Exhibice v Curychu: Federer porazil Nadala

21. 12. 2010, 22:32
Aktuality 16
První ze dvou zápasů exhibice 'Match for Africa' vyhrál Roger Federer. Švýcarský tenista v domácím prostředí v Curychu porazil Španěla Rafaela Nadala 4-6 6-3 6-3. Zítra se bude konat odveta v Madridu.
Profily hráčů
Rafael Nadal a Roger Federer

Souboj Rogera Federera s Rafaelem Nadalem je vždycky tahákem, kterého se tenisoví fanoušci dočkali letos jen dvakrát. V květnu na antuce v Madridu zvítězil Nadal, koncem listopadu ve finále Turnaje mistrů se radoval Švýcar. 

Na závěr roku však nejlepší tenisté světa připravili svým fanouškům ještě dvě exhibice s názvem Match for Africa. Výtěžek z celé akce poputuje na dobročinné účely - Federerovy a Nadalovy nadace, které pomáhají především dětem v Africe. (připomeňte si vysmátou upoutávku na exhibici)

První díl dvoudenního turné se konal dnes ve švýcarském Curychu. Jak už tomu u obou tenistů bývá, oba chtěli zápas vyhrát a diváci se tak velkých exhibičních kousků nedočkali. Úvodní sada se stala kořistí Nadala, domácí hráč pak ale svou hru zpřesnil a utkání otočil. Duel ukončil parádním returnem.

"Není důležité, kdo utkání vyhrál, výtěžek jde na charitativní účely. Atmosféra byla jiná než na turnajích, ale stálo to za to. Jsem rád, že jsem mohl uspořádat exhibici ve Švýcarsku," komentoval Federer. "Byl to takový zvláštní zápas. Ani jeden jsme se na tenhle povrch nepřipravovali, ale myslím, že se zápas povedl," dodal Nadal. 

"Afrika je kontinent, který potřebuje pomoc. Jde o mnohem víc než jen o jeden tenisový zápas. Takhle mohu podporovat děti v Africe," uvedl Federer, jehož matka je z Jihoafrické republiky. "Černému kontinentu" se Federerova nadace věnuje už mnoho let. 

Dnešní zápas, kterým se v hledišti bavilo 12.000 lidí, by měl podle odhadu švýcarského tisku vynést zhruba milion franků (přes 20 milionů korun).

Již zítra od 19:00 hodin si tenisté dají repete. Tentokrát bude v domácím prostředí Nadal, neboť se bude hrát ve španělském Madridu. A znovu by se mohlo očekávat vítězství domácího hráče. 

"Zítra to bude podobné jako dnes. Snad přijde taky taková návštěva a bude dobrá nálada. Na madridské publikum se moc těším a pochopitelně bude chtít vyhrát," řekl čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky.

Už na Nový rok by se Federer s Nadalem mohli utkat znovu, pokud by na přelomu roku postoupili do finále exhibice v Abú Dhabí. Ve Spojených arabských emirátech již ale bude vrcholit jejich příprava na novou sezonu a zápas by probíhal v mnohem ostřejším tempu.

- EXHIBICE CURYCH (Švýcarsko, hala) -
(21.12.2010)

Federer (Švýc.) - Nadal (Šp.) 4-6 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
krásné zápasy spolu hrají už spoustu let a myslím že jsou oba nejlepší tenisté :-)
Reagovat
D.A.N
Prostě to byla exhibice nic víc nic méně, ikdyž fandím Rogerovi tak bych to vůbec nepřeceňoval, čili spíše se mi zdálo, že Rafa nechal Rogera vyhrát a dnes to bude obráceně, jelikož Rafa bude hrát doma a ještě navíc na antuce...Každopádně příští seson bude rozhodně zajímavá....
Reagovat
smazaný uživatel
Me jen stve duty Frantz, ktery kazdou Rafovu prohru prirovnava k souhre nahod a podceneni.
Reagovat
D.A.N
Já vím, ale oni jsou jen provokatéři já bych si z toho nic nedělal:-))) takových už tu bylo a proto jsem tu přestal chodit, čili spíše jsem si něco přečet a raději nic nekomenoval, nicméně jak už jsem psal těším se na novou season, kdy doufám Roger bude předvádět to co hrál na Masters.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja taky verim!!! Ten zaver sezony byl vinikajici. Snad se tak bude Rogerovi darit i nadale.

P.S:A neodchazej, cim vic nas tu na podporu Rogera bude, tim lepe! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bude se to dnes nekde vysilat?
Reagovat
smazaný uživatel
Eurosport od 19:00
Reagovat
Frantz
Je usmevne,ze se tady eleganovci dokazi tesit a radovat (FEDI JE ZPET) z bezvyznamne exhibice,u ktere je davno jasne,jak dopadne. Pokud nekdo napise,ze hrali na 100%,tak to nema v hlavne v poradku. Byl to pro oba jen lehky trenink,Nadal behal jen kdyz se mu zrovna chtelo,dokonce ani ty potitka si nevzal,coz jasne dokazuje jeho"stoprocentni" pristup
Reagovat
smazaný uživatel
No jasne, jakmile Rafanek prohraje, tak je to JEN exhibice, ktera nic neznamena...
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný zápas a gratulace Rogerovi, už se teším na dnešní odvetu. S trochou nadsázky lze říct, že se i vyplnila jejich slova z upoutávky na zápas: "Rafa, I´ll give you the first set, OK?:" :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Aj včerajší zápas ukázal, že Roger je späť. Teda že je viac než vyrovnaným partnerom Rafu a dnes tipujem že to bude mať Rafa užasne ťažké, aby pred domácim publikom vyhral. A ako poznám Rogera nakoniec to pustí, aby na tieto (exh.) zápasy boli fifty-fifty, ale už v Abú Dhabí to bude iné a roger odštartuje tipujem skvelú sezónu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Od prvni chvile bylo videt, ze to neni exhibice jako takova. Jak Roger, tak Rafa, se snazili nevypustit ani jeden mic. Bylo citit, ze ten vcerejsi zapas byl pro oba dva aktery vice, nez jen pouhou exhibici a bude i dnes.
Reagovat
Matti
souhlas, oba mi přišli soustředění, napnutí a hráli naplno.
Reagovat
majjkaa
Rogeeeer!!! Excellent.....:)
Reagovat
a.magerova
"Souboj Rogera Federera s Rafaelem Nadalem je vždycky tahákem, kterého se tenisoví fanoušci dočkali letos jen jednou."

Nevím jak ostatní fanoušci, ale já se dočkala souboje R+R letos 2x : v květnu v Madridu a v listopadu v Londýně :-))

Super zápas. Gratulace oběma :-))
Reagovat
LubosZabloudil
Opraveno
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist