Erraniová prohrála s Pennettaovou. Tenis si neužívám, rozplakala se světová pětka

29. 8. 2013, 23:14
Aktuality 14
US OPEN - První vyřazenou hráčkou Top 10 na letošním US Open je loňská semifinalistka Sara Erraniová z Itálie. Světová pětka už ve druhém kole nestačila na krajanku Flavii Pennettaovou a po zápase se rozplakala. Tenis si vůbec neužívám, cítím na sebe velký tlak, přiznala Erraniová.
Sara Erraniová

Italská tenistka Flavia Pennettaová se postarala na US Open o první velké překvapení. Bývalá světová desítka a nynější 86. hráčka dnes ve 2. kole newyorského grandslamu porazila čtvrtou nasazenou krajanku Saru Erraniovou 6-3 6-1.

Pátá hráčka světa Erraniová v prvním kole smetla Australanku Olivii Rogowskou dvakrát 6-0, ale proti Pennettaové hrála špatně. Podle svých slov nezvládá novou roli tenisové hvězdy a kvůli tlaku má problém třeba i se spánkem.

"Cítím na sebe příliš velký tlak, cítím se strašně. Tenis si vůbec neužívám, což je pro hráče to nejhorší, co může být," řekla šestadvacetiletá Erraniová a rozplakala se. "Problémem je, že jdu na kurt a nebojuju. Ale doufám, že se z toho dostanu, najdu zase pozitivní motivaci a do budoucna mě ta zkušenost posílí," prohlásila.

Flavia Pennettaová a Sara ErraniováJednatřicetiletá Pennettaová zápasu s loňskou semifinalistkou US Open dominovala, dobře podávala a Erraniovou přehrála i od základní čáry.

"Známe se výborně, strávily jsme spolu moře času a není jednoduché hrát s jednou z nejlepších kamarádek. Ani jsem se proto moc nepovzbuzovala, ale snažila jsem se soustředit na každý míč a hrála jsem perfektně," řekla Pennettaová.

Právě na US Open se jí z grandslamů daří nejvíce. Zatímco v Melbourne, Paříži a Londýně nikdy nepřešla osmifinále, v New Yorku byla už třikrát ve čtvrtfinále. "Tohle je můj oblíbený turnaj a jsem ráda zpátky," řekla Italka v rozhovoru na kurtu. Ve Flushing Meadows je po roční pauze, loni nemohla hrát kvůli zranění zápěstí. 

O postup do 4. kola se Pennettaová utká se Světlanou Kuzněcovovou. Ruská tenistka dnes zdolala ve třech setech Číňanku Shuai Peng.

I svůj druhý zápas na na turnaji suverénně zvládla Serena Williamsová. Obhájkyně titulu sice v úvodu duelu s Galinou Voskobojevovou čelila za stavu 1-2 brejkbolu, ten však odvrátila a pak už ztratila jen jednu hru. Nakonec zvítězila 6-3 6-0 a může se těšit na souboj s další naturalizovanou Kazaškou Jaroslavou Švedovovou.



Uspěla i světová dvojka a loňská finalistka Viktoria Azarenková. Běloruská favoritka si za 68 minut poradila s Kanaďankou Alexandrou Wozniakovou 6-3 6-1 a ve třetím kole se utká s Alizé Cornetovou z Francie. "První kola jsou těžká, ale opravdové testy mě teprve čekají. Se svou hrou ale můžu být spokojená," řekla Azarenková.



Do třetího kola postoupila také bývalá světová jednička Caroline Wozniacká, když porazila Jihoafričanku Chanelle Scheepersovou 6:1 a 6:2. "Opravdu mám radost z toho, jak jsem se pohybovala a přecházela z obrany do útoku," pochvalovala si třiadvacetiletá Dánka, jež si před čtyřmi lety na US Open zahrála své dosud jediné grandslamové finále. Loni ji ale ve Flushing Meadows zpomalilo zranění pravého kolena a ztroskotala hned v prvním kole.

Už sedm utkání v řadě vyhrála Simona Halepová. Dnes jednadvacetiletá Rumunka smetla za hodinu hry 6-2 6-1 sedmnáctiletou Chorvatku Donnu Vekičovou a poprvé na US Open postoupila do 3. kola.

Skončila naopak jiná senzace sedmnáctiletá Victoria Duvalová, která v prvním kole porazila předloňskou šampionku a jedenáctou hráčku světa Australanku Samanthu Stosurovou. Američanka prohrála se Slovenkou Danielou Hantuchovou 2-6 3-6.

Sorana Cirsteaová, jež si začátkem srpna v Torontu připsala tři skalpy hráček Top 10, vypadla z US Open už ve druhém kole. Nasazená Rumunka prohrála 5-7 1-6 s jednadvacetiletou Japonkou Kurumi Naraovou, která tak poprvé postoupila do 3. kola grandslamového turnaje. O osmifinále se utká s bývalou světovou jedničkou Jelenou Jankovičovou.



- GRANDSLAM US OPEN 2013 -
(USA / New York, tv. povrch, 34.300.000 dolarů)
čtvrteční výsledky žen (29. 08. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Voskobojevová (Kaz.) 6:3, 6:0
Azarenková (2-Běl.) - Wozniaková (Kan.) 6:3, 6:1
Pennettaová (It.) - Erraniová (4-It.) 6:3, 6:1
Wozniacká (6-Dán.) - Scheepersová (JAR) 6:1, 6:2
Kerberová (8-Něm.) - Bouchardová (Kan.) 6:4, 2:6, 6:3
Jankovičová (9-Srb.) - Klejbanovová (Rus.) 6:3, 6:2
Ivanovičová (13-Srb.) - Dulgheruová (Rum.) 6:2, 6:1
Kirilenková (14-Rus.) - Larcherová de Britová (Portug.) 6:3, 6:1
Lisická (16-Něm.) - Ormaecheaová (Arg.) 6:2, 6:3
Naraová (Jap.) - Cirsteaová (19-Rum.) 7:5, 6:1
Halepová (21-Rum.) - Vekičová (Chorv.) 6:2, 6:1
Knappová (It.) - Vesninová (22-Rus.) 6:1, 6:4
Makarovová (24-Rus.) - Matteková-Sandsová (USA) 6:4, 6:4
Kanepiová (25-Est.) - Schmiedlová (SR) 6:4, 6:1
Cornetová (26-Fr.) - Tomljanovičová (Chorv.) 6:2, 6:2
Kuzněcovová (27-Rus.) - Shuai Peng (Čína) 6:1, 4:6, 6:4
Riskeová (USA) - Barthelová (28-Něm.) 6:4, 6:2
Švedovová (Kaz.) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6:2, 6:3
McHaleová (USA) - Svitolinová (Ukr.) 6:4, 3:6, 7:5
Hantuchová (SR) - Duvalová (USA) 6:2, 6:3
Giorgiová (It.) - Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) 6:4, 7:6 (10:8)
Glushková (Izr.) - Vickeryová (USA) 7:5, 6:3.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
freeteepek
Tak Sara teď nejspíš prožívá to, s čím bojuje už delší dobu naše Petra, ta ale kvůli tomu nebrečí;-)
Reagovat
Fandina
Také mě to napadlo, že Petra je v podobné situaci. A že je Petra mentálně silná si myslím už dávno. Ostatně celý článek od jejího psychologa je v podobném duchu. Nedávno byl v MF Dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si zápasy Sary užíval, úžasná bojovnice a doufám, že se brzy zase "najde" a tenis ji bude přinášet potěšení.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ještě doplním tenhle zbývající zápas... :)

Caro to zvládla rychle, za což jsem rád. :) Měl jsem trochu obavy, když hned v prvním gemu ztratila servis, ale hned vzápětí to napravila a do konce 1. setu už neprohrála žádný gem. Dostávala soupeřku do dlouhých výměn, ve kterých měla Caro navrch. Scheepers buď chybovala, nebo Caro trochu víc přitlačila (např. hezké údery do protipohybu soupeřky) a byl z toho bod... Druhý set se tak nějak odehrával v duchu toho prvního. Caro sice za stavu 2:0 nevyužila dva brejkboly, ale to ji nemuselo mrzet. Přestože nepotvrdila brejk na 4:1 a Scheepers se trochu zlepšila, tak Caro znovu díky brejku odskočila na 5:2 a pak už to čistou hrou doservírovala... S jejím výkonem jsem určitě spokojený. Hlavně v některých výměnách hrála Caro přesně tu svou hru, kterou od ní očekávám. :) Ve 3. kole ji čeká Camila Giorgi a bude to jejich první vzájemný zápas. Zároveň to bezesporu bude zápas dvou krásek. :)
Reagovat
George_Renel
konečně na to Sara přišla. Ani já jako divák jsem si její tenis nikdy neužíval.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže rychlý souhrn, než začne hrát Caro...

Ana - Dulgheru: Musím Aničku hodně pochválit! :) Dneska to byl koncentrovaný výkon od začátku až do konce. Sice tam ve 2. setu musela odvracet nějaké brejkboly, ale povedlo se jí to. Anička neztratila v zápase ani jeden servis a to je určitě známka kvality. :) Jinak nejméně příjemný moment byl určitě ve druhém gemu 1. setu při brejkbolu Any, když tam zkolabovala jedna divačka v hledišti. Naštěstí se tu starou paní povedlo postavit na nohy. Pro hráčky musí být takové momenty hodně nepříjemné, tenis jde v tu chvíli stranou... Anička využila té pauzy aspoň k MTO, při kterém si nechala zalepit asi nějaký puchýř na prstu u nohy. Snad to nebude nic víc.

Donna - Simona: Tak tento zápas bohužel nebyl k vidění. Kontroloval jsem průběžný stav, protože Donna hrála ve stejnou dobu jako Anička... Ještě ze začátku se Donna držela, ale pak přišlo asi pár nešťastně prohraných gemů a už se to bohužel vezlo... Přesto je 2. kolo pro Donnu úspěch a opravdu nikdo nemůže chtít po Donně, aby už v 17 letech postupovala na dospělých grandslamech třeba do druhého týdne. Donna jde prostě postupně a všechno má svůj čas. Myslím, že je opravdu na dobré cestě a moc jí držím palce! :)

Tady je nově natočené video o Donně na Trans World Sport... :)
http://www.youtube.com/watch?v=M0p2xWGy18Y

Vika - Wozniak: Začátek měla Vika doslova raketový a vedla 5:0 snad za 15 minut. Jenže pak přišla asi trochu ztráta koncentrace a Wozniak se dostala do hry. Sama Vika ví, že by se to asi stávat nemělo. Na druhou stranu, nemůžu chtít v každém zápase kanára. Důležité je, že to Vika dotáhla a snad jí nebude dělat problémy ani houževnatá Alizé ve 3. kole... Začíná mě dost mrzet, že Vika a Ana se můžou utkat už v osmifinále. Já taky věřím, že se tam utkají...
Reagovat
smazaný uživatel
Angie - Genie: Dost mě mrzí vypadnutí Genie, hlavně kvůli Fantasy lize. Věřil jsem, že na to má a Angie je trochu z formy... No, sledoval jsem to od 2. setu, ve kterém hrála Genie vážně perfektně. Byla aktivní a hlavně přesná. Přestože je Angie výborná v obraně, tak tomuhle tlaku nešlo odolat... Pak ale Genie hned na začátku 3. setu ztratila servis a to asi hodně ovlivnilo následující průběh. Ke konci už bylo vidět, že Genie trochu chybí síly. Naopak Angie je neskutečná dříčka, fyzicky výborně připravená a nedivím se janekdovi, že ji obdivuje. Taky určitě hrály roli zkušenosti... No ale Genie může být na svůj výkon rozhodně pyšná. Navíc je to u ní podobné jako s Donnou. Pořád je to mládě a strašně křehká dívenka. :) Takže nehoňme ty mladé holky tolik, oni nám to za pár let ukážou... A jak vidno, budoucnost ženského tenisu je opravdu krásná. :)

Petra - Bojana: No, docela mě ten výsledek překvapil. Petra byla favoritkou, ale tady jsem vážně čekal překvapení. Bojana je velmi slušná hráčka, ale dneska zabrala asi až moc pozdě. Dokonce ani tip Mr.Pinka nevyšel. Trochu mě štve, že se Bojana tak vytáhne ve 2. kole RG proti Caro a Petru ani pořádně nepotrápí... Pro Petru to teď začíná vypadat dobře, protože jí odpadly očekávané soupeřky do dalších kol (Mona, Sam).

Serena - Galina: Ze začátku hrála Galina velmi sympaticky, vůbec se toho nebála. Navíc potvrdila, že je jednou z nejhezčích tenistek. :) Pak se ovšem Serena rozjela a už to nešlo zastavit...
Reagovat
smazaný uživatel
Flavia - Sara: Přál jsem Flavii a trochu jsem tušil, že by v zápase krajanek mohla překvapit. Flavia je pořád kvalitní hráčka a taky pěkná kočka. :) Sara občas prohrává s Robertou, tak jsem si říkal, že jí možná bude dělat problémy i další krajanka. Flavia hrála opravdu výborně... Každopádně, je mi líto Sary, že je smutná. Já si pamatuju, když asi po finále loňského RG říkala, že jí stačí být v Top 30 a že se prostě necítí jako hráčka Top 10. Je neskutečně skromná, ale nemusí o sobě pochybovat. Zaslouží si být, tam kde je... Hlavně by měli vzít v potaz Saru a její skromnost všichni, kdo tvrdí o Petře, že je až moc hodná. :)

Světlana - Peng: V tomto zápase jsem přál Peng a bylo mi jí dost líto, jak byla na konci zraněná... Naopak, kdo má Světlanu ve Fantasy lize, tak ten může jásat. Já můžu jásat aspoň nad Káťou. :)

Sorana - Nara: Tenhle zápas nebyl k vidění, ale jeho výsledek mě překvapil, samozřejmě v negativním slova smyslu. :( Je ale fakt, že Sorana už měla trochu problémy proti Fichman, tak dneska to holt už nestačilo...
Reagovat
Fandina
Co se týká Flavie, tak se ani nedivím, že vyhrála, pamatuji si na jak hrála předloni, před zraněním, takže to nezapomněla. Jinak Sary je mi také okromně líto, že se takhle trápí, že je na ní tlak a tenis si neužívá. Ale to to mělo znamenat, že se o Petře říká, že je moc hodná. To přece se Sarou nesouvisí a nemusí to s ní mít přece nic společného.
Reagovat
VlS
Alex od stavu 0:5 do 3:5 hrála fantastickej tenis, bohužel se to nepovedlo na zbytek zápasu podržet a začala se zase vyhazovat, ale Vice bych ztrátu koncentrace nevyčítal, to bylo o Alexandřině turbu.
Reagovat
dadaft
já před Kerberovou, Bouchardovou, Kuznecovovou a Peng hluboce smekám.
včera předvedly představení hodné grandslamového turnaje.
sposta hráček je v dobré formě.
zatím to vypadá moc slibně. )))))

s Aleks souhlas s VlSem - turbodmychadla na plný ceres.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi máš pravdu, Wozniak hrála ty tři gemy opravdu velmi dobře. Já jsem to spíš myslel tak, že Vika měla dost šancí dopodávat 1. set na 6:0 a pak by k tomu nástupu soupeřky vůbec nemuselo dojít... Ale jinak to Vice nevyčítám. Jen mě to trochu mrzelo z toho důvodu, že už jsem tady chtěl napsat "Co mají společného Vika a Betis Sevilla?" a ono to bohužel nevyšlo. :)
Reagovat
Fandina
Sáro tak to ti nezávidím a věřím ti, že jsi pod tlakem. Tak přeji ať to překonáš a zase tě baví hrát!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist