Favorité neztratili ani set, Berdych porazil oblíbeného Nieminena

15. 8. 2013, 08:01
Aktuality 18
ATP CINCINNATI - Tomáš Berdych v Cincinnati potvrdil, že se mu proti Jarkku Nieminenovi daří. Český tenista Fina porazil už poosmé a stejně jako další favorité Novak Djokovič, Andy Murray či Rafael Nadal postoupil do 3. kola po hladké výhře 2-0 na sety.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych do turnaje vstoupil soubojem s oblíbeným Jarkkem Nieminenem a i v Cincinnati potvrdil, že na Fina umí. Český tenista vyhrál 6-3 6-2 a vzájemnou bilanci upravil už na 8-1.

V prvním setu se Berdych po sérii tří brejků ujal vedení 3-1 a náskok už udržel, i když v deváté hře čelil brejkbolu. Ve druhé sadě už na servisu ztratil jen šest míčků a už po 68 minutách se mohl radovat zpostupu do 3. kola. 

Předloňský semifinalista tak v Ohiu již vyrovnal svůj loňský výsledek, o jeho překonání bude usilovat proti méně oblíbenému soupeři Tommymu Robredovi. Se Španělem má na okruhu ATP vyrovnanou bilanci 4 výher a 4porážek, když od olympiády v Aténách v roce 2004 se ve výhrách pravidelně střídají. Naposledy letos na antuce v Barceloně vyhrál ve třech setech Robredo, v Cincinnati by tak měla být řada na Berdychovi. 

Stejně jako česká jednička zvládli svůj úvodní zápas i další favorité včetně Novaka Djokoviče, který může zkompletovat sbírku titulů z turnajů Masters 1000, a Rafaela Nadala, který ziskem 5. titulu z turnaje Masters během jedné sezony může vyrovnat dva roky starý Djokovičův rekord.

Srb Djokovič si po setech 7-5 6-2 poradil s Juanem Mónakem, kterého tak porazil i v osmém vzájemném střetnutí. První hráč světa si během duelu prošel menší krizí, když v prvním setu od stavu 2-4 ztratil dva servisy a Argentinec podával na zisk sady. K setbolu však Jihoameričana nepustil a zbytek utkání už bez potíží kontroloval.

"Očekával jsem, že to pro mě bude trochu výzva. Nejen proto, že Juan je dobrý hráče, ale i kvůli tomu, že to tu pro mě byl první zápas. Hrálo se v jiných podmínkách, než které byly před týdnem v Montrealu," řekl čtyřnásobný finalista turnaje Djokovič.

Španěl Nadal tři dny po triumfu v Montrealu zvítězil nad Němcem Benjaminem Beckerem dvakrát 6-2 a letos tak na betonu vyhrál i v 11. utkání. Také on potvrdil, že bylo těžké podmínky se rychle adaptovat na jiné prostředí.

"Když jste v jiném městě a je jiné počasí, pocit na míčku je jiný. Je jiná rychlost kurtu, tady jsou kurty pomalejší než v Montrealu. A když máte tyhle dva turnaje těsně za sebou, není to snadné. Ale jsem šťastný, jak jsem dnes odpoledne hrál a jak jsem svou hru dokázal přizpůsobit," komentoval Nadal

V boji o čtvrtfinále na světovou trojku čeká Grigor Dimitrov. S Bulharem vyhrál oba vzájemné duely, pokaždé s ním však ztratil set. "Je to skvělý tenista. Je mladý a má velký potenciál. Daří se mu, letos v Monte Carlu jsem s ním odehrál těžké utkání.

Na prvním turnaji v pozici hráče Top 10 se zatím daří Milosi Raonicovi. Kanadský finalista z Montrealu po obratu s domácím Sockem porazil 6-4 7-6 trápícího se Srba Janka Tipsareviče, který tak prohrál šesté z posledních osmi utkání.

Nyní na Raonica čeká domácí John Isner, se kterým jediný vzájemný souboj loni v Torontu prohrál. Dvoumetrový Američan ve 3. kole vyřadil nasazenou devítku Francouze Richarda Gasqeuata.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI -
(Spojené státy / Ohio, tv. povrch, 3.729.155 dolarů)
středeční výsledky (14. 08. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (6-ČR) - Nieminen (Fin.) 6-3 6-2 
Djokovič (1-Srb.) - Mónaco (Arg.) 7-5 6-2
A. Murray (2-Brit.) - Južnyj (Rus.) 6-2 6-3
Nadal (4-Šp.) - Becker (Něm.) 6-2 6-2
Del Potro (7-Arg.) - Davyděnko (Rus.) 7-5 7-5
Isner (USA) - Gasquet (8-Fr.) 7-6(6) 6-2
Robredo (Šp.) - Wawrinka (9-Švýc.) 7-5 3-6 6-3
Haas (11-Něm.) - Granollers (Šp.) 6-4 6-1
Raonic (12-Kan.) - Tipsarevič (Srb.) 6-4 7-6(4)
Goffin (Belg.) - Pospisil (Kan.) 7-5 1-6 7-6(6)
F. López (Šp.) - Chardy (Fr.) 6-4 2-2 skreč Ch.
Tursunov (Rus.) - Blake (USA) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
Heather_Fedex
dej se vycpat
Reagovat
Reti64
Docela nářez zatím, Roger hraje v Cincinnati už potřinácté a doposud nikdy s nikým neprohrál set 1:6.
Reagovat
Rafaeoli25
Dnes tipuji vítězsví Haase, kurz na Federera během dne stoupl z 1.33 na 1.52, to hovoří za vše..come on Tommy!
Reagovat
gigin
Ale to já bych zase na případný mač Roger x Rafa rád kouknul. Navíc Haase nemám vůbec rád, takže normálně tlačím Fedexe. Come on, Roger!!! :))
Reagovat
MarcelPersch
Haase mam rad, ale taky bych radsi zapas titanu, ono uz jich nemusi byt moc :(
Reagovat
Rafaeoli25
Tak zápasů s Haasem může být ještě míň, navíc já mám Tommyho rád narozdíl od RF..i když na další vyklepnutí Rogera z Rafovy rakety se celkem těšim, takže uvítám obě varianty :-)
Reagovat
gigin
Škoda...
Reagovat
Fandina
super. Tak jen tak dál a držím palce dál. Pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
v jednom finále už Tomáš je! Akorát prohrává :(

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=622448507787507&set=a.210429375656091.55024.165685956797100&type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa prohlásil, že povrch v Cinncy je o něco pomalejší než v Montrealu. Mně se teda zdá, že je podstatně rychlejší, co myslíte?
Reagovat
smazaný uživatel
Me teda prisel az moc pomalej...Videl jsem Djokovic vs Monaco a to bylo neco prisernyho
Reagovat
MarcelPersch
jeste pred par lety to byl asi nejrychlejsi hard
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som práve Rafov zápas a taktiež sa mi to zdá byť citeľne rýchlejšie, velmi svižný tenis..
Reagovat
J.M.
No, rychlejší než Montreal to je. To jsou zase ty tradiční Rafovy verbální úlety, kdy celé roky o površích říká přesný opak skutečnosti. Na druhou stranu je to hlavně tím, že Montreal byl letos dost pomalý (Rafa minulý týden říkal, že Montreal je jeden z nejrychlejších). Už loni bylo Cincinnati pomalejší než předloni, ale letos je daleko pomalejší než loni. Je pravda, že záleží na dni, denní době, počasí, občas to létá rychleji, ale třeba zrovna teď se dívám na Del Potra s Lópezem, a je to skoro jak antuka. Opravdu nechápu, proč i jeden z posledních rychlých turnajů musí zpomalovat.

Ale třeba je to tím, že změnili kompozici kurtu - podle článku se v Cincinnati hraje na betonu, což je tedy revoluce, protože betonový povrch ještě nikdy v historii na žádném turnaji nebyl. Doposud se v Cincinnati hrálo na DecoTurfu. Třeba chtěli letos ušetřit, tak tam dali jen beton...

Ale četl jsem zvěsti, že US Open má být letos rychlejší. Po všech těch zkušenostech však neuvěřím, dokud neuvidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tome gratulka, i když jsem opět nevydržela, ale dneska se budu koukat :))
Reagovat
gigin
Prosím tě, okamžitě se vrať, nemůžu se ničeho dopočítat :(( Díííky!! :))
Reagovat
gigin
Tak co říkáš na excelentní Můru? Poměr W/UE: Murray 9/19, Južnyj 12/41. Doktor to mohl raději nechat Gulbovi a ten už mohl být ve třetím kole :))))
Reagovat
smazaný uživatel
vidim ze Andrej pokracuje styl "ala Montreal" :-D Ale treba Tomas natom take nebyl uplne nejlepe s podanim treba (39%).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist