Zápas rozhodl možná jeden dva míče, ty další byly už jen jejich důsledkem, kdy po brejku začala zkoušet, jestli to co nejde silou nepůjde ještě větší silou. Nešlo. Ale je to jedno, Šarapka prostě byla dneska lepší a proto vyhrála s přehledem a jasně.
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, jak to myslíš, že všechno je důsledkem něčeho a i dva míče můžou ovlivnit další vývoj, a všechno to nabere jiný směr, ale v tomhle zápase by to stejně nestačilo. Já ti mám takový pocit, že za poslední rok a půl snad nikdo Petru takhle nepřehrál, jako dnes Máša. A veškeré úvahy do budoucna jsou jen spekulace, já Petře věřím, že dokáže ještě velké věci. I tak už dokázala dost, máme po delší době absolutně elitní TOP hráčku. Faktor současné formy obou, faktor povrchu, faktor psychologický, i TOP hráčka je někdy jinou TOP hráčkou jasně přehrána, Máša by mohla povídat o Sereně... To se stává.
Reagovat
VlS
Asi si rozumíme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist