Exhibici v Hong Kongu vyhrál tým Ameriky

10. 1. 2009, 12:40
Aktuality 1
EXHIBICE HONG KONG - Tenisovou exhibic týmu v Hong Kongu vyhrál společný tým Severní a Jižní Ameriky. Hlavní postavou vítězek byla Venus Williamsová, která vyhrála všechny tři duely ve dvouhře.
Dulková, Williamsová, Vandewegheová

Finálový souboj byl po prvním dnu vyrovnaný 1-1. Nejdříve Venus Williamsová získala pro výběr Ameriky bod za výhru nad Čakvetadzeovou, ovšem Rusky vrátila do hry Zvonarevová, když ve třech setech zdolala Dulkovou.

Do vedení dnes dostala společný tým Severní a Jižní Ameriky Venus Williamsová, jež v repríze loňského finále Turnaje mistryň porazila hladce 6-2 6-2 Věru Zvonarevovou a v Hong Kongu tak ve dvouhrách neztratila ani set.

Rozhodující třetí bod obstarala překvapivě Argentinka Gisela Dulková. Devětačtyřicátá hráčka světa v třísetovém zápase porazila Čakvetadzeovou. Tým Ameriky nakonec vyhrál i závěrečnou čtyřhru.

Venus Williamsová, která se plánuje vrátit na post světové jedničky, se tak v úvodu sezony představila v dobré formě. Žádný další turnaj před Australian Open ve svém kalendáři už nemá.

"Hraji zde již několik let a je to ideální příprava na nadcházející grandslam v Melbourne," pochvalovala si Williamsová, která v se nejen v Hong Kongu těžko poráží.

V souboji o třetí místo uspěl výběr Asie, který v duelu s Evropankami neztratil ani bod. Do dnešního posledního zápasu nenastoupila nemocná Jankovičová. Její náhradnice, teprve patnáctiletá Larcherová de Britová, prohrála dvakrát 1-6 s Číňankou Jie Zheng.

xhibice Hong Kong - kompletní výsledky:

Finále:
Tým Ameriky - Tým Ruska 4-1
V. Williamsová - Čakvetadzeová 7-6 6-3
Dulková - Zvonarevová 4-6 6-0 3-6
Dulková - Čakvetadzeová 3-6 6-4 6-4
V. Williamsová - Zvonarevová 6-2 6-2
V. Williamsová/Vandewegheová - Čakvetadzeová/Panová 6-4 6-1

O 3. místo:
Tým Asie - Tým Evropy 3-0
Jie Zheng/Mirzaová - Jankovičová/Larcherová 6-1 6-1
Mirzaová - Szavayová 6-3 6-4
Jie Zheng - Larcherová de Britová 6-1 6-1


Semifinále:
Tým Evropy - Tým Ameriky 1-2
Jankovičová - V. Williamsová 2-6 2-6
Szavayová - Dulková 4-6 7-6 3-6
Jankovičová/Larcherová - V. Williamsová/Vandeweghová 6-4 7-5

Tým Ruska - Tým Asie 3-0
Zvonareva - Jie Zheng 7-6 6-4
Čakvetadzeová - Mirzaová 6-4 6-4
Zvonarevová/Panová - Zheng Jie/Zhang L. 6-2 6-4
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist