Erraniová je v Riu poprvé od US Open ve čtvrtfinále. Schmiedlová poprvé v kariéře

19. 2. 2015, 23:46
Aktuality 0
WTA RIO DE JANEIRO - Sara Erraniová na antuce v Riu de Janeiro ukončila téměř půlroční půst bez účasti ve čtvrtfinále. Nejvýše nasazená Italka se mezi osmičku nejlepších v Brazílii dostala po očekávaná výhře nad Španělkou Lourdes Domínguezovou-Linovou. Naopak zaváhala její krajanka Roberta Vinciová, jež nestačila na Veroniku Cepedeovou z Paraguaye. Poprvé ve čtvrtfinále je Slovenka Schmeidlová.
Sara Erraniová

Sara Erraniová zatím v Riu potvrzuje roli největší favoritky i oblíbenost antukových kurtů. Po domácí Pereiraové si poradila ve dvou setech 6-0 7-5 i se Španělkou Lourdes Domínguezovou-Linovou a poprvé od loňského US Open a teprve potřetí od Roland Garros postoupila do čtvrtfinále.

Sedmadvacetiletá Italka začala dnešní utkání bleskovým ziskem prvního setu, v němž prohrála pouhých osm fiftýnů. V druhé sadě však čtyřikrát nedokázala potvrdit brejk a o vítězství musela bojovat. Jenže Španělka za stavu 5-5 už poosmé neudržela svůj servis a Erraniové se po odvrácení dalších tří brejkbolů podařilo zápas ukončit. Domínguezovou porazila již pošesté v řadě.

"Zatím jsem tu ve čtvrtfinále, takže chci přemýšlet jen o příštím zápasu. Ale samozřejmě doufám, že tu dokážu získat titul," řekla nejvýše nasazená Italka, jež je aktuálně šestnáctou hráčkou světa. "Je tady řada kvalitních hráček a já se musím soustředit jen na svou další soupeřku," dodala bývalá finalistka Roland Garros, jež na antuce získala šest ze svých sedmi titulů na okruhu WTA.

O semifinále si bývalá světová pětka Erraniová zahraje s domácí Beatriz Haddadovou Maiaovou. Osmnáctiletá Brazilka hrající levou rukou, jež je až 234. hráčkou světa, dnes smetla 6-1 6-2 sedmou nasazenou Slovinku Poloňu Hercogovou a jako teprve druhá tenistka své země od roku 1999 postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA.

Překvapením dnes skončil také zápas třetí nasazené Roberty Vinciové s paraguayskou kvalifikantkou Veronikou Cepedeovou Roygovou. Jihoameričanka porazila zkušenou italskou přemožitelku Lucie Hradecké z prvního kola hladce 6-2 6-3.

Třiadvacetiletá Cepedeová se ve čtvrtfinále utká se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou a pro obě to bude první čtvrtfinále na okruhu WTA. Dvacetiletá Schmiedlová dnes deklasovala 6-0 6-2 o dva roky mladší Argentinku Paulu Ormaecheaovou a mezi osmičku nejlepších se tak dostala se ztrátou pouhých pěti her.

"Tohle byl můj nejlepší zápas v životě. Hrála jsem opravdu dobře. Nemohla jsem tomu vůbec uvěřit, že jsem porazila tak dobrou hráčku na centr kurtu. Ona hrála také slušně, ale já jsem se dobře pohybovala a jsem šťastná, že jsem dokázala vyhrát. Pro mě to byl nejlepší zápas, jaký jsem kdy odehrála," rozplývala se Schmiedlová, jež na loňském Roland Garros vyřadila Venus Williamsovou.

"Na antuce hraju opravdu ráda. A samozřejmě hraju ráda tady na antuce v Riu," dodala 75. hráčka světa Schmiedlová.

| WTA INTERNATIONAL RIO DE JANEIRO |
Brazílie, antuka, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (19. 02. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Erraniová (1-It.) - Domínguezová (Šp.) 6-0 7-5
Cepedeová (Parag.) - Vinciová (3-It.) 6-2 6-3
Schmiedlová (6-SR) - Ormaecheaová (Arg.) 6-0 6-2
Haddadová Maiaová (Braz.) - Hercogová (7-Slovin.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist