Fantazie! Rosol přes mečboly udolal Melzera a je poprvé ve 3. kole

26. 5. 2011, 21:00
Aktuality 93
FRENCH OPEN - Čest českých tenistů na French Open úspěšně zachraňuje Lukáš Rosol. Pětadvacetiletý rodák z Brna dnes utekl ze dvou mečbolů a přes světovou osmičku a loňského semifinalistu Jürgena Melzera postoupil poprvé v kariéře do 3. kola grandslamového turnaje.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol v Paříži prošel náročnou tříkolovou kvalifikací a poprvé se na French Open dostal do hlavní soutěže. V té jako jediný český tenista "přežil" úvodní kolo, neboť v pěti setech udolal domácího Rogera-Vasselina a zastínil tak i Tomáše Berdycha.

O své grandslamové maximum - postup do 3. kola - se brněnský rodák utkal s loňským semifinalistou Jürgenem Melzerem a ani světové osmičky se Rosol nezalekl. Pětadvacetiletý tenista rakouského favorita udolal po čtyřech hodinách a připsal si premiérový skalp hráče Top 10.

Český tenista do zápasu vstoupil ztraceným podáním, ostych před známějším soupeřem ale rychle hodil za hlavu a díky agresivní hře svedl se světovou osmičkou vyrovnanou partii. První dějství Rosol prohrál v tie-breaku, ve druhém se ale hned v úvodu postaral o brejk, sám žádné hrozbě ztráty podání nečelil a vyrovnal na 1-1.

Ve třetí sadě nebyl devět gamů v řadě k vidění jediný brejkbol, ale když už mu Rosol čelil, Melzer nabídky využil a znovu ujal se vedení. Očekávanému postupu se třicetiletý rodák z Vídně přiblížil ve čtvrtém setu ve chvíli, kdy vedl 4-1.

Čtvrtek v Paříži:

Kvitová je v Paříži ve 3. kole, Hradecká dohrála

Jenže Rosol ještě více přidal na riskantních úderech, zvýšil počet trefených 'winnerů' a dostal se na koně. Po smazání ztráty a odvrácení dvou mečbolů zvládl i tie-break a v rozhodujícím pátém setu se ujal vedení 4-1. "Už to se mnou vypadalo v utkání špatně, ale věřil jsem, že se to dá zvrátit, a na konci jsem měl dost sil," řekl po zápase Rosol.   

Po zisku 10 z posledních 13 gamů se Rosolův motor na chvíli zadrhl, když ho za stavu 4-2 a 40-30 rozhodilo nechytatelné 'prasátko'. To mimochodem Melzer místo tradiční omluvy oslavil zaťatou pěstí a zanedlouho vyrovnal na 4-4. Závěr utkání ale opět patřil sebevědomému Čechovi, jenž proměnil druhý mečbol a zaslouženě si připsal životní výsledek.

"Byl to životní zápas," vydechl Rosol po postupu do třetího kola v rozhovoru pro Radiožurnál. Předtím ještě nakreslil botou do antuky kurtu číslo dvě srdce. "Proč? Protože jsem do toho srdce dal. Bojoval jsem a doufal, že to dobře dopadne." 

V utkání hrál aktivně, jak je jeho zvykem, což dokázal hlavně při odvracení mečbolů - první odvrátil jedním ze svých čtrnácti es a druhý prudkým vítězným bekhendem do rohu kurtu. "To je můj styl. Jdu si pro to, nechci čekat na soupeřovy chyby. Raději chci přinutit ho k chybám a uhrát si bod sám," řekl Rosol o své herní filozofii. Prohry se při mečbolech nebál. "Do posledního míče se musíte rvát," konstatoval.   

Rosol myslí na olympiádu
Rosol, letos vítěz challengeru na pražské Štvanici, výhrou prokázal, že je bojovník. I proto má na rameně vytetovanou hlavu hada a na levém lýtku obrazec, jenž znázorňuje maorský tanec haka po vzoru novozélandských ragbistů.  

Vítěz nedávného challengeru v Praze Rosol, který si už postupem do 2. kola zajistil premiérový posun do Top 100, v zápase sice zaznamenal rovných 100 nevynucených chyb, svůj výkon ale okořenil 69 nechytatelnými údery. Za účast ve třetím kole získá šek na 42.000 dolarů a 90 bodů do žebříčku. 

Pokud mu současný vzestup formy vydrží, možná se mu za rok splní jeho sen a pojede do Londýna na olympijské hry. "Jsou pro mě víc než grandslam," řekl.  

Čtvrtfinále? Nemožné to není
Výhrou nad Melzerem se Rosolovi otevřela cesta do čtvrtfinále. Byť to může znít jako sci-fi a je předčasné o tom mluvit, na cestě mezi nejlepších osm hráčů turnaje už nemusí porazit žádného nasazeného soupeře. Ve 3. kole se utká s nebezpečným argentinským antukářem Juanem Ignaciem Chelou, v případném osmifinále by pak narazil na vítěze duelu Kubot - Falla. 

"Není to Nadal nebo Djokovič, je to hráč, přes kterého se dá přejít," řekl odhodlaně Rosol. 

Jednatřicetiletý Chela po hladkých výhrách na Světovém poháru v Düsseldorfu a v 1. kole proti Smyczekovi dnes odehrál stejně jako Rosol pětisetovou bitvu. Až v páté sadě zlomil odpor Jihoafričana Kevina Andersona.

- FRENCH OPEN muži (Francie, antuka, 7.884,000 eur) -
čtvrteční výsledky českých tenistů (26. 05. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Rosol (ČR) - Melzer 6-7(4) 6-4 4-6 7-6(3) 6-4
Chela (Arg.) - Anderson (32-JAR) 3-6 6-3 6-4 4-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

93
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nikoliv 42.000 dolarů, ale 42.000 euro získá.
Reagovat
Chandler
Hlavně, aby se v Top 100 usídlil na delší dobu a objížděl lepší turnaje. Štěpec už je starej a všechny naděje vkládáme do Berdy, který pak vypadne v 1. kole a mi se můžem posr... :)
Reagovat
VlS
A co si takhle tipnout, která dáma či slečna ve WTA zítra postoupí?
Mlůj tip je zde:
Rebecca Marino - Svetlana Kuznetsova - Světlana
Marion Bartoli - Julia Goerges Julia
Gisela Dulko - Samantha Stosur Samantha
Vera Zvonareva - Anastasia Rodionova Věra
Llagostera Vives - Anastasia Pavlyuchenkova Nasťa
Jelena Jankovic - Bethanie Mattek-Sands Bethanie
Shuai Peng -Francesca Schiavone Shuai
Caroline Wozniacki - Daniela Hantuchova Daniela
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, Rebecca Marino má velice dobrej servis a forhend, takže může dělat svetě problémy, ale doufám, že postoupí.

Velice bych si přál, aby Daniela Wozniackou porazila, ale tipuji, že své šance zase "zvorá". Ona je skutečně "hopeless". :-(

Myslím si, že se Jelena nenechá Bethanie zaskočit a vyhraje.

Schiavone vs. Peng Shuai vidím fifty:fifty, budou zřejmě rozhodvat maličkosti.

A byl bych rád, kdyby Llagostera Vives porazila Pavljučenkovovou. Ovšem je to asi nepravděpodobné. I když na antuce to bude asi jiné, než na hardu, kde v roce 2009 v IW Nuria prohrála 3:6, 0:6.
Reagovat
smazaný uživatel
Ljagostera je sympatičtější než Nasťa? Čímpak?
V případě VIS asi nepůjde o tipy, ale spíš o přání :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na to, že měří pouhých 156 cm, má super podání a hraje docela nátlakový tenis. Bude to takový souboj trpaslíka s obrem, i když Nasťa je obr spíš do šířky než do výšky. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a opravuji: tenkrát v IW Nuria neprohrála 3:6, 0:6, ale 3:6, 0:3 ret.
Reagovat
VlS
Neřeš, jestli je to tip nebo přání a zatipuj. Kdo je komu sympatickej můžu vzít na vědomí, ale těžko to můžu u někoho jinýho změnit, ale taky nemůžu říct, že by mi Pavlu byla nějak sympatická.
To Matěj:
No jen tak si tipuju, že to Dani dneska nepo a Carolinu porazí, jaká bude skutečnost uvidíme.
Reagovat
tito
Souhlas až na Jelenu Jankovic, Caroline Wozniacki a Francescu Schiavone.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, máš pravdu. Je vždy jednodušší komentovat a kritizovat cizí než vyplodit něco sám.
Reagovat
smazaný uživatel
Mezitím se rozběhla i kvalifikace do juniorské soutěže, mezi holkama máme i českou zástupkyni Kláru Fabíkovou, která je nasazena jako č. 1. V prvním kole porazila Francouzku Manon Arcangioli (divok. karta) 6:2, 6:4; v dalším kole hraje s Brazilkou Beatriz Haddad Maia, která vyhrála nad nasazenou č. 15, Japonkou Kanami Tsuji 6:3, 6:2.
Reagovat
VlS
Po tom, co zahrál do pásky a se štěstím mu to přepadlo k Lukášovi a měl tedy míč místo omluvy se zaťatou pěstí oslavoval. Je to buran a přeju mu,. aby vypadli i ze stovky.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom souhlasím,to bylo velmi nesportovní,by mě zajímalo co si Lukáš na to řekl,myslím jsi ''To je k.k.t rakouský :D''
Reagovat
VlS
Tenis (i tennis) je hra. To že dneska někdo vyhraje, neznamená že vyhraje i zítra a naopak. Fandit někomu, protože je mi sympatický je OK, pokud mu fandím nejen když vyhraje, ale i když prohraje. Fandit někomu neznamená, být z toho na větvi, nenávidět jeho soupeře, ztratit soudnost a objektivitu a vzdát se práva kritiky, je-li kritika na místě.
Fandit někomu, protože dneska vyhrál, a zítra ho proklínat protože nevyhrál (a někdo prohrál peníze, protože na něho blbě vsadil) je kreténismus.
Oslavujme Lukáše Rosola, protože dnes porazil světovou osmičku (čili pro Melzera zhruba stejnej průser jako pro Berďu) je fajn, jen si prosím zapamatujme, že to není žádná záruka zítřejšíhio nebo pozítřejšího vítězství nad světovou pětistovkou a nehažme na lukáše lejny, až prohraje(a on prohraje, každej někdy prohraje).

Matěj mě určitě nepotřebuje jako advokáta, ale je to jeden z mála lidí v této diskusi, (počítám k nim taky Sojku - ahoj modré pírko), kteří nepodléhají
a) oslavám jednoho vítězství do nadoblačných sfér
b) posíláním do pekel po nahodilé prohře.

To neznamená, že musí svého oblíbence chváluit i když nehrál dobře, nebo že musím oponenta zesměšňovat a zatracovat i kdfyž prohrál s mým oblíbencem, nedej pánbu, aby s ním vyhrál.

Bavme se tenisem a nedělejme si z nikoho modlu, pak si z njikoho nebudeme muset dělat ani bull shit.
(
Reagovat
smazaný uživatel
Tady jsou totiž prevažne mladistvé skupiny fanatičků a proto tolik řevu a smutku. Inteligentní, střízlivý a dospělý fanda má trochu jinou kulturu
Reagovat
smazaný uživatel
Že to říkáš zrovna ty, devadesátdevítko. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
... pravil třináctiletý pubertál.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze trinactileti tuto stranku nenavstvevuji. Tipnul bych si, ze ja jsem tu nejmladsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Devítka to nedávno na sebe prozradila, pokud ovšem nekecá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatim o prekvapeni neni nouze. Je fajn, ze ted nas hrac je na te spravne strane a prekvapivy vysledek jde na jeho ucet. Opravdu muzeme se nadat temer vseho. Ale Lukas hral opravdu uzasne, ani mi nepripadlo, ze zapas trval tak dlouho. Bylo tam toho rizika sice hodne,ale ani za pocet vinru se nemusel stydet. Pochvala za to, ze to psychicky unesl, vzdyt nema s takovymi zapasy vubec zkusenosti. Myslim , ze rikali, ze to byly prvni dva petisetaky v zivote a hned uspesne. Mel na sve strane i divaky, mile skandovali jeho jmeno. No uvidime, jak Chela, ale proc ne, i kdyz je dobry antukar a asi zrovna chytl dobrou formu. Urcite ho to nastartuje, pokud se posune na zebricku, mohl by hrat casteji ATP turnaje a ne jen ty nizsi. uirovne.
Reagovat
VlS
No, pokud by uhral ještě kolo (což je možné, ale prosím, nedělejme z něj pitomce, pokud nevyhraje) tak by se na většině turnajů vyhnul kvalifikacím a byl by přímo v hlavní soutěži, takže proč ne.
Reagovat
tito
Viděl jsem závěr prvního zápasu a druhý skoro celý a to, že Rosol v rozhodujících momentech hrál stejně, či spíše ještě " přitvrdil ", mne nadchlo. Zápas s Chelou nedokážu posoudit, nevím jak letos hraje.Ale spíše bych si tipnul - " proč ne? "
Reagovat
spaniel
teda Matěji, stavět Rosola před Berdycha...
Reagovat
smazaný uživatel
Viz můj komentář z 22:14 níže. Vyzdvihnu-li něčí servis a jednu další dílčí složku jeho hry, ještě to neznamená, že ho jako hráče "stavím před" někoho jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
a co tvuj dnesni prispevek ve 20:58?????
Reagovat
smazaný uživatel
20:58? To s tím Federem v jiným threadu? To je přece úplně něco jinýho. Každej, kdo není úplně slepej, musí přece vidět, že Federer Rosolovi nesahá ani po bradu. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
slepa a jeste mne snad klepne .... VIS to dobre predpovedel ;-)
Reagovat
VlS
Vzhledem k tomu, že Rosol měří 196, tak je to možné a lze ověřit měřením :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak: je to empiricky ověřitelný výrok a jsem přesvědčen, že i prokazatelně pravdivý. :-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
tak to by musel mít Rosol hlavičku jako tsantsa, kdyby měla měřit od temene k bradě nějakých 11 cm :-)
Reagovat
VlS
No, když vystrčí bradu bojovně v před a nahoru a Roger se trochu sehne ........
Reagovat
smazaný uživatel
Ješitný Federer si samozřejmě do oficiálních záznamů chvástalsky přidává nějméně 5 cm. :-)
Reagovat
VlS
Ty seš teda dneska rozjívenej, koho chceš dostat na máry?
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, zatím to vypadá jenom na Sojku. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuácia, obrovská gratulácia do Českej Republiky ! Rosol mi je veľmi sympatický, po zvládnutom prvom kole som veril, že Melzera zlomí, lebo je poraziteľný, veril som mu aj po pokazenom TB 1.setu. :-)

No, vážne, neklamem : "Od: rfever 26.05.2011 17:48
Poďme Lukáš Rosol, poraz toho Melzera ! Dúfam, že neodpadne fyzicky. :-)))

Ale nie, je to super ! A súper v ďaľšom kole : J.I. Chela.
Dnes som mal na neho podané, nesklamal ma, aj keď v 5 setoch. Robí strašne málo nevynútených chýb, to bude asi pre Lukáša konečná. Je to škoda, lebo súperi v 4.kole (Kubot/Falla) sú mega-hrateľní. Bola by to extáza, Rosol v 1/4 finále :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu jak může někdo srovnávat Rosola a Berdych..ano pěkný zápas a všechna čest Lukášovi, ale na základě jednoho povedeného zápasu stavit rosola před Berdycha jak pitomost.... jenom ted před sebou vidím ty komentáře co tu byly, když Berdych porazil Federera, Murrayho nebo Djokoviče... to viděl každej druhej Tomáše na prezidentským křesílku...spamatujte se!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo staví Rosola před Berdycha? Já jsem jen řekl, že měl dnes lepší první servis, než měl v drtivě většině letošních zápasů Tomáš Berdych + že jeho údery jsou hůře čitelné pro soupeře.

To je věcný výrok, o kterém lze diskutovat. Že má někdo nějaké složky hry lepší než někdo jiný, to ještě neznamená, že je "lepší hráč". Isner má lepší servis než Nadal a lepší hráč není. .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na kurtech Rolanda Garrose ani dne nebylo nouze o kvalitní tenisové zážitky.. Nyní následuje tradiční přehled toho, co se údálo.

Češi v akci:

Lukáš Rosol vs. Jurgen Melzer ----- Rosol to dokázal. Vyřadil devátého nasazeného Rakušana Melzera a je ve třetím kole, v němž se utká s Argentincem Chelou. Český tenista vybojoval výhru v pěti setech, stejně jako v úterý proti domácímu Rogeru-Vasselinovi. S Melzerem hrál vyrovnanou partii již od prvního setu, když se dostal do tie-breaku. Ten ale ztratil. Druhou sadu však získal 6:4. Ve třetím dějství rozhodl klíčový brejk Rakušana za stavu 4:4, jenž byl následně Melzerem potvrzen. Rosol ve čtvrté sadě utekl z mečbolu a ta tím pádem dospěla do tie-breaku, který vyjrál Rosol 7:3. Pátý set začal pro Čecha skvěle. Sebral hned úvodní Melzerovo podání a když brejk potvrdil, vedl 3:0. Za stavu 4:2 však i přes vedení o svůj serivs přišel a po Melzerově potvrzení se začalo od nuly. Melzer se hned při svém dalším pou¨dání dostal do problémů, když o něj musel bojovat přes dvě shody, avšak udržel jej. Následně Melzerovi sebral jeho servis na udržení v zápase a po čtyřech hodinách mohl slavit. Hlavním problémem Čecha bylo, že neustále kupil chyby. Dnes jich udělal 100, zato zahrál také 69 winnerů. Dá se tedy předpokládat, že pokud by Rosol nechyboval v tak hojném počtu, utkání by získal jíž dříve a nebyl by nucen ani vstoupit do pátého setu.

Ostatní

Robin Soderling vs. Alberto Ramos-Vinolas ----- Hned v úvodu utkání se na Španělovi projevovala nervozita, která mu svazovala ruce. Po patnácti minutách vedl nasazený hráč číslo pět 3:0. Od té doby se ale Ramos začal zlepšovat. Lépe servíroval a čím dál častěji dostával Švéda do delších výměn. V nich sice většinou zakončoval Soderling winnerem, ale Ramos určitě projevoval bojovnost. Od druhého setu začal kousat ještě více. Sice za stavu 1:1 ztratil servis, ale po zbytek dějství byl Švédovi jak na servisu, tak na returnu vyrovnaným soupeřem. I přesto však druhý set ? Soderling 6:4.
Reagovat
smazaný uživatel
pokr. zápasu Soderling - Ramos
Ve třetí sadě Španěl dostával Soderlinga do čím dál větších problémů. Za smírného stavu 3:3 však po dlouhém gamu potřetí v zápase ztratil podání a vše vypadalo, že Soderling další problémy nepřipustí. V následující hře, když měl brejk potvrdit, však zahrál dvě dvojchyby a umožnil Španělovi návrat do zápasu. Ten ale do vedení nešel. Prohrál si svůj servis podruhé v řadě a světová pětka šla podávat na vítězství v zápase. Tentokrát již Švéd nezklamal, zápas doservíroval a mohl se těšit z postupu do třetího kola.

Fernando Verdasco vs. Xavier Malisse ----- První set byl až do koncovky velmi vyrovnaný. Tenisté si navzájem každý jednou vzali servis. Vypjatý okamžik přišel v osmé hře. Belgičan nabídl Verdaskovi šanci na uzmutí servisu, ale brejk se ještě nekonal. Přišel až o chvíli později za vyrovnaného stavu 4:4. Verdasco poprvé v zápase ztratil své podání a Malisse set později doservíroval. Také druhé dějství rozhodly maličkosti. Každý z hráčů dostal jednu šanci na zisk brejku. Belgičan tu svou nevyužil, jeho španělský soupeř ano. Verdasco právě zásluhou jediného brejku získal druhý set 6:3. První polovinu třetí sady nebylo k vidění ani jedno prolomené podání. Belgičan, i když se nejednou nacházel v problémech, vždy dokázal servis ukočírovat. Jednou, v sedmém gamu, však selhal a Verdasco rázem vedl o brejk. Ovšem ne dlouho. Malisse v následující hře zabojoval a srovnal krok. Sadu musel rozetknout tie-break, jenž získal Verdasco nejtěsnějším možným rozdílem o dva body, 7:5, ačkoliv v něm už vedl 3:0. Čtvrtý set již Španěl získal snadno 6:1 a postoupil do dalšího kola.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafael Nadal vs. Pablo Andujar ----- Již od úvodu utkání nenasazený Andujar působil svému slavnějšímu krajanovi problémy. První set porhrál v těsné koncovce 5:7. Také ve druhé sadě se Pablo držel, ovšem v klíčovéc chvíli slevil z výkonu a koncovku Nadalovi pustil. Třetí dějství se zdálo býti Andujarovo. Hrál tenis jako z učebnice a dvakrát prorazil "Rafovo" podání. K vítězství v setu mu chyběl jediný míč, za stavu 5:1 a 40:3 měl tři setboly, začal však chybovat. V sedmé a osmé hč¨ře se potom postupně dostal k dalším šancím na zisk setu, žádnou však nevyužil. Mizérii korunoval v desáté hře, když při stavu 5:4 ve svůj prospěch a 30:30 poslal jeden z lehčích smečů úder do sítě. V tie-breaku se však ještě snažil, avšak nevyhýbal se školáckým chybám (zejména nepovedený dropshot na 5:5, místo toho 4:6) a i proto prohrál.

Andy Murray vs. Simone Bolelli ----- Italský soupeř trojnásobného grandslamového finalisty Brita Murrayho začal lépe. Dostal se do brejku a dokonce podával na zisk prvního setu, avšak doservírovat jej nedokázal. Tie-break ovládl Brit poměrem 7:3. Bolelli nepřestával Murrayho trápit ani ve druhé sadě. Murray však vydřel vítězství 6:4. Ve třetím dějství Murray musel dotahovat. V osmé hře ztratil servis a Ital šel servírovat na vítězství v sadě. Britský tenista však vyhrál čtyři hry v řadě a získal třetí set i celý zápas.

Andy Murray vs. Simone Bolelli ----- Italský soupeř trojnásobného grandslamového finalisty Brita Murrayho začal lépe. Dostal se do brejku a dokonce podával na zisk prvního setu, avšak doservírovat jej nedokázal. Tie-break ovládl Brit poměrem 7:3. Bolelli nepřestával Murrayho trápit ani ve druhé sadě. Murray však vydřel vítězství 6:4. Ve třetím dějství Murray musel dotahovat. V osmé hře ztratil servis a Ital šel servírovat na vítězství v sadě. Britský tenista však vyhrál čtyři hry v řadě a získal třetí set i celý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Dále:

Dvoustýdvacatýsedmý tenista světa, Chorvat Veič, vyřadil v pěti setech za téměř 200 minut osmadvacátého nasazeného Rusa Davyděnka, jehož mizerné výsledky pokračují. Chorvatský veterán Ivan Ljubičič porazil 3:0 na sety nasazeného amerického tenistu Sama Querreyho, zatímco francouzský veterán Arnaud Clement padl po čtyřsetovém souboji s Němcem Michaelem Berrerem. Dále pokračuje i trojice nasazených Fish, Troicki a Dolgopolov, kteří všichni své soky porazili 3:0 na sety.

Zajímavé zápasy na zítra:

Ferrer - Stakhovskij (přibližně od 11:00 SEČ)
Federer - Tipsarevič (od 13:00 SEČ)
Wawrinka - Tsonga (od 15:00 SEČ)
Djokoviš - Del-Potro (od 17:00 SEČ)
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry za třetí část, ten Murray s Bolellim jsou tam dvakrát. A potom se taky omlouvám, že jsem Djokoviče přejmenoval na Djokoviše. :-))))
Reagovat
VlS
Armstrongu, kdyby tam nehrál, tak by neudělal ani jednu chybu. K čemu jsou ta kdyby?
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, jen jsem se nad tím zamyslel a prostě to do toho komentáře hodil. Byla to asi chyba, příště zůstanu už jen u přehledů zápasů a své osobní dojmy si nechám pro sebe. .-))
Reagovat
smazaný uživatel
obdivuju tvuj zajem o tenis !! Možna přecejenom nejsi jen pomateny Fanatik.....
Reagovat
smazaný uživatel
Lukas ma realnou sanci se dostat do ctvrtfinale. Nicmene Chela neni zadny nazdarek a bude to boj.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad Rosol ještě pár let vydrží. Až dozraje Jirka Veselý, tak by mu mohl dělat týmovýho partáka a náš DavisCup tým by pak konečně nebyl pro smích celýmu světu!!
Reagovat
smazaný uživatel
ty si fakt chuj:))) proč jsme proboha pro smích??.. podívej se kde jsou Britové či Američani a my jsme pro smích?:)... jedniný pro smích jsi tu ty!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:D .... sme prosmých protoze sme prohráli ve finále loni a byli sme jenom druzí ze?? :D :D ... ted stema kazachama si troufnu tvrdit ze to bylo je shoda náhod v náš neprospěch !
Reagovat
smazaný uživatel
3.k:Rosol - Chela 6:4 7:6 6:2
O:Rosol - Kubot 4:6 6:3 6:4 6:4
Č:Rosol - Dolgopolov 3:6 7:5 7:6 6:3
S:Rosol - Nadal 3:6 6:3 6:4 7:6
F:Rosol - Djokovič 1:6 4:6 7:6 6:4 18:16
Reagovat
smazaný uživatel
to je stoprocentní jistota :-D
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je jasné du to hodit na tiket :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
pekne, jen tak dal!
Reagovat
smazaný uživatel
je to hezký a Lukáš si zaslouží obdiv za to, co dokázal.. uvidíme, kam dojde, ale rozhodně bych nepředbíhal a zůstal nohama na zemi... předvedl suprový výkon, který ale bude těžké zopakovat, podívejme se na Roberta, jak v dalším kole vyhořel.... tak snad se Rosolovi bude dařit víc...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad Lukášovi forma vydrží a v září s Radkem urvou v baráži záchranu! Už jsem měl strach, že tam bude muset s Radkem hrát Berdych, ale s Rosolem to půjde, ne že ne!
Reagovat
VlS
Připadá ti, že toho Radek uhraje víc neš Tomáš? A co budeš říkat o Rosolovi, až příště vypadne v 1. kole?
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor na tohoto pseudofanouška! Když Cechrep prohrál v DC, blil tady na adresu Berdycha neskutečný nechutnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
no ja bych hlavne celkove byla opatrna a setrila superlativy, srovnavanim s Tomasem, tez s Fedexem - Mateji ;-).... Nadejny vysledek, paradni vykon, samozrejme, ale nepockame si?
Reagovat
smazaný uživatel
Federer nesahá Rosolovi ani po bradu. :-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Miochodem, přijde mi, že Rosol měl dnes lepší servis (tedy první, druhý má relativně pomalý, někde kolem 150 km/h) než mívá poslední dobou Tomáš + není až tak čitelný, kam budou jeho údery směřovat. :-)

Škoda, že mu není řekněme dvacet let. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono s tím věkem je to podobný jako u Štěpánka. Ten se taky chytil až relativně později... Každopádně pokud Lukáš udrží tyhle výkony může si hodně polepšit..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska to byl fakt parádní zápas. Ale těch nervů :D V tom čtvrtým setu byl ten závěr hodně hektickej. Pak v pátým sem se uklidnil, ale jenom na chvilku :D Ale Lukáš je fakt frajer, když proti 8. tenistovy světu ustojí takhle psychicky těžký momenty. Je vidět, že mu hodně pomohlo Prague Opne, kde se hodně chytil :) Tam sem viděl všechny jeho zápasy.

Přidejte se mezi fanoušky na fanpage na FB :-)

http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Lukas-Rosol/212555508779251
Reagovat
smazaný uživatel
fanpage haha
No to jistě, pubertále, bez fejsbůk škváru bych to nevydržel ani hodinu :-DDD
Reagovat
a.magerova
Bravo Lukáši !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherná podíváná, neuvěřitelně jsem si to užíval!!:))
Jinak mě osobně nepřišel Lukáš ke konci zápasu unavenej a pak i Chela hrál poslední zápas na pět setů. Takže pokud udrží stejnou hru jako dnes tak to vůbec nevidím nereálně:))...
Reagovat
smazaný uživatel
bude hodně záležet na prvním podání, snad se hecne, má teď velkou šanci dojít dál..
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že Chela si jde pro ČF, Rosol už bude unavený. Ale dneska parádní výkon. Melzer se pakuje z top10, bylo na čase!
Reagovat
smazaný uživatel
Když se tak dívám, tak by při troše štěstí mohl Rosol dojít i do čtvrtfinále :D Ale ne, zůstanme na zemi. Je to jenom pár týdnů, co v kvalifikaci v Barceloně prohrál s borcem, co je 800. na světě...
Reagovat
Stan_Borowitz
jsem to snad?
Reagovat
tito
míříš výš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní výkon,velká gratulace,teď čeká Chela a pak by to osmifinále mohlo vyjít.
Reagovat
smazaný uživatel
Co dneska předvedl lukáš,klobouk dolů :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je borec!! Nechat si v 5. setu dát ze 4:1 na 4:4 proti 8. hráči světa a ještě to urvat, je prostě skvělý! Jeden nejmenovaný český tenista by se jistě složil už hned po prvním gemu co by si jako Rosol ztratil svoje podání :D
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo ve čtvrtém setu; v pátém setu měl break navrch naopak Lukáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Moment. Rosol v 5. setu vedl 4:1 a Melzer vyrovnal na 4:4 a ještě měl při jeho podání break na 5:4. To Berdych by se už v ten moment dávno posral...
Reagovat
smazaný uživatel
to ty ho nechápeš.
Reagovat
smazaný uživatel
to sem psal na mateje
Reagovat
smazaný uživatel
OK, zmátla mě ta formulace "Nechat si v 5. setu dát ze 4:1 na 4:4 proti 8. hráči světa" ... to je hodně hrozivá pseudočeština, mimochodem. :-)
Reagovat
darek.vrana
To je bomba. Naprosto nečekané. Dokonce myslím odvrátil ty mečboly 2. Hraje hodně silově, střílí neuvěřitelný pecky dost k lajnám. Jen by to možná chtělo občas více citu a chytrosti. Ale mohl by se teď objevovat pravidelně na turnajích ATP, a to potřebujeme!
Reagovat
darek.vrana
Asi teď bude dost unavený, bojím se, že ho Chela utahá. Ale není to nehratelné, stejně jako další soupeř Falla - Kubot. Ale to asi chceme moc:).
Reagovat
VlS
Chella za sebou má taky pětiseťák a spíš bych si tipnul na slabší kondičku Jihoameričanů než Evropanů.
Reagovat
smazaný uživatel
má ted den volno. takže pohodička
Reagovat
darek.vrana
Já bych řekl, že tyhle Chelové a podobný jihoamerický antukáři mají tu hru postavenou na fyzicky náročnejch výměnách. Rosol naopak nemá žádný zkušenosti s pětiseťákama - až teda doteď:). Ale zase je v laufu, třeba překvapí.
Reagovat
majkl005
Lukáš hrál neskutečně....velká pochvala...
Reagovat
smazaný uživatel
hoci melcer nebol vo sovjej kozi pekny vykon gratulucia do ceska
Reagovat
Ananas
Výborně, jen tak dál. :)
Reagovat
smazaný uživatel
velká gratulace Ty kluku jeden opálenej.....nejdříve Praha, teď třeba Paříž :)
Reagovat
smazaný uživatel
fakt bomba ... ten melzer je mi nesympatický
Reagovat
smazaný uživatel
...mozna je ti nesympaticky, ale vyhral wimbledon a sukal na okruhu takovy sympaticky tenistky o jakych se tobe muze jenom zdat...!!! 8-)
Reagovat
VlS
Kdy proboha Melzer vyhrál Wimbledon? To že má v tabulce v Players bios napsáno u wimbledonu 2010 WON je nějaká ptákovina, protože si jistě pamatuješ, že ve finále porazil Rafa Tomáše, takže to asi nebude u Melzera nic jinýho než "Šotek tiskařský"
Reagovat
VlS
Jo to bylo v deblu
Reagovat
smazaný uživatel
jednoznačne si to zasloužil :-)
Reagovat
smazaný uživatel
PARÁDA!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist